Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Adem Havva İnancının Mantıksal Çöküşü (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21091)

hackercesur 06-09-2010 08:58

Adem Havva İnancının Mantıksal Çöküşü

Kurandaki çelişkili yaratılış hikayesini,
şeytanın cennetten kovulmasını,
Meleklerin gaybı bilmesini,
Ve buradaki birçok mantık hatasını söylemiycem.

Hatta Kurani Kerimden bile örnek vermiycem. Dün bu sitede biryerde gözüme çarpan bir yazıyı konu olarak açma geregi duydum. Çünkü bu soruya yaratılışçı arkadaşların cevabını çok merak ediyorum.

işte soru:

Adem ve Havvadan geldiysek dünya üzerinde neden 3000 civarında dil konuşuluyor. ???

Bilim bunu çok mantıklı açıklarken yaratılışçılar bunu nasıl açıklarlar...

Adem-Havvadan gelen insanlık hep aynı dili konuşmazmıydı ?

....Mantık mantık mantık....

oguzay 06-09-2010 11:58

...Bilim bunu çok mantıklı açıklarken yaratılışçılar bunu nasıl açıklarlar...-hackercesur-
-------------------------

Bilimin de pek mantikli aciklamasi oldugunu sanmiyorum.

Saygilar...

denklem 06-09-2010 12:08

güzel soru.süreç içinde dillerde değişmeler olur.ama bir kiril alfabesiyle arapça kadar
farklılaşmaz.bir japoncayla ingilizce kadar farklılaşma olmaz.sadece yazıdeğil,konuşma olarakta çok farklı diller var.

denklem 06-09-2010 12:11

birde nuh tufanı var ki insanlık yeniden başlamış.üstelik bilimden anlıyorlar
çünkü gemi yapmışlar,diller bu kadar çeşitlnmemeliydi.

hackercesur 06-09-2010 12:19

Alıntı:

Basic´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 335868)
...Bilim bunu çok mantıklı açıklarken yaratılışçılar bunu nasıl açıklarlar...-hackercesur-
-------------------------

Bilimin de pek mantikli aciklamasi oldugunu sanmiyorum.

Saygilar...

Birbirinin varlıgından habersiz ayrı toplumlar olarak yaşayan insanların iletişime ihtiyaçları vardır. Teknolojinin ve ulaşımın olmadıgı tarih öncesi dönemlerde her toplum iletişim için farklı bir dil kullanmıştır.

işte bilim bu ve benzeri şeyler söylüyor. Aksi ispatlanamıyor tabi.

peki dinciler ne diyor bu konuda ?

Saygılar...

oguzay 06-09-2010 13:10

Birbirinin varlıgından habersiz ayrı toplumlar olarak yaşayan insanların iletişime ihtiyaçları vardır. Teknolojinin ve ulaşımın olmadıgı tarih öncesi dönemlerde her toplum iletişim için farklı bir dil kullanmıştır.

işte bilim bu ve benzeri şeyler söylüyor. Aksi ispatlanamıyor tabi. -hackercesur-

---------------------------
Sayin hackercesur;

Lütfen yanlis anlamayin! Benim de cok merak ettigim bir konu.

Tamam da, bir kac kilometrelik mesafede yasayan insanlar(kabileleler, kavmler) neden farkli farkli konusuyorlar?

ExEgoist 06-09-2010 13:17

hackercesur kaç dil biliyorsun?
ya da diller hakkında ne biliyorsun? tam olarak ne bilmek istiyorsun?
Tüm arkadaşlara soruyorum;
Babilde ki toplanma hakkında bir fikri olan var mı? Fikir cimnastiği olsun diye soruyorum;
Tüm insanlar aynı dili konuşursa ne olur? ki ...ingilizcenin dominant etkisi ile gidiş o yönde...
saygılar...

hackercesur 06-09-2010 13:49

Ben sadece türkçe biliyorum. Mesleki ingilizcem de var. Ha birde bu araştırmalarım sayesinde arapçayı sökecem :)

elif be te se cim ha .... :D

neyse konumuza dönersek internetten buldugum bir yazıyı paylaşayım...
-----------------
Dünyadaki 6 milyar kişinin konuştuğu
3000′den fazla dil vardır ama dünya nüfusunun yarısı bu dillerden yalnızca
15′ini konuşmaktadır. En çok sayıda insanın konuştuğu dil ise Çin’deki Mandarin
dilidir. Yazı dili bütün Çin’de aynı olmasına rağmen halkın yüzde 70′i Mandarin
dilini konuşur ve kuzeyde oturan bir kişi güneydekinin konuştuğunu anlamaz.
Afrika’da 1000′e yakın dil konuşulmaktadır fakat l milyondan çok kişinin
konuştuğu dillerin sayısı 30′u geçmez. Hindistan’da 800′den fazla dil
konuşulmaktadır. Hatta bu kalabalık ülkede, her 12 kilometre gittikçe lisanın
değiştiği söylenmektedir.
Genetik bilimi, insanlığın dünyanın belli bir noktasında, çok büyük bir
olasılıkla Yakın Doğu’da doğarak yayıldığı ve dünya üzerindeki iki toplum
coğrafi olarak birbirinden ne kadar uzaksa genetik yapılarının da o kadar farklı
olduğu düşüncesini doğrulamaktadır. Örneğin Çin, Japon gibi doğu milletleri
genetik olarak birbirlerine, Avrupalılar ise Kuzey Afrikalılara, Ortadoğululara
ve Hintlilere daha yakındırlar.
Dünyanın bu genetik haritası ile konuşma lisanlarının yayılışı paralellik
gösterir.
Teoriye göre milattan önce 7500 yıllarında tarımın başlaması ve
hayvancılığın gelişmesi ile birlikte Yakın Doğu’dan Avrupa’ya, Kuzey Afrika’ya
ve Hindistan’a büyük göçler olmuştur. Bu büyük göç dalgaları üç ana dil
gurubunun oluşmasına yol açmışlardır.
Diller arasındaki akrabalığa, bir başka deyişle dillerin tarihsel oluşumuna
dayanan bu sınıflandırmada, ortak bir kökenden kaynaklandıkları varsayılan
diller aynı öbeğe konulmuştur. Çelişkili olmalarına ve tam tatminkar açıklaması
yapılamamasına rağmen bu üç dil grubu şunlardır: (1) Hint-Avrupa dilleri, (2)
Ural-Altay dilleri, (3) Hami-Sami dilleri.
Türk dilleri Ural-Altay ailesinin Altay öbeğindedir. Büyük dil öbeklerinin
dışında sınıflandırılmalarına rağmen Kore, Japon ve Eskimo dilleri de bu aileden
gösterilir. Hami-Sami dillerinin en belirgin örneği Arapça’dır. Çin-Tibet ve
Kafkasya dilleri, Avustralya, Afrika ve Amerika yerli dilleri bu ana
sınıflandırmanın dışındadırlar.
Diller ayrıca dilbilgisi yapılarına göre de dört sınıfa ayrılır: (1) Kelimelerin
kısa kısa, ek almadan, cümle içindeki yerlerine göre anlam yüklendikleri diller
(Çin, Vietnam, vb.); (2) Zaman, kişi, olumsuzluk gibi tüm durumların fiilin
köküne ek gelmesiyle türetilen diller (Türkçe); (3) Dilbilgisi bağlantılarının
fiil kökünde değişiklik yapılarak ifade edildiği diller (Hint-Avrupa,
Hami-Sami); (4) Sözcüklerle ekler birleştirilerek bir cümlenin tek sözcüğe
dönüştürüldüğü diller (Eskimo). Örneğin Eskimo dilinde “takusariartorumagaluarnerpa”
kelimesi “onun bununla uğraşmaya gerçekten niyetli olduğunu sanıyor musunuz”
anlamına gelir.
Dünyadaki bütün dillerin tek ortak yanı, en çok kullanılan kelimelerin, daha az
kullanılanlara göre az sayıda harfle yazılmaları, yani daha kısa olmalarıdır.
Ayrıca hemen hemen bütün lisanlarda vücudun kısımlarının ve organlarının
isimlerinin bir çoğu kısa kelimelerle ifade edilir. Türkçe’deki baş, bel, kaş,
göz, kas, dil, diş, el, kol, saç, aya, ten, diz, kan, boy, bel, kıl, vb. gibi.
Lisanın zenginliğinde milletlerin yaşadığı ortamın ve kültürün etkisi vardır.
Eskimo’lar ata, sadece at demekle yetinirken Türklerde atın cinsine, yaşına,
rengine göre değişik isimleri vardır. Ancak bizler de ‘kar’a sadece kar derken
Eskimo dilinde karı ve yağışını tanımlayan 32 kelime vardır.
Hayvanlara sesleniş bile dillere göre değişir. Bir İngiliz tavuğunu “bili-bili”
diye çağırırsanız anlamaz. İngilizler tavuğu “çak-çak” (chuck), Finliler
“fibi-fibu” diye çağırırlar ama hemen hemen bütün dillerde tavuğu kovalama
sesleri birbirlerine benzer; kış-kış, kuş-kuş, kş-kş, kiş-kiş…

Bilge Engin 06-09-2010 15:03

Dillerin islami açıklamasını, yukarıda Denklem arkadaşımızın ifade ettiği doğrultuda açıklamak daha doğru olur gibi geliyor bana da. Zira aynı soydan gelen insanlar aynı gemiye çıkıyor ve tüm insanlık onlardan türüyor. Gerçekten de tüm canlıları çifter çifter içerisine alabilecek kadar büyük bir geminin inşaatı mühendislik hesap ve matematiği de beraberinde getirir. Sayısal hesap için de yazının en azından sayıların yazıya çevrilmesi gerekmekte. Tekrardan sadece 2-3 çift insandan türeyen insanların aynı dili ve yazı sistemini kullanmaları en azından benzerlik göstermesi gerekmez mi?

Saygılarımla...

Lynx 06-09-2010 16:56

Sacmalik ya resmen sacmalik

Ben Eskiden NUH tufanini sadece kendi kavimleri sanirdim

Oysa Bütün Dünyayi SU basmis öylemi ??

Ben eskiden buna nasil inandim bilseydim bütün dünya ozaman ISLAMI red ederdim tanrim !!

Resmen sacmalik ya !!

üye001 06-09-2010 17:24

Ben açıkçası bir çelişki göremedim mesela bilime göre ilk insan afrikada ortaya çıkmı şve insanlar buradan dünyaya yayılmışlar ,yayılma arttıkça diller farklılaşmış örneğin türkçe üzerinden konuşursak Altay dil birliği döneminde bahsedilir yani türkçe , moğolca ,korece gibi akraba dillerin henüz farklı birer dil haline gelmediği dönem, şuanda mesela türkçe bile kendi içinde ayrılmaktadır çuvaşça ayrı bi dil olarak kolaylıkla ele alınabilir bazı dilbilimciler saha türkçesininde ana türkçe döneminden ayrıldığını savunur.Halbuki türkiye türkçesi de saha türkçeside aynı dilin devamı olmak la birlikle bu kadar farklı hale gelmişlerdi.Eğer altay dilbirliğinden binlerce yıl öncesine gitsek diğer dillerinde hep aynı olduğu döneme kadar ulaşabiliriz.r.Aynı şeyi islam içinde uyarlıyabilirsiniz,hz.ademin çocukları veya nuh un çocukları dünya yayılır ve dilleri farklılaşır...(:

diamat 06-09-2010 17:30

ben dillerinin farklılaşmasından çok renklerinin farklılaşmasına kafayı taktım.

madem adem ve havvanın çocukları hepsi, nuh tufanından sonra renkleri nasıl farklılaştı.
evrim felan mı geçirdiler acaba.

hackercesur 06-09-2010 22:58

Alıntı:

VoLDeMoRT´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 335964)
Sacmalik ya resmen sacmalik

Ben Eskiden NUH tufanini sadece kendi kavimleri sanirdim

Oysa Bütün Dünyayi SU basmis öylemi ??

Ben eskiden buna nasil inandim bilseydim bütün dünya ozaman ISLAMI red ederdim tanrim !!

Resmen sacmalik ya !!

tüm dünyayı suyun bastıgı incilde yazar...

kuran incili reddetmez zaten.

Halbuki incil ile birçok konuda çelişirler.

Al birini vur ötekine...

Aslında o dönemi yadırgamamak lazım. 1 kitap yazıyon sonra ben peygamberim diyon iş bitiyo... Bilim yok. Teknoloji yok insanlarda inanıyo...

Genel Peygamberlik Şartları:

1- 40 yaşını dolduracaksın.
2- Dağa çıkacaksın.
3- Allahla veya bir melekle (cebraille) konuşacaksın.
4- O sana cümleler söyleyecek. Sende onu yakınlarına anlatacaksın.
5- Peygamber olduguna kendini inandıracaksın.
6- Peygamber oldugunu insanlara inandıracaksın.
7- Cinsel hayatını kurana yansıtacaksın.
8- Sapık düşlerini cennete, faşist düşlerini de cehenneme aktardınmı

olay bitmiştir.

Fight 07-09-2010 02:57

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 335847)
Kurandaki çelişkili yaratılış hikayesini,
şeytanın cennetten kovulmasını,
Meleklerin gaybı bilmesini,
Ve buradaki birçok mantık hatasını söylemiycem.

Hatta Kurani Kerimden bile örnek vermiycem. Dün bu sitede biryerde gözüme çarpan bir yazıyı konu olarak açma geregi duydum. Çünkü bu soruya yaratılışçı arkadaşların cevabını çok merak ediyorum.

işte soru:

Adem ve Havvadan geldiysek dünya üzerinde neden 3000 civarında dil konuşuluyor. ???

Bilim bunu çok mantıklı açıklarken yaratılışçılar bunu nasıl açıklarlar...

Adem-Havvadan gelen insanlık hep aynı dili konuşmazmıydı ?

....Mantık mantık mantık....

hackercesur;
öncelikle ben sana iki soru sorayım. Kuran-ı Kerim de Havva Kelimesi nerede geçiyor? insanlığın adem ve havvadan geldiği nereden geçiyor?
LÜTFEN SURE VE AYETLERİ BELİRT...

hackercesur 07-09-2010 08:15

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336130)
hackercesur;
öncelikle ben sana iki soru sorayım. Kuran-ı Kerim de Havva Kelimesi nerede geçiyor? insanlığın adem ve havvadan geldiği nereden geçiyor?
LÜTFEN SURE VE AYETLERİ BELİRT...

Tabiki hemen...

Araf Suresi 11. Ayet der ki : Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.

Ta ha 121. Ayet der ki:
Bunun üzerine onlar (Adem ve eşi havva) o ağacın meyvesinden yediler. Bu sebeple ayıp yerleri kendilerine göründü ve cennet yaprağından üzerlerine örtmeye başladılar. Adem Rabbine isyan etti ve yolunu şaşırdı.

Başka arzunuz... ?

Fight 07-09-2010 14:21

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336163)
Tabiki hemen...

Araf Suresi 11. Ayet der ki : Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.

Ta ha 121. Ayet der ki:
Bunun üzerine onlar (Adem ve eşi havva) o ağacın meyvesinden yediler. Bu sebeple ayıp yerleri kendilerine göründü ve cennet yaprağından üzerlerine örtmeye başladılar. Adem Rabbine isyan etti ve yolunu şaşırdı.

Başka arzunuz... ?

araf 11 de adem'in ilk insan olduğu nerede yazıyor?
ta ha 121 de havva diye bir kelam söz konusu değl. meali yazanın uydurmasıdır...

ta ha 121 şöyle der;
Fe ekelâ minhâ fe bedet lehumâ sev’âtuhumâ ve tafıkâ yahsıfâni aleyhimâ min varakıl cenneti ve asâ âdemu rabbehu fe gavâ.
türkçesi ise;
O ağaçtan yediklerinde kendilerine çirkin yerleri görünüverdi de Cennet yapraklarıyla örtünmeye çalıştılar. Böylece Âdem Rabbine karşı geldi ve şaşıp kaldı.

şimdi adem ve havvadan türediğine dair insanın ayet göstereceksen buyrun lütfen. ancak kuran da öyle bir ifade yok hatta havva diye bir kelam yok...
kuran da yalnızca evrim var...
lütfen benim imzamda da göreceksiniz.
Oysa O sizi EVRİM ile yarattı." Nuh-14
selamlar....

ironrose 07-09-2010 14:31

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336217)
araf 11 de adem'in ilk insan olduğu nerede yazıyor?
ta ha 121 de havva diye bir kelam söz konusu değl. meali yazanın uydurmasıdır...

ta ha 121 şöyle der;
Fe ekelâ minhâ fe bedet lehumâ sev'âtuhumâ ve tafıkâ yahsıfâni aleyhimâ min varakıl cenneti ve asâ âdemu rabbehu fe gavâ.
türkçesi ise;
O ağaçtan yediklerinde kendilerine çirkin yerleri görünüverdi de Cennet yapraklarıyla örtünmeye çalıştılar. Böylece Âdem Rabbine karşı geldi ve şaşıp kaldı.

şimdi adem ve havvadan türediğine dair insanın ayet göstereceksen buyrun lütfen. ancak kuran da öyle bir ifade yok hatta havva diye bir kelam yok...
kuran da yalnızca evrim var...
lütfen benim imzamda da göreceksiniz.
Oysa O sizi EVRİM ile yarattı." Nuh-14
selamlar....

Yahu araf 11 de Sizi yarattık sonrada adem'e secde edin dedik demiyor mu?
Melekler niye ademe secde ediyor. İnsanı yaratması ile ademe secde etmesi alakasız mı? Adem ilk insan değilde nasıl cennette yaşayıp sonra kovuluyor?

ExEgoist 07-09-2010 14:48

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336163)
Tabiki hemen...

Ta ha 121. Ayet der ki:

Başka arzunuz... ?

Arzumuz şudur;

Reddetiklerinizi BİLİNÇLİ olarak araştırarak reddedin.
NEDEN PARANTEZ kullandıklarını sorgulayınız.
Parantezlerle istedikleri yöne çekebiliyorlarda ondan.
Sonuç:Havva diye bir kelime kuranda geçmez!
Oyun kabaca şöyledir:Önce Hadis adı altında bir sürü zırva uydurulur...Sonra Kuran okunmaması için
"Ona temiz olmayanlar dokunamaz" ifadesi kötüye kullanılarak ve insanlara SİZ ANLAMAZSINIZ telkini yapılarak
Kuranı Duvarda asılı bırakırsınız...Sonrada Parantezler ile Hadis Önyragılarını ve uydurmalarını Ayetler arasına Serpiştirirsiniz.
Alın size yeni bir Din...ama adı islam.

Fight 07-09-2010 14:52

Alıntı:

ironrose´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336221)
Yahu araf 11 de Sizi yarattık sonrada adem'e secde edin dedik demiyor mu?
Melekler niye ademe secde ediyor. İnsanı yaratması ile ademe secde etmesi alakasız mı? Adem ilk insan değilde nasıl cennette yaşayıp sonra kovuluyor?

tabi kirlenmiş gelenekçi anlayış adem=insan diye öğrettiği için siz de o şekilde düşünüyor ve yorumluyorsunuz. insan biyolojik bir varlıktır. ancak ademe ait hiç bir anlatı yeryüzünde geçmez. yani maddesel düzlemde değildir. yani adem biyolojik bir varlık değildir.
kuran da ademe ait anlatılar özellikle bakara suresi 30. ayette başlar. ademi anlatan bu ayetlerin hiç birinde ademi yarattık demez. yani halaka fiili geçmez. adem için atamak anlamına gelen câilun fiili geçer. insan yaratılmıştır ama adem atanmıştır.

ironrose 07-09-2010 14:56

Alıntı:

ExEgoist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336224)
Arzumuz şudur;

Reddetiklerinizi BİLİNÇLİ olarak araştırarak reddedin.
NEDEN PARANTEZ kullandıklarını sorgulayınız.
Parantezlerle istedikleri yöne çekebiliyorlarda ondan.
Sonuç:Havva diye bir kelime kuranda geçmez!

Kuranda kadının adı yoktur evet.
Ama kuranda adem ve eşi defalarca geçer.
Kuran:Adem der, halife der ama havva demez. Kurandaki tüm hikayelerin kökenini öğrenmek için yahudi kaynaklarına bakmak lazımdır yoksa bir şey anlayamazsınız.

Alıntı:

BAKARA 49 - (Hem hatırlayın ki bir zaman) sizi Firavun ailesinden de kurtardık, (onlar) size azabın en kötüsünü reva görüyor, oğullarınızı boğazlıyor, kadınlarınızı sağ bırakıyorlardı. Ve bunda size Rabbiniz tarafından büyük bir imtihan vardı.
BAKARA 50 - Hani bir zamanlar sizin için denizi yarıp, sizi kurtardık da Firavun'un adamlarını suda boğduk, siz de bakıp duruyordunuz.
BAKARA 51 - Hani bir zamanlar Musa'ya kırk gecelik vaad verdik de sonra siz onun arkasından buzağıyı put edindiniz ve o halinizle zalimler idiniz.

şimdi bu hikayenin konusu nedir desem hepiniz anlatırsınız başını sonunu. ama kaynağınız nedir ??
Bu hikayenin içinde firavun ailesinden kurtaılan kimdir desek kuranda tamamı nerededir desek var mı buna kurandan cevabınız?

Evet sonuç olarak kuranda Havva geçmez. Ama adem ve eşi geçer. Bu hikayeye tevrattan bakarsan (diğer hikayelere baktığın gibi )havvayı bulurusun.

Fight 07-09-2010 15:12

Alıntı:

ironrose´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336227)
Kuranda kadının adı yoktur evet.
Ama kuranda adem ve eşi defalarca geçer.
Kuran:Adem der, halife der ama havva demez. Kurandaki tüm hikayelerin kökenini öğrenmek için yahudi kaynaklarına bakmak lazımdır yoksa bir şey anlayamazsınız.

şimdi bu hikayenin konusu nedir desem hepiniz anlatırsınız başını sonunu. ama kaynağınız nedir ??
Bu hikayenin içinde firavun ailesinden kurtaılan kimdir desek kuranda tamamı nerededir desek var mı buna kurandan cevabınız?

Evet sonuç olarak kuranda Havva geçmez. Ama adem ve eşi geçer. Bu hikayeye tevrattan bakarsan (diğer hikayelere baktığın gibi )havvayı bulurusun.

o verdiğiniz ayet buna örnek olamaz. çünkü oradaki ayetin hitap ettiği yahudilerdir. sözünü ettiğiniz konu bakara 47 den başlar ama siz bakara 49 dan başlamışsınız. bakara 47 ye baktığımızda ayet ey israiloğulları diye başlamaktadır. ve 49 da hatırlamaz mısınız diye sesleniyor. elbetteki hatırlayacak olan bu olayı zaten bilmesi gerekenler yahudilerdir...

ironrose 07-09-2010 15:46

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336234)
o verdiğiniz ayet buna örnek olamaz. çünkü oradaki ayetin hitap ettiği yahudilerdir. sözünü ettiğiniz konu bakara 47 den başlar ama siz bakara 49 dan başlamışsınız. bakara 47 ye baktığımızda ayet ey israiloğulları diye başlamaktadır. ve 49 da hatırlamaz mısınız diye sesleniyor. elbetteki hatırlayacak olan bu olayı zaten bilmesi gerekenler yahudilerdir...

Sad-41, Maide 27 bunlar ve bir çoğu tevrat hikayetleri içerir ve bölük pörçüktür. Adem oğulları isimleri yine kuranda geçmez. Konu nedir net değildir. Ama bunuda yahudi kaynaklarında bulursan konuyu anlarsın. Yani kuranda havva geçmiyor diye adem , eşi geçen yerleri de mi görmezden geliyoruz.

Fight 07-09-2010 16:05

Alıntı:

ironrose´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336243)
Sad-41, Maide 27 bunlar ve bir çoğu tevrat hikayetleri içerir ve bölük pörçüktür. Adem oğulları isimleri yine kuranda geçmez. Konu nedir net değildir. Ama bunuda yahudi kaynaklarında bulursan konuyu anlarsın. Yani kuranda havva geçmiyor diye adem , eşi geçen yerleri de mi görmezden geliyoruz.

öcelikle şunu net ortaya koyalım kuranda havva kelimesi geçmiyor. ayrıca ademin ilk insan ve insanlığın adem ve havvadan geldiğine dair bir ifade kuranda yok. olmayan şeyler üzerinden de tartışılması anlamsız. bu ifadeler tevratta var. ancak bağlayıcı olan müslümana göre yalnız kurandır...
sonuçta insanlık adem ve havvanın veya bir başka kadının soyundan gelmiştir, adem ilk insadır diye bir ifade kuranda olmadığı açıktır....
selamlar

ironrose 07-09-2010 16:14

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336250)
sonuçta insanlık adem ve havvanın veya bir başka kadının soyundan gelmiştir, adem ilk insadır diye bir ifade kuranda olmadığı açıktır....
selamlar

insanlık adem ve bir kadının soyundan geldi ise. Adem ilk insan olmuyor mu?

Fight 07-09-2010 16:18

Alıntı:

ironrose´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336253)
insanlık adem ve bir kadının soyundan geldi ise. Adem ilk insan olmuyor mu?

arada nokta yok virgül var.
kuranda olmama eylemi virgül öncesi ve sonrasını kapsar. basit bir dilbilgisi kuralı...

ama açıklayıcı olsun.
kurana göre insanlık adem ve havvadan gelmemiştir.
yine kurana göre adem de ilk insan değildir...

ironrose 07-09-2010 16:20

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336254)
:) düzeltiyorum...
gelmiştir değil gelmemiştir olacaktı...

Kanıt nedir? Kendi şahsi kanınız veya alimlerin şahsi kanıları dışında kuranda bir kanıtınız var mı?

Fight 07-09-2010 16:53

Alıntı:

ironrose´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336255)
Kanıt nedir? Kendi şahsi kanınız veya alimlerin şahsi kanıları dışında kuranda bir kanıtınız var mı?

her şeyden önce iddia makamı ispat ile yükümlüdür. adem'in ilk insan olduğunu kuran söylüyorsa bunu kurandan ayet ile göstermek yani kanıtlamak zorunda.
kurana göre insan evrim ile inşaa edilmiştir... nuh 14
imzamda da belirttiğim gibi..
zaten modern anlamda evrim kavramını ilk ortaya atan da müslüman el cahızdır. doğumu 781 olan el cahızın "kitab el hayvan" isimli kitapta el-Cahız doğal çevrenin hayvanlar üzerindeki etkisinden söz etmiş ve bir evrim kuramı geliştirmişti. Çevrenin bir hayvanın hayatta kalma olasılığına etkilerini incelemiştir Kitapta el-Cahız besin zincirlerinden de, örneklerle, bahsetmiş ve böylece bu kavramdan bahseden ilk kişi olmuştur. İnsanların derilerindeki renk çeşitliliğinin, kökenini açıklamak için doğal seçilim ve çevresel determinizm kuramlarını kullanmıştır.

yalnızca el cahız değil onlarca islam düşünürü evrim yanlısı düşüncelerini ortaya koymuştur. bunların içinde bir çok tutucu sunni ekolünden alimler de mevcuttur. örneğin erzurumlu ibrahim hakkı marifetnamesinde insanın maymundan geldiğini yazmaktadır...

İbn Miskeveyh, İbn Haldun, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Nâsıruddîn et-Tûsî, İbn Arabî insanın maymundan geldiğini söyleyenlerden yalnızca bir kaçıdır...
dilerseniz bunların kitaplarından alıntırlar da sunabilirim...
selamlar

hackercesur 07-09-2010 18:24

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336268)
her şeyden önce iddia makamı ispat ile yükümlüdür. adem'in ilk insan olduğunu kuran söylüyorsa bunu kurandan ayet ile göstermek yani kanıtlamak zorunda.
zaten modern anlamda evrim kavramını ilk ortaya atan da müslüman el cahızdır. doğumu 781 olan el cahızın "kitab el hayvan" isimli kitapta el-Cahız doğal çevrenin hayvanlar üzerindeki etkisinden söz etmiş ve bir evrim kuramı geliştirmişti. Çevrenin bir hayvanın hayatta kalma olasılığına etkilerini incelemiştir Kitapta el-Cahız besin zincirlerinden de, örneklerle, bahsetmiş ve böylece bu kavramdan bahseden ilk kişi olmuştur. İnsanların derilerindeki renk çeşitliliğinin, kökenini açıklamak için doğal seçilim ve çevresel determinizm kuramlarını kullanmıştır.

yalnızca el cahız değil onlarca islam düşünürü evrim yanlısı düşüncelerini ortaya koymuştur. bunların içinde bir çok tutucu sunni ekolünden alimler de mevcuttur. örneğin erzurumlu ibrahim hakkı marifetnamesinde insanın maymundan geldiğini yazmaktadır...

İbn Miskeveyh, İbn Haldun, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Nâsıruddîn et-Tûsî, İbn Arabî insanın maymundan geldiğini söyleyenlerden yalnızca bir kaçıdır...
selamlar

Sen o ayetten evrimi nasıl anlıyorsun ? Orda nuhun kaviminden bahsediyor. Evrelerden geçirerekten derkende;
toprak
su
çamur
şekil vermek
ruh üflemek diye de anlaşılır ki zaten orda anlatılmak istenen evreler budur.

Çamura şekil vermek sonra ruh üflemek vs...

Hem sen bu evrimi bizlere degil git evrimi inkar eden harun yahya ve tayfasına anlat. Bizim karnımız bu tarz kelime oyunlarına tok.

Saygılar.

Fight 07-09-2010 23:41

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336295)
Sen o ayetten evrimi nasıl anlıyorsun ? Orda nuhun kaviminden bahsediyor. Evrelerden geçirerekten derkende;
toprak
su
çamur
şekil vermek
ruh üflemek diye de anlaşılır ki zaten orda anlatılmak istenen evreler budur.

Çamura şekil vermek sonra ruh üflemek vs...

Hem sen bu evrimi bizlere degil git evrimi inkar eden harun yahya ve tayfasına anlat. Bizim karnımız bu tarz kelime oyunlarına tok.

Saygılar.

bu ayette evrimden başka bir şey nasıl anlaşılabilinir. zaten ayette etvar yani evrim kelimesi geçiyor. günümüz arapçasında da evrim anlamına gelen etvarı mealciler evre evre diye çevirmişlerdir. kaldıki nuh 14 den itibaren 15 16 17 18 de yerin göğün ve insanın yaradılışı anlatılmaktadır. yani nuh ile ilgilidir demek söylediğim ayetleri okumadığınızı gösterir.
evet sorumu tekrarlıyorum insan soyunun adem ve havvadan geldiği ve ademin ilk insan olduğu kuranda nerede yazıyor?

not: bunları harun yahya gibi kişilerede anlatıyorum elbet. ancak sizlerin harun yahya gibilerine dayanarak yanlış bilgiler sunmanızı da göz yumacak değilim haliyle. kaldıki cevap vermeyecekseniz veya iddialarınızı savunmaya değer görmüyorsanız buraya yazmanızın da bir anlamı da yoktur.
saygılarımla...

Neva 07-09-2010 23:57

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336268)

selamlar

Sayin fight;

Soylemeye calistiginiz El- Cahiz'in kitaba katkisi oldugu mudur? Malum Muhammed 632'de olmustur.

Bu kismi bir acar misiniz?

Fight 08-09-2010 00:17

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336394)
Sayin fight;

Soylemeye calistiginiz El- Cahiz'in kitaba katkisi oldugu mudur? Malum Muhammed 632'de olmustur.

Bu kismi bir acar misiniz?

darwin'in türlerin kökeni ismini verdiği kitaba el cahızın ciddi bir katkısı olmuştur. darwinin ele aldığı doğal seçilim kuramını el cahız bin yıl öncesinde kitabında yazmıştır...
kitap diye kastınız el cahızın kitabı ise tabi.
yok eğer kuran ise kuran vahiydir.

hackercesur 08-09-2010 09:43

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336404)

darwin'in türlerin kökeni ismini verdiği kitaba el cahızın ciddi bir katkısı olmuştur. darwinin ele aldığı doğal seçilim kuramını el cahız bin yıl öncesinde kitabında yazmıştır...

Senin ilahiyatçı profosorlerin bile ilk insan ademdir diyor. Sen onlardan daha iyi mi islam biliyorsun ???

denklem 08-09-2010 11:28

hadisleri kabul etmeyen arkadaşlar söyliyebilirler mi oruç tutuyorlar mı?
tutuyorlarsa neye göre tutuyorlar.namaz kaç rekat,hangi ayetlerde belirtiliyor?

Neva 08-09-2010 11:45

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336404)

Sayin Fight ;

El Cahiz ilk degildir .. Onunda kendinden once beslendigi kaynaklar vardir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim

El Cahiz hayvanlar uzerine inceleme yapmis evet.

Ama, hayvan ve insanin ortak ata fikrini sunmamistir bildigim kadariyla. Sunmussa, lutfen bilgi girin biz de faydalanalim. Tamam dogal secilimden bahsetmis olabilir, ancak Darwin gibi insan ve hayvanin ortak atadan geldigini, bir tanri olmaksizin ileri surdugunu sanmiyorum.

Yanisira, gecmis donemlere iliskin ortaya atilan evrim dusuncesi, Nuh tufani bahsinden etkilenmistir. O donemki inanisa gore, tufan tum dunyada gerceklesmistir. Oysa kutsal kitapta yoresel oldugu acikca bellidir. Tum dunyayi kapsamaz yani. Nuh ve toplumu.. Hud/25

Kaldi ki Nuh, Muhammed gibi butun insanliga gonderilmis bir peygamber degildir. Muslumanlar Muhammed'in tum insanliga gonderilmis son peygamber oldugunu ileri surerler.
Nuh'un kendine ait bir kutsal kitabi yoktur.

Adem'e iliskin;

Adem ve esinden 7/19'da, 7/189 da bahsedilir.
Ikinci ayet icerigi, cok acik ve net bir sekilde bir erkek ve bir kadinin birlesmesini anlatir. Malum hala gunumuzde de bir erkek bir erkek'le kucaklastiginda bir hamilelik olayi gundeme gelmiyor.

15/28'de sekil verilmis kuru balciktan insanin yaratilisi anlatilir.

19/58'de de Adem soyundan bahseder, ayrica Nuh neslinden de bahseder, digerleri ile birlikte.

3/33, 3/34'de de bakacak olursaniz, Adem, Nuh, Ibrahim ve Imran soyu ayni zurriyetten, birbirlerinden gelir.

Kaldi ki kutsal kitapta, insan, hayvan ve bitki ayri ayri yaratilmistir.

Yani Darwin'in evrimindeki gibi, tanrisiz bir evrim zinciri soz konusu degildir bildigim kadariyla..

Fight 08-09-2010 15:08

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336576)
Sayin Fight ;

El Cahiz ilk degildir .. Onunda kendinden once beslendigi kaynaklar vardir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim

El Cahiz hayvanlar uzerine inceleme yapmis evet.

Ama, hayvan ve insanin ortak ata fikrini sunmamistir bildigim kadariyla. Sunmussa, lutfen bilgi girin biz de faydalanalim. Tamam dogal secilimden bahsetmis olabilir, ancak Darwin gibi insan ve hayvanin ortak atadan geldigini, bir tanri olmaksizin ileri surdugunu sanmiyorum.

Yanisira, gecmis donemlere iliskin ortaya atilan evrim dusuncesi, Nuh tufani bahsinden etkilenmistir. O donemki inanisa gore, tufan tum dunyada gerceklesmistir. Oysa kutsal kitapta yoresel oldugu acikca bellidir. Tum dunyayi kapsamaz yani. Nuh ve toplumu.. Hud/25

Kaldi ki Nuh, Muhammed gibi butun insanliga gonderilmis bir peygamber degildir. Muslumanlar Muhammed'in tum insanliga gonderilmis son peygamber oldugunu ileri surerler.
Nuh'un kendine ait bir kutsal kitabi yoktur.

Adem'e iliskin;

Adem ve esinden 7/19'da, 7/189 da bahsedilir.
Ikinci ayet icerigi, cok acik ve net bir sekilde bir erkek ve bir kadinin birlesmesini anlatir. Malum hala gunumuzde de bir erkek bir erkek'le kucaklastiginda bir hamilelik olayi gundeme gelmiyor.

15/28'de sekil verilmis kuru balciktan insanin yaratilisi anlatilir.

19/58'de de Adem soyundan bahseder, ayrica Nuh neslinden de bahseder, digerleri ile birlikte.

3/33, 3/34'de de bakacak olursaniz, Adem, Nuh, Ibrahim ve Imran soyu ayni zurriyetten, birbirlerinden gelir.

Kaldi ki kutsal kitapta, insan, hayvan ve bitki ayri ayri yaratilmistir.

Yani Darwin'in evrimindeki gibi, tanrisiz bir evrim zinciri soz konusu degildir bildigim kadariyla..

el cahiz modern anlamda yani evrimi determine eden unsurlarıya türlerin kökenini inceyen ilk evrimcidir. dikkat edereseniz ilk evrimci demiyorum. modern anlamda ilk evrim düşüncesini ortaya atandır...

el cahız herşeyden önce bir müslüman. yani tanrı inancını red ettiği filan yok. ortak ata teoremi daha sonra ortaya atılmıştır. onu da ortaya atan yine bir müslüman olan 930 doğumlu ibn-i misveyktir. köken olan maymun ile türdeş olduğunu eserlerinde belirtmiştir.

7/189 ise adem ve havvadan insan soyunun gelmediğini gösteren en ilginç dellilerindendir. en büyük demiyorum ama gerçekten ilginç.
kısaca açıklayayım. o ayet önce nisa (kadın) suresinde geçiyor. nisa suresi 1. ayete bakınız. öncelikle gelenekçi inanışa göre burada adem ve havvadan söz edildiği sanılarak sizi tek bir canlıdan derken ademden ve ondan da eşini derken havvadan şeklinde tefsir edilir...
ama işin aslı hiç de öyle değilidir...
arapçasına bakalım
"Huvellezî halakakum min nefsin vâhıdetin ve ceale minhâ zevcehâ li yeskune ileyha" şeklinde başlıyor...
sizi tek bir nefisten (canlıdan) yaratan ve ondan (minha) da eşini (zevceha) yaratan mealinde söyleniyor....

pek bu tek nefis adem olabilir mi? arapçada zamirler dişil ve erkek olarak ayrılır. ondan kelimesinin yanına parantez içinde kuranda geçen şekli ile minha diye yazdım. ondan dediğinin cinsiyeti burada veriliyor. HA eki arapçada O demek olup yalnızca dişiler için kullanılır. erkekler için ise HU şeklinde kullanılır. eğer vahdetül nefs yani ilk canlı diye ademden söz ediliyor olsaydı adem erkek olduğuna göre MİNHU kullanılacaktı. Ama ayete gördüğümüz gibi minha kullanılmış. dahası zevceha kelimesine bakalım. bu ha nın eşi demektir ki arapçada kocası anlamındadır. dilediğiniz bir arapça türkçe sözlüğe baktığınız da zevceha nın kocası olarak çevirdiğini görebilirsiniz...
evet 7/189 a ve Nisa / 1 e göre ilk yaratılan dişilmiş.ve kocası da o dişil ilk yaratılan canlıdan yapılmış...

dahasına bakalım... 7/189 a baktık ama 7 / 190 a bakarsak daha nelerle karşılacağız...
Allah onlara eli yüzü düzgün bir çocuk verdiğinde ise, Onun verdiği şeyde Allah'a ortaklar koştular. Oysa Allah onların ortak koştuğu şeylerden yücedir.7/190

geleneksel meal ve tefsirlerde sizin de sandığınız gibi nisa 1 ve 7/189 adem ve havvadan söz edildiği sanılır. 7/189 a bakarken zahmet edip 7/190 a bakmazlar. ademi peygamber olarak ve havvayı da eşi olarak gören geleneksel meal ve tefsirciler bir peygamberin nasıl olur da Allah'a ortak koşabildiğini düşünmeden geçerler...
halbuki en büyük günah Allaha ortak koşmak olduğu ve bunların çekeceği azapdan kuran defalarca söz etmişken hz. adem diye bir peygamberin olduğunu bunun ilk insan olduğunu 7/189 da adem peygamberden söz ettiğini söyleyen mealci ve tefsirci 7/190 a göre de bu peygamberin allaha ortak koştuğunu da söylemek durumundadır ki bir peygamberi cehennemlik yapmak demektir bu....
diğer yazdıklarına sonra gireceğim öncelikle yukarıdaki yazdıklarım üzerine düşünülmesini istiyorum...
diğer yazdıkların da geleneksel çevirilerin çelişki ve hatalarını barındırdığını söyleyeyim şimdiden...
selamlar...

Neva 08-09-2010 16:52

Sayin Fight ;

O halde bu dediginiz dogruysa, kitap yillardir zaten degistirilmistir. Hani bir kelimesi bile degismemistir denir hep. Kulliyen yalan demek ki.. Bircok kelimenin bu sekilde carpitildigini dusunebiliriz. Insanlar yuzyillardir boyle inandilar zira..

Tesekkurler aciklamalariniz icin.

Fight 08-09-2010 17:04

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336680)
Sayin Fight ;

O halde bu dediginiz dogruysa, kitap yillardir zaten degistirilmistir. Hani bir kelimesi bile degismemistir denir hep. Kulliyen yalan demek ki.. Bircok kelimenin bu sekilde carpitildigini dusunebiliriz. Insanlar yuzyillardir boyle inandilar zira..

Tesekkurler aciklamalariniz icin.

Pardon benim anlattıklarımdan nasıl oluyor da kuranın değişmiştir sonucuna varıyorsunuz ki? Kuranın değiştiğine dair hiç bir bilimsel delil de yoktur. ben yalnızca kuranda ne yazıyorsa onu yazdım...
Kuran yani İslam evrimcidir ve değiştiğine dair de bilimsel(belgeli) bir delile rastlamadım...

hackercesur 08-09-2010 17:20

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336682)
Pardon benim anlattıklarımdan nasıl oluyor da kuranın değişmiştir sonucuna varıyorsunuz ki? Kuranın değiştiğine dair hiç bir bilimsel delil de yoktur. ben yalnızca kuranda ne yazıyorsa onu yazdım...
Kuran yani İslam evrimcidir ve değiştiğine dair de bilimsel(belgeli) bir delile rastlamadım...

Kuran evrimcidir derken ?

Senin üniversite mezunu ilahiyatçıların bile evrimi reddediyor...

Onlar kuranı bilmiyorda mı reddediyor. ?

Fight 08-09-2010 17:39

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336686)
Kuran evrimcidir derken ?

Senin üniversite mezunu ilahiyatçıların bile evrimi reddediyor...

Onlar kuranı bilmiyorda mı reddediyor. ?

1. benim bugüne kadar hiç ilahiyatçım olmadı.
2. dilersen bir çok ilahiyatçının evrimi savunduğunu delilleri ile yazabilirim.
3. kaldı ki ölçü ilahiyatçılar değilidir. yalnızca kurandır.
4. kuranda evrime ters hiç ifade yoktur. (varsa gösterin)
5. evrim kuramını destekleyen bir çok ayet vardır.

yanılgılar ise kuranda olmayan ancak var sanılanlardır. sırasıyla ;

1 kuranda ademi anlatan ayetlerde ademin ilk insan olduğunu hiç bir şekilde yazmaz. yani kurana göre adem ilk insan değildir.
2 kuranda geçen peygamberler için kuran nebi ve resul der. ancak adem için nebi ve resul demez. yani adem peygamber de değildir.
3.kuran da konusu adem olan hiç bir ayet yer yüzünde geçmez. yani maddesel/biyolojik varlık olarak adem tanımlanamaz.
4. yaradılış ile ilgili ayetler adem için değil insan içindir ki insan ile ademi birbirinden kuran ayırmaktadır.

Neva 08-09-2010 18:59

Alıntı:

Fight´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 336682)

Sayin Fight;

Siz degil misiniz, mealler duzgun cevrilmemis diyen?

Bakin milyarlarca insan, bu mealler uzerinden gidiyor. Farkinda misiniz?

Demek ki insanlarin Adem ve Havva'ya dair bugune kadar ki inanci, sizin aciklamalariniz dogrultusunda yalandir, sahtedir.

Bu da belirgin bir tahrifattir zaten. Demek ki Allah boyle anlatmamis. Mealciler tutup bu sekilde cevirmisler.

Oysa soylenen bir kelime bile degismemistir cumlesidir yillardir. Iste gordugunuz gibi meal sayesinde degismis. O kadar alim de yanilmis olamaz sanirim.

Kuran'in orjinali yoktur ki ortada, bilimsel delil olsun.!!!

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:15 .