![]() |
Kuranı Hz Muhammed yazdı diyenlere soru
Kuranı Hz Muhammed yazdı diyenler şunu açıklarmı acaba
Sadece bu düşüncede olanlar lütfen Madem Hz muhammed yazdı ozaman neden "Biz" kelimesi zikrediliyo "Ben" deseydi tekil şahıs kullansaydı Yok birden çok gibi çoğul şahıs gibi kullanmışsa ozaman diğerleri kim Ama doğrusu Allahın kudretinden dolayı "Biz" kelimesini Allah zikretmemişmidir Diğer bir bölümde Tevratı İncili Zeburu kim yazdı Kitap gelen peygamberler veya onların ashabı kaleme alması yazmaksa yazın diyin yok onlar uydurdu diyosanız açık net yazın kelimeler arkasına saklanmayın Kitap Allah tarafından peygamberlere vahiy yoluyla geldi ve kaleme alıdnmı demek istiyosunuz |
İslam dini gelirken en çok üstünde durduğu konu tanrının bir tane olduğu onun adının da allah olduğuydu. İslam, bu konuya çok önem verirken, Kuran dilinde sıklıkla "biz" dilinin kulanılması çelişkilerinden biridir. "Biz yarattık" gibi ifadeler kullanırken Kuranın tanrısı aslında yaratma işine bir de ortak olduğunu kabullenmiş oluyor. Burada "biz" derken kasdedilen diğerleri muhtemelen melekler oluyor. Ama "biz yaptık" ifadesiyle aslında Kuran en fazla önem verdiği konuyu kendisi ihlal etmiş oluyor: İslama göre yaratma sadece allaha mahsustur.
|
belkide şu olmasın
Şöyle olmasın acaba
Hani klasik bir laf vardır insan alışınca bazen farkına varmaz öyle devam eder Soruyolar Kim yazdı bu güzel romanı Biz yazdık dersin sende halbuki sadece sen tek başına yazmışındır romanı Kişi o esnada övünür heybetlenir kendi yazdığı şeye güzel denmesinden ve ben yazdım demez biz yazdık der Başka bi laf varsın sen kötü davran biz şerbett der içeriz halbuki sen tek başına içiyosundur Allah ın Biz yarattık Biz yaparız demesi de böyle olmalı başka seçenek yok Ozaman tek tanrı diilse ikinci üçüncü nerde gibi saçma bir soru çıkar Millet Bir Yaratana inanmıyo bu devirde ikinci üçünücüyü nerden saçmalıcak Kuran böyle bişeyi kabul etmez melekleriyle birliktede yaratmaz Allah çünkü melekler yaratma gücüne sahip diildir onlar Allah ın kendilerine emrettiklerini yapmakla yükümlüdürler EEE geriye ne kalıyo ozaman Biz denmesi heybet ve kudretten ileri gelmedir türkçemizde örneği var yukarda yazdım |
master,
"Kim yazdı bu güzel romanı Biz yazdık dersin sende" Esprini çok beğendim. |
Zariyat50
Öyleyse, Allah'a doğru (yönelip, şirkten ve bozulmalardan) kaçın. Gerçekten ben sizi, O'ndan yana açıkça uyarıyorum. (50) Bunu Allah mı diyor Muhammed mi? |
İlk ayetler:
"Oku, Yaratan Rabbinin adıyla" Hz.Muhammed Kuran'ı kafasından uydurmuş olsaydı herhalde böyle başlamazdı. Şöyle başlayabilirdi: "Oku, benim adımla" Hz.Muhammed, Kuran'ı kafasından uydurmuş olsaydı, herhalde Hira'dan daha sakin inerdi, neye uğradığını şaşırmış bir halde paldır küldür koşup titreye titreye örtülerin altına girmezdi. Hz.Muhammed Kuran'ı kendi kafasından uydurmuş olsaydı herhalde vefatından kısa süre önce "Bugün, size dininizi bütünledim, üzerinize olan nimetimi tamamladım, din olarak sizin için İslam'ı beğendim." ayetlerini uyduramazdı. Belki tamamlanmamış bir Kuran olurdu elimizde, Muhammed ise Mekke'den hicret ederken veya Bedir'de bir köşede öldürülür giderdi... Hz.Muhammed Kuran'ı kendi kafasından uydurmuş olsaydı inanın daha birçok şey olurdu. Ama hiçbiri şimdiki gibi olmazdı... |
forumlarr iyi okunmuyo maalesef
Bu sorular hep aynı sorular ozaman Zariyat 50de ne yazıyo Ben diyo Hz. Muhammed mi yazdı sorusu kaç defa soruldu bana ayrı ayrı forum köşelerinde
Sonrada site admiinnleri gereksiz aynı başlıkk atmayın diye başlıklarımızı kitliyo Zariyat suresinin açıklaması bu linktee yazıyo http://turandursun.com/modules.php?n...ewtopic&t=2889 BİLGİ PAYLAŞINCA GÜZELDİR AMA FORUMLARI ARAŞTIRMADAN DEVAMLI AYNI SORULAR İLE SIKIŞTIRMA NİTELİĞİNDE SORULAN SORULAR BİLGİYİ PAYLAŞMAK DİİLDİR |
Kuranı muhammed filan yazmamıştır. Eğer muhammed diye biri gerçekten yaşadıysa ayet diye söylediği sözlerin içeriğinin neye ulaştığından, toplamının ne olduğundan kendisinin bile haberi yoktur.
Kuranı araplar anonim olarak yazmışlardır. Kuran bir kitap bile sayılmaz. Bir kağıt hurdalığından sayfalar toplayıp dizseniz ve ciltleseniz, yaldızlı bir de kapak ve kenar süslemeleri yapsanız bu bir kitap olur mu? Olmaz. Kuran da aynısıdır. O yaldızlı cildin içinden çıkarıp kağıt fabrikasına gönderilecek bir hammaddedir. Belirli bir miktarı geri dönüştürülerek hiç olmazsa bir ağaç kurtarılır... |
Alıntı:
Sen beni güldürdün, başkaları da seni güldürsün:) İnanç denen şey aklı ve beyni nasıl bloke ediyormuş bir kez daha gördük. İnsan inancını savunmak isterken ne komik durumlara düşüyor. |
Alıntı:
456 mesaj yazan insan bu forumda bir şeyler okumuştur diye düşünüyorum. İkinci el bilgi ile, size anlatılanları kesin doğru görerek, okumayarak, duyduğumuza inanarak yaşarsak bu yazıları yazarız. |
Önce KURAN'ı okuyun ki,
Alıntı:
================================================== ======================== HÛD 11/1-2-3. Elif, Lam, Ra. Bu Kitap, hakim ve haberdar olan Allah tarafından, Allah’tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayetleri kesin kılınmış, sonra da uzun uzadıya açıklanmış bir Kitap’dır. Ben size, O’nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeciyim. Rabbinizden mağfiret dileyin ve O’na tevbe edin ki, belli bir süreye kadar sizi güzelce geçindirsin ve her fazilet sahibine faziletinin karşılığını versin. Eğer yüz çevirirseniz o zaman ben doğrusu hakkınızda büyük günün azabından korkarım. ================================================== ================== Bakınız BEN diyor...Siz Kuran'ı hiç okumadan bizimle bu konuları tartışamazsınız ki! Bu BEN diyen kim? ''Biz'' demeyi unutmuş olan değil mi? Ne vahiysi? Vahiy diye sizi kandırmışlar ancak siz bizi kandıramazsınız. Vahiy diye HİNDULAR kendi dinlerindeki VEDA'lara ve UPANİŞADLARA derler. Vahiy diye bir gerçek yoktur. Neden olsun ki? KURAN açıkça bir kızgın insanın sözlerinden başka bir gerçeklik taşımıaz. Beddualar eden, insanları duvara dayalı kerestelere benzeten bir tanrıya siz inanıyorsanız, çok yanılırsınız... Önce KURAN'ı okuyacak ve orada TANRIYA yakışmayan sure ve ayetleri göreceksiniz. Sonra da buraya gelip bize laf yetiştirirsiniz. Bütün kutsal diye sunulan kitapları insanlar söylemiş ve yazmışlardır. Tanrının aracılara, elçilere ihtiyacı yoktur. Bu kadar basiti bilmeyenler de kendilerine söylenenlere inanmakta ve VAHİY masalını yinelemek suretiyle bize sunmaya yeltenmektedirler. Size gerekli olan sadece ve sadece FARKINDALIKTIR. |
Hepsi insan tarafindan yazilmistir.
Bununla birlikte adi gecen peygamberlerin, hicbirisinin kesin yasadigi zaman araligi belli degildir. Ancak elestiri bakimindan, tartismalarda mumkun mertebe kurguya sadik kalindigindan, Muhammed, Musa vs. isimler kullanilir. Buna Hindular'da dahildir. Yani Hindular suyun basi diye bir kural yoktur. Zira vahiy gercekte esinlenme, birseyi ortaya koyma, ongorme demektir. Din konusu gundeme geldiginde, bu biri yolladi ben de teblig ettim sekline doner. Bugun magara adaminin, duvara cizdigi resim de kendine vahiydir. |
Bazi ayetler yuzunden musluman arkadaslarin kafasinin karisik olmasi normaldir.Ahzap suresi 37,50,53 vs gibi ayetlerin savunmasini 'ya bunlari Muhammed yazsaydi,bu kadar acik verirmiydi?' turunde cocukca savunma yapmaktadirlar.
Oysa Muhammedin taktigini ben yillar once ,lisede okurken yapmistim. Hic sevmedigim irkci bir ogretmene cok agir sozlerle bir mektup yazip,altina adimi soyadimida yazip evine postalamistim. Bir kac gun sonra mudurun odasina cagirdilar ve mektubu gosterip beni okuldan atacaklarini soylediler. Saskin saskin rol yaparak 'mektubu benim yazdigimi nereden cikadiniz,yok boyle birsey,ben yazmadim' deyince ,bana altinda yazili adimi ve soyadimi gosterdiler. Bende ' ya siz yillarin tecrubeli ogretmenlerisiniz,bu mektubu ben yazsam altina adimi/soyadimi yazacak kadar gerizekalimiyim? deyince ,k.clarinin uzerine oturup kaldilar ve bana sinifta dusmanim olup olmadigini sormaya basladilar.Butun imtihan kagitlarini kontrol edip,sucluyu bulmaya calistilar.Bu plani yapan basmagulun zekasi sanki bunlari dusunupte,mektbu okul disindan birine yazdirma olasiligi yokmus gibi :) 'Ya bu kitabi yazan Muhammed olsaydi,kendini kucuk dusurecek bu ayetleri yazarmiydi?' sorusunu soranlar bu animi cok guzel okusun. Muhammed bunu yaptiginda 40 yasinda,bense 15 yasindaydim! |
Sayın Basmagül,
Salt insanı değil, feleği dahi şaşırtacak bir zekanız olduğunu böyle ulu orta açıklarsanız, Çoğu Müslüman dinden çıkar ve gider! Siz de onların günahlarını da üslenerek cehennemin narında döner durursunuz! Esenlik dileklerimle, |
Alıntı:
Cok guzel bir noktaya dikkat cekmissiniz basmagul. Zaten Muhammed'in yasadigi zaman araligi kesin olarak belli degildir. |
ne kadar saçma bir düşünce şu melekler ve peygamberler. allahın hiç başkasına hizmetçilere uşaklara falan ihtiyacı olur muymuş? benim bildiğim allah ol der ve ol. kuranda da bunu söylemiyormu. madem herşeye ol diyor ve de oluyor o zaman neden meleklere ihtiyacı olsun ki? ol deyince olmuyorsa işini meleklere yaptırıyorsa peygamberlere yaptırıyorsa haşaa öyle allah mı olur?
bi de kalkmış bunlara inanan var? biz kimmiş? biz muhammed ve arkadaşları (köleleri) imiş oldu mu? muhammed çok adaletli bir insan olduğu için akıl aldığı hocalarının hakkını yemek istememiş o yüzden direk ben dememiş "biz"demiş. vay be kulağa çok mantıklı geldi :D |
işte o yüzden O Hz Muhammed sende basmagülsün....
O doğruları,sen zıpırlıkları yaparsın.. Zaten Hz Muhammedin yaşadıgı zaman aralığı kesin olarak belli değil ama Kuranın tevrat incil sümerlerden araklaandığı belli öylemi..? Nuh tufanıda bir destan aslında hikaye bu kesin fakat Hz muhammedin yaşadığı zaman aralıı gı belli değil..öylemi? ÇElişkili konuşuyorsunuz... İşinize geldiğinde Tarihde yok bu böyle şu şöyle dersiniz.. ama 571-632 yıllarında neler olup bittiği belli değil dersiniz.. bence çelişkili konuşuyorsunuz.. |
Alıntı:
Yalnız ona mahsus olmak üzere :D |
Alıntı:
Musa oturup kendi olumunu ve sonrasinda olanlari mi yazdi Tevrat'a? Hepsi insan tarafindan sonradan yazilmistir. O yillarda bir tane Islam devleti gosterin bize Muhammed tarafindan kurulmus , yalniz islam kaynaklari olmasin. Nuh tufanini da hesaba katsaniz, Nuh'un Mekke'ye gittigi konusunda tek islami kaynak yoktur. Nuh oldu(olmek) mu tufanda? |
kuranın tevrat incil sümerlerden alıntı olmadığına kuranda yazan herşeyin ilk olduğuna kanıtın var mı undersun?
Nuh tufanı da bir destan diyorum. Nuhun kendisi de yaşamadı diyorum. Ya da nuh adında biri yaşamıştır ama o sizin bildiğiniz öyle 950 yıl yaşayan bi adam olamaz diyorum. Mantıken bu mümkün değil. (ama doğru bu konularda MANTIK olmazdı di mi, pardon) Çelişkili konuşuyorsak, çelişkisiz bir şey bekliyoruz sizden. Daha kitabınızdaki BEN, BİZ, O bile çelişkili. UNDERSUN sana tavsiyem, bu aralar havalar çok sıcak, ağustos ayındayız. Bence sen biraz da gölgede dur ;) |
Alıntı:
Sadece ogretmenler odasindan telefonla annesinin olum haberini veren ve Turkce bilmeyen dedesiyle konusmaya calisan bir Kurt ogrenciye,sirf kurtce konusuyor diye yandan yumruk atan serefsiz hocanin haddini bildirdim.Hemde kurtlukle uzaktan ,yakindan alakam olmadigi halde. Eger bir insan evladi yasindaki evlatliginin karisina goz koyarak,amca kizi,teyze,dayi,hala kizlarina Allah adina talip oluyorsa ve bunlar dogru, benim yaptigim zipiliksa,kusura bakma ben zipirlik yapmaya omrumun sonuna kadar devam edecegim. Isterseniz hayati boyunca kadin ve ganimet avciligi yapan birinin isminin basina HZ ,bizimkine PZ koyun.Ama insanlik onuru sonunda kimin HZ,kimin PZ oldugunu cok iyi anlayacak. |
Alıntı:
|
Muhammed diye birinin gerçekten yaşamış olduğunu varsayalım.
Bu kişi ancak ve ancak birtakım sara gibi, şizofreni gibi veya otizm gibi hastalıkları olan bir kişi olabilir. Mekke'de bir yönetim değişikliği yapmak isteyen kişilerin bir peygambere ihtiyaçları vardır. Muhammed bu iş için biçilmiş kaftandır. Muhammedi sen peygambersin diye dolduruşa getirirler ve kendinden büyük bir dul ile yetinmek zorunda kalan ve onun ticaretine bakmaktan doğru dürüst bir cinsellik de yaşayamamış bu zavallıya ona bir sürü karı kız, ganimet, mal, para getirecek bir iş önerirler. Yapması gereken tek şey "filanca ayet bana indi" demektir. Bunu yapmakla tüm vaadler yerine gelecektir. Evlatlığının karısını bile canı çekse hemen onu boşandırıp muhammedin koynuna sokacaklardır. Bunun ancak böyle olabileceğinin bir çok kanıtı vardır. Hem ayet diye, hem hadis diye gelen haberlerden. Hadis ile bir örnek vererek başlayalım: Rivayete göre ömer, muhammedin karısı Sevde'yi görür ve sevde uzun boylu, alımlı bir kadındır. Açık boynu ömerin cinselliğini uyarır. Ömer bu duruma öfkelenerek yaşlı bir adam olan muhammedin karılarına kim bilir kendi gibi kimlerin heveslendiği aklına gelir. Hemen muhammedi bu konuda uyarır ve onun gibi yaşlı bir adamın bu kadar karıyı avucunda tutabilmesi için daha baskıcı olmasını önerir. Muhammed arkadaşının sözünü dinler ve hemen bir ayet imal eder. Başörtülerin yakaya inmesini. Yani boynun örtülmesini. Ayet kanıtına gelince: "Sizi boşarsa, Rabbi ona, belki sizin yerinize sizden daha iyi, teslim olan, inanan, adayan, yönelen, kulluk eden, aktif, dul ve genç eşler verir" (Kuran 66/5) Pasajın başladığı kelime "asâ" umulur, belki demektir. Çok dikkat çekici bir ifade. Muhammed açıkça eşlerini boşayıp taze cilloplar elde etmeye hevesleniyor. Acaba ömer filan buna razı gelip "boşa lan, ayarlarız" der mi ki diye umuda kapılıyor! |
Arkadaşlar onu bunu bilmiyorum da beni ateist düşüncelerimden dolayı ölümle tehdit ediyorlar. Halbuki devlet okutuyor beni, felsefe derslerinde bize dinsizliği öğretiyorlar. Babam bile diyor ki "Oku ama okuduklarına inanma" ya böyle gizli kapaklı olmaz ki nereye kadar sürecek bu...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Siz mesela, sevdiğiniz değer verdiğiniz bir yakınınızı kaybetme korkusu yaşıyor iseniz veya yaşadığınız da, hanginiz vicdansız oluyor? Siz mi? Sevdiğiniz yakınınız mı? |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:19 . |