![]() |
İslamı Savunmak Adına İntihar Saldırısı
Efendim islamın nasıl bir hastalık olduğuna biraz daha dikkat çekebilmek için, The Pew Research Center for the People & the Press adlı kurumun yaptığı bir araştırmaya dikkat çekmek isterim.
2002 yılında 38.000 kişinin katılımıyla yapılan araştırmada, en çok dikkati mi çeken nokta, "islamın savunması için intihar saldırısını meşru görür müsünüz?" sorusuna verilen cevaplardır. Tamamını buradan indirebileceğiniz raporun 5.sayfasında aşağıdaki özeti bulacaksınız. http://img29.imageshack.us/img29/3109/suicidedoi.png Yine başka bir raporun içinde, bin ladin'i destekleme oranını bulacaksınız: http://img29.imageshack.us/img29/4847/20629.gif Bu verilere dayanarak, müslümanların çoğuluğunun islamın savunması için ölmeyi ve öldürmeyi "doğru" karşıladığı yorumunu yapıyorum. İşte bu MANYAKLIKTIR! İslam alemi delirmiş olmalı, bu yüzyılda böyle bir inanç olabilir mi? Türkiye'de görece az olan bu manyaklığa karşı, "onlar dini yanlış yorumluyor" savunması yapılıyor. Evet çok mantıklı müslümanların büyük çoğunluğu yanlış siz doğrusunz öyle mi? Hayır efendim, siz Mustafa Kemal'in sizi tanıştırdığı özgürlüğün keyfine vardığınız için size öyle geliyor. Gerçek islam diğerlerinin kurandan hasiten anladığı islam. İslam kötüdür! Duyun duyurunuz, kendinizde belirtilerini gördüğünüzde acil tedavi olunuz. Bugünkü islam anlayışının ıslah edilme, reform edilme zamanı gelmişte geçmektedir. Çeğımızda islam orta çağın, engizisyonlu hıristiyanlı ile aynı düzeye gelmiştir. |
Alıntı:
1000 yıl önce olurdu ama bugün bir reform çabası islam dünyasını birbirine katar. A. |
Peki o zamn arkadaşlar size soruyorum.Sırf inançları islam olduğu için yerinde basılıp kızlarının ırzına geçilip toprakları elinden alınan öldürülen insanların kendilerini savunmak adına saldıranlar gibi silahları yoksa napmalılar??
1-Birşey yapmamalılar gelip tecavüz etmeleri beklenmeli 2-Kimsenin etmeyeceğini bildikleri halde bağıra çağıra yardım istemeliler 3-Kendisinin dinine, toprağına el veya dil uzatıldığında derhal taaruza geçen yakaladığını kurşuna dizen yhada elektrikli sandalyeye oturtan sözde gelişmiş,kendince medenileşmiş batıcı zihniyetin her dediği yapılır. Gerekirse kendi evlerini yurtlarını hediye etmeliler. 4-Silahları olmadığı için ölümleri pahasına kendilerini silah haline getirmiş olsalarda savaşsalar. Evet kurun empatiyi ve yapın bakalım seçiminizi siz hangisini seçeceksiniz?? Evlerinize girip üzerlerinize atladıklarındamı akıllanacaksınız?? Atatürk değilmiydi çanakkale harbinde mühimmatı bitmiş olan askerlere ne olursa olsun bölgeyi terketmeyin ben size ölmeyi emrediyorum diyen.Bu vatan,ırz,namus mücadelesiyse ndn ölmeyeceksin.Atalarımız yanlış mı yaptı orada durup ölmekle sizce?? Bende tasvip etmiyorum serseri canlı bombaları onlar müstesna.Onlar beyinleri yıkanmış insanlar.Hedeflerini bilmeyen hedefe gitmeye güçleri yetmeyen masum insanlara yönelen alçak canavarlar.Onları asla tasvip edemem.O zamn o aç kurt kendini medeni ilan etmiş vahşilerden ne farkımız kalır değil mi?? |
Alıntı:
Konu islamı savunmak için intihar saldırısı, ülke ve aileyi savunmak için değil. İsrail - Filistin meselesi tamamen ayrı bir durumdur. Onuda isterseniz ayrı bir başlıkta tartışırız. Yazdıklarınızın konuyla alakası yok. |
Sevgili milomanara
Aslında baktığın zaman alakası vardır.Dini islam olan bir kişiye intihar saldırısı sorulduğunda bu saldırıyı kafasında hep savunma maksatlı olarak düşünür.Neden; Çünkü dünya üzerinde sadece müslümanlara yönelik toplu katliamlar gerçekleştirilmektedir.Örnek bosna,ırak,filistin vs vs..Bu katliamlara sözde gelişmiş medeni ülkeler daima seyirci kalmaktadır.Fakat katledilen kendi vatandaşı veya inançdaşı olduğunda vakit kaybetmeden yardıma koşmaktadırlar. Burada elleri kolları bağlanmış insanlardan bahsediyoruz dostum.Seninde ülkende başka bayrak sallansa yolda yürürken elalemin askeri tarfından taciz edilsen sende bu konuyu bir düşünürdün.. |
tutankamon konumuzla asdığınız iletilerin alakası yoktur.. israil ve filistin gibikonular başka yerde işlenmektedir burda inrihar saldırıları islam ve yarattığı terör düşüncesini konuşuyoruz.. kendilerini canlı bomba yapıp birilerini tekbir getirerek öldüren insanları...
|
Alıntı:
O ayrı bir araştırma konusu. Daha sonra değinmeyi düşünüyordum. Aşağıda grafiğini veriyorum ama şimdilik müsade ederseniz konumuzu dağıtmayalım. http://img29.imageshack.us/img29/4531/2062.gif |
Kızılordu kendisini bomba haline getirip masum insanları öldüren kişiler müslüman olamaz bende sana onu demek istiyorum.Müslümanın tanımı;
Elinden dilinden zarar görmediğin insandır. Peki yukarıda bahsettiğimiz bombalar eğer masumlara yönelikse bu tanıma uyuyormu.Allah aşkına müslümanlara saydırmadan önce müslümanın ne olduğunu buraya yazalım.O kişileri müslüman kabul ederek burada müslüman olan ve bu yazıları okuyan kimseleri yanıltmayalım.Kendi dinlerinden nefret ettirmeyelim.Sen istersen müslüman olma o senin kararın ama olanlarıda bu tip canavarlar müslümandır işte deyip müslüman=terörist deyip karalama.Müslümanlık öyle birşeyki içinde kan barındırmaz yumuşaklık merhamet ve hoşgörü barındırır.İnsanlar vahşi yaratıklardır.Şimdi ben vahşi bir adam olup kendimi müslüman ilan edip gidiyim seri cinayetler işliyim.Sonra altımdaki etikete bakiyim müslüman katil fln filn.Sonra o değişsin müslümansa katildir..müslüman=katil. Yok böyle birşey arkadaşlar O canlı bombaların hepsi terör değil sadece işgal edilen ülkelerinin evlerinin savunması için işgal eden sözde medenilere karşı savunmadır.. |
Alıntı:
Bu gariban halklar bu yöntemleri ellerinde hiçbirşeyleri olmadığı için yapıyorlar.Ayrıca intihar saldırısyla islam kesinlikle bağdaşamaz çünkü islamda intihar kesinlikle büyük bir suçtur.Ayrıca bu islami radikal terör örgütlerinin bi çoğuda batılı ülkeler tarafından desteklenmektedir.Bilindiği gibi talibanı,el-kaideyi bizzat amerika ortaya çıkarmış,yıllarca eğitmiş,maddi ve maveni destek vermiştir.Asında herşey siyasidir.Amerikanın o zaman istediği bölgeye bir harekat yapması için kominizm gibi bir bahanesi vardı şimdi kominizm çöktü ve islam yeni bir bahane olarak türedi.Bu amerikanın istediği zaman bir bahane ileher hangi bir bölgeye müdahale etme hakkı kazandırmaktan başka bir şeyde deil sevgili arkadaşlarım. Üstelik bu sadece o bölgelerde aktif olmak için deil,islamıda kötülemek için oluşturulmuş çok kapsamlı ve planlı bir harakettir.Birincisi kendilerinin desteklediği bu terör örgütlerini kullanarak o ülkelere sözde özgürlük getirmek amacıylan müdahele etmekte,daha sonra o üklenin içinde kaso oluşturup farklı etnik veya siyasi veya dini gruplara bölmek ve böylece insanların birbirini öldürmesini izlemekten başka bir şeye yaramıyorlar. Ynie aynı zamanda diğer ülkelerede yaptıklarının haklı olduğunu göstermek için videolarda,haberlerde intihar bombacıları,kafa kesen adamlar,birbirini öldüren aynı halktan insanları gösterip duruyorlar.Oysa bunların olacağını bile bile hatta planlayarak o insanları o hale getiren ve çaresiz bırakanlar onlardır. İnsan psikolojisi zayıftır hiç bir umut kalmadığında kimi insanlar intiharı seçmektedir,ki bu her ülkede görünen bir kabustur.Öyle bir ülke düşününki heryerden kuşatılmış,insan hakları ellerinden alınmıi,kendi ülkelerinde köle olarak yaşatılmakta,her an gasp,tecavüz yada işkence hatta sebepsiz öldürülme tehlikesi aldında.Yiyecek yemek,yaşayacak yer,çalışacak iş,ve ya herhangi bir sosyal aktivitesi olmayan bu insanlar ne yazıkki bu kötü yolu seçebiliyorlar. Ama yine bir içten parçala oyunu içinde batılı ülkelerin desteklediği,beyin yıkamacı örgütler yoluyla tabiki. Önemli olan cehalettir ve halkalrın o cehaletten ilimle,bilimle,eğitimle kurtulması gereklidir.Zaten amerikanın amacıda mümkün olduğu kadar oralarda kaso çıkarıp halkın bu yönde gelişimini durdurup,o bölgelerde ve dolayısıyla dünyada etkin kalabilmektir... Saygılarımla... |
Arkadaşlar, ya islamın temellerini kuran ve sahih hadisler olarak yanlış biliyorum ya da sizin islamla alakanız yok. Bakınız aşağıdaki sahih hadislere, sonra değerlendiriniz:
bin ladin dahil bir çok köktenci hadis ve ayetlerde kendilerini meşrulaştıracak dayanaklar bulabilmektedir. Günah olduğunu söylediğiniz intihar, durup duruken intihardır. Burada adamlar kendilerini allah yolunda bir araç olarak görmektedirler. Zaten yukarıda verdiğin istatistiklere bakarsanız müslümanların çoğununda onlar gibi düşündüğünü anlayacaksınız. Fasıl: CİHAD BÖLÜMÜ Konu: Cihad'ın Adabı Kaynak: Ebu Davud, Cihad 101, (2637); Buhari, Cihad 157; Müslim, Cihad 18, (1740) Ravi (r.a.): Ka'b İbnu Malik Hadis: Resulullah (sav) gazveye çıkmaya karar verdiği zaman, şaşırtarak başka bir zan uyandırır ve: "Harb bir hiledir" derdi.intihar saldırısıda bir şaşırtmacadır, ve buradan meşrulaştırılabilir Kayıt No.: 1037 -------------------- Fasıl: CİHAD BÖLÜMÜ Konu: Cihad Ve Mücahidlerin Faziletleri Kaynak: Buhari, Cihad 5, 6, 73, Rikak 2, 51; Müslim, İmaret 112-115, (1880); Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 17, (1648, 1649, 1651); Nesai, Cihad 11, 12, (6,15); İbnu Mace, Cihad 2, (2755-2757) Ravi (r.a.): Enes Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Öğleden evvel veya öğleden sonra bir kerecik Allah yolunda yola çıkış, dünya ve içindeki her şeyden daha hayırlıdır." Kayıt No.: 989 -------------------- Fasıl: CİHAD BÖLÜMÜ Konu: Cihad Ve Mücahidlerin Faziletleri Kaynak: Buhari, Cihad 2; Müslim, İmaret 110, (1878); Tirmizi, Fedailu'l-Cihad 1, (1619); Nesai, Cihad 17, (6, 19); Muvatta, Cihad 1, (2, 443) Ravi (r.a.): Ebu Hüreyre Hadis: Resulullah (sav)'dan bir gün sordular: "Ey Allah'ın Resulü! Allah yolunda yapılan cihada hangi amel denk olur?" "(Başka bir amelle)" dedi, "ona güç getiremezsiniz!" Soruyu soranlar ikinci ve hatta üçüncü sefer tekrar sordular. Resulullah her seferinde aynı cevabı verip: "(Bir başka amelle)" ona güç getiremezsiniz!" dedi ve sonra şunu ilave etti: "Allah yolundaki mücahidin misali gündüzleri ve geceleri hiç ara vermeden oruç tutup, namaz kılan, Allah'ın ayetlerine de itaatkar olan ve Allah yolundaki mücahide cihaddan dönünceye kadar namaz ve oruçtan hiç gevşemeyen kimse gibidir." Kayıt No.: 994 -------------------- Fasıl: CİHAD BÖLÜMÜ Konu: Cihad Ve Mücahidlerin Faziletleri Kaynak: Buhari, Cihad 28; Müslim, İmaret 128, 129, (1890); Muvatta, Cihad 28, (2, 460); Nesai, Cihad 37, (2, 38); İbnu Mace, Mukaddime 13, (191) Ravi (r.a.): Ebu Hüreyre Hadis: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah iki kişi hakkında güler: Bunlardan biri diğerini öldürmüş olduğu halde ikisi de cennete gider. Bunlardan diğeri, Allah yolunda cihad eder ve şehid olur. Allah katile mağfiretini ulaştırır, o da Müslüman olur, sonra Allah yolunda cihada katılır ve şehid olur (Böylece her ikisi de cennette buluşurlar)." Kayıt No.: 1003 -------------------- Fasıl: CİHAD BÖLÜMÜ Konu: Cihadın Vacip Oluşu Ve Cihada Teşvik Edici Hadisler Kaynak: Buhari, Cihad 156, 22, 32, 112, Temenni 8; Müslim, Cihad 20, (1742); Ebu Davud, Cihad 98, (2631) Ravi (r.a.): Ebu'n-Nadr Hadis: Ebu'n-Nadr merhum Abdullah İbnu Ebi Evfa (ra)'dan naklen anlatıyor: "Resulullah (sav) düşmanla karşılaştığı günlerden birinde, güneşin meyletmesini bekledi. Sonra kalkıp yanındakilere şöyle dedi: "Ey insanlar, düşmanla karşılaşmayı temenni etmeyin, Allah'tan afiyet dileyin. Ancak karşılaşacak olursanız sabredin, bilin ki cennet kılıçların gölgesindedir." En sonda Resulullah (sav) sözlerini şöyle tamamladı: "Ey Kitab'ı indiren, bulutları yürüten, (Hendek Savaşanda düşman müttefikler olan) Ahzab'ı hezimete uğratan Rabbimiz, bunları da hezimete uğrat ve onlar karşısında bize yardım et!" Kayıt No.: 1031 -------------------- |
Alıntı:
|
Alıntı:
Olay islamda deil radikal cahil olan ve çabuk kullanılabilen insanların,bir takım zeki insanların dayatmalarıyla yaptığı ve doğru olduğuna inandırıldığı saçmalıklardır. Peygamber veda hutbesinde kimseye size zarar vermedikten sonra zarar vermeyin diyor.Tabi buda size asldırılmadıktan sonra savaş etmeyin anlamında.Yoksa masum halka eziyet anlamında değiller. Ama ne yazkki günümüzde islam alemi cahil ve eğitimsiz,hurafelerle ve basit siyasatlerle iç içe olduğu için bu gibi konular gündeme gelebiliyor.Fakat unutmamalıyızki yukarıda ayzdığım gibi bu halklara yapılan zulümde kimseye yapılmamıştır ve öyle olalarının asıl sebebide budur... Saygılarımla... |
Alıntı:
Bütün islam alemi islamı yanlış yorumluyor da siz mi doğru yorumluyorsunuz? Araştırmayı görüyorsunuz Türkiye'de bile 9/11 gibi intihar saldırılarını destekleyen bir kesim var, diğerlerinde zaten yarıdan fazla. Suriye'de Danimarka Büyükelçiliği'ni yaktı adamlar. Siz hangi yanlış yorumlamadan bahsediyorsunuz? İslam düpedüz barbar bir din. Hiç Tibet Budistinin(6 milyon kişi/1959 sayımı) bir vukuatını duydunuz mu? Duyamazsınız, adamların lideri sürgünde ama olay yok! Niye? |
Alıntı:
Bu konuda bir çok islam ülkesinin yozlaştığını düşünmekle beraber her zama oduğ gibi bunun eğitimsizlik ve cahillikten kaynaklandığını söylüyorum ve eğer kendi şahsi fikrimisoracak olursanız bu saydığınız hiç bir ülkeyide müslümandan saymıyorum.Ayrıca demekki benim anladığım islamda savaş ve kan dökmek yok buda bence güzel bir şey.Ama emin olunki o insanlar dinlerinden değil adetlerinde barbar ve vahşiler.Ve oralarda eğitim seviyesi artmadıkçada bu deişmeyecek bir gerçek. Ama şunuda kabul etmek gerekmiyormu sizcede,medeni olarak bilinen ülkelerin bu uygarlaşamamış toplumlar üzerindeki beyin yıkama,kullanma taktiklerini ve bu taktiklerle dünya siyasetinde rol alma amaçlarını kabul etmek gerekmiyormu. Hiçbir insan vahşi doğmaz şartlar onu vahşete iter.Bu şartların en büyüğü cahilliktir,ikinciside baskı ve zulüm altında yaşamaktır bu insanalr için kanaatimce.Ayrıca bir başka yazımdada belirtmiştim hangisiydi bilemiyorum ama bu dünyadaki katliamların en büyüğünü İngilizler ve İspanyollar yapmışlardır.Hatta komple ırkları,medeniyetleri sadece kendi idealleri için tümden yoketmişlerdir.Yine almanyanın nazi olayına gelirsekte yahudi ve cingene katliamlarıda unutulmamalıdır. Dediğim gibi kaos olan heryerde ne yazıkki bunlar olmaktadır bunun dini,dili,ırkı olduğu söylenemez.Neden daha çok islam olan yerlerde diye soracak olursak söyle diyebiliriz bu dünyada kaos hep oralarda ve akan kanda islam ülkelerindeki insanların kanı. Ve tabiki bende sizinle bu konuda hemfikirim yani bu bir barbarlıktır ve son bulması gerekir.Keşke dünyada sınırlar kalks,herkez aynı insan oldugunu anlasa,insanlık için yaşayıp üretse,çalışsa fakat bu ancak bir masal,hikaye veyahut gerçekleşmeyecek bir hadise olarak görünüyor. Kurtla kuzu bir arada yaşar bir gün belki ama devletler yaşayamaz.Aksi ise sadece bir ütopya bizim için en azından şu an...!!! Saygılarımla... |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bunlara ek olarak, yok efendim onlar müslüman değil, bunlar yanlış anlamış, şunlar cahili bırakınız. Ortada bir sonuç var. İnanç adına katledilen insanlar var ve öyle ya da böyle bunların dini alt yapısı var. Ne sebeple olursa olsun gelinen bu durum utanç vericidir. Müslümanım dediğinizde o katillerle aynı kefeye konuyorsunuz dünya gözünde, çünkü tek bir islam var! |
Alıntı:
İlk olarak şunu belitmeliyimki ben kimseyi kafirlikle suçlamıyorum.Hristiyan kafirdir,yahudi kafirdir,ateistler cehennemlerde yanacak falan gibi bir iddiam da yok.Benim burda tek anlatmaya çalıştığım olay şu: Ben herşeyden önce eğitime ve bilime önem veren bir insanım,diyorumki bu insanların kandırılmaması için cahilliklerinden arınmaları gerek.İkincisi ise bu ülkelrde yıllardan beri kaos vardır ve bu bilerek yapılmaktadır,sırf ordaki insanlar aç,fakir ve cahil kalabilsinler diye. Bu arada cihatla ilgili yzdığın hadislerde,gerçekten her iki tarafda kendinden pay çıkarabilir.Amacı vahşet olan insanlar bu hadislerden etkilenerek intihar bombacısı olabilirler. Ama o hadisleri nasıl anlayacağıda insanın ruh haline ve anlama,idrak etme,düşünme kapasitesine görede deişebilir. Kaldıki güvenilir hadis diye bu gün okuduğumuz hiçbir hadistegüvenilir değildir.Bunlaın ispatıda yoktur.Ama Kuran tekdir ve her zaman alıp okuyabiliriz başkasının udurması yada araya bir şeyler katmasıyla oluşmamıştır. Yine söylüyorum bu anlattığın geri kalmış toplumların tarihine bir bak,10 yıllarca savas ve yoklukiçinde değillermi.Fisilistinin yanına bir İrail devletini ingilizler bilerek vee isteyerek gelecekte orada olacak şeyleri düşünerek koymadılarmı? Amerika taliban gibi örgütleri,bin ladin gibi insanları kendi çıkarmadımı? Ki buunların çoğu hala onlar tarafındn finanse edilmekteler. İngiltere hindistanı yıllarca sömürüp fakirleştirip bölgede büyük kaoslar yaratmadımı,bunun sonucunda pakistan gibi ülkeler çıkmadımı? Bosnada kosovada uzun süren kargaşaya ancak yıllar sonra oda hırvatların zor durumda kaldığı görülünce NATO bu savaşa dahil olmadımı? Kıbrısta hiç yoktan yere bizim soydaşrımızı hunharca üstelik çoluk,çocuk demeden soykırımdan geçirenler anlayışla karşılanmadımı? Bu gün tüm belgeleriyle haksız taraf olan rum kesimi avrupa birliğince koruma altına alınıp,haklı gösterilmiyormu? İsrail istediği zaman filistine girip,dünyaya kapılarını kapatık istediği gibi işkence ve soykırım yapmıyormu?Ve dünya bunu örtbas etmiyormu? Hindistanda keşmirde müslüman kanı akıtılıyorda dünya birşey yapıyormu? Azerilerin elinden zorla karabağ alınıyorda insanlar evlerinde,yurtlarında oluyorda,dünya bunu durduruyormu? Hayır sevgili kardeşim onlar sadece böyle olmasını istiyorlar,bu 1000 yıllık ve sinsi bir projedir ve biz bunu tümden anlayamassak sıra bizede gelecektir. Saygılarımla... |
Alıntı:
İslamın katil ürettiği ithamımdan, dış güçler, fakirlik, cahillik bahaneleriyle kaçamazsınız. Hadisleri sahih görmüyorsanız, kurandan alt yapı bulayım size, daha önceki bir yazımda, Türkçe'ye "savaşmak" olarak çevrilen arapça kelimenin "katl" olduğunu yazmıştım. Ayrıca konumuz, din adına öldürmek. Adamlar karikatüristi yakalasalar öldürecekler, salman rushdi'yi yakalasalar öldürecekler, mantık çarpık. Bunları islam üretiyor, İngiltere'de rahat yaşayan ingiliz vatandaşı müslüman bile terörist neden? Dini öyle emrediyor çünkü. Sayın nogada, neresinden tutarsanız(hadis, kuran) elinize kan bulaşır. Yeterince açıklayıcı olabildiğime inanıyorum. Önceki bir yazım: Alıntı:
|
Dilerimki benim ve tabiki seninde düşündüğün gibi barış ve huzur dolu güzel ve yaşamaktan herkezin zevk aldığı bir dünya düzeni kurulur ve biz o düzeni görürüz.Ben baştan beri şöyle demek istedim bu toplumlar bu günkü hallerine gelmelerinin en büyük sebebi buralarda oluşturulan yapay baskılar ve en önemlisi cahilliktir.Ama bunlardada dış güçlerin önemli bir payı olduğunu söyledim dediklerim anlaşıldımı anlaşılımı pek emin değilim.Öncelikle benim söylediklerimi gözü dünmüş radikal bir islamcı olarak algılayıp algılamadığınızı merak ediyorum.Eğer öyleyse sizi bu konuda temi ederimki öyle bir şey yok.Ben cahilliğindüşmanıyım gerisi tümden benim kardeşimdir,her ne olursa olsunlar.Ama bu ülkelerdeki insanlarda ne yazıkki bulundukları ortam sebebiyle bir türlü iyi kaliteli bir eğitim alamıyorlar.Bunu geçtim hayatları büyük sıkıntılar ve sefillikler içinde geçiyor.Bu yüzden var zaten radikalizm.
Artık bu konu hakkında bir şey yazmak istemiyorum zaten.Sadece birbirizi anlamalı ve tek taraflı bakmamalıyız olaylara.Dünyadaki herkez benim kardeşimdir ama bu kardeşliği bozacak,insanları eğitimsiz,sefil bırakacak ve kendi emelleri için kullanacak olanların hepside düşmanımdır... Saygılarımla... |
Öncelikle güzel bir dünya temennilerinizi içten paylaşıyorum sayın nogada,
Alıntı:
|
sevgili milomanara
Mantık çerçevesinde düşünürken kötüleri örnek verip hepsi böyledir ,eğilimlidir vs demek mantıksızlıktır.Bosnada müslümanlar katledildi.Avrupanın göbeğinde.Katledenler hıristiyan musevi vs o zamn hadi diyelim bunların hepsi potansiyel katildir. Peki olaya bu şekilde yaklaşırsak potansiyel katil,cani olmayan bir din veya ırk bulabilirmiyiz? İnsanlara inandıkları din yüzünden katil damgası vurmak ve savaş esnasında vahy edilmiş olan ve sadece o anki savaşla ilgili olan ayetleri gösterip işte kurana kan bulaşmıştır diyen zihniyet bu cımbızlamayla haklı mı çıkacaktır sence? Bizde türkler olarak savaştık birçok yerde düşmanı ezdik geçtik.Bize saldırdılar bizi katlettiler sonrada barbar ilan ettiler.Peki bu geçen süreçte kan dökülmedimi.Adamlar üzerimize silahlarla gelirken biz gül atsaydıkta bizi öldürselermiydi.Sence; o zamn orduların başında bulunan komutan.Düşmana sevgiyle yaklaşın çiçek atın mı diyordu yoksa hepsini öldürün hiçbir işgalci hayatta kalmasın mı diyordu.Tüm komutanlar böyle konuşurken normalde o kadar zulüm görmüş, mekkede 4. 5. sınıf insan haline getirilmiş müslümanların savaşında Hz muhammed in düşmanla savaşma konusundaki sözleri kanlı ve barbarca karşılanıyor.Çok adaletsizce ve yanlı bir düşünce tarzı gibi geliyor.Saygılarımla |
Sayın tutankamon,
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
yani bence hemen hemen tum dinlerde olan olumu ve oldurmeyi yuceltme , kutsal sekilde gerekcelendirme ve destkeleme islamda da yogun sekilde hem ayetlerle hemde hadislerle ve en onamlisi bin yildan uzun suredir devam eden pratikle mesrulasmis ve dinci fasizmi dogrumustur. avrupa din fasizminden kurtulduktan sonra , toplumlari savasla suruklemek icin burjuva devrimleriyle beraber ortaya cikan milliyetci fasizmi kullanmis ve iki adet dunya savasiyla insanlik tarihini kana bulamsitir. islam aleminde dine karsi bir reform hareketi gerceklesmedigi icin dini siyasi alanda ve devlet yonetimindeki yeri degismeden gunumuze kadar gelmistir. avrupadaki irkci fasizmin ortaya cikisi ve ozellikle doruk noktaya varisi ile gunumuz siyasi islamin temelerini atan misirdaki musluman kardesler yapilanmasinin ortaya cikisi ayni zamana denk gelmektedir. ki argumanlari irkci fasizmle ayni dogrultudadir, tek fark bir millet yerine islam dini vardir, tek dogru dindir, diger dinler kafir dinlerdir, onlara karsi savasmak gerekir oldurmek gerekir, tabi bu nefretin hedeifnde sadece diger dinler yoktur, reformcu sekuler muslumak topluluklar da vardir. incelendiginde tipik fasizm tanimina uymaktadir. Fasizmden kurtulan bati dunyasi , emperyalist emelleri acisindan herzaman dinci fasistleri destekleyerek ortadogu bolgesinin herzaman manupulasyona acik, kolay somurulebilir ve az gelismis toplumlarin yaratilmasinda bolge isbirlikcileriyle hareket etmistir. bu politikalarina su anda biraz susleyerek devam etmektedir. biraz farkli bir noktadan bakmaya calistim fakat dusundugumde, degindiginiz konu dahil islam dunyasinin mahkum oldugu savas ve sefalet durumu (kucuk zumreler haric) bu temelde analiz edildiginde dogru anlasilabilir diye dusunuyrum. islam diger dinlerden daha baskici ,savasi ve olumu destekleyen bir din degildir, olsa olsa digerleri gibi savasi ve olumu herzaman temellendirmis ve desteklemistir. burdaki sorun islamin halen hem siyasi hem toplum yasami hemde devlet yapisindaki temel tas olmasidir diye dusunuyorum. fakat sonuc olarak degerlendirmenize katiliyorum, yani bu eylemleri islam adina yapan adamlar sonucta biryerlerinden uydurmuyor, islamdaki ayet ve hadislerden yola cikarak, yapiyor, yasiyor , hissediyor ve olduruyor. Herkese saygilar. |
Sayın diagoras, islamın diğer dinlerle aynı oranda saldırgan olduğu tespitinize katılmıyorum.
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Müslümanım. Dinim İslam. Kitabım Kur'an-ı Kerim.
7 yaşından 12 yaşına kadar Kur'an Kursuna gittim. Bu süreçte Kur'an-ı Kerim'i 2 kez hatmettim. Bu süreçte 5 vakit camide namazımı kıldım. Sonra lise üniversite ve iş der iken bu yaşıma geldim. Üniversite sınavlarına hazırlanır iken bazılarınını tabiri ile cemaat tan olan bir dersaneye gittim. Hemde 2 sene. İlk sene kazanamamıştım. İkinci senemde yatılı yurtta kaldım. İstediğimde namaz kıldım, istemediğimde kılmadım. Liseden beride 5 vakit olarak kılmıyorum. Bir çok sohbetlere falan katıldım. Lisedeki sıra arkadaşım Ateist ti ve sınıfta en çok beni severdi. Kendimi bildim bileli yani aklımın yetmeye başladığı andan bugüne kadar öğretilen, öğrendiğim İslam'da sizlerin bahsettiği hiçbirşeyi ne duydum, ne gördüm, ne işittim. Ben bunca sene İslam'ı yanlış mı öğrendim yani? Bana öğretilen İslam değil miydi? Değilse neydi? Ayrıca sayın nogada, yazdıklarınıza özellikle buradaki bir mesajınıza gerçekten hayran kaldım. Bakış açınız, değerlendirilmeleriniz çok yerinde ve doğru. Sayın milomanara mesajınızı tam olarak anlayamamış. Sorun bizim müslüman sizin ise Ateist veya başka bir dine ait olmanız değil. Sorun insanları insanlardan koparmak, ayırmak araya fitne sokmak. Bakın büyük devletler hep şunu yapar. Hep kaos oluşturur. Sebep? Altta daima kaos olacak ki, üst daima kurtarıcı olarak düşünülsün. Saddam'ın Amerika başkanları ile bir zamanlar ne kadar iyi geçindiğini bazılarımız bilir. Sonra ne oldu? Ülkede demokrasi yok, demokrasi getiricez diyip girdiler Irak'a. Ben Saddam'ın asıldığına bile inanmıyorum aslında. Bir yerlerde kendi haline bıraktılar. Bazı şeyler çok enteresan gelir bana. Misal, Kürtleri savunduğunu iddia eden bir partinin liderinin soyadının TÜRK olması, Amerika'yı bir numaralı düşman olarak gören Usame Bin Ladin 'in isminin USA ile başlaması. Televizyonlarda bize gerçekler değil, gösterilmek istenenler gösterilir. Bugün, sizin burada dile getirmiş olduğunuz canlı bombalar vs. ile İslam kullanılıyor. Bu İslam kötü olduğu için değil, işlerine geldiği için. Düşünsenize Ortadoğu gibi bir bölgede hangi DİN'i kötü gösterebilirler? Hristiyanlığımı? Sayın nogada'nın buradaki açıklamalarına teşekkür etmek istiyorum ve sayın milomanara'ya da nogada'nın mesajlarını dini düşünmeden okumasını öneriyorum. |
Sayın EnvyMe,
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sayın EnvyMe, bozuk plak gibi diğer arkadaşlarla aynı şeyleri söylüyorsunuz. Bende soruyorum, neden islam? Sadece müslümanlarmı emperyalizmin baskısı altında? Hayır? O zaman neden kan döken caniler müslüman? Ben sayın nogada'nın yazdıklarını yeterince dikkatli okudum, lütfen sizde ona verdiğim cevapları dikkatle okuyun ve bana verdiğim kaynakların doğru olmadığını ya da tesadüfen araştırmaya katılan 38.000 müslümanın ruh hastası olduğunu ya da ne bileyim, kanıtla getirdiğim iddiayı çürütecek cevaplar verin. İslamın vahşetini, hadisle, kuranla, ortaya çıkan terör sonuçlarıyla, bu teröre müslümanların duyduğu sempatiyle önünüze koyuyorum, siz bana kişisel deneyimlerinizden bahsediyorsunuz, elbette bir cihad yanlısı olmayabilirsiniz, ya da imamın biri tarafından bu gerçekler önünüze koyulduğunda olabilirsiniz, ya da bu ayetleri reddedersiniz, orasını bilemem. Bildiğim bir şey varsa, bu ayet ve hadislere inanarak can alan insanlar olduğu ve bunları içten destekeleyen de milyonlarca müslüman olduğudur. Türkiye'de bil 9/11 olayları sonrasında sevinen ve sevincini açık açık dile getirenler olmadı mı? |
Verin bana merak ettiğiniz soruları. 100 kişi seçiyim sorayım soruları. Ama 100 ü de benim gibi müslüman olsun. 100 ü de İslam'da böyle birşey yok diyecek. İnanacak mısınız? Hayır.
Kendi ülkenizdeki birisinin söylediğine neden inanmıyorsunuz da, başka bir ülkedekinin söylediğine inanıyorsunuz? Bunun mantıklı açıklamasını alabilirmiyim? İnternette her gün bir haber sitesinde araştırmalar yazılıyor çiziliyor. Başınada bilim adamları konuluyor. Amaç ne? Bana sormuşsunuz, neden İslam diye. Cevabını verdim aslında yukarıdaki mesajımda. Ortadoğu gibi bir bölgede hangi dini başka ülkelere kötüleyebilirsiniz? Hristiyanlığımı? Siz söyleyin... |
Eklemek istiyorum.
"Türkiye'de görece az olan bu manyaklığa karşı" Türkiye'de az olduğunu söylemişsiniz. Yukarıda ise Türkiye'de bile 9 / 11 demişsiniz. Bahsettiğiniz 9 / 11 nedir? Vermiş olduğunuz rakamlardaki oranlardan da 9 / 11 çıkmıyor Düzeltme : Pardon 9 / 11 der iken sanırım 11 Eylül'ü kastetmişsiniz. Bu mesajımı dikkate almayın. |
Alıntı:
|
Yani diyorsunuz ki, bir araştırma kurumu araştırma yapsın bu konuda, gelen cevaplara inanırım ama size inanmam. Benim cevabımın o araştırma içerisinde olabilme ihtimaline rağmen.
Müslümanlar cinayet işlemiyor. İşlediklerini siz söylüyorsunuz. Ben bir müslüman cinayet işlemez diyorum. İddiamın kanıtını istemişsiniz ama ben orada soru sormuştum. Cevabı bu değil. Ortadoğu gibi bir bölgede hangi dini kötüleyebilirsiniz? Şiddet içeren ayet ve hadislere siz şiddet içerdiğini söylüyorsunuz. Ben söylemiyorum ki. Kaldı ki gerçekten nogada arkadaş çok güzel bir cevap vermiş buna önceki bir mesajında. Onu gözardı etmişsiniz bence. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Degerli minomanara, belirttiginiz gibi aslinda hemfikiriz. zaten bende neden kurtaj yapan bir doktoru oldurmediklerini anlamaya calistim. yani orda bunu yapmalarini engelleyen sey dinlerinin buna karsi cikmasi veya siddeti onermemesi degildir. yani dinin yasam ve devlet yapisindaki yeri islam ulkelerindeki gibi olsa emin olunki buradaki dinciler islam adina insan oldurenlerinkine benzer eylemler yapardi. ki hala ornekleri yasanmaktadir. dilerseniz bikac ornek bulabilirim. yani islam ve siddet konsuundaki degerlendirmenize katilmakla beraber diger dinlerinde siddeti yakin olculerde barindirdigini belirtmek istedim. eger batida bu tarz yapilanma ve eylemler yoksa sebebi batinin yaygin dinlerinin siddeti red etmesi degildir , toplumun dinleri red etmesidir (en azinda siddet oneren yanlarini).
|
Cehalet denmis esas suclu, cani; cok dogru bir soz. Cehaletin nedeni nedir acaba diye arastirinca, karsimiza yine din cikmiyor mu? Hristiyan ulkelerin insan haklarina riayeti bile daha dn baslamis, dinle devleti ayirmalariyla. Laiklik en buyuk nedendir dini baskinin azalip, hatta yok olmasina sebep olan.
Peygamberi savasarak, insanlari kilictan gecirerek, allahi bile melekleriyle savasa giirisen bir din degil midir islam? Zaten elde emsal olunca , dogru oldugunu inandigini tatbik etmekten baska mumin ne yapabilir ? Sevgili kardesimiz envy me'ye kuran ezberletmisler genc yasinda; bugun beyin yikanamalarina direnip, ayrilmisken aramiza geri donmesini de ayrica takdir ettigim arkadasimiz, korkmadan sorgulamayi ogrenecek, ve dinlerin ve kendisine tanitilan sozde iyi ahlak dininin, nasil ahlaksizlarin oyuncagi oldugunu anlayabilecektir umuyorum. Inanmak guzel birseydir, guvenebileceginiz, dayanabileceginiz , zor anlarinizda siginabileceginiz bir seyi size verir din. Ayni zamanda, sizin masumiyetinizden, safliginizdan, temizliginizden rant saglar din tacirleri. fakat en onemlisi, cehaleti korukler, bir kil icin adam dover, oldurur hale getirir insanlari. Gelin yine inanalim, masal kahramanlarina, hic gorunmeyen, hicbirseye karismayan yaraticidan beklemiyelim dayanagi, Etiyle, kanyla, zekasiyla, aynlisiyla, dogrusuyla, sevgisiyle, her seyiyle gercek oldugunu bildigimiuz insanda ve insanlikta arayalim daynisma ve huzuru. Var oldugunu bilmedigimiz cenneti bu dunyada yaratmak yine bizlerin elindedir. Konuyu dagittim, kusura bakmayin. |
İslamı savunmak adına intihar saldırısı.
Bu sözü bir formül gibi düşünebilir miyiz ? Düşünebilirsek ................ savunmak adına intihar saldırısı yazıp, noktalı bıraktığımız yere herhangi bir din'i,milliyeti veya ideolojiyi koyalım. Bakalım ne çıkacak ortaya. Sanırım 1 veya 1,5 yıl kadar önce, sevgili homosapiens yani "İnsani olan herşey kabulüm" frodo, bir başlığa attığı postta, İsrailli psikologların, İsrailli çocuklarla olan bir çalışmalarını koymuştu. Çalışma şu idi : Psikologlar kahramanı Davud olan bir öykü sunmuşlardı. Öyküde Rab Yehova Davuda bir şehri kuşatmasını ve halkını öldürmesini emir buyurmuştu. Davud ve askerleri emri yerine getirmiş, Taş üstünde taş,baş üstünde baş bırakmamış ve şehri ateşe vermişlerdi. Psikologlar çocuklara bunun iyi bir davranış mı yoksa kötü bir davranış mı olduğunu sormuşlar ve aldıkları yanıt. % 75 iyi olduğu % 7 kötü olduğu şeklinde idi. Aradan bir yıl geçmiş, "Aynı" psikologlar, "Aynı" çocuklara, "Aynı" öykünün, Emir vereni ve emri alanını değiştirip, -Emri veren Çin imparatoru,Emri alan da Çin'li bir general- buradaki davranışı bir kez daha sormuşlardı. Sonuç ise İlk sonucun tam "Tersi" idi. Neden ? "BEN"im suçlum,canim,hırsızım vb vb iyidir şeklindeki, Önyargılarla ilgili olabilir mi ? İyi,güzel de sevgili psiko konu ile olan ilgisi ne ? :) Bilmem. Biliyorsunuz ben dindar biriyim. Öznel takılırım. Nesnellik benim işim değil. Fizikte bir kanun var. "Etkisiz tepki olur mu ?" diyen. (Bu arada canlı bombaları savunduğum düşünülmesin lütfen.Beni rahatsız eden bir konu var. "Dünya ;Kötülük yapanlar yüzünden değil,oturup seyirci kalanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir." diyen Albert Einstein'ın mezarda kemiklerinin sızladığı gibi bir düşünceye kapılıyorum da :) ) |
Çok güzel bir yazı yazmışsınız sayın Psiko tebrik ederim.
Sayın milomanara, Baktığınız açı televizyonlarda, internette olan açı. Farklı açılardan bakın. Bir liste koymuşsunuz ve büyük bir hata ile bunlar İslam yüzünden olmuştur, ölmüşlerdir diyorsunuz. Asıl gerçekten size el insaf! Yahu bu dinde vahşet olsaydı sizin dediğiniz gibi, İslam bugün dünyada bu halde mi olurdu? Yahu gerçekten samimi cevap verin lütfen. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettikten sonra tüm müslüman olmayanları KILIÇTANMI GEÇİRMİŞ! Lütfen söyleyin. Geçirmediyse, müslüman olduğuna göre niye şiddet uygulamamış? Açıklayın lütfen. Fethettikten sonra neden İstanbul'daki Ermeni, yahudi, hristiyan olan kişiler fetih ten öncekinden daha iyi bir hayat sürmüşler? Açıklayın lütfen. Bakın size söylüyorum sayın nogada'nın bir mesajı var sizin bu şiddet tepkilerinize cevap olarak yazdığı lütfen onu tekrardan okuyun. |
Sayın EnvyMe ;
.................. savunmak adına "Yanlış"ı savunabilir miyiz ? Veya Savunmalı mıyız ? Yazım için güzel deyip beni tebrik etmişiniz. Teşekkürler. Ancak, sanırım sizi biraz üzeceğim. 11 Aylık kardeşi Ahmet'i, Fetva vermeyen Şeyh ül İslam'ın istifası neticesinde, yerine gelen yeni Şeyh ül İslam'dan aldığı-alabildiği, "BAGY", yani devlete başkaldırma suçuna, -ayakkabı çekeceği ile dahi zorlasanız girmeyecek- sokan "Fetva" ile, Deli İbrahim'e verilen, "Deli" ünvanının alt yapısını hazırlayan, "Öldürülme korkusunu"nun yolunu açan, "Kardeş katli"ni, meydana çıkaran Fatih'i savunabilir misiniz ? ................ adına olursa olsun ? İsrailli psikologların yaptığı o çalışma,herkes için geçerlidir. |
Ben hiç bir yanlışı savunma taraftarı değilim sayın Psiko. Bu yüzden yanlış olarak gördüğüm benim inandığım bildiğim okuduğum öğrendiğim İslam'da şiddet, haksız yere adam öldürme, katletme, intihar saldırısı falan yok. Başka bir dinde var da demiyorum. Onlarda da yoktur belki bilemiyorum bu yüzden bizim dinimizde bu yok şu dinde vardır da demiyorum.
Benim sizin yazınızdaki beğendiğim nokta özellikle şu cümleniz, "Ön yargılarla ilgili olabilir mi?" Bakın bazı gerçekler vardır. Bunları da bu zamana kadar hiç kimse ama hiç kimse aksini ispat edememiştir. Edilemediği için bugün her kesimden sevilen sayılan kişiler, liderlerdir bunlar. Fatih Sultan Mehmet gibi, Mustafa Kemal Atatürk gibi. Bu iki isimle ilgili siz birine Kardeş Katili dersiniz bir başkası Atatürk için başka birşey söyler. Peki bu benim ve milyonlarca insanın içerisindeki bu insanlara olan sevgiyi değiştirebilmiş midir? Bir ateist çıksa, bir akım başlatsa, hepinize düşmanım diyip bu tür saldırılar yapsa bunu tüm ateistlere yıkmak doğrumudur? |
Bu foruma daha fazla şey yazmıyacağımı daha önce belirtmiştim ama hala dediklerimin tam olarak anlaşılmadığı düşüncesinde olduğumdan yine kendimi birkaç şey yazma durumunda hissettim.
İlk olarak bunların hepsinin siyasi odaklı olduğunu tekrardan söylüyorum svgili arkadaşlar.Şimdi neden sadece islam topraklarında savaşlar olduğu konusuna gelince zaten bu konuda çok şey yazdık ve okuyanlarda sanırım anlamışlardır. Eklemek istediklerim ise şu Batılı ülkeler tüm dünyayı sömürerek bu günkü konusmlarına gelmişlerdir,bu sömürme esnasındada bir çok meteryal kullanmış ve toplumları ilk olarak içten çökertmeyi hedef olarak almışardır.Bildiğiniz üzere arap lawrance ismindeki ingiliz ajanı kuranı ve hadisleri bir çok müslümandan çok daha iyi öğrenmiş ve bizzat arapların yaşadıkları coğrafyada etkin olması için buralara gönderilmitir.Bu hadisleri ordaki araplara deişik bir bakış açısından anlatarak kankalrına girmiş ve büyük bir türk-osmanlı düşmanlığının temmellerini atmıştır.Ve zaten bildiğiniz gibi güvendiğimiz araplar tarafından sırtımzda hançerlenerek büyük bir yenilgiye uğratıldık.Arap lawrance ne yaptı öncelikle türklerin onları yüzyıllardı sömürdüğünü ve Tanrının lanetlediği Yecüc ve Mecüc' kavimlerinin türkler olduğunu onlara inandırarak gerçek islamı onların koruduğunu ve kafir olan türklerden bunun geri alınmasını söyleyerek arap halklarını galayana getirmiştir. Aynı şekilde Saidi Kurdi'de Türklüğe karşı Kürrt milliyetçisi olarak aynı şekilde türklerin lanetli bir kavim olduğunu kendi etrafındakilere belirtmiş,hatta uynaın selahaddin eyyubinin kürt torunları diyede bir gaz vermiştir. Ayrıca tüm zengin doğal kaynaklar ortadoğu ve cevresinde toplanmış olmakla beraber büyük insan gücüde afrikadaki ülkeleden sağlanmıştır.Bu yüzden o bölgelerde hiçbir zaman oturmuş bir siyaset olmasını istemeyen batılı güçler hem oraların doğal kaynaklarını,hemde oralara yakın olan bazı düşmanlarını kontrol etmek amacıyla yüzyıllardır bu bölgeleri ellerinden bırakmamışlardır. Peki dünyanın en iyi eğitimli islam alimlerinin avrupa ve amerikada yaşadığını ve onlardan CIA,FBI,MI 5 gibi bazı batılı gizli servislerin yararlandığını.Kominiz bahane edilerek onlardan hadis ve Kuran ayetleriyle halkı bir arada toplamak için gerekli açıklamaları aldıklarını,başlarına bir çok seyhi ve terörsit başını CIA odaklı olarak koyduklarını biliyormusunuz. Ayrıca dikkatimi şu çekti her ateistin büyük bir mutlulukla izleyin izletin dediği zeitgeilst filmi tamamen bu bögelerdeki batı oyunlarını,müslüman liderlerde diye gösterilen insanların halkı kandıran amerika uşakları olduğunu onların yüzlerce yıllık planlarını ve nihai amaçlarını çok güzel bir şekidle anlatıyor.Eğer izlemediyseniz izleyin ve neden bu bölgelerde huzursuzluk çıktığını birde kendi bakış açınızdan olanlardan öğrenin... Saygılarımla... |
Unuttuğum bir şeyi daha eklemek istiyorum.Türkler kılıç zoruyla mülğman oldu söyleminin ne kadar komik ve aciz bir söylem olduğunu belitmek istiyorum.Eğer konuyu ordu ve savaş teknikleriyle ele alacak olursak daha kılıç kalkan tutmayı bilmeyen arapların o bölgede en üstün askeri savaş teknikleri olan ve çin gibi bir imparatorluğun ve dünyanın en fazla insan barındıran ve en büyük orduları olan ve yüzyıllarıdır türklerden korunmak için türlü sebepler araştıran ve bunun için dünyanın yedi harikasından biri olan çin seddini yapan,yani bunların olmasını sağlayan muazzam orduları olan bir milletimi savaşta yendiler.Doğrusu bu çok komik geliyor bana.Ki islam da yer alan hilal taktiğide Türklerden islama geçmiş ve bir çok askeri operasyonda tatktik olarak kullanımıştır.Arapların savaşarak bizi kılıçtan geçirerek zorla bu duruma getirmesi tarihe bir hakarettir.
Ayrıca tarihe bakın hangi türk devleti herhangi bir arap devletinden aciz duruam düşürülmüş tek bir örnek verin yıllarca osmanlı onları yönetmiştir. Tabiki buda o zamanki siyas sebeplerden olan savaşlardır zaten her savaşta siyasi oalrak çıkar düşünceler sadece bu siyaseti güden insanların bir arada toplamak için ürettikleri bir taktiktir.Dinde onların gözünde siyasettir.Büyük ATATÜRK'ümüzde bir çok yanlıştan insanlarımızı kurtarmak adına din ve devlet işlerini bu yüzden ayırmıştır. Saygılarımla... |
Şiddet dünyanın her yerinde ve her dine mensup kişiler arsında var bunu tek islama yada araba yüklemenin bir anlamı yok .. Kaldı ki kuranda gidip insan öldürün demiyor.. Daha çok örf adet ve geleneklerden kaynaklanıyor intikam duygusu yada vahşete taviz vermek.. Bazende düşünüyorum bize din diye dayatılan arabın geleneğimi diye? gerçi düşünmeme gerek yok:)
savaşlar ve terör insanlık tarihinin başladığı andan itibaren çeşitli kılıflara bürünerek gelmiş ve gündeme oturmuştur adına ne derseniz deyin.. vatan için, din için, toprak için , namus için v.s.. saygılar.. parmis Güneşin_kızı |
Tebrik ederim nogada kardeşim olayları o kadar iyi açıklamışsınki hiçbirşey söylememek sadece imzamı yazının altına atmak istiyorum.
İş tamamen siyasidir eğer o coğrafyada afrikalılar yaşasaydıda tüm petrol kaynakları vs zenginlikler onların olsaydı şimdiki islam dinine yapılan karalama onların dinlerine yapılacaktı ve belki dünyaya şu denilecekti."Bunlar değilmiydi daha düne kadar insanları kazanlarda canlı canlı pişirip yiyen".. Sonrada Milomanara gibi arkadaşlar çıkıp internetten ve tek yönlü hesaplayıp düşünen zihniyetin hazırladığı kaynaklardan bu sayfaya kopyala yapıştır yaparak yorumlar yazacaklardı.İşlerine gelince din işlerine gelince milliyet diyeceklerdi. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:43 . |