![]() |
Biri Gezmiş, Biri İnan'mış, Biri de Arslan'mış
Deniz'lerin idamından 1,5 yıl önce adam kaçırma, banka soyma vb eylemlerin arttığı gerekçesiyle, bu suçların ceza hadleri arttırılır. Fakat idam cezası bu suçlar için öngörülen cezalardan değildir, ve yasada da zaten öngörülmemiştir..
Sevgili Gezmiş'lerin İdam hükmünün yasal dayanağı da yoktur. Ortada adam öldürme, vatan satma, halkı birbirine düşürme, bölücülük, etnik ayrılıçılık, Hazine talanı, sahte belge düzenleme falan yok. Hürriyeti tahdit, adam kaldırma, silahlı soygun..Tamam, bunlar var.Bunlar ceza hukukunda en fazla müebbetle ccezalandırılacak olan fiiler. İnfaz yasası gereği müebbet alan da müebbeten yatmıyor, malum. 3/2 ya da 5/2 o sırada hangi uygulama yürürlükteyse cezasının bir kısmını yatıp işine gücüne gidiyor.. Ya da sivas madımakta olduğu gibi bazıları yatırmak için 'bulunamıyor'; bazıları aranmıyor. Burası Türkiye..Sonuçta üç fidan'ın suç teşkil eden fiilleri süreli hepas cezası. Ve..sonunda da özgürlük. Ama asıldılar. Neden? Halit Çelenk -avukatları- sebeplerden biri olarak mahkeme ve hakimin yapısı olarak göstermektedir (Ceza Hukuku Prof Faruk Erem'in mütalaası doğrultusunda): **Deniz, Hüseyin ve Yusuf'un ''doğal mahkemelerler'' ve ''doğal'' hakimler önünde yargılanma hakları ellerinden alınmıştır. Doğal hakim, doğal mahkeme nedir? 'Olaydan önce kurulmuş; müşşahas (somut) olayla, k u r u l u ş bakımından ilgisi olmayan mahkemelerdir. Bunların hakimine de doğal hakim deniyor. Ama Denizlerin durumunda Kurulan mahkeme siyasi erke bağlı, güdümlü, emir-komuta zinciri içinde hareket eden; öz olarak muhakeme yeteneğinden yoksun bir kuruldur. **Avukatlar aynı mahkeme tarafından terörize edilmişlerdir: Şöyleki; Savunmada savcılığın tutumu 'önyargı' sözcüğü ile nitelendiği için, bu sözü askeri savcıya hakaret sayarak avukatlar hakkında 3'er ay hapis ve 500'er TL para cezası kesilmiş ve eşi bulunmaz bir insafsızlık ve adaletsizlik örneği olarak da: BU mahkumiyet e r t el e n m e m i ş t i r!!. **Avukatları Halit Çelenk infazlardan sonra aylarca uykusuzluk çeker ve sonraları onluk diazemlerle uyumaya başlar..14 kilo verir üzüntüden. **Mahkeme başkanı Ali Elverdi ileriki yıllarda AP'den milletvekilliğine adaylığını koyarken propogandasının Ana Ekseni: ''Deniz Gezmiş'leri, komünistleri ben astım''dır... **1490 sayılı ceza yasası ile yargılanmaları gerekirken; Askeri Yargıtay başsavcılığı Genelkurmaya 146. maddeden yargılanmaları yönünde ikaz yazısı gönderir. Bu yazıyı göndermekle de Hakimlerin bağımsızlığının vurgulandığı 61 Anayasasının 132. maddesi paspas edilmiş olur. Zira anayasa hükmü gereğince 'hiçkimse, hiç bir mercii mahkemelere ve hakimlere talimat, genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz'!! ****Deniz Gezmiş'in Ankara Sıkıyönetim mahkemesinde yargılanmalar sürerken okuduğu yazılı savunmasından bir pasaja yer vermeli burada: Lozan Antlaşması, ve ABD'nin bu antlaşmaya nasıl karşı çıktığını, 1927'ye kadar antlaşmayı nasıl onaylamadığını açıklıyor savunmasında Deniz:''...Antlaşmaya karşı tepki (Amerikanın) o kadar büyüktü ki, Antlaşma metni Amerikan Senatosuna bir yılsonra getirilebilmiştir. 18.Ocak 1927 tarihinde Amerikalı senatör Upshow şöyle diyordu: ''Antlaşma Timurlenk kadar hunhar, Korkuç İvan kadar sefih (beyinsiz, zevk ve eğlenceye düşkün yani) ve kafataslarından oluşan bir piramidin üzerine oturan Cengiz han kadar kepaze olan bir D İ K T A TÖ R Ü N zekice yürüttüğü politikasının bir toplamıdır. Bu C A N A V A R savaştan bıkmış bir dünyaya, bütün uygar uluslara onursuzluk getiren bir diplomatik antlaşma kabul ettirmiştir. Buna her yerde Türk zaferi dediler....Türkiyeyi uygar uluslar masasında uluslararası bir konuma yücelterek, Amerikayı yüksek ülkülerinden u z a k l a ş t ı r m a d a birleştiler'' Büyük harflerle yazılı hakaretler; emperyalizme karşı Türkiye halkının Ulusal Kurtuluş Savaşına önderlik eden Mustafa Kemal'e edilmiştir'' (Deniz gezmiş'in savunmasından) İdam kararlarını ortaya çıkaran konjonktürde CIA'nın ''çalışkan'' ve azimli ''işbirliğini'' asla gözardı etmemek gerekir. Bizim TD sitesindeki Sevr hayranlarına, Mustafa Kemal'e içten ve dıştan diş bileyenlere, emperyalist abd'nin gerçek yüzünü görmek istemeyenlere, Toplumun tek bir yumruk olduğunda ancak güçlü olabileceğini görmek, duymak, bilmek istemeyenlere ve naylon devrimcilere ithaf olunur. Sevgili Gezmiş, İnan'mış ve Arslan'mışların anısı önünde saygıyla eğiliyorum, şükranla yad ediyorum Not: Konuyla ilgili Nihat Behram, Erdal Öz, Hulki Cevizoğlu'nun kitapları da son derece aydınlatıcıdır. |
-Bizim TD sitesindeki Sevr hayranlarına
-Mustafa Kemal'e içten ve dıştan diş bileyenlere -Emperyalist abd'nin gerçek yüzünü görmek istemeyenlere -Toplumun tek bir yumruk olduğunda ancak güçlü olabileceğini görmek, duymak, bilmek istemeyenlere -Naylon devrimcilere ithaf olunur. Ben de => İnsanları etiketleyenlere, Bir etiketin arkasına saklanarak kendinden olmayan insanları hayvan görenlere, Mustafa Kemal'in ardına sığınıp ayrımcılık yapanlara, Denizlerin adını kullanıp duygu sömürüsü yapanlara, Kendi alim sanan softalara, Yurtseverlik maskesini takıp faşistlik yapanlara, Yıllardır ülkenin askeri cunta ile yönetilmesine sessiz kalanlara, Milliyetçilik gibi ideolojilerin arkasına saklanan çıkar gruplarına, İnsanları tahrik ve provake edenlere, İnsana başka gözlerle bakanlara ve baktıranlara, Özgürlükleri ve demokratik yaşamı sınırlamaya çalışanlara ithaf ediyorum. |
Bu nasıl bir çarpıtmadır?
Deniz ve arkadaşlarını, Alice harikalar diyarında ki korkuluk-teneke adam ve korkak aslan tiplemesi kabilinden alçakça bir benzetme ile yazarak ve sonra onlardan saygıyla söz ederek vatan-millet-sakarya üçlemesinin verdiği gazla kendisi hariç herkesi ''hain'' diye yaftalamak Deniz'lerin mirasına hakarettir... Amacı Kemalist sistemi yıkmak olan Deniz ve arkadaşlarını, Kemalist bir zemine çekmeye çalışmak gene bu gençlerin mirasına hakarettir... Marks'ist bir devrim için hayatlarını feda eden bu gençleri kapitalist Kemalizm ile özdeşleştirmek Deniz ve ardılı tüm İnsanlarla dalga geçmektir... Tüm bu yapılanların üstüne, bu kadar aymaz çıkarsamalardan sonra birde site'de bulunan üye'lere kendisi gibi olmadığı için yaftalamak ise Deniz-Hüseyin ve Yusuf'un anısına hakaretin dik alasıdır... |
Alıntı:
|
Sakinim telkine ihtiyacım yok...
Hain yaftasından sıkıldım, kendilerini üstün varlık sanıp sitedeki üyelere hakaret etmelerinden sıkıldım, birde üstüne tarihi çarpıtarak Deniz-Hüseyin ve Yusuf'a hakaret edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir... |
o kadar gözünüz dönmüş EDİT...Deniz Gezmiş in kendisi gelip Mustafa Kemal'i övse ona saldıracaksınız.....devam edin genç nesil sizleri izliyor...
|
Türkiye garip ülkedir, nerde teörist varsa putlaştırılır, peygamber ilan edilir. Halbu ki emperyalizmin kullandığı kişliklerden başka bir şey değildir.
|
Taraf gazetesi Deniz Gezmiş'e "ırkçı" diyerek saldırdığına göre belki de bir bildikleri vardır. Onlar da çok "özgürlükçü demokrat" falan.
|
Alıntı:
Taraf gazetesinin saldırması normaldir, tüm taraf yazarları 80 ihtilaline methiyeler düzer.Amerikancı darbe yapılmıştır. Amerikancılara yapılacak bir harekete ise şiddetle karşı çıkarlar. Nede olsa eski solcular.Normaldir, rusyadada pentagon için çalıştılar, Türkiyedede. Boşuna sormazlar şeyh bedrettinin babasının ismi nedir diye. |
Alıntı:
|
Errare Human Est
|
Anlaşılan Deniz Gezmiş'leri bu perspektiften aktarmakla çok isabet etmişim:
Mahkeme esnasında Deniz yazılı savunması okumayı sürdürürken elindeki kağıtları masaya bırakır; az önce şu tümcesini tamamlamıştır: Alıntı:
Deniz başını kaldırarak mehkeme kuruluna şunları söyler:''İşte tam kaçırılacak Amerikalı''! BU Sözleri ile tabii ki emperyalist kuşatmayı yaran M. Kemal'e ağır hakaretler eden ABD seantörü Upshaw'ı kastetmektedir.. O ana kadar suratı asık Mahkeme Başkanı Ali Elverdi bile gülümser.. (Deniz'lerin avukatı Halit çelenk'in anılarından..) Hep söylenegelmiştir; Denizlerin asılması 'Konjonktürün' bir tür öc almasıdır devrimcilerden. Yassıadada asılan üç isme karşılık, Darağcında Üç Fidan.. |
çok duygusal konuşuyorsun. gözlerim yaşarıyor. bir omuz olsa da hüngür hüngür ağlasam. hadi gezmiş, hadi inanmış ve hadi aslanmış, geriye ne kalmış? üzümü yenmiş talkımı kalmış. insanlar birilerinin üzerinden prim yapmaya ne kadar meraklı? doktor hikmet kıvılcımlı'dan da alıntı yap. mahir çayan'dan da bir kaç alıntı alalım. insan, işine geldiği zaviyeden bakıp işine geldiğini bir konu için alet olarak kullanıyorsa ve işine gelmeyeni gözardı ediyorsa pragmatist yapısını ortaya koymuş olur. ne kadar pragmatist olduğu da ayrı bir araştırma konusu.
|
Bu başlığı üzerine alındıysan üzülürüm. Seninle bir ilgisi yok aslında.
|
sen de yazdıklarımı üzerine alındıysan üzülürüm. ; )
|
Mesele yok, takıl kafana göre.
Ama; Konuya katkı yapacaksan mesela somut bilgilerle, aydınlat. Öğrenmeye açığız, çok şükür:) Yanlış bilgi vermiş, isnadda bulunmuşsam onu da göster tabii.. |
Şimdi polis bilgi kayıtlarına girer ve benle ilgili bilgi ve fiş, dosya, sabıka kaydı isterseniz benim ismimin karşısında THKO mensubu yazar.
Evlenmeye niyetlenince eşimi çekip benim emniyetteki dosyamı ve fotolarımı gösterip çok tehlikeli adam deyip onu ikna etmeye çalışmışlardı. Yani biz yaşamız boyu sakıncalı olanlardanız. 90 senesine kadar pasaport yasagım vardı. Bunları neden yazdım. Denizin örgütünün ismi de THKO idi. Daha sonra idamlık olan ama ölmeyen Deniz'în 16 yoldaşı tarafından bu örgüt tekrar yaşatıldı. Şayet Mutezile'nin yalan ve çarpıtmaları ile ilgili olarak degil de bizzat o örgütte mücadele eden ve yaşayan biri olarak gerçekten bilgi almak isteyen varsa yardımcı olabilirim. Ama Mutezile'nin yazdıklarının ne kıymeti harbiyesi vardır, ne de bir temeli. Denizler devrimci idi. Onun için bay Mutezile'ye tavsiyem bildigi denizlerde yüzmeye çalışmasıdır. Biz devrimciler hala yaşamaktayız ve çarpıtmaya izin vermeyiz. THKO geçmişte de ondan sonraki özeleştiri döneminde de her zaman devrimci bir örgüt oldu, komünist bir örgüt olmaya çalıştı. Bedeller ödedi. Bu işi degerlendirmek ne Mutezile'ye kaldı ne de Halit Çelenk'e. Biz daha hayattayız yahu, sana ne oluyor Muhterem. Sen hangi yetke ile devrimcilerin kulvarına burnunu sokabiliyorsun. Adama bir şey derler ama ben diyemiyorum. Çizmeyi aşma ve bilmedigin ama sadece duydugun şeyleri de buraya veri olarak asmaya kalkma. Bu konuları forumlarda daha önce de işledim. Deniz Gezmiş ile ilgili başlıklara bak. saygılarımla |
waowwwwwwwwwwwwww Denizleri, Mahirleri. Ulaşları, tekelinize aldınız ha...."İslamın peygamberini iciğine giciğine kadar irdele..Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetini kuran Musatafa Kemal'i de eleştir... Ama Deniz'leri tekeline al...Başkasına iyi yada kötü asla laf ettirme....yahu Tanrı İnsan böyle yaratılmıyormuydu... "onlar sizlerin günahlarınızın bedelini ödemek için öldüler"...İsa gibi değilmi? :)
|
Biri tutmuş, biri pişirmiş diğerleri hainmiş...
|
Denizleri, Mahirleri. Ulaşları, tekelinize aldınız ha...."
Ayata Denizlerin örgütünün ismi THKO Benim suç kayıtlarımda isnat edilen THKO üyesi olmak. Aradan da 5 sene zaman geçmemiş. İyi de Denizleri kim tekeline alacak acaba, ya da kim sahip çıkacak. Kanarya Sevenler Dernegi mi. Ne dediginden haberin var mı. saygılarımla |
Mahkeme tutanakları avukatları sayın Halit Çelenk'ten alınmadır.
Senin hoşuna gitmedi diye tarihi ters yüs edecek değiliz dilaver. O kadar desteksiz atıyorsun ki Deniz'le oturup sohbet etmişliğin var sanılacak.. Belki de gerçekten tarihsel bir kişiliksin, ve buralarda kıymetin bilinmiyor..Neredeyse artık bunu söyleyeceksin.. Aslında satır aralarında söylüyorsun zaten. Ya bırakta, bari zabıtlar konuşsun; bunları da ters yüz etmeye tevessül etme. Zabıt bunlar, z a b ı t.. Somut verilerle itiraz edebiliyorsan, et tabii. Mustafa Kemal hakkında iki çift olumlu kelam etti, emperyalizmi deşifre etti diye mahkeme tutanaklarını da mı yok sayalım; senin güzel hatırın için. Ben sayın Çelenk'i okurken gurur duydum, bu mağrur gençlerle..Dava topyekün maskaralık. Bunlarıda mı yadsıyacaksın. Yoksa sadece 'Upshaw' ile ilgili olan kısmını mı? |
Denizler Anti-emperyalist temelde M.Kemal'i savunmalarında kullanmışlardır.
1 kasım 1968'de Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal Yürüyüşü'nü düzenlemişlerdir. Mutezile arkadaş alıntıyı kafasından uydurmuyordur herhalde ! ''Deniz Gezmiş'in Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılanmalar sürerken okuduğu yazılı savunmaya yer vererek devam etmeli yazıya. Lozan Antlaşması'nı anlatıyor Deniz Geçmiş, ABD'nin bu antlaşmaya nasıl karşı çıktığını, 1927'ye kadar antlaşmayı nasıl onaylamadığını açıklıyor savunmasında. Hadi devam et Deniz!: '... Antlaşmaya karşı tepki (Amerika'nın tepkisi) o kadar büyüktü ki, Antlaşma metni Amerikan Senatosu'na bir yıl sonra getirilebilmiştir. 18 Ocak 1927 tarihinde Amerikalı Senatör Upshow şöyle diyordu: 'Antlaşma, Timurlenk kadar hunhar, Müthiş İvan kadar sefih ve kafatasları piramidi üzerine oturan Cengiz Han kadar kepaze olan bir diktatörün zekice yürüttüğü politikasının bir toplamıdır. Bu canavar, savaştan bıkmış bir dünyaya, bütün uygar uluslara onursuzluk getiren bir diplomatik antlaşma kabul ettirmiştir. Buna her yerde bir Türk zaferi dediler ve eski dünya parlamentolarını bunu kabule ikna ettikten sonra, büyük sermaye grupları, soğukkanlı ticaret erbabı ve giderek güya bazı din temsilcileri bile, Türkiye'yi uygar uluslar masasında, uluslararası bir konuk konumuna yücelterek, Amerika'yı yüksek ülkülerinden uzaklaştırmada birleştiler.' Amerikalı senatörün hunhar Timurlerk, sefih Müthiş İvan ve kafatası piramidi üzerinde oturan Cengiz Han'a benzettiği kişi, emperyalizme karşı Türkiye halkının Ulusal Kurtuluş Savaşı'na önderlik eden Mustafa Kemal'dir.'' http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&kid=16&hn=79446 Halit Çelenk yazmış, En önemli davası; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın yargılanarak idama mahkum edildiği THKO (Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu) davasıdır. İdam sırasında, yanlarında bulundu. Deniz Gezmiş'in idamında “87 yıllık yaşamda geçirdiğim en kötü zaman dilimi olan o dakikalardaki çaresizliğimi sizlere anlatamam” açıklamasını yapmıştır. http://tr.wikipedia.org/wiki/Halit_%C3%87elenk Deniz son sözleri "Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm!" dir. Deniz tabiki devrimciydi ,sosyalistti ama bu onun anti-emperyalist temelde M. Kemal'e sahip çıkmasına engel değildi. |
Yahu mutezile
Ben sana Hüseyimn İnan'ın TDY (Türkiye Devriminin Yolu) broşürünü satır satır aktarırım. THKO budur. Sen mahkeme ve zabıtların kendi işine gelenini aktarmayı seçiyorsun. Denizler kendi idam sandalyelerini tekmelerken Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşligi diye bagırmışlardır. Nerede bu tespitler. Arkadaşım ben Denizle degil, Denizden sonra o örgütün bilançosunu yapanlarla birlikteyim diyorum. Şimdi kime inanacagız. Sana mı, yoksa Denizle silah elinde çarpışana mı. İstersen belgeleri vereyim, ama sen en iyisi bu konuyu kapat.. Elbette benim tüm gençligimi harcadıgım örgütümü benden iyi bilmiyorsan. saygılarımla |
Alıntı:
|
Dilaver, sen derdini Markoya Paşaya (aydoe'ya) anlat..:)
Aydoe güzel bi ileti asmış yukarıya..Bi de onu gözden geçir başka ileti asmadan önce. O alıntılardan cımbızlama, seçmece yapma benim harcım değil. Okuduğumuzu, bildiğimizi tastamam ve dosdoğru yazar, hata yapmışsak da inad etmeyiz, meraklanma |
Sevgili mutezile Deniz'in ölüme giderken son sözlerini aydoe asmış. Bu onun yaşamının
mücadelesinin özüdür. Sanırım sen de katılıyorsun bu sözlere, yoksa yanılıyor muyum ? Alıntı:
|
Aydoe nereden alıntı yapmış mutezile
cumhuriyetten ve vikiden, ciddiye almadım bile. THKO nun yayın organı yoldaş dergisi idi. Arka sayfada da hewal yazardı. Sıkıysa aydoe buradan alıntı yapsın. mutezile ben aydoe gibi yalan ya da sanal degilim. Ben gerçegim. O yüzden şayet imkanın varsa ben sana kimlik bilgilerimi gönderirim, araştır, bak bakalım THKO üzerine ahkam kesmeye yetkili sadece cumhuriyetten alıntı yapan aydoe mu, yoksa o şerefi hala taşıyan dilaver mi. Yahu aydoe dedigin kişi THKO için canını veren kardeşine bile sahip çıkamayan biri. Aksi ise bana laf söylesin. Aydoe nun bacısı benim yoldaşım, ama şu an geri gelse onla asla aynı safta duramayacak biri. Bir devrimci. Bir degiştiririci. Aydoe nun hangi sözüne inanacaz ki. Buradayım Bana yalancısın desin. Aydoe ile daha tayin edici mücadeleye girerim ama Hatice'ye dua etsin ve bu konuda sussun. Devrim konusunda o laf söyleyemez. saygılarımla |
Frodo; güzel insan..
Marxist-leninist tonlama dışındaki her kelimeye katılıyorum. Kolhozları, politbüroyu, gulagı kim ister tekrar... |
Dilaver,
Denizlerin avukatı Halit çelenk 'idam Gecesi anıları' adlı kitabında bu tarihsel anları açıklamıştır. THKO'nun yayın organı yoldaş da bunlar ne arasın. |
yahu arkadaşlar , siteyi kutuplara ve hizipleşmelere götüren yeni bir fitili ateşlemişsiniz bu siyasi dinlerinizden vazgeçip biraz daha itidalli olun lütfen.
politik ve izmlerle ilgili herkesin birbirine zıt fikirleri var ve olacaktır . bir birinizi ikna edemeyeceğinize göre bırakın sitede azıcık sulhu- salah olsun buna ihtiyacımız var. tabi böyle durumlarda benim temennilerim davulcu yellenmesi gibi kalacağını bilmeme rağmen söyüyorum |
THKO'nun yayın organı yoldaş da bunlar ne arasın.
Yahu bir avukatın anısına güveniyorsun ama yoldaşlarına güvenmiyorsun. Bizim tanıgımız avukat Niyazi Agırnaslı'dır. Kızı da yoldaşımızdır. Şİmdi avukatın ne dediginden ziyade örgütün ne dedigi önemli. Yoldaş/Hewal bunun için önemli Mutezile istersen bu konuya girme. Ben yaşayanım, sen tevatürcü Bu konuda baskın olma şansın yok. Beni benden iyi bilme şansın yok. Ben THKO davasından yargılandım Mutezile. THKO hakkında fikir yürütmek sana mı düşer bana mı. Haddimizi aşmayalım olur mu. saygılarımla |
Niyazi Ağırnaslı duruşmalarda bulunmuş mu? Elinde Denizlerin savunma metni, dosyası var mı?
Hem senin itirazın tam olarak Denizin hangi sözünedir. Ben Denizin söylediklerini çok delikanlıca, mertçe buldum..ve ona çok yakıştırdım.. Ben THKO ile iç içe biri değilim tabii. Ama Asr-ı Saadet hakkında yazarken de aynı.. Ben Ashab'tan da değilim. Okumak, düşünmek bir şeyler yazmak için kafi değil mi sence? Sana baskın olmak gibi bir derdim yok. Avukat'ın yazdıklarını yalanlayacak elinde somut bir şeyler varsa gerçekten öğrenmek isterim. Adam infaza tanık olmuş, Denizlerle savunma startejisi hazırlamış.. Niyazi Bey olayın tam olarak neresindedir? Bak bunu bilmiyorum mesela. |
Ayrıtıları boş ver mutezile
Ama bir tek şunu bil. Ne denizlere, ne THKO ya kemalist yaftası yapıştırılamaz. Etkilenme belki, bunu da 74 eleştirisinde belirttik. Ama Denizlerin üzerine devrim harici siyaset yapmayın. saygılarıla |
dilaver burada olmadığı günlerin acısını çıkarıyor. deniz, öyle demişse demiş dememişse dememiş. dediği kimseyi bağlamaz.
|
Dilaver seni ciddiye almıyorum daha öncede bu tarz iletiler astın.
Ben sana yalancısın demedim ama sen bana diyorsun ayıp ediyorsun. Benim iletimlerimde senin adın geçmiyor ama sen bana belden aşağı saldırıyorsun. Denizler idam edildiğinde sen daha çocuktun. THKO'NUN KURULUS BILDIRISI http://www.halkcephesi.net/kutuphane/TARIH/THKO.htm http://www.halkcephesi.net/kutuphane...HKO_tarihi.htm halkin kurtulusu tdkp DENIZ MEKTUPLAR BIZ TÜRKIYE'NIN IKINCI KURTULUS SAVASÇILARIYIZ (BU AÇIK MEKTUP 29 OCAK 1971 DE CUMHURIYET GAZETESINDE YAYIMLANMISTIR) Baba, Sana her zaman mütesekkirim. Çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni. Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtuluş Savaşı anılarıyla büyüdüm. Ve o zamandan beri yabancılardan nefret ettim. Baba, biz Türkiye'nin ikinci kurtuluş savaşçılarıyız. http://www.halkcephesi.net/kutuphane..._MEKTUPLAR.htm Yoldaşta hevalde orda mektupta orda ,sen 68 le 78 i karıştırıyorsun biz şu an 2009 dayız. Gözüm gözüm kör gözüm kafanda bir ezber herşeyi de biliyorsun. Sen neymişsin be abi! Seni istanbulda cürümümle tanıştırmıştım sen emekçilerle devrim yapacaksan git sendikada bul onu irtibata geç o anlatır sana benim geçmişimi. Demek sen THKO lusun ha vay be sen neymişsin be abi! |
Soyle bir ibare buldum ama arastirirken
"Türk değil Türkiye [değiştir]Türkiye uzun bir dönem sağ kanatlarla birlikte, ısrarla örgütün adını “Türk Halk Kurtuluş Ordusu” olarak söylemeyi yeğledi, çünkü Türkiye ve Türkiyeli gibi ifadeleri bölücülük olarak görüyorlar ve Türkiye’de farklı budunsal (etnik) grupların bulunduğunu kabul etmedikleri gibi dünyada neredeyse bütün örgütlerin ülke adlarıyla anıldığını da unutuyorlardı. Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nun Sıkıyönetim Mahkemelerindeki dava dosyalarında örgüt adı doğru biçimde Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu olarak yer almasına karşın, devlet tarafından hazırlanan kitapçıklarda “Türk Halk Kurtuluş Ordusu” olarak belirtilmeye özen gösterilmişti. (Bknz. Başbakanlığın emri ile Bakanlıklararası bir kurul tarafından hazırlanmış olan “Beyaz Kitap”, Ankara-1973) Örgüt adının doğru kayda geçirilmesi yönündeki ısrarlar karşısında ise THKO, bölücülükle damgalanıyordu. THKO 1 ve 2 Davalarının mahkeme başkanı Ali Elverdi, Bu Vatana Kastedenler adlı kitabında bu tavırda olmuştur. " Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BC...u%C5%9F_Ordusu Bu dogru mu ? Aydoe'nin verdigi halkcephesi.net te "TÜRKİYE HALK KURTULUŞ ORDUSU" diye gecmis. Ama bizimkiler TURK HALK KURTULUŞ ORDUSU" diye israr etmisler .... Bu topikte buna paralel bir ima goruyorum cunku kemalizme atfediliyor Deniz Gecmis ve yoldaslari .... Bu bir tesaduf mu yoksa ayni zihniyet bugun de mi ayni sekilde propaganda ediyor Deniz gecmisi .... ? Bir iki sene once Turk Solu adli siteye girip baktigimda boy boy Deniz Gecmis'in resimlerini gordum . Aaaa bir de baktimki icerigine .... adamlar resmem irkci ..... bakiim neydi sloganlari .... " Kurt sorunu yoktur .... Kurt istilasi vardir" bir de Turkiye haritasi koymuslardi istilayi resmetmek icin .... Tam Ihtiyatci mantigi ..... Ermenileri katlettiler simdi Kurtler de sira gibilerinde ..... |
Dilaver'den:
Alıntı:
Ayrıntıları boş ver diyorsun- TD'de ayrıntıları boşver olur mu?- ama aydoe araştırmış: ayrıntıları da güzelce şerh etmiş; tam aynısını ben yapmayı düşünürken hem de.. Demek ki Deniz Mahkeme kurulu önünde takıyye yapmamış, rol çalmamış. İnandığı doğruları, değerleri şerh etmiş. Upshaw'ı teşhir etmiş. Aslında emperyalist düşünceyi, hegemonyayı teşhir etmiş. Ve MUstafa Kemale sahip çıkmış..Kemal'e hakaret eden, aşağılayan abd senatörünü yermiş. Ben bu mert, delikanlı, adam gibi duruştan onur duydum.. Erdal Öz'ü okuduğumda ''Gülünün solduğu Akşam'da'' da onur duymuştum, Nihat Behram da da, Hulki Cevzioğlununun kitabında; diğer makale ve kitaplarda da.. Deniz'ler hiç kimsenin tekelinde değil, olmamalıdır. Aynı özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ülküleri gibi.. |
Daha net olarak ne söylesin, babasına söyledikleri ortada iken:
Alıntı:
|
Alıntı:
o çocukları bende sevdim....deniz gibi bir oğlum olsun acısını bile çekmeye razı olurdum....milletin olana sahip çıkmaya hakkın yok...onlar vatan seveverdiler.vatan böler değil.. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:38 . |