![]() |
Artık Onlar Da Gerçeği Biliyor
Turan Dursun Sitesine farklı niklerle de olsa üye olduğum o tarihten bu güne Yüce Tanrının bana verdiği bilgiyi açıkladım.
"İslam Hristiyanlığa karşı Yahudilerce oluşturulmuş bir dindir." Yüce Tanrıyı selamlarım. Bu bilgi pek çok kimsede büyük bir şaşkınlık yarattı. Ve fakat.. Bu bilginin alim insanların vicdanlarında yer ettiğini hissediyorum. İki üç ay önce Yalçın Küçük Hoca bir TV kanalında konuşurken nerede ise bu gerçeği açıklayacak duruma gelmişti.Bunu ben o anki haleti ruhiyesinden anladım.Sonra kimi kere yaptığı gibi konuyu gülerek geçiştirdi. Son aylarda sık sık "Ben bir yol açtım" demesini anlamlı buluyorum. Yine geçenlerde bir gazete hem de manşetten ve hem de çok büyük puntolarla Yaşar Nuri Öztürk Hoca'nın şu cümlesini yayınladı. "Türkiye Allah'ına kadar bir din devleti oldu" Nokta Görelim Tanrı Neyler Neylerse Güzel Eyler. |
hahahahaha..
artık bir karar verin ey cemaati ateist! ülkemizin önde gelen ateist bir araştırmacısı da islamın hristiyanlığın bir mezhebi olduğunu,bununla ilgili yeteri kadar bilgi eşiliğnde gerekirse ispatlayabileceğini falan söylüyor çeşitli forumlarda.. bize de izlemek kalıyor tabi.. fakat her nsaılsa 50 yıldır islam araştıran hüseyin hatemi,süleyman ateş ve bunun gibi onlarca islam aliminin bunlardan hiç haberi yok.. :)))) |
Sen öyle san dinadina..
Ben Süleyman Ateş Hoca'yı bilirim. Bunu ilk duyduğundaki tepkisini hissettim.. Neyse biraz zaman alacak ama gerçekler eninde sonunda ortaya çıkyor. Hem İslam Peygamberinin çok ünlü bir hadisi ne diyor kara kaplı kitaplarda "Benim ümmetimin ömrü bin beş yüz yıldır". Ne kaldı geriye? Bir de.. Kim bu ateist araştırmacı merak ettim? Ben ateist değilim. İsmini yazarsan yazılarını okumak isterim. |
Alıntı:
süleyman ateş hocayı biliyorsunuz demek.. peki ateş hocanın 1974 yılında yazdığı evrim bir gerçektir makalesinden haberiniz var mıydı? siz önce bir karar verin,islam yahudi ürünümü yoksa hristiyan mezhebimi..ortak bir karar aldıktan sonra süleyman ateşe bir danışın bakalım..:) daha çok çalışmanız lazım. selamlar |
Alıntı:
Kitapsız Peygambersiz Hadissiz bir İslam olamaz. Süleyman Ateş Hoca bildiği her şeyi "hop" diye söyleyecek kadar örneğin bir Yaşar Nuri Öztürk değil. Eski toprak.. Ser verir sır vermez.. |
Alıntı:
yaşar nuri yi severim..fakat süleyman ateş islama çok daha vakıf bir isimdir ve gelenekçi de değildir. yaşar hocanın bugün söyleyebildiği şeyleri süleyman ateş seneler önce söylemiştir..tanımıyorsunuz belli.. sır vermez dediğiniz adam 74 yılında evrim gerçeğini kaleme almıştır..daha ne sırrı kalmış.. hayret bişeysiniz valla:) |
Gelenekçi demedim.
"Ser verir sır vermez" dedim. İslamın ne kadar öz hakiki bir din olduğunu ispatlamak için her şeyi yapabilecek insanlar arasında ilk yüze de girmez ayrıca. Evrimle hiç bir din ispatlanamaz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kuran'ı çok iyi bilen araştırmacılar var. Kuran'ın kendinden önceki kaynaklardan yararlanılarak hazırlandığı anlaşılıyor. Cennet cehennem ya da dualizmin Zerdüşlükten alındığına kimsenin bir itirazı yok. Kuran'da anlatılanların başka uygarlıklardan alındığı şu an net olarak ispatlanabiliyor.Bir çok anlatım Sümerden alınmış. Bazı bilgilerde oynama ve amaçlarına göre düzenleme yaptıkları da anlaşılıyor. Örneğin Davut Peygamberin komutanının karısına sulanması onu elde etmek için komutanını savaşta öldürtmesi gibi.. Sadece Muazzez İlmiye Çığ Hanım Kuran'ın onlarca kaynağını gösterdi. Bir tanesi çok enteresan. Kuran'daki "Kadınlar sizin tarlanızdır" ayetini ilk okuduğumdan beri.. "Ne alaka?" Diye düşünürdüm.Yanıtını Muazzez Hanımın kitaplarında buldum.Sümer tanrıçalarından İştar aşk ateşi ile yanıp tutuşurken sevgilisine hitaben "Tarlamı sür" diye bir ifrazatta bulunmuş. Kuran'ı,Turan Dursun Sitesi ve diğer gerçeği aramaya çalışan sitelerde anlamaya başladık. Zaten yüzyıllrdır ortaya konan bilgi yayını da var. Sonuçta biz de bunları öğreniyoruz. Yakın zamanda birileri bu bilgileri derleyip toparlayacaklardır. |
Hepsini biliyordum anlatmanıza gerek yoktu; ben sadece sizin yukardaki yazılarınızdan Müslüman olduğunuzu sanıp: - Evrimle hiç bir din ispatlanamaz. Cümlenizin Tevrat ve İncilin Kur'an tarafından evrimleştirilmeye çalışılıdığını söylemek istemiştim. Malum: Kur'an onlardan esinlenerek daha sonra yazılan bir kitaptır.
Sizleri dışardan okuyanlar Felsefeniz'in anlaşılabilmesi hakkında baya bir güçlük çekebilir. |
Tanrı'ya inanıyorum.
İnancıma bir ad koymadım. Panteistlerle farklılıklar bir yana benzer şeyleri düşündüğümü söyleyebilirim. |
Alıntı:
Ben tüm sorularımın cevaplarını maddesel açıdan tatminkar buluyurum. Beynimde Metafiziğe dair yer vermiyorum. İnsanların aydınlanması çok önemli. Bizler o bakımdan çok şanslıyız; bizden öncekiler bu uğurda hayatlarını kaybetmişler. Evet şanslıyız. Onlar arkalarında bir sürü Kitap ve belge bırakarak gitmişler, ve bizler onların bu geride bıraktıklarıyla aydınlanabiliyoruz. Yetiyor hatta fazlasıyla yetiyor. Oyüzden çok şanslıyız. Saygılar. |
Alıntı:
evrimin varlığıyla "Allah yok"demeye getiren milyon tane ateist var:) evrim,yaradılışın antitezi değildir ayrıca.. süleyman ateş hocaya gelince.. hocaların hocasıdır..tanıdığım bütün ilahiyat mezunu ve kendisinin pan-enteist müslüman olduğunu söyleyen pek çok inanırın tefsirlerini en çok okudukları isimdir süleyman ateş.. benimse en çok takip ettiğim ve yine bana göre şu an yaşayan en bilgili ve birikimli islam araştırmacısı ihsan eliaçık beyfendidir. sn thatre ayrıca ekleyeyim, islam bir yahudi dini ya da diğer ateist arkadaşlarınızın iddia ettiği gibi bir hristiyan mezhebi değildir.. ya da 100 yaşına gelmiş muazzez hanımın ifade ettiği gibi sümer alıntılarından ibaret de değildir. Allah tektir ve tabiki onun dini de tekdir..ki buna islam diyoruz. kuran,zaten tevratı ve incili doğrular. esas olan tek şey Allahın varlığına ve ahirete iman etmektir..islam bu demektir.. islam olmak için müslüman olmaya da gerek yoktur..hanif bakıştır bu.. her müslüman hanif olmak zorundadır ama her hanif müslüman olmak zorunda değildir.. hucurat 14..bedeviler iman ettik dediler,de ki hayır siz iman etmediniz..siz sadece müslüman oldunuz fakat iman sizin kalplerinize girmemiştir. |
Sevgili dinadina
"kuran,zaten tevratı ve incili doğrular." diyorsunuz.. Bu fikir şöyle bir şüphe getiriyor: Eğer onları yalanlasaydı, nasıl kabul ettirilebilirdi? Soracaklar size: İncil ve Tevrat da Kuran-ı Kerimi doğrular mı? Soracaklar size: İsa veya Musa, İslamın Muhammedinden bahsetti mi? İslamiyet'ten önce Arabistan'ın Necran bölgesinde yaşamış, İyad kabilesine mensup, ünlü şair ve hatip olan Kuss Bin Saide, birşey söylemiştir.. " Allah'ın gelecek bir peygamberi vardır ki gelmesi pek yakındır" diye. (Bu arada, Kuss Bin Saide tek bir ilaha inanmıştır. Onun zamanı putlar ve çok tanrılı inançlar zamanıydı.) Aaa unutmadan birşey belirteyim.. Kuss Bin Saide, konuşmasından bir parça ve bir bilgi aktarayım. Bize, gönderilenlerin en hayırlısı, Peygamberin en üstünü olarak Ahmed'i gönderdi. Kafileler onu ziyaret etmek için yola düştükçe, Ve bu teşvik edildikçe, Allah ona salat eylesin.. Kuss Bin Saide, konuşmasını yaptığı sırada; Hz.Muhammedde onu dinleyenlerin arasındaydı. Fakat Kuss Bin Saide, bunun farkında değildi. Hz.Muhammed'e peygamberlik gelip, vahiy nazil olduğunda ise Kuss Bin Saide vefat etmiş bulunuyordu. Kuss Bin Saide'nin vefatından sonra kabilesi, Medine'ye giderek müslüman oldu. Hz.Muhammed, kendilerine Kuss Bin Saide'yi tanıyıp tanımadıklarını sordu?. İçlerinden Carud: " Hepimiz onu biliriz ve bizler onun izinden gidenleriz." şeklinde cevap verdi ve bu meşhur hutbenin bir kısmını okudu. O gün konuşmayı dinleyenler arasında bulunan Hz.Ebubekir ise konuşmanın bütün sözlerinin hatrında olduğunu söyleyerek, Kuss Bin Saide'nin konuşmasını tekrarlardı. Hz Muhammed, Kuss Bin Saide için şunları söylemiştir. "Ümit ederim ki, Allah kıyamet gününde Kuss Bin Saide'yi ayrı bir ümmet olarak haşreder." Böylece Kuss, konuşmasında verdiği müjde ile islam tarihinin ibretli sayfalarında yerini almıştır. |
Büyük bir günlük gazetenin bir yazarı "Tamam! Herşeyi sorgulayalım.Ezberleri bozalım.Ama İslam'ı da sorgulayalım.İslam dini ile ilgili de ezberlerimizi bozalım" diyordu."İslam'ı da tartışalım" diyordu.Ve fakat çeşitli nedenlerle bilinen şeyleri tekrar etti.
Ancak her şeye rağmen zamanı gelince İslamla ilgili ezberlerin bozulacağı anlaşılıyor. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:21 . |