Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   çamurdan yaratılma (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20249)

axzel 02-08-2010 17:50

çamurdan yaratılma

EDİT

islam derki, biz insanı çamurdan yarattık...

EDİT

yani günümüzde bunun bu şekilde olduğunu düşünüorsanız hala siz gercekden bilimsel likten uzaksınız demektir.

------------

Bugün insan dokuları incelendiğinde, yeryüzünde bulunan pek çok elementin insanın dokularında da bulunduğu ortaya çıkar. Canlı dokuların %95'i karbon (C), hidrojen (H), oksijen (O), nitrojen (N), fosfor (P) ve sülfür (S)'den oluşur ve canlı dokularda toplam 26 element bulunur.

Kuran'ın bir başka ayetinde şöyle buyrulmaktadır:

Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık. (Müminun Suresi, 12)

Ayette "süzme" olarak çevrilen "sulale" kelimesi, "temsili örnek, öz, hulasa, esas" gibi anlamlara gelmektedir. Görüldüğü gibi Kuran'da 14 asır evvel bildirilenler, modern bilimin bize söylediklerini -insanın yaratılışındaki malzeme ile toprağın içerdiği temel elementlerin ortak olduğu gerçeğini- tasdik etmektedir.

------------------------------

sonuç olarak tekrar etmek gerekirse:

allah insanı yaratırken bu dünyaya uyumlu olsun diye o nun bir özeti olan maddelerden yaratmışdır. bu maddeyide tarif ederken "çamurun bir özeti" tabirini kullanmış yani "çamurun bir özetinden, ayrımından" sentezlendiniz dior..

ve siz bu sözü anlayamıorsunuz... çünkü

EDİT

EDİT

acaba hangisi...

EDİT

??????????????

saygılar...

AerA 02-08-2010 17:54

Kuranın zaten çevresinden alışık olduğu çamurdan yaratılma hikayesini Azteklerden-Maorilere kadar inceleyen bir yazı ;

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=19577

Bilinen bir gerçek insanların Tanrılarca değil, Tanrıların insanlarca yaratıldığıdır. Durum bu olunca yaratılış süreçleride paralellik göstermekte.

axzel 02-08-2010 17:59

bu durumda "çamurdan yaratılmış" olmak doğru yani.

AerA 02-08-2010 18:05

Aslen bu durumda "binlerce yıllık, cehalet ürünü efsanelere inanmak" yanlış yani.

axzel 02-08-2010 18:09

şimdi bu efsaneler yada bilgiler yada herneyse size göre yalansa veya masalsa yada mit ise neyse ney ismi yani,,,

yok olsaydı bile şimdiki bilimsel verilerle işde ben kendim tek ve ben ne allah ne peygamber ne gulyabani mısırlı rajid, ne akkadlı çoban ne de bir taş üzerindeki yazı, ne de bir kitap ben, sadece ben, kendim, axzel lakabımla diorumki:::::::::

"biz element yapısı olarak çok benzeştiğimizden dolayı çamurdan olmuşuz..."

ee yok hayır diyen.. olmaşısız diyen insanı ve çamuru incelesin... yada incelemiş bilim adamlarının reportlarını check (Konrol) etsin.. yada ölenlerin çürümesi sonucu toprağa benzeyip benzemediğine baksın...

saygılar........

Thunder 02-08-2010 18:14

Bu tür Harun Yahya tipi Kuran Mucizeleri aldatmacaları artık gülünç hale gelmeye başladı.

Modern bilimin ortaya çıkardığı gerçeklere, Kuran'dan cımbızla kelimeler çekerek uyarlama çabaları nafiledir.

Bir şeyi modern bilim ortaya çıkardıktan sonra böyle şeyleri Kuran'daki kelimeleri evirerek çevirerek söylemek çok kolay.

Bana bir tane şey söyleyin ki, daha bilim dünyası ortaya çıkarmadan Kuran bunu söylemiş olsun.

Saygılar

AerA 02-08-2010 18:15

Sevgili axzel meteoritlerinde yapısı Dünya toprağına çok benzer (Co-Ni oranı hariç) fakat siz uzaydan ışınlanmadınız.

Aynı şekilde element yapısı olarak "ODUN" ada çok benzeriz ama odunluğu yakıştıramayız kendimize.Bakınız yukarıda verdiğim linkte Maya Tanrısı Quatzelquatl odundanda insan yaratmış, Pinokyo misali, hatta sonrasında pişman olup tufanlarla yok etmiş, Allah misali.

Kökeni cehalet olan efsaneleri Muhammed derlemiştir diyebilirim.

Prometeheus 02-08-2010 18:17

Sayın Aera,

Vermiş olduğunuz Linki inceledim,güzel bir çalışma yapıp emek vermişsiniz.
Emeğe saygım sonsuz...
Oldukcada kapsamlı....Bir de Kızılderililerin yaratılış efsanesi vardı ama onuda gözden kaçırmanız normal.

Bu efsanelerin doğuşunu tek tek hangi zaman aralalığında bilemeyiz...
Ancak insan sayısının katlarıyla arttığı mantığından yola çıkarak,
dünyanın farklı coğrafyalarında vwe ilkel şartlarda ULAŞIM ve İLETİŞİMİN Kısıtlılığını da göz önünde bulunduracak olursak;
-Bu insanların birbirinden alıntıladığı savı sizcede ZAYIF değil mi?
Ticaretin yok denecek kadar kısıtlı olduğu ve bazı bölgelerin İZOLE olduğu gerçeğinden de yol çıkacak olursak,
Bu kadar benzer "Mit" dünya üzerinde Görülmemiş bir İLK olduğunu kabul etmeliyiz.
İstisnasız hepsinde yerle-gök bir arada ve bir "GÜÇ" tarafından ayrılıyorlar?
Ve yine hepsinde ÇAMUR,Hammede olarak anlatılmış.
Sizce bunlar bir Tesadüfmüdür?
Yoksa Cep telefonlarımı vardı bu insanların:)?
Herbiri Kimya hocasımıydı ki? SIO2 tabanlı anyon ve katyonlarının sodyum ve potasyum ile girdiği tepkimeye yol açan....diye söze başlamalarımı gerekirdi?

saygılar...

axzel 02-08-2010 18:24

odun canlıdır,, ve odununda temel hali toprakdır, yani dünyanın özü..

dünya üzerinde bir canlı yaratacaksanız dünyanın özüne uygun olmalı demiş allah..

odun da (yani bitki, ağaç) ve insanda toprakdan dır.. başlangıç noktası odun kabul etmek yanlış oluyor...

hem ben dedimya, eski eserleri bırakalım, ben şimdi günümüzdeki bilim aracılığı ile diorum dedim sen hala maya larda takılmışşsın..

bilim dior:
Bugün insan dokuları incelendiğinde, yeryüzünde bulunan pek çok elementin insanın dokularında da bulunduğu ortaya çıkar. Canlı dokuların %95'i karbon (C), hidrojen (H), oksijen (O), nitrojen (N), fosfor (P) ve sülfür (S)'den oluşur ve canlı dokularda toplam 26 element bulunur.

saygılar..

AerA 02-08-2010 18:28

Sayın Prometheus ;

Fransız düşünür ve doğu bilimci Volney (
Constantin François de Chasseboeuf 1757–1820) dinlerin oluşumu ve şekillenmelerini anlatan eserinde Su ve Toprağın yaratılma ile neden ilintilendirildiğinden bahsetmektedir. Temel insan ihtiyacıdır, besinlerini topraktan alır ve su olmazsa ne besini ne kendi var olur.

Bu yaratılma süreçlerinde toprak ve suyun kullanımına net bir açıklamadır.

Ayrıca Musanın yaratılma süreç hikayesinde (çamur); çevresindeki büyük medeniyetlerden etkilenmiş olamaz mı? Cep telefonuna ne hacet, bir yan Mısır, bir yan Yunan, Babili, Sümeri v.b. Ticaret için çıkılan yolculuklar moder dinleri için gerekli kaynak sağlamış olsada ilkel dinler için Volney açıklamasını okumanızı öneririm.

Prometeheus 02-08-2010 18:29

Düşünüyorum da...

"Ol deyince Olma" eylemi bir İradeyi anlatmak için mi kullanılıyor acaba?

Neticede Zamanın Başının ve Sonunu görebilen bir varlık için,

Milyarlarca yıl süren bir "EVRİM olgusu" ne ifade eder ki?

"Balçık"tan ilk Amino Asidi, Sürekli Çakan Şimşek ve Yıldırımlar...Okyanuslar ve Basınç...
oradan Proteini...Asit ve Kükürt yağmurları...Sonrasında Bakteri ve Tek Hücreli ilk CANLIYI...

Ardından giderek karmaşıklaşan ve dallara ayrılan bir ŞECERE (ağaç).

AD-ED çn ekleri Dünya dillerinin tamamında İLK anlamı verir.

ADEM...İlk Em...Aden-EDEN Cenneti..İLK Cennet.

ADLANTİS v.s. gibi....

İlginç değil mi?:D

axial 02-08-2010 18:33

Ya axel saçmalamada şunu söyle açık açık.

Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık. (Müminun Suresi, 12)

Ayet açık dimi. Şimdi sen iddaa ediyorsun ki allah burada bizim yapıtaşlarımızla çamurun yapıtaşlarını kastediyor. Yahu bunun için çamurdan demesinin gereği var mı biraz düşün sonra kim beyinsizmiş kavrayacaksın diye umudediyorum.

AerA 02-08-2010 18:34

Alıntı:

axzel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325435)
bilim dior:

Canlı dokuda 26 element bulunurken toprakta kaç tane vardır acaba?
Çok doğru çamuru süzdü değil mi? :cheer2:

Ölü veya diri her canlı toprağa bağımlıdır, ya gidilecek yer ya çıkılacak yer topraktır. Dünyanın hammadde deposudur. Bilimin söylediğide budur zaten. Ama hiç bir bilim Allah bizi Dünyadaki toprağın içine su karıştırarak heykel gibi yarattı, sonrasındada içimize ruhundan (o ne ise artık) üfürdü ve biz bilinçli canlılar olarak buradayız demez.

Şeytanıda ateşten yarattığını söylemez mi? Onda kaç element var bir analiz etseniz :pound:

axzel 02-08-2010 18:38

sayın axial,

önce sayınla başlamınızı tavsiye ederim..

kuran evt burada bir benzetme yapmış, çamur toprağın sulu halidir, zaten insan da su ve toprağın maddelerine %90 dan fazla oranda benzemektedir.

bu yüzden kısaca çamur demiş, yoksa formül felanmı yazsaydı kuranda,

EDİT

EDİT

saygılarımla..

axzel 02-08-2010 18:40

sayın aera,

sözlerinizden şunu çıkardım,

"tamam ben çamurdan yaratılmayı kabul ediorum, diyelim benzioruz çamura yada toprağa, ancak sonrasında gelen ruhundan üfürme ile hayat bulma noktasını anlayamadım ve günümüzde bu konuda da bir bilimsel izahat yokdur."

yanlış mı anladım ?

saygılarımla...

axial 02-08-2010 18:42

Alıntı:

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325429)
Sayın Aera,

.

Bu efsanelerin doğuşunu tek tek hangi zaman aralalığında bilemeyiz...
Ancak insan sayısının katlarıyla arttığı mantığından yola çıkarak,
dünyanın farklı coğrafyalarında vwe ilkel şartlarda ULAŞIM ve İLETİŞİMİN Kısıtlılığını da göz önünde bulunduracak olursak;
-Bu insanların birbirinden alıntıladığı savı sizcede ZAYIF değil mi?
Ticaretin yok denecek kadar kısıtlı olduğu ve bazı bölgelerin İZOLE olduğu gerçeğinden de yol çıkacak olursak,
Bu kadar benzer "Mit" dünya üzerinde Görülmemiş bir İLK olduğunu kabul etmeliyiz.
İstisnasız hepsinde yerle-gök bir arada ve bir "GÜÇ" tarafından ayrılıyorlar?
Ve yine hepsinde ÇAMUR,Hammede olarak anlatılmış.
Sizce bunlar bir Tesadüfmüdür?
Yoksa Cep telefonlarımı vardı bu insanların:)?
Herbiri Kimya hocasımıydı ki? SIO2 tabanlı anyon ve katyonlarının sodyum ve potasyum ile girdiği tepkimeye yol açan....diye söze başlamalarımı gerekirdi?

saygılar...

Yahu mayalardaki güneş kültünün benzeri, yine piramit benzeri yapılar mısırlılarda oluyorsa demek ki bir şekilde gitmiş.

Paragrafın sonu ise tam bir demagoji, Çamurdan yarattım gibi birçok insanı dinden çıkarabilecek bir saçmalık yerine ol dedim oldu diyebilirdi.

TRIUMPH 02-08-2010 18:43

Alıntı:

axzel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325447)
sayın axial,

Bu çok klasik bir cevap.. Biyoloji dersi mi versin, yok fizik bilgisinden mi söz etsin.. Beklentileri karşılayamacaksa göndermeseydi kardeşim.. Yanarsam Allah yüzünden yanıyorum.. Bitti bu iş bu kadar yani.. Çamur ne la? Ne çamur?

axial 02-08-2010 18:44

Alıntı:

sayın axial,

kuran evt burada bir benzetme yapmış, çamur toprağın sulu halidir, zaten insan da su ve toprağın maddelerine %90 dan fazla oranda benzemektedir.

EDİT
EDİT

saygılarımla..

OOvv vaybe korkuttun beni.

uyuyamam ben bu gece. Ama boşver senin gibi cennete muhammedin sex kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum daha iyi.

Prometeheus 02-08-2010 18:47

Alıntı:

axial´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325451)
Yahu mayalardaki güneş kültünün benzeri, yine piramit benzeri yapılar mısırlılarda oluyorsa demek ki bir şekilde gitmiş.

Paragrafın sonu ise tam bir demagoji, Çamurdan yarattım gibi birçok insanı dinden çıkarabilecek bir saçmalık yerine ol dedim oldu diyebilirdi.

Nasıl "bir Şekilde?" Ol deyince olmak gibi mi?
Mısır nerde? And Dağları nerde? mesaj sayınız artsın diye mi yazıyorsunuz?
yoksa
Coğrafyadan haberiniz mi yok?

emperrordiablo 02-08-2010 18:47

Alıntı:

axial´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325453)
OOvv vaybe korkuttun beni.

uyuyamam ben bu gece. Ama boşver senin gibi cennete muhammedin sex kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum daha iyi.

İşte budur uyanış budur,şeytan sizi yüceltir özgür insan ruhunun çığlığını allahın en yüksek katında cennetinde ortalığı inletene kadar sizin arkanızda duracaktır.Bizler köle kul değil efendileriyiz bu dünya bizim için var ve yaşamaya devam edeceğiz,karşılıksız güç,dengesiz bir tek oluşum gösterin bana evrende ...Ateş varsa su var,zayıflık varsa güç var , iyilik varsa kötülük var , beyaz varsa siyah da var...yeterki tarafınızı iyi görün çünkü şeytan var ise tanrı var...

aliyarasfal 02-08-2010 18:50

Ek bilgi olsun, Kurandaki tanrı kavramına ithaf edilen sadece süzme çamur değildir;

ilk tespit şudur yaratılışta, tanrı kavramı insanı yaratırken dünyada yaratmadı (nerde yarattığınıda kuranda göremedim. yaratıp ilk koyduğu yer olarak cenneti söyler o kadar;bu bir.

Yaratmak için mutlaka malzeme kullanır, yani var olandan yeni bir şey yapar. yoktan varetmez bu iki

Bir başka ayette su der, bir başkasında alak(et parçası-nutfe) ,bir başkasında kurumuş balçık, burdada süzme çamur. tanrı kavramı neden yarattığından karar verememiş sanırım bu durumda.Buda üç...

Şimdilik saygımla gittim...

AerA 02-08-2010 19:04

Alıntı:

axzel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325450)
sayın aera,

sözlerinizden şunu çıkardım,

"tamam ben çamurdan yaratılmayı kabul ediorum, diyelim benzioruz çamura yada toprağa, ancak sonrasında gelen ruhundan üfürme ile hayat bulma noktasını anlayamadım ve günümüzde bu konuda da bir bilimsel izahat yokdur."

yanlış mı anladım ?

saygılarımla...

Sayın axzel ;

Evet yanlış anladınız.

Doğa elindeki maddeleri kullanarak sürekli yeni oluşumlar vücuda getirmektedir. Ve sizin toprak dediğiniz sadece doğanın bir parçası, hammadde deposu. Fransız düşünürü Volney yaratılış efsanelerinde neden su ve toprak kullanıldığını açıklamıştır. İlklerin ilkelliği. Dünyayı ateş-toprak-hava-su olarak görmeleri. Bakınız ilkel Arap tanrınızda şeytanı ateşten yaratmış, insanı topraktan.

emperrordiablo 02-08-2010 19:22

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325459)
Sayın axzel ;

Evet yanlış anladınız.

Doğa elindeki maddeleri kullanarak sürekli yeni oluşumlar vücuda getirmektedir. Ve sizin toprak dediğiniz sadece doğanın bir parçası, hammadde deposu. Fransız düşünürü Volney yaratılış efsanelerinde neden su ve toprak kullanıldığını açıklamıştır. İlklerin ilkelliği. Dünyayı ateş-toprak-hava-su olarak görmeleri. Bakınız ilkel Arap tanrınızda şeytanı ateşten yaratmış, insanı topraktan.

Sn.Aera Kuran da cinlerin ve şeytanın özü Semum ateşi denen bir ateştir,İncil keza Styx nehri ve şeytanın özünü yani hedefi dünyada olmayan bir ateş olarak gösterir meleklerin de özü kuran da gene Nur yani ışıkdır ,ışığın özünü fotonların hareketlerini hızlandırarak laseri elde eden insanoğlu henüz ışıktan bir ateş yaratamasa da ateşin özünde ki enerjiyi görebilmiş ve bulabilmiştir.Peki bu bağlamda şeytan yaratılmış olabilir mi?Yoksa big bang sonrası evrende ki anti maddenin dağılımı sırasında tanrı gibi evrene dağılan sonsuz parçacıklardan ve bu evrenin varoluşunda ki denge unsurlarından sadece biri mi?Tanrı tek mi?Eğer tek ise zaman mekan ve varoluş üçgeni içerisinde kendisine bir yer biçilmesi ve düşünce mantığında ki sonsuz iyilik istenci açıklanamaz bir hal alacaktır,düşünsenize sonsuz iyilik ve öze rağmen bunca kötücüllük nereden gelmiştir?Dünya ve evren sonsuz dengenin sadece bir parçasıdır,karşılığı olmayan ilk ve tek varoluş yada varolmamış bir hep varlık düşünülemez!Bu gerçek olamaz gerçek ise tüm herşeyden kolaylıkla sorumlu tutulmalıdır,bu bağlamda bilim insanoğlunun nasıl ve neden yaratıldığını belki çözecek belki insanoğlunun yaratılış nedeni muhallak kalacak da olsa tanrı tek başına hüküm verip tasarlayıp bizi bu şekilde dünyaya salmadığı aşikar bir gerçek tarihin sorgulamalarında mevcut bir gerçektir...

İnsan oğlu zekasal olarak çok gelişmiştir?Neden?İlkellik nedendi?Vs...Yaratımsal sürecin içine şeytan kendisi de dahildir,tanrının dediği üzre tek taraflı bir oluşum değildir,ihanete uğrayan şeytan kibir ve kıskançlıkla onun dediği üzre bizi kandırmaya çalışmaz kendini ispata ihtiyacı yoktur,kendisi dünyaya baktığınız zaman axzel gibilere baktığınız zaman zaten bir hayli mevcuttur,lakin şeytan sizin gibilerle ilgilenir,zeki ve farkındalık düzeyi yüksek olanlarla,çünkü tanrıyı savunduğu çamurun içinde boğacak olan sizlersiniz...İçinizde salt balçığı taşımayıp semum ateşi kadar güçlü ruhlarınız da isyanın ateşini yükseltecek olan sizlersiniz,tanrı kadar şeytanın da bir parçasını içinizde taşıyan , zekanızın içinde ki her bir nöronla ateşin özünü cennete kadar taşıyacak olan sizlersiniz...

aliyarasfal 02-08-2010 19:27

Sayın emperrordiablo;

Şeytan hangi yönü temsil ediyor. İyimi, kötümü?Yani sizin inancınıza göre tüm kötülüklerin sahibi şeytan mı tanrı mı?

hackercesur 02-08-2010 19:30

Alıntı:

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325456)
Ek bilgi olsun, Kurandaki tanrı kavramına ithaf edilen sadece süzme çamur değildir;

ilk tespit şudur yaratılışta, tanrı kavramı insanı yaratırken dünyada yaratmadı (nerde yarattığınıda kuranda göremedim. yaratıp ilk koyduğu yer olarak cenneti söyler o kadar;bu bir.

Yaratmak için mutlaka malzeme kullanır, yani var olandan yeni bir şey yapar. yoktan varetmez bu iki

Bir başka ayette su der, bir başkasında alak(et parçası-nutfe) ,bir başkasında kurumuş balçık, burdada süzme çamur. tanrı kavramı neden yarattığından karar verememiş sanırım bu durumda.Buda üç...

Olay budur. Konunun özeti aynen katılıyorum. Önce neden yoktan varedemedi onu açıklasınlar.

axial 02-08-2010 19:42

Alıntı:

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325454)
Nasıl "bir Şekilde?" Ol deyince olmak gibi mi?
Mısır nerde? And Dağları nerde? mesaj sayınız artsın diye mi yazıyorsunuz?
yoksa
Coğrafyadan haberiniz mi yok?

Hayır sayın üst bilinç. Benim coğrafya bilgim yok. Bana anlatın lütfen, güneşe tapan mayaların ve mısırların bu kültürleri nasıl bu kadar birbirine benzer. Allah mı demişti bunlar güneşe tapın diye.

emperrordiablo 02-08-2010 19:43

Alıntı:

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325467)
Sayın emperrordiablo;

Şeytan hangi yönü temsil ediyor. İyimi, kötümü?Yani sizin inancınıza göre tüm kötülüklerin sahibi şeytan mı tanrı mı?

Bu biraz komplex bir soru Sn.Aliyarafsal...

Yani 4 karı iyidir diyorsanız şeytan kötüdür çünkü cariyeliği köleliği ve kulluğu değil eşit insanoğlunun özgür iradesi ile seçtiği mutlu olma mantığını kabullenir ve öğretler,yani şeytana göre iki kişinin arasında ki özel onlara özeldir,lakin bu iki kişi kişi sayısını karşılıklı olarak arttırmak ister yada 3.bir kişiyi hayatlarına sokmak isterse ki burada sadece önemli olan tarafların uzlaşması cinsiyet yoktur.Bu onların mutlu olma yöntemidir,gerekli sıhhi koşulları sağlayıp bu şekilde yaşayan kimsenin fantazisine karışmaz bu fantaziyi evrensel bir gerçek yada doğru gibi dayatmaz,lakin tek eşlilik iyidir çünkü şeytanın en sevdiği duygu olan aşk ve tutkuyu sadece tek eşlilik ile yakalayabilirsiniz,bunun ne kadar süreceği gene çifte kalmıştır.

Gene kapanmak iyidir açmak kötüdür diyorsanız şeytan kötüdür,çünkü iklim koşulları ve şartlara göre toplumların kendi yaşamsal şartlarını oluşturabileceğini düşünür,örneğin tangalı bir kadın bize çok sexi gelecektir,ama brazil'de karnavallarda sokaklarda onlarcasını görse de brezilya halkı , o kadar kışkırtıcı bir durum değildir bu...

İyi olan tanrıdır diyorsanız ibadetinizi edip ona şükür edecek kendi ayetlerinde de söylediği gibi hayret ve bin haşa içinde ulan bu evren nasıl var vay be ne tanrıymış diyerek yaşayacaksınız bu iyi ise şeytan kötüdür.

Ama en yüksek dağın zirvesine çıkıp , bilimi kullanmak , en zirvesinde ki makro dünyadan mikro dünyaya kadar bu sistemi kavramak hatta yaratmanın zevkini yaşamak istiyorsanız Şeytan iyidir.Kul değil insan olan her yerinizde onun bir parçası size bin bir badireler göstererek olgunlaştırdığı evrimin zerreleri vardır...Ama şükür beklemez,ego beslemez,özgür ruhunuzda tanrının size yaptığı emrivakiyi görmeniz kafiidir.O'nun kadar özgür olmanız ona yetecektir...O'nun yapmak istediği tek şey tanrının kendisini kıskanarak takdir edilmeyi istediği ve bu yüzden ilkel olarak dünyaya insanı savurduğu gerçeğini görmenizdir...O başından beri yalnız ve güçlü olandır...

axial 02-08-2010 19:45

Alıntı:

sayın axial,

senin anlaman zor tabii senin için ayrı bir kuran indirmesi lazımdı belkide ne de olsa anlaman için,... kusra bakma sen..

ama yazık sana, üzüldüm haline, cunku anlayamamış olman ve bu yusden şüpheye düşmen kötü, zira bende ve de emin ol "allah" da sana azap etmek istemez..

saygılarımla..

Bakın sayın axel allah toprağı kastediyor olsaydı toprak derdi. Çamur demiş.

neden sence. Çünkü çamura şekil verebilirsin. Tanrının çamur masalı budur.

aliyarasfal 02-08-2010 19:57

Sayın emperrordiablo;

Bu durumda şeytan dediğiniz tanrısal bir güç olmuyormu. Yani bencil sadist, dilediğine dilediğini veren, dilemediğini süründüren korku veren ödül ceza ile insanları kendi istediklerini yapmaya teşvik veya korku ile kendi yanına çekmeye çalışan kavrama karşılık, tam tersi daha insancıl sadece insana korkusuzca doğasını yaşamasını vadden, tapınma beklemeyen, tehtid etmeyen bir tanrı kavramı koymuş oluyorsunuz. Yani iki güç var diyorsunuz evrende, bir iyi, biri kötü, iyiden ne anladığımıza bağlı olarak bu iki gücün savaşında taraf tutma durumunu seriyorsunuz sanırım ortaya. Yanılıyor muyum.

emperrordiablo 02-08-2010 20:16

Alıntı:

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325476)
Sayın emperrordiablo;

Bu durumda şeytan dediğiniz tanrısal bir güç olmuyormu. Yani bencil sadist, dilediğine dilediğini veren, dilemediğini süründüren korku veren ödül ceza ile insanları kendi istediklerini yapmaya teşvik veya korku ile kendi yanına çekmeye çalışan kavrama karşılık, tam tersi daha insancıl sadece insana korkusuzca doğasını yaşamasını vadden, tapınma beklemeyen, tehtid etmeyen bir tanrı kavramı koymuş oluyorsunuz. Yani iki güç var diyorsunuz evrende, bir iyi, biri kötü, iyiden ne anladığımıza bağlı olarak bu iki gücün savaşında taraf tutma durumunu seriyorsunuz sanırım ortaya. Yanılıyor muyum.

Şeytan dediğim tanrısal bir güç olmuyor tanrıdan ne anladığına bağlı olarak şeytan bu yaratımsal sürecin ortaklarından oluyor,aksi halde bazen iyi bazen kötü tek tanrılı şizofren bir ilahın manyak kulları olarak yeri gelince el ayak çapraz kesilen yeri gelince savaş ganimetlerine azil ettiğimiz yeri gelinc ne olursan ol gel diyen bir öğretide şaşar kalır biz de şizofreniye kayarız,hoş benim öyle olduğumu iddaa edenler zaten mevcut ama muhammed için de bu iddaa edilmişti.Zaten.Ama ortada iyilik ve kötülüğün görecesinde sadece bir denge olduğu yadsınamaz bir gerçek bu durumda ateizm yanlışlanamaz çünkü ya böyle soyut bir masal yok ve ateistler haklı zaten,ya da şeytan istediği direnci bulabilmiş ve ateistlere yani farkındalık derecesi yüksek insana tanrının aptallıklarını gösterebilmiştir.Deistlerin aradığı tanrı da belki odur.O size şah damarınızdan yakın olandır, o yandaşlarından hiç bir şeyi esirgemeyen ve aptalları asla bağışlamayandır...Bu evrenin özünde ki yegane yapılardan belki de sadece birisi ama insanla en çok muhattap olanı daha önce de sordum Kuran'da şeytanın neden tamamen helak edilmediğine yada yok edilmediğine dair bir cümle var mı=?Tanrı yok edemeyeceğini söylemek istemiyor hali ile...Sadece aşağılıyor ve onu küçük düşürmek sureti ile insandan uzak tutmak istiyor ki insanoğlunu kendine köle edebilsin bu mantıkla bakarsan şeytan iyi mi kötü mü bilmiyorum ama dengenin kuşkusuz bir bütünü,iyi yada kötü insansal bir kavram sen nasıl adlandırırsan , bu çamur hikayesi canımı sıktı şimdi ama babama sorup işin aslını öğrenirsem ben yazacağım sizlere...

diamat 02-08-2010 20:18

Alıntı:

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325440)
Düşünüyorum da...

"Ol deyince Olma" eylemi bir İradeyi anlatmak için mi kullanılıyor acaba?

Neticede Zamanın Başının ve Sonunu görebilen bir varlık için,

Milyarlarca yıl süren bir "EVRİM olgusu" ne ifade eder ki?

"Balçık"tan ilk Amino Asidi, Sürekli Çakan Şimşek ve Yıldırımlar...Okyanuslar ve Basınç...
oradan Proteini...Asit ve Kükürt yağmurları...Sonrasında Bakteri ve Tek Hücreli ilk CANLIYI...

Ardından giderek karmaşıklaşan ve dallara ayrılan bir ŞECERE (ağaç).

AD-ED çn ekleri Dünya dillerinin tamamında İLK anlamı verir.

ADEM...İlk Em...Aden-EDEN Cenneti..İLK Cennet.

ADLANTİS v.s. gibi....

İlginç değil mi?:D

inanmak kolay , bilmek zor.
kesinlikle çok haklısınız.
kolay olanı seçmek için yanıp tutuşuyor gibi bir haliniz var.
bilmek zor mu geldi.
sanırım bi doz islam alıp rahatlamak istiyorsunuz.

emperrordiablo 02-08-2010 20:42

Adeist arkadaşım benim ya :) Sen de ilk mümin misin?

emperrordiablo 02-08-2010 21:36

Ben izah ettiğimi sanıyorum sorusunun cevabını sayın battal :)

Prometeheus 02-08-2010 23:04

Alıntı:

axial´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325470)
Hayır sayın üst bilinç. Benim coğrafya bilgim yok. Bana anlatın lütfen, güneşe tapan mayaların ve mısırların bu kültürleri nasıl bu kadar birbirine benzer. Allah mı demişti bunlar güneşe tapın diye.

Sayın axial,

Siz eğer o insanların "Güneşe" taptıklarını zannediyorsanız ki öyle görünüyor,
olaylara oldukca sığ baktığınızı söyleyebilirim.
5 yada 10 bin yıl önce yaşayan insanlar sizden yada benden daha azzeki nisanlar değildi ki...Onlar Güneşin bir Gök cismi olduğunu gayet iyi biliyorlardı.
"O" veya Çember içinde nokta ile gösterilen Güneş değildi.
Davut yıldızı da Davudun icadı değildir.Ondan çok önceleri vardı.
"üst bilinç" kinayenizi şimdilik görmezden geliyorum.Zira konuyu dağıtmak istemem.
Ancak bir soru ile kapatmak istiyorum;
Siz hiç kendinizi "düşünürken yakaladınız" mı?
Kısa süre ve rastlantısalda olsa bu farkındalığı tadmış olanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır.
saygılar...

Prometeheus 02-08-2010 23:13

Alıntı:

diamat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325482)
inanmak kolay , bilmek zor.
kesinlikle çok haklısınız.
kolay olanı seçmek için yanıp tutuşuyor gibi bir haliniz var.
bilmek zor mu geldi.
sanırım bi doz islam alıp rahatlamak istiyorsunuz.

Sayın diamat,
Ben zamanında "aşırı doz İslam"almış ve Altın vuruşu yapmış bir insanım:)
O nedenle kendimi "ölmeden ölenlerden" sayıyorum.
Ancak diğer yandan Ateizmin karanlık dehlizlerinde de çok dolaştım.
Deizmide tatdım,bir dönem Panteist takıldım:)
tüm İZM ile biiten saçmalıklara tekmeyi bastım.Tanrılara ve ilahlara da nanik yaptım.
v.s. b .. v.s..buraya biografimi asacak deilim,konu "ben" değilim.

Şu an kendimi Serbest düşünür ve BİLMEYEN olarak tanımlıyorum.Ve elbette Bilmek Zor...çok zor.
Kolay olan inanmak.

Saygılar.

AerA 02-08-2010 23:18

Alıntı:

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325538)
Siz eğer o insanların "Güneşe" taptıklarını zannediyorsanız ki öyle görünüyor,
olaylara oldukca sığ baktığınızı söyleyebilirim.
5 yada 10 bin yıl önce yaşayan insanlar sizden yada benden daha azzeki nisanlar değildi ki...Onlar Güneşin bir Gök cismi olduğunu gayet iyi biliyorlardı.

Sayın prometeheus (arz ve talebi karşılamak için nickinizi doğru yazdım :) )

Doğru söylersiniz bu insanlar güneşe gök cismi olduğu için tapmazlardı. Güneş bir vesile idi. Sanemperestlik inanışının temelinde veya objelerin totemize edilmesindede aynı gerçek yatmaktadır. Sanemperestlikte (putperestlikte) putlar sadece bir aracıdır, görülemeyen bir kudretin insan yapımı yansıması. tapınılan şey kesinlikle putun kendi değil, ardında yatan metafizik olgudur.

Modern çağ dinlerinde de karşımıza çıkar bu, zemzem suyunun kutsal bellenmesi, hacer-ül esveti öpüp yüz sürmeler, Yahudinin ağlama duvarını kutsal bilmesi, Hristiyan dostlarımızda ekmek-şarap ayinleri gibi.

İnsanlıkta din olgusunun oluşumunu Felicien Challaye şöyle özetlemiştir.

1- İnsan, önce, kendi kişiliğinin dışında her yönde belirmiş bulunan yaygın bir güç gördü. Bu güç, hem maddede, hem ruhta beliriyordu. İlkel insanlar bu güce Mana adını taktılar. Mana düşüncesine bütün dinlerde çeşitli semboller halinde rastlanmaktadır. En ileri felsefelerde bile çıkış noktası hep bu ilkel Mana düşüncesidir.

2- Toteme olan inanç bu Mana düşüncesinden çıkmıştır. Totem, Mananın cisimleşmesidir. Bir klanın insanları belli bir hayvan, ya da bitki çeşidini en çok Mana toplayıcı saymışlar ve onu kutsal görmüşlerdir.

3- İnsan, kendi hayatını düşününce Mana'yı kişileştirmiştir. Bundan da ölümden sonra yaşama düşüncesi doğmuş, ölümden sonra yaşama düşüncesi ölülere tapınmaya bile yol açmıştır.

4- Mana'nın kişileştirilmesi canlıcılığı (animizm) meydana getirmiştir. Canlıcılık, doğada insanın ruhuna benzer ruhlar bulunduğuna inanmaktadır. Önceleri fetişizm adıyla adlandırılan animizmin, doğada ki insan ruhuna benzer ruhlardan yola çıkarak, büyücülüğe yol açması kolaylıkla anlaşılır bir olaydır.

5- İnsan, Mana'da bir düzen ilkesi bulduğu zaman, dine töresel kaygılar girmiş demektir.
Erdem, bu düzeni sağlamak için gereklidir.

6- İnsan, Mana'yı kişileştirince artık onu her baktığı yerde görmeye başlamıştır. Bunun sonucu da elbette çoktanrıcılık olacaktı.

7- Soyutlamadaki ve tek olan evrenin açıklanışındaki ilerleme bu çok tanrıları tek tanrıda birleştirmeye yol açmıştır. Bu birleştirme, önce bir hiyerarşiden (tanrıları sıralayarak en büyüğünü bulmaktan) geçerek, evrenin tek Tanrısına varmıştır.

8- Budizm’de olduğu gibi, din düşüncesinde bir adım daha ilerleme, engin evrenin varlığını anlamak ve açıklamak için Tanrı düşüncesinin gerekmediğini, bu anlama ve açıklamanın Tanrısız da yapılabileceğini ileri sürer.

Hatalıysam düzeltiniz.

saygılar.

emperrordiablo 03-08-2010 01:44

Bilim kurgu dehası olan Star Wars kültünü inceleyin şimdiden geleceği görmüş Lucas aslında filmde geleceğin dinlerine güzel bir bakış sergiler,Kimbilir insan nasıl bir şimdi bize doğa üstü gelen ama o zaman mümkün olacak güç kazanacaksa artık şunun farkına varacak güç istencinin adını tanrı koyduğunun ve belki de o zaman sadece güce inanacaktır.Dark side of the force :D

Filmde bu istenci midi clorian denen tek hücreli canlılar sağlıyordu lakin onların sağladığı bu gücün nereye akacağı ise Jedi ve Sith şovalyelerinin kararına yani insan kavramına bağlı idi tanrı ise bu güce bize enjekte eden midiclorian denen canlıların kanlarında varoluşu idi.Zaten profil resmime de baktığınız da aslında farkın farkında olan bir Sith Lordunun resmini görmektesiniz :D Darth Maul...

axzel 03-08-2010 09:14

bir sürü şeyler yazılmış,,, pek de alakasız konulara dahi dalınmış,, güneş,,

star wars :) ,, tutarsızlıklar ,,

,, sayın axial da neden çamur demiş....

yazımda açıkladım: insan yusde counlugu su, geri kalanı ise toprak içindeki elemetlerden, ve insan ile toprak benzeşmesi bilimsel olarak %90 dan fazla...

anlayamadın biliorum hala axial, bence sen ortaokulda kimya dersinde çözeltiler ve yusdelik hesaplamaları konusunu çalışmalısın...

ayrıca ilkokul 5 e giden bir çocuk bile çamur un toprağın sulu hali olduğunu bilir, ikiside aynı madde, biri sulu sadece.. sen bilmiorsan benim yeğenime sor 10 yaşında kendisi :)

sayın aliyarasfal, ise neden yoktan var edemedi ? demiş...

benim yazılarımı okuduysan öncekilerde, yine tekrarlıyorum...

allah bilime aykırı hareket etmez...

siz zannediorsunuzki: allah sulu bir toprağı kardı, çamur yaptı, çamuru insan şeklinde yourdu, ve ruhundan üfleyip insana can verdi, hokus pokus canlan dedi ve hoop adem zıpladı :):):):)...

bu anlatım sizin kafanızda. aslında olay çok daha bilimsel, allah dünyada çoklukla bulunan elementleri tespit edip, sentezlemiş... ve yaratacağı insanın buna uygun olması için bu elementleri kullanmış..

ayrıştırdığı elementleri, bir ortamda (labaratuvar gibi) sentezleyerek insanı yapmaya başlamış.. insanın içine kendi ruhundan parça eklemiş.. kendi ruhu ney ? ruh nedir? biinçaltınızda oluşan şekli ben söyleyeyim, insanın içinde gaz veya metafizik bir varlık...

hayır değil... ruh bu değil.. o bir kod,.. program. ama deniz e nispetle bir damla. örneğin atlas okyanusundan bir damla almak gibi...

insanın yaratılma projesi öyle hiçde "aniden" olmamış.. zaten çok uzun sürdüğü, bazı kaynaklarda mevcut.. tahminimizin ötesinde çok uzun zaman almış.. ama bu 60 yıl ömrü olan bize göre uzun bir zaman. yoksa ömrü sınırsız olana göre normal bir zaman olabilir.. allah ın "insan" projesi tamamlanınca, allah kodları tekrar tekrar dizerek, en uygun programı seçmiş.. yani burada tabiiki deneme/yanılmalarda var.. aslında teori/uygulama/test denilebilir.. ve insana "bilme"yi vermiş ancak "uzun yada sonsuz ömrü" vermemiş..

eğer sizde bir "dna programcısı" iseniz, o takdirde, dna ya müdahale edip uygun kodları yazarak "zaman sayaçlarını" iptal edebilirsiniz.. böylece "yaşlanma" durumumuz ortadan kalkacakdır. yine bir "dna programcısı" olarak, sonucun "çalışabilir" (=workable, usable) olduğunu hesapladığınız değişik eklemeler/çıkarmalar yapabilirsiniz..
yanıldığınız durumlarda "ucubeler" çıktığında onları öldürmek durumunda kalma ihtimalinizden dolayı, işlemleri yapmadan evvel yasal izinler konusunu araştırmanızı tavsiye ederim... yada bunları "gizli" bir yeraltı lab. ından yapınız :)

saygılarımla

axial 03-08-2010 11:26

Alıntı:

axzel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325693)
bir sürü şeyler yazılmış,,, pek de alakasız konulara dahi dalınmış,, güneş,,

star wars :) ,, tutarsızlıklar ,,

,, sayın axial da neden çamur demiş....

yazımda açıkladım: insan yusde counlugu su, geri kalanı ise toprak içindeki elemetlerden, ve insan ile toprak benzeşmesi bilimsel olarak %90 dan fazla...

anlayamadın biliorum hala axial, bence sen ortaokulda kimya dersinde çözeltiler ve yusdelik hesaplamaları konusunu çalışmalısın...

ayrıca ilkokul 5 e giden bir çocuk bile çamur un toprağın sulu hali olduğunu bilir, ikiside aynı madde, biri sulu sadece.. sen bilmiorsan benim yeğenime sor 10 yaşında kendisi :)

sayın aliyarasfal, ise neden yoktan var edemedi ? demiş...

benim yazılarımı okuduysan öncekilerde, yine tekrarlıyorum...

allah bilime aykırı hareket etmez...

Axzel denen primat;

Dünyanın 3 5 bin yaşında olduğuna da gülüyor mu yeğenin yoksa onunda beynini yıkadınız mı?

Allah bilime aykırı hareket etmez ise;

Balık içinde yaşayan yunus, ayın ikiye bölünmesi, ebabil kuşlarının ağzındaki ateş topları gibi kuranda geçen birçok masalında bilimsel açıklamasını bekliyorum sizden.

Gelelim çamurdan yaratılmaya.Kuranın farklı yerlerinde 4 farklı şekilde insanı yaratn allahın herhalde tam karar verememiş olsa gerek eski masallardan hangisini kullanacağına.

Ayrıca toprakta bulunan her element vucudumuzda yoktur.

battal 03-08-2010 11:31

Alıntı:

axial´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 325716)
Axzel denen primat;

Dünyanın 3 5 bin yaşında olduğuna da gülüyor mu yeğenin yoksa onunda beynini yıkadınız mı?

Allah bilime aykırı hareket etmez ise;

Balık içinde yaşayan yunus, ayın ikiye bölünmesi, ebabil kuşlarının ağzındaki ateş topları gibi kuranda geçen birçok masalında bilimsel açıklamasını bekliyorum sizden.

Gelelim çamurdan yaratılmaya.Kuranın farklı yerlerinde 4 farklı şekilde insanı yaratn allahın herhalde tam karar verememiş olsa gerek eski masallardan hangisini kullanacağına.

Ayrıca toprakta bulunan her element vucudumuzda yoktur.

topraktaki elementler vucudumuzda var ve bilimsel

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:05 .