![]() |
kuranda çelişki yoktur
kuranda çelişki yoktur
sadece belirli ayetlerin devamı başka sürelerde mevcutur çelişki olan yeri bana söyleyin vaktim oldukça yazarım |
Sn. hak geldi,
Forumda en çok tartışılan konulardan biridir Kuran'da çelişki olup olmadığı. İlk önce bu tartışmalara biraz göz atarsanız sevinirim. Saygılar. |
ama onlar bana sorulmadı siz bana sorun
|
Sayın hakgeldi,
madem bu kadar bilgi sahibisin sorayım o zaman; Bu istede birçok çelişki gündeme getirilmiş,hiç birine doğru dürüst cevap veren çıkmamış. Bazı çelişki diye gündeme getirilenlerde "zayıf" bana göre. Ama şu Saffat Suresinde bir Ayet var uzun zamandır kafamı kurcalıyor:) Uhşurûllezîne zalemû ve ezvâcehum ve mâ kânû yabudûn Zalimlerin "Eş"lerinin suçu nedir.................? diye hiç düşündünüz mü? Zalim bir Adamın hanımı mümine olsa dahi bu aYetin çevirisine göre Eşiyle beraber cehenneme atılacak:???!!! Allah ADİL değilmi? Hadi Adam Zalim diyelim...Kadının suçu ne? Ya kadın tam bir müslümansa? "Hiç bir günahkâr, başkasının günahını çekmez” denildiği halde, Nahl Suresi 25. ayette söyle bakalım Eşelrinin suçu nedeniyle nşye cehenneme atılıyorlar? Bekliyorum...Aydınlat beni. Hidayete ererim belki? |
|
Alıntı:
surenin devamında olan 24. ayette (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...ure=37&ayet=24) o sözünü ettiğiniz kişilerin bir araya getirildikten sonra sorguya çekileceğinden bahsediyor. yani sizin dediğiniz gibi sırf eşi olduğu için cehennme göndermek yok. bu örneğiniz pek de çelişkiye benzemiyor gibi. saygılarımla... |
Sn Hak Geldi;
Bu Sitede zaten celiski dolu Ayetleri tartisiyorlar hepsinin tekrarlamanin bir anlami yok.. Ama hep Ayetleri tartisacak degiliz birazda celiski dolu inanislari tartisalim nedersin ! Inanilisa göre ALLAH in hic bir seye muhtac olmadigi hic birseye ihtiyaci olmadigi bilinir ! Meleklerdeki Yaratilisin sebebi nedir ? Mikail = Hava Olaylarilay ilgileniyorsa Azrail = Can alma isiyle ilgileniyorsa Cebrail= Vahiy isleriyle ograsiyorsa Israilde= Kiyameti Koparacaksa Her Iki kolumuzdada günah ve sevaplari IKI MELEK yaziyorsa Bunlar Allaha calismiyor mu ? Allaha isci neden lazim ? Allah Tek Basina yapamaz mi ? Acikcasi Allah neden meleklere ihtiyac duyuyor ? Ayrica CÜNÜP iken, birde PIS iken Melekler bizlerden uzak dururlarmis ? Ozaman cünüp iken her halti yiyelim ! Nasil olsa kolumuza günahi yazacak melek bizden uzak degil mi :D |
Sayın hak geldi;
Ben birkaç ayet hakkındaki görüşlerinizi sormak istiyorum. Tevbe/5 : "Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın." Maide/33 : "Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır." Bakara/191 : "Onları (size karşı savaşanları) yakaladığınız yerde öldürün. Sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın." Nisa/89 : "Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı." Sizce bu ayetler sevgi ve merhamet taşıyor mu? Allah yarattığı kulu öldürmekten aciz mi? Canını almak istiyorsa kendi alamıyor mu? Ayrıca o inanmayan kulları şüpheci, sorgucu bir insan olarak yaratan da Allah değil mi? Onların inanmamasının sorumlusu da onları böyle yaratan Allah değil mi? "Âlemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe, siz dileyemezsiniz."(Tekvir/29) Önce onların inanmamalarını dileyen Allah, sonra da inanmadılar diye Müslümanlar eliyle öldürmeyi mi seçti yarattığı kulları? |
Alıntı:
cevabını verce öğle arası şu an musait deyilm |
Alıntı:
Sayın n4n0_s3c0nD Yukarıdaki yorumunuzdan Meleklerin var oluş nedenlerini bilmediğiniz anlaşılıyor. Melekler, insanlar gibi şuurlu varlıklardır. Ancak insanlar gibi nefis ve şeytanın musallat olmadığı, makamlarının sabit olduğu mahluklardır. Meleklerin asli görevleri, sürekli Allaha ibadet, onu övme, Allahın yarattığı herşeyi tefekkür edip, ona istihsan ve onu tekbir etmedir. Meleklerin bir diğer önemli görevleri ise : Şuursuz (insan, melek ve cin harici mahluklar) mahlukatın, Allahın onlara verdiği görevleri yapmalarındaki şuursuz ibadetleri, o mahluka vekaleten Allaha takdim etmeleridir. Mesela, Güneşe müekkel melek, (güneşe nezaret eden melek), güneşin, şuursuzca yaptığı ibadetleri, Allaha şuurlu olarak onun namına, takdim etmektir. Yoksa, güneşe müekkel meleğin görevi güneşi döndürmek değildir. Güneşi döndüren Allahtır. Aynı bunun gibi, tüm melekler, müekkel olduğu (nezaretçi olduğu) şeylerin, şuursuzca yaptığı ibadetleri, şuurlu olarak Allaha onun namına takdim etmektir. Gelelim sizin sorunuza : "Mikail = Hava Olaylarilay ilgileniyorsa Azrail = Can alma isiyle ilgileniyorsa Cebrail= Vahiy isleriyle ograsiyorsa Israilde= Kiyameti Koparacaksa " Burada; Mikail, hava olaylarına müekkeldir. Yani şuursuz olan havanın, Allaha itaat ederek yaptığı ibadetleri, o melek (mikail) şuurlu olarak Allaha takdim eder ve onun namına "Allahuekber, Allahım sen ne büyüksünki, bu işleri böyle hikmetli yapıyorsun" diyerek görev yapar. Yoksa, Allaha yardımcı olmak için hava olaylarını o melek yapmaz. Tüm melekler aynı bunun gibidir. Sanırım konu anlaşılmıştır. Saygılarımla. |
Alıntı:
Oldschool adlı üye kendince bir cevap vermiş ama kendini dahi tatmin ettiğini zannetmiyorum. EŞLERİNİN SUÇU NE? ve dediğim gibi Eşi son derece müslüman biriyse o kişinin ne olacak? saygılar... |
Bakara 221: Müşrik kadınlarla, onlar iman edinceye kadar evlenmeyin. Özgürlüğünden yoksun inanmış bir kadın(cariye), müşrik bir kadından -müşrik kadın sizin hoşunuza gitse de- çok daha hayırlıdır. Müşrik erkeklerle de onlar iman edinceye kadar nikâhlanmayın. İnanmış bir köle, müşrik bir erkekten -o hoşunuza gitse de- çok daha hayırlıdır.
Nur 3. Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır. birinde müşrik kadınla "evlenme" diyor diğerinde "evlen" diyor |
Alıntı:
saygılarımla... |
sayin ahmet altan
sizin aciklamanizla anlasilan suki meleklerin vazifelerini dosdogru yerine getirmeleridir yaniliyormuyum. ibadetlerini ediyor diyorsun ve allaha karsi gelmedikleri ve hep onun emirlerini uyguladiklarini biliniyor. Peki bugün insan ogluda onlar gibi allahi görûyor olsaydi bizlerde birer melek gibi olmazmiydik. allah meleklere kendinisini göstermiski onlardan sadece seytan ihanet edebildi. sayet bizde görseydik inan bizden hic ihanet eden cikmazdi. bilmem anlatabildim mi simdi. simdi melekler neden ibadet etsin acaba allahi gördûkleri halde daha sinava ne ihtiyaci varki ibadet etsinler saygilar |
Alıntı:
oların eşleride zalim yani hem kadın hem erkek zalim olan eşler yani biri iyi biri kötü değil ikiside kötü olan eşler ceheneme Allah c.c haksızlık yapmaz uzun yazsaydım daha anlardın ama vaktim yok kusura bakma varsa çelişkide olduğun başka ayet alim |
Alıntı:
bunların hepsinin cevabı var eğer istiyorsan yazayım |
Alıntı:
Anlayışınız biraz kıt galiba? diyorum ki kadın tam bir musluman, erkek Ateist neden ikiside cehenneme atılıyor? ne demek ikiside kötü? vaktin yoksa ne diye her başlığa saldırıyorsun. |
Alıntı:
ALLahın emri şudur zalimleri öldürün yani zülmedenleri o ayetler zülmedenleri işaret ediyor onları bizim aracılığımızla öldürmesi dünyadaki kötülüğü ve kötüleri temizleyip sevap kazanmak ve Allahın kuları yani Allah taraftarı olmamız içindir yani cenneti hak etmek için yoksa Allah c.c öl dese hepsi ölecek biz hiçbirşey yapmıyor olacaktık yani ne şehitlik ne sevap kazanma nede kuluğumuzu yerine getiremezdik ayrıntılı yazamıyorum çünkün üst üste ayet soruluyor halbuki tek tek sorulsa cevap vercez dimi |
Alıntı:
bana öyle bir ayet göstersene |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
bende sana ayet biri iyi biri kötü demiyor demiştim ikisinin kötü olduğunu gösteriyor ayetin neresinde biri iyi biri kötü diyor söylermisin |
Arkadaşım Ayet Zalimleri ve eşlerini toplayın cehenneme atın demiyor mu?
Bende diyorum ki tüm "zalimlerin" eşleri, eğer karısı yada kocası kast ediliyorsa Cehennemlik olamaz!!! Kadın müslüman,kocası değilse ne olacak diyorum? Bunda anlayamayacak ne var? çeliştiği ayet olarak da Nahl 25'i gösteriyorum ve Hiç kimse diğerinin günahını çekmez. Zalimleri ve Eşleri diyor??? Her ikiside KÖTÜ demiyor!!! Umarım hala anlamamış numarısı yapmazsında şu engin bilginden bizi faydalandırırsın. |
Alıntı:
canım kardeşim sen anlamıyorsun (eşler) sadece karı koca anlamında değil zülme eşlik eden demek yani kardeş akraba arkadaş baba farketmez anlamadınmı |
yani koca zalim karı müslüman o zaman karı cennete anladın
|
Alıntı:
Sebep ne olursa olsun. Allahın insanlara öldürün emri vermesi insanlık dışıdır. Bilmem beynin anlıyor mu ? Allah neden insanları birbirine düşürsün ki ? Hani ol demesi yetiyor ya... İnanmayan ve kötü yolda olan kavimleri yok ediyor ya. İnsanların savaşması hoşuna mı gidiyor allahın.? Sana bir oyundan örnek vereyim. Age of Empiresi bilirsin. Ülke kurup asker oluşturarak savaşır diger ülkenin askerlerini öldürür ülkesini yıkar ve zevk alırsın. Allah insanları savaştırarak zevk mi alıyor ? ol desin ve inanmayanlarla inananlar savaşacagına sadece inanmayanları kendi öldürsün. Böyle psikopat bir allah mantıgı senin kafana yatıyor mu ? |
Alıntı:
Cennette Hurileri ZEVC diye alacaksın bu Ayete gelince kardeş,akraba,arkadaş olacak...Yok öyle kıvırmak. O kelimelerin herbiri için arabca bir kelime var.Ama Ayette ZEVC yani EŞ diyor? |
Alıntı:
Cennette Kafirlerin karılarıda sizin olacak sayısız Hurilerde kucaklarda... ne ala, ne ala. Arab Fantazilerini kendine Din edinmişsin.Utanmadan birde savunuyorsunuz. |
Müminun 96: Sen, kötülüğü en güzel bir tutumla sav. Biz onların yakıştırmakta oldukları şeyi çok iyi bilmekteyiz.
Kassas 54: İşte onlara, sabretmelerinden ötürü, mükâfatları iki defa verilecektir. Bunlar kötülüğü iyilikle savarlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan da Allah rızası için harcarlar. Fussilet 34: İyilikle kötülük bir olmaz, Sen kötülüğü en güzel bir şekilde önle. O zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki candan bir dost çok güzel birde şu ayetlere bakalım Şura 40: Bir kötülüğün cezası, ona denk bir kötülüktür.Kim bağışlar ve barışı sağlarsa, onun mükâfatı Allah’a aittir. Doğrusu O, zalimleri sevmez. Bakara 176: Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında üzerinize kısas yazılmıştır. Hür kişiye karşılık hür, köleye karşılık köle, dişiye karşılık dişi… Maide 45: O Kitap’ta(Tevrat’ta) onlar üzerine şöyle yazmıştık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş… Yaralamalar karşılığında da kısas. Kim kısası bağışlarsa, bu bağışlaması kendisi için günahlara bir perde olur. Allah’ın indirdiğiyle hükmetmeyenler zalimlerin ta kendileridir. bu ne yaman çelişki? |
Alıntı:
peki zevc ve ezvac nedemek bana sen söylede senin ilminlede konuya gözatalım |
Alıntı:
İlim sahibi değilsen ne diye burada fetva vermeye kalkıyorsun? Cennete giden Kafirin kadınına ne olacak? Sen ondan bahset birazda. |
Dinde zorlama yokturdan, benim dinim bana senin dinin sanadan, ben sadece tebliğciyimden, mekke ve çevresi için arapça indirildi bu dinden büyük bir sıçramayla müşrikleri bulduğunuz yerde öldürüne, el ayaklarını çapraz kesine, dünyada din islam olana kadar savaşına, kendilerine kitap indirilenler kendi elleriyle aşağılanarak cizye verene veyahut hak din islamı seçene kadar onlarla savaşına dönüşen bir paradigma değişimi var. Bu değişimi Muhammet'in stratejik davrandığına bağlamıyorsanız çelişkiyi kabul ediyorsunuz demektir.
Köle azad etmenin bir erdem(emir değil) olduğundan bahsederken, bir insanı öldürmenin tüm insanları öldürmek anlamına geldiğini söylerken birden bire ganimetleri, cariyeleri, köleleri helal kılmaya ve cihadı da müslümanın en önemli işi haline getirmeye başlaması da bir tesadüf galiba. |
Alıntı:
sormak istediğin ayet varsa söyle boş şeylerle bu bölüme takılma |
ona deyilde kocası cennete girene ne demeli
|
Alıntı:
senin gibi dine hakaret eden zalimler cennete mi? girecek TABİKİ CEHENEMİN dibine Allah c.c azabını dünyadan başlatarak cehenemde çoğaltsın müslüman kardeşlerim bu dua ya amin desin |
Alıntı:
promotheus bunda celişki yok...senin anladığın eşten bahsetmiyor...aynı yolda olan eşlerden bahsediyor...yani en azından aleni olarak eşini colugunu cocugunu topla demiyor...aynı yolda olan dostlarından diyor...en azından ben öyle anlıyabiliyorum |
Alıntı:
yelkenler suya inmedi sen benim bilgileri beğenmedin seninki nedir ona bakalım dedim ne yelkeni ne suyu |
Alıntı:
Sayın n4n0_s3c0nD Meleklerin, isyan etmeden sadece itaat ediyor olma özellikleri, onların makamlarını SABİT kılmıştır. Yani onların makamları sabittir. ilerlemez. Halbuki insana şeytan ve nefsi müdahale edebildiği için, makamı çok değişkendir. Taa esfeli safilinden,(en alt mertebe) ala yı illiyine (en üst mertebe) kadar dereceler vardır insanlıkta. Eğer Allah insanıda nefis ve şeytanın müdahale etmeyeceği tarzda yaratsaydı, zaten insana insan denmez, melek denirdi. Halbuki Allah öyle bir mahluk istiyor ki, nefsi onu ibadet ve itaatten menetmeye çalışsın, fakat insan onlarla mücadele edip, onlara uymayarak, Allaha itaat etsin. Din bir imtihandır. Kömür ruhlular ile elmas ruhlular birbirinden ayrılması için şeytan insana musallat olur. Kimisi şeytana ve nefsine uyar, hayvandan aşağı bir makam alır, cehennemi boylar.Kimiside Allaha itaat eder meleklerden bile yukarı makam alır. Eğer şeytan musallat olmasa makam sabit kalır. Saygılar.... |
Kur'anda : "Vela tezuru vaziretun vizra uhra" ayeti var....
Anlam olarak , birisinin hatası yüzünden başkaları cezalandırılmaz. Kocası zalim olanın, karısı da azap çekecek diye bir şey söz konusu olamaz. Eğer karı koca aynı zulmün ortağı ise zaten ikiside cehennemi boylar. Herkes hesabını İlahi adalet önünde yeke yek verir. Nice peygamberlerin eşleri ve çocukları iman etmemiş. Peygamber onlardan sorumlu olmadığı gibi, babası veya kocası peygamber diye de torpil yok. Herkes hesabını kendi verecek. Ayetlere farklı anlamlar vererek temel islam inancını çarptırmanın anlamı yok. Burdaki ateist veya müslüman olmayan arkadaşlar, bence ölüm ötesini bir an düşünseler, imansız gitmenin ne gibi neticeler doğuracağını bilseler, onun dehşetinden ruhları ürperir. Allahım hidayet nasip etsin. Bu gece Beraat gecesi hürmetine, onların kalplerine yumuşaklık verip, Allaha iman lezzetini onlara tattırsın. amin Saygılar.... |
Alıntı:
|
Enfal suresi 65.ayet.
65. Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer sizden sabırlı yirmi kişi bulunursa, iki yüze (kafire) galip gelirler. Eğer sizden yüz kişi olursa, kafir olanlardan bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir topluluktur. Enfal 66.ayet. 66. Şimdi Allah, yükünüzü hafifletti; sizde zayıflık olduğunu bildi. O halde sizden sabırlı yüz kişi bulunursa, (onlardan) ikiyüz kişiye galip gelir. Ve eğer sizden bin kişi olursa, Allah'ın izniyle (onlardan) ikibin kişiye galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir. http://www.kuranmeali.com/sureler.as...yanet&sureno=8 Peşpeşe gelen bu iki ayette çelişki var. 65.ayette Allah müslümanların kendilerinden sayıca 10 kat fazla olan düşmanı yeneceğini müjdelerken, bir sonraki 66.ayette bu oranı on kattan 2 kata düşürüyor. Üstelik Allah ezeli bilgisiyle 65 ayeti gönderdiğinde ,bir sonraki ayet olan 66. ayeti de arkasından göndereceğini biliyor olmalıydı.Madem nihai olarak müslümanlar kendilerinden sayıca iki kat fazla olan düşmanı yenebiliyorsa sadece o ayet gelmeliydi.65. ayet hükmünün değişeceğini bile bile o ayeti göndermenin mantığı yoktur. Ama ayetleri yazan Allah değilde Muhammed ise o zaman bu türden ayetler elbette Kuranda yer alacaktır. Ne diyorsun hak geldi. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:57 . |