Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Barnabas İncİlİnİn sirlari ve kaybolmasi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14702)

mongus 16-11-2009 00:52

Barnabas İncİlİnİn sirlari ve kaybolmasi

1983 yılında hatay yada şırnakta bir mağarada bulunan incilin, hz. İsa'nın vahiy katipçisi barnabas tarafından yazıldığı ve yaklaşık 2000 yıllık bir geçmişi olduğu kanıtlanmıştır.

Kitabın ,süryani dili aramice olduğu ve hz. İsa'nın konuştuğu dil olduğu söyleniyor. 1990 lı yıllarda Hamza Hocagil adlı aramice uzmanı, kitabı tercüme etmeye başlamış, yarısı kadarını tercüme ettikten sonra, jandarma tercüme esnasında garip bir şekilde kitabı almış ve ordanda askeri harp akademisine gitmiş olduğu belirtilir.

Zaten kitabı Hamza Hocagil daha sonra yine, genel kurmay tarafından muhafaza adı altında 2- 3 demir kapı arkasında saklamıştır.

Bu incilde Hz. Muhammed'in müjdelendiği, Hz. İsa2nın ağzından da tanrının oğlu olmadığı ve israiloğullarına peygamber olarak gönderildiği ve nice doğrular,öğütler var.

Bu kadar şey tercüme edilip doğrulandıktan sonra ki, bu kitapta hz. Davud'un zeburunun yeri ve bir kaç peygamber nüshalarının da yerlerinin nerde olduğu vurgulanmış.

Daha sonra, ergenokon operasyonundan sonra, açıklanan bilgiler ve ergenokon sanıklarının bu kitaba , genel kurmay vasıtasıyla el koyduğu anlaşılmıştır.

Böylesine doğrulayıcı ve içinde nice bilgilerin olduğu,2000 yıllık olduğu iddaa edilen kitap, neden genel kurmayı bu kadar ilgilendirmiştir ve neden Türkiye gibi bir İslam ülkesinde ,ilahiyat adına veya bilim, insanlık, dünya insanının aydınlatılması düşünülmemiş ve saklanmıştır.Arkasında ne gibi gerçekler vardır.

Ve bu kitaptaki bilgiler insanlık adına sunulsa,bir çok insanın din gerçeğini değiştirecekmiydiki böyle bir sır oldu. Vatikan bu kitabı kabul etmemekte
ve hala İsa'nın tanrının oğlu olduğunu iddaa edip ,hristiyan alemini kandırmakta,insanlarını bir ticaret vasıtası olarakmı görmektedir.

Ticari çıkarların ve maskenin düşmesi anlamına gelen bu incilin insanları derinden etkileyeceği şüphesiz. Fakat hristiyan alemi böyle bir süper mantık izleyen incili görmüşmüdür,haberi varmıdır,yoksa hala Vatikanın doğrularını sürerek kendi hayatlarını saçmalıklarla karartmaktamıdır.

Ben bu incilin dünyayı alt üst edeceğine inanıyorum,bu kitabın bulunup insanların aydınlatılması gerektiğinin inancındayım.Hristiyan ve yahudiliği alaşağı edecek incil budur.

Zaten müjdeleyici görünen barbanas incili,İnsanları islam dinine telkin ettiği için bu kitabın gerçekleri savunulacak ve İslamın gerçek din olduğunu ispat edecektir.

Burdan çıkaracağımız anlam , tüm işlenen gayri meşru ticaret işlerinide alaşağı edeceği ve çıkar peşinde olan siyonist,emperyalist,hileli ticaret,
ahlaksız ve adaletsiz düzeni bozacağı,o yüzdende pentagon,C.I.A, mosad, vatikan gibi insani gözüken fakat insanları sömüren örgütleri ve elebaşlarını zaman içinde yok edecektir.

Yalın , anlamlı ve kayda değer görüşlerini sunucak arkadaşlara sesleniyorum.

nogada 16-11-2009 01:17

Sayın mongus zaten ne kadar acıdırki Papalık kurulduğu tarihten beri bu yalanı bizzat kendi içinde bilmektedir.Avrupa hristiyanlığı Roma imparatorluğunun oluşabilecek orta doğu eyaletlerindeki başkaldırılara karşı,kendi Pagan dinleri ile beraber,İseviliğin karıştırılmış bir halidir.Bu uğurda nice insan öldürülmüş,bu kadim bilgiler 2000 yıldır saklı tutulmuştur.İslamın gelmesi ile endişe içine düşen Katolikler dünya düzenini devam ettirmek için,haçlı seferleri adı altında İSLAM'ı yok etmeye yeltenmiş fakat başaramamışlardır.Fakat günümüzde bu insanlar islamı bir şekilde yok edemese bile,islam coğrafyasında huzursuzluklar çıkararak emellerine şimdilik kavuşmuş görünmektedirler.Yani gerçek dünyadan soyutlamışalrdır İSLAM coğrafyasını.

En nihayetinde bir gün gerçekler gün ışına çıkacaktır.

Saygılarımla...

Çellist 16-11-2009 01:20

1) Kim nasıl kanıtlamış; ilgili belge hangi akademi tarafınca onaylanmıştır?

2) İsa'nın konuştuğu dil İbrancadır. Arami değil.

3) Bu gizemli kitabın Ergenekon'la ilintisinin ortaya çıktığını iddia eden ilgili sayfanın ya da sayfaların internet adresini verebilir misin? İddianamenin savcılık tarafından internette yayınlandığını biliyorsundur...

4) İddiana binaen Avrupa Hristiyan olarak hayatını nasıl karartmış; İslam alemi hayatını nasıl aydınlatmıştır? Günümüzden örnekler vererek açıklayabilir misin? İtalyanların mutsuzluğunu, geriliğini; Peştunların medeniyetini ve aşırı mutlu olma hallerini kıyaslayabilirsin.

5) Seks kölesi taciri Muhammed'in efendiliğini kabul ederek insanlık nasıl bir şekilde sömürü düzeninden kurtulabileceklerdir? En azından sahte olduğunu iddia ettiğin İncil'deki İsa seks kölesi ticareti yapmamaktadır; bunu da göz önünde bulundurursan açıklaman daha az yanlış olacaktır...

Önemli olduğu için tekrarlıyorum:

Bu gizemli kitabın Ergenekon'la ilintisinin ortaya çıktığını iddia eden ilgili resmi sayfanın ya da sayfaların internet adresini verebilir misin?

mongus 16-11-2009 01:23

http://www.suryaniler.com/forum.asp?...d=4&ustid=1840

mongus 16-11-2009 01:25

barbanas incili yaz googleye bak.

mongus 16-11-2009 01:38

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 260667)
Sayın mongus zaten ne kadar acıdırki Papalık kurulduğu tarihten beri bu yalanı bizzat kendi içinde bilmektedir.Avrupa hristiyanlığı Roma imparatorluğunun oluşabilecek orta doğu eyaletlerindeki başkaldırılara karşı,kendi Pagan dinleri ile beraber,İseviliğin karıştırılmış bir halidir.Bu uğurda nice insan öldürülmüş,bu kadim bilgiler 2000 yıldır saklı tutulmuştur.İslamın gelmesi ile endişe içine düşen Katolikler dünya düzenini devam ettirmek için,haçlı seferleri adı altında İSLAM'ı yok etmeye yeltenmiş fakat başaramamışlardır.Fakat günümüzde bu insanlar islamı bir şekilde yok edemese bile,islam coğrafyasında huzursuzluklar çıkararak emellerine şimdilik kavuşmuş görünmektedirler.Yani gerçek dünyadan soyutlamışalrdır İSLAM coğrafyasını.

En nihayetinde bir gün gerçekler gün ışına çıkacaktır.

Saygılarımla...

sağol nogada.

takibin sürdürülüp, bulunması ve incelenip,insanlığa sunulması gerekir.

zaten barnabasın yazdığı 5.ci incil nüshası kıbrısta ele geçmiş,barnabasın mezarı kıbrıstadır ve mezarı yağma edilmiş. Bu nüshayı yine ergenokon örgütü ortadan kaldırmış diyorlar.

O dönem olayı araştıran gazeteci, Abdullah çatlı tarafından öldürülmüş.

yine bu kitabı okuyan israil cumhurbaşkanı isak rabinin torunu, kelime-i şehadet getirip müslüman olmuş, davud ve harun peygamberin nüshalarını aramak için yaptığı kazılar esnasında siyahi bir etiyopyalı tarafından öldürülmüştür.

Çellist 16-11-2009 01:45

Verdiğin linkteki metni okudum. Yanlış bilgilerle akıllarınca bir senaryo uydurmuşlar. Temel yanlış bilgi: İSA'NIN DİLİ İBRANCA İDİ

Benim edindiğim asıl izlenim bu kitabın şarlatanlık olduğu.

Google'da iddianame ve Barnabas İncilini araştırdım. Anladığım kadarı ile Ergenekon soruşturmasında adı geçmiyor. Ama -trilyonda bir olasılıkla- geçiyorsa da çok muhtemelen gözümden kaçmıştır. Oturup olmayan bir şeyi bulmak için de 20 30 bin sayfa metni karıştırmasını da kimseden bekleyemezsin.

Önemli olduğu için tekrarlıyorum:

Bu gizemli kitabın Ergenekon'la ilintisinin ortaya çıktığını iddia eden ilgili resmi sayfanın ya da sayfaların internet adresini verebilir misin?

Bunu sormamın nedeni mümin savcıların şaklabanlıkta sınır tanımadıklarını bir kez daha görme arzumdur. Ve bütün kalbimle dilerim ki bu Barnabas iddiası o iddianamede de vardır.

milomanara 16-11-2009 01:45

"Tartışmayı seviyorum ama desteksiz atanlar beni deli ediyor!!!" :)

Arkadaşım, senin iddianın kaynağını sen vereceksin. "google'a bak orda yazıyo" diye cevap verilmez. Çellist arkadaşım, "başka nerede bu mesnetsiz iddia geçiyor?" diye sormamış, bu iddianın kaynağı nerede diye sormuş. Wiki'de dahil, doğru dürüst bir yere dayandırabilir misin? diye soruyor. Verirsen okuyacak, vermezsen kale almayıp, tahmin ediyorum uzayacak. Ben de aynısını yapacağım.

mongus 16-11-2009 01:49

Şu anda resmi bir iddaname yok heralde,ama yakın zamanda süreç başlıycağa benziyo.Bugün habertük gazeteside anasayfadan bu konuya değindi.

zaten bunu ortadan kaldırsalar dahi , aynı tazılımıyla başka incillerin çıkacağını düşünüyorum . o dönem bundan esinlenilip , ibadet amacı ile yazılan ve hatay ve çevresind bir çok incilin olduğu var sayılıyo.

Çellist 16-11-2009 02:01

Alıntı:

Şu anda resmi bir iddaname yok heralde
E o zaman, Ergenekon filan demek abesle iştigal, değil mi?

Akılları sıra şöyle propaganda yapıyorlar: "Ergenekon Şeytan'ın örgütüdür, bu Şeytani örgüt de AKP'yi devirmek istedi ve bizi nurlardan alıkoymaya kalktı. AKP yolu Barnabas'ın yolu! Ey müminler açılımlarla vatan pazarlamalarla kafanız karışmasın! Yabancı sermayeye kıyak veya PKK ile müzakere İsa'nın da emridir!" Ve sair soytarılıklar...

Müminler her şarlatana inanır. Zaten müminin anlamı "İNANAN" demektir.

Mümin zeka ve ahlakının ne boyutlarda olduğuna bir kez daha tanıklık ettik.

nogada 16-11-2009 02:17

İsa'nın konuştuğu dil Aramicedir.İbranca falan değildir.

Çellist 16-11-2009 02:34

Alıntı:

İsa'nın konuştuğu dil Aramicedir.İbranca falan değildir.
Çok ilginç!.. İsa hem Yahudi toplumunda doğuyor hem de Yahudilere vaazlarda bulunuyor; ama Yahudilerin dili olan İbrancayı (İbraniyi -İngilizcesi Hebrew-) değil de Arami konuşuyor, öyle mi?

Kudüs'teki Yahudilere İsa'nın yabancı bir dille vaaz verdiğine dair olan iddianızı kaynakları ile açıklayınız ki bizler de bilgilenelim.

Bilgilendirme: Aramice denmez. Aramice denilirse Aramcaca gibi komik bir kelime ortaya çıkar. Doğrusu Arami ve Aramcadır. İbranice de denmez. Doğrusu İbranca ya da İbranidir.

mongus 16-11-2009 02:38

Barbanas, Kıbrıs doğumlu,orta doğuda bulunmuş bi şahıs, tekrar kıbrısa gidip orda ölmüştür.buda gösterirki, dilleri kolay öğrenebilen insanlar. aten hz. Yusufun 71 dil bildiği söylenir.o yüzden hz. İsa'nın 3-4 dil bilmesi abes değildir.

Çellist 16-11-2009 02:48

1) İsa'nın ana dili İbrancadır.

2) Barnabas İncili denilen eserin İsa'nın ana dili olan Arami ile yazıldığı iddianız yanlış bir iddia. Yanlış olan tarafı İsa'nın ana dilinin Arami olması. Tekrarlıyorum: İSA'NIN ANADİLİ İBRANİ İDİ; ZİRA KENDİSİ İBRANİ İDİ VE YAŞADIĞI TOPLUM İBRANİ KONUŞURDU VE TEVRAT DA İBRANİ DİLİNDE YAZILMIŞTIR.

Ayrıca, İncil'e materyal sağlayan metinler de İbranca, Latince, Eski Yunanca ve Aramca metinlerdir. Eski bir metin bulmak o metnin dilinin İsa'nın ana dili olduğu anlamına gelmez. Ayrıca, İncil'den öyle pasajlar vardır ki oraları ne Latinceye ne başka bir dile çevirmişlerdir. Ve o çevrilmeyen metinler İsa'nın kısa dramatik haykırışlarıdır ve o dil de Aramca değil İBRANCADIR.

Örneğin benim İngilizce bilmem İngilizce Çellist'in ana diliydi önermesine yol açmaz.

İsa da eminim gerizekalı değildi ki Yahudilere yabancı bir dilde vaazlar vermeye kalkmış olsun.

mongus 16-11-2009 03:03

barbanasta ilk öğütlerini, aramca vermiş, onu biliyoruz.

nogada 16-11-2009 03:18

Alıntı:

Çellist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 260707)
1) İsa'nın ana dili İbrancadır.

2) Barnabas İncili denilen eserin İsa'nın ana dili olan Arami ile yazıldığı iddianız yanlış bir iddia. Yanlış olan tarafı İsa'nın ana dilinin Arami olması. Tekrarlıyorum: İSA'NIN ANADİLİ İBRANİ İDİ; ZİRA KENDİSİ İBRANİ İDİ VE YAŞADIĞI TOPLUM İBRANİ KONUŞURDU VE TEVRAT DA İBRANİ DİLİNDE YAZILMIŞTIR.

İsa da eminim gerizekalı değildi ki Yahudilere yabancı bir dilde vaazlar vermeye kalkmış olsun.

Aramice ya da Aramca, Sami (Semitik) dil ailesinin Kuzey-Batı grubundan bir dil. Suriye ülkesinin eski adı olan Aram sözcüğüne izafeten adlandırılmıştır.
Aramice en eski kaynaklar MÖ 2. binyıl başlarında Suriye'de bulunmuştur. MÖ 1. binyıl başlarında Babil ve Asur ülkelerini içeren Mezopotamya'da Akkadca yerine egemen dil olarak benimsenmiş, MÖ 6. yüzyılda tüm Yakındoğu'da egemenlik kuran Pers (İran) İmparatorluğunun resmi yazışma dili olmuştur. Aynı dönemde Yahudiler tarafından İbranice yerine günlük konuşma ve yazı dili olarak kullanılmaya başlanmıştır. İsa'nın anadilidir.

İngilizceniz varsa burdada görebilirsiniz...

Aramaic is a Semitic language with a 3,000-year history.It has been the language of administration of empires and the language of divine worship. It was the day-to-day language of Israel in the Second Temple period (539 BCE – 70 CE), the original language of large sections of the biblical books of Daniel and Ezra, likely to have been the mother tongue of Jesus of Nazareth and is the main language of the Talmud.

(Kaynak Wikipedia)

nogada 16-11-2009 03:20

Yanlışlıkla 2 defa atmışım kusura bakmayın...

Saygılarımla...

Çellist 16-11-2009 03:23

Alıntı:

barbanasta ilk öğütlerini, aramca vermiş, onu biliyoruz.
Ee? Pavlus da Latince, Yunanca ve İbranca öğüt vermiş...

Senin ve senin kahraman yazarının iddiası neydi?

İSA'NIN ANADİLİ "ARAMİCE"...

Senin verdiğin ilk yazıdan ve sonrasında internette yaptığım gezintiden anladığım şu: İsa'nın hangi dilde konuştuğunu tahmin bile edemeyen bir adam atmış tutmuş, yetmemiş Ergenekon demiş, Ergenekon iddianamesinde bile (!) geçmeyen -çok muhtemel- bir palavrayı mahkemenin konusu yapmış.

İddianın özü ne? Şu: Vatikan panik halinde, gerçek Hristiyanlık bulundu, Ergenekon Hristiyan aleminin bile karanlıkta kalmasını isteyen bir Kemalist örgüttür.

Vatikan'la diyalog halinde olanlar neden Vatikan'ı işin içine sokarlar?

Sırf Türk milliyetçilerini Vatikan'la bağlantılı Şeytani güçler olarak göstermek ve amaçları Türk Milleti'ni tasfiye etmek olan şeyhlerinin bayatlamış iktidarını çoğunluğu oluşturan aptalların nezdinde kısmen meşrulaştırmak ve biraz daha uzatmak için...

Bilgilendirici not / öngörü: Şeyhlerin hedefine ulaşacak ve iç savaşta biz birbirimizi gırtlaklarken şeyhlerin de aileleri ile beraber çoktaan ABD'ye tüymüş olacak...

mongus 16-11-2009 03:27

Git atari oynaya çellist. aşıyo bu konular seni.

Çellist 16-11-2009 03:43

Nogada,

Bilgilendirmeniz için sağ olun. Asuri ile Arami bir olmalı düşüncesiyle hatalı bir ısrarda bulundum.

Ama kaynağınız Aramcanın Yahudilerce günlük konuşma dili olarak MÖ 70'e kadar 400 küsür yıl kullanılan bir dil olduğunu belirtmiş ve ilgili kaynakta bu süreden 70 yıl sonra doğan İsa'nın da anadilinin muhtemelen Aramca olabileceği söylenmiş.

İlgili ifadeler "Muallak" bilgiler de içerse kesin bir dille ifade ettiğim laflardan geri adım atıyorum. Zira, İncil'den İbrancadır diye bildiğim pasajların Aramca olabileceğine dair şüpheye düştüm...

Ama Ergenekonla alakalı şarlatanlık hususunda tavrım nettir. İlgili araştırma Ergenekon bağlantısı iddiasında ise on binlerce sayfa içinden savcılığın iddiasını sunmalı. Hepsi devlete bağlı sayfalarda mevcut.

nogada 16-11-2009 03:48

Ergenekon konusunda sizinle bende hemfikirim.Bu işi ergenekona bağlamak biraz komplo teorisi oluyor.

Bu arada evet olabilirlikten bahsediyor,bu durumda en azından her ikisinede eşit yaklaşmalıyız.Fakat kitapların büyük bölümünün ve özellikle Talmut'un Ana dili olduğuna da kesinlikle vurgu yapılıyor...

Saygılarımla...

Çellist 16-11-2009 03:58

Alıntı:

Git atari oynaya çellist. aşıyo bu konular seni.
Haklısın... Müminler gibi, kaka yaparken bile hangi Muhammedi duanın okunacağını bile bilmeyen ben hiçbir şeyden anlamam. Senin gibi bilgi birikim sahibi bir alim değilim ki bu derin mevzular hakkında bir şeyler anlayayım.

Ne güzel herşeyi açıklamışsın. Barnabas, Vatikan panik halinde, Ergenekon... Artık geri kalanını da bulmak bize düşer; senin gibi bir alim niye uğraşıp iddianameyi okusun ve de diğerlerine bilgi versin ki; hidayet o kadar kolay mı? Değil elbet...

Yalnız bu masal kitabının Kur'an'la paralellik teşkil etmesi tuhaf. İsa'nın haremiyle ilgili, köle ticareti yapması üzerine, zekat toplaması üzerine, İsa'nın ganimetle geçimini sağlaması üzerine, Kabe'ye tapınmak üzerine gibi temel İslami konularda yazılar var demek ki Barnabas İncili'nde... İnternetteki Barnabas İncili denilen metinlerde bu konular yok ; ama sen daha iyi bilirsin. Bilirsin de paylaşmazsın... Dergah kafası işte, gizeme yat, haklı çık...

Çellist 16-11-2009 04:28

Talmud hakkında düşündüm taşındım...

Talmud sözlü gelenektir ve Karaimler bizdeki Kur'an'cılar (hadisi reddedenler ) gibidir; Talmud'u reddederler -Geniş bir Yahudi mezhebidir, bildiğimiz Karaimler (etnik Türk) yüzde birden azdır bütün Karaim mezhebi içinde-.

Anladığım kadarıyla MÖ 70'te yazıya dökülmüş; ama resmileşmemiş, ve halen sözlü gelenek tanımını koruyor.

Onu düşün, bunu düşün, iş epey girift. Kesin bir kanaatte bulunup da emin olduğum zamanlarda yaptığım üzere aha yakaladım müminin palavrasını diye bir şey diyemiyorum...

Ama ilgili komplo kitabının açıklamasında bol palavra ve tutarsızlık var ki burada yazmaya kalksam kimse de okumaz.

1) Müminler okumaz. Çünki müminler bir haltı anlayarak okumaz.

2) Gayrimüminler o kadar yazıyı okumaz. Zira konu çok ucuz bir komplo teorisi; birisinin isbatını okuyup ikna olmalarına gerek yoktur; zaten palavra olduğu bellidir...

karadut 16-11-2009 11:14

Bozacının şaidi şıracı olurmuş.
Kuranı; Yahudi veya hıristiyanlardan farklı bir kin duyar kendine inanmayana,yani ateistlere.
Hani 3 maymunu oynamak gibi bir şey.Biri duymaz öteki görmez filan falan.
Öyle bir kitap var olsa ve bir peygamberden bahsetse bu Muhammedi nasıl işaretliyor olabilir.Bu kanıya nereden vardık.
Şimdi bende burada yazıyorum.
Bu insanlık anlayışı bı şekilde devam ettiği sürece milyonlarca kişi kendini peygamber ilan etmeye devam edecek.Ve beklide biri veya birkaçı çok parlayacak.Belki bizim bu aptallığımız onu Mesih yapacak.Ve dünya lideri olacak.Ama maalesef onun Mesih olduğunu dünyanın bir bölümü ( her ne kadarını düşünmek istiyorsanız) kabul etsede onun yalanı gerçeğe asla dönüşmeyecek.Hep aynı raflarda yerini alacak.
İkinci mesele ise önüne gelen İncil yazmamışmı.Bir mümin İncillerin hiçbirine inanmazken buna neden inanıyor.Eeeeeeeee kendi peygamberini milyonda bir ihtimal ile de olsa muştalamış ya.Eeeee orda isa mümin kardeşimin en önemsediği Allahın oğlu olma tezini çürütüyor ya.
Şimdi kuran ne diyor.Meryem ilişkiye girmeden isa olmadımı.İsayı oraya Allah koymadımı.
Biraz abes olacak ama kusura bakmayın.
Oraya ben koysam olan çocuk benim çocuğum oluyorda,Allah isayı oraya koyunca neden Allahın oğlu olmasın deiilmiiiii.

mongus 16-11-2009 12:49

KARADUT; saçmalama, İsa'nın yaratılışının, Kuran-ı kerimde hz. Adem'den farksız olduğu vurgulanır. Tabiki insanın ve diğer verlıkların üreme şekilleri aynıdır, o yüzden İsa'nın o incilde sen Allah'n oğlusun diyenlere şöyle atıfta bulunduğu yazar.

Gidin başımdan deliler yerin sizile bereber benide yutmasından korkarım dediği.

sen düşüm İsa peygamberin Allah'a sadakatini.ayrıca Kıbrıs'ta bulunan barnabas incilinde Ahmed yazısı olduğu kanıtlanmış.O kitabıda bi şekil yok etmiişler.

Yine şunu söylüyorum ,jandarma niye el koydu,diyelimki tarihi eser diye. Niye halka sunulmadı,niye saklandı. biz bunların peşindeyiz. sizin saçma fikirlerinizin peşinde değiliz. çünkü böyle bir incil gerçeği var.

Siz burda saçma fikirler üretirken, o savunduğunuz adamlar kanınınzı emip sizleri, bizleri sömürüyo. İnsanlar üzerinden, sırtından ceplerini doldutuyor.

O incil tercüme edilip, basılıp satılsa ve aslıda müzeye konsa sen şu ülkenin ne kadar para kazanıcağını hesap et. Dünya düzenini değiştirecek, devrim niteliğinde kitap bu.

Ama buna benzer inciller ytine bulunur umuyorum, o zamanda İslam dini tescil edilir. baklım o zaman ne olur.

ozgurrr 16-11-2009 13:11

Bilmediğimden soruyorum Ahmed kim ? İslam peygamberinin adı Muhammed Mustafa değil mi ?

mongus 16-11-2009 13:19

Ahmed, Muhammed'in gök ismidir.

ozgurrr 16-11-2009 13:33

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 260761)
Ahmed, Muhammed'in gök ismidir.

Gök ismi ne demek ? Gökte mi yazıyor ? Göbek adı mı yoksa ? Bununla ilgili bir kaynak varsa gönderirmisiniz nerede ahmed ismi geçiyor Muhammed için ?

Alchindus 16-11-2009 14:01

Bir insan inciller içün isa içün kelam edecek ehliyette kendisini görecek amma isanın ana lisanı ne idi, yaşadığı devirde yaşadığı muhitte kendisi ve havarileri hangi lisanı konuşur idi bunu bilmeyecek amma ahkam kesecek!

Her bir hususu ne kadar ucuzlaştırdık!

Gerçeğe sadakat şart, bu olmadan olmaz!

mongus 16-11-2009 14:05

Alchindus, İsa'nın aramice konuştuğu kanıtlanmış , sen daha neyin peşindesin. bir incele bakalım o devri, lisanları, bu oturumda nogada'nın gönderdiği bilgiler var, göz attınmı?

ozgurrr 16-11-2009 14:07

Alıntı:

ozgurrr´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 260759)
Bilmediğimden soruyorum Ahmed kim ? İslam peygamberinin adı Muhammed Mustafa değil mi ?

Alchindus siz bilirsiniz bu Ahmed ismi nereden geliyor ?

tayyare 16-11-2009 14:12

Barnabasın yazdığı incil bulunduysa, Muhammedin yazdığı türlerin kökeni kitabı neden bulunmasın ?
Barnabasın kitabını kıbrısa koyan olsa,olsa Allah c.c. dir.

Barnabasın İsaya presante edilmesi haça gerildiği zaman olduğunu hatırlatalım. Kimbilir neler, neler anlattı o halde, Barniye.

Alchindus 16-11-2009 14:34

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 260771)
Alchindus, İsa'nın aramice konuştuğu kanıtlanmış , sen daha neyin peşindesin. bir incele bakalım o devri, lisanları, bu oturumda nogada'nın gönderdiği bilgiler var, göz attınmı?

Muhterem esasen sözlerime baktığımda hafif bir kapalılık görsemde esasta kimi tenkit ettiğim zahirdir çünkü isanın hangi dilde konuştuğu malumdur, oda aramcadır!

Yani ben seni değil esasta bu meselelerde konuşmaya ehliyeti olmayan, bazı tercüme vasıtaları ile arapçadan ingilizceye ingilizceden türkçeye devrik tercümeler ve garip tercümeler yapıp bunu lisan bilgisi gibi burada bu işlerden tam anlamayanlara sunan gerçeğe sadakatsiz arkadaşı tenkit ettim!

Kendisi bu vakte kadar gördüklerim içinde en rahat yalan ve yanlış konuşabilen bundan hiç sıkılmayan bir şahsiyettir!

Esasen kıymete alınacak sözleri ve tenkitleri yoktur, bilmemektedir bilmemesi ile övünmektedir!

Alıntı:

ozgurrr´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 260772)
Alchindus siz bilirsiniz bu Ahmed ismi nereden geliyor ?

http://www.sonpeygamber.info/tr/tr/i...sifatlari.html

mongus 16-11-2009 14:38

Alıntı:

Alchindus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 260776)
Muhterem esasen sözlerime baktığımda hafif bir kapalılık görsemde esasta kimi tenkit ettiğim zahirdir çünkü isanın hangi dilde konuştuğu malumdur, oda aramcadır!

Yani ben seni değil esasta bu meselelerde konuşmaya ehliyeti olmayan, bazı tercüme vasıtaları ile arapçadan ingilizceye ingilizceden türkçeye devrik tercümeler ve garip tercümeler yapıp bunu lisan bilgisi gibi burada bu işlerden tam anlamayanlara sunan gerçeğe sadakatsiz arkadaşı tenkit ettim!

Kendisi bu vakte kadar gördüklerim içinde en rahat yalan ve yanlış konuşabilen bundan hiç sıkılmayan bir şahsiyettir!

Esasen kıymete alınacak sözleri ve tenkitleri yoktur, bilmemektedir bilmemesi ile övünmektedir!

http://www.sonpeygamber.info/tr/tr/i...sifatlari.html

Anladım Alchindus; kusruma bakma. kimi kastettiğini anladım. sağol.

ozgurrr 16-11-2009 14:44

Alchindus sayenizde bir yaşıma daha girdim. Esma-i Hüsna'yı biliyordum ama Esma-i Nebi'yi bilmiyordum. Maşallah sayamadım ama Allah kadar ismi-sıfatı varmış.

En çok ilgimi çeken şurası oldu ;

Hz. Adem'in Safıyyullâh, Hz. İbrahim'in Halîlullâh, Hz. Musa'nın Kelîmullâh, Hz. İsa'nın Rûhu'l-Kuds, Hz. Ali'nin Murtezâ ve Müctebâ, İmam Gazzali'nin Hüccetü'l-İslam isimleri aynı zamanda Hz. Peygamber'in de ismidir.

çok acaip

karadut 16-11-2009 14:52

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 260758)
KARADUT; saçmalama, İsa'nın yaratılışının, Kuran-ı kerimde hz. Adem'den farksız olduğu vurgulanır. Tabiki insanın ve diğer verlıkların üreme şekilleri aynıdır, o yüzden İsa'nın o incilde sen Allah'n oğlusun diyenlere şöyle atıfta bulunduğu yazar.

Gidin başımdan deliler yerin sizile bereber benide yutmasından korkarım dediği.

sen düşüm İsa peygamberin Allah'a sadakatini.ayrıca Kıbrıs'ta bulunan barnabas incilinde Ahmed yazısı olduğu kanıtlanmış.O kitabıda bi şekil yok etmiişler.

Yine şunu söylüyorum ,jandarma niye el koydu,diyelimki tarihi eser diye. Niye halka sunulmadı,niye saklandı. biz bunların peşindeyiz. sizin saçma fikirlerinizin peşinde değiliz. çünkü böyle bir incil gerçeği var.

Siz burda saçma fikirler üretirken, o savunduğunuz adamlar kanınınzı emip sizleri, bizleri sömürüyo. İnsanlar üzerinden, sırtından ceplerini doldutuyor.

O incil tercüme edilip, basılıp satılsa ve aslıda müzeye konsa sen şu ülkenin ne kadar para kazanıcağını hesap et. Dünya düzenini değiştirecek, devrim niteliğinde kitap bu.

Ama buna benzer inciller ytine bulunur umuyorum, o zamanda İslam dini tescil edilir. baklım o zaman ne olur.

O kadar saçmalıklarınıza bakmayıp benim saçmaladığımı nasılda farkediyorsunuz.Birde kendi saçmalıklarınıza bakabilseniz.

Ne o kıskandınmı isayı ! Ol deyip meryemin rahmine koymadımı.
Şimdi bu sebeble İsa veya herhangi bir hırıstiyan Onu oraya koyan Allahdır demesi siz dincilere göre pek ters düşmese gerekir.
Ademle isanın oluşunda bir fark var diye düşünüyorum.
Adem hiç yoktan yaratıldı,İsa ise bir anaya sahip.

mongus 17-11-2009 00:17

Gidin başımdan ey deliler, yerin ,sizinle beraber beni yutmasından korkarım.

kompLeks 17-11-2009 17:42

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 260927)
Gidin başımdan ey deliler, yerin ,sizinle beraber beni yutmasından korkarım.

korkunun ecele faydası yok.eninde sonunda bu yer seni yutacak.

spartaküs68 17-11-2009 18:38

Alıntı:

[URL
´isimli üyeden Alıntı
http://www.sonpeygamber.info/tr/tr/isim-ve-sifatlari/hz.-peygamberin-isim-ve-sifatlari.html[/URL]

Kutsal Ruh vaadi

yuhanna 14
15«Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz. 16-17Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır. 18Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim. 19Az sonra dünya artık beni görmeyecek, ama siz beni göreceksiniz. Ben yaşadığım için siz de yaşayacaksınız. 20O gün anlayacaksınız ki, ben Babamdayım, siz bendesiniz, ben de sizdeyim. 21Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.»
22Yahuda - İskariyot değil - O'na, «Rab, nasıl olur da kendini dünyaya göstermeyip bize göstereceksin?» diye sordu.
23İsa ona şu karşılığı verdi: «Beni seven sözüme uyar, Babam da onu sever. Biz de ona gelir, onunla birlikte yaşarız. 24Beni sevmeyen, sözlerime uymaz. İşittiğiniz söz benim değil, benigönderen Baba'nındır.
25«Ben daha aranızdayken size bunları söyledim. 26Ama Baba'nın benim adımla göndereceği Yardımcı, Kutsal Ruh, size her şeyi öğretecek, bütün söylediklerimi size hatırlatacak. 27Size esenlik bırakıyorum, size kendi esenliğimi veriyorum. Ben size dünyanın verdiği gibi vermiyorum. Yüreğiniz sıkılmasın ve korkmasın. 28Size, `Gidiyorum, ama yanınıza döneceğim' dediğimi işittiniz. Beni sevseydiniz, Baba'ya gideceğim için sevinirdiniz. Çünkü Baba benden üstündür. 29Bunları size şimdiden, her şey olup bitmeden önce söyledim. Öyle ki, bunlar olunca inanasınız. 30Artık sizinle uzun uzun konuşmayacağım. Çünkü bu dünyanın egemeni geliyor. Onun benim üzerimde hiçbir yetkisi yoktur. 31Ama dünyanın, Baba'yı sevdiğimi ve Baba'nın bana buyurduğu her şeyi yerine getirdiğimi anlamasını istiyorum. Haydi kalkın, buradan gidelim.

baskılı yerleri iyi bir oku muhammet sonsuza dek mi yaşayacak?
yıl 632 ne oldu o tarihte?

yahu muhammet kutsal ruh mu?
isa,"sizi öksüz bırakmayacağım" diyor yani muhammet misyonunu tamamladıktan sonra "yanınıza geleceğim" diyor
sizin kitabınız bunları tasdik ediyor mu?
milleti nasıl da kandırıyorsunuz olacak iş değil yahu

mongus 17-11-2009 22:43

BARNABAS İNCİLİ 43-44

43. "Allah Herşeyden Önce Hz. Muhammedin Ruhunu Yarattı"

İsa, aşağıda kendisini bekleyen sekiz havarisinin yanlarına vardı ve dört tanesi bu sekiz taneye bütün gördüklerini anlattılar; o gün hepsinin kalbinden îsa ile ilgili tüm kuşkular silindi, yalnız hiç bir şeye inanmayan Yehuda îskariyot hariç. îsa, dağın eteğinde bir yere oturdu ve ekmekleri olmadığından, hepsi dağ meyveleri yediler.
Sonra Andreas dedi: «Bize Mesih hakkında çok şeyler söylediniz, bu nedenle, lütfen bize her şeyi açıkça anlatın.» Ve aynı şekilde diğer havariler de kendisine rica ettiler.
Bunun üzerine İsa dedi: «Çalışan herkes, tatmin olacağı bir gaye için çakşır. Bu bakımdan size söylüyorum ki, Allah, kendinde hiç bir noksanlık olmadığı için tatmin olma ihtiyacı duymaz. Zaten O'nun kendinde kemal vardır. Ve işte, çalışmak dileğiyle O, her şeyden önce, yaratıklar Allah'ta rıza ve doygunluk bulsunlar diye, kendisi için tüm (kâinatı) yaratmaya karar verdiği Elçisi'nin ruhunu yarattı; ki, kulları olarak tayin ettiği tüm yaratıklarından elçisi haz ve sevinç duysun. Ve bu nedenle işte her şey bilip gördüğünüz gibi oldu. Ama O neden böyle olmasını diledi?
«Bakın, size diyorum ki; her peygamber geldiği zaman, yalnızca bir kavme Allah'ın rahmetinin işaretini götürmüştür. Ve sözleri de gönderildikleri insanların ötesine uzanmamıştır. Fakat, Allah'ın Elçisi geleceği zaman, Allah O'na kudret ve rahmetinin sonuymuş gibi verecek, o kadar ki, akidesini alacak olan tüm dünya kavimlerine rahmet ve selâmet götürecektir. Dinsizler üzerine güçle gidecek ve putatapıcılığı ezecek, o kadar ki, şeytan'ı kahredecektir; çünkü, Allah İbrahim'e böyle va'd etmiştir: «Dikkat et, senin soyunla yeryüzünün tüm kabilelerini kutsayacağım. Ve sen, Ey İbrahim, nasıl putları parça parça etmişsen, senin soyun da böyle yapacaktır.»
Sonra şöyle soruldu: «Ey muallim, bu va'd kime verilmiştir, söyle bize; çünkü, Yahudiler «îshak'a» diyorlar, îsmaililer ise, «İsmail'e.»
îsa cevap verdi: «Davud kimin oğluydu ve hangi soydandı?»
Cevap verildi: «îshak'ın; çünkü, îshak Yakub'un babasıydı, Yakub da soyu Davud'a varan Yahuda'nın babasıydı.»
Sonra îsa dedi: «Öyleyse, Allah'ın elçisi geleceği zaman, hangi soydan olacaktır?»
Havariler cevap yerdiler: «Davud'un (soyundan).» Bunun üzerine Isa dedi: «Siz kendinizi aldatıyorsunuz; çünkü Davud, şöyle söyleyerek, ona ruhundan rab (efendi) der: Allah rabbına, «Ben düşmanlarına senin ayak taburen yapıncaya kadar sağ yanımda otur» dedi. Allah düşmanlarının ortasında rablık kazanacak olan asanı gönderecektir. «Eğer, sizin Mesih dediğiniz Allah 'in Elçisi Davud'un oğlu ise, Davud O'na nasıl «rab» der? Bana inanın, size söylüyorum ki, va'd İsmail'e yapılmıştır, İshak'a değil.»

44. "Allahın Elçisi Muhammed Yaratılan Hemen Her Şeye Mutluluk Getirecek Bir Nurdur"

Bunun üzerine havariler dediler: «Ey muallim, Musa'nın kitabında böyle, yani va'dın îshak'a yapılmış olduğu yazılıdır.»
îsa, ah ederek cevap verdi: «Öyledir, ama onu Musa yazmadı, Yuşa da yazmadı onu Allah'tan korkmayan hahamlarınız yazdı. Bakın, size söylüyorum ki; melek Cebrail'in sözlerine baktığınızda yazıcılarınızın ve fakihlerinizin mel'anetini anlayacaksınız. Çünkü, Cebrail demiştir ki: «İbrahim, tüm dünya Allah'ın seni ne kadar sevdiğini biliyor; fakat, senin Allah'a oîan sevgini dünya nasıl bilecek? Mutlaka Allah sevgisi için bir şey yapman gerekiyor.» ibrahim cevap verdi: «Bak, Allah'ın kulu Allah'ın dileyeceği her şeyi yapmaya hazırdır.»
«Sonra Allah İbrahim'e şöyle seslendi: «Oğlunu, ilk doğan (çocuğun) İsmail'i al ve dağa çıkıp onu kurban et.» Eğer, İshak doğduğu zaman İsmail yedi yaşında idiyse, o zaman İshak nasıl ilk doğan (çocuk) olmuş olur?»Ardından havariler dediler: «Bizim fakihlerimizin aldattığı ortada; bu bakımdan bize gerçeği anlat, çünkü, biz senin Allah tarafından gönderildiğini biliyoruz.»
îsa cevap verdi: «Bakın, size söylüyorum ki, şeytan Allah'ın kanunlarını hükümsüz kılmak için çalışır durur; ve bu nedenle, yoldaşları olan sahte imanlı münafıklar ve yaşantıları şehvet peşinde geçen günahkârlarla birlikte, bugün hemen hemen her şeyi kirletmiş bulunmaktadır ki, pek az gerçeğe rastlanılmaktadır. Yazıklar olsun münafıklara, çünkü bu dünyanın övgüleri, cehennemde onlar için azaba ve hakarete dönüşecektir.
«Bu nedenle size diyorum ki, Allah'ın elçisi, Allah'ın yarattığı hemen her şeye mutluluk getirecek olan bir nurdur; çünkü o, anlayış ve müşavere ruhuyla, hikmet ve kudret ruhuyla, korku ve sevgi ruhuyla, akıl ve itidal ruhuyla donatılmıştır; rahmet ve merhamet ruhuyla, adalet ve takva ruhuyla, yumuşaklık ve sabır ruhuyla donatılmıştır ki, bunlan o Allah'­tan, bütün diğer yaratıklarına verdiğinden üç kat daha fazla almıştır. Ey, O'nun dünyaya geleceği kutlu zaman! İnanın bana, O'nun ruhunu görenlere Allah peygamberlik verdiğinden, her peygamber gibi ben de O'nu gördüm ve O'na saygı gösterdim. O'nu görünce, ruhum teselli ile doldu (ve) dedim: «Ey Muhammed, Allah seninle olsun ve beni ayakkabının bağlarını çözecek değerde kılsın. Buna ermekle ben de büyük bir peygamber ve Allah'ın kutsal bir (kul)'u olacağım.» Ve îsa böyle deyip, Allah'a şükretti

İşte ben kendi kafamdan uydurmuyorum, İsa'nın vahiy katibi barnabas'ın yazdığı ve arkasında amerikanın olduğu ergenokon çetesinin sır ettiği incilden bunlar. Karbon testi ya<pılarak 1. yüzyıla ait olduğu kanıtlanmış ve Barnabas'ın m.s 48 yılında yazdığı tescil edilmiştir.

Kimseyi kandırmıyorum, aydınlatıyorum.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:06 .