![]() |
Bir insan daha islam illetinden kurtuldu
Bu güzel haberi hiç vakit kaybetmeden siz dinsiz dostlarımla paylaşmak istedim... Bir insan daha islam illetinden kurtuldu :)
Zaten canlıları bu kadar seven, hayvanlara olan sevgisinden dolayı et bile yemeyen ve hatta kurban bayramında kesilecek kuzulara üzüldüğü için ağlayacak kadar duyarlı bir insan nasıl olmuş da islamiyet gibi bir dine inanmış anlayamıyordum. Benim için çok önemli olan bu insanın artık islamı tamamen reddedip bir deist olduğunu ilan etmesine nasıl sevinmekteyim bilemezsiniz. |
İslam'dan çıkan ya dinini iyi bilmiyordur ya da zaten Müslüman değildir.Gerçek manada müslüman olan zaten dinden çıkıpta ateizm gibi bir edit,hırıstiyanlık gibi bir sapkınlığa girmez...arkadaşının adınıda söyle kimmiş o ;adı george mu?yoksa emanuel hüseyin mi? :D
|
ensareo her mesajıma mantıklı mantıksız bir cevap vermek gibi bir misyon seçmişsin kendine...
Arkadaşımın ismini vermeme gerek yok... Kendisi çok iyi niyetli. elinden geldiği kadar insanlara yardım eden (sadece insanlara değil, hayvanlara da çok yardım eden) ve bu konuda çevresindeki herkesin takdirini, sevgisini ve saygısını kazanmış çok duyarlı bir bayandır. İslamiyeti kendisine hiçbir zaman yakıştıramamıştım, nihayet kendisi de bu çirkin dinin kendisine yakışmadığını kabul etti... Ensareo haklı olduğun bir konu var, o da; her ne kadar müslüman olduğunu söylese bile gerçek manada müslüman olmamasıydı... Gerçek manada müslüman olabilmek için biraz duyarsız, biraz acımasız ve biraz da nefret dolu olmak gerekir. O hiçbir zaman böyle olmamıştı. |
-Hz.Muhammed'in kedisi müezza, birgün Peygamberin dizi dibinde elbisesinin üzerinde uyuyakalmış. Peygamberimiz kalkarken kediyi uyandırmak yerine elbisesini kesmeyi tercih etmiş.
-Hz.Muhammed, koyunlarını o kadar severmiş ki, herbirisine ayrı bir isim koyarmış. -"Haksız yere bir kuş veya daha küçük bir hayvan bile öldüren insana Allah mutlaka onun hesâbını soracaktır." Hz.Muhammed -Peygamberimiz Medine'ye geldiği zaman, medineliler canlı olan devenin hörgücünü ve canlı olan koyunun kuyruğunu kesip yiyorlardı. Hz.Muhammed bunu kesin olarak yasaklamıştır. -İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki: "Bir kadın, eve hapsettiği bir kedi yüzünden cehenneme gitti. Kediyi hapsederek yiyecek vermemiş, yeryüzünün haşerâtından yemeye de salmamıştı." -"Yerde yürüyen hayvanlar ve kanatlarıyla uçan kuşlar da ancak sizin gibi birer toplulukturlar." (Kuran-ı Kerim,[006.038]) |
exclusive neden misyon edineyim herhalde başlıklar içinde cevap verilesi bir başlık açmışın...istersen cevap verdiğim ve vermediğim başlıklara bak nelere cevap verdiğimi nelere vermediğimi gör..
çok meraklı biriyim ne yaapyım.merak ettim...kimmiş bu..tabiyeti nedir?nüfus cüzdanında müslüman diye herkes kendine müslümanım diyor ama bak şu garip işeki aynı adam mesela turbana karşı,faize haram değil der dinle alakası kalmazda işine geldiği zamanda müslümanım der..Allah'ı aldattıklarını zannederlerde sırf kendilerini aldatırlarda farkında değillerdir.. yani büyük büyük bir ihtimalle İslam'dan haberi olmayan,zaten müslüman olmayan,kökeni tabiiyeti ermeni,yahudi,hırıstiyan olan bir ailenin cem,pınar adlı bi çocuğuda olabilir.. Allah(c.c) 'ı kimse nüfus kağıdı müslümanlığıyla kandıramaz.. Zannediliyorsa ki,Allah(c.c) nufus cüzdanında müslüman adı diye onu öyle kabul edecek... |
korelmis ALLAHIN EMİRLERİ GAYET AÇIK VE NET...
Mâide Sûresi .33. Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır. Mâide Sûresi 5.38. Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir. Nisâ Sûresi 4.89. Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin. Bakara Sûresi 2.73. "Haydi, şimdi (öldürülen) adama, (kesilen ineğin) bir parçasıyla vurun" dedik. Böylece Allah ölüleri diriltir ve düşünesiniz diye size âyetlerini (Peygamberine verdiği mucizelerini) gösterir. Al-i İmrân Sûresi 3.157. Eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz, şunu bilin ki, Allah'ın mağfireti ve rahmeti onların topladıkları bütün şeylerden daha hayırlıdır. Nisâ Sûresi 4.74. O halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükâfat vereceğiz. Nisâ Sûresi 4.91. Hem sizden hem de kendi toplumlarından emin olmak isteyen başkalarını da bulacaksınız. Bunlar her ne zaman fitneye götürülseler ona baş aşağı dalarlar (daldırılırlar). Eğer sizden uzak durmaz, sulh teklif etmez ve ellerini çekmezlerse onları yakalayın, rastladığınız yerde öldürün. İşte onlar üzerine sizin için apaçık yetki verdik. Enfâl Sûresi 8.17. (Savaşta) onları siz öldürmediniz, fakat Allah öldürdü onları; attığın zaman da sen atmadın, fakat Allah attı (onu). Ve bunu, müminleri güzel bir imtihanla denemek için (yaptı). Şüphesiz Allah işitendir, bilendir. Tevbe Sûresi 9.5. Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir. Ahzâb Sûresi 33.61. Hepsi de lânetlenmiş olarak nerede ele geçirilirlerse, yakalanır ve mutlaka öldürülürler. Âraf Sûresi 7.167. Rabbin, elbette kıyamet gününe kadar onlara en kötü eziyeti yapacak kimseler göndereceğini ilân etti. Şüphesiz Rabbin cezayı çabuk verendir. Ve O çok bağışlayan, pek esirgeyendir. Tevbe Sûresi 9.14. Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kılsın ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın. Nisâ Sûresi 4.34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür. Bakara Sûresi 2.162. Onlar ebediyen lânet içinde kalırlar. Artık ne azapları hafifletilir ne de onların yüzlerine bakılır. Al-i İmrân Sûresi 3.87. İşte onların cezası, Allah'ın, meleklerin ve bütün insanlığın lânetine uğramalarıdır. Nûr Sûresi 24.2. Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun. Nûr Sûresi 24.4. Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar. |
mini firavun exclusive,
her toplumun ceza hukuku olduğunu bilmiyormusun?kötülük işleyene ceza verilmeyecekmi.. böyle gidersen senin hangi mini suda boğulduğunu görebilecekmiyiz bakalım..mini firavunlar sizi...abiniz sizi cehennemde bekliyor.. |
Ex. sana bir sorum var.Bulunduğun coğrafyada terör var,hırsızlık var,ahlaksızlık almış yürümüş,insanlar mallarından ve canlarından emin değiller,insanlar zorba yönetimlerin elinde inim inim inletiliyor,vs,vs.Sende o hale geldinki Muhammed gibi bütün bunları değiştirecek güce sahipsin.Nasıl değiştirirsin.Sakın bana en başta eğitim demebugün en büyük terörü ve hırsızlığı eğitimliler yapıyor.Hem dereye su gelene kadar kurbağanın gözü çatlayacak durumda.Artı yasaklar ve zor kullanımı da bir nevi eğitimdir.İnsanların yaptığı kötü hareketin sonucunda şiddetli bir cezaya uğrayacağını düşünmesine sevk eden yasalar sonucunda o kötü hareketlerden uzak durması da bir nevi eğitimdir.Yani ahretlik bana başka bir şeyden bahset.
|
aspartam ve ensareo ayıptır sorması siz neyi eleştiriyorsunuz? Ben sadece ayetlerden bir kısmını aynen aktardım... Siz sanki benim bu ayetlerle ilgili bir yorumum varmış gibi eleştiri yapmışsınız...
Özellikle sen ensareo, "exclusive" yazısını gördüğün yere hemen bir eleştiri yazıyorsun. Birgün ayrı gayrı düşersek yokluğuna alışmak hiç kolay olmayacak... Alıntı:
Alıntı:
Benim tek söylediğim böyle bir emri yerine getirmeyeceğim. Belki de aç karnını doyurmak için cebimdeki cüzdanımı aşırmaya kalkışan bir insanın elini kesmem. allah becerebiliyorsa gelsin kendisi kessin. ben kimse için böyle bir cellatlık yapmam. Hiçkimsenin emri, bana böyle pis işler yaptıracak hükme sahip değil. para da verseler yapmam, huri de vaadetseler yapmam... Benim dünyayı değiştirmek gibi bir hayalim yok. tek sahip olduğum kendi hayatım, onu da en doğru bildiğim şekilde yaşayacağım hepsi bu. |
aspartam....
kurandaki oldur ve siddet ayetleri toplumsal duzeni saglamak adinamidir yoksa muhammed iktidarini guclendirmek icin insanlari korkutmakmidir?... Mâide Sûresi 5.38. Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir." bu nasil allahtirki izzet ve hikmet sahibidir ama kesin diye ayet gonderir...allahin hukuk anlayisi bu kadar dar midir? kuran butun zamanlarin dini ise bugun de el ve kol kesilmelimi aspartam?... bol miktarda zina ve kadin ayetleri yine bildik yontemler... bu sizce toplum duzenini saglamak icin yeterlimidir.. Nûr Sûresi 24.4. Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar. bagislamasi bol rabbinizin hosgoru anlayisida yukaridaki ayette kendi gosteriyor..bayagiliga bakarmisiniz...seksener sopa vurun... bu ayetlerin muhatabi kimdir sizce...herkes eline bir sopa alip seksener tane mi vurmalidir.. ayni seyleri diger ayetlerdede goruyoruz...oldurunuz derken genele sesleniyor... ve islam ulkelerinde herkes bu ayetleri kendine gore yorumluyor ve olduruyor.. bu ayetleri referans alirsaniz toplum duzeni saglamaktan cok kaos ve anarsiye hizmet edersiniz... bunuda islam ulkelerindeki terorden ve insan hayatina verilmeyen degerden anlamak olasidir.. bunlarlami ilahi duzen kurulacak ve dunyaya nizam verilecek.. bunlar celiski degildirde nedir sizce...? |
Güncelleme
|
Korelmiş gayet doğru bir yorum yapmış.Ama zaten bazı insanların otomatik olarak savunmak için konu ile ilgisi olmayan aynı tür mesajlar yazdığını görüyorum.
Mesela Allahın inanmayanlara yazdığı ayetler.Allahın inanmayanlara uğratacağı gazaplar gibi .mesajlar yazılmış.Acaba neden bu ayetleri üstlerine alınıyorlar. korelmiş İslam dininin hayvanlara verdiği önemi anlatmış.Tebrik ediyorum.İslama illet denilmiş. O mesaj silinmeyecek ama birazdan silinir mesajım heralde. |
Tuzugumuze aykiri davranmazsaniz, mesajlariniz silinmez. Fikrinizi daha da aciklayabilirseniz umarim birbirimizi daha iyi anlayabiliriz.
Bir yaratici inanci olmayan ateistler, ayetleri ortaya dokerek, kainati yaratabilecek kudretteki bir varligin, boylesine basit ve insan kokan sozler, ayetler soyleyemiyecegini siz inanirlara gosterebimek amaciyla yazmaktalar, umarim izahim anlasilir olmustur. |
Tevbe Sûresi 9.5. Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir
Müsrikleri bulduklari yerde öldürdüler ! Ilk önce öldürün daha sonra hapsedin,gözetim altinda tutun , namaz kilsin zekat versin ! Adam zindanda nasil zekat verecek :love: Zekat vermek icin ZINDANDA GÖZETIMCILERE MI BIRSEYLER VERECEK ! OZAMAN o GÖZETIMCILERDE TAM RÜSVETCI OLACAK DESENE Öldükden sonra nasil namaz kilacak nasil zekat verecek ! Allah bu dünyada INSANLAR SABIR ILEDE sinamakdadir ! Belkide ben ömrümün sonunda tevde edecegim 50-60 yil sonra ama görüyoruzki allah bu ayette sabir edemiyor !! Allah katinda zaman yokdur diyenler bu ayette bir bekleme zamanida var oldugunu görüyoruz ! |
5.Haram aylar (süre tanınmış dört ay) sıyrılıp-bitince (çıkınca) müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, onları tutuklayın, kuşatın ve onların bütün geçit yerlerini kesip-tutun. Eğer tevbe edip namaz kılarlarsa ve zekatı verirlerse yollarını açıverin. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.
Bu ayeti daha doğrusu süreyi mantıkla okuyan her insan rahatlıkla manasını anlıyabilir. Ben sana tevsirleden yazmıyacağım. Verdiğin ayet Tevbe süresinde geçer adı üstünde tevbe. Müşrik ALLAH'a inanır ama ALLAH'la beraber ortaklarına ibadet edenlerdir. Müşriklere tanınan süre içinde hallerini düzeltmeleri aksi yönünde davranmaları durumlarında Müslümanların nasıl yaklaşmasını anlatır. Müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün diye emir verir amma der ayetin devamında Şayet onları yakalayıp hapis eder gözetleyip olur ki hallerini düzeltir yanlız ALLAH'a ibadet yani ALLAH'a namaz kılarlarsa ve zekatı verirlerse onları o zaman bırakın der. Ayetin sonunda ALLAH bağışlayandır esirgeyendir diye biter. Burada ben size öldürün emrini verdim amma af dileyene hali düzeteni af edin çünkü ALLAH af edeni yani bağışlayanı sevdiğini ima derek kendi vasfını tarif eder, esirgiyeninde kendisi olduğunu hatırlatır. İNŞAALLAH anlata bilmişimdir. |
Cok guzel anlatmissiniz; Benim yukardaki paragraftan anladigim, allahin benim kitabima uymayanlari once yoklayin, musluman olurlarsa amenna, yoksa oldurun dedigi. baska bir anlam cikarmam imkansiz. Zaten muhammedin yaptigi da farkli degil, ya bizim takima gelirsiniz, ya da kellenizi keseriz politikasi. Yani neresinden bakilirsa bakilsin, allaha yakismayacak tavirlar; madem yaratan allah diye inaniyorsunuz, onun yarattigi, kaderini cizdigi insanlarin sucu nedir soyler misiniz?
|
Alıntı:
"Allaha yakışmayan tavırlar" olduğuna göre Aklınızda bir "Allah tasavvuru" da olmalı değil mi? Nasıl bir Allah hayal ediyorsunuz? Olmayan! Allahın tasavvuru mu olurmuş? demeyin şimdi:D VARlayanlarda,YOKlayanlarda kafalarında bir allah olgusu ile yaşıyorlar.Bunun en önemli kanıtı ona birşeyleri yakıştırmaları veya sizin gibi yakıştıramamaları olsa gerek. ne dersiniz? saygılar. |
Alıntı:
Şu durumda namaz kılmayan ve zekat vermeyenin hali ne olacak??? Dinde zorlama olmaması ile bu durumu nasıl bağdaştırıyorsunuz? Sana ne kardeşim adam namaz kılmaz zekat vermiyorsa? O zaman...CEBİR Bir düşünün bakalım...bugün namaz kılmayan ve zekat vermeyen ve kimliğinde "MÜSLÜMAN" yazan... kaç T.C vatandaşı var? ne olacak bunların hali? |
Nûr Sûresi 24.4. Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar.
bu da muhammedin kızması sonucu kişisel bir ayet bence hani şu "gerdanlık olayında"aişe'ye iftira atıldı Aişenin Saffan Bin Malik'in devesine bindiğini gören medineliler |
Alıntı:
bir de "Dinde zorlama yoktur"ayetin anlatın |
Alıntı:
Kader konusuna gelince ayrı başlıkta tartışa biliriz konu dağılmaması açısından.. Birde zamanım kısıtlı şu kısacık yazıyı uzun zamanda yaza bildim, kusura bakma.. |
Sayın melih "Dinde zorlama yoktur" da Bu anlatmaya çalıştığım ayette ALLAH'a atılanan iftirayı düzeltme vardır. Yani müşrikleri takındığı tavrı düzeltme vardır Tevbe süresini mantıklı ve tümünü okuyunuz.
|
Alıntı:
Müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün diye emir verir amma der ayetin devamında Şayet onları yakalayıp hapis eder gözetleyip olur ki hallerini düzeltir yanlız ALLAH'a ibadet yani ALLAH'a namaz kılarlarsa ve zekatı verirlerse onları o zaman bırakın der. yukarıdakiler sizin yazılarınız artık ne diyelim "onları öldüürün"diyorsunuz ama "islam dinine dönerse birde üstüne zekatı verirlerse serbest kalsın" diyorsunuz bu ne yaman çelişki |
Çelişki bu kadar bariz olunca ne kadar takla attırırsan attır, ne kadar kıvırırsan kıvır değişen 1şey olmuyor, inananlar sadece kendini kandırıyor, bir zamanlar birçoğumuzun yaptığı gibi...
Arkadaşınızı düşünen, sorgulayan, dogmalara körükörüne inanmayan bir insan olduğu için tebrik ederim, Nacizane fikrim girdiği süreç hiç de kolay olmayacaktır, fakat başarırsa da hayata bakış açısı bile olumlu yönde etkilenecektir. Saygılar. |
Alıntı:
Ne kadar büyük bir celiski yakaladiniz, tebrikler. Sanal ortamda olmasak gelip o anlamayan, anlamadigini da anlamayan percemlerinizden öperdim. Dünyanin en acayip isi ne biliyor musunuz? Bilmedigi hakkinda bilgic bilgic laf etmek. Sizin lügatinizde böylelerine ne denir biliyor musunuz? Benim size delil sunacak vaktim yok. Siz sayet begenmediginiz arap bedevilerden daha cahil olmasaydiniz yukardaki yorumlari yapmaniza bilginiz müsade etmezdi. Ben Muhammed kadar ne sabirli ne de onun kadar insan sevgisi tasiyorum. Kirarim sizi diye korkuyorum. Bir sey tavsiye edebilirim. Okuma yazmaniz varsa önce su islam tarihini bi okuyun ha ne dersiniz? Cok mu zahmetli olur? En azindan bile bile inkar etmis olursunuz. Körü körüne degil. Ozaman daha cok saygi hakedersiniz. Mekke müsrikleri bile sizden daha onurluydu be. Sizi görünce ebucehile hazretleri diyesim geliyor. Sahi, bakin orda sizin fikirdaslariniz da var. Onlar ne tepki vermis onu da ögrenmis olursunuz fena mi? Belki sizde haklisiniz eski dönemin müslümanlari nasil kaliteliyse inanmayanlari da o denli kaliteliymis. Etki tepki meselesi, ya sizin bu kalitesizliginizin suclusu bizim cakma müslümanlar olmasin sakin. Özür dilerim ben elestirilerimi geri aliyorum galiba hastaligin kaynagini buldum. Al birini vur ötekine...Biri var diyor, digeri yok. Bu iki kelimeyi cek aradan yapistir bunlari üstüste tipa tip aynilar. Niye olmasinki ikiside ayni bölgede, ayni atmosferin altinda ayni siralarda, bin tane ayninin altinda ayniilesiyorlar. Sonra birileri onlara ücer harfli birer kelime veriyor siz farklisiniz diyorlar. Üc harfe tutun gerisi gelir. Saygilar... |
Alıntı:
Sana savas acan kafirlere karsi savasmak farzdir ancak müslüman birini namaz kilmiyor diye öldüremezsin... Dedigin gibi dinde zorlama yoktur |
ama hırsızlık yapmasın diye elini kesersin ve dinde zorlama yoktur.
|
Saygideger axial;
Taslarsin, diri diri gomersin, kafirse oldurursun, el kesersin, kelle koparirsin v.s. tum bunlari da, aslinda "baris" adina yaparsin.:croc: Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
Bu ayette asıl nokta "müşrikler" noktasıdır! müşrik ALLAH'ın varlığını kabul eder ve ortak koşarlar ve ibadetlerinide bu şekilde yaparlar.ALLAH'ın da istediği dost doğru yola girip namazı kılıp zekatı vermeleri yönünde dir. Yoksa ALLAH bunlar namaz kılmıyor zekat vermiyor bunları öldürün demiyor ki.
Sayın melih "Dinde zorlama yoktur" da Bu anlatmaya çalıştığım ayette ALLAH'a atılanan iftirayı düzeltme vardır. Yani müşrikleri takındığı tavrı düzeltme vardır ------------------------------------------------------------------------------------ Yazımda çeliş ki olmadığını göstermek için alt alta kopyaladım, dikkatli okursan anlarsın. Seninle anlaşamadığımız, nokta " müşrikler" konusudur. Müşrik, Allah’ın varlığını kabul etmekle beraber ibadetleri de Allah ile beraber bir başkasına yapan yada Allah’tan başkasına yapan kimsedir. Allah’a ibedetlerde ortak koşar, Allah’a ait hak,yetki ve sıfatları Allah’tan başkalarına da verir. Müşrik kimdir anladın isen senin sorduğun soruya geçeceğim, çünkü müşriğin kim olduğunu öğrenmeden diğer kısımların anlamı kalmıyor. Not:Eğer şimdi soru soracak san müşrik hakkında sor |
Alıntı:
"dinde zorlama yoktur"cümlesi sadece müslüman olanlara mı demek istiyorsunuz? mesela yolculuk esnasında "oruç tutmayın"denir bu mu "zorlama yokturun" anlamı demek istiyorsunuz yoksa "başka dinlere kesinlikle saygı duymayın" mı demek istiyorsunuz? bir karar verin artık |
Alıntı:
sen aklını peynir ekmek ile mi yedinizi?yahu kendinizi savunacam diye rezil etmeyin kendinizi |
Usaklar ne tartiginizi biliyor musunuz?
1-Mekkede müslümanlar 12 yil iskence ve zulme maruz kalmislar ellerinden degil inanma yasama haklari bile alinmaya calisilmistir. 2-Bu dönemde olgunlastirilan hic bir dünya menfaatine kendini satmayacagini isbatlayan müminler Medineye göc edip burada inanan öteki kardesleriyle birlikte, iclerinde yahudi ve hristiyanlarin da bulundugu bir devlet kurmuslardir. Buna medine devleti diyelim. 3-Medine devletini ortadan kaldirmak icin önce mekkeli müsrikler savasmis(Bedir), kaybedince bir daha(Uhut) bu savas ortada kalinca ve müslümanlar cogalmaya devam ettiklerinden en son hendek savasi yapilmistir. Hendekte bir cok Islam karsiti kabileler bir araya gelmisler ve saflar daha netlesmistir. Yahudiler bile müsriklerle isbirligi yapmislardir. Hedeflerine ulasamayinca artik bir daha büyük bir savasa gücleri kalmamistir. Ama yinede Mekkeliler ve ötekiler artik neye patlarsa patlasin bu dine engel olmak istemektedirler, bu bir savastir. Bu savasa ragmen zekatin büyük bir bölümü kalpleri isindirilsin diye bu müsriklere dagitilmis onlara her türlü yardim yapilmistir. Ne yapilirsa yapilsin müsriklerin düsmanliktan vazgecmeyecekleri netlestikten sonra bunlara Islam tarafindan kesin tavir konmustur. Bu konuda Allahin müsrikler diye kasdettigi kabileler, Medine devletiyle savas halinde olan müsrik kabilelerdir. Ayni dönemde müsrik oldugu halde Medine devletiyle anlasmasi olan müsrikler de vardir ve bunlar bu ayetlere dahil degildirler. Kaldiki Islam dini bir toprak elegecirmek, bir devlet kurmak, zenginliklere sahip olmak veya bir irki baska birilerine üstün kilmak gibi dünyevi herhangi bir kaygi gütmez. Onun hedefi tutsak edilen insan iradesini tekrar hürriyetine kavusturmaktir. bu sebeple dinini gizli tutan korkudan aciklayamayan insanlar veya son anda yaptigi yanlisi görebilenler de olabilir bunlara dokunulmaz. Hedef bu insanlari öldürmek degil diriltmektir. Hangi düsman teslim olup sizden oldum diyeni bagislayip kardes sayar silahini geri verir? Bosnada BM kampindaki onbinlerce masum kadin ve cocuk dünyanin gözü önünde katledilmistir. Müslümanlar kadin cocuk ve yaslilara da ne olursa olsunlar silah dogrultmazlar. Görüyorum ki burdaki müslümanlar bile bazi ayrintilardan habersizler. Tarih okumak mi bu kadar zor, yoksa göbekten atmak mi bu kadar zevkli anlayamadim. Saygilar... |
Alıntı:
Bir kişiyi dine inanması için zorlayamazsınız, inanmıyor diye öldüremezsiniz. Dinde zorlama yoktur ifadesi bunun gibidir. Saygılar |
Alıntı:
bknz: Türkler nasıl müslümanlaştırıldı... |
Sayın melih; Müşrik konusunda kısmen anlaştık ama tam manası ile değil. Anlaşamadığımız nokta ALLAH'a inanmaları doğrumu? yoksa burada da mı? anlaştık.
Hakaret etmeden sinirlenmeden Saygıyı unutmadan okay mı? |
Alıntı:
Söyle anlatayim; Bu söz biz müslümanlari ilgilendiren bi sözdür... Bu baglamda sözün muhatapi dini kabul etmis insanlar... Yani ben bir müslüman olarak kimseye zorla birseyi dayattiramam... Bir hristiyani Hz. Isa as Allah´in peygamberi ve kuludur böyle inanacaksin diye zorlayamam, bir müslümani hacca git veyahut namaz kil diye zorlayamam, yada bi ateisti zorla islam´a sokamam... |
Alıntı:
Niye sadece Allahin müsrikleri gördügünüz yerde öldürün emrini görüyorsunuzda, Müsrik liderlerin müslümanlari gördügünüz yerde öldürün emriyle hic ilgilenmiyorsunuz? Müsrikler sadece öldürmekle kalmiyor hemde ölüye dahi akilalmaz iskenceler yapiyordular. Müslümanlar buna karsilik kendilerine bu denli acimasiz savas acan topluluga kuralli bir sekilde karsilik veriyordu. Hayatta kalabilmek icin baska yol kalmamisti. Önceki iletimde müslümanlarin bu hususta ne kadar hassas davrandiklarini, öldürmekten cok kurtarmak icin bahaneler aradiklarini yazmistim. Tabi bütün bunlari siz kendiniz tesbit edebilirdiniz; Herhangi bir siyer yada islam tarihi kitabini karistirma zahmetinde bulunsaniz bu ayetlerin hangi sartlarda geldigini kendiniz görür ve ordaki müminlerden veya müsriklerden biri olsaniz ne yapardiniz sorusuna da cevap verebilirdiniz. Kusura bakmayin ama bu yaklasimlarinizi ben cok bilgisiz ve ciddiyetsiz buluyorum. Saygilar... |
Sayın karinca;
Ters yönden düşünelim siz bize hep islam kaynaklarını gerçek kabul etmemizi tavsiye ediyorsunuz.Tarihsel analiz tek taraflı yapılmaz toplumsal olaylarda.Peki tersini savunan islam dışı kaynaklar varmı da neye göre karşılaştırıp karar veriyorsunuz? Siz bilgi diye inanmak istediğiniz tek taraflı hikayeleri kanıt sayıyorsunuz. Bakın bir örnek, ki islami kaynaklara göre, ilk zamanlar çok acı ve işkence görmüşler diyorsunuz. Doğrudur diyelim ki doğruluk payı mutlaka vardır hiç bir olay tek taraflı olamaz, öldürülen var mı? Irzına geçilen var mı? malına el konulan var mı? Baskıdan ve işkenceden kastınız yine sizin kaynaklarınızın anlattığı tek taraflı ulvi masallar. yine kendinizi kandırdığınız islam öncesi cahileye dönemi masalıda işin ayrı yönü. Hangi gelenek islama sokulmadı ki? Kölelik aynen devam, çok eşlilik aynen devam. Medineye göçmüşler kısmından sonra ne hikmettir ki güçlenme zamanları, medinede kimse niye onlara baskı yapmamış. Niye işkence yapmamış. Varmı kaynak tarafsız elinizde? Sonra savaşlar başlamış. İlk zamanlar savaşsız dönemdeki ayetler hep tebliğ, barış, hoş görü eksenli. Ne zamanki güçlenmişler kabul etmeyen herkes düşman ilan edilmiş. Bunları anlamak için sanırım sizin masallarınızla tarihi anlamaya çalışmak tek taraflı bakmak olur. Hala vaaz veriyorsunuz ve bunu söyleyincede sevgi insanıyım , diyerek yine karşı görüşü kişi bazında yargılamaktan geri durmuyorsunuz. Yakışmış efendim size. şimdilik saygımla gittim... |
[QUOTE=karinca;323493]Sayin hackercesur,
Niye sadece Allahin müsrikleri gördügünüz yerde öldürün emrini görüyorsunuzda, Müsrik liderlerin müslümanlari gördügünüz yerde öldürün emriyle hic ilgilenmiyorsunuz? Müsrikler sadece öldürmekle kalmiyor hemde ölüye dahi akilalmaz iskenceler yapiyordular. Müslümanlar buna karsilik kendilerine bu denli acimasiz savas acan topluluga kuralli bir sekilde karsilik veriyordu.[QUOTE] O zaman müşriklerden ne farkınız var. Onlarda inançları uğruna öldürüyor siz de. Ayrıca müşriklerin yaptıklarını da doğrulamayız merak etmeyin siz. Neden acaba bütün bu kanlı savaşların çoğu din temellidir. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:31 . |