Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Tüm Çelişkiler Çözülse, İslam'a döner misiniz? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2117)

hasan_ 14-05-2006 10:58

Tüm Çelişkiler Çözülse, İslam'a döner misiniz?

Çoktandır mesaj yazamıyordum buraya, Tekrar hoşbulduk. Bir soruyla girişimi yapayım:

Bugün Kuran'ın anti-teizm argümanları olarak kullanılan ayetlerindeki tüm soru işaretlerinin Kuran lehine tasdik edildiğini düşünelim.

Kuran'da artık tek bir çelişki bile bulunamıyor olsun. Bununla birlikte Kuran iyiliği ve güzelliği öğütlüyor diye de düşünelim.

Bu durumda İslam'a döner misiniz?

maddeoz 14-05-2006 11:44

Re: Tüm Çelişkiler Çözülse, İslam'a döner misiniz?

Zaman hızla ilerliyor, ulusların, toplumların, bireylerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada asla değişmeyecek yargılar getirdiğini öne sürmek, aklın ve bilimin gelişimini reddetmek olur. * M. Kemal Atatürk.,
kurandaki çelişkileri çözdük, bugunun anlayışına göre doğru olanları ekledik, çıkardı, değiştirdik.
acaba 20 yıl sonraki anlayışımız aynı mı olacak?
basılmış binlerce, milyonlarca kitap, bilimsel makale, roman, deneme, şiir vs. varken neden kendimi tek bir kitapla sınırlı tutayım ki?
nerden geldiğini hatırlamıyorum ama şöyle bir atasözü vardı
''tek kitap okuyandan kork''.

hasan_ 14-05-2006 11:47

Ben de yine İslam'a dönmezdim. "Bir yerlerden" mesaj aldığını iddia eden insana ben kutsal demem, başka bir şey düşünürüm. Bilimsel açıdan hiçbir açıklaması olmayan bir hayale ben "%100 var" demem.

14-05-2006 11:51

Alıntı:

hasan_";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 32762)
Kuran'da artık tek bir çelişki bile bulunamıyor olsun. Bununla birlikte Kuran iyiliği ve güzelliği öğütlüyor diye de düşünelim.Bu durumda İslam'a döner misiniz?

O zaman o artık 'Kuran' olmaz başka bir kitap olur. Başka bir kitabın dinine de islamiyet denmez herhalde, o dinin de başka bir adı olur.

tayfur 14-05-2006 13:14

Şimdi Bilimsel Gerçeği olmayan şeylere İnanmam Diyen Arkadaslar Bence Bu noktada Yanlış Yapıyorlar..Çünkü Bilime ne kadar güvenebileceğimizde bir tartışma konusu..Çünkü bilim ne kadar gelişmiş olsa bile yine yetersiz kalıyor..Bir gün önce faydalı olduğu idda edilen bir kavram iki gün sonra zararlı gösteriliyor..
örnek:
---------------------------
Örneğin 1926'da kuantum fizikçisi Werner Heisenberg belirsizlik ilkesini ortaya atarak, "Evrendeki bir atomun yerini ve hareketliliğini aynı anda bilmek imkansızdır" dedi. Bu özetle şu anlama geliyordu; "Eğer aynı anda bir atomun konumu ve hareketleri ölçülemiyorsa, bu atomun gelecekte nerede olacağı ve nasıl hareket edeceği bilinemez." Yani Heisenberg'e göre atomlardan oluşan kainattaki nesnelerin hareketleri önceden belli değilse, o zaman kader kavramı da bilimsel verilerle açıklanamaz. Ancak Nobel ödüllü Ge-rard Hooft'un geçtiğimiz günlerde sonuçlandırdığı 10 yıllık araştırma, kader kavramına karşı çıkan bilim adamlarının dayanak gösterdiği teoriyi çürüttü.

New Scientist dergisine kapak olan araştırma kapsamında Hooft, "Bir parçacığın nerede ve ne hızla hareket ettiğini" aynı anda tespit etme olanağı sağlayan bir model geliştirdi. Hooft, bir atomun 43 saniye sonra nasıl hareket edeceğini önceden bilme kapasitesine ulaştı...Devamı..http://www.nethaber.com/?h=54407
---------------------------
Hayır burada kadere inanç hakkında bişeyler söylemiyecem..Benim için bir atomun aynı aynda hareketini bilmemek yada 43 sonra ne halde olacağını bilmekle kader olgusu açıklanamaz..
Burada değinmek istediğim şey..Bundan 10 yıl önce bilimsel olarak ispatlanmış bişeyin 10 yıl sonra başka biri tarafından tam tersinin ispatlanması..Ee bilimin bize gerçekten doğruyu söyleyip söylemediğini nasıl anlayacaz.."Hiç Bir Bilimsel Dayanağınız yok" Eee Senin Dayanağın vardıda noldu??Dayanağı gitti çöktü..Siz Demek İstediğimi anladınız..
Ha Asıl konuya dönecek olursak..ben zaten islamdayım..Tabi Ne Kadar müslüman olduğum tartışılır ama yinede inancım var..

hasan_ 14-05-2006 13:16

Tamam da dediğiniz şey sadece bir varsayımmış. Bilimsel bir kanun falan değilmiş.

Ayrıca Bilim çevremizi en iyi bilebilme yoludur. Ben bunun dışında hiçbir yola itibar etmem. Tıpkı Atatürk'ün de dediği gibi:

"Hayatta en hakiki yol gösterici bilimdir"

Bunun dışında yol aramak beyhudedir. %100 kesin olmasa da beyhudedir. Çünkü alternatifi kesinlikle dogmalar olamaz.

Bence siz de bunu bir kez düşünün arkadaşım.

Bilmeyi mi tercih edeceksiniz yoksa inanmayı mı?

16-05-2006 02:14

Tayfur:
Şimdi Bilimsel Gerçeği olmayan şeylere İnanmam Diyen Arkadaslar Bence Bu noktada Yanlış Yapıyorlar..Çünkü Bilime ne kadar güvenebileceğimizde bir tartışma konusu..Çünkü bilim ne kadar gelişmiş olsa bile yine yetersiz kalıyor..Bir gün önce faydalı olduğu idda edilen bir kavram iki gün sonra zararlı gösteriliyor..
--------------------------------------------------------------------------

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bilim; Evrenin ya da olaylarin bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçeklige dayanarak yasalar çikarmaya çalisan düzenli bilgi.

Bilim kelimesinin Arapça karşılığı ilimdir. Osmanlıca'da da aynı anlamda kullanılmaktaydı. Buradan Türkçe'ye de girmiştir.

Bilimsel yöntem,dikkatli gözlem ve deneyler aracılığı ile teorilerin denenmesine dayanır.

Üzerinde herkesin birleşebileceği ortak bir tanım yapabilmek oldukça güç olmakla birlikte, bilim; kontrollü ve gözlem ve gözlem sonuçlarını, mantıksal düşünce yoluyla olguları, olayları açıklama niteliği olan hipotezler bulma ve bunları doğrulama yöntemidir.

Arapça bir sözcük olan ilim yerine bugün bilim sözcüğünü kullanmaktayız. Bilim, bilinen ve bilinmeyen fakat bilinmesi gereken ve bilinebilecek olan tüm evreni kapsamaktadır. Nitekim bugün, kavram ve kapsamı hakkında hiç birşey bilmediğimiz fakat yarın karşımıza çıkabilecek olan herşey bilimin kapsamı içindedir. Bilim temel olarak ikiye ayrılmaktadır:

Bilmektir: Eşya ve olaylar arasında varolan ilişkiler sistematiğine ilişkin bilinmesi gereken şeylerin hepsine bilim denir. Buna göre Alim (bilim adamı) cahil olmayan kimse demektir. Bu anlamda matematik, ahlak, dilbilgisi, ekoloji (çevre bilimi), astronomi, iktisat hepsi de bilimdir. Bunlardan birini veya birkaçını bilene alim yada bilim adamı denir. İngilizce'de Knowledge, Fransızca'da Connaissance bu anlamda bilimin karşılığıdır.
Doğrudan duyumlar ve deney yoluyla elde edilen bilgiler bilimin ikinci anlamını oluşturmaktadır: Bu yönüyle bilim, doğrudan deney yoluyla elde edilemeyen bütün bilgilerin karşısındadır. Metafizik (mutlak varlıkla ilgili olayların bilgisi), ahlak (iyinin ve kötünün bilgisi), irfan (kişisel ve içsel deneyimlerin bilgisi), mantık ve metodoloji bilimin dışındadır. Bilimin bu anlamı dikkate alındığı zaman Fransızca ve İngilizce'deki karşılığı science dir.
İlk anlamı ile ele alındığı zaman bilim insanlığın ilk ortaya çıkışıyla başlar. İkinci anlamda kullanımı ise Rönesans dönemindeki gelişmeler ile ortaya çıkmıştır. Bu konu tarihsel süreç içerisinde bilimsel düşünce tarzı başlığı altında ayrıca işlenecektir.
----------------------------------------------------------------------------
Sevgili Tayfur,
Bilime haksızlık ediyorsun.Mutlaka bilim hakkında fikrin vardır.Bu alıntıyı
da okuyup bu düşüncelerini gözden geçirmende yarar vardır.Dinle bilimi sakın
kıyaslamaya kalkma.Altından çıkamazsın.Din ayrı bilim ayrı.Elini vicdanına
koy ve dürüstçe soracağım soruya yanıt vermeni istiyorum.İnsanlığın bu günkü
seviyeye ulaşmasını din mi yoksa bilim mi sağlamıştır?

Şamanist 16-05-2006 02:29

Aslında sorun 3 semavi dinin niteliğinden kaynaklanıyor. Bu dinlerdeki inanca göre kendi dinleri tüm dünyaya yayılmalı.Eee durum böyle olunca karşısında duracak olan insan çok oluyor.Mesela Budizm'in tüm dünyaya yayılma ya da yaydırma gibi bir amacı yoktur.Böyle olunca kimse de bu dinlere yüklenmiyor. Islam Hristiyanlık gibi dinlerde ise diğer dinleri yok sayma,küçümseme ve onları yok etme güdüsü vardır. Sorunun temeli burda geliyor bence.Yoksa hiçbir ateist gelip böyle bu dinleri eleştirme yoluna gitmezdi.Herkes dilediğine inanır kendi yolunda giderdi. Bu bahsettiğim dinlerin kendi aralarındaki rekabeti *işin içinden çıkılamaz noktaya getiriyor.

K.C. 07-06-2006 11:47

Şu anki düşüncemle Hasan'ın sorusu için EVET diyorum.

mükemmel bir kutsal kitap olsaydı, insan fıtratına uygun bir yaşayışı, düşünceyi, duyguyu ihtiva ediyor olsaydı,
Ruhun en derinliklerine latif dokunuşlarla nüfuz ediyor olsaydı,
manevi bütün açlığımı giderecek bir kusursuzlukta olsaydı,
tüm zamanları kapsayacak ve gerçek olarak algıladığım hayatın hiç bir yönüyle çelişmeseydi aksine *gözlerimin önüne ve vicdanıma gerçek hayatı tanımama vesile olacak muhteşem *güzellikler serebilseydi...
.........
öyle bir kitabın indirdiği dine inanırdım. Şu anki düşüncemle inanırdım. Ama ileride nasıl düşünürüm kestiremiyorum.

Beni bir zamanlar inançlı yapan Kur'an'dı, içimdeki Kur'an yıkıldığında inançsız kaldım. Bu gün yukarıda anlattığım gibi düşünüyorsam bunun sebebi budur.

liopleurodon 07-06-2006 13:06

Alıntı:

Hayır burada kadere inanç hakkında bişeyler söylemiyecem..Benim için bir atomun aynı aynda hareketini bilmemek yada 43 sonra ne halde olacağını bilmekle kader olgusu açıklanamaz..
Burada değinmek istediğim şey..Bundan 10 yıl önce bilimsel olarak ispatlanmış bişeyin 10 yıl sonra başka biri tarafından tam tersinin ispatlanması..Ee bilimin bize gerçekten doğruyu söyleyip söylemediğini nasıl anlayacaz..
Yarı hoca imandan edermiş ya, yarım akılda böyle eder adamı.. Belirsizlik prensibi, atomaltı dünyadaki herhangi bir durumu, o duruma müdahale etmeden ölçemeyeceğimizi söyler. Bu yüzden de atomaltı seviyede belirlenememezlik söz konsudur, belirsizlik değil. Ne alakakadır ki bunu yok kaderle filan izaha çıkıyorsunuz? Bağlantı kurmaya kalkıyorsunuz?

Bilmiyor olmak seni ilgilendirir, senin sorunundur. Bu atomun 43, 43 bin, 43 milyar vs. yıl sonra ne yapacağını bilmediği anlamına gelmez. O atomun 43 Trilyon yıl sonra ne olacağı bellidir, merak etme, sorun senin onu ölçemiyor olmandır. Doğada yadsıyamacağın tek ilke, nedensellik ilkesidir. 43 Trilyon yıl sonra bile olacakların nedeni bugün olanlardır..

Bilimin gerçek olup olmadığını nasıl anlayacağız? Aslında güzel bir soru. Ama şu soruyu bir de din *veya kutsal dediğiniz kitaplar filan için sormayı düşündünüz mü?

kage 07-06-2006 15:13

sayın hasan,sizin bu söylediğiniz kuranda çelişki olmasa...1.kuranda reform 2.kuranın çelişkili sayfalarını saklamak3.kuranın çelişkili sayfalarını yakmak4.kuranda sadece iyilik olan sayfaları okumak5.kuranı 10 emir haline indirmek vd.bu ve benzeri düşüncelerle gerçekte soruyu oluşturmuşsunuz.kuranda çelişki niçin arıyorsunuzki.baştan aşağı kandırmacılık.bir olay oluyor ardından ayet olayın durumuna göre muhammed günü nasıl kurtarması gerekiyorsa öylece iniyor.diğerleride zaten bu hikayelerle eskiden beri tevratla,incil,zeburla beyinleri sulandırılmış hemende kanıyorlar veya günün çıkarları gereği inandıklarını söylüyorlar.arpça ort.500.000 kelime .her kelime 1 saniye kabul edelim.yaklaşık 2 gün.bide incil,tevratla uğraşanları katarsan adam başı 2 gün de onlar eder.bide çok övünülen toplam inanan sayısı 4 milyar olsun.hesapla kardeşim.milyarlarca gün kaybı.bide tekrarlar ,tartışmalar trilyon mertebesinde gün kaybı.elde kalan zarar.bilim uğraşlarıyla didinen az sayıdaki insanların ekmeğini resmen çalıyorsunuz.resmen kandırmacılık.resmen hırsızlık.bilim uğraşanlara bir sürü saçmalık sorularını kitaplardan seçeseçe sormakla ,kanıt sunmakla en iyi kandırmacılığı en eski şüpheleri günümüze taşıyorsunuz.eğer sizin ve diğerlerinin aklında sadece tanrı fikri olsa anlaşılır.adam başı 1 saniye.ama siz inananlar herkesi kendinize benzetmek için bir sürü din kuralları,ayetler,hadisler ,seçmece örnekler,tesadüfler ve sayısız hikayeler.tahribat çok.ve yeter artık.bilimde çelişkimi var.bilim yasaları 10 yıl sonra değişecekmi.tanrı inancını kaybetme tamam anlaşılır 1 saniye.çelişkiyi çöz.daha iyi bir yasa bul.ama kutsal kitapları açmayın. yahu bir bakın bu sayfalardada var.adam arapça bir kelimenin bilmem hangi anlamını açıklıyor.hemde kaç satır.bide hikayeler sözümona gerçekmiş gibi.

spartacus 07-06-2006 16:11

"Kuran'da artık tek bir çelişki bile bulunamıyor olsun. Bununla birlikte Kuran iyiliği ve güzelliği öğütlüyor diye de düşünelim.

Bu durumda İslam'a döner misiniz?"

Zaman ve ortada olan için, aslında keşke tarzlı bir yaklaşımda bulunmak hem anlam taşıyor hemde anlamsızlık taşıyor.
Önce anlamlı tarafını belirtmek istiyorum. Bir şey olur gerçekleşir, eğer ki bizler bu olaydan sonra keşke şöyle olsaydı diyorsak buradan bir ders çıkartıyoruz demektir. Ama doğru olumlama, aynı nedenlerle ortaya çıkacak bir olay için bir daha byle yapmalı vs yönlü sonuçlar çıkar. Kırmızı ışıkta geçen birisine bir aracın çarpması sonrası keşke demenin, olmuş olayın hiç bir tarafını değiştiremeyeceği gibi, olacaklar için önsel önlemler çıkartırsınız.
2. Olumsuz tarafı ise, keşke demişseniz size keşke dedirten şeyi kolayca geri getiremeyeceğinizdir. Yukarıdaki kaza örneği gibi.

Benim inanca bakışım inancın kendisi değil, onun gerekçeleridir. Çelişki inançta değil onun gerekçelerinde başlar, buradan da çözülür. Peygamber tanımlaması ve böylesi bir elçi Tanrı ile insan arasına köprü kurduğunu iddia ile başlar. Böylelikle düşünsel bir yapıda olan Tanrı maddi(somut anlamında) bir boyut kazanır-kanlı-canlı birisi onunla irtibattadır-. Kişilerin yada çevrede ki kimselerin öncelikle etkilenmesi gerekir. Yani bir etkileme ve etkileşim olmadan inandırmak pekte mümkün değildir. Bu durumda mucizeler aranır, sözde mucizeler anlatılır, aktarılır, ilahdan geldiği iddia edilen ama o günün insanının inanç ve bilgi düzeyi ile çokda çelişmeyecek olan; en önemlisi elle tutulur şeyler üzerine değil (mesala güneşin çapı, kütlesi, samanyolundaki cisimler, okyanusun derinliği, tuzluluk oranı, kutuplarda yaşam, Amerika Kıtasında yaşayan yerliler ve hayatları, tarımda ziraat, en zengini eşek kafalı olan arapların çok zormuş gibi, denizden çöllere hala su kanalları açıp, arıtarak ve üzerine toprak taşıyarak yeşillendirmemesi -o zamanda öyle bu zamanda-, atomun parçaları, yapısı, insan hastalıklarının tükürmeden çözümü.......) üzerine kısaca maddi(parasal değil madden) hayatın üretimi ve yeniden üretimi sürecinde hiç bir somut donesi olmayan, buna rağmen toplumların manevi diyeceğimiz, olmasa bile oldurulabilir dünyalarda ki yönlerine, bir de bu yetmezmiş gibi, nedense maddi yaşam üzerine tek bir somutu olmayan dinin kanıtlamak için börtüye bak, örtüye bak, böceklere bak yönlü maddi şeylere ihtiyaç duyması, dönemin insan aklına göre bu şeylerin bugünden çok daha geri bir bakışla ortaya konması, gelişen teknoloji ve insan bilinci ile çatışmaya başlamıştır. Siz aramasanızda çelişki zaten oradadır.

Demek ki dönüpde illa bir inanç paranoyası içerisinde olarak çelişkileri yok sayamayacağız. Tabi anılan kitap bildiğimiz ve 1400 yıl öncelerde yazılmış, çoğu davranışlar ve olaylar? üzerine olan belgeli kitap ise bu mümkün değildir.

Bakın, insanlar her ne kadar bir çok eksik yönleri var isede davranış bilimleri üzerine binlerce yazı yazmışlardır, ve Kur'an dan daha derin ve detaylıları vardır. Hiç biriside bunu din adına yada kendini İSPAT adına yapmamış, bilgisini paylaşmak ve topluma kazandırmak için yapmıştır. İnsan hakları Evrensel Beyannamesi vardır, kurallar oluşturur, uyulması istenir, 1400 yıl öncenin kurallarını, ama illede menfaaati bir biçimde, kişinin çevresindekileri korku ve tehdit ile kendisine bağlama çabasının ürünü olan konuları bana çelişkisiz getirseniz dahi? tehdit ve korku ile öngörülüyor olmasıda baştan çelişkilidir.

Kısaca diyeceğim şu, insanların uhrevi düşünce yada hayallarinin ürünü olan şeyleri sunmayacaksınız, yaratan gelecek, ben yarattım diyecek, benden saklanması yada korkması için hiç bir neden yok. Yoksa dönüpde sana görünmüyor ama seni sınıyor, sana görünmüyor ama görünecek(öbür dünyada, nasıl olsa ben olmayacağım ya at bakalım), görüyorsunda göremiyorsun, duyuyorsunda duyamıyorsun, senin aklın ermez.... Bir uyduruğa nameler dökmek, insanın inceleyip analizlerini yapacağı her hangi bir şeye name dökmesinden milyon kere daha kolaydır.
Bak arabamı beğendin mi, hayır beğenmedim. neden beğenmedin? - Çünkü rengi iyi değil, alt tarafları çürümüş?
Ben bir şeyler uydurdum, yok aslında uydurmadım geçmişte uydurulanları çağa uydurdum nasıl beğendin mi? O senden şunu, bunu, onu yapmanı istiyor? Ve ayrıca ona biat etmenizi benide önder görmenizi istiyor, ondan sonra insanlar arasında haşa benden yücesi yoktur :) Peki sen kimsin? ben onunla sizler arasında ki aracıyım, neden aracısın, bizim kulağımız, gözümüz beynimiz yok mu, bize söylemiyorda neden sana kapalı kapılar ardında söylüyor, sen yalancı olmayasın? Peygamber olduğunu iddia eden bir çok kişi öldürülmüştür, sebebi ise yukarıda söylediklerim.

Kısaca cevabım hayır, zaten soru yanlış. çelişkiler olmasaydı o zaman inanırmıydınız demek zaten bu çelişkilerin varlığını kabul etmektir.

Zaten kendi verdiği bir şeyi, yarattığı bir şeyin davranışlarını önceden biliyor ise sınamaya kim ihtiyaç duyabilir ki? Sınama demek, kestirilemeyen şeylerin, önceden bilinmeyen yada biliniyorda doğrulanması için gerekli olan bir EKSİKLİĞİN tamamlanmasıdır. Kudret burada görüldüğü gibi kendisi ile çelişmektedir. İnanmak için ise insanın en fazla yapması gereken şey kendisini küçümsemek, ahmak yerine koymak, ve yarım akıl ilan etmekle mümkündür.
Eski Mısır inanışında açın inceleyin zor değil, Tanrı bir tanedir, diğerleri ise Tanrıcıklardır. Şeytanıda oradadır, azrailide, kısaca melekeleride. Güneşe Tapım tüm derli toplu dinlerin atasıdır. İnsan gelişiminin en olumlu dönemlerine kurulan temeldir. Temel aynıdır, zamanla üzerine dikilen binalar değişmiştir, zamana uymayan her bina yıkılmaya mahkumdur. Her dini kitap belirli bir sayıda iken, insanları ona inandırmak için dökülen nameler, efsaneler vs ise onun milyon katı ebaddadır. Kısaca zaman geçmekte bina eskimekte, insanların düşüncelerine bin bir çeşit nedenle kurulan bu binaya restorasyon yine insan düşüncesi temelinde yapılmaktadır. her restorasyon girişimi, her ortaya dökülen milyonlarca tabu sayfası, biat sayfası eskiyen binanın ömrünü sadece uzatmakta, diğer taraftan ona zarar vermekte, yapı taşlarında yer değişimleri vs oluşturmakta temel sarsılmaktadır. Kısaca çelişki olmasaydı demek ise düşünceye restorasyondur ki, bu mümkün değildir, keşke tanrı olsaydı da bende tapsaydım demekle aynı şeydir, anlamsızdır. olsaydı, keşke vs denen her şeye zaten sahip değilsiniz demektir.

vartor 07-06-2006 17:24

Kitaplar, bir vasitadir. Doga ustu guclere inanmayan birinin, herhangi bir kitapta celiski olmamasi nedeniyle, tekrar dogaustu guclere inanacagini zannetmiyorum. Her kaynaktan, kitap olsun ,agizdan soylenen hikayeler veya masallar olsun, birseyler ogrenilebilir. Beyin bu bilgilerin sentezini yaparak, bir dusunce sistemi gelistirir.
* * * Allah sifatina erismis bir varligin, herseyden once ,kitap defter gibi, seylerle insanliga dogru yolu gostermeye kalkmasi, bana onun yeteneksizliginin ispati gibi gorunur.

pante 09-06-2006 21:51

Tüm çelişkilerin çözülmüş olması demek, dinin herşeyiyle doğru olması demektir.
1400 sene önceki Kur'an'ın, 2000 sene önceki İncil'in, 2800 sene önceki Tevrat'ın içinde yazılanların akla, mantığa, bilime ters düşmemesi, hiç bir hata taşımaması, peygamberlerin doğruluğu, yaratılışın gerçekliği, kitapların birbirleri arasında hiçbir çelişkinin olmaması karşısında
onları reddetmek neye dayanılarak yapılacaktır?
Akıl ve izan sahipleri bu durumda inananlar arasında yer alır, karşı çıkanlar sadece paganlar ve satanistler olur, ateistlik sözü edilemeyecek derecede azalırdı.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:09 .