![]() |
Hatasız tanrı olmaz
Tanrının en büyük hatası kendine bir insandan elçi tutmak olmuştur. Sakıncaları : 1- İnsanlar arasında eşitsizlik , ayırım meydana gelir. 2- İnsani zaaflar dine yansır. İnsan veya kavim Tanrıyı kullanmaya, diğer insanları sömürmeye başlar. 3- Savaşlar , çekişmeler, baskılar artar. 4-Kimse kimseye inanmak zorunda değildir. Ama din adına düşünce özgürlüğü tutsak edilir. Bunlar benim tespit edebildiklerim. [B]Demekki hatasız kul olmadığı gibi hatasız Tanrı da olmuyor[/:tea:B]. |
tanrı insalanlardan elçi tutmasaydı eğer yani melekler dini yaysaydı tanrının kudretini görüp herkes iman ederdi..o zaman da imtihanın bir anlamı kalmazdı..ayrıca peygamberler her ne kadar bir insan olsalarda insani zaafları yoktur..yani insanlar gibi kimsenin karısına kızına bakmazlar..içki içmezler..kumar oynamazlar..haram yemezler..çünkü onlar korunmuştur..eğer öyle zaafları olsa etrafında bir adam bile toplayamazlardı..tanrı haşa (la teşbihve la tenzih) insanlar tarafından kullanılmaz.çünkü insanı var eden o dur..sem simdi bir araba tasarlamışşısn bi zaman sonra sen arabayı değil de araba seni kullanıyor..araba diyor ki biraz da ben sana bineyim..ne kadar saçma değil mi ??din hiç bir zaman haksız yere adam öldürmeye izin vermez..bu anlamda savaşlar da dinden çıkmaz..zaten haksız yere adam öldürmelerin önüne geçmek için kısas fark kılınmadı mı?"kısas üzerinize farz kılındı umulur ki kan dökmekten vaz geçersiniz.(bakara)
zaten enfal süresinde "dinde zorlama yoktur"der..cihat olayı ise aslında insanın nefsine karşı verdiği bir savaşımdır..yani yani sen sokakta milletin karısına kızına bakmıyorsan bu bir cihattır..çünkü nefsine karşı savaşıyorsun..o yüzden islamı yanlış tanıtan olaylardan yola çıkıp yargılamayın dini..kimse kimseyi din de zorlamaz..eğer öyle olsa bu sınavın mantığına uymaz zaten..inanman gereken bir gayb alemi var..yani biri sana diyor ki şu denizin ucunda istediğin her şeye sahip olacağın bir yer var..ama şunu şunu yap..sen de diyorsun ki yok öyle bir yer..ama gidip bakmadın..hiç bir zaman öyle bir olmadığından emin olamazsın..din adına düşünce özgürlüğü tutsak edilmez..o dediğin Allahın kurallarından nasibini alamamış totaliter rejimler de olur..arap şeyhlerinin 30 milyar dolarları bulan serveti varken halkın fakirlikten sürünmesi islamın eşitlik anlayışı ile bağdaşmaz.."komşusu açken tok yatan bizden değildir" bundan daha güzel bir ifade var mı sosyalizm için..ve son olarak hatasız kul olmaz tabi ama tanrı olur..eğer hatalı olsa o zaman ona tanrı denmez..tanrı denmeyen bir varlığa da tapılmaz..bu kadar evreni yaratırken en ince hesaplarıyla en ince ayarla (fine tunning) her şeyi var eden ve en ufak bir hata yapmayan tanrı insanlara dini gönderirken mi yaptı yani?? |
Alıntı:
Birde kendisi ile muhabbet ettiği elçisi (İbrahim ) bile Alıntı:
Bu tanrın şimdi İbrahimi benden üstün mü tutuyor. |
Bilmediğimden soruyorum. Allah kimi dirilmiştirki İbrahim böyle bir istekde bulunmuştur..
|
"peygamberlerin ....insani zaafları yoktur....yani insanlar gibi kimsenin karısına kızına bakmazlar"
Üvey oğlunun karısına da bakmaz mı? Ahzab 37. Allah'ın nimet verdiği ve senin de nimetlendirdiğin kimseye: 'Eşini bırakma, Allah'tan sakın' diyor, Allah'ın açığa vuracağı şeyi içinde saklıyordun. İnsanlardan çekiniyordun; oysa Allah'tan çekinmen daha uygundu. Sonunda Zeyd eşiyle ilgisini kestiğinde onu seninle evlendirdik, ki evlatlıkları eşleriyle ilgilerini kestiklerinde onlarla evlenmek konusunda müminlere bir sorumluluk olmadığı bilinsin. Demekki üvey oğlunun eşini arzuluyormuş ama içinde saklıyormuş peygamber. Zeyd de boşamış, Müslümanın tanrısı da nikahını kıymış. |
Alıntı:
Bence bu sınav olsa olsa Aptallık sınavıdır. Kimlerin aklını kullanmayarak kendini gizleyen ve olduğuna dair geçerli bir kanıt sunmayan bir varlığa inanacağının sınavıdır. Eğer bir tanrı varsa öldükten sonra ortaya çıkacak ve ben size akıl verdim Siz onu kullanmasını bile beceremediniz diyerek körü körüne inanları bir güzel pataklayacak.:bounce::bounce: |
Masal, masal, hep masal. sinavmis. Daha en bastan celiskiyle basliyor masal. Allah dogrudan, ayvayi yemiyeceksin dedigi halde, yaratilan lafini dinlemiyor. aslinda kabahat yaratanda, iyi malzeme kullanmamis, ufledigi kendi ruhunun da ne oldugu ortada. Yaziklar olsun, bir de en buyugu benim diye boburlenip duruyor ve kendi hatasinin cezasini bizlere yukluyor, Tabi ki yiyene...
|
[QUOTE=huzurcan;349265]
Tanrının en büyük hatası kendine bir insandan elçi tutmak olmuştur. Sakıncaları : 1- İnsanlar arasında eşitsizlik , ayırım meydana gelir. Yoksa sizdemi peygamberlik bana gelmeliydi diyenlerdensiniz ? 2- İnsani zaaflar dine yansır. İnsan veya kavim Tanrıyı kullanmaya, diğer insanları sömürmeye başlar. Dini getiren degil,elcilik yapan peygamberdir,zaafida varsa insandir onu baglar dini degil, insanlarin yaraticiyi kullanmasi demissiniz universitelere tez olmali :) 3- Savaşlar , çekişmeler, baskılar artar. Savaslarin sebebi bulundu !! 4-Kimse kimseye inanmak zorunda değildir. Ama din adına düşünce özgürlüğü tutsak edilir. İnanc zorunlu olsa idi temel ihtiyac olurdu (hava,su gibi) Halbuki inanc temel ihtiyacin (akil) bir urunudur. Bunlar benim tespit edebildiklerim. Tespitlerinizi bir kitap altinda toplamanizi oneriyorum :pray2: Heyy masallah heyyy....!! |
arkadaşlar,
tanrı diye bir şey yoktur. insanlığın çocukluk döneminde akli yetersizlikleri sonucunda evrenden çıkardığı ve sonra önünde secde ettiği bir soyutlamadır tanrı. yani sadece bir kelimedir. dilimizdeki bir kelimenin hataları yada hatasızlığı diye bir şey olamaz. ortada bir tanrı yok. hiç olmadı. birileri hayata tutunabilmek için onu icad etti ve sonra kendi icad ettiğine inandı. |
Alıntı:
Hz. İbrahim'in de iman etmemesi gibi bir durum yok. Orada kalbinin yatışması söz konusu. Tabi bizlerin burada düşünmesi gereken, bu sözlerin Kur'an da neden olduğudur. Bizlere birşeyler anlatmaktır gayesi. Bir de bazı arkadaşların davranışlarını anlamak güç. Hadi bu konuya cevap yazan müslümana cevap yazdınız da, konuyu açan arkadaşa neden herhangi bir cevap yazmadınız? Aynı düşüncelere sahip olmanız yazmanıza engel olmamalı. Konuyu açan arkadaşa gelince, bizler hepimiz insan olduğumuza göre, Allah'ın elçi olarak bir insanı seçmesinden daha doğal ne olabilir ki? Bu, haşa hata değil bilakis insana verdiği değerdendir. Tabi anlayabilene. Saygılar |
Tanrıya anlam katan yarattıkları değil midir?
Yarattıkları olmazsa kendi başına bir anlamı olmayan Tanrı, "Neye Yarar ?" Bunun bariz tek bir sonucu vardır, Tanrı aslen İnsanlarca yaratılmış bir soyutlamadır. Ayrıca bilinen hiç bir sorunun da cevabı olamayacak kadar aciz bir soyutlama... :) Hal böyle iken Tanrının ne hatası olabilir. Tüm hata onu yaratanlarda... |
İbrahim kalbinin yatışması derken neyi anlatmak istemiştir.
|
Alıntı:
mahalle kavgasi sanki, yaw nasil boyle birseyi dusunebiliyor ve makul bulabiliyorsunuz? bari siz akli basinda olanlar yapmayin, mecazi deyin, ders deyin, ne dersiniz deyin ama gormus, seytanla allahin yanindaymissiniz gibi kiskandi demeyin. Inandiginiz yaratici kendi yarattiginin oyununa geldi diyorsunuz, seytanla pazarliga girdi. Sirf bu nedenle bile itiraz etmeniz gerekir bu masallara; inandiginiz yaraticiyi kucultuyorsunuz. Yaratici siz olsaniz, evreni yaratana yakistirilan masallara kizardiniz, ya varsa o zaman hapi yuttunuz iste. |
Alıntı:
Gunun en anlamli ve onemli mesaji bana gore bu olmustur !! |
arkadaşlar isterseniz teoloji bırakalım da bir zamanlar benim de bensup ulduğum ateizmden gidelim..çünkü ben bir şey yazıyorum 10 cevap yazıyor tahmin edersiniz ki hepinize cevp vermem mümkün değil ayrıyetten ben bir din adamı da değilim..söylediklerim beni bağlar islamı değil..yani benim islam algım bu..
gelelim ateisme..benim sürüncemede kaldığım dönemlerde genellikle agnostik idim..çünkü tanrının var olup olmadığını hiç bir şekilde kanıtlayamıyorsunuz..yani tanrının yokluğu ya da varlığı hiç bir şekilde sınanamazken bazı "aşmışlar" tanrı yoktur diye bas bas bağırmaktalar..tanrının yok olduğunu iddia etmek için elinizde kanıt olması gerekir..kanıt elde etmek için de deney ve gözlem gerekir..e bilimin hükümranlığı bu dünyada son buluyorsa metafizik ile ilgili hiç bir yanlışlama yapamadığı halde "tanrı yoktur" lafı neye dayanıyor...bilim tanrıyı yoksayar ama olmadığını asla kanıtlayamaz..bilimin tanrıyı yoksaymasındaki neden "metodolojik naturalizm" denen doğayı sadece doğa ile açıklama eğiliminde oluşundan kaynaklanır..falat bilimin bulguları bu metod ile çelişmeye başlamış ve her şeyin bilinçli bir tasarım ürünü olduğu ortaya çıkmış..işte dawkins gibi stephen hawking gibi bilim adamları da bunu uzaylılara bağlamak zorunda kalmıştır.. tanrı yoktur... peki kanıt.. kıçımdan uydurdum.. yani maymun teorisi de senin dediklerini desteklemiyor ki.. kıssada hısse tanrı yoktur cümlesinin hiç bir desteği yoktur..aksine bilimin verileri tanrının var olduğunu göstermektedir.. |
Alıntı:
Kişileri değil fikirleri paylaştığımız bir platform burası. Alıntı:
"Agnostisizm, tanrinin varliginin "bilinemez" oldugunu savunur. Dinlerin taridan gelmedigini söyler ve dinlerin tanrisini da reddeder ancak baska bir tanrinin, bir yaraticinin varolup olmadiginin hiçbir zaman bilinemeyacagini söyler. Bu bakimdan agnostisizm kendini, "kesinliklikle tanri vardir" diyen teizmden de "kesinlikle tanri yoktur" diyen ateizmden de ayri tutar. İnsanın, kendi deneyimleriyle elde ettiği olguların ötesinde hiçbir şeyin varlığını bilemeyeceği bir gerçektir. Bizlere göre bilgi duyuların sonucudur ve duyular dışında bilgi edinemez ve herkes için geçerli bilgi olamaz." Tanıma uydurmadım fikirlerinizi, isterseniz tanımı fikirlerinize uyduralım Alıntı:
Vardır diyen sizsiniz, bunu ispatla yükümlüsünüz :) Alıntı:
Tanrı yada allah fikirini ortaya atan kavram dindir. Ve din malesef bilimle bağdaşmamaktadır. Alıntı:
Sineğin kanadında ilaç yok yani sadece mikrop var, milyonlarca mikrop.. Alıntı:
Kaynak verin sallamayın. Dünyada bilim adamlarının %90 ı ateisttir neredeyse, sidik yarıştırmıyor aksine hz. gugıldan bile bulunabilecek bir bilgiyi payşaşıyorum :) Alıntı:
Buda bir önerme yada sonuçtur. Öyle bir söylüyorsunuzki sanki tüm evreni gezmiş ve her mm2 (milimetrekare) alanı incelemiş ve kesinlikle canlı olmadığını noter huzurunda onaylamış gibi kesinnn konuşuyorsunuz. Çünkü olası bir dünya dışı yaşam verisinde, tüm allah kavramının yerle bir olacağını adınız gibi bilgidiğinizi için emin olduğunuz için tırsıyor ve daha başlamadan taşlamaya çalışıyorsunuz, arabayı 3. viteste kaldırmaya çalışıyorsunuz. Evrime karşıydınız,i şimdi kuranda yazıyor diyorsunuz :) Bunu R. Dawkins bir belgeselinde bir müslüman eğitim veren okul müdürüne söylemişti :) müdürün yüz ifadesi hala gözümün önünde :laugh: Alıntı:
Alıntı:
Aman haaa senin kaynağından gelmesin :laugh: bilgiler. İddia, ispat ile yükümlüdür. Bilim, herşeyi açıkladığını ispat etmez, bilimde bulgu: "para" ya dayanır. bana yeterli kaynağı sağlayın allahın olmadığını ispatlayım. Başlık ne diyor? Hatasız tanrı olmaz; çünkü hatasız kul olmaz. Tanrı: "kul" yaratımıdır. Saygılarımla. |
hepimiz şeytanız
Allahı gördük secde etmiyoruz inandıramadı mı ne tanrı olduğuna zayıf kaldı kötü yönetici gibi ağırlığını koyamadı |
natureden de royal den de kanıtlar sunacağım ama şimdi zamanım yok..yarın ya da sonraki gün yayınlayacağım nasıl müslüman oldum yazısını okumanızı tavsiye ederim..ayrıca benim cümlelerime verdiğin cevaplar cevap niteliği taşımamaktadır..şimdi onlara ayriyetten cevap verecek kadar zamanım yok..
bu arada ben de bi belgeselge madde nasıl canlı formuna geçti diye sormuştu muhterem..dawkins amcam bi oraya bi buraya hindi gibi düşünürken yanakları kızardı..ondan sonra dawkinse "elma yanaklı" dediler..bu da benim aklımdan hiç gitmez.. |
Reklamci53, senin hicbirsey bildigin yok. Ateisttin, agnostik oldun, ikisinden de haberin yok. Adin gibi, aklinla allahinin reklamini yapip sevap kazanmaya geldin ama yanlis yerdesin. Ilk okul cocuklari bile yutmuyor artik bu masallari; tabi beyni yikanmamis olanlari...
Alıntı:
Yuzunun kizarmasi, -bu kaz kafaliya, milyarlarca sene suren bir olusumu, bir dakikada nasil anlatabilirim?diye dusundugunden olmustur. |
Alıntı:
Bi hocanın sözü var, Birisi ölür ve paketlenip musalla taşına gelir, imam sorar nasıl bilirdiniz? cemaat derki: "ne bilelim, Gençlikte işim var, Yaşlılıkta çişim var" Yüzünü göremedikki garibimin.." E madem bu kadar meşgulsunuz, yazacam yarın yazacam, 3 gün sonra 5 gün de yazacam demektense az vakit ayırıp yazınız..ki söyledikleriniz havada boş boş kalmasın. esen kalın. |
Müslümanlar artik kendinizle bile celismeye basladiniz !
Neymis efendim Allah peygamber yerine melek gönderseydi herkez inanirdida Seytan onu gördügü halde ihanet ettiginide savunuyorsunuz ! Yaw ne sacma bir düsünce yapisi bu eger tanriniz varsa size akil fikir versin ! Insanlar ile Melekler arasindaki fark nedirki insanlarin hepsi allahi görünce inanacakda ihanet etmeyecek ama seytan bunu yapacak ????? Yaw siz sakamisiniz yoksa halen kalbinizlemi düsünüyormusun ? Biraz düsünün ya biraz düsünün böyle bir sacmalik olmayacagini biraz düsünün ! Ne sinavmis bu be hergün deyyusun biri gidip camilerde bomba patlatip 100lerce kisiyi öldürüyorda al sana sinav Yaw allah varsa bile ona böyle bir sinavin hesabini ben sorarim yeter artik ya iyce sacmaladiniz !! |
semihgencayla isimli kişiye yanıtlarım :
1- Peygamberlik bana gelseydi bunu beceremezdim. Çünki herkesin inancının içinde bulunduğu insani durumun bir ürünü olduğunu düşünmekteyim. Örneğin sizi G.Amerika'da bir manastırda eğitseydik , bugün İslamın değil İsa'nın ümmeti olurdunuz. 2- İnsanların yaratıcıyı kullanmaları başlıca iki çeşit : a- Din adına savaşlar, ölümler ,işgaller. b- Küçük kullanmalar : Somut ihtiyaçlar için vahiy geldi demeler. Misafirleri, ziyaretçileri peygamberi rahatsız etmemek için uyarmalar... Evlenmek - boşanmak iddet beklemek, örtünmek kapanmak işleri... Oysa kanalizasyon konusunda vahiy gelmiyor. İnsanlar ihtiyacını açık alanlara yapıyor. 3- Savaşların tek sebebi din değildir. Daha öncelikli neden , diğer insanların topraklarına , mallarına el koymadır. Bununda en yalın örneklerini İslamiyet fazlasıyla vermiştir. Madem asıl amaç dini yaymaktı diğer kavimlerin mallarına , kadın ve çocuklarına neden el konuyordu. Bugün bunun aynısını Hıristiyanlar size yapsaydı duygunuz ne olurdu ? 4- Akıl temel ihtiyaç değildir. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:46 . |