![]() |
Hristyanlar ve museviler neden müslüman olmadı
Sevgili arkadaşlar;
Muhammed en son gelen peygamber olduğunu iddaa etmesine karşılık şu an dünyada hristyan sayısının müslüman sayısına oranla çok fazla olmasının sebebi nedir. Hristyanlık forumunda bu soruyu sorduğum bir arkadaş incil de isanın ilk ve son peygamber olduğunu yazdığını söylemişti. Buna karşılık kuranda isanın peygamber olduğunun doğrulanması nasıl bir çelişkidir. Yani isa muhammedi kabul etmiyor ve muhammed isayı kabul ediyor. Buna karşılık müslümanlar incil tahrif edilmiştir gibi iddalarla geleceğini bilmekteyim ama bu şekilde bir itirazda boşuna bulunmasınlar. Kuranın tahrif edilmediğine dair hiçbir kanıt yoktur. Çünkü şu anki kuranın ilk yazılan kuran olmadığı islam alemincede kabul edilmektedir. Ayrıca isanın felsefesi ile muhammedin felsefesi arasında çok büyük farklılıklar olduğu aşikardır. Bu tahrifle açıklanamaz. Bu konularda sizlerin yorumlarınızı da merak etmekteyim ; Saygılarımla; |
Bildiğim kadarıyla yanlışsam düzeltin incilde sahte peygamber ve din çıkacağı buna inanılmaması gerektiği şeklinde bir ayet vardı diye biliyorum.
|
`İşte Mesih çölde' derlerse gitmeyin. `Bakın, iç odalarda' derlerse inanmayın.
(Matta 24:26) burda muhammedin işaret edildiğini söylüyorlar. |
Alıntı:
Sanırım haklısın hristyan arkadaşlardan biri incilde böyle birşeyin yazdığını söylemişti. |
Alıntı:
Yahu siz ne olduğunuzun farkında olarak,bir şeyler yazıyorsunuz öyle değilmi? |
sayin ugurce, asil musevi ve hristiyanlar muhammed döneminde neden ona inanmadilar?birebir kendisini gördükleri halde?islam kilicla yayilabildiyi yerde kaldi hristiyanlarin cogalmasiysa misyonerler sayesinde oldu onlar dünyanin heryerine dagilip hristiyanligi yaymasalardi hristiyanlikda bu kadar gelisemezdi evet incilde bizzat isa uyariyor kendisinden sonra geleceklerin kuzu postuna bürünmüs kurtlar olduklarini ve insanlari ayartmak icin ortaya cikacaklarini.saygilar
|
Saygideger arkadaslar;
Bence en buyuk etken; islamin, teslimiyet anlayisidir. Teslimiyet, kisiyi "yok "sayar. Kisinin kendini ortaya koymasina da izin vermez. Bu genelde; bati anlayisina terstir. Diger bir neden de; muhammed ile Isa farki olabilir. Isa Tanri ile sahis arasinda bir koprudur ve somuttur. Muhammed ise, sadece Allahin dediklerini iletir, kendi kisiligi ve kisisel yapisi bu iletimde yoktur. Kisaca, birisi tamamen soyuta dayanirken; digeri hem soyut; hem de somuta dayanir. Hristiyanlikta; kisiler yasam ve tavir acisindan rahat birakilmistir. Bu onlarin, bilimeye yonelmesinin de serbest birakildigi anlamini tasir. Bu da zaten; iki farkli inanisa sahip ulkelerin, birbiriyle olan her turlu duzey farkini ortaya koyar. Belki de; museviligin amaci buydu. Bu amac; Avrupa ve gelismis ulkeler disinda, basarilmistir. Bugunde Islam parcalanmaya yoneltilmistir. Cunku, Islam da; Yahudideki gibi; toplumsal baglilik ve butunluk anlayisi yoktur ve de olusturulmamistir. Kisaca, bu uc dinden en "kirilgan, bozulgan"i islamdir. Bugunde; dunya dini birlik temelinde; evengalizm; islami, elimine etmekte ve hristiyanligi da, kendine "dost" ilan etmektedir. Cunku artik; dunyanin her turlu gelismislik duzeyi, uc ibrani dinin ayri ayri tutunabilmesini kaldirmaz. Oyuzden; onemli olan dini orgutlenme ve tanrisal yanasimin yaninda emperyalist zihniyetinde korunmasidir. Iste her turlu inancsal dogruluk savaslari da; bu istemi yerine getirir ve suregelirligini saglar ve uzatir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Asıl komik olan bu. |
Alıntı:
Ama azımdan illa bunu duymak istiyorsan dipnot düşeyim. Kendime bir inanç seçicek olsam islam yerine hristiyanlığı tercih ederdim.:rip: |
insanlar akın akın dinleri terk ediyorlar.öncelikle bunu söylemem lazım.
yahudiler orta doğuda istedikleri olana kadar (olmasa iyi olur)birbirlerini bağlayan dinlerini terkedemezler siyasi ve ekonomik çıkarlar söz konusudur. hristiyan alemindede bildiğime göre büyük baskılar ve dayatmalar yoktur ve gelişmeye yeniliğe bir nebzede olsa açıktır.buna rağmen zayıflıyorlar. fakat islamiyet üçüncü dünya ülkelerinin ve geri kalmışlığın temsilcisi olarak en fazla kan kaybedenidir. -uğurce güzel bir başlık olmuş bence tartışılması verimli olur. -evrensel insan dediklerine katılmamak mümkün değil ee malum kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ateizmidemi biz öğreteceğiz size.Ateiste göre bir din ve bir Tanrı yoktur. Bunu yok etmek için başka bir din ile örnek vermekte onun hem samimiyetsizliğini,hem bilgisizliğini hemde ne savunduğundan bi haber olması demektir... |
Alıntı:
Bu sizin düşüncenize yani kendinize bir saygısızlık. Bir ateist olarak kendime bir inanç seçecek olsam diye bir şey demek bile,konunun çok uzağında olduğunuzun ispatıdır,yada alakasız olduğunuzun. Lütfen özünüze dönün ve komik olmayın.İncilde yazan ayetleri örnek vererek saçmalamayın... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Siz dinlere karşı tez üretmek için başka dinleri kullanarak,kendi düşüncenize saygısızlık ediyor ve kendinizi komik durumda bırakıyorsunuz,tek demeye çalıştığım şey bu...!!!
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir ateist olarak kendime inanç seçicek olsam lafının başınada "İlla azımdan hristiyan olduğumu duymak istiyorsan" diye açıklama yapmıstım. Ayrıca benim ateist veya ne olduğumu inancımı nereden biliyorsun da benim düşüncelerime saygısızlık olduğunu söyleyip ahkamlar kesiyorsun. Kişisel bi sataşma içine girmene anlam veremedim.Başlığa uygun yorumlarını ekliyceksen yaz.Ha yok laf olsun torba dolsun.Amacım size muhalefet olmak diyorsan bence hiç kirletme forumu. Tekrar söylüyorum başlığı oku bi sonra niçin incilden ayet örneği verdiğimi düşün istersen. |
Alıntı:
Alıntı:
Evet Hz Muhammed daha somut , hali hazırda HZ İsanın varlığını inkar eden akımların çokca arttığı bir dönemde sizin soyut ve somut kavramı daha fazla onem kazanıyorki somut olan daha somut duruyor sayın evrensel. sayın evrensel tarihe bir butun olarak bakın lutfen; batı dunyasının son 200 yıldaki evinimi dışında dunyaya ne kattı? kartacayı zalimce yok etmek dışında? derin olmayan kültür anlayışı ile kısa vadeli baron projelerine alet olmak dışında, transistörü bulup daha öncesinde endülüsün kitaplarını latinceye tercüme edip kısa vadeli pik yapma dışında ne gördünüzki sizde güneşin doğdugu yerleri zihninizde kucultuyorsunuz? içinde bulundukları ahlaki çöküşün ve bozunmanın ne derecede oldugu su goturmez gercek iken. yazınız ıcındede bazı ıp ucları vermıssınız ama ben acayım; İslam bazılarının işine gelmediği için bozunması için bir çok çaba sarf ediliyor olabilir. çünki ekonomik ve buyuk dunya carkları ıcın uygun olmayabilir ama sizin bu carkların tarafına olumlama yapabilecek yazıları yazabılmenız beni esasında yanıltmıyor beni her zamanki gibi doğruluyor. Alıntı:
babil kütüphanelerinde milyonlarca kitabı okumus adamların avrupaya giderkenki tırsıntıları yarım bin yıldan daha fazla surmustur. dusunsenıze bazı mılletler hala ormada yasıyor ve bazıları hala yamyam! sayın evrensel; her ne kadar evrensel ve onjektif olmaya özen gösterdiğinizi düşünsemde sizinde objektiflğiniz duygularınızla sınırlandılmış. saygılar |
Saygideger cyctec3;
Sayın evrensel insan; teslimiyet derken? neye istinaden teslimiyetten bahsediyorsunuz? teslimöiyet genel bir kavramdır! hangi alnlamda teslimiyet? bunu detaylı konusmak lazım cunki bu konuda sizinle baya baya yazısmak lazım sayın evrensel. birbirimizi anlıcamızı dusunerek beklmekteyim.-cyctec3- Birincisi, islamin kelime anlami teslimiyettir. Benim Anadolu muslumanligi ve bana verilen olarak algiladigim. Herkesin kendinden sorumlulugu, yani isteyenin teslim olup; isteyenin olmayacagi. Ama; radikal yani arap muslumanligi ise; iki yonludur. Hem teslim olur, hem de teslim alir. Tum; baski, empoze, zorlama, karisma, yonlendirme ve yonetmesi de; teslim alma temelli korku felsefesi yaymaya yarar. Teror de, bu teslim alma anlayisinin bir parcasidir. Kadina taninmayan haklarda; hatta tuvalete kadar, bir kisinin ne yapacagini ortaya koymakta. Yana; olumu (olmek) one surerek; kisinin yasamini, teslim almaktir. Kendi teslim olursa ne ala. Bunun disinda size tek diyebilecegim, 33 yildir Avrupada yasam suren biri olarak; hristiyanlarin nasil bir yasam surdugune sahidim ve herhangibir karisma da gormedim. Goremezsin zaten, cunku burada herkes birey olarak yetisir ve bireysel hak ve ozgurluge sahiptir. Bu tum milli-dini kokensel farkliliklarin antiayrimciligi temelinde, bir hukuk guvencesidir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
sayın evrensel insan, uzun zaman oldu sizinle söyle felsefenin derinliklerinde boğulmak pahasına yazışmadık. ama zamanı geldi. ama şimdi biraz dinleneyim kısa sure sonra yazıcam. :hat: saygılarımla evrensel insan; not; lütfen sizin gibi objektifi geniş bir insandan daha geniş bir bakış açısı ve önyargısız bir yaklaşım bekleyeceğim, diğer koşulda felsefe değil ideoloji tartışmaya baslarız.:horn: |
Saygideger cyctec3;
not; lütfen sizin gibi objektifi geniş bir insandan daha geniş bir bakış açısı ve önyargısız bir yaklaşım bekleyeceğim, diğer koşulda felsefe değil ideoloji tartışmaya baslarız-cyctec3; Buyrun, siz acilisi yapin, devam edelim. Su anda belirtilenler, agirlik olarak; bireysel gorusumdur. Evrensel-insan dusuncesi degil. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Sevgili cyctec3 Batı dünyası son 200 yıl hariç dünyaya bişi katmadı diyemezsin. İnsanlık bir bütündür. Bunun doğusu batısı yoktur. Kaldı ki Antik Yunan varken Avrupa son 200 yıl dışında ne yaptı diyemezsin. Bide atılan mesajların bazılarında hani uğraşılan sadece islammış gibi algılanmış. Bu bir bakıma doğrudur. Çünkü Hristiyanlık yada Yahudilik hakkında yanlış olan bir şeyi söylesek Müslümanlar hemen O dinler zaten bozulmuştu deyip işin içinden kıvrılmayı çok güzel yapıyorlar.Bu yüzden özellikle islamın doğruluğu konusundaki şüpheleri gündeme getiriyorlar. Yoksa genel olarak dinsiz olanların dinler hakkında biri doğru diğer yanlış diye bir ayrımı yoktur. |
Alıntı:
Konuya geri dönecek olursak; En önemlisi bunun tarihi ve siyasi olarak binlerce tespiti varken,incile bakarak yapılan örneklemendir.Basit olanda budur ve uygulanış hatası olan. İyi Geceler... |
Alıntı:
Ama yazımda demek istediğim burda ateist ,hristiyan ve ya deist olmamın hiç bi önemi yok.Önemli olan konu başlığına göre görüşlerimi bir tarafa bırakıp, tarafsız yorum yapmak olur. İncilden verdiğim ayetde ben herhangi bir yanlış göremiyorum.Sadece hristiyanların neden müslüman olmadığına bir örnekte bulundum. Hristiyanların müslüman olmama sebepleri budur veya değildir bu tartışılır ancak bu örneği vermemin benle çeliştiğini ve komik duruma düştüğümüzü söylemen gerçekten yersizdi. Eğer verdiğim ayeti hristiyanların müslüman olmama sebeplerinden biri olarak görmüyorsan bu fikrini belirtip nedenlerini açıklamanı beklerdim senden.:ohwell: |
Bu başlık altında olduğu için değil benim tepkim.Genelde bu tür yazılarla çok karşılaşıyorum kendini ateist ilan edenlerden.İncil ve tevrattan örnekler vererek konuşabiliyorlar.Tarihte siyasi bir çok olay vardır onların İslam olmamasına sebep,bunlar gerçek sebeplerdir.İncilde yeni bir kurtarıcının geleceğini müjdeleyen ayette vardır,buna bakarakta Hz.Muhammeti kabul edebilirlerdi o yüzden bu sebep olma ihtimali olsa bile düşük bir sebeptir.Fakat tarihi açıp baktığımızda tüm olanların siyasal bir çekişme ve oturmuş bir düzenin korunması için olduğunu görebiliriz.
Saygılarımla... |
Alıntı:
Sayın portakaloğlu Eğri oturalım doğru konuşalım lütfen..Güney ve orta amerikada Maya uyagrlığını İnka Aztek uygarlıklarını yıkan İspanyol ve portekiz sömürgecilerinin en önünde yürüyenler misyoner katolik papazlardı. Afrikada en büyük kanı din ve misyoner destekli sömürgeci batı ulusları dökmüştür. Bakın Kenya nın eski devlet başkanı Kenyatta ne diyor... "Beyaz adam geldiğinde bizim topraklarımız vardı onun da elinde incili...bize dedilerki gözlerinizi kapatın ve İsa ya dua edin ettik ve gözlerimizi açtık ve birde gördükki bizim incilimiz var ama topraklamız artık onlarındı" |
Hıristiyan ve Musevilerin İslama ve onun peygamberine inanmamalarının başka sebebleride vardır ve bunlar daha somut sebeblerdir. örnek vermek gerekirse..
- Hz. Muhammet İsa nın peygamber olduğunu söyler ve İncil inde İsa peygambere Tanrı katından indirilmiş bir kutsal kitap olduğunu söyler, oysa hıristiyanların inancına göre, İsa peygambere Tanrı tarafından bir kitap inmemiştir zaten kendisi Tanrıdır...Tanrıdandır.İncil ise İsa dan sonra havarilerine tanrısal esin tarafından bildirilmiş kutsal kitaptır. - Müslümanlar ve Muhammet peygamber ve hatta kuranda Musa peygambere indirilmiş Zebur diye bir kitaptan bahsedilir. oysa böyle bir kitap yoktur...sadece Tevratta Mezmurlar diye bir bölüm vardır Yahudi kralı ve peygamberi Davut un bazı atasözlerini şiirsel bir üslüpla yazdığı kısa bir bölümdür - Belkide en önemlisi Müslümanlar ve Muhammet peygamber ve Kuran iddia ederki Tevrat Musa peygambere Tanrı katından indirilmiş bir kutsal kitaptır...oysa böyle bir şey yoktur eski ahit denilenm tevrat binlerce sene boyunca peygamber ünvanı verilen yahudi kabile krallarının tarihçesidir ve bir araya gelmesi binlerce seneyi almış bir tür kabile tarihçesi gibidir. Hıristayanlar be musevilere göre Musa peygambere Tanrıdan sadece on emirin yazılı olduğu taş tabletler gelmişdir. |
Alıntı:
Ne diyeyeim bilmiyorum ki.. Sen kendin söylüyorsun Ateistler için dinler ve tanrı yoktur.. EVET ÖYLEDİR.. E o zman düşüncesiz kardeşim.. bunlar doğaldır ki "vardır" deyip bu yolla insanları kandıranlarla mücaddele edecektir.. "İslam düşmanı" olarak değil "insan dostu" olarak.. Ve yine doğladır ki Ülkemizdeki insanları boğan islam olduğuna göre burada onla mücadele edilecektir, ve onların sahtekarlıkları ortaya konulacaktır.. Bir mahallede bataklık varsa sivrisinek üretiyorsa, Tutupta bir başka şehirdeki sivrisineklerle uğraşamazsın.. önce kendi bataklığını kurutmalısın.. Bak şimdi bende sivrisinekten örnek verdim mesela.. Bu örneği verdim diye sivrisinekçi mi oldum.. ALLAH akıl fikir versin derler ya.. Bende AZICIK ön yargısız anlama kabiliyeti versin gözünüzdeki perdeyi kaldırısın diyorum.. (şimi de vay bak müslüman oldu bizim termninoılojiyi kullandı dersiniz)..:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
nerden verelim? Yeni bir kurtarıcının geleceği ayeti verirmisin. Sebebin düşük veya yüksek olma ihtimali değil önemli olan ben fikrimi ortaya atarım,onaylarsın ve ya onaylamaz önüme başka seçenek sunarsın. Ama üstüne basa basa tekrarlıyorum Hristiyan ve musevilerin müslüman olmama sebeplerinden bahsediyoruz.İncilden bir ayet göstermemin hiç bi tutarsız yanı yok.Gidipte süperman'in çizgi romanından mı örnek vermeliyim sence? |
Alıntı:
Teşekkürler sevgili, AYATA. |
Alıntı:
Hristiyanlığı yaşayan kişilere değil Hristiyanlığın kendisine bakmanız gerek.Onların yaptıklarının Hristiyanlıkta hiçbir yeri olmadığını ancak öyle görebilirsiniz. |
Alıntı:
sayın portakaloğlu.....incilden ise şunlar yetermi acaba... Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın. Barış değil, kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben babayla oğlun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmağa geldim.(Matta 10/34-35) Savaş gürültüleri, savaş haberleri duyacaksınız...(Matta 24/6) ...Ulus ulusa, devlet devlete savaşacak.(Luka 21/10) Sayın portakal oğlu Bakın Eski ahiti hiç karıştırmıyorum oysa sizde biliyoresunuz ki Eski ahit Kitabı mukaddesin ilk bölümü olarak Hıristiyanlarcada kutsal sayılır... Haçlı seferleri bile başlı başına vahşettir ... şunu bilinki Hıristiyanlık İslamdan daha çok kan dökmüştür..inanç için. |
Alıntı:
Ayrıca nedir o tarihte onların müslüman olmamasına sebep. Mesela osmanlının en büyük amacı islamı yaymak iken bile kendi topraklarındaki ermenilerin bile dinlerini değiştirmemesinin sebebi nedir acaba? Onlar okumamış mı yeni bir kurtarıcı geleceğini? |
Alıntı:
Alıntı:
Bazı arkadaşlar gerçekten bilmeden konuşuyorlar,çoğunun bir kötü niyeti olduğunu zannetmiyorum olsa olsa eksik bilmedendir.Hristiyan ve Yahudi uluslarının nasıl kan döktüklerini,hemde 20. yüzyıla kadar bunu açık bir şekilde yaptıklarını,21.yüzyılda ise bunu başka maskeler altında gerçekleştirdiklerini görmek zaten normal bir bakış açısı ile zor değil. Uygarlık tarigini okumanızı tavsiye ederim.Özellikle sayın ayatanın dediği gibi Amerika medeniyetleri nasıl yokedilmiş,hemde nasıl bir gaddarlıkla.Haçlı seferlerinde nasıl düşmanlarını PAPA'nın emri ile pişirip yemişler,Avusrtalya yerlilerini çok çirkinler,insan olamazlar bahanesiyle nasıl kıyım etmişler zavallı abojinleri,afrikada nasıl siyahı kırmızıya çevirmişler bir bakın. Ama onları gerçekten kutluyorum bir yandan da.Dünyada kan ve gövde götüren bu milletler,göz boyayarak fazla araştırmacı olmayan insanlara kendilerini bir melek olarak gösterebiliyorlar,bu da bir yetenektir. Mesela yahudi ağırlıklı bir kurum olan UNİCEF'i kurupta,reklamlarda filistinli çocuklara yardım elini uzatın diyebiliyorlar :D Bunlar gibi çok şey var anlamak için göz açıp,kulak dikin yeter. Saygılarımla... |
Alıntı:
O ikinci ve üçüncüsü ise Sonun Belirtilerinden bahsediyor. Çalıntılarınız şuna benzemiŞ: ''Tanrı yoktur'' diyenler çıkacak.dese incilde siz Tanrı yoktur kelimesini alıntılamanıza dönmüş.SAyın MüslüMan(L)ımız da yersiz sevinmiş. |
Alıntı:
Usame ve bin ladini savunmanızaa benziyor. Papalık zaten Kutsal Kitabta yer alan bi yeri yoktur açıp bakıp okuyunuz,sallamayınız. |
Alıntı:
Bu arada PaPa'yı kabul etmeyenler,katolik inancına göre cehennemde yanacaklardır... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:16 . |