Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   alıntı bir haber (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1848)

dirilis 10-03-2006 09:24

alıntı bir haber

Arkadaşlar nette gezerken gördüğüm bir haberi alıntılamak istedim.

Bilim Araştırma Vakfı ve Milli Değerleri Koruma Vakfı’nın ortak çalışmalarıyla Küçükçekmece Belediye’sine ait Halkalı Kültür Merkezi’nde 8 Mart 2006 tarihinde, dünyanın ilk Yaratılış müzesi açıldı.
Müzenin kurucuları, Yaratılış müzesinde, yaratılışın bilimsel delilleri olan yüz milyonlarca yıllık gerçek fosiller sergilediklerini açıkladılar.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın katıldığı açılışta Küçükçekmece Garnizon komutanı, Küçükçekmece kaymakamı ile Kenan Işık, Necla Nazır, Adnan Şenses ve daha birçok değerli sanatçı da yer aldı.
Yaratılış müzesinde dünyanın farklı bölgelerinden getirilen çok sayıda fosil sergileniyor. Müze yetkilerinin ifadelerine göre; "Yaşları 400 milyon yıl önceye kadar uzanan ve yer katmanlarında taşlaşarak ya da amberler içinde korunarak günümüze kadar yapılarını koruyan bu fosiller evrim teorisinin tüm iddialarını çürütüyor.
Yeryüzünde hayatın tesadüfen başladığını ve türlerin milyonlarca yıllık bir süreç içinde değişim geçirerek günümüzdeki yapılarını kazandıklarını savunan evrim teorisinin tezlerine karşılık, müzede sergilenen fosiller, canlıların bugünkü halleriyle yeryüzünde belirdiklerini ve hiçbir değişim geçirmediklerini ispatlamaya çalışarak, bunun da Yaratılışın gerçekliğini gösterdiğini" savunuyorlar. *
Açılışta müzeye gelen ziyaretçilerin, 240 milyon yıllık örümcek, kertenkele ve kuş fosillerini gördüklerinde hayrete düştükleri ve "Apaçık olan yaratılış delillerini gördükten sonra Allah’a olan inançlarının daha da kuvvetlendiğini" söyledikleri belirtildi. *
Müzede fosillerin dışında afiş sergisi ve çok sayıda ışıklı pano da yer almakta. Bu afişlerde ve panolarda evrim teorisini yaşatmak uğruna yapılan sahtekarlıklarla, canlıların bedenlerindeki kusursuz sistemlerle ve evrenin yaratılışıyla ilgili ifade ve tezler yer alıyor.
Müzeyi gezen ziyaretçilere gün boyunca hologram ekrandan “Yaratılış Gerçeği ve Evrim Teorisinin Çöküşü” başlıklı filmler izlettiriliyor.
İkinci yaralış müzesinin ise 10 Mart 2006 tarihinde Beylikdüzü Stars Alışveriş Merkezi’nde yine Belediye Başkanı’nın katılımıyla saat 15.00'te açılacağı belirtiliyor.
Yaratılış Müzelerini ziyaret edip, gezenler hiç bir ücret ödemiyorlar.

liopleurodon 10-03-2006 09:38

Re: alıntı bir haber

Dünyanın ilk yaratılış müzesi mi? Yahu nasıl bu kadar cahil oluyorsunuz? 20 Yıl önce ABD'ye gelince ilk gittiğim müze bir yaratılış müzesiydi. Yaratılış müzeleri 100 yıla yakın bir süredir var, özellikle ABD'de.. Sizi gene keklemiş Adnan Hoca ve tayfası... Git, Creation Museum diye sor google'a da bir gör bakalım..

Mesela şu listeyi bir incele:

http://www.nwcreation.net/museums.html

dirilis 10-03-2006 09:46

Alıntı yaptığımı söylemiştim.bu kadar tepki göstermene de şaşırmadım doğrusu.malum bav ekibine büyük bir husumetiniz var :)! sağlık olsunda türkiye nin ilk yaratılış müzezi olsun.

Senden beklediğim ise farklı bir cevap tı: *sizde darvin müzesi açın ben sizden bunu beklerdim. Ve açacağınız *müzeler için *veya vereceğiniz konferanslar için doğu da ( Elazığ malatya diyarbakır) da ben sizlere yardımcı olacağımı da ifade ediyorum.çıkın anlatın *evrimi.

10-03-2006 10:18

Başlığı okuduğumda önce çok şaşırdım çünkü "yaratılış müzesi" nasıl olabilir diye düşündüm. Adem ile Havvanın yaratılması, nerede yaşadıkları, varsa kemikleri vs. bulgular olması gerekiyordu böyle bir müzede çünkü adı "Yaratılış" müzesi idi. Yazıyı okuduğumda şüphemde haklı olduğumu düşündüm çünkü bu bir yaratılış müzesi değil anti-evrim müzesi idi. Yani yaratılışla ilgili pozitif bulgular ileri sürülemiyor ancak evrim teorisini kendilerince haksız çıkartacak bugular ortaya dökebiliyorlar yazıdan anladığım kadarıyla. Aslında evrim teorisi yanlış çıksa ve bu kanıtlansa bile bu yaratılış iddiasının doğruluğunu göstermez. Çünkü bir iddiayı negatiflemek sizin iddianızın pozitif olduğunu göstermez ilke olarak.
Alıntı:

Açılışta müzeye gelen ziyaretçilerin, 240 milyon yıllık örümcek, kertenkele ve kuş fosillerini gördüklerinde hayrete düştükleri ve "Apaçık olan yaratılış delillerini gördükten sonra Allah’a olan inançlarının daha da kuvvetlendiğini" söyledikleri belirtildi.
Çoğu insanımız hala şunu anlayamadı ki evrim teorisi tanrının varolmadığını ileri süren hatta bu fikri dolaylı yoldan da olsa ileri süren bir teori değildir. Evrimin tanrı tarafından oluşturulduğu hipotezi hala mevcuttur. Evrim teorisi sadece semavi dinlerin inancına, onların yaptığı tanrı inancına dolaylı karşıdır.

Ayrıca her canlı türünün mutlaka evrim geçirmek zorunda olduğu gibi bir iddiası yok sanıyorum teorinin. Bu nedenle örümcek veya bazı hayvanların evrim geçirmemesi bizi bir sonuca vardırmaz.

dirilis 10-03-2006 11:27

Alıntı:

Cem";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27540)
Başlığı okuduğumda önce çok şaşırdım çünkü "yaratılış müzesi" nasıl olabilir diye düşündüm. Adem ile Havvanın yaratılması, nerede yaşadıkları, varsa kemikleri vs. bulgular olması gerekiyordu böyle bir müzede çünkü adı "Yaratılış" müzesi idi. Yazıyı okuduğumda şüphemde haklı olduğumu düşündüm çünkü bu bir yaratılış müzesi değil anti-evrim müzesi idi. Yani yaratılışla ilgili pozitif bulgular ileri sürülemiyor ancak evrim teorisini kendilerince haksız çıkartacak bugular ortaya dökebiliyorlar yazıdan anladığım kadarıyla. Aslında evrim teorisi yanlış çıksa ve bu kanıtlansa bile bu yaratılış iddiasının doğruluğunu göstermez. Çünkü bir iddiayı negatiflemek sizin iddianızın pozitif olduğunu göstermez ilke olarak.
Alıntı:

Açılışta müzeye gelen ziyaretçilerin, 240 milyon yıllık örümcek, kertenkele ve kuş fosillerini gördüklerinde hayrete düştükleri ve "Apaçık olan yaratılış delillerini gördükten sonra Allah’a olan inançlarının daha da kuvvetlendiğini" söyledikleri belirtildi.
Çoğu insanımız hala şunu anlayamadı ki evrim teorisi tanrının varolmadığını ileri süren hatta bu fikri dolaylı yoldan da olsa ileri süren bir teori değildir. Evrimin tanrı tarafından oluşturulduğu hipotezi hala mevcuttur. Evrim teorisi sadece semavi dinlerin inancına, onların yaptığı tanrı inancına dolaylı karşıdır.

Ayrıca her canlı türünün mutlaka evrim geçirmek zorunda olduğu gibi bir iddiası yok sanıyorum teorinin. Bu nedenle örümcek veya bazı hayvanların evrim geçirmemesi bizi bir sonuca vardırmaz.

böyle bir müzede adem ile havvanın *kemiklerine dair bilgiler mi olmalı? bu ne biçim bir beklenti böyle.sen bu söylediğin beklentinde ciddimisin?
o halde evrime inanan sizlerin de hali hazırda laboratuvarlarınızda *tek hücreden komplexe doğru bir evrimi gerçekleştirmeyi beklememizi gerektirmezmi? ve tabiki bahsettiğiniz ara formlarla beraber olacak bu evrim. miller deneyi malum 50 küsür yıl önce yapılmıştı. canlılığın yapıtaşlarını elde etmek amaçlı evrime delil olarak yapılan bu çalışmada soğuk tuzaklarla oluşturulan yapay ortam ilkel dünyanın şartlarından uzaktı ve bir çok noktada açmazı olduğunu miller kendisi de ifade etmişti.
günümüzün gelişen bilim anlayışı ile *oluşturulan yapay ortamlarda bile bir *canlı yapıtaşı oluşturulmada bile *bir çok açmazla karşılaşılmıştır. hal böyleyken evrimin , günümüzde tek hücreden bu complextiye doğru *gerçekleştirilmesini beklemek nasıl mantıksız gelecekse böyle bir müzeden de bunu beklemek bence aynı şeydir.

pante 10-03-2006 13:36

Diriliş ;
Ben Küçükçekmece Belediyesinin etkinlikleri arasında , yaratılış müzesini görmedim.Doğrular mısın? Belki ben görememişimdir!!

http://www.kucukcekmece.bel.tr/hlk_kultur/index.htm

dirilis 10-03-2006 13:41

Alıntı:

panteidar";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27555)
Diriliş ;
Ben Küçükçekmece Belediyesinin etkinlikleri arasında , yaratılış müzesini görmedim.Doğrular mısın? Belki ben görememişimdir!!

http://www.kucukcekmece.bel.tr/hlk_kultur/index.htm

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=142710

alıntı yaptığım adres pante.haber metninde küçük çekmece belediyesinin bir hizmeti olduğu filan yazmıyor pante!

pante 10-03-2006 13:56

Diriliş sağol.Demek ki belediyenin kendi etkinliği olmadığı için yanılmışım.
Görmek istediğim için sordum.Belki 10 Mart son olabilir.Kaçırmak istemiyorum.

aspartam 10-03-2006 14:40

Beraber gidelim mi Pante kardeş?

liopleurodon 10-03-2006 14:54

Alıntı:

miller deneyi malum 50 küsür yıl önce yapılmıştı. canlılığın yapıtaşlarını elde etmek amaçlı evrime delil olarak yapılan bu çalışmada soğuk tuzaklarla oluşturulan yapay ortam ilkel dünyanın şartlarından uzaktı ve bir çok noktada açmazı olduğunu miller kendisi de ifade etmişti.
Zırvalamak, adam boyunu aşmış, minare boyuna çıkmış. Miller deneyi evrimi kanıtlamak için yaplımadı, yapılamaz. Evrim canlılar üzerine bir teoridir. Cansızların nasıl canlı olduğuna dair en küçük bir ifade içermez.

Bugün artık bu deneyin tekrarı gerekmez. Çünkü simülasyon ile kolayca bunlar elde edilebilir. Dahası, teleskoplar bize uzayın bu tür elementlerle kaynadığını göstermektedir.

dirilis 10-03-2006 15:27

Alıntı:

liopleurodon";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27563)
Alıntı:

miller deneyi malum 50 küsür yıl önce yapılmıştı. canlılığın yapıtaşlarını elde etmek amaçlı evrime delil olarak yapılan bu çalışmada soğuk tuzaklarla oluşturulan yapay ortam ilkel dünyanın şartlarından uzaktı ve bir çok noktada açmazı olduğunu miller kendisi de ifade etmişti.
Zırvalamak, adam boyunu aşmış, minare boyuna çıkmış. Miller deneyi evrimi kanıtlamak için yaplımadı, yapılamaz. Evrim canlılar üzerine bir teoridir. Cansızların nasıl canlı olduğuna dair en küçük bir ifade içermez.

Bugün artık bu deneyin tekrarı gerekmez. Çünkü simülasyon ile kolayca bunlar elde edilebilir. Dahası, teleskoplar bize uzayın bu tür elementlerle kaynadığını göstermektedir.

suçlamak en basit şeydir arkadaşım.
http://www.mustafaakyol.org/2005/10/...m_ve_inanc.php

şu linke bir bak bakalım.beraber okuyalım sonra konuşalım.

Da Vinci 10-03-2006 15:49

Alıntı:

dirilis";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27565)

Mustafa Akyol'un birçok yazısı gibi yanlışlarla dolu bir yazı. Neyini savunuyosun bu yazının? Bu yazıda beğendiğin ne var? İddianı destekeleyen ne var bu yazıda?

Miller-Urey Deneyi ve Harun Yahya'nın Yanılgıları - 1
Miller-Urey Deneyi ve Harun Yahya'nın Yanılgıları - 2

Bu arada Miller-Urey deneyiyle ilgili yukardaki yazılarımı okumanı öneririm. Bu konuda Mustafa Akyol'un da HY'den farkı yok. Ne de olsa yaratılışçı yaratılışçıdır. Akıllı tasarımcı, şucu, bucu çok fark etmiyor. İş yalanlarla evrime saldırmaya gelince aynı noktadalar.

dirilis 10-03-2006 17:05

Alıntı:

Da Vinci";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27570)
Alıntı:

dirilis";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27565)

Mustafa Akyol'un birçok yazısı gibi yanlışlarla dolu bir yazı. Neyini savunuyosun bu yazının? Bu yazıda beğendiğin ne var? İddianı destekeleyen ne var bu yazıda?

Miller-Urey Deneyi ve Harun Yahya'nın Yanılgıları - 1
Miller-Urey Deneyi ve Harun Yahya'nın Yanılgıları - 2

Bu arada Miller-Urey deneyiyle ilgili yukardaki yazılarımı okumanı öneririm. Bu konuda Mustafa Akyol'un da HY'den farkı yok. Ne de olsa yaratılışçı yaratılışçıdır. Akıllı tasarımcı, şucu, bucu çok fark etmiyor. İş yalanlarla evrime saldırmaya gelince aynı noktadalar.

bu nedense h yahya ve sayın akyolun yazdıkları yanlış oluyor da nasıl senin evrimcilerinin yazdıkları hep doğru oluyor öylemi? bırak bu yorumları.hyahya ve mustafa akyol miller deneyindeki çıkmazları senin verdiğin sitedeki alıntılardada görüldüğü gibi *gayet güzel göstermişlerdir.senin inandığın insanlar ise sadece onlara yalancı demekle yetiniyorlar...

10-03-2006 17:17

Dirilis, Da Vinci sana bir soru soruyor "Beğendiğin ne var bu yazıda?" diyor. Dolaylı yoldan tartışmaya çağırıyor sanırım seni. Savunabileceksen savun o yazıyı savunamayacaksan da bence kıvırma.

liopleurodon 10-03-2006 17:24

Alıntı:

bu nedense h yahya ve sayın akyolun yazdıkları yanlış oluyor da nasıl senin evrimcilerinin yazdıkları hep doğru oluyor öylemi? bırak bu yorumları.hyahya ve mustafa akyol miller deneyindeki çıkmazları senin verdiğin sitedeki alıntılardada görüldüğü gibi *gayet güzel göstermişlerdir.senin inandığın insanlar ise sadece onlara yalancı demekle yetiniyorlar...
Doğru ile yanlış test edilebilirdir, bu hususta. Zevk ve renk meselesi değildir. Mesela, diyorsanız ki, miller deneyi evrim teorisini kanıtlamak için yapılmıştır. Yanlıştır. Çünkü, evrim teorisi, ilk canlının oluşmasına dair hiç bir sav içermez, çünkü kapsamı dışındadır. Şimdi, birisi bunu "Ben evrim teorisi nedir bilmiyorum, ama böyle bir demişler" diyorsa bu sadece yanlıştır ama, Evrim teorisin biliyorum, şunu söylüyor diyen birisi ki teori hakkında ahkam kesmeye çalışandan ilk beklenen budur, böyle diyorsa bu yalandır. Yani kasten söylenmiştir.

Diğer hususlara bakalım. Eğer bilinen bir şey gözardı ediliyorsa, bu yalanın bir başka türlüsüdür. Örneğin, tesadüf denir geçilir. Oysa evrim sürecinde tesadüflere yer yoktur. İlk canlının oluşma sürecinde de. Tıpkı, 2H ve 1O'nun su olmasının bir tesadüf olmadığı gibi. Tesadüf vs. üzerine atılanlar safi yalandır.

Evrimcilerin yazdıkları nedne hep doğru oluyor? Çünkü doğrulara, mevcut gözlemlere ve lab. testlerine vs. dayanıyor. İşte bundan doğru oluyor. Örneğin, derler ki, evrime dair hiç bir araform yoktur. Bu yalandır. Çünkü evrim teorisi araform diye bir şeyden bahsetmez. Yaşayan her canlı bir araformdur. Dahası, kastedilen ucube hayvanlara dair kayıtlarda çoktur. Hatta bunun için fosil aramaya hacet yoktur, yaşayan türler bile yeterlidir. Daha ileri gidilir, "Sahte fosillerle insanın atası..." vs denir ve "Piltdown Adamı" denir. Oysa bu sözde fosil hiç bir zaman bilimsel olarak bir örnek kabul edilmemiş, evrim basamaklarına dair bir kanıt olarak kullanılmamıştır. Bir tür karnaval müzesinde (ucubeler, mumyalar, spirütel şeyler vs sergileyen bir müze) sergilenmiş, üzerind eyapılan ilk bilimsel çalışmada da sahte olduğu görülmüştür. Olamaz, değil filan denerek sergilenmeye devam edilmiş, fakat zaman içinde tekrar yapılan bilimsel çalışmalar aynı sonucu vermiş, sessiz bir şekilde ortadan kaybolmuştur. Gördüğünüz gibi verilen örnek yanlıştır. Dahası, Lucy veya homo fluorensiensis gibi fosillerden hiç mi hiç bahsedilmez, gözardı edilir, gerçekler çarpıtılır ve size göz göre göre yalan söylenmiş olur.

Evrimciler yada ID'ciler yalan söylüyor gibi bir yaklaşım yoktur, olamaz. Söyleyene değil, söylenene bakılır. Bir evrimci veya yaratılışçı bir şey söylemiş, yalan veya yanlış çıkmış, bu diğerlerinin söyledikleri veya onun söylediği diğer sözlerinde yanlış/yalan olduğunu göstermez. Ama, biz yaratılışçıların hep böyle yalan, yanlış, çarpıtma vs. den başka bir şey söylemediğini gördüğümüz için, ilk tepkimiz elbette "Yalancılar gene ne yumurtlamış" oluyor. Ama isterseniz, herhangi bir yaratılışçı iddiasını alın, bakalım yalan mıymış, değil miymiş? İddialarının hemen hepsini yıllardır ezbere bildiğimizden merak etmeyin, sizi çok fazla bekletmeyiz. Aynısını, yalan denen bir evrimci iddiası için yapın, bakalım onun yalan olduğuna dair bir şey ortaya koyabilecek misiniz?

pante 10-03-2006 17:25

Olur tabi Aspartam.Bugün gidemedim.Yarın devam ediyor mu bilmiyorum.Ediyorsa gideriz tabi.Hem tanışmış oluruz.

dirilis 10-03-2006 17:36

Yanlıştır. Çünkü, evrim teorisi, ilk canlının oluşmasına dair hiç bir sav içermez, çünkü kapsamı dışındadır * demişsiniz *liop... * * ilk canlının oluşması hakkında bişey demiyorsa yaratılışa inananlara neden ve neye dayanarak karşı çıkıyorsunuz?

liopleurodon 10-03-2006 17:47

Ne bileyim ben? Çıkıp, evrim vs. hikayedir yalandır vs diyen sizsiniz. Dahası miller deneyi evrimi ispat için yapılmıştır, yanlıştır, bu yüzden evrim yanlıştır diyende sizsiniz. Yani yalan söyleyen veya yalana kanan sizsiniz.

İlk canlının oluşmasına dair genel kabul gören bir teori yoktur. Ama, hepside mümkün pek çok teori vardır. Uçuk olanları vardır, uzaylılar getirdi veya tanrının işi diyenler mesela ki, dayanaksız oldukları için adam yerine konmazlar. Nasıl mı dersen, bir uzaylı veya tanrı yaratmış diyebilmen için önce bir uzaylı veya tanrının var olduğunu ortaya koyman gerekir. Bu ancak bir tanrının işi olabilir dersen, otomatikman döngüsel safsata olur ve itibar görmez. Bilimin bazı kaideleri vardır, okkamın usturası gibi.

Diğer teoriler, doğal süreçlerin sonunda bu işin nasıl olabileceğini izah eder. Sıcaklık vs. lazımdır. Bu yüzden kimisi bir kuyruklu yıldızın gelip çarpması ile oldu der, diğeri okyanusun dibinde, öbürü jeotermal kaynaklarda vs. vs. Hepsi de olasıdır, ama hanginin olduğuna dair kanıt bulmak maalesef çok zordur.. Amma, bir tanrının işi olduğunu kabul etmek "imkansızdır". Çünkü bu durumda önce bir tanrının varlığı bilimsel olarak ispat edilmelidir.

Da Vinci 10-03-2006 17:50

Alıntı:

dirilis";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27587)
Yanlıştır. Çünkü, evrim teorisi, ilk canlının oluşmasına dair hiç bir sav içermez, çünkü kapsamı dışındadır * demişsiniz *liop... * * ilk canlının oluşması hakkında bişey demiyorsa yaratılışa inananlara neden ve neye dayanarak karşı çıkıyorsunuz?

sen bu konularda resmen cahilsin. bak sana anlatayım.

yaratılış dediğin olay tüm canlı türlerinin şimdiki halleri ile yoktan varedilmesidir. yani Tanrı'nın insanı, ayıyı, sincapı bugünkü hali ile yarattığını söyler. çok açık bir şekilde evrim teorisi bununla çelişir. evrimin olması bu yaratılış düşüncesini çökertir. anladın mı şimdi?

bu arada Miller-Urey deneyi ile ilgili HY ve MA'un söyledikleri bilimsel gerçekler değildir diyorum ben ve bunu gösterirken de bilimsel kaynakları kullanıyorum. onların söyledikleri bilimsel kaynaklara dayanmaz diyorum. bunu anlıyor musun?

dirilis 10-03-2006 18:22

Alıntı:

Da Vinci";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27590)
Alıntı:

dirilis";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27587)
Yanlıştır. Çünkü, evrim teorisi, ilk canlının oluşmasına dair hiç bir sav içermez, çünkü kapsamı dışındadır demişsiniz liop... ilk canlının oluşması hakkında bişey demiyorsa yaratılışa inananlara neden ve neye dayanarak karşı çıkıyorsunuz?

sen bu konularda resmen cahilsin. bak sana anlatayım.

yaratılış dediğin olay tüm canlı türlerinin şimdiki halleri ile yoktan varedilmesidir. yani Tanrı'nın insanı, ayıyı, sincapı bugünkü hali ile yarattığını söyler. çok açık bir şekilde evrim teorisi bununla çelişir. evrimin olması bu yaratılış düşüncesini çökertir. anladın mı şimdi?

bu arada Miller-Urey deneyi ile ilgili HY ve MA'un söyledikleri bilimsel gerçekler değildir diyorum ben ve bunu gösterirken de bilimsel kaynakları kullanıyorum. onların söyledikleri bilimsel kaynaklara dayanmaz diyorum. bunu anlıyor musun?

yaratılış konusunda söylediğini zaten yaratılışa inananlar çok iyi bilir. bunu hy ve Makyolda söylüyorlar zaten .sen bunu anlıyormusun peki? bilime göre evrim yaratılışla çelişiyor diye yaratılışa inanmayacakmıyız. evrimin bu dokunulmazlığı nereden geliyor.son 2 asırdır özellikle yaratılış tezine karşı ortaya atılan evrim bence çok saçma ve bence de buna inanan sen çok cahilsin .istediğin böyle karşılıklı hakaretleşmemizmi? alıntılardan sonraki cümleleriniz hep : cahilsin , zırvalıyorsun gibi hakaretler oluyor.halbuki aynılarını ben de size söylüyorum .şimdi nasıl olacak . o tapındığınız ve sizi gerçek sandığını şeylere esir eden bilimi reddediyorum ki o bilim dediğiniz şey sizi evrim gibi bir saçmalığın ve akıl dışılığın esiri yapmış peşinden sürüklüyor...

Da Vinci 10-03-2006 19:06

TDK sözlüğünde cahil:

1. Öğrenim görmemiş, okumamış.
2. Bilgisiz.
3. Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan.

2. ve 3. maddeler sana cuk oturuyor. Bu bir haakret değil gerçeğin ifadesidir ve gerçeğin ifadesi alsa hakaret olamaz.

Evrim yaratılış ile çelişir diyorum. Bunda anlaşılmayacak birşey var mı? Sen Tanrı'ya inanırsan bu elbette evrimle çelişmez ama yaratılış çelişir. bunu anlamak bu kadar zor mu?

Evrim saçmalık diyosun, bu senin çin bilimin bir saçmalık olduğunu gösterir. Bu da sizin gibilerden beklenen bir davranıştır. Ama senin için neyin saçmalık olduğu hiç önemli değil. Senin evrimle ilgili ne düşündüğün de hiç önemli deil. Bilimsel gerçekler sizin düşüncelerinize göre değer kazanmaz veya kaybetmez. Ne düşündüğünüz hiç önemli değil. Bilimsel gerçekler olduğu yerde sapasağlam durmaktadır. Bu kabul etseniz de etmeseniz de hiçbir şey değişmez.

dirilis 10-03-2006 19:11

sizinde yaratılış hakkındaki düşünceleriniz hiç bir şeyi değiştirmez. to be or not to be misali. believing or not meselesi biraz.istediğimiz kadar da inkar etsek ,bilimi ideolojiye kurban ederek ( ateizm vb) yaratılışa uygun değil desek yine de *yaratılış devam etmektedir.
saygılar.

Da Vinci 10-03-2006 19:20

yaratılış senin de dediğin gibi bir inanç meselesidir. yani bilimle alakası yoktur. bilim evrimin olduğunu göstermektedir. evrim varsa da yaratılış yok demektir. olay bu kadar basit. ama sen "bilimin ne dediği benim için önemli deil ben yaratılışa inanıyorum" diyorsan o senin bileceğin birşeydir. seçiminde özgürsün. elbette bilimin ne dediğini umursamayıp dini bir inancı tercih edebilirsin. kimse sana aksini empoze edemez.

dirilis 10-03-2006 19:25

yarası olan gocunur: empoze gibi bir derdiniz yoksa *bu güzel. O halde bu yaptığınızın adı nedir? bunu evrim yandaşları yıllardır yapıyor.empoze ateizm vb izmlerim bir numaralı *işidir.

bilimi din ile çatışır gibi göstermeye çalışmak empoze değil de nedir? burda biz bilimselliği tartışıyoruz demeniz pek te inandırıcı olmaz.inandırıcı olsa evrim diye saplanıp kalmazsınız.evrim dışı görüşleri de tarafsız bir şekilde değerlendirmeye çalışırsınız? *darvinden bile bence daha çok evrimcisiniz? :)

Da Vinci 10-03-2006 19:32

dirilis senin anlama sorunların var heralde. sen istediğin dini görüşe inanabilirsin. bu senin seçimindir. ama senin inancın bilimle çelişmektedir.

ben seni bilimin dediklerini kabul etmeye empoze etmem. sen körü körüne, bilimle çeliştiğini bile bile bir dine inanacaksan bu senin bileceğin şeydir. beni ilgilendirmez. biz bilimi temel alarak hareket ederiz. bilimle çelişen görüşleri asla ve asla kabul etmeyiz.

dirilis 10-03-2006 19:35

Alıntı:

Da Vinci";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 27600)
dirilis senin anlama sorunların var heralde. sen istediğin dini görüşe inanabilirsin. bu senin seçimindir. ama senin inancın bilimle çelişmektedir.

ben seni bilimin dediklerini kabul etmeye empoze etmem. sen körü körüne, bilimle çeliştiğini bile bile bir dine inanacaksan bu senin bileceğin şeydir. beni ilgilendirmez. biz bilimi temel alarak hareket ederiz. bilimle çelişen görüşleri asla ve asla kabul etmeyiz.

benim inancım bilimle hiç bir zaman çelişmeyecek .tam aksine sen sürekli olarak bilimle dinlerin çeliştiği hissine kapılıp bunu inanç haline getireceksin bu gidişle...

Da Vinci 10-03-2006 19:44

Evrim yaratılış ile çelişir. Olay bu kadar açık ve basit. Bunu kabul etsen de etmesen de bu böyle.

dirilis 10-03-2006 20:27

davinci ben evrime inanmıyorum : evrimin yaratılışla çelişmediği gibi bir iddiam yok.

"istesen de istemesen de çelişir demişsin": bu konuda benim istemem önemli değil: zaten olay belli.evrim gibi bir bilimsel!!!! saçmalığa inanmak elbette yaratılış ile ters düşer.

Da Vinci 10-03-2006 22:07

Evrim bilimsel bir gerçektir ve yaratılış bununla çelişir. Olay bu kadar basit. Sen istediğin şeye inan, hiç farketmez.

Darwinist 12-03-2006 04:53

Tartışmayı baştan aşağı okudum. Da vinci sana gayet basit ve mantıklı bir şey söylüyor. Önce bunu iyice irdelemek gerek. Senin Tanrı'ya inanıyor olman değil, yaratılış düşüncesi evrimle çelişiyor. Yani temelde inançlı bir kişi evrimi doğru bulabilir. Bunda bir problem yok.

Ama senin bu kadar inatla bu işi yokuşa sürmenin temelinde ailenden gelenek vasıtasıyla sorgulamadan aldığın dini inançların yatıyor dostum malesef. Önce çevrendeki doğayı direk tanrıya gitmeden dolaylı yollardan sınamaya çalış. Yani çalılıklar arasında bir saat gördüğün zaman bunun önce açıklanabilir var olan somut verilerini bulmaya çalış. Bir sıralama yap. Doğal, gizli ve sırlı olmayan sonuçlara ulaşmaya çalış.
Kavgaya tutuşma insanlarla. Bazen senden daha çok şey bilen insanlarla karşılaşabilirsin. Onların bilgilerinden yararlanmaya çabala. Burda sen resmen karşında senden daha bilgili olduğu aşikar insanlarla atışmaya girişmişsin. Bu insanların evrimci ya da yaratılışçı olması önemli değil. Önemli olan karşındaki insanın açıklamalarına verdiğin tepki. Çocukça bir inatla düşünceni bu tür platformlarda ciddiye alınacak şekilde savunamazsın. Yanlış bence.

Mesajının altına attığın imza bile (firavun ve kılıç gibi) feodal bir kültürün şiddet öğelerini barındırıyor. Böyle bir tartışma tarzı olmaz. Karşındakine haddini bildirmeye değil düşünce paylaşımı yapmak için böyle ortamlara üye olunur.

dirilis 12-03-2006 13:19

kimsenin *dini inancını sorgulamıyorum darvinist .sende sorgulamasan iyi edersin.bir kere benim hangi konumda olduğumu... nereden nereye geldiğimi bilmeden , darvinizme bağlandığın ve islama savaş açmış bir tutumu sana benimseten o peşin hükmünle sen çıkmış bana aileden gelen yapıdan bahsediyorsun...bu düpedüz bir önyargıdır , karşındaki belli bir şablona oturtma çabandır. işte bu senin ve *o tapındığın ideolojinin temel mantığıdır.

beni bilen bilir darvinist senin de ismin seni özetliyor.rahat ol.endişe etme...

Darwinist 13-03-2006 00:30

İslama veya herhangi bir inanca savaş açmış değilim. Benim savaşla yakıp yıkmakla, önünde çağdaş lafı bile yazsa kılıçla tabancayla işim olmaz. Ben burada özgürce düşüncelerimi açıklamaya çabalıyorum. Ben inançlı insanların sinirlerine bazen hakim olamadıklarını gözlemledim çoğu kez. Aslında dünyada en tehlikeli işin inançlı kişilerle bu konuları tartışmak olduğunu biliyorum o yüzden sadece evrim konularıyla ilgili forumu takip ediyorum.

İdeoloji emreder ve biz öyle davranırız, bilimsel düşünen kişinin mantığı bu olamaz. Ben *bir ideolojinin militanı değilim. Herşeyden önce özgür bir bireyim. Bu kuramı aklıma yattıği için kabul ettim. Önceleri yaratılışı inceliyordum. Çelişkilerini görünce vazgeçtim. Evrimi kabullendim. Sürekli veri topluyor ve sürekli incelemeye devam ediyorum. Bu arada bu nickin çok popülist olduğunu kabul ediyorum. Bir anda bu aklıma geldi.

Eğer seni kırdım ve incittiysem yine de özür diliyorum tekrar.

aspartam 13-03-2006 09:51

Darwinist darwinizmin içinde ırkçılığı önceleyen anlayışta mevcudtur.Sen,özgürlük yanlısı bir kardeşimiz olarak darwinizmin bu ırkçılık yanlısı görüşleri hakkında ne diyorsun?

liopleurodon 13-03-2006 10:03

Aspartam, sana bak öcü diyerek kıllı kollarına gitmeni isteyen tiplerin laflarıyla hareket etme. Okşarlar ve arada çaktırmadan becerirler, ruhun bile duymaz. Aslı olmayan öcüden beni kurtardı diye birde memnun olursun, oturmaya çıkınca bu acayip acı nerden çıktı diye bön bön bakarsın sonra..

Darwinizm diye bir ekol, bir felsefe filan yok. Irkçılık şöyleymiş, böyleymiş.. Amerika'da kölelik, Zencileri insan saymama Darwin'den çok önceisne tekabül eder. Bunlar insan değil diye Kızılderilileri keklik gibi avlayan ispanyollar zamanında da darwin filan yoktu. Dahası darwni ırkçılığa dair bir felsefe ortaya koymaz. Ve en önemlisi, Evrim teorisi ile Darwinizm vs. felsefeleri karıştırmak, abesle iştigaldir. Evrim, bilimsel bir gerçektir. Dahası, Darwin'in söyledkileri de %100 doğru değildir. prensipler doğru olmasına rağmen (ki onlarda bacon, malthus vs. den mirastır) detaylarda orjinal darwin teorisi yatersizdir. Darwin ve Wallace'ın yaptığı, mevcut bilinenleri gözlem verilerinin ışığında değerlendirip sonuçları belli bir düzen içinde ortaya koymaktan ibarettir.

Olmayan iki şey için, yani darwinizm ve darwinizm'deki ırkçılık için, bir şey söylemeye çalışmak boş bir icraattir. Kıllı kolları ve pis sakalı olan bu malum tipler, zamanında milleti komanizim diye korkutup kucaklarına oturturlardı, bir ara materyalizm diye giriştiler, ama görünür bir materyalizm olmadığı için o pek iş yapmadı. Şimdi yeni modaları Darwinizm diye bir akım bulmak, Evrim teorisiyle uğraşanlara darwinist damgası vurup gözle görülür düşmanlar üretmek. Sizi de aha öcü diye kokutup, motor saltanatına devam etmek.. Motor'un erkek, dişisi yoktur, motor kucağa oturan herhangi biri olabilir. Diyeceksin ki, ben uzaklardayım. Önemli değil, milleti o istikamete sevk etmiş olman bile yeter..

Gördüğün gibi, asıl bir şeyler sorulması gereken sizlersiniz. Neden motorizm'e hizmet etmek için bu kadar didiniyorsunuz?

aspartam 13-03-2006 10:50

Don lastiği sana verilebilecek en güzel cevap sessizliktir.Ayrıca şayet çift isimle girmiyorsan sorumun muhatabı sen değilsin.Hadi çocuğum Allah versin,başka kapıya..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:57 .