Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kolesterol Bayramı Yaklaşırken (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1447)

04-01-2006 22:05

Kolesterol Bayramı Yaklaşırken

Kolesterol Bayramı, namı diğer Kurban bayramı, nami bir diğer Kanlı Ayin yaklaşıyor.

Milyonlarca müslüman farkına varmadan ay tanrısı Al-ilah'a milyonlarca hayvanı tekbir sesleriyle gırtlaklayacaklar, kanlarını dökecekler, kimileri matah bir şey yapmış oldukları sanısıyla çocukların alınlarına bir parmak kan sürecekler, kolesterol dolu etler hem kendilerini hem de kolu komşularını zehirleyecek. Milyonlarca insanın kalp damarları biraz daha tıkanacak, et yiyemeyen komuşularının da tıkanmasına yardım edilecek.

Kimileri kör bıçakları ile hayvanın canını acıtmaktan öteye gidemeyecek, kimileri hayvan kaçmasın diye hayvanın bacağını kıracak, kimi kazayla elini kesecek.

Alkolün zararları dile getirililirken nedense dünyadaki bir numaralı ölüm nedeni olan kalb krizinin baş sorumlusu kolesterol görmezden gelinecek. Çoğu kimsenin aklına "Yahu allah bu kolesterol depolarını yememizi neden bu kadar istemiş olabilir ki?" diye bir şey sormak gelmeyecek.

İşte Kanlı Ayin böyle kutlanacak.

Aliminyum 04-01-2006 22:18

Cem, sen vejeteryan mısın? Ciddi diyorum, et karşıtı sloganlar atmandan bu sonucu çıkardım.

Aliminyum 04-01-2006 22:32

Kurban katliam mıdır? diye yazdım şöyle bi yazı çıktı, alıntılıyom aynen:

Kurban bir katliam mıdır?

Hemen hemen her Kurban Bayramı’nı lüzumsuz tartışmalarla geçirir hale geldik. Tartışmanın konusu: “Kurban Bayramı’nı daha nasıl güzel ihya ve idrak edebiliriz, kurban kesme olayını en güzel nasıl gerçekleştirebiliriz?” sorularının cevabı olsaydı, bizim bu yazıyı kaleme almamıza lüzum kalmayacaktı. Ne yazık ki yazımızın konusu aşağıda sıraladığımız görüşler ve itirazlardır. Bu görüş ve itirazlardan birçoğunun gerçekle alakası yoktur. Çünkü bunlardan bir kısmı bilgisizlikten, bir kısmı iman zayıflığından, bir kısmı da inkâr ve şöhret sevdasından kaynaklanmaktadır. Bilgisizlikten ve iman zayıflığından kaynaklanan yanlışları takviye edici, doğru ve aydınlatıcı bilgilerle halletmek mümkün; ama, inkârdan ve şöhret sevdasından kaynaklanan itirazları def etmek o kadar kolay değil. Çünkü bu itirazları ortaya atanlardan birçoğunun derdi meseleyi anlamak ve anlatmak değil, meseleyi daha da içinden çıkılmaz hale getirmek, milleti inandığı değerlerinden koparmak, dikkatleri kendi üzerlerinde toplamaktır. Şimdi biz önce bu iddia ve itirazları sıralayacağız, sonra da bunları cevaplandırmaya çalışacağız. Tâ ki saf ve temiz zihinler bulanmasın, bulanmışlar da durulsun.

Eğer bu düşünce doğru olsaydı, rahmeti sonsuz olan, Rahman ve Rahîm isimleriyle kendisini tanıtan Allah kurban kesmeyi emretmez (Kevser, 108/2) alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz de kurban kesmezdi.

Siz Allah’tan ve O’nun son peygamberi Hz. Muhammed’den (sas) daha mı çok merhametlisiniz? Sonra neden kurban bayramında kesilen kurbanlara acıyorsunuz, onların hakkını savunuyorsunuz da, senenin her gününde kesilen hayvanlara acımıyor ve onların haklarını savunmuyorsunuz! Bu kadar şefkatli ve merhametli iseniz neden her gün et yiyen bir dünya karşısında, ete hasret insanlara acımıyorsunuz? Bu kadar hakperest ve bu kadar şefkatli ve merhametli iseniz neden her gün alkole, uyuşturucuya, fuhuş sektörüne kurban giden insanlara acımıyorsunuz?

Siz eğer kurbanı keserken İslâm’ın kaide ve kurallarına riayet ederek kurbanı keserseniz yani kurbanlık hayvanı severek, okşayarak kesim yerine götürür, incitmeden ve eziyet etmeden sol yanı üzerine kıbleye doğru yatırır, arka sağ ayağını serbest bırakır, diğer üç ayağım bağlar, Bismillah! Allahuekber diyerek kurbanınızı keserseniz bu vahşet değil rahmetin tâ kendisi olur çıkar.

sargon 04-01-2006 23:57

Aliminyum, google'dan rasgele yazi bulup bize de okutuyosun ya, helal olsun sana. :) Demek ki neymis? Oksayarak, severek, incitmeden kesersek vahset olmazmis. Ne guzel bilgiler veriyosunuz arkadaslar ya. :)

pante 05-01-2006 00:16

Kurban ve hac koca senenin 2-3 gününe gerçekten uydurulup konmuşsa ,her kim koyduysa,lanet olsun ona..
Tüm bu rezillikler, o hadisi kim uydurduysa ve dine bunu kim sokmuşsa onun eseridir..
Kur'an'da hacc vardır,kurban da vardır ama,zaman bildirmez..
"Şu günlerde kurban kesmek şarttır" demez.
Bu durum rezaletin yanında,gösterişi de getiriyor..

Tamam,hergün mezbahalarda binlerce hayvan kesiliyor ama çocukların gözü önünde değil hiç olmazsa..
Her yer kan ve işkembe kokmuyor..
Çocukların,insanların psikolojisi bozuluyor..
Bu yazdıklarımdan alınan varsa Kur'an ayetiyle gelsin..
Kimse en gelenekçi,en katı,en gerici olmakla daha iyi müslüman olacağını sanmasın...

serdarevr 05-01-2006 00:17

Kurban niye verirlir ki? Eskiden İnsanlar kurban verilirdi tanrılara şimdi de bunlar işte, bence bütün ilkellik "kurban" kelimesinde yatıyor, ha hayvan olmuş ha insan. sadece yemek için kesilse hayvanlar anlarım, kebapsız yapamam ben .

05-01-2006 01:09

Kevser Suresi Muhammed'e hitab eder. 2. ayetinde "Kurban kes" der ama bu emrin sadece Muhammed için geçerli olduğu da iddia edilebilir. Ayrıca ne zaman ve nasıl kurban kesileceği gibi bilgiler de yok Kuran'da. Kurban Bayramı diye bir şey de Kuran'da yok. Ama ne gibi bilgiler var: Oğlunun boşadığı karısıyla evlenme kuralı ve "Peygamberin evinde tencereyi gözetmeyin, yemeğinizi yedikten sonra da dağılın, gidin" kuralı var.

ensareo 05-01-2006 01:27

Cem bir soru..Sen vegeteryanmısın?

sargon 05-01-2006 01:39

Atalarimiz, daha okumayi yazmayi falan ogrenmeden cok cok onceleri vahsi hayvanlari avliyolarmis, bir kismini da tanrilara, kutsal guclere falan veriyolarmis. Sonra bu hayvanlarin bir kismini evcillestirmisler. Onlari kesmeye baslamislar, daha tehlikesiz. Ama gordugunuz gibi evcillik baslamis, mertlik bozulmus.

05-01-2006 14:23

Vegeteryan değilim ama vegeteryanlara saygı duyarım. Şöyle bir sözleri var çok hoşuma gider:

"Vegeteryan olun, mideniz hayvan mezarlığı olmasın."

Eti sevip sevmemek ayrı bir konu, zararlarının olduğunu kabullenmek ayrı bir konudur. Alüminyum da vegeteryan mısın diye sormuş, benim iddiamla bu sorunun doğrudan bağlantısı yok. Sorum şu, "Allah" neden zararlı kolesterol yüklü bu besinleri üstelik bayram havasıyla yemenizi istiyor? Hele beyin gibi %60 ın üstünde kolesterol içeren sakatat bölümleri özellikle orta yaşın üstündekiler için intihar gibi bir şey. Hadi kendini zehirledin de komşunu neden zehirlersin kardeşim?

Uzak doğu dinleri doğayla barışık dinler olduğu için vegeteryanlık sık görülür orda. Günümüzün tıp bilimi müslümanların değil budistlerin beslenme şeklini onaylıyor. Hangisi daha doğru sizce?

mhmd 05-01-2006 16:47

Sn. Cem bey;
Konuyu sadece sağlık yönünden irdeliyorsanız:
Vücut için gerekli olan maddelerin başında gelen protein iki şekilde doğada bulunur. Bitkisel protein ve hayvansal protein. Her iki şeklide de insan vücuduna direkt etkisi olan protein vazgeçilmez besinlerdendir. Cenin oluşumunda ve gelişmesinde hayvansal proteinin önemimini daha iyi öğrenmek için bir uzmana danışmanızı salık veririm.
Modern yaşamın bir parçası olan hareketsizliğimizin sorumlusu olarak görülen kolesterole gelince. İnanın dostum günde 1 saat tempolu spor yapan bir kişinin kanında (kalıtsallık yok ise) kolesterol miktarı ne yerse yesin 200mg/dL geçmez. Yani burada şunu söyleyebiliriz. Bize damar sertliği yapan şey girdiler değil yapılamayan çıktılardır. Ayrıca kolesterol eksikliğinin zararı, fazla olmasının zararından daha fazla olduğunu da söyleyebiliriz.
Konu yine karalama ve siyasi ise:
Size ne söylersem söyleyeyim fark etmeyecektir. Bu gün hayvan etinden söylersiniz yarın başka bir şeyden.
Not: Kurbanın yanlış anlaşıldığı ve uygulandığı kanısındayım. Hepsinde olduğu gibi yine amaçlarla araçlar karışmış bir ritüele döndüğüne inanıyorum. Saygılarımla

05-01-2006 17:16

Hayvansal proteinler vücut için olmazsa olmaz gereksinim değildir. Bitkisel proteinler de insan vücudunun protein ihtiyacını karşılar. Nitekim vegeteryan olup hamile kalıp ve sağlıklı bebek dünyaya getirmek mümkün. Burada önemli olan proteinli bitkisel besinlerden de uygun miktarda almaktır.

Alıntı:

İnanın dostum günde 1 saat tempolu spor yapan bir kişinin kanında (kalıtsallık yok ise) kolesterol miktarı ne yerse yesin 200mg/dL geçmez
Bu söylediğin kolesterollü besinlerin zararlı olmadığını değil, ne yapılırsa bu zararı elimine etmek mümkün olduğunu dile getirmiş.

koritzi 05-01-2006 17:33

kurban, yani et. Bir gıda mühendisi olarak yaklaşmak istedim olaya. Demir mineralinin insanca absorbe edilmesi için et en iyi gıdadır. Yani aslında et de vücut için gereklidir. Çizgi filmlerde gördüğümüz ıspanakla ilgili demir olayı yanlıştır ve otlardaki demirin değerliği düşük olduğundan insan yararlanamaz. yani et yemek kötü birşey değil, tabi dozunda kalırsa. Elbette et ağırlıklı mı yoksa yoksa sebze ağırlıklı mı beslenmek derseniz kesinlikle cevap sebzedir. Tabi bunlar benim son bildiklerim, son zamanlarda takip etmeye vaktim olmadı.
Ama tüm bu açıklamalar kurban olarak kesilen hayvanın sağlıklı bir et olduğunu göstermez. Yapılan tüm çalışmalar hayvanların direk kesilerek değil, ilk önce bayıltılarak kesilmesini, elektrik şoku verildikten sonra kesilmesini söyler. Yani bizim dini anlamda yaptığımız gibi hayvanın ayaklarını bağlayıp ya bismillah deyip boğazını kesmek doğru değil, çünkü bu şekilde kesilen hayvan vücudundaki glikojeni tüketeceğinden öldükten sonra laktik asit oluşmaz ve et kolay bozulur, tüm mikroplara açıktır. Diğe r bir yanlış ise eti kesildikten sonra hemen yenmesidir ki bu daha da yanlıştır çünkü et dinlenmelidir. Kimse bana din zeten hemen yeyin demiyor demesin çünkü benim için önemli olan aktif uygulamadır, ve gördüğüm kadarıyla hayvan daha bir tarafta parçalanırken ciğerini kavuran müminlerimiz mevcuttur.
Çocukların psikolojisi meselesi ise mesela benim yeğenim et yemiyor niye?? çünkü yanında bir ineği kestiler, siz o çocuğa ne yapsanız aslında o ineği hep yediğimizi anlatamazsınız.
sonuç olarak benim düşüncem fakirlere et vermek ne kadar güzel ise, hayvanları bizzat kesmek o kadar yanlıştır. ha işin içine inanç giriyorsa dencek birşey kalmaz tabi, ama gerçekten amaç yardım etmekse korkmayın iyi niyetliyseniz gidin alın kasaptan 20 kilo et ve dağıtın, korkmayın artık farklı olmaktan!!

mescidiaksa 05-01-2006 17:55

Re: Kolesterol Bayramı Yaklaşırken

Alıntı:

Cem´isimli üyeden Alıntı
Kolesterol Bayramı, namı diğer Kurban bayramı, nami bir diğer Kanlı Ayin yaklaşıyor.

Milyonlarca müslüman farkına varmadan ay tanrısı Al-ilah'a milyonlarca hayvanı tekbir sesleriyle gırtlaklayacaklar, kanlarını dökecekler, kimileri matah bir şey yapmış oldukları sanısıyla çocukların alınlarına bir parmak kan sürecekler, kolesterol dolu etler hem kendilerini hem de kolu komşularını zehirleyecek. Milyonlarca insanın kalp damarları biraz daha tıkanacak, et yiyemeyen komuşularının da tıkanmasına yardım edilecek.

Kimileri kör bıçakları ile hayvanın canını acıtmaktan öteye gidemeyecek, kimileri hayvan kaçmasın diye hayvanın bacağını kıracak, kimi kazayla elini kesecek.

Alkolün zararları dile getirililirken nedense dünyadaki bir numaralı ölüm nedeni olan kalb krizinin baş sorumlusu kolesterol görmezden gelinecek. Çoğu kimsenin aklına "Yahu allah bu kolesterol depolarını yememizi neden bu kadar istemiş olabilir ki?" diye bir şey sormak gelmeyecek.

İşte Kanlı Ayin böyle kutlanacak.

bir sitenin webmasterından saygı böyle olur ey ahali görün bakın saygı neymiş öğrenin müslümanların bizim yaptığmız ibadete saygı böyle olur işte alkışlayın bari adamın sayfa sayfa yazısı boşa gitmesin senin ateist olduğunu biliyordum ama antiislam cı olduğunu yeni yeni anlamaya başladım ... ya bizim ibadetimizden sanane sen inanmıyorsun inanmadığın bişeyle neden böyle uğraşıyorsun biz burda herkez birbirine saygı göstersin diyoruz ama site sahibi bile baş kaldırıyor imam böyle yaparsa cemaat ne yapsın tabiki sitedeki kendini bilmezlerde dinimize küfretcek cem abi bak abi diyorum çünkü benden büyüksün bu sitenin kurallarını baştan koyun bence çünkü saygı denen bişey yok ve bu kurallara seninde uymanı temenni ediyorum

pante 05-01-2006 18:17

Bir dinime küfür lafı almış başını gidiyor..
Bilen de kullanıyor bilmeyende..
Düşünmenin, münazara etmenin nesi küfür?
Sen başkalarının inançları üzerinde istediğin gibi konuşacaksın..
Başkaları senin inancın üzerine konuştu mu küfür diyeceksin!..
Üstelik te uygulamaların islami olup olmadığı tartışılıyor..
Kur'an'a dayanmayan adetleri dinim diye ortaya koyamazsınız..

Allah’tan ve ayetlerinden sonra hangi hadise (söze) inanıyorlar.
45/ Casiye Suresi/ 6

Kur'an, başka söz-hadis kabul etmiyor..
Siz bu adetleri nasıl savunuyorsunuz..
Emevi hükümdarlarının oluşturduğu bu adetleri İslam bu diye millete dayatıp diretmenin,eleştirildiğin vakitte "Dinime küfür ediliyor" demenin mantığı var mı??

Kurban senenin her günü kesilebilse,
Sokaklar böyle rezil görüntülerle dolmasa,
Hijyenik yerlerde,ehli kasap tarafından,önce bayıltılıp sonra kesilse din otadan mı kalkacak?!!
Gün gelecek bu da olacak..
Ve müslümanlar diyecekler ki "Bir zamanlar sokaklarda toplu halde,çocukların gözleri önünde kurban kesiyorlarmış,bunun yanlış olduğunu söyleyenleri de kafirlikle suçluyorlarmış!! "

ensareo 05-01-2006 20:34

Cem vegetaryanlarda görülen bir hastalık var biliyormusun..Et ihityaçtır arkadaşım..Yiyeceksin ama karnını tka basa doyurarak kolesterolunu yükselt diyen de yok..Peygamber efendimiz (s.av) hadislerinde midenizin üçte birini yiyecek üçte birini su ve üçte birini hava için bırakın diyor..Sünnet olarak yemek günde bir öğündür(benim bildiğim) ve yukardaki gibidir.Doymadan kalkmak ta yemek adaplarındandır..Böyle yaptığında ne vegetaryanlar gibi hasta olur sinir sistemini zedelemezsin, hemde kolesterolunu artırmazsın.Kolesterolu artanlar tıka basa yiyenler birde ailelerinden kalıtımla hastalığı alanlarda var yani sırf kolesterol et yemekle oluşmuyor..Başlığınında doğru bir başlık olmadığıda böylece açığa çıkmış oluyor herhalde..Varsın doğru olmasın sizin için ne önemi var değil mi?

ensareo 05-01-2006 20:43

Kurban ve hac koca senenin 2-3 gününe gerçekten uydurulup konmuşsa ,her kim koyduysa,lanet olsun ona..

Panteidar sen nesin ya?Hırıstiyan mısın?Ateistmisin?Birde tutup ahkam kesiyorsun şuna bakın.hani birşey bilsen birşey demeyeceğimde..Hac bilinen aylardadır diye bir ayet var biliyormusun?Pardon hiç Kur'an okudun mu diye sormam lazım.. :o

kalkandelen 05-01-2006 21:24

tv de sakir sakir hacc suresi 37 veriliyor..kestiginiz kurbanlarin et ve kanlari allahiniza ulasmaz..fakirleri sevindirin yardim edin diye..vahsetten baska birsey degil..vahsi muhammedin gelenekleri..6 yasinda kiz cocuguyla evlenen kisiden ne beklenir.. :(

Aliminyum 06-01-2006 00:19

Cem, iyice eğlenceli olmaya başladın he. Demek senin de miden hayvan mezarlığı :) Bu vejateryen sloganları seviyom aslında bi feministlerde var böyle ibiş laflar. Demek hayvansal proteinlere ihtiyacımız yok ha, bilcümle hayvan camiası evrim atıkları gibi bişey bu. Neyse ya. Maksat muhalefet olsun da geriden saçmalık yetiştirmek zor olmuyor zaten. Beynin yenmesini Allah'ın istediğini kim söyledi ya. Zararlıysa yemesin kardeşim, hiç yemese de olur yani, müslümansa ve gücü yetiyosa bir vejeteryene de vaciptir kurban kesmek, yesin diye değil, kullarım ete doysun diye emretmiş değil Allah, gerçi kurbandan kurbana et yüzü gören fakir fukara için ayrı bir nimet kurban bayramları ama siz işin o taraflarını kafadan es geçersiniz zaten, size ne fakir fukaradan.

panteidar, gördüğüm kadarıyla orijinalliklerine yenilerini eklemekten çekinmiyorsun, haccı da Kurbanı da İslam'ın dışına attın, yakında peygamberlik iddiasında bulunmandan korkuyorum senin, sonun Hasan Mezarcı gibi olmasın.

Kurban bayramında sakatat gördü diye psişik vakıa geçiren kaç tane adam var ya? Şahsen ben sakatat gördü diye depresyona giren kimseye rastlamadım. Çocuklara gelince, göstermeniz şart değil, göstermeyin, kesenler göstermesin, hatta göstermemeleri şart, ne alaka yan, Kurban kesmenin vahşetini ispatlamak için çocukları kullanmak yakışmıyo delikanlılığa. Bu "psikolojisi bozuluyor" lafı biraz Polyanna'yı ya da Don Kişot'u andırıyor bence. Bi de Kuran ayetiyle gelsin diyo, hadislere inanmıyon da Kuran'ın Kelamullah olduğunu sana bildiren şey nedir hemşerim? Hadislere güvenmeyip Kuran'a güvendiren şey nedir? Yok Peygamber'e yalancı, hilekar diyosan o zaman Peygamber'in tebliğ ettiği Kuran'a niye inanıyosun, hadi o da o yalancı Peygamber'in bi yalanıysa? (Haşa deme gereği duyuyorum kendi açımdan sizi silkelemesin bu haşa lafı)

Ha evet sargon, hayvanları okşamaktan bahsediyorum. Hiç davar kestin mi bilmem ama bizim buralarda gerçekten öyle bi adet var, kesimden birkaç saniye önce boyun tarafı yani gıdığının alt tarafı okşanır hayvanın, temelinde ne var bilmiyorum ama Anadolu insanının feraset ve basiretine güvenim, muhakkak bir nedeni vardır. Bu kadar hoşuna gittiyse daha egzantirik kurban ayrıntıları da anlatabilirim sana, hatta kitaplaştırıyım yolluyum sana istiyosan, zaman zaman varoluşsal bulanımlara girdiğinde açar okur okur gülersin.

"Kevser Suresi Muhammed'e hitab eder. 2. ayetinde "Kurban kes" der ama bu emrin sadece Muhammed için geçerli olduğu da iddia edilebilir." (Cem)
Harbiden, başta söylediğim gibi, eğlenceli olmaya başladın iyice.

pante 06-01-2006 00:33

Kurban kesim yerleri bir nebze de olsa toparladı her sokaktan,her ev önünden çirkin görüntüleri..
Ama bu defa da kesim yerlerinin yetersizliği nedeniyle rezaletler yaşanıyor..
Satın alınan hayvan kesim alanına götürülürken bir çile, hayvanlar içiçe kesiliyor,yere yatırılmış hayvanın üzerinden öbür hayvan geçiriliyor.Yer dar çünkü..Aynı yerde daha önce kesilmiş hayvanı kancaya asmışlar satırla doğruyorlar.Kan ve küçük parçalar etrafa sıçrıyor..Vatandaş birbiriyle laf kavgası yapıyor..Etrafta işkembe,paça rezillikleri..

Yani ,bunun hiç mi çözümü yok kardeşim..Ne alakası var,ayrı dinle peygamberlikle..Asıl İslamda-Kur'anda bu var mı..Ona bakalım..
Ben adım gibi eminim Hz.Muhammed görseydi bu manzaraları isyan ederdi..Sizde derdiniz ki bu sahte Muhammed herhalde..

serdarevr 06-01-2006 00:55

Kurban bayramı

Aliminyum 06-01-2006 01:04

panteidar şecaat arzederken destur çek bi. Köyden yarın gelmedik, temizliği becerebiliyoruz yani. evet Peygamber bu manzaraları görseydi (ki görmediğini iddia edemem) isyan etmez kalkar 80 kırbaç vurdururdu herhalde yapanlara, ağzı sarımsak kokanları mescide yaklaşmamaları için uyaran bi Peygamber bu manzaralara daha neler derdi Allah bilir. Orasına eyvallah da bu işi yapanları suçla abi bizi değil, adresi şaşırdın gene.

pante 06-01-2006 01:25

Ensareo ;
Yazını şimdi gördüm.Verirdim ağzının payını ama şimdi keyfim gıcır..
Hristiyan olsam ne yazar ateist olsam ne yazar..
Bunu sorgulamak senin haddine mi?.
Dinde inançları sorgulamak var mı..
Sana Kur'an'ı öğretirim ben..
En az 30 kez hatmim var benim..
Yine 100 sefer meallerini gözden geçirmişimdir..
Başucu kitaplarımdan biridir..
Hırlarken dikkatli olalım..Rencide etmeye kalırsa iş bizde çok iyi yaparız..
Farzet ki başka bir dindenim..Bir Türk vatandaşı olarak bu durum beni rahatsız ediyor..
Laf salatası yapacağına ;
Kurbanın aynı tarihte,belirli bir günde kesileceğine dair bir ayet varsa
yaz şuraya da sustur beni..Başka türlü susturamazsınnnn...

ensareo 06-01-2006 01:39

En az 30 kez hatmim var benim..
Yine 100 sefer meallerini gözden geçirmişimdir

bana bu çelişkiyi açıkla..ya kezzabın-yalancının birisin yada okuduğunu anlamayan bir özelliğin var...

Sen bir o yana bir bu yana tavırlı bir adamsın.bana yazılarını buraya koyup ispatlattırma..Atesit veya hırıstiyan bilmeyip sorabilir ama adabınca..Sen kime lanet ediyorsun farkındamısın;Haccı emreden Allah'a lanet ediyorsun cahil...

Hac bilinen aylardadır diyen ayeti bilmen lazım beyefendi 100 sefer mealleri gözden geçirmişsen..100 sefer meali geçirmişsen en azından ayetlere aşina olman lazım..Kurbanlıklar yerine ulaştımı başınızı tamamen kesin veya kısaltın ayetini bilmiyormusun?..Bu ne zaman oluyor beyefendi..hangi surede..

pante 06-01-2006 02:11

Bana maval okuma Ensareo.
Ben yobaz değilim.Tüm izahı bu..
Sana Kur'an'dan ayet göster diyorum..Kurbanın belirli günlerde kesileceğine dair ayet göstermez isen sen yobazsın..
Hacca gelince,kendin söylüyorsun belirli aylarda diye..
Ayrıca derdim hac değil..Ben kurbanı konuşuyorum..
Sana göre herkes ehli sünnet velcemaat olacak ,farklı telden çalınınca diyeceksin ki ben seni anlıyamıyorum..
Öyle boşa sallamıyacaksın..Tükürdüğünü yalatırlar adama..
Madem ağzından çıktı getireceksin o alıntıları buraya..
Hadi bakalım çalış biraz..Reytingimiz artsın... :o

06-01-2006 02:48

gurbette olsaksa insallah bi guzel kurban kesecegiz

sende davetlisin Cem :) :D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:39 .