![]() |
tanrı bizi seviyor mu acaba?
eğer tanrı varsa ve merhametliyse ben niye onun yarattığı bu dünyadan ve düzeninden iğreniyorum.özellikle türk insanının olaylara bakış açısından,sabit fikirliliğinden ve şiddete düşkünlüğünden nefret ediyorum.
ben istemeden beni bu dünyaya gönderen ve beni ordan oraya savurup kalbimi yaralayan tanrıyı nasıl sevebilirim? kuranın tanrısı beni mutlu etmiyor.bu saçma hayat beni mutlu etmiyor. |
dünyada yapabileceğin en büyük hata tanrının varlığına inanmaktır. ya da bir tanrı hayal edebilirsin ama sıfatları sana kuranda bildirilenin tam tersidir. tanrı vardır ama herşeyi bilemez, tanrı vardır ama kudreti sınırlıdır, tanrı vardır ama yarattıklarından münezzeh değildir gibi..
aslında uzun süredir böyle bir tanrı algılıyordum sonra gördüm ki böyle bir tanrı panteism ve panenteismde de varmış. gerçi bunlarla tanışmamı cem sağladı. ama panteismin de panenteismin de tanrı anlayışı tanrı yok demeye geliyor. ben koyu bir ateistim ve hepten reddediyorum tanrıyı ama arasıra inanasım geldiğinde ateismin bana göre bir alt sınıfı olan(cem duymasın) panteisme kayıyorum. güzel bir hatun görünce mesela birden o panteismin tanrısına inanasım geliyor:) sonra akabinden bir zorlukla karşılaşınca ateisme yükseliyorum. bunlar olur şeyler; zaten ateism agnostisizm deism ve panx benzer görüşler, ben yine de ateism taraftarıyım uzun zamandır. dine kayma da neye inanırsan inan. |
Tanrıların çeşitleri var heralde. Bırakın tanrıya inanmayı, millet daha tanrının ne olduğu ve nasıl olduğu konusunda bir uzlaşmaya varamadı.
"Aslanların da aklı olsaydı, aslan gibi bir tanrı tasavvur ederlerdi" diyor filozofun biri. (İsmini şu an tam hatırlayamadım ama xenephones yada empedokles olabilir) Hristiyanlığın tanrısı baba gibiymiş (bir ara bir yazıda öyle okumuştum) Her halukar da kullarını severmiş. Yahudiliğin tanrısını pek bilmem. Aslında hiç bilmem. Ama en azılı tanrı müslümanlarınki heralde. Resmen kullarını tehtid ediyor. "Hele bir inanmayın ben size soracam" diyor. "Derinizi yüzecem, sonra tekrar kaplayacam, sonra bir daha yüzecem" diyor. Sıvı ateş içirecem diyor. Cehenneme yağlı kütük yapacam diyor. Ateşte kavurup, kavurup öldürecem, sonra tekrar diriltip tekrar kavuracam diyor. (Aslında bunları muhammed söylüyor) Materyalizm iyidir be!!! :D :D |
hayatımın 24 yılı tanrıyla geçti.düşünmeden,incelemeden,saf duygularla ona inandım.ondan medet umdum.hep sabretmeye çalıştım.tanrı bana yardım eder diye umdum.ama sonra tanrı diye beyinlerimize şırınga edilen simgenin hiçbir reel yönünün olmadığını gördüm.sadece kendimi kandırmak isteyince bir uyuşturucu olarak onu kullandığımı farkettim.tanrıyı kendi beynimde ben varetmişim oysa.
|
sen bir de kız arkadaşını cep telefonuna "herşeyim" diye kaydetmişsindir.
|
İMAN İKİYE AYRILIR:
1-İCMALİ 2-TAFSİLİ İCMALİ KURU KURUYA İNANMAKTIR.TAFSİLİ İSE BİLEREK GÖNÜLDEN İNANMAKTIR. İCMALİ İNANAN BİR İNSAN, GAYBI REELLİĞE VURDUĞUNDA, ŞAŞIRIR.İMANINDAN OLUR. TAFSİLİ İNANAN BİR İNSANDA İSE BU YOKTUR. ONUN İÇİN TEMELDEN VERİLEN DİN EĞİTİMİNİN SAĞLAM OLMASI GEREKİR. AYRICA TÜM İSLAMİ KAYNAKLARI ÇOK İYİ ARAŞTIRMAK LAZIM.EKSİK ARAŞTIRMA, KÜFRE GÖTÜRÜR. ALLAH MUHAFAZA ETSİN... |
iman dediğin o his bende icmali değil tafsili olarak vardı.imansız olma sebebim de icmali değil tafsili olaylar yüzünden oldu.neyse derin düşüneni ve adaletli olanı tanrının sevdiğine inanmıyorum.yaşadıklarım bu yönde.ama tamamen reel.ben de hayır olmaz öyle şey tanrı çok iyidir merhametlidir demek isterdim.ama hayatımın realiteleri öyle demiyor.
|
TAFSİLİ İMANA SAHİP OLMAK KOLAY BİRŞEY DEĞİLDİR.ZATEN İMAN TAFSİLİ OLSA, HAKKI İNKAR GİBİ BİRŞEY SÖZKONUS OLMAZ.
AYRICA ALLAHU TEALA TEFEKKÜR VE TEDEBBÜR EDİN.DERİNDEN DERİNE DÜŞÜNÜNVE ÖĞÜT ALIN DİYOR. HAYAT BİR İMTİHANDIR.İMTİHAN SORULARI ZOR OLABİLİR.HAYATTA HERŞEY İSTEDİĞİN GİBİ GİTMEYEBİLİR.ÇOK TERSTE OLABİLİR PEYGAMBER EFENDİMİZ EVİNDEN YURDUNDAN ÇIKARILDI, ÇOK SEVDİĞİ AMCASININ CİĞERLERİ DEŞİLDİ, HAMİLE KIZINI KAFİRLER DEVEDEN DÜŞÜRDÜLER KIZI SAKAT ALDI.SONRA ÖLDÜ KARNINDAKİ BEBEĞİDE ÖLDÜ...VB ÇOK ÖRNEK VEREBİLİRİM SANA.EFENDİMİZİN BÜTÜN ERKEK EVLATLARI ÖLDÜ.YETİM DOĞDU.BİR SÜRE SONRA ANNESİ ÖLDÜ.AMCALARI...YANİ BİR SÜRÜ MUSİBET GELDİ BAŞINA.İNSANLAR ONA YALANCI DEDİ,DELİ DEDİ.KENDİSİNE VE İNANLARA AMBSRGO UYGULANDI.AÇ KALDILAR.HENDEKTE SAVAŞINDA KARNINA AÇLIKTAN TAŞ BAĞLAMIŞTI... HYAT İMTİHAN.RABBİNE DÖNECEĞİNİ BİLDİN Mİ.HERŞEY ÇOK HUZUR VERİCİ. ELHAMDÜLİLLAH... |
COK KOMIKSINIZ!
|
kurtçuk herşeyin en iyisini siz bilirsiniz zaten...
|
mmx demiş ki ;
TAFSİLİ İMANA SAHİP OLMAK KOLAY BİRŞEY DEĞİLDİR.ZATEN İMAN TAFSİLİ OLSA, HAKKI İNKAR GİBİ BİRŞEY SÖZKONUS OLMAZ. ben de derim ki ; öyle bir oluyor ki kardeşim şaşarsın. |
MMX SENIN YAZINI ANLAMAK ISTEMIYEN BIR KENDINI ÇOK BILMIS BIR ARKADAS VAR ... GAME OVER DEGIL ... GAME OVERE ANLATILMAK ISTENEN BUNCA EZIYETE RAGMEN SABREDEN BIR PEYGAMBER VARKEN ONUN SABRI KARSILIGINDA GÖSTERDIGI MÜCADELEDEN BAHSEDILIYOR AMA ANLAMAK ISTENMIYOR NEDENSE ...
|
burkay dostum iyi diyorsun da muhammed eğer peygamber ise ona zaten gerekli sabrı gösterebilmesi için gerekli manevi techizat verilmiş durumdaydı.ben basit bir insanım ve herhangi bir techizatımda yok hayatın bu acımasız yönlerine karşı.
bu arada iki de bir acımasız derken acıların çocuğu küçük emrah gibi değilim :) benim acı olarak bahsettiğim kavramlar daha başka.sokak çocukları,savaşlarda suçsuz yere ölen masum sivilller ve çocuklar,depremlerde koca binaların altında ezilen insanlar,hastalıklı doğanlar,sakat kalanlar,açlıktan ölenler gibi şeyleri kastediyorum. |
DÜNYADAKI DOGAL AFETLER OLDUGU ZAMAN YOK DEPREMLERIDE ALLAHMI YAPIYOR GIBI LAFLAR KULLANILIYOR ... SANKI O DEPREMLERDE ÖLEN INSANLAR SADECE ÇOCUKLAR VE INANMIYANLAR GIBI YORUM YAPILIYOR... ALLAH SANA ZATEN BIR PEYGAMBERLIK GÖREVI GIBI BIR YÜK VERMEMIS DOSTUM O YÜKÜ KALDIRAMIYACAGINDAN DOLAYI SENI BIZLER GIBI GÜÇSÜZ KILMIS ONA KARSI ...
|
burkaycım tek bildiğim haber izlediğimde dünyanın dört bir tarafında ve türkiyede insanların başına gelenleri gördükçe içimin parçalandığı.
tanrı olsaydı tüm bunlar olmazdı.eğer var ise de yaşanan bu acılar hiç umrunda değil galiba. |
GÜZEL KARDESIM CENABI ALLAH INSANLARA BELLI BIR VAKDE KADAR MÜHLET VERDI ... ZATEN CENABI ALLAH HER OLAYA EL KOYSAYDI BU TÜR OLAYLAR MEYDANA GELMEZDI ... INSANLAR SINANIYOR ... KIMSE KIMSEYE ZORLA BIRSEY YAPTIRMIYOR INSANLAR KENDI YAPTIKLARININ CEZASINI ÇEKICEKLER ... SAVASDA NASIL SUÇSUZ INSAN ÖLÜYORSA BUNLARIN HESABI MUTLAKA KIYAMETDE ÖNLERINE ÇIKACAKTIR ... BIRAZ DAHA SABIR EDERSEK KIYAMETDE HP BERABER OLUCAGIZ VE NEYIN NE OLDUGUNU GÖRÜCEGIZ ...
|
herşeyiyle a'dan z'ye bildiği bir şeyi niye sınar ki sonsuz güç sahibi olduğu iddia edilen bir tanrı ? çok mu canı sıkılıyor ?
|
ben de bunu anlamıyorum nedir sınamak? niye mühlet verdi? bütün bunlara ne gerek var ?
|
benim ilk dinden soğuma noktam bana bu sorunun sorulması olmuştur.yani tanrının bu tarz bir sınav yapmasının ne gibi zaruri bir temeli olabilir?
bir zamanlar islamı bu arkadaşlarım gibi ateşli şekilde savunurken şimdi olaylara daha farklı ve tarafsız bir pencereden bakıyorum. |
HAYIR CANI SIKILMIYOR CANI SIKILSA BASKA SEYLERLE KENDINI AVUTURDU BIZLERE IHTIYAÇ DUYMAZDI ... BIZLERI INSAN OLARAK YARATTI ONU TANIYALIM DIYE NIYE IHTIYACIMI VARDI HAYIR ... AMA SANA BIR INSN SIFATI VERDI ONU TANIYASIN DIYE ... NEDEN NIÇIN OLMAZ OLAMAZ OLSAYDI FALAN FILAN SEYLERI BIRAK ... SU AN VARSIN VE YASIYORSUN ... BURADAYIZ VE TERTISIYORUZ ... INSANIZ HAYVAN OLSAYDIK TARTISAMAZDIK ... AMA VARIZ BUNU DEGERLENDIR ... CANI MI SIKILMIS FALAN GEÇ BUNLARI ...
|
onu tanısın diye insanı yarattı demek ne derece mantıklı bir düşünce!
sana göre olayların başı bumu yani? |
ben tanrı olsaydım tüm herşeye gücüm yetseydi ve bir varlık yaratsaydım ona o kadar acırdım ki merhametim kesinlikle onu hatalarından dolayı ateşe atıp sonra derisini değiştirip bir daha yakmaya müsaade etmezdi.
tanrı varsa eğer benim tanrım böyle olmalı.sadist olmamalı. |
ONUN ILMI SIRRINI INSAN AKLIMIZLA BILMEMIZ MÜMKÜN DEGIL ARKADASLAR ... INSNI CEHENNEME SOKAN ALLAH BUNU BILIYORUZ NEDEN ? KURALA UYMAZSSAN GIDECEGIN YER ORASI ... UY KURALA GITME .. ZORMU BUNU ANLAMAK ?
|
peki bu kuralı koyan kim.tanrı
bu kuralı koyduğu kitap ne.kuran kuranı açıklayan kim.muhammed. tüm hayatımız bir insanın ağzından çıkana mı bağlı. allah neden bizim bir kişinin ağzından çıkanlara ömür boyu evet diyecek bir sisteme uymamızı ister? buna kim emin olabilir? muhammedin yanılmadığına? psikolojide bir hastalık vardır ki hastalar kendi attıkları yalana en çok kendileri inanırlar.allah niye işini daha sağlama almadan kendini sadece bir insanın elçiliğiyle tanıttırıyor.bu biraz şüpheli bir yöntem değil mi? |
sen evrenın sonsuz buyuklugunu anlayabılıyormusun kı insanı akıl kapasıtenle Allahın ınsanı nıye yarattıgını anlayacaksın .yaratılısın amacı Allahın hıkmetındedır bunu anlamaya hiç bır ınsanın kapasıtesı yetmez.
sence evrenın buyuklugu sonsuzmudur.sonu varsa bu son neyle sınırlanmıstır.ve bu evrenın sonunu olusturan duvar veya ne bılım herneyse varsa onun buyuklugu ne kadardır ve onun sonu varmıdır.o duvardan sonra ne var.yok evrenın sonu yoksa sen bunu beynınle kavrayabılıyormusun.bıraz dusun.bunları bıle anlamaya gucumuz yetmezken sen Allahın hıkmetını sorgulayıp nıye yarattıgını mı soruyorsun.yaratmıstır cunku sadece yaratmak ıstemıstır.ve muhlet meselesı de yıne dunya sınırları ıçınde dusununce soz konusudur.ama bunu artık herkes bılıyorkı bızım bıldıgımız anlamda zaman sadece dunyamızda soz konusudru.evrenın dıger noktalarında farklı zaman sekıllerı ortaya cıkar ve evrenın kendısınde yanı kendı ılerleyısınde daha farklı.ama Allahın kendısı için zaman söz konusu degıldır.o zaman ve mekan ustudur.su na yasadıgımız ve yasayacagımız hersey aslında olup bıtmıstır.bana evrenın sırrını acıklayabılırsen bende sana bunu acıklarım.yanı o sızın anladıgınız anlamda bır muhlet degıl.yasadıgımız hayat hatta evrenın varlıgı bır kıbrıtın alev alıp sonmesınden daha kısadır.sonsuzun içinde yasanan bir an milyarlarca yıl bıle olsa ne ifade ederki?? ve ayrıca İslamda kadere ve kaza ya iman vardır ki bu da aslında yobaz kadercı anlayısın karsısındakı en buyuk engeldır.yasadıgın bır evde sana her turlu esyalar verılmıstır tv ,buzdolabı,müzik sistemi,bıcak,yemek.hatta evı bıraz daha buyutelım araba(bılıyorum bu örneğe sınır oluyorsunuz:) bu evde yasamak ve hayatınızdakı bu esyalar kaderınızdır ama onları nasıl kullanacagınız sızın elınızdedır |
adam gıbı neyı tartıstıgınızı anlatırsanız cevap yazacam
|
kapasitemiz yetmiyosa allah niye bizim gibi kapasitesiz varlıkları yaratıyor ki ? hem onu anlayamayacağımızı biliyor ve ona kulluk yapmamızı istiyor.bizim anlamadan yaptığımız kulluğun manası nedir? allahın onu anlamayan varlıklara bana tapının demesinin manası nedir?
|
ONUN GÜCÜNÜ KUVETTINI KABULLENELIM DIYE ... BEN ANLIYORUM ONUN VARLIGINI VE HISSEDIYORUM SEN ANLAMIYORSUN ...
|
insanların onu algılamaya kapasitesi yetmez o yuzden dusunmesinler demek çok kolay bir kaçış yolu olsa gerek
|
GAME OVER LUTFEN KELIME OYUNLARI YAPMAYALIM ORADAKI KAPASITE KONUSU ZAMAN VE MEKAN KAVRAMLARIYLA ILGILIYDI
AMA INANMAK ISTEYENLER İÇİN YETRINCE DELIL VAR VE INAN ONU INKAR EDENLERIN YAZDIKLARINDAN ÇOK DAHA GUCLU DELILLER.ALLAH BIR DIR VARDIR VE ASLINDA TEK OLAN VARLIK TA BİRİN KENDISIDIR ZAMAN VE MEKAN(EVREN) ÜSTÜ 4 OLABILMEK İÇİN 3 E MUHTACTIR 3 TE 2 YE 2 DE 1 E AMA 1 VAROLMAK İÇİN HİÇBİRSEYE MUHTAC DEGILDIR VE SIFIRDAN(YOKTAN VE TESADUFEN VAROLUS) USTUNDUR |
burkay senin içindeki o hissi biliyorum.ama o hisse artık güvenmiyorum.benim içimdeki çocuğu yaraladığı için , en çok ihtiyacım olduğu bir anda beni yalnız bıraktığı için.-eğer varsa- kendi yarattığı birinin duygusal ihtiyaçlarını tatmin etmediği için.
|
SEVGILI GAME OVER ... SEN BU SIKINTILARIN ÜSTESINDEN GELMIS GIBI GÖRÜNÜYORSUN VEYA BEN ÖYLE ANLIYORUM ... SEN BENIM IÇIMDEKI HISSI BILIYORUM DIYORSUN ... BEN DE ÇOK ZORLUKLAR ÇEKTIM AMA SABRETTIM HIÇ ISYAN ETMEDIM HEP BENI BEN YAPAN RABBIME SÜKÜR ETTIM ... SIMDIK BEN DIYORUM KI KENDI KENDIME ... ALLAHIM HIÇ UMMADIGIM BIR ZAMANDA SEVINDIRDIN AKLIMA GELMIYECEK NIMETLER VERDI HAYAL ETTIGIM BAZI DÜNYALIK MALLARI BANA SUNDU ... AMA BEN ONDAN HERZAMAN YARABBI BU DÜNYA VE ÖBÜRDÜNYADA BENI IYI KULLARINDAN EYLE DIYE DUA ETTIM ... TABII SONUMUN NOLUCAGINI ALLAHDAN BASKASI BILEMEZ ... SEN PEYGAMBERIMIZIN HAYATINI BIR ÖRNEK AL VE OKU NE SIKINTILAR ÇEKMIS OYSA PEYGAMBER IDI ... AMA O SABIR ETTI ... NDAKI SABIR HALIYLE BIZDE YOK AMA ONDAKI YÜK DE YERYÜZÜNDE HIÇBIR CANLIDA YOK ... BUNDAN DOLAYI SABIR HERSEYIN ILACI ... SBRETMESEN DE DGISEN BIRSEY OLMUYOR ... SEN GENE GEÇMISINDEN OLAN IYI NIYETINI KORU TEKRAR BIR DÖNÜSÜ DENE ... ÇOK ZOR DEGIL YA NE KAYBEDERSIN INANIRSAN ?
|
Re: tanrı bizi seviyor mu acaba?
Alıntı:
Yarattığı varlıkların büyük kısmının kalplerini mühürleyip , gözlerini-kulaklarını perdeleyerek inanmalarını engelleyip , sonsuza dek cehennem ateşine mahkum eden merhametsiz , sadist olarak nitelediğin , kabullenemediğin Tanrı ; Şimdi nasıl merhametli oldu? Yoksa bu insancıl düşüncelerinden vaz mı geçtin? Ya da artık İslam'ı ve Kur'an'ı farklı mı yorumluyorsun? |
sevgili panteidar,
kendi aklımla yorumladığım şeylerin benim yorumladığım gibi olmadığını ve bu konularda sığ olduğumu farkettim.kendi çizgimi aştım ve çizgiyi aştığım işaretini aldıktan sonra oyunun kuralını koyana karşı gelemeyeceğimi anladım.olayın özü budur.şimdi bu yazdığım şeyler için pişmanım. |
USREnin abi,
Sen bu yazıyı çok güzel yazmışın abi..sonu daa güzel abi.neden de?.. Abi sende benim gibi allaha kötü laf sölenmesini –döver söver –cehenneme atar ,kaynar su deri yüzer-kalbi mühürler laflarına bozuluyon abi. Yaw şu güzelliklere bak abi he- r şey sanat eseri abi.(Bak ben arada yazıyom bunu-bu çanta bilgisayar var eski model-olsun abi-hem dukanda müşteri olmaynca burada yazıyom-hem ev dükanın üstü gece orda..Şimdi hanım bu lafı duymasın-okumasın abi-Güzelliklerden biride abi artisler-mankkenler abi..Kurban olam abi ne güzellikler yaratıyo ağabeyallah.insan inkar ederse namert olayım abi.bunu kapatıyom-hanım gelip surat yapmasın) Abi inanılmaz tabiat güzellikleri var.Yeni doğan her şey abi..diyoki var abi-var.va r kurban olayım var. Ama demiyoki her şeyde o yasak-bu günah-erkein göbği gözükmesin-karının saç teli gözükürse yakarım.Gavuru –davet yap.müslüman olmazsa gebert..sona abi ben annamıyom-kuranda kendim okudum abi köle diyo-cariya diyo.Abi Allah köle-cariye yaparmı .bunnar insanın insana yaptı kötülükler.Allah köle lafını kullanırmı.bu nasıl iş abi ben burada fırtıyom abi.Allaın lafı içinde köle – çariye olurmu abi-olurmu soruyom??İnsan evladı içinde bu bey-bu hizmetçi dermi abi.onnar bizim ciğerimiz dimi abi..Bizde allaın çocuu değimliyiz abi.nasıl o bey- o köle der..ALLH BÖLE DEMEZ abi..ben burada –allah affetsin abi fırtıyom.öldür dedinmi-köle dedinmi…..diyomki bu insan uydurması veyaki şeytan söletti petgambere.abi nasıloluyo ben annamıyom.Koyu Müslüman bi abi bana annatsın bakalım bana kime Allah köle diye kullandırıyo-neye göre hanım diyo-öbürüne kendi kştabında cariye dedirtiyo.. Allah insanmı abi-yannış yapsın.?? Allah insan gibi hata yapmazki abi.0 bu kadar kudret ve sanat sahibi..kızgın olurmu-gaddar olurmu-kinci olurmu..kalbe mühür koyup-cehndeme atcem dermi??? Bunar hep benim aklıma takılıyo ,,ama USre abi ..Allah yok deil var..sen gene bunara kızıp aklını karıştırma.Alla var ama dini kitaplarda annatılanlardan dAHA GÜZEL Bİ ALLAH var. Abi yazı şöle yazmışın o zaman.. dünyada yapabileceğin en büyük hata tanrının varlığına inanmaktır. ya da bir tanrı hayal edebilirsin ama sıfatları sana kuranda bildirilenin tam tersidir. tanrı vardır ama herşeyi bilemez, tanrı vardır ama kudreti sınırlıdır, tanrı vardır ama yarattıklarından münezzeh değildir gibi.. aslında uzun süredir böyle bir tanrı algılıyordum sonra gördüm ki böyle bir tanrı panteism ve panenteismde de varmış. gerçi bunlarla tanışmamı cem sağladı. ama panteismin de panenteismin de tanrı anlayışı tanrı yok demeye geliyor. ben koyu bir ateistim ve hepten reddediyorum tanrıyı ama arasıra inanasım geldiğinde ateismin bana göre bir alt sınıfı olan(cem duymasın) panteisme kayıyorum. güzel bir hatun görünce mesela birden o panteismin tanrısına inanasım geliyor:) sonra akabinden bir zorlukla karşılaşınca ateisme yükseliyorum. bunlar olur şeyler; zaten ateism agnostisizm deism ve panx benzer görüşler, ben yine de ateism taraftarıyım uzun zamandır. dine kayma da neye inanırsan inan. Abi son cümle çok güzel---güzel ALLAHa inan abi.o kötü olmaz-dinleri geri at abi.istersen sıkılınca otur kendi allana namazını kıl-istediin gibi. ABİ syg ve svg… * Cemal. |
Köfteci kardeşim, *
Samimi, gönülden yazılarını dikkatle okuyorum, sen de bizim dergahtansın anladığım kadarıyla. AŞK güzel kardeşim AŞK, herşeyin başı ve sonu emin ol bundan. Şüpheye düşürür seni bütün sözler, eğer AŞK' a dair değilse ve hiç bir söz O değildir "Haktan" olduğu söylense bile. Çünkü konuşmaz O, konuşamaz, yalnızca yapar yapacaklarını, serer gözlerinin önüne bütün güzelliklerini, belli olsun diye güzellik onların arasında çirkinlik de koyar yanı başına. Bu yüzden her muhteşem sarayın yanında bir de çöplük bulunur, saraydan toplanan atıklar, oraya atılsın diye. Saflık elbisesini kalbin üzerine örttükleri zaman, kalp kendisini ve kim olduğunu bilsin diye zulmün ve cehaletin kara lekesini gösterirler ona. Tavus kuşu tüm tüylerini açıp kabarttığı zaman, her bir tüyünden değişik bir zevk alır ama aşağıya ayaklarına bakar bakmaz içi kararır. Cehaletin o kara lekesi tavus kuşunun ayaklarıdır. Biz bakmıyoruz artık ayaklarımıza, insan kalbini "kabe" edindik kendimize, tavaf ediyoruz binlerce defa hergün O nu, ve biliyoruz ki ; " herşey O dur" ama aynı zamanda "hiç bir şey O değil" yolumuz Musa ile Firavun'a aynı kadehten şarap içirenlerin yoludur artık. Bu yolun yolcusu katlanacaktır bütün çilelere, ve çile yoldaşı olacaktır onun AŞK a giden yolda öyleyse bol çileli günler dileyelim AŞK yolcularına. Aşk' a emante ol. |
Sodomo abi,,
ne diyem abi..sende bende allah aşkı var. Abi ben bazen -hani arada gidiyozya cumalara felan.. orda içim kabarıyo..o caminin boşluğunda-hocanın seside güzelse abi..o ezanda - o kuranda *.. hoop ben kayboluyom abi..kayıp..yukarlardamıyım neyim abi.. sona-hadii tıp tıp göz yaşı abi.. Bi kerede biri sordu abi-oğlum ananmı öldü-babanmı-gözün yaşlı- diye.. demedimki abi ben allah hasreti ile ağlıyom..annamaz abi.ama kabahat deil..Allah tahminim herkese vermiyo bu kendi aşkını.. bende var abi enhamdülillah abi. *bide sana müje söliyim abi..kuranda yazıyomuş-ben raslamadım..-Allah adı ile gözünden yaş gelen ateşi görmicek -diye yazıyomuş.. bu müjdemi bilmiyom ama o ateşi ötede deilde burda düşürdü benim içime.. ben memnunum ama abi bide hasret olmasa.. nassa bi gün kavuşacaız abi..ben biliyom ve bekliyom..yeterki allaım beni şaşırtmasın-gaddar yapmasın-hırsız yapmasın-çaldırmasın-kimseye kötülük yaptırmasın-ne insan ne hayvan öldürtmesin..ben ona varcem biliyom..ama burda ama orda..hani e-te diye bi uzaylı filmi vardı ya abi çocukluumuzda..işte öle hayalediyom..bööle ışıktan nur bir el bana uzancek..tamam abi bitti cemal..bazen ruyada böle oluyom abi..inşallah hakikattede olur abi..Allah köftecimi-pırofmu bakmaz abi..belediye çevuşu olsan ne yazar..cart curtun bize abi..Allah gönle bakcek abi-ben öle sanıyom.. Abi ellerinden öperim-kalbitemiz abicim.. Syg ve svg abi * ...Cemal. |
O çayır çimen albenisine kaptırmışsa bir kimse kendini,
Hiç şaşma, yitirmiştir aşkta benim gibi kalbini. Eflatun da delirir, İbn Sina da Aşk bir şıkırdattı mı aklın zincirlerini Andolsun aşkın canına ! Hiç bir can kurtulamaz aşktan, İsterse yüz burç, yüz kale korusun kendisini Kaçıp bir kuyunun dibine insen, Dolanır, bir kova gibi, boynuna aşkın ipi İnce bir kıl olsan , kılı kırk yaran olur aşk; Kebap olsan, aşk kebap şişi Dünyanın sığınağıdır aşk, bütün adaletin kaynağı, Ne kadar çelse de kadın ve erkeğin aklını, fikrini (Rumi) ----------- Yiğit ki aşk yoluna gönül verdimi, Pervane olur yanar, yakar kendini. Aşk yolunda pervane olmayanın ; Masaldır, palavradır imanı dini ! (Ö.Hayyam) ----------- Dört kitabın manisini okudum tahsil ittüm Işka (aşka) gelicek gördüm bir uzun hece imiş (Y. Emre) ----------- Güzel yüzün görülmezdi Bu şak bende dirilmezdi Güle kıymet verilmezdi Âşık ve maşuk olmasa (Aşık Vesyel) |
H O Ş G E L D İ N
* * * * * * * * *Bir muhabbethanedir şol dergah hikmetini bil, Bade ile mus eyke, dostun kıymetini bil, Fazla işretten kaçın, ahengi bozma sakın, Ehl-i-dil olmak gerek, cehlin zilletini bil! Caniden farkın olmaz, bozarsan meclis-i mey! Paran ile övünme, burda herkes paşa bey, Meclis-i muhabbette olmıya uzak yakın Bu kubbenin işreti ibadetle aynı şey. Caniden farkın olmaz, bozarsan mecls-i mey! Şarap içti mi, dilenci sultanlaşır; Tilki çıkar deliğinden, aslanlaşır; Yaşlı başlı adam delikanlaşır; Delikanlı yaşça basca olgunlaşır. Günahlarım çok olmasına çoktur benim, Ama dinsizler gibi umutsuz değilim: Cennet cehennem umrumda değilse de Ötede hem şarap olacak, hem de sevgili. Derdin avucundan şarap içmedikçe Bir yudum su içmiş değilim gönlümce; Kimsenin tuzuna da ekmek banmadım Ciğerimi kebap edip yemedikçe.. Hergün şarap çümbüşüne dalanların da Her gece mihrap önünde kalanların da Islanmayanı yok, yağmur altında hepsi: Bir uyanık var, ötekiler hep uykuda. Unutma, amansız feleğin çarkındasın; Şarap iç, çünkü ateşten bir dünyadasın; Madem ki yerin önünde sonunda toprak Farzet ki üstünde değilsin altındasın. Sevgiliyle sabah içmedeyiz, saki; Biz Nasuh tövbesi bilmeyiz, saki; Yeter okuduğun Nuh hikayesi Hemen dolsun huzur kasemiz,saki. Madem aman vermiyor ecel, saki, Kadeh boş kalmasın, aman gel, saki; Şu üç beş günlük dünyada gam yemek Bizim gönlümüzce iş değil, saki. Şarap sonsuz hayat kaynağıdır, iç; Gençlik sevincinin pınarıdır, iç; Gamı yakar eritir ateş gibi, Sağlık sularında şifalıdır, iç. Açılmışken nasılsa mutluluk gülün Niçin elinde kadeh yok böyle bir gün? Şarap iç, can düşmanındır geçen zaman: bir daha bu fırsatı bulman ne mümkün? Kim yüreğini uydurduysa aklına Bir anını yitirmedi bu dünyada; Ya Tanrı uğruna ekmek verdi candan Ya rahatını aradı buldu şarapta. Ömer Hayyam |
MEN BENDE-İ KUR'ANEM EGER CAN DAREM
MEN HÂK-İ REH-İ MUHAMMED MUHTAREM EGER NAKL KUNED CÜZ İN KES EZ GÜFTAREM BİZAREM EZ U VEZ AN SUHEN BİZAREM Bu canım var oldukça ben Kur'ana tutsağım Muhammed Mustafanın yolundaki toprağım Benden başkaca bir söz nakledenler olursa Hem onu söyleyenden hem o sözden uzağım SANIRIM, HZ.MUHAMMEDİ VE KURAN'I DEVRE DIŞI BIRAKMAK İSTEYENLERE EN GÜZEL CEVABI VERİYOR MEVLANA HAZRETLERİ. BEN KURAN VE MUHAMMED TUTSAĞIYIM.BAŞKASI, BENİM BAŞKA BİRŞEY SÖYLEDİĞİMİ İDDİA EDERSE, BEN ONA UZAĞIM DEMİŞ.SANKİ MEVLANA KENDİSİNE YÜZYILLAR SONRA, YALANLAR İSNAT EDİLECEĞİNİ BİLİYOR GİBİ.SAPIK TASAVVUFİ ANLAYIŞLARIN ÇIKACAĞINI BİLİYOR GİBİ. EY MÜBAREK ŞEYH... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:56 . |