![]() |
nedensiz sinav
Tanri herseyi bilir derler. bizim sonumuzu neden bekliyor zaten bidigi seyi neden ogrenmek istesin ? sonu belli olan sinavin anlami ne olacak. zaten alin yazimizi tanri yazdi eeeee ????
|
Re: nedensiz sinav
ne o yazan yok
|
dostum yazamazlar çünkü bunun cevabını kendileri bile bilmiyorlar çünkü tanrı yok din yok....
|
diyelim ki sen bir öğretmensin,sınıfında *kimlerin çalışkan kimlerin tembel olduğunu elbette bilirsin.Ama gene sınavını da yaparsın onlara değilmi?Çalışanların ii not alacağı su götürmez bir gerçektir.Ama en büyük isteğin tembellerinde çalışıp iyi not alabilmesidir.Sanırım anladın demek istediğimi maddeci kardeş..Evet oxygen46 da doğru sölemiş tanrı yoktur.Allah vardır...
|
Ogretmenle allahi mukayese etmek senin inancina gore sacmaliktir,gunahtir.
* Ogretmen tembel ogrencinin ne yapacagini bilemez,ancak tahmin edebilir. Eger allahin da ogretmen gibiyse,o da bilmiyor olacak, dolayisiyla sen de gunaha gireceksin allah bilmiyor dedigin icin. |
yazarken öle bişy düşünmedim dolayısıyla günaha girmem.Sen Allah yoktur derken günaha girmiyorsunda ben mi giriyorum.Ne kadar çok biliyorsun -sen böle olmana rağmen- günahı sevabı: )
|
maddeci,
bu konular bin defa yazildi onlari okuyuver bizahmet.sen yeni geldigin icin farketmedin heralde. muslumanlar pusuda beklemiyo kuslar dusecek de cevap yetistirecez diye.arastir bulursun. |
Harry ,benim allahim yok ki gunaha gireyim. Daha onceleri var sandigimdan biliyorum neyin gunah olup olmadigini.
|
sizin cevap veremeyeceğiniz sorular ve bizim cevap veremeyeceğimiz sorular evet işte gerçek burda saklı iman terazisi burda zaten herşeye cevap verebilse idik nasıl bir sınavdan geçmiş olurduk iyi kavramak lazım gelir inanlar ve inanmayanlar sizler bize örnek bizler size bu iş öğretmenin sınavı gibi değildir kardeşler ALLAH yazdığı için insanlar kaderini oynamazlar insanlar oynadığı için ALLAH yazmıştır ALLAH (c.c) geçmişi ve geleceği bildiği için yazmıştır neden mi cünki bizi hiç sınavsız imtahan etse idi cehenneme gidenler veyahut günahkarlar itiraz etmezmiidi *sen bana fırsat vermeden attın ateşe demez mi idi soruyorum size
|
insanın dinsiz olmasındaki amacı ve gayesi nedir çünki din insanı suçlu hissettirir dinin günah saydığı ve yapılmasını kötü saydığı hal ve hareketleri yapamaz veya yaptığında kendini sorgular pişmanlık duyar ama dinsiz bir insan tamamen bütün pislikleri yapmakta kendini özğür ve hür hisseder ve aynı zamanda bütün hırsı ile dini sorgular ALLAH ı sorgular neden sorgular çünki ölmeyi beceremez korkaktır korkar ölüm onun için filimin bittiği andır THE END yani
|
[quote="korku";p="34325"]
insanın dinsiz olmasındaki amacı ve gayesi nedir çünki din insanı suçlu hissettirir dinin günah saydığı ve yapılmasını kötü saydığı hal ve hareketleri yapamaz veya yaptığında kendini sorgular pişmanlık duyar ama dinsiz bir insan tamamen bütün pislikleri yapmakta kendini özğür ve hür hisseder ve aynı zamanda bütün hırsı ile dini sorgular ALLAH ı sorgular neden sorgular çünki ölmeyi beceremez korkaktır korkar ölüm onun için filimin bittiği andır THE END Korku, Din olmazsa demek ki sen aklına gelen her şeyi yapacaksın.Kardeşim senin aklın mantığın yok mu.Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmez misin.Din mi doğruları yanlışları sana öğretiyor.Yoksa eğitim mi.Ben bir öğretmenim. Şimdi ben dinsiz olduğum için pislik mi yapıyorum.Bu nasıl mantıktır.Dinin hakim olduğu toplumlara bak.Her türlü pisliği görürsün.Bunu bana açıkla bakalım.Hani din pislikleri önlüyordu.Demek ki eğitim önemli.İnsan eğitim görerek insanlaşır.Eğitimsiz cahil insanlardan her türlü kötülük gelir. Eğitimli insanlardan kolay kolay kötülük gelmez.İkincisi bak iddia ediyorum sen ölümden korkuyorsun.Ama ben ölümden korkmuyorum.Çünkü bana göre ölüm bir doğa kanunu.Ben çünkü kabullendiğim için korkmuyorum.Şimdi sen farklı ben farklı mı öleceğim.O nasıl mantıktır sizler ölmeyi beceremezsiniz demek. Senin için ölüm filimin bittiği andır.Çünkü sen düşüneceksin öbür tarafı. Bizim öyle bir sorunumuz yok.Zaten bu korku değilmidir ki sana bunları yazdırıyor.Değil mi Korku? |
Alıntı:
Öğretmen öğrencisini deniyor demişsiniz.Tembel olan çalışır iyi not alır vs.E zaten tembel olan çalışıp iyi not alacaksa allahınız bunu bilmesi gerekir.Belki çalışıp iyi not alamayacaktır.Belki de çalışmadan iyi not alacaktır.Bunları biliyorsa ve değişmez yazgı iddeası da varsa böyle bir sınav saçmalık olur. |
Bu konuda doğru önermeyi tespit için önce şıkları bir yazalım:
1- Allah yoktur, 2- Allah vardır, ama sınavı yoktur, 3- Allah vardır, dünya bir sınavdır, Allah cennet ve cehenneme gidecekleri ezelden bilmez. 4- Allah vardır, dünya bir sınavdır, Allah cennet ve cehenneme gidecekleri ezelden bilir. Şimdi bu önermeleri, en yanlışından başlayarak eleyip doğru önermeye ulaşabilmek daha mümkün. Örneğin; "Allah vardır, dünya bir sınavdır ama Allah ezelden cenet ve cehenneme gidecekleri biliyorsa, bu sınav saçma olur, bu durumda Allah'ın zalim olduğu sonucu çıkar." diyorsanız, bu şıkkı elediğinizde geriye kalan üç şıktan 1. si sizi ateizme, 2.si sizi dindışı Tanrı inancına yani deizme, panteizme, panenteizme götürür. Allah'a, dünya hayatının bir sınav olduğuna, cennet ve cehenneme inanıyorsanız, başka yolu yoktur, 3. şıkkı kabul etmek durumundasınız. 4. şıktaki ısrarınız, Allah'ın zalim olduğunu da kabul ettiğiniz anlamına gelecektir. |
ÇOK kokmuşa ve kızmışa benziyosun madem ölümden korkmuyorsun öldür kendini ozaman yaşamın nedeninin cevabını verebilirmisin bana ölümden korkmayan kardeş eğitimli insandan zarar gelmez demişsin ahlak anlayışı insanlara dinler vasıtasıyla yayılmıştır eğitimli insanlar vasıtasıyla değil söyle bakem bana şu dünyanın kaçta kaçısınız 10000000000000 biri bile değilsiniz kardeşim siz kendiniz çok eğitimli idiniz ya yapın bakalım dünyayı dinsiz ben öldükten sonra dirilip yaşayacağım için korkmuyorum ölümden ama sen dirilemiyeceğini bilerek yaparsın her türlü ...... liği değilmi senin özgürlüğün bumu ???? anlat bakalım varmı hayvandan farkın aynanın karşısına geçte gözlerinin içine bi bak kimi kandırıyosun bi tutturmuşunuz eğitimdi gidiyo hayvan gibi yaşamak hoşunuza gidiyo aynı cahiller gibi tamamen özgürlük değil mi sizin ki işte o korktuğunuz ALLAH İNŞAALLAH soruma cevap verebilirsin dinsiz kardeş eğitimli kardeş
|
Korku kardeşim;
Senin açıklamanın akla uygun bir tarafı yok ki.. Sen ve inancın olan mezhebin bu açıklamayla Allah'ı zalim ilan ediyor. Başkası değil, siz zalim tanımını getirmiş oluyorsunuz. Allah, kullarına irade verdiyse eğer, kimin ne yapacağını önceden belirlememiş demektir. Ama, kader konusunda saçma açıklamalarıyla mezhepler böyle bir sonuç oluşturuyor. Şimdi örnek vereyim sana; Allah, herşeyi önceden bilseydi, Enfal suresi 65.ayette dediğini, Enfal 66'da değiştirir miydi? Hadi cevapla bakalım.. |
yukarda bi soru sordum panteidar kardeşim istersen sen ona bi cevap yazıverde bizi bi bilgilendir ricaediyorum kırmızı renkli yazı dikkat edersen
|
Korku kardeşim;
Yaşamın amacı tekamüldür. Ruhun tekamülü. O, derin bir konu. Sen asıl benim sorduğumu yanıtla, hiç buna kafa yordun mu? Hiç düşündün mü inandığın paradoksu? Bu çıkmaz teorini peşinde neden gidiyorsun? İsmin korku. Asıl sen korkma sorgulamaktan. Sana öğretilenlerin, bugüne kadar doğru diye bildiklerin gerçekten öyle mi? Yazdığım önermelere neden karşı çıkıyorsun? Eksikse de ki şu madde de olmalı.. Allah'ın, hangi insanın cennete ya da cehenneme gideceğini önceden bilmemesi ilminden ya da kudretinden bir eksiklik midir? Ya da bunları bilmesi bir zorunluluk mudur? Farzet ki sen, bir yarış düzenlesen ve dereceye girecek olanlara ödül koysan, ama kim yarışa katılıyor, kimler iyi, kimler vasıfsız hiç ilgilenmeyecek şekilde hareket edemez misin? Yoksa şunu mu yaparsın. Yarışa girecekleri kendin tayin edip, aralarına da profesyonel bir yarışçı koyup, sonucu belli bir yarışma mı yaparsın? Dersen ki, Allah herşeyi zorunlu olarak biliyor. Nedir onu bu zorunluluğa iten, zorlayan? Bunun böyle olduğunu nereden biliyorsun? İspatlar mısın? |
Korku,
Şimdi ben ölümden korkmuyorum diye niye kendimi öldüreyim.Mantık sende bu olunca sana ne anlatsam da boş.Sana bir de tavsiyem var.Ne olursan ol önce insan ol.Bu memlekette senin gibi küçük beyinleri eğitmek için yıllarımı verdim.Ve şunu gördüm ki bu beyinleri eğitmek çok zor.Yolun açık olsun korku.Başka da bir şey demiyorum.Önce saygılı olmayı öğren. |
KORKU_demiski ALLAH yazdığı için insanlar kaderini oynamazlar insanlar oynadığı için ALLAH yazmıştır .
en mantikli olanda o. allah oldurmaz olacaklari bilir........... KORKU diyor peki arkadaslar hepsinin bir sebebi varmi yanin tanri sinav vs,,,,, |
Alıntı:
66-Şimdi Allah sizin yükünüzü hafifletti ve sizde bir zaaf bulunduğunu bildi. Şimdi sizden sabredecek yüz kişi olursa, ikiyüz kişiyi alteder. Sizden bin kişi olursa, Allah'ın izniyle ikibin kişiye üstün gelir. Allah sabredenlerle beraberdir. ALLAH teala ezelden böyle olacağını bildiğini müminlere gösterdi neyi bildiğini moralden sabırdan tahammülden zayıf kaldıklarını onlara önceden bildiğini gösterdi ve 10 /1 güçlerinin yetmiyeceklerini 2/1 olarak üstün geleceklerini bildirdi ona göre peygambere ordusunu hazırlamasını emretti 66. ayette *yani gaybı önceden bildiğini de göstermiş bundan daha da nasıl anlatabilirim panteidar kardeş |
Alıntı:
|
ezkamo, umarım bir gün sende forum yöneticisi olursunda bu tip yazıları anında silersin de biraz rahat ederiz, vallahi sıkıntı bastı bu ahlaksız dincilerden artık. Bize geceleri de çalışan bir forum yöneticisi lazım....
|
Silmeye gerek yok,cevap vermezsin boyle odunlara olup biter. Herifte iyi ki korku var, bi de olmasaydi ne yazardi bilmem.
|
şu sorduğum soruya cevap yazacak bi adam arıyorum nerde kardeşim materyalistler size diom bi cevap yazında bilgilendirin bizi YAŞAMIN NEDENİNİ *ANLATIN BANA
|
Alıntı:
Yanlışı yanlışla örtmek ancak islama uygun olsa gerek.O kafasız dediğin insanlarda az yürek olsa yobaz barınmazdı ülkede.Ürkek ürkek uygulamaları ve kişiliklerinin zayıflığından kaynaklanan ve genele yansıyan zaafları ülkeyi bu hale getirmiştir.Dogmalarla,yalanlarla,arap oğlunun yaveleri ile yapay bir dünya kurmaya çalışan sen ve senin gibilerdir esas kafa bulandırıcılar.1300 yıldır zehrinizi bu millete dilediğiniz gibi akıttınız.Bu gün sizin bu 1300 küsür yıllık pisliklerinizden temizlenmeye arınmaya çalışıyoruz.Bulanıklığın sebebi ilkel dogmaların pisliğinden arınanamak ve arınma gerekliliğini düşünenlerin yönetim kademesindeki yüreksiz ve basiretsiz tavırlarıdır. |
Korku kardeşim;
Bu tavrınla düzgün cevaplar alamazsın. Bak Soröğren kardeşimiz, seni ve senin gibi çirkin tavır içinde olanları medeni bir şekilde, tatlı dille uyarmış. Bu uyarısını dikkate almalısın. Konu başlığı sınavdır. Konu başlığına dair olan sorularımı asıl cevaplandıramamış ve geçirmiş olan ise sensin. Yanıtını bir daha oku. Bir mantık var mı izahında, yoksa kendini mi kandırıyorsun. Hayır! Yanıtın, kimseyi ikna etmediği gibi kendin de tatmin olmuş değilsin. Ama takım tutma mantığıyla inanç olmaz. İnanmadığın, geçiştirdiğin, demogojik izahlarla üstünü örtmeye çalıştığın konular münafıklığın göstergesidir. Yaşamın nedeni ile ilgili soruna " Ruhun tekamülüdür" dedim. Sen ise daha geniş açıklama bekliyorsun. Halbuki Kur'an "Size bu konuda çok az bilgi verilmiştir" diyor. Daha geniş bilgi istiyorsan eğer; http://www.turandursun.com/modules.p...asc&&start=345 Linkteki sayfayı okuyabilirsin. |
Alıntı:
Halbuki, tekâmül, ilâhî terbiye ile kemâle ermektir. Daha açık bir ifade ile tekâmül, meselâ, bir kavun çekirdeğinin çeşitli safhalardan geçerek kavun hâline gelmesidir. Evrimci tekâmülü böyle anlamaz. Ona göre, söz konusu çekirdek çok uzun bir zaman sonra karpuz, kabak yahut bir başka meyve veya sebze hâline gelebilir. İlim, hikmet, rahmet gibi nice hakikatleri bize ders veren “terbiye” ve “tekâmülü”, “evrim” gibi, donuk ve ruhsuz, bir kelimeye sığıştırmak mümkün değil. bana tekrardan geri gelmiş yaşayan bi insan göster veyahut darwin in tekamülü hayvandan insana tekamülüdür diyor o zaman etrafımız hep dahi insanlar olurdu nie insanlar sınıf sınıf herkes bilim adamı olurdu yada herkes öyle maymun gibi kalırdı ama öyle bi felsefe olmadığı için insanlar birbirlerine benzemezler kimi zekidir kimi değildir *müminun süresinde açıklamıştır rabbim 99-Nihayet onlardan birine ölüm geldiğinde diyecek ki : "Rabbim, döndür, döndür beni, döndür! 100-Belki ben, o bıraktığımda (boşa geçirdiğim dünyada) iyi işler yaparım!" Hayır, hayır! Bu, onun söylediği boş bir sözdür. Ötelerinde ise yeniden diriltilecekleri güne kadar bir engel vardır. [/color] HALA YAŞAMIN NEDENİNİ AÇIKLAMIŞ DEĞİLSİN ÇOK BİLİYOSUN YA VERDİĞİM CEVAPLAR SENİ TATMİN ETMİYORMU DİNSİZLİĞİNİN ARKASINA GİZLEĞİDİN O KORKUNUN ORTAYACIKMASINDAN ÇEKİNİYOSUN SEN AYETTEKİ GİBİ DEĞİL Mİ??? PANTEİDAR |
Korku(suz) kardeşim;
Kendini kandırmak da, inanmadığı, aklının almadığı konulara inanmış gibi davranıp savunmak da münafıklıktır. "Sen Enfal 65 ve 66 için, Allah ezelden bunu bildiğini gösterdi diyorsun" Halbuki Enfal 66 da, "Allah sizin zaafınızı anladı, bildi" diyor. Yani, "daha önce böyle demişti (10 misli) ama gördü ki sizin zaafınız var, 2 misline indirdi" demek istiyor. Bu durumda Allah, önceden bilmiyordu, tahmin ediyordu. " Bizimkiler bu imanla 10 misli düşmanı altederler" diye düşünüyordu. Ama savaş çetin geçince, öyle olmadığını gördü ve "10 misli değil ama 2 misli güçlüsünüz" dedi. Ayetler açık iken, Allah bunu açık açık belirtirken sen neden kabullenemiyorsun ve çarpıtmaya çalışıyorsun? Çünkü Allah'la aranda aracılar var. O aracılar ne diyorsa sen ona inanıyorsun. Aracılar senin için vazgeçilmez. Onlarsız yapamazsın. Din gününde de yanında olacaklar mı? Büyük harfle yazarsan ve kabalaşırsan cevap alamazsın. Kural dışı davranma lütfen. |
ilk olarak korku sen bilgisiz olduğun kadar edepsizlik yapma yeteneğine sahip bi insansın haddini bil
ikincisi müslüman olup sadece Allah'ın warlığını kabul edip cennete girebilmek varken tüm irdelemeleri kafasında tamamıyla yapıp tüm korkularını ve tabularını yıkıp senin inancına göre bu dünyada hiçbirşey kazanmayacağını üstüne birde yanlış düşündü ise sonsuz cehennem işkencesini göze alıp *rağman ateist olan bir birey mi korkaktır? saçmalıyorsun! asıl soruya gelince Allah'ın esma ül hüsna da bildirilen el-alim isminden "bilgisinin sonu olmadığını ayrıca el-melik,el-müheymin,el-cabbar,el-kahhar,el-hakem,el-kadir,er-reşid sıfatlarından istediğini yaptığını anlıyoruz yani kaderi çizen onu gerçekleştiren bunun yanında tabiki ne olacağını bilen Allah aslında bekleyen biziz sınava alınan biziz yani bekleyen ve yaşayan biziz aslında o beklemiyor ikinci sorun olan meteryalist açıdan yaşamın nedeni sorusunun cevabı meteryalist açıdan yaşamın bir nedeni yoktur canlılığın var oluşunda ilahi olaylar aranmaz var oluş nedeni yoktur kısaca sevgiler saygılar |
Alıntı:
ALLAH ın tahmin etme gibi bir sıfatı yok panteidar ALLAH orda düşünmüyorduda söylüyordu zaafınız yok iken (inanmış iken normalde iman güçünüzle) 10/1 yenmelisiniz siz müminsiniz diye ama onların içindeki o zayıflıklarınıda biliyordu ne idi o zayıflık moralsizlik güçsüzlük vardı siz böyle 2/1 savaşabilirsiniz gücünüz anca buna yeter diyerek onların güçlerini önceden bildiğini söyledi bunda anlamıyacak ne var daha nasıl anlatayım sana çok bilge efendi münafık profesörü pu hah pu hah |
Konu başkı *yerlere sapıyo:
Evet tanrı yoktur allah ta yoktur Ama şu var sonucu bilinen bi sinav niye var ? yani kader müslüman arkadaşlar buna cevap niye yazamıyo? |
Bir gün Ali (a.s.) katili olan İbni Mülcem’i gösterir ve bu insanın kendisini öldüreceğini beyan eder.Yanındakiler ise İbni Mülcem Hz.Ali (a.s.)’ı öldürmeden İbni Mülcem’i öldürmelerini Hz.Ali’den isterler.Ali (a.s.) şu manada derki, eğer ben İbni Mülcem’i öldürürsem ibni Mülcem benim katilim değil ben İbni Mülcem’in katili olmuş olurum.Yabancı bir bilim adamı der ki, Ali’yi adaleti öldürdü.
Allah’ta adaletlidir.Çünkü Ali’ye adaleti emreden, Ali’ye o ahlakı veren Allah’tır.Eğer Allah insanları işlemedikleri günahlardan dolayı cezalandırırsa, bu adalet ilkesi ile bağdaşmaz.Dolayısıyla Allah madem insanların cehenneme gideceğini biliyor, o halde bu sınavın mantığı ne? Diye biri itirazda bulunmaları adaletsizliği istemelerinden başka bir şey değildir.Allah ne diye insanları işlemedikler yâni fiiliyata dönüşmemiş günahlarından dolayı yargılasın? Diğer bir mesele de şudur.Maalesef birileri İslam’a leke sürmüş, İslâm'ın insanın özgürlüğünü elinden aldığını, insanın irade sâhibi olmadığı, İslâm dinine, Kur'ân'a atılmış iftiradan başka bir şey değildir.Yazıklar olsun o insana ki, Kur'ân feryad ediyor:"Biz ona yolu gösterdik, (artık o) ya şükredici olur ya da nankör"İnsan/3 "Biz ona iki yol- iki amaç gönderdik"Beled/10 "Kim de ahîreti ister ve bir mü'min olarak ciddi bir çaba göstererek ona çalışırsa, işte böylelerinin çabası şükredilmeye değer"İsra/19 Kur'ân'da bir çok âyetler de vardır ki, onlarda "ellerimizin kazanmakta olduğu"Şûra/30 ibareleri geçmektedir.Kur'ân bizlerin Allah'a nisbet verdiğimiz kötü, fesad şeylerden Allah'ın münezzeh olduğunu defalarca tekrar etmiştir."Biz onlara zulmetmedik, ancak onlar kendi nefislerine zulmediyorlardı."Nahl/118 Bu yalan ve iftiraların tam karşısında bulunan diğer bir konu da şudur: "Dünyanın bugünkü diğer milletlerinde dinî kânun sûretinde olmayan bir konu İslâm'da mevcuttur, o da şudur: İslâm bireyi, yalnızca kendisi için Allah karşısında kendi şâhsî açısından sorumlu olarak görmüyor.Ancak bireyi toplumsal açıdan ve toplum karşısında da sorumlu görmektedir." Emr-i bil mâruf ve nehy-i anil münker" şudur: yâni ey İnsan! Sen yüce Allah karşısında yalnızca şahsından sorumlu değilsin, sen kendi toplumuna karşı da sorumluluk taşıyorsun.Şimdi böylesine bir dîne:"kader ve kaza dini"dir diyebilir misiniz? Tabi ki onların söyledikleri anlamdaki kâza ve kaderi Kur'ân kabul etmiyor, yâni işleri yalnızca Allah yapar ve bu oluşumlarda beşer tamamıyla bunun dışında kalır ve herhangi bir sorumluluğu yoktur, gibi bir düşünceyle, beşerden özgürlük, sorumluluk ve irâdeyi yok eden anlamdaki bir kâza ve kader anlayışına, Kur'ân-ı Kerim muhaliftir. |
Bazı kimseler Kuran'ı baz alarak sanki insanları saptıranın Allah olduğu, kulun fiillerinde özgür olmadığı düşüncesini savunurlar.Oysa insafla Kuran'a bakan insan insanların tamamen iradelerinde özgür olduklarına, Kuran'ın bu fikri savunduğuna tanık olur.Bazı ayetlerde ise sanki insanı küfre zorlayanın Allah olduğu dile getirilir.Oysa bu gibi ayetleri bu şekilde yorumlamak,Kuran'ı yanlış algılamaktan başka bir şey değildir.
Örneğin Kur'an buyurur ki:Allah onların hem kalpleri üzerine hem de kulakları üstüne mühür basmış gözlerine birde perde çekmiştir....Onlar için büyük bir azap vardır. Bakara 7 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Kalplerin ve kulakların *mühürlenmesi “Allah’ın onların iman etmemesi kafir olması için kalplerini mühürlemiş ve *onlarda bu yüzden iman etmezler” manasında algılanmaması gerekir. Zira Allah (cc) hem Peygamber gönderip insanları imana davet etmesi, hemde *kalplerine mühür vurup iman etmemelerini sağlaması aklen mümkün *değildir. Allah’ın *Kurân ‘ı *göndermesindeki gayelerinden biri insanları hidayete *ulaşmalarını sağlamak içindir Bu düşünce evvela Kurân’ın geliş gayesine terstir. Allah’ın kafirin küfürde olmasını istemesi ve *insanın kafir olmasına sebeb olması Kıyamet günündede o insanı kafirliğinden dolayı cezalandırılması o insana en büyük zülüm olduğundan dolayı bu *ne “Allah insanlara zerrece zulmetmez” ayetiyle nede Allah’ın adalet sıfatıyla *bağdaşır. Elleri bağlanıp suya atılan *cocuğu niçin *ısladın denilemeyeceği gibi ,zenci insana neden sen beyaz değilsin diye ceza verilemeyeceği gibi kalbinde mühür olduğundan dolayı iman etmeyen insanada hesap sorulmaz Bu şekilde yargılanan bir insan *“Rabbim sen benim kalbime mühür vurduğun için ben sana iman etmedim” deyip bir bahanesi olmuş olur Oysa Allah Peygamberleri gönderdi ki insanların bir bahaneleri kalmasın, Eğer küfr Allah’ın kafirlere bir taktiri ise kafirin buna itaat etmesi gerekir.Oysa bir yandanda Peygamberler kafirleri imana getirmek için mücadele etmektedir. Eğer küfr Allah’ın kaza ve kaderi ise bu durumda kafirleri imana davet eden ve bu mücadeleyi veren Peygamberler Allah’a isyan etmiş olurlar ki buda mümkün değildir. Zaten Kurân’ı Kerim kalplerin mühürlenmesinin iman etmeye mani olmadığını açık bir dille ifade ediyor. Kurân buyuruyorki: Hayır Allah onların kalpleri üzerine küfürleri yüzünden mühür basmıştır. Bu nedenle onlar, birazı hariç *olmak üzere iman etmezler (Nisa 155) * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yine Kuran buyurur ki:Sen sevdiğini doğru yola iletemezsin,fakat Allah dilediğini doğru yola iletir. Kasas 56 Bu ayettede sanki,insanların doğru yola girmesi Allah’ın dilemesiyle olacağı,insanların bu yönde herhangi bir irade sahibi olmadığı izlenimi vardır.Ancak bu düşünceye,Kurân’ın bütün ayetlerine bakmadan,ayetleri teker teker açıkladığımız taktirde varılır.Oysa Kurân bir bütündür ve bir ayet açıklanırken Kurân’ın bütününe bakılır.Âllame Seyyid Muhammed Hüseyn Tabatabaî “Gerçekten size Allah’tan bir nur ve açık bir kitap gelmiştir.Allah onunla,rızasına uyanları esenlik yollarına iletir.” (Maide 15-16) ayeti ile bu ayetin ne anlama geldiğini açıklamış ve demiştir ki:Peygamber hidayet aşamasının zahirî sebeblerinden biridir.Kurân’da öyle.Gerçek hidayet onunla kaimdir.Yüce Allah şöyle buyurmuştur:” Sen sevdiğini doğru yola iletemezsin,fakat Allah dilediğini doğru yola iletir”(Kasas 56)”İşte sana da böyle emrimizden bir ruh vahyettik.Sen kitap nedir,iman nedir bilmezdin.Fakat biz onu,kullarımızdan dilediğimizi doğru yola ilettiğimiz bir nur yaptık.Şüphesiz sen,doğru yola götürüyorsun.Göklerde ve yerde bulunan her şeyin sahibi Allah’ın yoluna.İyi bilin ki,bütün işler sonunda Allah’a varır.(Şura 52-53) Bu ayetler görüldüğü gibi doğru yola iletme misyonunu,hem Kurân’a,hem de Peygambere(s.a.a)nispet ediyor.Ama aynı zamanda,onu menşe itibariyle Allah’a döndürüyor.Gerçek yol gösterici O’dur.Gerisi zahirî sebebtir,hidayeti canlandırmak için işe koşulmuştur. Allah,”Allah onunla iletir”ifadesini,”rızasına uyanları”ifadesiyle kayıtlandırmıştır.Bu demektir ki,îlahî yol göstericiliğin aktif hale gelmesi,O’nun rızasına tâbi olmaya bağlıdır.... Yüce Allah’ın,kullarının farklı durumlarına cevap verebilecek birçok yolu vardır ve bunlar sonunda gelip bir ana yolda birleşirler.Yüce Allah bu ana yolu kendine nispet eder ve adına da,kendi kitabında”dosdoğru yol” der.Nitekim O şöyle buyurmuştur:”Bizim uğrumuzda cihat edenleri biz,elbette yollarımıza iletiriz.Muhakka ki Allah,iyilik edenlerle beraberdir.”(Ankebut 96),”İşte benim doğru yolum budur,ona uyun:başka yollara uymayın ki,sizi onun yolundan ayırmasın.”(Enam 153) Bu da gösteriyor ki ,Allah’ın bir çok (yan) yolu vardır;ama bunların tümü birnoktada birleşirler. Buna göre ayetin anlamı(Allah daha iyi bilir) şudur:Yüce Allah kitabı ve peygamberi aracılığıyla,rızasına tâbi olanı bazı yollara iletir.Bu yolların temel özellikleri,yolcularının dünya ve ahiret hayatının mutsuzluğundan korunmaları,mutlu hayatı kederli bir yaşama dönüştürecek olumsuzluklardan muhafaza olmalarıdır. Şu hâlde esenlik ve mutluluğa ulaşma,Allah’ın rızasına tâbi olmaya bağlıdır.Nitekim yüce Allah şöyle buyurmuştur:”Kulları için küfre(kafirliğe) razı olmaz”(Zümer 7)”Allah yoldan çıkan topluluktan razı olmaz”(Tevbe 96)Sonuç itibarıyla esenlik ve mutluluk elde etmek,zulüm yolundan kaçınmaya,zalimlerlşe içli dışlı olmaktan uzak durmaya gelip dayanır.Allah,zalimler için hidayetin söz konusu olmayacağını vurgulayarak,bu ilâhî saygınlığa erişmekten yana onların umutlarını boşa çıkarmıştır:”Allah zalimler topluluğunu doğru yola iletmez”(Cuma 5) |
Alıntı:
Görmüyormusun adam yukarıda nediyor herif ön yargılı adam ayet sordu bana ben anlatıyorum sen saptırıyorsun dio eline sağlık bayada uzun yazmışsın ama inşaallah dikkate alırlar |
Allah bizi niçin yarattı:
1-biz insanları ve cinleri sadece bana kulluk etsinler diye yarattık. 2-imtihan için yaratıldık 3-Sevdiği için yarattı sadece kulluk mu aynı zamanda imtihan mı? Moda oldu, Allah'ın bazı fiillerini anlatmak için insanla kıyaslamak. Modayı başlatan da herhalde Said-i Nursi'dir. Allah'ı hükümdar da yaptı, padişah da, başkalarının zihnini bulandırdı mı bilmem ama benimkini çamur etti. Said'in yolundan gideceğim ben de, bir anne baba niçin evlat sahibi olmak ister, sevdiği için. Başka sebepleri de vardır muhakkak ama bu sebeplerin arasında imtihan yoktur. Ben bir çocuk dünyaya getireyim, ona daha küçükken anlamadığı bir dilde bir kitap vereyim, o dili anlayanların tercümelerine, tevsirlerine baksın, tercüme edenlerin de ittifak etmediği konular olsun, doğrusunu ben bileyim, onlara da bildirmeyeyim, o kitaptan benim istediğim şeyi evladım anlamazsa, gece gündüz onu dünyaya getirdim diye, onun karnını doyurdum diye, giydirdim diye hep beni övmezse, ona yanlış olduğunu başka bir dilde söylediğim şeyi yaparsa da yakayım gitsin... ama ben bu çocuğu çok seveceğim ama imtihan edeceğim. eğer dediklerimi yaparsa seveceğim ona mükafat vereceğim. Günümüz psikolojik bulgularında 'eğer' sevginin sevgilerin en zayıfı olduğu bildirilir. Anne babaların çocuklarını her şeye rağmen sevmeleri gerektiği, hata da yapsa yanında olmaları gerektiği söylenir. son örneği vermekle gelebilecek itirazları aşağı yukarı bilir gibiyim. Bu arada ben kendimi Araf'ta hissediyorum. Başka sitelerde sormaya cesaret buldukça kafir damgası yedim, kafir değilken, hadis inkar ettim yoksa imanım gidecekti, inkar ettim diye de münafık oldum, kafir oldum başkalarının gözünde. Onlara savundukları hadisleri okuyup okumadıklarını sordum. Neyi savunduğunuzu bilmeden savunmayın dedim. Kütübü sitte'ye hadislerin nasıl girdiğini bana anlatmaya çalıştılar, benden daha az bilerek. Hatta Kur'anın korunmuş olması ayetini de genişletip hadisleri de dahil ettiler, İslamı da... Arafta kaldım... belki de ben gerçekten münafık olmuştum, ucundan kıyısından soru sorarak belki gerçekten kafir olmuştum. Ama şu da var ki, bugün farkettim, ben hala Allah'ın adını düşürmüyorum dilimden ve geçmişte yaptığım bir hata için gayrı ihtiyari tövbe ettim bu gün defalarca. Belki alışkanlık diyeceğim ama, hayır, vicdanım da bana bunu emretti. Şimdi kafir damgası yemeyi göze alarak beynimdekileri boşaltmam gerekiyor. Değilsem de olacağım zira. |
Alıntı:
yoksa sen istediğin kadar müslimanım die bağırsanda sana kimse inanmıyacaktır yani şu senin duruşun her insanda acaba müsliman mı sorusunu sorduruyo ? hani içini bilemem ama bilmem anlatabildim mi *:roll: |
Ben yaratılmadan önce önümde ne Cennet ne Cehennem gibi bir seçenek vardı. Mükafat yoktu, hiçtim, yoktum, yaratılmış olmakla bana 2 yol sunuldu. Bunlardan biri Cehennem, hem de sonsuz cehennem.
Birinin sonsuza kadar yanması nasıl bir şeydir? Bu kişi Afrikada bir hristiyan diyelim. Kendisine islamiyet tebliğ edildi, aklına uymadı, inanmadı Hz. Muhammed'in peygamber olduğuna hristiyan olarak kaldı. Aç, susuz. ırzını koruyan, iyi yürekli bir anne diyelim bu kadın. Kucağındaki bebeğe verecek sütü yok, süt oluşması için su içmesi gerekiyor, beslenmesi gerekiyor. Ama Tanrı vermemiş o nimetleri, açlıkla, sefaletle ve evlatlarının ölümüyle onu imtihan ediyor, yetmiyor, tek bir Tanrıya inandığı halde Hz. muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna dolayısıyla Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna inanmadığı için bu kadın bir de sonsuz Cehennemi boyluyor. Benim aklım bunu AL-MI-YOR.... Diğer yanda her türlü pisliği yapmış bir müslüman bir tek kitaba ve peygambere inandı kelimei şehadet getirdi diye, cehennemde belli bir süre kalıp günahlarının cezasını çektikten sonra Cennete gidecek... Benim aklım bunu alıyor. Allah gaffardır, Affedicilerin affetmeyi en çok sevenidir. zalimleri de affeder Ama Hz. muhammed'in peygamberliğini kabul etme ön şartıyla. kabul etmediysen iyi insan olmanın sana bir faydası yok. her ne kadar Kur'anda zerre miktar iyilik yapanın onu bulacağını, kötülük yapanın da onu bulacağı bildirilmişse de, İslam dışında (aslında İslam'la kastedilen tüm dinlerin islam olması değil, Hz. Muhammedin indirdiği dindir) bir din benimserse kişinin sonsuz azabı hak ettiği yönündedir. Yapılan iyiliğin ne kıymeti var? |
Korku,
mesajımı iyi okumamış ya da dikkat etmemişsiniz sanırım. KILIYORDUM... demiştim. bir süre öncesine kadar kılıyordum, kur'an'a hayranDIM... diyorum. benim ne olduğumu boşverin, her forumda bir damga yedim, artık umurumda bile değil. çünkü ya aklımı kaybedeceğim, ya kafir olacağım (oldum bile belki) ne olduğumu bir iki mesajda açıkladım ama okumadınız sanırım. insanları kinayeli sorularla sorgulamıyorum. CEVAPLARINI BULAMADIĞIM SORULARIMI ZİHNİMDEN BOŞALTMAYA ÇALIŞIYORUM. ŞU ANDA MÜSLÜMAN OLUP OLMADIĞIMI BİLMİYORUM. AMA BİR ZAMANLAR HAYRANI OLDUĞUM KİTAPTAN ARTIK EMİN OLMADIĞIMA GÖRE HERHALDE DEĞİLİM, AMA NEYİM BİLMİYORUM. |
Şii inancında insanlar sadece kulluk için yaratılmıştır. Kıyamet günü dirilişleri bedenen değil ruhen olacaktır. zaten insan bedeni Cennet'e uygun değildir, bu yüzden Adem de Cennet'ten dünyaya inmiştir. Cennette ne huri, ne hamr (sarhoş edici içki, muhammet suresinde vaat edilen) ne göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar vardır. Peki ne vardır? Sadece ibadet etmek. Ama bunlar kur'anda var, vaad edilmiş nasıl olmaz? Sapıtmış Arapları yola getirmek için konulmuş ayetlerdir onlar...
Bu bilgileri bana veren Şii bir Araptır. hz. Ali'den nakil hadislerle gelmiş bu bilgiler. |
"karacahil"
benim ne olduğumu boşverin, her forumda bir damga yedim, artık umurumda bile değil. çünkü ya aklımı kaybedeceğim, ya kafir olacağım (oldum bile belki) ne olduğumu bir iki mesajda açıkladım ama okumadınız sanırım. insanları kinayeli sorularla sorgulamıyorum. CEVAPLARINI BULAMADIĞIM SORULARIMI ZİHNİMDEN BOŞALTMAYA ÇALIŞIYORUM. ŞU ANDA MÜSLÜMAN OLUP OLMADIĞIMI BİLMİYORUM. AMA BİR ZAMANLAR HAYRANI OLDUĞUM KİTAPTAN ARTIK EMİN OLMADIĞIMA GÖRE HERHALDE DEĞİLİM, AMA NEYİM BİLMİYORUM. Sevgili Arkadaşım, İlk önce aramıza yeni katıldığın için hoş geldin diyorum. Sana karacahil diye hitap etmeyi uygun görmedim.Merak etme ister inançlı ister inançsız ol.Hiç bir damga yemeyeceksin bu formda.Başta bazı şeyleri sorgulama cesareti gösterdiğin için seni kutlarım.Sana bir tek tavsiyede bulunacağım. Ne durumda olursan ol sakın kendine olan güvenini hiç bir zaman yitirme. Kendine güvendiğin sürece korkma her zorluğun üstesinden gelirsin.Şunu unut- maki iradenin yenemeyeceği güçlük yoktur.Yeter ki sen iradeni kullan ve kendi- ne güven.Gerisi kendiliğinden gelir.Sevgilerimle... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:22 . |