![]() |
Kuranı inanan okursa nolur inanmayan okursa nolur
Biyerden şöyle duymuştum inandığım güvendiğim çok iyi derecede ilim yapmış birilerinden duyduğumu aktarıyorum
Kuranı inanmış kimse okursa inancı artar inanmamış kimse okursa küfrü artar diye Açıklaması inanan güzelliğini görür gözü açık okur o şekilde okur inanmayan gözü kapalı okur o şekilde okur Benim şahsi yorumum Allahın biz onların gözlerini mühürledik demesi ve biz onların gözlerini açtık kalplerini açtık demesi budur diye düşünüyorum bilmem anlatabiliyomuyum Burda devamlı Yok Allah önceden biliyosa neden beni yarattı fln deniyo işte gerçek ve mantıklı açıklamanın bu şekilde irdelenmesi gerektini düşünüyorum okursunuz katılırsınız katılmazsınız Herşey gönlünüzce olsun |
Elcev p:
Biz Kitab’ı ancak, hakkında ihtilafa düştükleri şeyi onlara açıklaman ve inanan bir kavme rahmet ve hidayet olması dışında (başka bir amaçla) indirmedik. (Nahl Suresi, 64) Onlara bir ayet getirmediğin zaman: “Sen Onu (inmeyen ayeti) derleyip-toplasana” derler. De ki: “Ben, yalnızca bana Rabbimden vahyolunana uyarım. Bu, Rabbinizden olan basiretlerdir; iman edecek bir topluluk için bir hidayet ve bir rahmettir.” (A’raf, 203) Kur’an’dan mü’minler için şifa ve rahmet olan şeyleri indiriyoruz. Oysa o, zalimlere kayıplardan başkasını arttırmaz. (İsra Suresi, 82) Biz o ateşin koruyucularını meleklerden başkasını kılmadık. Ve onların sayısını inkâr edenler için yalnızca bir fitne (konusu) yaptık ki, kendilerine kitap verilenler, kesin bir bilgiyle inansın, iman edenlerin de imanları artsın; kendilerine kitap verilenler ve iman edenler (böylece) kuşkuya kapılmasın. Kalplerinde bir hastalık olanlar ile kafirler de şöyle desin: “Allah, bu örnekle neyi anlatmak istedi?” İşte Allah, dilediğini böyle şaşırtıp-saptırır, dilediğini böyle hidayete erdirir. Rabbinin ordularını kendisinden başka (hiç kimse) bilmez. Bu ise, beşer (insan) için yalnızca bir öğüttür. (Müddessir Suresi, 31) |
Re: Kuranı inanan okursa nolur inanmayan okursa nolur
Alıntı:
|
Başında koca bir sıfır olan sevimli adam,büyük bir espri yeteneğinin olduğunu birkezdaha kanıtladın.Bravo sana. :D :D :D
|
Alıntı:
|
kardeşlerim inanın ki kurana inanıcam ama bir şartla.bu sitede sürekli mantıki sorgulamalara neden olan miras,kadın hakları,kılıç ayetleri,adem ve havvanın yaratılışı ve şeytana mühlet verilmesi, inanılması güç ve herhangi bir sağlam kanıtı olmayan mucizevi olaylar, ceza hukuku , bilimle çelişkili çeşitli kuran ayetleri vb. hakkında ateist kardeşlerimin sunduğu mantıklı argümanlardan daha sağlam mantıksal altyapı arzeden argümanlar getirin ve aklımdaki sorular tatmin olsun yüreğim ferahlasın inanın ki kurana inanacam.
saygılar. |
Master;
Boşuna uğraşmayın o zaman çünkü bizim kalp gözümüz kapanmış, bize ne kadar anlatsanız inkardan vazgeçmeyeceğiz, öbür tarafta cayır cayır yanacağız. Biz Kuranı okusak da inanamayız çünkü bizim gözlerimizde de perde var, o nedenle hiç boşuna buralarda vakit kaybetmeyin siz.Çünkü bizim kalp gözümüzü ancak ve ancak Al_İlah açabilir.O yüzden siz bu şekilde bizi inandırmaya çalışmakla aslında Al-İlaha karşı geliyosunuz. Neden cihad ediyorsunuz kardeşim, bu hristiyan gavurlarının da kalp gözü kapalı.Zorla açcak mısınız? Bir yerde okudum: "Allah kötülerle savaşır" yazmış kalp gözü açık olan bir arkadaşımız, Allah kötülerle savaşıyorsa heralde o kadar da üstün bir şey değil. Kafirleri hiç var etmeyebilirdi ama diyo ki müminler gitsinler cihad etsinler, heralde yukarda patlamış mısırla izliyordur savaşları Al-İlah. Hiç, bir tanrı yarattığı kullarına kin duyabilir mi? Sizin Al-İlah kötülerle savaşa dursun, biz burda tatışmaya devam edelim. Lütfen bana iyi bir cerrah bulun, kalp gözümü açtırcam çünkü benim ki kapalı. :D Bu arada kendinizle çelişiyorsunuz master, insnaa özgür irade verildi diyorsunuz, sonra bu tip fikirler belirtiyorsunuz. Kaç İslam var??? |
öncelike şunu belirtiyim
Öncelikle konu yanlış anlaşılmış benim yazmadığım bir kelime yüzünden kusura bakmayınız bu hatamdan dolayı
Çünkü o eksik kelime yüzünden konu şöyle anlaşılmış biri tarafından Sanki ilim sahibi inanan okursa inancı artar ilim sahibi inanmayan okursa küfrü artar gibi anlaşılmış iki kelime ekledim esas anlatmak istediğim düzeldi Kuran sadece ilim sahibi kişilere gelmedi bu şekilde anlaşılmış değiştirip düzelttim üstteki yazıyı Şimdi gelelim yazılanlara yazmak istediğime öncelikle aspartam kardeşim bir kaç ayet eklemişin eklemenden dolayı teşekkür ederim ben bukadar vakit bulamıyorum maalesef çok teşekkürler Şimdi esas anlatmak istediğim şu bunu yazmaktaki amacım Xanderr85 dostt senin dediğin şeyin artık belini kırmak işte bu kimbilir kaç yıldır senin anladığın gibi anlaşılıyo işte bu mesele demişinki madem Allah gözümü kapamış veya açmış neden ozaman yaşıyim mantığında bi durum sölüyo herkes senin gibi Benim yazdığım buna cevap oluyo işte senin ve senin gibi düşünenler bu yüzden saçma düşüncelere kapılıyo ben asla ayetlerde deformasyon yapmıyorum yapamamda zaten sizin inanmadınız günaha girerim ozaman Geçen göz kapama ve açma hadisesi insanın elinde olan bişey kardeşim açarak inanmaya ve anlamaya çalışarak okursan zaten farkına varıcaksın kapalı yok bu saçma olur ozaman böyle olmazki ama der gibi okursan ozaman zaten inanmazsın anlamında Örnek okumaya devam ettiğin herhangi bir kitabı gün geçerken zevkle ve istekle okurkenki durumu ve sıkıcı lann bu tamamen boş dediğin kitabı okurkenki durumu nolur o kitabın senin gözünde Bir dostta şunu bunu onu açıklayın hatta mucize gösterin inanıcam hakkaten demiş Güldüm :) Müşriklerde zamanında böyle diyomuş mucize göster inanıcaz diyolarmış mucizeyi gördüklerindede SEN EN BÜYÜK SİHİRBAZSIN deyip defolup gidiyolarmış Şuan senin yerinde olmak tekrar dünyada olmak için Allah a nasıl yalvarıp yakarıyolardır sen düşün Bir doğaüstü olay görsen inanıcakmısın yoksa o müşrik abiilerin gibimi yapıcaksın yani şuan bu cümleyi yazarken kendinimi kandırıyosun acaba Ben bilmem senin bilicen iş Yeterki gözünüz ve kalbiniz açık okumayı deneyin bikerede Kuran ı Ama 45 defa okudum inanmadım demeyin çünkü üstte Kuran ne şekilde okunursa inanç oluşur ve artar ile ne şekilde okunursa insanın küfrü artar düşüncesini yazdım Belki inancınızda değişiklik olur İkinci meselede şuki yine Xanderr dost kimse kimseyi inandırmaya çalışmıyo burda siz bişey yazıyosunuz biz bişey yazıyoruz biz bişey yazıyoruz siz bişey yazıyosunuz durum bukadar KİME NEKİ SENİ İNANDIRMAYA ÇALIŞSIN Heee biz Allahın dinini yaymaya çalışırız mantıklı düzgün ve güzel biçimde okadar o yüzden boş konuşma istersen kimsenin senin dediğin gibi bişey yapma çabası yok |
Bu ilmi yüksek zatlar , muhtemelen ehlisünnetin nurcu kolundandır..
Böyle saçma bir fikir olur mu? Siz bütün dini kitapları niçin yazıyorsunuz? İnananlar için mi? Tabiat risalesi , Haşir risalesi Niçin? İnanana Allah'ın ispatı amacıyla kitap yazılır mı? Niçin İngilizce , Almanca kitaplar yayınlanıyor? İnanmayanlar okusun da , İslam'ı daha çok eleştirsinler diye mi? Marks'ın Kapital'ini okursunuz..İnanırsanız Sosyalist olabilirsiniz.. İnanmazsanız olmazsınız.. Darwin'in Türlerin Kökeni'ni okursunuz..İnanırsanız Evrim Teorisini benimsersiniz..İnanmazsanız karşı çıkarsınız.. Kur'an'da böyledir.. Sizce inanmayanın , küfrünü arttıracak bilgiler mi var Kur'an'da? |
hiçbirini tanımadım
Hiçbir nurcu kol köy kasaba grup tanımadım
Diyosunki inanmayanın küfrünü artırıcak bilgilermi var Kuran da Sence mantıklımı böyle bişey olması ben örneğini verdim Derlerki liselerde edebiyatçı çok fena heeee herkesi yakıyo dövüyo Sende edebiyatçıyı kapalı gözünle önyargıyla yaklaşmışın ve öle ahdetmişin öle başlıyosun derslerine girmeye edebiyatçının her söledine her lafına muhalefett neden çünkü daha onu kapalı gözünle yargılıyosun içine inmemişin Ama edebiyatçıya iyi gözle bakıyim diye içinde geçiriyosun ve iyi gözle bakmaya başlıyosun gün geçtikçe birde bakıyosunki edebiyatçının en güzel çiçekten daha masum daha şefkatli bir kalbi var |
Master kardeşim;
Verdiğin Edebiyatçı örneğinin , başlık yazınla ne kadar çeliştiğinin farkında mısın.. Bu tür iddialı konulara değinirken , kaynak vermek gerekir.. İlmi yüksek güvendiğim kişiler diyerek kaynak olmaz.. Kur'an'dan bahsediyoruz..Erich Van Daniken'in kitabından değil.. Biraz daha dikkat lütfen.. Bir de , eğer biliyorsan noktalama işaretlerini , kullanmakta ihmal etme lütfen..Anlamakta zorluk çekiliyor..Bilmiyorsan ne yapalım , senin yazılarına iki misli zaman ayıracağız çaresiz.. |
dikkat ederim
Noktalama işaretlerine dikkat ederim......
Ayrıca sana asla senin yazılarında hata çelişki aramıyorum aksine nasiplenip bilgi alıyorum Edebiyatçı örneği imi üstünde örnek Kuranın nasıl okunaması gerektiğine dair nacizane bir örnek Erichh Vann ın kitabından bahsetmiyorumki dediğin gibi kitapların nasıl okunmasına dair bir yazı bu Kuranda faydalanılcak bir yol doğruluk kitabıysa diğer kitaplar gibi okumamıza dair bir örnek |
Master kardeşim;
Hala inatla sürdürüyorsun ve üstüne üstüne cevap yazıyorsun.. Hatayı kabullenmek bir erdemdir.. Başlık konusunda , bir bilimsel kanun gibi , terem gibi bir iddia da bulunuyorsun ve kaynağı yok.. Şimdi lütfen , cevap verebiliyorsan şu sorularıma cevap ver..Veremiyorsan yazdığının hatalı olduğunu kabul et ; 1- "ilim sahibi inanan okursa inancı artar ilim sahibi inanmayan okursa küfrü artar" sözü kime ait.. 2- Bu sözün ispatı nedir? 3- İnanmadığı halde , Kur'an'ı okuduktan sonra inanan , örnekleri inanmış saymayacak mıyız? |
hata mı
hata yapıyosun diyen hatasını görmez
Bu yanılgadan vazgeçç Panntediar ilim sahibi inanan okursa inancı artar ilim sahibi inanmayan okursa küfrü artar Ben asla böyle bişey yazmadım en üstte yazdığım duruyo İnanan okursa ile inanmayan okursa ilim sahibi ile alakası yok güzel kardeşim İlim sahipleri okusun ozaman Kuran onlaramı geldi sadece anlamı çıkar senin yazdığından Benim yazdığım ise farklı Bu birzaman duyduğum bişey kaynağı yok maalesef duyduğumu yazdım kanıt yok kanıt olmayan bişeyi neden yazıyosun dersen bence çok iyi anlatılmış bir kıssada olabilir Ama bana gayet mantıklı geldi bu söz Herşeyde mantık arıyoruz daha doğrusu arıyosunuz ya ondan :) Ben yazıcamı yazdım hala okuma hatası yapıyosun yazdıklarımda bıkmadan usanmadan bunu yazıyorum yazdıklarımı sölemeye çalıştıklarımı LÜTFEN ÖNCE DÜZGÜN OKUYUNUZ |
Alıntı:
Bir insan , Kur'an'ı okumadan-bilmeden , ön yargılı olarak , Kur'an'a ve İslam'a karşıysa , bu insan kur'an'ı okuduğunda da şartlanmış olarak okuyacak ve hep eleştirisel gözle bakacaktır..En basit konularda dahi hata arayacak , ışık tutan konuları ise görmezden gelecektir.. Kur'an'ı , okumadan önce , anlatılanlarla , duyduklarıyla etkilenmiş ve inanmış insan ise , Kur'an'ı okudukça , daha da etkilenecek ve inancı pekişecektir.. Bu iki şartlanmış kesim dışında kalan , ön yargısız , tarafsız , objektif olarak Kur'an'ı okuyanlar hakkında ise kesin birşey söylenemez..Çünkü etkilenenler de olabilir , etkilenmeyenler de.. Kur'an'da bahsi geçen kalbi mühürlü terimi , kemikleşmiş fanatik taraftarlar vardır ya "assalar dönmem" diyen işte o tür insanlar kastedilmiştir.. Bilmem anlatabildim mi? Belki senin dinlediğin o güvenilir ilmi yüksek kişiler de , farklı ve haklı bir anlatımda bulunmuştur da , senin aklında kalanları yazıya döküp ifade ederken , değişik anlamaya yol açacak şekli almış olabilir.. Sağlık olsun.. |
gayet güzel
Gayet güzel yazmışın panteidarr kardeşim
Yani şartlanmış biri bile olsa istediği kada okumuş veya okumamış olsun Kuran ı yinede anlayarak okumalı demeye çalışıyorum Açıkçası ben kendimden örnek veriyim 20 yaşıma kadar Allaha şükür müslüman bir ailede büyüdüm dini onlardan öğrendim Kuranın mealini bile okumadım o yaşa kadar ama Şükürler olsunki ailem ve çevrem tarafından dinin hep güzell taraflarını gördüm Bu bana verilen bir hikmet diye düşünüyorum Mesela aaaa orda şumu var hadi ozaman Beyazıt camiine gidip basbas bağaralım bağırıcaksın diyen veya şart koşan olmadı Allaha şükürler olsun ne ailemde ve çevremde Tasavvuf ehliyle güzelle baş eğmeyi bilenlerle büyüdüm neyse kendimden örnek vermemin sebebi aşağada biyere bağlıcam ondan kendi reklamım meklamım diil Hoş reklamımı yapıcak bir bilgimde üstünlüğümde yok zaten bende Allah ın aciz kullarından biriyim Ama 20 yaşından sonra Kuran ı açıp mealini okumaya başladımda bile hala okumaktayım şükür bitmiş diil Ailem ve çevreme Allah burda neden bunu demiş neden bu böyle olmuş Kuranda burda Allah ın demek istediği nedir anlatırmısın diye devamlı araştırıp sormuşumdur Okumaya başladıktan sonra baştan inanmamak isteyerek önyargılı davranarak okunursa bu okuyana hep ayetler çelişki olarak gelicektir, ferah ve anlamaya yönelik okumaya çalışanda okudukça feraha erip dahada çok inanmaya başlıcaktır demeye getirdim ben o yazıyı yazarken |
master,
"Okumaya başladıktan sonra baştan inanmamak isteyerek önyargılı davranarak okunursa bu okuyana hep ayetler çelişki olarak gelicektir, ferah ve anlamaya yönelik okumaya çalışanda okudukça feraha erip dahada çok inanmaya başlıcaktır demeye getirdim ben o yazıyı yazarken" Bu paragrafında, Kuran'ı okuyan kişi baştan inanmamak isteyerek önyargılı davranarak okursa okuyana bu ayetler hep çelişkili gelecektir sonucuna varıyorsun. Devamında ferah ve anlamaya yönelik okumaya çalışanda okudukça feraha erip daha da çok inanmaya başlayacaktır diyorsun. Aslında yazının ikinci bölümü, önyargısız ve dikkatli bir okumayla... diye devam etmesi gerekmiyor mu? Sen Kuran'ı anlamak için değil, "ferah" lık hissetmek için okuyorsun sonucu çıkıyor. Bir çeşit kişisel rahatlamadan bahsediyorsun yani rahatlamak için kuranı okuyorsun. 1. Paragrafın birinci bölümüyle çelişiyorsun. 2. Paragrfın birinci bölümünde bahsedilen kişilere anlamsız şekilde önyargılı bakıyor ve haksız yere suçluyorsun. 3. Paragrafın ikinci bölümünde kuranı ferahlamak için okuduğunu söylüyorsun. Anlamak için okumadığın sonucu çıkıyor. 4. Anlamak için okumadıysan Kuranı okumuş sayılmazsın. Tekrar tekrar okumanda fayda var. 5. Bu metodla okuduğun sürece hayatının sonuna kadar okusan anlamazsın. 6. Kuran'ı önyargısız ve dikkatlice okumalısın. Sonuçta ferahlaman için değil anlaman için indirilmiş. |
sadece ferah kelimesi yok orda
Yazdıklarımın son bölümünnden bahsediyosun ama sadece ferah kelimesi yok orda ferah ve anlamaya yönelik kelimesi var
yani arada koskoca bir VE harfi var ve sonrasındada koskoca bir ANLAMAYA YÖNELİK kelimesi var ferah ve anlamaya yönelik okumaya çalışanda okudukça feraha erip dahada çok inanmaya başlıcaktır demeye getirdim ben o yazıyı yazarken Lütfen kardeşlerim, dostlarım, uykulu mahmur gözlerlemi okuyosunuz yoksa biyere yetişirkenmi alelacele okuyosunuz veya hemen bitsinde anlamasamda olur ama cevap yazıyim başını ortasını sonunu okudum yetti diyerekmi okuyosunuz napıyosunuz anlamıyorum Kuranıda burda yazılanlar gibi okuyosanız herzaman çelişki bulucaksınızdır Lütfen forumlardaki heryazılanı her konuyu daha dirayetli, sağlıklı bir kafayla, gözler mahmur bir şekilde olmadan, sakin sakin, telaşeye getirmeden okuyunuzz |
şuanki müslümanların çoğunun islam inancını şekillendiren etkenlerden birisi de adetlerin islamlaştırılması, mesela eskiden beri çocuk ve genellikle yeni doğan bebeklere takılan nazar boncuklarını dinin yani islamla bağlantısı olan yapılması gereken bir uygulama olarak bilirdim.
tabiki islamı tam anlamı ile araştırmayan ve benim gibi kavrayamayan bir çok insan aynı yanılgıya düşmekteydi ve halende düşenler var nazar boncuğunun oysaki bidat yani allaha şırk koşulan bir araç olduğunun yeni farkına vardım i islama göre insan yaratıcıdan beklemelidir istemelidir bir takım putlardan işte nazar boncuğu ve buna benzer şeylerden medet unmamalıdır peki neden umuyoruz ? islamı yanlış anlayan ve uygulayan kitlelere bakarak bizde islam inancını yanlış algılıyoruz oysaki islam aleyhtarlığı yapan sitelerden ve kişilerden yakamızı bir kurtarıp gerçeğe konsantire olsak her şeyi daha sağlıklı tartıp sonuca daha çabuk varabiliriz. |
Bayseyyah kardeşim ;
İslam'ın inancının yanlış anlaşıldığı ve dine bir takım adetler girmesiyle , dinin yanlış uygulandığı konusuna katılıyorum.. Ancak , nazar boncuğu en basit adettir ve psikolojik yararları da olabilir.. Sen belki küçük bir örnek verdin , nazar boncuğuna gelene kadar , toplumsal düzeni bozan , insanları birbirine düşüren ve düşmanlık yaratan , inanç ve düşünce özgürlüğünü ortadan kaldıran , demokrasiyi , insan haklarını yok sayan , inançlarını putperestlik ve şovenistlik haline getirmiş , sürekli gerici ve yobaz üreten , ülke ve ulus sevgisini geri planlara atan bir din anlayışının hegomonyası altındayız.. Bu anlayış ,Türkiye , Mısır , Pakistan gibi ülkelerde ehlisünnet , İran'da şii , Arabistan'da Vehhabi hakimiyeti vasıtasıyla sürdürülmektedir.. Hristiyanlar da günah çıkartmayla silinen günahlar , islam'da ise uyduruk hadislerle yerleştirilen , hacca gitmekle , günde bilmem kaç defa zikir yapmakla , bir tarikata girip şeyhinin emrinden çıkmamakla siliniyor ve cennetlik olunuyor.. Adı , sanı , ne yaptığı bilinmeyen , rivayetlerle evliya ilan edilmiş ve mezarı türbe haline getirilmiş ölülerden medet umuluyor..Resmen İslam'daki putperestliktir bu.. Asıl putperestlik dururken , sırf siyasi kötü niyetle heykeller bilhassa Atatürk heykelleri ve Anıt-kabir put ilan ediliyor.. Ben anıt kabirde kimsenin ev , araba ,evlilik istediğini duymadım bugüne kadar.. Ama Tellibabalar ,Eyüp Sultan'lar , Yuşa Hazretleri ve yüzlerce türbe puthanedir bugün...Onlara ise asla ses çıkarılmaz.. |
panteidar !
nazar boncuğu örneğini onun fiziksel ağırlığı ile tartmamak lazım yani bir insanın yaratıcısını bırakıp misket büyüklüğündeki bir nazar boncuğu denen bir nesneye yönelmesi o kişinin allaha şırk koştuğunu ve allahın şırk koşanlarıda affetmeyeceğini belirtmiş olması aslında nazar boncuğu örneğinin pek de basit olmayan bir örnek olduğunu gösterir.. bu arada sen sanırım islamın insanları bir kutuplaşmaya ittiğine değinmişsin fakat unuttuğun bir şey var o da her düşünce sisteminin diğerini ittiğini yani ateist ataist komünist ve buna benzer inkarcı zihniyetlerde kendi içlerinde bir birlerinin düşünce sistemini eleştirir tasvip etmezler yani her düşünce sistemi bir birini iten zıt kutuplu mıknatıslar gibidir şu anda olduğu gibi. zaten yukarda belirttiklerimi senin davranış şeklinde görmemizde mümkün çünkü dikkat edersen sende başka bir inancı ve onun ibadet şekillerini eleştiriyorsun oysaki burda savunduğun ilkeye sahip kalıp bu demaokrasinin gereğidir deyip inanç ve kurallarına saygılı olman gerekirdi ama bunu sende göremiyorum hatta sizin zihniyete sahip düşünce sistemlerinde bile göremiyoruz mesela demokrasi özgürlük diye nara atanları baş örtüsü karşıtı olarak görürüz diğer inançlara küfre varan hakaretler yaparken görürüz oysaki allah kuranda bu çizgiyi şöyle belirtmiş EY MÜSLÜMANLAR SİZ BAŞKASININ İNANCINA KÜFRETMEYİN Kİ ONLARDA SİZİN İNANCINIZA KÜFRETMESİN .. işte müslümanların ve islamın düşünce yapısını yukardaki ayet oluşturmaktadır fakat diğer düşünce sistemlerinde bu yok sizinkinde olduğu gibi..... |
Bayseyyah kardeşim ;
Hep aynı terane , Türkiye'de sanki zulüm gören İslam'mış gibi , bir başörtüsü örneği pişirilip pişirilip örnek olarak sunuluyor.. Aynı İslam ise , İran'da , Arabistan'da kadınlara hiçbir yerde , hiçbir zaman başını açmasına izin vermiyor.. Halbuki günahsa eğer , o kadının günahı değil mi? Yasak niye? Türkiye'de de İslamcılardaki yönelim , o ülkelerdeki rejim şeklinedir.. O ülkelere gelince konu , Kur'an'ın emrini uyguluyorlar denir.. Asla samimi şekilde eleştirmezler o ülkelerdeki zulmü.. Türkiye'de tarihe baktığımızda zulmü yapan , özgürlüğü kısıtlayan , inanç ve ifade özgürlüğünü yok sayan İslamcı örgütler , kurumlar ve dolaylı olarak da devlet olmuştur.. Yüzyıllar boyunca , aleviler susturulmuş , sindirilmiş , katledilmiş , iftiraya uğramışlardır.. Yine azınlık din mensupları , sürekli baskı neticesinde ve zaman zaman 6-7 Eylül olayları gibi saldırıya uğrayarak , ülkeden kaçırılmışlardır.. Müslümanlar içinde ehlisünnet dışı , inanç ve düşünce ifade edenler , Hizbullah ve İbda-C gibi örgütler tarafından kaçırılmış , katledilmişlerdir..Domuzbağı gibi vahşi yöntemlerle üstelik.. Yine katledilen onlarca asker , bilim adamı , aydın , yazarın katillerinin bu örgütler olduğu ortaya çıkmıştır.. İslami kesim içinde ise , bu tür bir zulme uğrayan ya da öldürülen bir örnek yoktur.. Hala bugün görüşlerini açık açık ifade edemeyen insanların tüm korkusu , İslamcı kesimin acımasızlığı ve hoşgörüsüzlüğüdür.. Diğer İslam ülkelerinde ise bu durum içler acısıdır..Demokrasi sıfırdır.. Bugün evinde dahi anadilde ibadet etmek isteyene "caiz değildir" diyen bir zihniyetin hegomonyası vardır..Bu zihniyet , kadınları camiden kovmakta , cuma namazını kadının kılmasının gerek olmadığını söyleyebilmektedir.. Kadının çalışmasına asla müsaade etmeyen bu zihniyet , sırf şeriat amaçlı olarak başörtüsü ile kadın çalışmasını teşvik eder görünmektedir..Geçiş amaçlı olan bu düşünce , şeriat düzeni getirildiğinde , kadını eve hapsedecek kararlar alacağı kesindir..Çünkü buna yönelik uydurma hadislerin savunucuları da bu kesimdir.. Laikliğe karşı olmanın , demokrasiyi bir araç olarak görmenin , " ya müslüman olunur ya laik" diye düşünmenin amacı da şeriat düzeni emelidir.. Ülkesini ve ulusunu seven her Türk vatandaşının , Arap kültür ve milliyetçiliğinin savunucusu haline gelmiş bu zihniyet ve şeriat düzeni emellerine karşı durması , en kutsal görevidir.. Türkiye'nin önündeki en büyük tehlike , ne başka bir dindir ne de dinsizlik. Ne Komünizmdir ne faşizm..Tehlike Teokratik şeriat düzenine gidişattır.. Bu ortamda savunulması gereken başörtüsü vs. uydurma siyasi şekilcilikler değil Cumhuriyet , demokrasi ve laikliktir.. |
panteidar !
öncelikle yazdıklarınla çeliştiğinin farkındamısın ? özgürlük ve demokrasiden bahsedip insanların istediği inancı özgürce yaşamasından dem vuruyorsun ama sizden farklı inanç sistemine sahip olan insanların dinlerinin bir gereği olarak taktıkları bir bez parçasını hazmedemezsiniz hani demokrasi özgürlük yoksa o dediğin şeyler sizin içinmi geçerli başkaları için geçerli değilmi. gerçi bu düşünce sistemi genelde inkacı sistemlerde bulunur yani her zaman en güzel ve en iyi demokrasiye özgürlüğe özgürce yaşama kendilerinin layık olduğunu düşünür fakat farklı kıtlelerin bu imkana kavuşmasını istemez yani adamın son model bir mercedesi vardır fakat başkasınında altında böyle bir araba olmasını istemez hz.peygamber bu konuya şöyle değiniyor bir hadisi şerifte . BİR MÜSLÜMAN KENDİSİ İÇİN İSTEDİKLERİNİ BİR BAŞKASI İÇİNDE İSTEMEZSE O GERÇEK ANLAMDA İMAN ETMİŞ OLMAZ (BUHARİ) bir de islamcı olduğunu iddia ettiğin ülkelerden biraz bahsetmişsin o senın görüşün şuanda islami anayasayı uygulayan yeryüzünde hiç bir ülke yok dolayısı ile o ülkelerin uygulamalarını islamla eşleştirmen yersiz ve alakasız eğer hz. peygamberin devrindeki yaşam tarzından örnek verseydin muzakere edebilirdik. diğer bir konu ise islamcı örgütler ! öncelikle islam bir takım örgütlerin tekelinde değildir bu örgütleri kurup insanları yani sizin gibilerin aklını çelmek ve insanların islama farklı bakış açısı ile bakmasını sağlamak amacı ile bazı merciler devreye girmiş sözde islamcı örgütler kurularak ve bir takım islamın kabül etmediği ve islam ilkelerine zıt bir takım eylemler düzenleyerek insanların islama karşı kin beslemelerini sağlamışlardır.. yani birisi gelip ben müslümanım deyip sana bir tokat atsa sende demekki müslümanlar böyle mantığına sığınman çok çocukca olur bir kişinin hareket söz veya fiillerine bakıp onun düşünce sistemini eleştırmek ahmaklıktan ileri gitmez çünkü bir davanın savunucusu o davanın her ilkesini eksiksiz bir şekilde uygulayabileceği anlamına gelmez.. |
Bayseyyah kardeşim;
O bez parçası dediğini zorla taktırıyorlar şeriat ülkelerinde..Sokakta-çarşıda da , kamu alanlarında da.. Burada ise sadece kamu alanlarında yasak.. Benim şahsi düşüncem özgürlüğün her alanda olabilmesidir.. Ama öyle çifte standart olamaz.. Şeriatçiler , şeriat ülkelerinde cebren , kırbaç zoru ile , hapis zoru ile , zina suçu isnadı tehdidi ile baş örttürecekler.. Benim ülkemde de , her yerde serbest ama hakim de olalım , polis de , asker de diyecekler..Amaç Türkiye'yi de onlara benzetmektir.. "İslamı uygulayan ülke yok" masalı çok eskidi artık bayseyyah.. Gitsinler diledikleri ülkede diledikleri islamı uygulasınlar.. Benim ülkemi karanlığa boğmaya uğraşmasınlar boşuna.. İşte sözde İslam'dan bunun için ürküyor-korkuyor-sevemiyor insanlar.. Siz hiç duydunuz mu Hristiyan şeriatı tehlikesi yaşayan bir ülke? Ama sözde İslam'ın olduğu her ülkede , siyasete bulaştırılır din..Dinciler isyan çıkarır , rejimi değiştirir , recmi getirir , kadınları poşete geçirir.. Bu isyanları ise , İslam'dan saymadığın o örgütler vasıtasıyla yapar..Eli kanlı terörist örgütler , önce aydınları katlederek susturur..Sonra halkı sindirmeye başlar..İktidara sahip olanlar da gaflet ve dalalet içinde oldu mu ve bunlarla işbirliği yaptı mı , ya ülkede iç savaş çıkarırlar ya da ülkeyi bölerler..Bu İslami terör örgütleri , bölücü PKK ile de kendilerini kardeş sayarlar..Çünkü hepsi T.C.'ye karşı , Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı savaşmaktadırlar.. Sonuç olarak bu Ehlisünnet ve Şii İslamı reformize edilmeden , halkların üzerinden kanlı elleri çekilmeden , İslam ülkeleri huzur ve refaha kavuşamıyacak , çağdaş uygarlığı , bilim ve teknolojide gelinen seviyeyi yakalayamıyacak , geri kalmışlıktan kurtulamıyacaktır.. |
bay panteidar !
inkarcıların sığındıklsrı ve yıllardır yani cumhuriyet denen despot rejim kurulduğundan buyana bu tür suçlamalar ve karalama kampanyaları hep yapıldı ileride de yapılacak ta bi ki.. ama şunu aklınıza iyi kazıyın bay ateist.. köke dönüş başladı insanlar yaratıcısına yöneliyor sizin gibilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az.. yakında kudus merkezli dunya çapında bir islam devleti kurulduğunda türkiyede bu buyuk ülkenin bir parçası olduğunda işte o zaman gerçek anlamda islami bir yönetime şahit olmuş olacağız umarım ömrünüz bu olayı görecek kadar uzun olur süreç hakkında sanırım bir soru soracaksınız nezaman olacak bu iş gibisinden ? 2015 şi bekle.. |
Master kardesim, bu forumda yazanlarin cogunlugu ,yalniz kurani degil diger dinleri de incelemis,daha onceleri ,senin inandigina inanmis,daha sonra ,gordukleri celiski,mantiksizlik,ve en muhimi insan aklina zit dusen semavi dinlerdeki.ilahi adaletsizliklerin bollugu neticesi,inanclarini yitirip sorgulamaya baslamis ,hur dusunceyle dusunebilen sahislardir.
Her ne kadar bu forumda en fazla islam elestiriliyorsa da ,bizler,hur dusunceyi,yasaklariyla engelledigi,insanin gozlerini korelttigi ve beyinlerini muhurledigi icin, butun dinlerin karsisindayiz. Senin gittigin yoldan, biz ,cogumuz donuyorduk. Bu nedenle bizler seninle empati kurabiliriz ancak sen bizim demek istedigimizi anlamamakta israr edebilirsin ,ve bunda haklisin cunki bizim dusunce seviyemize erisebilmen icin ,once,bizlerin gectigi asamadan gecmen gerekir. Ilerde,bizleri anlayabilmen umidiyle...... |
Takke düştü kel göründü bay şeriatçi yobaz !
Bu vatana ve bu millete hıyanetiniz bitmedi bitmeyecek!! Bunun farkında ve bilincindeyiz..Hazır kıta saldırınızı beklemekteyiz.. Dün Patrona Halil'ler , Şeyh Said'ler , Said-i Kürdiler , Derviş Mehmet'ler.. Bugün siz!! Türkiye Cumhuriyeti'nde mollalara yer yok! Bu ülke şeyhlerin , şıhların , mehdicilerin , mesihcilerin ülkesi olmayacak.. Siz de bunu kafanızdan silin!! Sizin İslam'la dinle de ilginiz yok..Din tüccarlarının piyonusunuz siz.. Ali Kalkancı'ların , Müslüm Gündüz'lerin , Fetullah'ların piyonu.. Peygamberleri Said-i Kürdi olan sapık Nurcu dininin mensuplarına ve tüm karanlık emelleri olan gerici yobaz takımına ; Defolun gidin düşmanı olduğunuz bu vatandan , 2015 de mi 2025 de mi nerede istiyorsanız orada kurun kapkara hilafet şeriat saltanatınızı.. Yeter ki çekin pis ellerinizi Türk Milletinden ve onun kalbinde taşıdığı büyük önder Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden ve şerefli ordusundan!! Türk'ü arkadan vuran kalleş Arab'ın , İngiliz ve ABD işbirlikçisi bedevilerin peşine takılın! Düşün yakamızdan!! |
panteidar !
sen halen gazel okuyorsun peki mollalar dediğin insanlar seninkilerin değil yönetebileceği bir kasaba dünyayı 600 küsür senedir yöneltmişler dünyaya nizam vermişler. dolayısı ile önce biraz tarih bilgini arttır sonra ecdadına küfret sanırım ecdadına küfreden bahtsızlar sadece bu ülkede bulunuyor ama sizin gibilerin ellerinde heba olmaz bu ülke sizin gibiler ancak onuncu yıl marşı okunurken gaza gelir icraata gelince yani 80 küsür senenin hesabını vermeye gelince pıss diye sönersiniz .. ne yaptınız sen sen küsür senedir bu ülkeye m.kemalden kala kala paslı tren rayları kaldı.. bu ülkeye gelen turistlerde sizin paslanmış tren raylarınızı görmeye değil osmanlı uygarlığının hani sizin muslolar dediğiniz uygarlığın izini takip etmek araştırmak için geliyorlar aç karnınızı bile osmanlının bıraktığı tarihi eserlerle doyuruyorsunuz .. senın gibi tipler piyasada tek tüktür zaten ve sayınızda fazla değil yakında nesliniz tükenir... |
Bayseyyah ;
Dedim ya sizin düşünceniz Osmanlı'nın patrona Halil'lerinin , 31 Mart'çılarının düşüncesi.. Osmanlı'ya sahip çıkmaya çalışarak Cumhuriyeti karalayamazsınız.. Osmanlı'da , Cumhuriyet de nurculara uymaz..İran , Arabistan paklar sizi. Osmanlı'nın en dindar padişahı olan Abdülhamit dahi , sizin Nursuz yüzlü Kürt Said-i deli diye tımarhane'ye attırmış.. Osmanlı'da az çıkmamış gericiler meydana " Şeriat isteriz" diye.. Avuçlarını yalamışlar.. Yeniçerileri bir incele bakalım..Bir tane molla bulabilecek misin?? Hepsi Alevi-Bektaşidir.. Padişahlara bir bak bakalım , kaç gerici ya da şeriatçi bulabileceksin.. Hepsi resime , müziğe , güzel sanatlara ilgili.. Arada tabi ki 1-2 delisi de çıkacak , yeteneksizi de.. Ama hiçbiri aşırı dinci olmayan yapıdaydı.. Bir tane dahi hacca giden padişah bulamazsın.. Abdülmecit , Mısır'a kadar gitmiş 45 gün istirahat etmiş de , yine de haccı düşünmemiş.. Ben şimdi onlara dinsiz mi demeliyim..Size kalsa dersiniz.. En büyük marifetiniz iftira atmak , gıybet etmek .. Burada Atatürk'ü dindar diye iddia edersiniz..Dışarıda , dinsiz der , Deccal der , beton Mustafa der iftira edersiniz..Onun sayesinde Bir bayrak altında gül gibi bir memlekette rahat batıyor size..Gidin Irak'ta yiyin birbirinizi.. |
arkadaşım kimse atatürke laf etmiyor.edemez de zaten.çünkü eleştirmeniz kanunen yasak.nedense ilahi kanunlardan insanları kurtardığını ilan eden cumhuriyet ,nasslar dogmalarla donanmıştır.bu da doğaldır. çünkü cumhuriyet ve kemalizm türkün yeni dini yeni dünya görüşünü inşaa etme çabasındadır..ve dokunulmazları olmak zorunda...ve ben kemalizmi reddediyorum.başarısızlığı ortadadır...
neyse konumuza dönelim...isteyen Kuranı okur isteyen okumaz.isteyen inanır isteyen inanmaz.özgür iradenizle karar verirsiniz.. uzatılacak bi konu değil..kolay gele. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:24 . |