![]() |
Çamurdan Yaratılış
Çocukluktan beri hep kafamı kurcalardı. Alllah ol dediği anda bir şey oluyorsa neden insanı yaratmak için çamuru kullanmış snuçta çamuruda o yaratmadı mı? çamuru yaratmak için ne kullandı gibi sorular. Ama aşağıdaki araştırma beni bu konuda da aydınlattı ve bunların çağlar öncesinden gelen masalların devamı olduğu saçma hikayeler olduğunu bana gösterdi.
1)Gilgamis Destani: "Ellerimi yikadim. Bir parça çamur koparip yaziya attim. Ve bu yazida ,kahraman Engidu'yu yarattim." 2)Sümer'lilerin Enuma-elis Destani: "Bunun üzerine ben de Ea'nin yardimini istedim. Topragi, Kingu'nun kaniyla yogurdum. Ilk insani meydana getirdim." 3)Çin Efsanelerinden: "Bunun üzerine Tanriça Ngüho yengeç elleriyle gökyüzünü yukariya kaldirdi, denizleri yeniden sinirlarina itti. Ve çamurdan yeni bir insan türü yaratti." 4)Misir'da Luxor Tapinagi'nda bulunan kabartma bir resim: "Kral Amonhotap III olarak betimlenen Tanri Khnemu çömlekçi çarkinda erkek ve disi iki insani yaratiyor." 5)Hesiodos Destani. "Namli, sanli Hephaisdos'u çagirdim hemen. 'Bir parça topral al, suyla karistir' dedim. 'Içine insan sesi koy, insan gücü koy." 6)Yunan Efsaneleri'nden: "Gözyaslarimla topragi çamur haline getirdim ve yogurdum (Prometheus anlatiyor.) Bir insan heykeli yaptim. Sonra bu heykele ruh verdim. Ilk ölümlü yaratiklar olustu böylece.) 7)Tevrat'tan: "Ve Rab Allah yerin topragindan Adam'i yapti ve onun burnuna hayat nefesini üfledi ve adam yasayan can oldu." 8) Kur'an, Mü'minün 12-16: "And olsun ki Biz insani süzme çamurdan yarattik." 9) Kur'an, Es-Safaat 11: "Hakikat Biz onlari civik bir çamurdan yarattik." 10)Kur'an, Sad 71-76: "Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacagim. Artik onu tamamlayip içerisine de ruhumdan üfürdügüm zaman kendisi için derhal ona secdeye kapanin." |
Yanlız bir şey atlıyorsunuz burda.Tarihin başından beri Tanrı insanlara yol göstermek için Peygamberler göndermiştir.124.000 peygamberden bahsedilmektedir.Bu durumda İnsanlık Tarihinin hemen hemen her döneminde her toluma peygamberler gelmiş ve Tanrının vahyettiklerini kendi kavimlerine,halklarına anlatmışlardır.Elbetteki bunların hepsi ortak bir yerden geldiğine göre,tüm bu medeniyetlere gelenlerinde ortak olduğu fakat zamanla asimile olarak bozulduğu ve değiştirildiği yada böyle olabileceği hiç aklınıza gelmiyormu?
Ortak bir dilden bir yerden gelenler zamanla farklılaşmış kimileride sabit kalmıştır.Bu kopya edilmiştir manasına gelmez. Mesela eski antik çağlarda çok tanrılı bir inanç sistemi var.Gelin bir tahmin yürütelim.Belki bu din onlara hak olarak indi,fakat insanlar değiştirdiler.Mesela Tanrı onalra meleklerle vahy gönderdi,sonra diğer melekleri öğretti ve bunları bir peygamber onalra iletti. Şimdide bu dinin bozulmuş halini şöyle düşünebiliriz.Büyük Tanrı Zeus demiş olabilirler Baş Tanrı. Diğer meleklerede insan üstü oldukları için Küçük Tanrılar demişlerdir. Peygamberlerine de insan olduğu fakat yüksek bir yerle bağlantı kurduğu için Yarı-Tanrı demiş olabilirler. Nasıl ki hristiyan alemi Hz İsayı çok sevip Tanrılaştırdıysa. Nasılki roma hristiyanlığı resmi din ilan edip içine eski Pagan inanışlarını ekledilerse. Pek tabikide bunların hepsi gerçek bir din olup,sondan halklar tarafından tahrip edilip,bozulmuş olabilir... Saygılarımla... |
Peki Nogada tamamda 1.si bu destanların geri kalan kısımları saçma sapan şeylerle dolu
2. si insanı yaratmak için tanrı niye çamur kullansın, sana saçma gelmiyor mu? Yani birşey kullanmasına gerek mi var? Herşeyi yoktan var edip vardan da yok edebilen bir tanrının ol demesi yeterken kurana göre. Ayrıca bu her kavme gönderildiğini söylediğin ve rakam vererek belirttiğin 124.000 peygamberin kaynağı nedir? |
Din kitaplarında olan şeylerin çoğu manadır.İnsanlara bu günkü yada 1000 yıl sonraki olayları bilimsel olarak anlatmaya gerek yoktur zaten.Geri kalanlar saçmalıklarla dolu demişsiniz işte olayda bu insanlar dinleri veya öğreettileri alıp masallaştırmış olabilir.Mana dan size bir örnek vereyim.
Hristiyanlığa göre Adem ve Havva cennette beraberken şeytan onları kandırıp yasak olan ağacın meyvesini yedirmiş ve onlarda bundan dolayı ceza almışlardır. Bu bir ağaçmıdır sizce? Yada yenilen bir meyvemi? Kandıran yılanmıdır acaba? Burda ağaç denilen bir bilgi hazinesidir(ansiklopedi gibi mesela) Yenilen meyve o bilgi hazinesinde,bir bilgi olan cinsellik bilgisinin öğrenilmesidir. Yine yılan olarak gelen ise kandırmaya çalışan şeytandır. Bunun gibi bir sürü mana vardır din kitaplarında. İnsanın topraktan geldiği düşünceside doğaya olan bir atıftır.Yaratılan herşeyin bir ortaklığı bulunmaktadır.Mayaları aynıdır çünkü.Ayrıca bizim bedenimizdeki elementlerle,topraktaki elementler birbirine uyum içindedir.Bu da herşeyin temelinin ortak olduğunun göstergesidir. Saygılarımla... |
Alıntı:
|
Ya dini kitaplar ne zaman bilim kitabı olması için indirildiki.Toplumsal sorunlar ve kişisel bilinçlenme için ayrıca yaratıcı ve yaratan kavramlarının anlaşılması.İnsanın herşeyden sorumlu olduğu ve yaptığı iyilik ve kötülükten hesaba çekileceğini bildirmek için gönderildi.
Tanrı zaten insana akıl vermiş ve kullanmasını da öğütlemiştir.Bilimle uğraşmak insanın işidir.Tanrı her şeyi yaratmış insan ise bilimiyle bunları keşfetmeye başlamıştır.Ve her yeni keşifte insanı hayrete düşürerek.Tanrının yüceliğini ve komplex ilmini biraz daha anlamamıza sebep olmaktadır. Sayrılarımla... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizlerle konuştukça müslümanlık inancının insanları ne hale getirdiğini daha iyi görüyorum. teşekkürler |
Alıntı:
Bu arada bi şey değil. İyi sabahlar... |
124000 peygamber var diyenler, nedense ismi kuranda geçen peygamberlerden vatanı ortadoğu olmayan bir tane peygamber gösterememektedir... yaratıcının 124000 peygamberden, mesela bir amerika kıtasında yaşayanını, bir avustralya kıtasında yaşayanını kitabında anlatmamış olması oldukça tuhaf... Çok daha ilginci; o zamanlar varlığı bilinmeyen kavimlerin kayıtlarına baktığımızda da ne peygambere rastlarız, ne kitaba, ne meleklere... yoldan çıkmadan; çok tanrılı çok tanrılı yaşayıp refahlarını sürdürmüşler hep... hep bu ortadoğu insanı çıkıp durmuş yoldan ki ismi verilmiş peygamberlerin hepsi burda, diğerleri önemsiz... homo sapiens' in iki yüz bin yıllık geçmişi, uygarlığın elli - altmış bin yıllık tarihi içerisinde; dinler serüveninin sadece 2600 yılı kapsamış olması da başka bir gariplik... 196 000 yıl bekle, son 2600 yılda 3 din birden indir; vay be :) bunların da sümerlerin yazıyı bulmasından sonra gerçekleşmiş olması da bambaşka bir ilginçlik...
http://www.turandursun.com/forumlar/...read.php?t=616 Bunun yanında ağaca, börtüye, böceğe, toprağa, çamura gelince sembolik deyip; adem' in ve havva' nın sembolik olmasına ihtimal verilmemesi de garip... Keyfe göre sembolleştiriliyor sanırım. Evrime karşı çıkılırken: "maymundan değil, topraktan geldik" diye de bu semboller bir anda somutlaşıveriyor... ne zaman soyut anlayacağız, ne zaman somut anlayacağız, bir rehber çıkarılsa da ona göre konuşsak biz de... |
Ayrıca şöyle bir ayet daha vardır. "(İnsan) atılarak dökülen bir sudan yaratılmıştır. O su, (erkeğin) sırt omurgası {sulb) ile (kadının) göğüs kemikleri arasından çıkar" (Tarik Suresi, ayet 5-8). |
Alıntı:
5) İnsan bir baksın neden yaratılmıştır. At ılıp dökülen دافِقٍ bir su ماءٍ dan مِ ن yaratılmıştır ُ خلِ َ ق 6) At ılıp dökülen bir sudan yaratılmıştır. Bel التَّرائِبِ ve و göğüslerin ال صلْبِ arasın بينِ dan مِ ن çıkar يخْ ر ج kemi ği 7) Bel kemi ği ve göğüslerin arasından çıkar. onu döndürme ğe رجعِهِ tekrar عَلى Şüphesiz, (Allah), إِنَّ ه kadirdir لَقَادِ ر de önce ayeti doğru yaz |
Alıntı:
1. si ateist değilim 2.si yalancı değilim Tarık suresi 5- فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسَانُ مِمَّ خُلِقَ Diyanet İşleri Meali- Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın. Elmalılı Hamdi Yazır-Onun için insan neden yaratıldığına bir baksın. Süleyman Ateş Meali- İnsan neden yaratıldığına bir baksın 6-خُلِقَ مِنْ مَاءٍ دَافِقٍ Diyanet İşleri Meali- Atılan bir sudan yaratıldı Elmalılı Hamdi Yazır-Atılan bir sudan yaratıldı. Süleyman Ateş Meali- Atılan bir sudan yaratıldı. 7-يَخْرُجُ مِنْ بَيْنِ الصُّلْبِ وَالتَّرَائِبِ Diyanet İşleri Meali- Bu su, bel ile kaburga kemikleri arasından çıkar. Elmalılı Hamdi Yazır-O su, erkeğin sulbü ile kadının göğüs kemikleri arasından çıkar. Süleyman Ateş Meali- Bel ile kaburga kemikleri arasından çıkan (bir sudan). |
kişisel sataşma içerikli iletiler kaldırıldı.
|
Bazı yorumlara şöyle bir gözattımda;
Kuranın insanlara yol gösterici kitap gibi yorumlar gördüm.. Şimdi bir ortadoğu ülkelerine bakıyorum, yahu bu kuran hidayet kitabı, bilimsellikten bahseden kitap, O zaman bu müslüman ülkeleri neden batılı devletler gibi teknolojiyi, toplumsal yaşam alanında standartı refahı yakalayamamış... Bu kitap Eğer sizin dediğiniz gibi böyle olsaydı, batılılardan kat kat ilerde olunmasını lazımdı... O zaman insanlar din olmadan da ilerleyebilir..İstedikleri toplum düzeninide yaratabilir..İş dine kalmıyor o halde |
Alıntı:
Bunlar engellense,toplumlara huzur verilse kendi hallerine bırakılsa neden oralarda gelişmesinki? Bakın Türkiye şu an diğer islam ülkelerine göre çağdaş bir noktada.Bizim bu özelliğimiz de batı için bir tehlike,her an gelişim potansiyeli içindeyiz.Bunu engellemek için alevi-sünni-türk-kürk veya toplumsal olarak kargaşalar çıkaracak şeyler işlenmektedir.Amaç önce içten bir savaş,sonra özgürlük getirme amacıyla ülkeye müdahele hakkı ve ardında işgal.İşgal sonrasısefalet,toplumsal bilinç kaybı,cahillik,kaos öyle değilmi. El kaideyi kim kurdu? Talibanı? İran-Irak savasını kim destekledi? İsraili o bölgeye yoktan sokan bir millet veren kimlerdi? Saddama destek çıkanlar kimlerdi? Hindistanı sömüren ülkenin bölünmesini sağlayanlar? Kıbrıs savaşında toplu olarak katledilen soydaşlarımıza karşı sessiz olanlar,hala bile bu gün rumu haklı görenler kim peki? Bosna svaşında uzun zaman suskun kalan,araya hırvatları kurtarmak bahanesiyle savaşa giren kimdi? Keşmirde,karabağda akan kanın sebepleri neler? Ya Uygur Türklerine olan işkence karşısında susanlar? Eskiden batının bu zengin topraklarda ve güçlü rakiplerine yaklaşma niyetinde plan ve düşman olarak gördüğü Kominizmdi. Şu an ise bahane islam. Ve onlar istediklerini alana kadar bu böyle devam edecek... Uyanın Artık...!!! Saygılarımla... |
Neden ölünce topraga gömülüyoruz istersen burdan basla düsnmeye...
|
Bircogumuz yakilip kul ediliyor Barudi.
Gomulme olayi eminim ya hayvanlara yem olmasin diye, veya kokusunca etrafi kokutmasin diye basit bir yontem olarak uygulanmistir. Dinlerin tarihinden 30 -40 bin sene once tamamen yok olan neanderthaller de gommus olulerini. Dinlerle bir iliskisi oldugunu hic zannetmiyorum. |
barudi@
Gömülmek,ölünün kokmasını engellemektir...Vartor'unda dediği gibi dinle bir ilişkili durum olacağını bende tahmin etmiyorum .. Sadece İslam dinine özgü değilki demişte zaten..(neanderthaller) Hem o arabistanın çöl sıcaklarında ölünün en güzel yok edilme yöntemi gömmek.. başka türlü o ölü 1 gün kalsa hemen kokar sıcaktan, yaksalar yerleşim alanlarının çok dışlarında yakmaları lazım ki kokmaması için... kimbilir belkide üşenip götürmüyorlardı.. Yani kısacası; yaşadıkları coğrafi koşul ve ihtiyaçlarıyla ilgili... nogada@ Yazdıklarını okudum.. İnsanların böyle durumlardan daha doğrusu duygusal olarak etkilenmemesi mümkün değil... Yani insana insan gibi her zaman muamele yapılması gerekir.. Bu sadece kendi dininden olanlara değil.. Başka dinden olupta kötü durumda kalmışlarada.. Buraya kadar bir şey yok... Ancak şöyle bir düşün ki, araplarda petrol gibi su akıyor, adamlar zevklerine düşkün, Hergün milyar dolarlarla oynuyorlar, arkadaş!! birde olaya bu yönden baksan.. Onların o petrolden 1 haftada çıkardıkları para yüzlerce milyon dolar... Yardım etseler ya o din kardeşlerine gelişmeleri için.. Ve onlar bu durumdan memnun, yani parayı kim verirse onların eteklerinin altındalar... Şikayetçi değiller, peki bütün olaylara karşı onların sesleri çıkıyor mu? hayır.. Madem müslümansalr adaletliyseler masaya yumruklarını vurmasını bilsinler.. Bu işler hep maddiyette, bırakın siz onlar bu hallerinden memnun. Herhangi bir koas yaşandığı zaman yeri geldiğinde müslümanlıktan bahsedip,dem vururlar daha sonra hiç sesleri çıkmaz... Yani onlar birilerine bağımlı... |
yakilan cesetler kül olduktan sonra siseye doldurup gömmüyorlar mi?
|
Alıntı:
Bir ateist yapımı olan Zeitgeist belgesellerini izlerseniz,Amerikanın ve onun yardakçılarının dünya hakimiyeti için neler yapabiliceği gerçeğini korkunç bir şekilde öğrenirsiniz.Ayrıca bu konularda yazılmış yerli ve yabancı bir çok kitap,yayın yada bültenlerde dilerseniz internette,dilersenizde kitap evlerinde bulunmaktadır. Bir ülkenin ne olduğu onun başındakilerden değil,arka planda oturanlardan belli olur. Perdenin arkasındakilere aldırmayın. Tahtın arkasında, kraldan daha kudretli bir şey vardır.- Sir William Pitt –House Of Lords – 1770 Dünya, bizleri sahne arkasında olmadıklarına inandıran birçok farklı kişi tarafından yönetilir. Benjamin Dıslaeli- English Statesman-1844 Saygılarımla. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:10 . |