Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Cinler ????? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=104)

explorer 09-12-2004 14:47

Cinler ?????

slm arkadaşlar.
ben şu cin meselesini merak ediyorum.
bu yaratıklar ne için varlar.?
gelecekten ve geçmişten haber verirlermi?
insana benziyorlarsa dolaşım sindirim sinir sistemleride varmıdır ?
eğer somut değillerse vucutlarının içinde neler bulunur?

sadece kapı aralarında, çalı diblerinde , karanlık bir köşedemi saklanırlar.

eğer yoklarsa; ki bu bir felakettir. kuranın bir bölümü yalan söylemiş olur. neticede için kuranda çürütülmüş olur.

Ebu Leheb 09-12-2004 15:10

cinler dumansız ateşten yaratıldığı için kanı veya canı yoktur. insana özgü organları yoktur. beyni bile yoktur. gözleri yoktur, kulakları yoktur vs vs hiçbişeyi yoktur. ateşten organ olamayacağına göre cin de yoktur.

Russell 09-12-2004 15:18

ben cin çarpmış bir insan gördüm.yani en azından çarptığından bahsediliyordu.bir sürü cin hikayesi duydum.bunlar gerçek mi bilmiyorum ama bir zamanlar saadettin teksoy cin görüntüleri yakalamıştı buna ne diyeceksiniz.

ngcoskun 09-12-2004 15:36

selam
bende çok cin hikayeleri duydum.daha birçok hikaye duydum başka konularda da.cinler. ufolar, geçmiş yüzyıllarda cadı hikayeleri.
bunlar hikaye olmaktan ileri geçemez doğru dürüst , mantıklı düşünen insanlar için. bunlara inanmak isteyen insanlar için üretilmiş hikayelerdir ki zaten inananlar vardır nitekim.medyumlar , falcılar, ölülerle konuştuğunu iddia edenler-madem ölülerle konuşulabiliyorlar kayıp mezarların yerini neden bulamıyoruz- tamamen uydurmadan başka birşey değildir.insanların kendi beyinlerine oynadıkları birer oyundan ibarettir bunlar.
terapistlerin hastalarını bu yönde bilinçsizce yönlendirdiklerine bile şahit olunmuştur.konuyla ilgili carl sagan ın karanlık bir dünyada bilimin mum ışığı adlı kitapta geniş bilgiler bulabilirsiniz.

Russell 09-12-2004 15:41

onları bırakta şu saadettin teksoyun yaşadıklarının aslı astarı çıktı mı?

explorer 09-12-2004 15:52

Alıntı:

RUSSEL´isimli üyeden Alıntı
ben cin çarpmış bir insan gördüm.yani en azından çarptığından bahsediliyordu.bir sürü cin hikayesi duydum.bunlar gerçek mi bilmiyorum ama bir zamanlar saadettin teksoy cin görüntüleri yakalamıştı buna ne diyeceksiniz.

russel.
o kadar bilimsel gözlemci değilde
sence sadece saadettin teksoymu gerçekten görüntülemiş..???

ngcoskun 09-12-2004 15:55

saadettin teksoy şarlatanın tekidir.onu cidiye alıp seyrettiğinize inanamıyorum.beyin fonksiyonlarında bir arıza var o adamın

Russell 10-12-2004 01:18

BU UZUN BİR ZAMAN ÖNCEYDİ YAŞIM KÜÇÜKTÜ SAADETTİN TEKSOY BİR KAĞIDIN ÜZERİNDE CİN İLE BİR KADININ YAPTIĞI ANLAŞMADAN BAHSEDİYORDU ADAMIN KENDİ BASİRETİ BİLE BAĞLANMIŞ BETİ BENZİ ATMIŞTI ADAM RÖPORTAJI BIRAKIP DOSYAYI KAPATMIŞTI.

BİR BİLİMSEL GÖZLEMCİ BU KONUYLA İLGİLENDİ Mİ VEYA S.T.PROGRAMA BİLİM ADAMI ÇIKARDIMI HATIRLAMIYORUM ÇÜNKÜ YAŞIM KÜÇÜKTÜ.

ESKİ PROGRAMLARINI FAZLA HATIRLAMIYORUM AMA ŞİMDİKİ PROGRAMINI KOMEDİ NİYETİNE İZLİYORUM HAREKETLERİ O KADAR KOMİK Kİ BENCE PROGRAM REALİTY ŞOVDAN ÖTE KOMEDİ.

Ebu Leheb 10-12-2004 18:10

Alıntı:

RUSSEL´isimli üyeden Alıntı
BU UZUN BİR ZAMAN ÖNCEYDİ YAŞIM KÜÇÜKTÜ SAADETTİN TEKSOY BİR KAĞIDIN ÜZERİNDE CİN İLE BİR KADININ YAPTIĞI ANLAŞMADAN BAHSEDİYORDU ADAMIN KENDİ BASİRETİ BİLE BAĞLANMIŞ BETİ BENZİ ATMIŞTI ADAM RÖPORTAJI BIRAKIP DOSYAYI KAPATMIŞTI.

BİR BİLİMSEL GÖZLEMCİ BU KONUYLA İLGİLENDİ Mİ VEYA S.T.PROGRAMA BİLİM ADAMI ÇIKARDIMI HATIRLAMIYORUM ÇÜNKÜ YAŞIM KÜÇÜKTÜ.

ESKİ PROGRAMLARINI FAZLA HATIRLAMIYORUM AMA ŞİMDİKİ PROGRAMINI KOMEDİ NİYETİNE İZLİYORUM HAREKETLERİ O KADAR KOMİK Kİ BENCE PROGRAM REALİTY ŞOVDAN ÖTE KOMEDİ.

sen hiç sadece ultra viyole ışığa tutulduğunda görülebilen yazılar yazan bir kalem gördünmü? :D

Russell 11-12-2004 19:02

görmedim ama duydum.
gerçi o zamanlar böyle bir kalem yoktu sanırım ama banknotların içine yerleştirilen gizli resimlerde kullanılan tekniği kullanmış olabilirler.

explorer 15-12-2004 06:03

işin ilginç tarafı hiç bir inançlı bu konuda fikir beyan etmemiş..

kocaman bir

neden ???????

eğerki biri kanıtlarsa.
+ hayatımı müslümanlığa adıyacagım...

15-12-2004 10:23

Merhaba explorer

Imzanda kucuk bir sorun var.
Victor Hugo yillarca her gece ailesi ve arkadaslariyla ruh cagirmistir.Ruhlarla konustugu bir cok seyi kaleme almistir.Elimde bunu belgeleyen cok eski bir kitap var.Eger fransizca biliyorsan bu bilgileri sana yollayabilirim.
Alıntı:

Témoignages

" j''ai entendu le pas à ma droite dans l''intérieur de mon mur, puis il est sorti de ma chambre ".

Victor Hugo

Au petit jour, j''ai entendu le bruit d''un pas, non d''être humain,mais d''animal. [...] J''ai écouté ; j''ai entendu le pas à ma droite dans l''intérieur de mon mur, puis il est sorti de ma chambre dont la porte était fermée et je l''ai entendu descendre l''escalier ; en s''éloignant, il se dénaturait et devenait comme un pas d''homme ou de femme. Arrivé en bas, il m''a paru s''évanouir dans une sorte de frémissement qui n''avait d''analogie avec aucun bruit connu. Alors, je me suis mis à prier pour ceux qui sont dans l''épreuve [...] : "S''il y a, près de moi, quelque être qui souffre, quel qu''il soit, qu''il soit béni, et qu''il prie pour moi comme je prie pour lui." En ce moment-là, j''ai entendu deux coups très distincts dans mon mur. »

A de nombreuses reprises, Victor Hugo notera ce genre de manifestation qui se produisait dans sa demeure d''Hauteville-House, à Guernesey, dans les îles Anglo-Normandes.
Belki fransizca bilen varsa diye boyle bir alintiyi buraya koyuyorum.

15-12-2004 12:16

cinler

Mahlukat vardır.Yaratıcı onları yoktan var etmiştir.Ve mahluk ölüme mahkumdur.Birgün ölecektir.Dinli olmak ile dinsiz olmak arasındaki fark sürekli ve irade dışı uçuruma gider olduğu halde paraşüt takan kimse ile takmayan kimse arasındaki fark gibidir.ayakların sırattan kaydığı günde kurtulmak insanın dinli olmasına bağlıdır.Kavuşmak için bu izzet veşerefe çalışmak gerektir gündüz ve gece...İslamı anlamak kolaydır,anlamak isteyene...Doğru , doğruluğuna inanılan şeydir.Kişi İslama inanıyorsa doğruya inanmıştır.İslama inanmamışsa doğruyu bırakmıştır.Çünkü tüm insanlar müslüman olarak yaratılırlar.İman herkesin kalbine bırakılmıştır.Tohum sulanmazsa bürümez, kalb kirlenmezse ölmez....Vallahi ben nefsimin derdindeyim...İslama kökten inandığım halde bu bile bana tek başına yetmiyor...Çünkü önemli olan ölürken imanının sana yoldaş olması...Dünyada gece gündüz ibadetle vakit geçirsen de kurtulman yine kesin değil.İpler ALLAH (cc)''ın elinde.Güç onun.Kudret onun.İki gün susuz kalamayan bizler, tuvalete gitmeden yaşayamayan bizleriz...Ey insan! titre ve kendine gel. Rahman ne diyorsa doğrudur.Oku.Kur''an''ı .İnan gerçeğe.Cin vardır.Mutlaka vardır.Ateş de vardır.İnanmayanı yakacaktır. Bundan sonra batılı seçen ancak kendi kendini yakmış olur...Hayır hepimizle olsun...

hayyam 15-12-2004 14:33

Re: cinler

Alıntı:

baysoner´isimli üyeden Alıntı
Mahlukat vardır.Yaratıcı onları yoktan var etmiştir.Ve mahluk ölüme mahkumdur.Birgün ölecektir.Dinli olmak ile dinsiz olmak arasındaki fark sürekli ve irade dışı uçuruma gider olduğu halde paraşüt takan kimse ile takmayan kimse arasındaki fark gibidir.ayakların sırattan kaydığı günde kurtulmak insanın dinli olmasına bağlıdır.Kavuşmak için bu izzet veşerefe çalışmak gerektir gündüz ve gece...İslamı anlamak kolaydır,anlamak isteyene...Doğru , doğruluğuna inanılan şeydir.Kişi İslama inanıyorsa doğruya inanmıştır.İslama inanmamışsa doğruyu bırakmıştır.Çünkü tüm insanlar müslüman olarak yaratılırlar.İman herkesin kalbine bırakılmıştır.Tohum sulanmazsa bürümez, kalb kirlenmezse ölmez....Vallahi ben nefsimin derdindeyim...İslama kökten inandığım halde bu bile bana tek başına yetmiyor...Çünkü önemli olan ölürken imanının sana yoldaş olması...Dünyada gece gündüz ibadetle vakit geçirsen de kurtulman yine kesin değil.İpler ALLAH (cc)''ın elinde.Güç onun.Kudret onun.İki gün susuz kalamayan bizler, tuvalete gitmeden yaşayamayan bizleriz...Ey insan! titre ve kendine gel. Rahman ne diyorsa doğrudur.Oku.Kur''an''ı .İnan gerçeğe.Cin vardır.Mutlaka vardır.Ateş de vardır.İnanmayanı yakacaktır. Bundan sonra batılı seçen ancak kendi kendini yakmış olur...Hayır hepimizle olsun...

siyah ile belirlerdiğim kelime sizlerin içinde bulundugunuz durumu acıklamaya o kadar yeterli ki......

hayyam 15-12-2004 14:40

Alıntı:

Yeni´isimli üyeden Alıntı
Merhaba explorer

Victor Hugo yillarca her gece ailesi ve arkadaslariyla ruh cagirmistir.Ruhlarla konustugu bir cok seyi kaleme almistir.Elimde bunu belgeleyen cok eski bir kitap var.Eger fransizca biliyorsan bu bilgileri sana yollayabilirim.
Alıntı:

Témoignages

" j''ai entendu le pas à ma droite dans l''intérieur de mon mur, puis il est sorti de ma chambre ".

Victor Hugo

Au petit jour, j''ai entendu le bruit d''un pas, non d''être humain,mais d''animal. [...] J''ai écouté ; j''ai entendu le pas à ma droite dans l''intérieur de mon mur, puis il est sorti de ma chambre dont la porte était fermée et je l''ai entendu descendre l''escalier ; en s''éloignant, il se dénaturait et devenait comme un pas d''homme ou de femme. Arrivé en bas, il m''a paru s''évanouir dans une sorte de frémissement qui n''avait d''analogie avec aucun bruit connu. Alors, je me suis mis à prier pour ceux qui sont dans l''épreuve [...] : "S''il y a, près de moi, quelque être qui souffre, quel qu''il soit, qu''il soit béni, et qu''il prie pour moi comme je prie pour lui." En ce moment-là, j''ai entendu deux coups très distincts dans mon mur. »

A de nombreuses reprises, Victor Hugo notera ce genre de manifestation qui se produisait dans sa demeure d''Hauteville-House, à Guernesey, dans les îles Anglo-Normandes.

“Hıristiyanlıkta cehennemin simgesi, ateştir. Çok tanrılı dinlerde, yine ateştir. İslamda da ateştir. Hintliler için de cehennem, alevlerdir. Dinler açısından bakıldığında, sanki Tanrı sadece insan pişirilen bir ızgara kebapçısıdır." Victor Hugo

ayrıca sizlerin bu kadar şüpheyi dine karşı duymuyor olmanız çok ilginç

haci 15-12-2004 18:04

Alıntı:

Bu ne müthiş ve rasyonel olmayan korkudur böyle..
Bir insan kendini bu kadar aşağılar mı?
İnsanın gururu ve onuru yok mu?
İşte size tipik bir Müslüman!
İşte size İslam!

İnsanları korkutarak kendine bağlanan çağ dışı antik bir din..

Bu ne zavallılık böyle...

HACI

reel 15-12-2004 23:34

Sanane cinlerden..Ne kar getirecek ?Bilsen neolur bilmesen ne olur?
Onlar madde alemine ait değil..Dolayısıyla hiç bir yorum yapamazsın..

explorer 16-12-2004 03:02

Alıntı:

Yeni´isimli üyeden Alıntı
Merhaba explorer

Alıntı:

Témoignages

Victor Hugo

ne ilginçtir bahsettiğin ünlü fransız şair "Religion et les Religions" diye bir kitap yayımlamış. dini inancları batıllıkla suçlamıştır. din adamlarına gerçek şeytan ve eşek ismini takmış.
ve aynı victor hugo hiçbir dini tören( hiristiyan funerali) yapılmadan gömülmüştür.
kaynak:http://www.infidels.org/library/hist...beds.html#1.46

16-12-2004 09:35

Merhaba explorer
Amacim Victor Hugo''yu kotulemek ve yerden yere calmak degildir.Ben yukarida yazdigimi konuyla paralel oldugu icin dile getirdim.Cinler,ruh falan.
Bence Victor Hugo dogrulari ve yanlislariyla Victor Hugo olmustur.Onun yanlislarini gozardi ederek onu savunmaya calismak yeni bir peygamber yaratmaya calismaktir.
Ben mesaj niteliginde imza olusturmak istesem sunu soylerdim.Dogruyu dogru yapan dogruyu soyleyen degil dogrunun dogrulugudur.
Yada Biz istemesekte dogru dogrudur.

ReS 16-12-2004 15:50

imzasinda hata olan bir tek explorer mi yani?
ngcoskun un imzasina bakin,havaya degil, gördüğüme, tuttuğuma, yaşadığıma ve bilime inanıyorum.ben burdayım allah nerde?

havayi goremiyorsan ve dolayisi ile yok oldugunu saniyorsan,agzini burnunu kapatta bi on dakika dolas soyle bakalim, havanin olduguna inanacakmisin.hey Allah in ne cahil,ne tuhaf insanlar var su dunyada..
Sen aklimiza mukayet ol Yarabbi.

haci 16-12-2004 16:22

ReS
Boyle bir mantikla Allah''in varligini kanitlayamazsin..Insan duyulari ile algilar. Duyularinin yetmedigini algilayacagi aletler gelistirmistir..
Allah''i algilayan bir alet yoktur..
Bir alet yapin ve Allah''i arayin..
Bulamayacaksiniz.
Bu tur sacmaliklarla savini savundugunu saniyorsun ama, beceremiyorsun.
Alllah''in yoklugunu kanitliyorsun.. Varligini degil..

ReS 16-12-2004 16:31

haci sana ucyuzyil yil once bir makina cikacak adi telefon,burdan aninda baskasi ile konusabileceksin desem bana gulerdin degilmi.boyle birsey insanin aklina sigmaz derdin,ben boyle seye inanmam derdin,ama simdi her turlusu var.
senin beynin ozamanda ayni beyin degilmi idi,ama dusununemedin.
sen %1 i calisan zekanla kalkmis Allah in varligini bulmaya calisiyon.
bana bir sadece hucre yap sadece bir hucre...

haci 16-12-2004 16:36

ReS
Bu yazdiklarinin sacmalik oldugunu umarim bir gun anlayacaksin..
Cin ve perilerle bir yere gidemezsin..
Bana tek bir melek gosteremezsin..
Bundan 300 yil sonra melek makinesi mi icat edilecek diyorsun?..
Ya da icat edilebilir diyorsun?
Bu sacmaliklari gorunce neden bu kadar geri oldugumuzu anliyorum.
Uyanin biraz yaw..
Bu kadar bagnazlik da fazla..

ReS 16-12-2004 16:42

ben senin kafanin 300 yil once telefonu kavrayamadigi gibi,simdide Allah i zor kavrayacagini soyluyom.bana bir bina goster mimari olmasin!
sen nerden geldin nereye gidiyon,seni kim var etti,nasil geldin buraya,onlari dusunsene.

haci 16-12-2004 16:57

Bu kadar derin düşünmekle doğru ve iyi düşünmüyorsun.. Yaşamı pratik olarak kabul etmelisin. Düş kurmanın yeri var elbette.. Ama insan kurduğu düşde yaşayamaz.. Dini de bu bağlamda düşünürsen, onunla ilgili kurgularını gerçek yaşamdan soyutlamak zorundasın.. İnançlarınla gerçekleri birbirlerinden ayırmalısın. Yalnız çılgınlar ve akılözürlüler onları birlikte yaşarlar..

ngcoskun 16-12-2004 17:03

res
Alıntı:

mzasinda hata olan bir tek explorer mi yani?
ngcoskun un imzasina bakin,havaya degil, gördüğüme, tuttuğuma, yaşadığıma ve bilime inanıyorum.ben burdayım allah nerde?

havayi goremiyorsan ve dolayisi ile yok oldugunu saniyorsan,agzini burnunu kapatta bi on dakika dolas soyle bakalim, havanin olduguna inanacakmisin.hey Allah in ne cahil,ne tuhaf insanlar var su dunyada..
sen benimle uğraşmayı bıraksana yaaa.saçma tezlerinle kendini çürütüyorsun burada farkında değilsin.ben senin anlatıımlarınla inanacağım varsa da inanmam zaten.muhammed becerikli adammış vesselam.sizleri yola getirmenin yolunu bulmuş.

res
Alıntı:

sen nerden geldin nereye gidiyon,seni kim var etti,nasil geldin buraya,onlari dusunsene.
bak ben biliiyorum işte beni annemle babam bir gece falan filan yaparken var etmişler.bunu kabul etmen zor tabi.şimdi sen onları kim yarattı diyeceksin ama ben senin bu bağnazlıklarından sıkıldım.kendine gel biraz.ne kadar dar olduğunun herkes farkında ama abartma istersen

ngcoskun 16-12-2004 17:16

reel
Alıntı:

Sanane cinlerden..Ne kar getirecek ?Bilsen neolur bilmesen ne olur?
Onlar madde alemine ait değil..Dolayısıyla hiç bir yorum yapamazsın..
bence de ama madde alemine ait olmayan başka şeylerde var siz bunlara inanıyorsunuz.biraz çelişkili buldum cevabınızı.

oguz 16-12-2004 17:18

Cinler uzerine yazdigim eski bir yazi;

Vehb ibn Munebbih der ki: ''peygamber (SAV) dan isittim, soyle buyurdu: ''Mahlukattan Allahu Teala''nin yarattigi ilk sey cinler (divler) idi ki ona cann derler. Kavimler sayisincadir. Onlarin meskeni havada idi. Ve yedibinyil onlari bu cihana hakim ve mutesarrif kildi. Ondan sonra Hak Teala cann''dan cinni yaratti ki Iblis onlardandir. Cinden Leyla binti Ruhan ve Selsayil bin Cann ogludur. Iblisin adi Suryani ve Ibrani dilinde Azazil ve Arap dilinde Haris idi. Iblis aleyhillane tezevvuc etti bundan karinca, orumcek, cekirge ve kus suretlerinde sayilamayacak kadar cok evlat hasil oldu. Bunlari yazilarda ve dag kovuklarinda ve ormanlarda ve yollarda ve viranelerde, firinlarda ve ovalarda ve kuyularda ve kulhanlarda ve su yollarinda sakin eyledi.

Kendi talepleri uzerine yeryuzune gonderilen cann''lardan yeryuzu sikayetci olur ve; ''Ya Rabbi benim uzerime bunlar gibi asiler olmaktan uzerimi hali eylesen daha iyi olurdu der. Allah da; ''Ey yer sakin ol bunlardan Resul gondereyim.'' Sonrasinda Allah ilk Peygamberi Cann kavmine gonderir, ismi Amir b. Imran''dir''.

Evet dunyaya gonderilen ilk peygamber Cann kavmindendir ve adi da Imrandir. Fakat bu cann''lar huysuzdur Resul falan bunlari adam edemez ve ilk resul cann''lar tarafindan oldurulur. Sonra bir reul daha, adi; Saik bin Vain b. Cann. Fakat cann''lar azgin bunu da oldururler. Sonrasinda bir resul, bir resul derken tam 800 resul ve 800''u de cann''lar tarafindan oldurulur.

Allah bu duruma kizar ve cin''leri dunyaya indirip bunlarin (cann''larin) uzerine salar. Cinler bunlari surup bir tarlada toplarlar, Allah uzerlerine ates gondererek bunlari yakar. Cann''lar yok olduktan sonra cin kavmi (ki Iblis de bunlardandir) dunya da yasamaya baslarlar.

Dunya''nin ilk sakinleri, ne amacla yaratildiklari belli olmayan Cann''lardir. 800 peygamber katlettikleri icin, Allah Cann''dan yarattigi cinleri yollar ve 70 bin kabile olan Cann''lari yok eder, Cann''lar gider Cinler gelir. Sonrasinda bakalim neler olur.

Dunya''ya Cann''lardan sonra cinler yerlesti demis ve Iblis''in de cin tayfasindan oldugunu soylemistik. Iblis diger butun cinlerden daha fazla ibadet ettigi ve bu ibadetinin coklugu nedeni ile tekrar goge alinir. Yaman ibadet ettiginden ikinci goge alindi. Seytan yilmadi, ibadetini arttirarak surdurdu ve bu yuzden 7. goge alindi. Daha sonrasinda cennet''e alindi ve 3000 yil burada ikamet etti.

Bir sure gecer, her sey sakin gecer, fakat bu sakinlik cok surmez, Cin''ler de isyankar olur. Sonra;

''Cin taifesi de Allahu Tealaya asi olunca, onlari da azledip yeryuzunu Perilere verdi. Onlar da bes bin yil cihana hukmettiler. Onlari da azletti Feristeh''lere verdi. (Peri''ler azledilmis, fakat nedeni belli degil.) Feristehler de bin yil hukmettiler. (Acaba kime hukmetti bu peri ve feristehler?)

Daha sonra yoldan cikan Feristehleri duzene soksun diye Iblis''i tekrar dunyaya gonderir. Iblis padisah olur fakat boburlenmeye baslamistir; benim gibi kim var? Dilesem gokte dilesem yerde olurum. Bunca melaike benim hukmumdedir" demeye baslar. Allah iblis''in dusuncelerini ve soylediklerini biliyordu. Bu nedenle Adem alesyhisselam''i yaratti ve cihani Adem aleyhisselam ve evlatlarina verdi. Iblis''e lanet etti ve dergahindan surdu. Iblis de Allah''a isyankar olup, "kullarin Ademogullarini sonsuza kadar sapitacagim" dedi.

Cinler konusunda akademik seviyede bilgi icin ise, Prof. dr. Suleyman Ates''in bilimsel yaklasimlarina bakalim;

"Cinlerin habis insan ruhlari oldugunu soyleyenler varsa da bu gorus dogru degildir. Cinler Meleklerden ve insan ruhundan ayri, madde yonleri bulunan, fakat ruhaniyet ozelligi agir basan varliklardir. Bazi kimseler de cinleri zararli mikroplar sanirlar. Bu da dogru degildir. Cinler ruhani varliklar icinde bir turdur. Itaat ve isyankabiliyetinde bulunan, bundan dolayida sorumlu olan varliklardir. Onlari da hakka davet eden peygamberler gelmistir."

"Cinlerin muslumani ve kafiri vardir. Iste seytan dediklerimiz, inkarci, kotu cinlerdir."

"Nasil insanin ilk sakisi Adem''in oglu Kabil ise, cinlerin ilk sakisi(s noktali) de ilk isyan eden Iblistir. Cinlerin kafirine seytan denir. Kafir olmayan cine sadece cinni denir."

"Yapilari sebebiyle gelismis imkanlara sabip olmalarina ragmen, dusunce seviylerinde, suur olarak insandan geridirler. Ancak iclerinde insandan ustun olanlarina da rastlanmaktadir. Yalniz kesinlikle ustun insan, ustun cinden daha ustundur."

"Karakterleri insandan zayiftir. Menfi davranislar yapmaya daha meyillidirler. Fakat iyileri dindarlari da vardir. En buyuk ozellikleri, insanlarin zayif taraflarindan faydalanarak onlari kendilerine tabi kilip istediklerini yaptirmaktir."

"Cinler atesten yaratildigi icin cehennem atesinin onlara zarar vermeyecegi hatira gelebilir. Fakat unutmamak lazimdir ki cehennem atesinin mahiyeti, dunya atesinden baskadir. Ayrica ates, cinlerin temel unsurudur. Fakat elbetteki ates biratkim degisikliklerden gecirilerek cinler yaratilmistir. Simdi nasil topraktan yaratilan insana toprak azap verirse, atesten yaratilan cine de ates azap verir. Insana bir kesek parcasi deyse, yada yukardan toprak basina dusse, insana azab vermez mi? Iste cinlerin ates karsisinda durumu budur."

(Kaynak: ''Insan ve Insanustu Prof. dr. Suleyman Ates)

Evet dostlar bu anlatimlar bir prof''a ait, siz artik varin cahilleri dusunun...

Tum insaligin boylesi ilkelliklerden kurtulmasi umuduyla...

explorer 16-12-2004 19:02

Alıntı:

ReS´isimli üyeden Alıntı
imzasinda hata olan bir tek explorer mi yani?

benim imzamda herhangi bir sorun yoktur.
baktınız kanıtlama yolu yok.
konuyu değiştirmeye çalışmayın

requiem 16-12-2004 20:59

hugo nun şiir kitabını okuyorum bu aralar!!

tanrı sevgisinden bahsediyor!!!

daha cok deist gibi geldi bana vixtor hugo nun tanrısı!

kesinlikle ateist olmadıgını biliyorum.

explorer 17-12-2004 02:12

Alıntı:

requiem´isimli üyeden Alıntı
hugo nun şiir kitabını okuyorum bu aralar!!

tanrı sevgisinden bahsediyor!!!

daha cok deist gibi geldi bana vixtor hugo nun tanrısı!

kesinlikle ateist olmadıgını biliyorum.

işte bu..
evet hugo bir deisttir zaten.

anlaşdık bu konuda.
ok

explorer 19-01-2005 00:58

Büyü ve Cin ??? Nerdeler biz neden görmüyoruz

slm inanan forumdaşlar,
bize sürekli evrim teorisi hakkında
mutasyonlarla türler evrimleşmez??
ara türler nerde??
...vs vs

tarzında ifadelerle evrimi çürüttüğünüze inanırsınız.

peki "büyü ve cin" varmı ?
en azından bunlar somut ..
bunları kanıtlamanız mümkünmü ???

lütfen kaçamak sözcüklerden uzak net cevaplar veriniz

saygılar...

19-01-2005 01:52

Evrende cesitli niteliklerde kimini duyu organlarimizla algilayabildigimiz, kimilerini de algilayamadigimiz cok sayida varlik vardir.
Bildiginiz gibi gözlerimiz cok Sinirli :shock: (SINIRLI olacak)
araliktaki isinlari görmektedir.
Gözümüzün gördügü morötesi dalga boyunun basladigi 0,00004 cm ile ile görme isleminin son buldugu ve kirmizi isinlarin dogal boyunun basladigi 0,00007 cm´lik SINIRLAR arasindadir.
Bu SINIRLAR disindaki varlik birimlerini ne yazik ki göremiyoruz. Örnegin, insanin bir enerji bedeninin son yillara kadar bilinmiyordu. Ve de kabul edilmiyordu... Sonra Kirlion metoduyla cekilen fotograflarda bu enerjinin varligi tespit edildi.
Bu enerji beden, kisinin o anki mutluluguna, KIzgInligina, üzüntüsüne göre degismekte. Bu degisiklik ciplak gözle görünmemekte.
Kuran da onlarin özelliklerini anlatan ayet vardir. Sizler bilirsiniz..
insan beyni de bilindigi gibi cesitli daldalar yayar. Zaten bu nedenle bazi psikolojik hastaliklar elektro sokla tedavi edilmeye calisilmaktadir.
insan beyni dis tesirlere acik oldugu durumlarda dis ortamdaki dalgalardan etkilenir. Beynin cesitli yerlerinine verilen elektirik impulslari, bbazen halüsinasyonlar, sesler, hatiralar, acilar, sevincler olusturmaktadir. Aslinda ne ses nede görüntü vardir.
Iste büyünün özü, kökü cinlerin elektro dalgalarla etkilemelerinden kaynaklanmaktadir. Bazen insanin belirli kelime veya kelime gruplarini tekrarlamasi sonucunda beyin yoluyla yaydigi elektro manyetik dalgalar bir ruhsal varligi (cini) harekete gecirmektedir. Bu ruhsal varlikda insani etkilemektedir. Büyünün gercegi bu. Sunu da söyleyeyim, normal bir insana bu etkiler zarar vermez, yani etkilenmez.

Afrikali ve Amazonlu büyücü hekimlerin yaptiklari seyler gercekten bilimsel bir anlayisla incelenirse inanmak-inanmamak ikileminden kurtulabiliriz. Bu ritüelerin doga karsisinda aciz kalan insanin üstünlük arayisinin simgesi oldugu gibi, kestirmece aciklamalar yetersiz kalmaktadir. Hatta gizli esoterik bir kültürün varligi da söz konusu.
Umarim kacamak kacamak sözcüklerden uzak kalmisimdir .

selamlar

19-01-2005 19:15

EXPLORER SANA ASLA CIDDI CEVAP VERMEM NEDENMI

SUNDAN DOLAYI

SEN KENDINE YAPILMASINI ISTEMEDIGIN SEYI BASKASINA REVA GORENSIN

BUNUN ICI DOLUDUR, EGER ANLAYABILIRSEN, ANLAYAMASSAN VERECEGIN CEVAP SU OLACAKTIR

"BEN NE SORMUSUM O NE DEMIS"

KIRKIT

ella 20-01-2005 01:44

Merhaba Explorer,
Birincisi ben büyüye inanmıyorum. Yani bir şeyler okuyup üfleyerek birilerine zarar verilebileceğine inanmıyorum. Kuran’da büyü diye çevrilen kelimenin karşılığı “sihir”dir. Bu kelimenin geçtiği tüm ayetleri araştırıp inceledim. Vardığım sonuç şu: Büyü etkili söz söylemek insanları olmayan bir şeye inandırmaktır. Ayni bir nevi hipnozdur. Aslında büyücüler insanları söyledikleri yalanlarla etkiliyorlar ve kendi sözlerine inandırıyorlar. Bunun dışında bir büyü olduğunu düşünmüyorum.
Cin konusuna gelince, cinlerin varlığına Kuran’da söylendiği için iman ediyorum. Bu konuda bilimsel çalışmalarla belli sonuçlara ulaşılmamış olması onların olmadığı anlamına gelmez. Bu konuda da birçok kişiyle görüştüm. Kendisine cinci diyen insanlara gidip görüştüm. Hiç birisinde ikna edici bir şey bulamadım. Hepsi de yalancıdan başka bir şey değil. Sadece insanların bu konudaki duygularını sömüren insanlar. Cinler varlığı hakkında en yakın hissettiğim bir olay oldu. Bu konuda araştırırken amatör olarak bu konuyla ilgilenen bir kişiyle konuştum. O fincan ile cin çağırdığını iddia ediyordu. Bir deneme yaptık. Örneğin ben bir kitap sayfasına bakıp numarayı aklımda tutum, benim parmağım fincanda olmadığı halde tuttuğum sayfa numaraları bildi. Bunu birkaç sefer denedim ve hepsinde bildi. Bu benim açımdan farklı bir tecrübe oldu. Ben bu konuya iman ediyordum, fakat bu yaşadığım deneyim, bu konudaki inancımı bilmek düzeyine yükseltti. Tabi bu yaşadığım deneyim sadece beni ve o olaya şahit olanları bağlayan bir konu.
Benim kanaatim bu konu üzerine çalışmalar yapılsa farklı şeylere ulaşılabilir. Ama şunu da ilave etmek istiyorum, günümüzdeki cinci olarak geçinenlerin hepsi yalancıdır. Birçoğu ile görüştüğüm için söylüyorum bunu.
Cinlerin şu anda laboratuar ortamından onların gözlemlenememesi, onların olmadığı anlamına gelmez. Bu onları gözlemlemek için gerekli araçlara sahip olunmamasından da kaynaklanıyor olabilir. Bu sadece Cin hakkındaki iddiaların henüz ispatlanamadığı anlamına gelir. Yoksa cin yoktur demek bilimsel bir yaklaşım olmaz. Şu anki bilimsel yaklaşımlarla cinlerin gözlemlenmesinin gerçekleşmediğini bilimsel olarak söyleyebiliriz. Yada bilimsel olarak cinlerin varlığının _u an için ispatlanmadığını söyleyebiliriz. Bu farklı bir durumdur. Zaten cine inanmak, şu an için bir inanç konusudur, bir bilim konusu değildir. Aksini de kimse söylemiyor herhalde.
Selamlar

Russell 21-01-2005 02:07

Alıntı:

O fincan ile cin çağırdığını iddia ediyordu. Bir deneme yaptık. Örneğin ben bir kitap sayfasına bakıp numarayı aklımda tutum, benim parmağım fincanda olmadığı halde tuttuğum sayfa numaraları bildi. Bunu birkaç sefer denedim ve hepsinde bildi. Bu benim açımdan farklı bir tecrübe oldu. Ben bu konuya iman ediyordum, fakat bu yaşadığım deneyim, bu konudaki inancımı bilmek düzeyine yükseltti. Tabi bu yaşadığım deneyim sadece beni ve o olaya şahit olanları bağlayan bir konu.

nasıl oluyormuş bu deney anlatta bizde deneyelim.

Russell 22-01-2005 19:12

ella birincisi yukardaki fincan olayına cevap vermedin onun cevabını bekliyorum.

Russell 22-01-2005 19:15

Ve kurandaki büyü olayı ile ilgili:

Alıntı:

Merhaba Explorer,
Birincisi ben büyüye inanmıyorum. Yani bir şeyler okuyup üfleyerek birilerine zarar verilebileceğine inanmıyorum. Kuran’da büyü diye çevrilen kelimenin karşılığı “sihir”dir. Bu kelimenin geçtiği tüm ayetleri araştırıp inceledim. Vardığım sonuç şu: Büyü etkili söz söylemek insanları olmayan bir şeye inandırmaktır. Ayni bir nevi hipnozdur. Aslında büyücüler insanları söyledikleri yalanlarla etkiliyorlar ve kendi sözlerine inandırıyorlar. Bunun dışında bir büyü olduğunu düşünmüyorum.

Russell 22-01-2005 19:16

MAİDE SURESİ : 110 Hani, Allah şöyle demişti: "Ey Meryem''in oğlu İsa! Senin ve annenin üzerindeki nimetimi hatırla. Seni Ruhulkudüs''le desteklemiştim, beşikte iken ve erginlik çağında insanlarla konuşuyordun. Sana Kitap''ı, hikmeti, Tevrat''ı, İncil''i öğretmiştim. Benim iznimle çamurdan kuş görünümünde bir şey yaratıyor, içine üflüyordun da o benim iznimle kuş oluyordu. Doğuştan körü, abraşı benim iznimle iyileştiriyordun. Benim iznimle ölüleri çıkarıyordun. İsrailoğullarını senden uzak tutmuştum. Hani, sen onlara açık-seçik ayetleri getirdiğinde, küfre sapanları şöyle deyivermişti: "Açık bir büyüden başka bir şey değil bu."

Burda geçen insanların inandığı ve bahsedilen büyü ölüyü bile diriltecek bir büyü öyle söz filan değil.

Russell 22-01-2005 19:18

Enam 7:Sana kağıt üzerine yazılı bir kitap indirseydik ve elleriyle dokunsalardı bile, inkarcılar, "Bu ancak apaçık bir büyüdür," diyeceklerdi.

Burda tüm bir kitabın var olması bile büyü niteliği taşıyor.Sazla sözle hiçbir alakası yok.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:41 .