Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İngiltere'de yeni doğan çocuklara en çok verilen isim Muhammedmiş (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22072)

batur 28-10-2010 17:31

İngiltere'de yeni doğan çocuklara en çok verilen isim Muhammedmiş

Bugün hürriyet gazetesinde İngiltere ve Galler de çocuklara ençok Muhammed isminin verildiği haberini okudum. Muhammed isminin değişik yazılım biçimleri falan vardı. Bu doğru olabilir mi?
Bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum..:fencing:

oguzay 28-10-2010 17:49

Bu konuyu Ateistplatform'da 6-7 ay kadar önce okumustum.

Bir arkadas liste cikardi.

Muhammed 160. siradaydi.

ilke 28-10-2010 19:29

Müslümanların diğerlerinden daha çok çocuk yaptığı gerçek ama böyle en çok isim verilen olabilecek kadar çok olacağını ben de zannetmiyorum.

batur 28-10-2010 19:58

Acaba bu isimleri koyanlar oralarda yaşayan Araplar Türkler gibi müslümanlar mı. yoksa İngiliz aileler mi. Bizim bilmediğimiz bir şey mi biliyorlar....

imansiz 29-10-2010 22:35

yalan haberdir 63 milyonluk ulkede 7000 muhammet ismi gecen yilin en cok konulan ismi olamaz.atmasyon haber.yillik kafadan 3 milyon kisi doguyodur ingilterede.kaldiki hindu sayisi pakistanli sayisindan 4 kat filan fazla onlarin ismi kafada degil ne hikmetse muhemmet ismi zirvede.

arti haberi oyle veriyorlarki sanki ingilterede halk akin akin islami secip cocuklarina muhammed ismi veriyormus sanki....

islamda beyaz yalan serbest oldugu icin bu bizim gazetecilik kulturumuzede yerlesmis anlasilan islam reklami yapmak icin yalan haber uydurmak yalan sayilmaz aksine insanlari dinine daha bi sevkle baglayacagi icin sevaptir bile..:))

batur 29-10-2010 23:42

Sayın İmansız,

sizinde belirttiğiniz gibi insanın beyninde insanların sanki akın akın islama geçtiği yönünde bir algı oluşturuluyor. sonra inançlı biriyle konuştuğumuz zaman dinini savunurken diyorki hristiyanlarda sürekli müslüman oluyor. Adam inancını pekiştiriyor.

şimdi bu haberi okuyan müslüman birisi doğal olarak derki, aklı başındaki Avrupalılarda gerçek din islamı seçiyor???

olaya her açıdan bakmak lazım. ben Türkiyede yaşadığım için Avrupa da gerçekten islama bir meyil varmı bilemiyorum. Yani ingiliz bir aile o kafa yapısıyla islama geçer mi? üstüne üstlük bir de çocuğunun adını Muhammed koyar mı?

Saygılarımla....

evrensel-insan 29-10-2010 23:48

Saygideger batur;

Haberin linkini verebilir misin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

batur 29-10-2010 23:51

Sayın Evrensel İnsan, işin bir de garip tarafı ben netten hürriyetin sayfasına girmiştim. haber ana sayfadaydı. yarım saat sonra girdim sayfadan haber tamamen kaldırılmıştı. bi google de arayayım bulabilirsem yazayım..

batur 29-10-2010 23:55

Heralde link bu:

http://www.hurriyet.com.tr/planet/16155877.asp

evrensel-insan 30-10-2010 00:02

Saygideger batur;

Baby, babies, names, boys, girls, kids, GB, popular, Great Britain, UK, England & Wales
Bebek, bebekler, isimler, erkek/kiz cocuklar, cocuklar, Buyuk Britanya, populer,

Baby Names in Ireland -Irlanda bebek isimleri
Baby Names in Scotland-Iskocya bebek isimleri

The Top 100 Baby Girls & Boys Names in England & Wales for 2009:
2009 yili Ingiltere ve Galler'de ki ilk 100 kiz/erkek bebek isimleri

Boys: -Erkekler

1 to 25 -1 ile 25 arasi

Jack
Oliver
Charlie
Harry
Alfie

Thomas
Joshua
William
James
Daniel

George
Ethan
Lewis
Max
Lucas

Dylan
Archie
Joseph
Jacob
Samuel

Liam
Callum
Oscar
Jayden
Logan

Boys: -Erkekler-

26 to 50 -26 ila 50 arasi

Ryan
Jake
Tyler
Riley
Luke

Harvey
Ben
Adam
Alexander
Benjamin

Leo
Matthew
Noah
Connor
Alex

Jamie
Harrison
Mason
Cameron
Owen

Henry
Nathan
Finley
Aaron
Freddie

51 to 75 -51 ila 75 arasi

Isaac
Sam
Finlay
Theo
Harley

Aiden
Toby
Edward
Rhys
Michael

Evan
Kyle
Leon
Reece
David

Kai
Ashton
Bailey
Kian
Louis

Taylor
Hayden
Brandon
Joe
Jay

76 to 100 -76 ila 100 arasi

Luca
Kayden
Ewan
Joel
Sebastian

Zac
Ellis
Josh
Aidan
John

Billy
Zak
Bradley
Kieran
Blake

Christopher
Morgan
Caleb
Louie
Andrew

Bobby
Gabriel
Robert
Elliot
Jude

Girls: -Kizlar-

1 to 25

Olivia
Ruby
Sophie
Chloe
Emily

Grace
Jessica
Lily
Amelia
Evie

Mia
Lucy
Ava
Ella
Charlotte

Amy
Daisy
Katie
Megan
Summer

Ellie
Isabella
Holly
Millie
Poppy

Girls:

26 to 50

Freya
Erin
Isla
Isobelle
Hannah

Emma
Brooke
Molly
Phoebe
Eva

Leah
Lilly
Abigail
Sophia
Imogen

Maisie
Scarlett
Lexi
Jasnine
Lola

Layla
Isabel
Lauren
Amber
Madison

Girls:

51 to 75

Matilda
Elizabeth
Bethany
Sienna
Rosie

Anna
Gracie
Paige
Alice
Caitlin

Georgia
Maddison
Rebecca
Lacey
Isobel

Faith
Libby
Tia
Keira
Lexie

Niamh
Skye
Nicole
Aimee
Sarah

Girls:

76 to 100

Zoe
Eleanor
Amelie
Julia
Eve

Maya
Tilly
Zara
Martha
Sofia

Scarlet
Darcy
Abbie
Victoria
Heidi

Alexandra
Taylor
Miley
Kayla
Mya

Lydia
Florence
Evelyn
Rose
Courtney

http://www.silversurfers.net/family-...babynames.html

Ben bir tane bile Muhammed, ya da benzerine rastlamadim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 30-10-2010 00:10

Saygideger batur;

Haberin Islam paparazisi oldugu, bir ust mesajdan anlasiliyor. Oradan 2009 yilindaki Ingiltere ve Galler bolgesindeki isimlere hem de verilis populeritisine gore bakabilirsin. O listede ilk 100'de gorunurde yok. Belki 1/1000 olabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

SonAkbaba 30-10-2010 00:16

İçinde Allah yazan domates tadında bir haber bu, ya da Allah diye kükreyen aslan haberi :)

batur 30-10-2010 00:21

Sayın Evrensel İnsan

Biraz önce bir sayfada biritanya da yaşıyorum diye yazdığınızı gördüm. O ortamı yaşıyor olmanız nedeniyle eğilimleri de bize göre daha iyi bilirsiniz. şahsım adına ben araştıran biriyim. Burda pek yazmasamda okumadığım çok az başlık vardır. Kuranı okuyup hayatıma tatbik edeyim derken, hafif bir kitap olduğunu gördüm. bir yaratıcı varsa bile bu kuranı göndermiş olamaz kanısı oluştu şuan itibariyle. benim burada asıl takıldığım çocuklara Muhammed isminin veriliyor olmasından ziyade Avrupada ki insanların islama bakışı nasıl. gerçekten bir ilgi var mı. Bana göre biz ülke olarak islamı değilde geleneklerimizi yaşıyoruz. Neye ve niçin inandığını bilmeyen, böyle bir telaşı olmayan insanlar topluluğuyuz. Ancak Avrupa insanı sosyalleşmesini tamamlamış, beyni bize göre açık insanlar. eğer gerçekten onlarda böyle bir yönelim var ise bilinçli bir şekilde tercih ediyorlar demektir. Tony Blair'in kız kardeşi gerçekten islamı seçmiş olabilir mi? mesala.. seçtiyse islamın ne kadarını bilerek böyle bir karar verdi.

Birde eminimki insan beyni tüm olayları algılayamaz her açıdan bakamaz, zaman zaman acaba olaylara ön yargılı yaklaşıyorum, algılarımı gölgeleyen kabullerim mi var diye düşünüyorum. bu yüzden göremediğim şeyler var mı acaba diye düşünüyorum...

Saygılarımla....

batur 30-10-2010 00:26

gerçekten de öyle;

Korku kültürü mü oluşturuluyor, gerçekler mi sunuluyor, şaşırdığımız anlar oluyor.

hepimiz okumuşuzdur, koyunda, balıkta, tusunamide, domateste vs. vs. heryerde yazıyor.

bu ağlardan kurtulmak çok zor.

Saygılarımla...

SonAkbaba 30-10-2010 00:38

Sevgili Batur güzel bir ricada bulunmuş evrensel-insan dan. Cidden bu konuda bilgilenmeye ihtiyacımız var.

Bunun yanında şuna da dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Nasıl bizim toplumda islamdan uzaklaşıp farklı bir din arayanlar varsa, oralarda da hristiyanlığın saçmalıklarını görüp islamı araştıran belli bir kitlenin olması gayet doğal. Ve buna bağlı olarak ta bu kitlenin içinden belli bir kesimin islam dinine girmesi de doğal karşılanmalı. Sonuçta dünya küçüldü, hiç olmadığı kadar çok farklı kültür, din, gelenek ve göreneklerle tanışıyoruz. Bizim dikkatlı olmamız gereken konu bence şu. İslamı seçenlerin sayısı diğer dinleri seçenlerin sayısından çok mu farklı, çok mu fazla, yoksa varolan bu sayı bir şekilde ingilteredeki (ya da başka ülkelerdeki) islami gruplar tarafından medyaya farklı ve abartılarak anlatılıyor ve bizim basınımıza, medyamıza sanki insanlar akın akın islamı seçiyormuş gibi mi gösteriliyor.

Teşekkürler

evrensel-insan 30-10-2010 00:44

Saygideger batur;

Burada birey yetistiginden ve devlet bireyi icin var oldugundan, bireysel hak ve ozgurlukler hukuk guvencesinde ve sivil kuruluslarin destegiyle antiayrimci olarak uygulanir. Hic bir politika bu konuyu amaci icin arac edemez.

Bu bireysel hak ve ozgurlukler,hic bir zaman toplumsal bir kutuplasma dogurmaz. Ilk okul dahil, tum isyerleri dahil, ozel veye devlet kurulusu olsun, her turlu giyimin hak ve ozgurlugu vardir ve kimse de kimse ile, inanclarini tartismaz ve herkes herkesin inancina onun kisilik ve kimlik degeri olarak saygi duyar. Bu sayede, her konuda farkli halklar, etnik gruplar bir harmoni seklinde toplumsal yasarlar. Kimse kimseye de kendi dini, milli, siyasi, ahlaki v.s degerini, empoze etmez ve dayatmaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

batur 30-10-2010 00:47

Sayın Protoss,

isterseniz bununla ilgili bir başlık açınız. Mesela Avrupa İslamın Yeri tecrübelerden faydalanabiliriz.

Ben ne zaman geleneklerimi yaşayan bir arkadaşla din konusuna girsem, karşımdaki şahıs İslam ile ilgili bir şey bilmesede bu kadar alim bu kadar islama geçen avrupa insanı göremedi mi İslamın eksiklerini.. varki birşeylerde geçiyorlar diye savunma yapıyorlar. çoğumuz karşılaşmıştır bu ve benzeri durumlarla...

Saygılarımla...

batur 30-10-2010 00:54

Sayın Evrensel İnsan;

Bizim acılarımız sizin son cümlenizde gizli, Kimse kimseye de kendi dini, milli, siyasi, ahlaki v.s degerini, empoze etmez ve dayatmaz.

Bizim en alakasız insanımızın bile, kendisinin de bilmediği inancına aykırı hiç bir fikir kabul görmez. hor görülür, ayıplanır, dedikodusu yapılır, gıyabında....

Saygılarımla...

evrensel-insan 30-10-2010 00:56

Saygideger batur;

Hatta sana ilginc bir dini gereklilikten bahsedeyim.

Siilerin, dini inanclarini uygulamak zorunda olduklari, inanclarina gore; ustlerinde a buyuk bir yari kilinc, ya da kucuk bir kama (acik caki, ozel bicak) tasirlar.

Kanuni olarak isyerinde veya toplum icinde buyugunu tehlikeli alet oldugu icin tasimalari yasaktir. Fakat kucugunu tasiyabilirler. Bu ayni muslumanlarin, baslarina taktigi takke, ya da yahudilerin taktigi sapka ve altindaki takke gibidir. Cunku bu onlarin bireysel hak ve ozgurlugudur ve dinlerinin bir geregidir.

Hatta buraya gelirsen, sinir kapisindaki senin pasaportunu kontrol eden memure, turbanli bir bayan olabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 30-10-2010 01:00

Saygideger batur;

Bizim en alakasız insanımızın bile, kendisinin de bilmediği inancına aykırı hiç bir fikir kabul görmez. hor görülür, ayıplanır, dedikodusu yapılır, gıyabında.-batur-

Anadolu tarihinde TC dahil; hic bir zaman birey yetistirim ve egitimi, ailede, cevrede, toplmda, egitimde uygulanmamistir. Oyuzden de kisiler toplumsal kisilik sahibidirler ve bu yuzden toplumsal biz/oteki kutuplasmasi ve bu kutuplasmayi kutuplasma olarak alan politik iktidar ve muhalefet vardir.

Ayrica, devlet bireyi icin degil; vatandas devleti icin vardir.

Burada dini inanci olmayan bir birey ile, dini inanci olan ayni isyerinde calisir ve toplum icinde beraberlerdir. Cunku ikiside birbirinin degerlerine saygi gosterir ve tartissalar bile, kisisel tartismazlar ve kutuplasmazlar. Biri tartismak istemedigi zaman, oteki de tartismayi ona saygidan dolayi keser.

Saygilarimla;
evrensel-insan

batur 30-10-2010 01:06

Benim hayalini kurduğum ülkede bu. kavramları ve şekilleri tartışmadan yaşamak...

Ülkemde hala türbanın tartışılıyor olmasının ve bundan siyasi anlamda beslenilmesinin bana verdiği acıyı anlatamam...

Bu kadar sıradan, bu kadar olağan yaşanmaz.. küçük şeyler bu kadar büyük etkilere sahip olmamalı... Bu ülke ikinci bir Atatürk çıkarmadan yol alamaz...

Saygılarımla...

SonAkbaba 30-10-2010 01:06

Alıntı:

batur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 347928)
[/B]Bizim en alakasız insanımızın bile, kendisinin de bilmediği inancına aykırı hiç bir fikir kabul görmez. hor görülür, ayıplanır, dedikodusu yapılır, gıyabında....

Saygılarımla...

Teşekkürler Sevgili Batur. Doğru tespit bence de. Ama insan düşünmeden de yapamıyor. Yani şöyle bir şey olsa. İngilterede sallıyorum yüzde 70lik kesim müslüman olsa ve bunların çoğunluğu da ben dinimi yaşamak istiyorum, şeriat istiyorum dese ne olur ? Evet ingilizler bireysel yetişiyorlar ama müslümanların çoğunluğu da bireysel yetişemiyor, hele ki dini eğitimden geçmişse. Yani bu durumda ne olur bilmiyorum. Sadece merakımdan soruyorum.
Çok mu uçuk bir tahmin oldu. Böyle bir şey mümkün olamazsa niye olamaz bunu cidden öğrenmek isterim. Yani ingilterede demokrasi karşıtı biri demokrasinin nimetlerinden ne kadar faydalanabilir. Bu din kılıfına sokulup ne kadar ileri götürebilir kafasındaki devlet yapısını, toplum yapısını ? Oralarda olmaz öyle şey deniyor da kimi yerlerde okuyorum, olmamasının garantisi ne ? son 10 yılda (proje son 30 yıllık gerçi) nereden nereye geldik Türkiyeye bir bakınca insanın düşünmemesi mümkün değil,

evrensel-insan 30-10-2010 01:15

Saygideger protoss;

Burada herkes dinini yasiyor zaten. Protestani da, Katoligide, Ortodoksu da, Evengalisti de, Muslumani da, siiside, budisti de v.s. yani kendi halklarinin kendi bunyesinde bu yasamlarini suruyorlar. Ama, kimseye empoze edemezler. Cunku, ateisti de, deiside, dinsizi de, herkes yasiyor. Ustelik bunlar bireysel ve ozel konu, yani kisinin kisisel konusu oldugu icin de, herkes herkese bu konuda saygi gsteriyor.

Oyuzden bunlarin toplumsal bir olgu olmasi mumkun degil.

Mesela, bir yerde yahudi, musluman, sii, zenci v.s cogunlugu olabilir, ama; o cogunlukta da her turlu azinlik yasamini surdurur. Cunku devletin sivil kurum ve kuruluslari, bilgi, oneri veren yol gosteren kurumlari antiayrimci bir sekilde, her bireyin hak ve ozgurlugunu hem de devlete karsi korur. Kimse de kanunu bu anlamda cignemez, cignerse kim olursa olsun cezalanacagini bilir.

Bu tip bir hak ve ozgurluk sadece kullanilan degil; ayni zamanda taninan bir ozgurluktur. Sen hakkini aramasan bile, bu sivil kuruluslar sana bunu hatirlatirlar ve hakkini araman icin her turlu destegi gosterirler, ustelik bunlarin gelir kaynagi devlettir ve seni devlete veya kurumlarina karsi savunurlar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

batur 30-10-2010 01:20

Sayın Protoss;

Benzer soruna farklı bir bakış açısı sunmuşsunuz. Aslında yazdıklarınızdan oradaki insanların saygıyı içselleştirdiği anlamı çıkıyor. Adına ne dersek diyelim, Şeriat, Monarşi ya da Demokrasi.. Malzemeden haber ver, ülkemiz insanını görüyoruz, bu yıkanmışlıkla, insanların erdemi bulması çok zor.. Bebeklikten itibaren bizden ilk söylememizi istedikleri üç beş kelimenin ikisi Allah ve Muhammeddir. üzerine ölüm korkusu... uygulanması gereken; bilmesende dışına çıkma...

Saygılarımla....

batur 30-10-2010 01:23

Sayın Evrensel İnsan;

İngiltere Şeyh Edibali'nin 700 sene önce söylediği sözü hayata geçirmiş demekki;

İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın...

Saygılarımla...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:11 .