![]() |
Re: Din mi üstün..İman mı..Nasihat mı..Akıl mı üstün ?AŞK mı
SİZE BİR SORU :
GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİ NEYİ TAKLİT EDİYOR? |
PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V.) BUYURMUŞLARDIR: İLİM ÇİNDE BİLE OLSA GİDİNİZ(GETİRİNİZ,ALINIZ).
bUNA RAĞMEN İSLAMIN BİLİMLE YAN YANA DURAMAYCAĞINI SÖYLEYEBİLİYORSUNUZ.... |
just kardeşim,
ilimle ilgili daha pekçok hadis var, haklısınız da, bizim İslam alimleri, şeyhülislamlar o hadisleri bilmiyorlar. Öncelikle o ilmin şeytan icadı olup olmadığının değerlendirilmesi gerekir. Sonra o ilim alındığında müslümanlara ters etki yapıp yapmayacağı, kötü amaçlarla, insanı günaha sürükleyecek şekilde kullanılıp kullanılamayacağına bakıp değerlendirmek gerekir. Günaha sürükleyecekse insanı bunu daha en başta kaynağında yok etmek gerekir. Çünkü müslümanın aklı iradesi yoktur, doğruyu yanlışı ayırd edemez, mutlaka din alimleri hüküm verip daha baştan müslümanları kötü yola düşmekten korumalıdırlar. insanların imanlarının bekçiliğine soyunmuşlardır zira. Her bilimsel buluş için caiz mi değil mi diye fetva alınması gerekir. Hatırlarsanız kök hücre için bile caiz mi değil mi tartışması yapılmıştı. Matba gecikti, aya çıkılamaz, çıkılmamalı dendi ve daha nice bilim karşıtı şey. Velhasıl peygamber söylemiş ama İSLAM ALİMLERİ BİLMİYOOOORRR. |
KISMEN HAKLISIN K.Ç *KARDEŞİM AMA ARTIK DEĞİŞİYOR BAZI ŞEYLER,KİŞİLER.
AMA BEN FETHULLAH GÜLEN HAKKINDA YAPILAN İFTİRALARIN MANTIĞINI ANLAYAMIYORM.ADAMLAR TÜRK MİLLETİNE VE DÜNYAYA FAYDALI *İNSANLAR OLURŞTURMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİRKEN NEDNE BU İFTİRALAR ATILIYOR.ÇAMURLARE SÜRÜLÜYOR ANLAMIYORUM.VE BU İFTİRA ATANLARIN ÇOĞUNLUĞUNUN ATEİST OLDUĞUNU GÖRÜNCE DAHA ÇOK SİNİRLENİYORUM. MADEM HERŞEYİ AKILLA ÇÖZEBİLECEKLERİNİ SÖLÜYORLAR *AMA NEDEN ASLI ASTARI OLMAYAN İFİTRALAR ATIYORLAR. |
Re: Günümüz Teknolojisi Neyi Taklit Ediyor
Tartışma diğer başlıkla ilgili olmadığı için böldüm.
justahuman, bir sonraki tamamı büyük harfle yazılmış iletin "silinen başlıklar" forumunda yer alacak. Lütfen CAPS LOCK KULLANMA! --- neutrino |
Justahuman, kim ne iftira atıyor? Bir sorogren var, adam açıkca bize "aşırmacı" (bkz: YÖK, tezler vs. mevzuları) diye iftira atıyor, başka iftira atan kimseyi görmüyoruz biz burada. Bir söylesene, mesela burada hangi ateist kime ne gibi bir iftira atmış?
Bak sana yardımcı olayım. Bu adam amerikadan dışarı çıkmıyor. Kök saldı oraya. CIA ve FBI'ın korumasında, gözetiminde olduğu biliniyor. Ve bende yıllardır ABD'deyim. Marketlerin müslüman diye süt vermediği bir dönem başladı orada. Bu hladeyken, Fetullah efendi nasıl böyle iltimas sahibi olabiliyor bir soru işareti elbette. Soru işaretleri olan yerde, cevaplar da olacaktır. Doğru veya yanlış. Sence bunlar, iftira mıdır? yoksa, cevapları arayan insanların değerlendirmesidir? Fethullah hoca ile şahsen tanışırız. Yıllar evvel İzmir'de derslerine giderdik, yeni yetme bir nurcuyken. O zaman ettiği laflar filan hepsi dün gibi aklımdadır. Ve ben henüz ona yapılmış bir iftira filan görmüyorum. Ama sizlerin ateist diyerek bize attığınız tonla iftirayı her gün görüyorum. Bak, işte soröğren mesela. Güya kitapları okuyup, ordan burdan alıp, makale yazmışım, aşırmacılık yapmışım.. Hemen yapıştırıverir böyle iftirayı. |
sen abicim hayatın iftira.........
|
Seninde hayatın apışarası. Ama kızlar uyanık, senin gibi cibiliyetsize yüz vermiyor. Sende huriler diyorsun, daha çok huri için gelip burada bizlerle aslanlar gibi cihat ediyorsun.. Seni gidi etek düşkünü abaza seni...
Madem iftiracılığımız ayan, bak ne güzel iftira ediyoruz. Seni yalancı çıkarmıyoruz ve sana bir fırsat veriyoruz. Benim iftiralarımdan bir tanesini göstersene? Gösteremiyorsan, demekki yukarıdaki yazanlarda iftira olmaktan çıkacaktır, otomatikman.. |
Konuyu değiştirme
|
lioplülüterelli
ben hayatımın hangi devresinde seninle yök tez meselesi bahsettim. nerede aşırmacı dedim. çıldırtma beni |
Alıntı:
Lütfen seviyeyi düşürmeyelim.Hiç yakışmıyor. |
Hadis No : 2154
Ravi: Aişe Tanım: Resulullah (sav) bir seferden dönmüştü. (O yokken) ben, yüklüğün önüne, üzerinde resimler bulunan bir bez çekmiştim. Resulullah perdeyi görünce, çekip attı, (öfkeden) yüzü de renklenmişti. "Ey Aişe!" buyurdular, "bil ki, Kıyamet günü insanların en çok azab görecek olanı Allah'ın yarattıklarını taklid edenlerdir." Hz. Aişe rivayetine devamla dedi ki: "Biz o bezi kestik bir veya iki minder yaptık." * Kaynak: Buhari, Libas 91, 95; Müslim, Libas 87, (2105); Muvatta, İsti'zan 8, (2, 966, 967); Nesai, Zinet 112 * Bilim ve Teknolojiyle uğraşanlar (Allah'ın yarattıklarını taklit edip başka şeyler yapanlar, icat edenler) Kıyamet günü en çok azab görecek olanlar olduğundan İslam ülkeleri teknolojiyi almakta gecikiyor veya almamakta ısrar ediyor. 'İlim Fizanda da olsa gidip alın' hadislerine niçin uyulmadığı şimdi anlaşıldı. |
Hiramusta,
Oraya aldığım en son hadis (ki ezkamo'nun hadislerden inciler topikine eklediği son hadislerden biri) burada ilimle ilgili hadislerle çelişiyor bence. Bir insan bu kadar çelişki içinde değilse o hadislerden biri uydurmadır bence. Uydurma hadislerle yüz yıllardır iş görüyor, fetvalar veriyor İslam dünyası. Ve ne hikmetse Kütüb-ü sitte'deki hadislerin tamamının sahihliğini savunuyor halen pek çok müslüman. İki ay öncesine kadar bu aşırı hadis tutkunlarının "Peygambere de Allah'a da iftira attıklarını" düşünür söylerdim. Sizin dediğiniz gibi, Kur'an'da yasaklanmayan hadislerle yasaklanmış. Kur'an'da cezası düşük olan hadislerle yükseltilmiş. (mesela zina ve recm) Şu anda neye inanacağımı, hangi hadise inanacağımı bilmiyorum. Çelişkiler ortada. Çelişkilere sebep; hadisleri söyleyen mi (peygamber mi) yoksa onun yerine söylediği iddia edilenler mi bilmiyorum. :( edit: hisamusta, bir de şu var. Kur'an'daki bazı ayetleri ilme adapte etmeye çalışıyorlar. İlmen açıklamaya çalışıyorlar. Mesela DNA'nın ve parmak izinin suçluyu teşhis etmekteki öneminin Kur'an'da belirtildiğini savunuyorlar. Ancak bunlardan çok daha işlevsel olan resim ne hikmetse yasak. Müslümanın evinde resim bulunmaz, bulunsa bile Kur'an okunurken melekler gelebilsin diye üstü örtülür, ters çevrilir. (üstteki hadis gereği olsa gerek) Bu dahi islamın çelişkilerinden biridir bence. |
ezkamo
Pano Yöneticisi Kayıt: Apr 01, 2006 Mesajlar: 263 Çevrim durumu: Bağlı değil *Tarih: Pts Haz 26, 2006 3:25 am * *Mesaj konusu: Re: Günümüz Teknolojisi Neyi Taklit Ediyor * -------------------------------------------------------------------------------- sorogren yazdı (Mesaja Bak): *‹ Seç › ‹ Genişlet › * lioplülüterelli ben hayatımın hangi devresinde seninle yök tez meselesi bahsettim. nerede aşırmacı dedim. çıldırtma beni * Sevgili Sorogren, Lütfen seviyeyi düşürmeyelim.Hiç yakışmıyor. hocam sen de adalet terazisinin ayarını bozdun.helalolsun. adam aşikar hakaretler etti,afedersin (osuruktan teyyare) dedi,(taksim meydanında ya sen bana ya ben sana .....)diye aktif veya pasif livataya davet etti.gıkın çıkmadı.benim kendi seviyemi ancak düşürbileceğim an alt limit olan esprili taşlama yöntemine seviyesizlik diyorsun. gerçi bana yakıştıramaman güzel,diğeri için bu seviyesizlik normal demek istedin belki de. |
Sevgili Psiko,
o hadiste perdedeki resimlere sinirlendiği ayan. Zaten müslümanlar için de resim caiz değildir. Bu hadis değilse bile başka bir hadis yüzünden caiz görünmez. Hayvan desenleri olan bir giysiyle namaz kılınıp kılınmayacağını Alo fetva hattını arayan bir arkadaşım sormuş. O giysilerle kılmanın caiz olmadığı ama onlardan minder yapılabileceği, yani yere serilince kıymet verilmediğinin anlaşılacağı, resimli kumaşların yerlerde kullanılabileceği yönünde bir fetva vermişler kendisine. |
Peki, bir de sizin dediğiniz bakış açısıyla bakalım.
Perdeye niçin sinirlendi sizce? Ve islam dünyası niçin onu perde olarak değil de 1400 yıldır resim olarak düşündü? |
bÖYLE BİR HADİS MEVCUT DEĞİL.....
|
hAKLISIN ABİCİM..
|
Değerli psiko,
Bazen ne demek istediğinizi anlamak için epeyce gayret göstermem gerekiyor. Üslubunuza henüz alışamadım. Yani kısaca demek istiyorsunuz ki o hadis uydurmadır. Ben ne demişim? O hadislerden biri uydurmadır, ama hangisi? Bu dahi İslam'daki çelişkidir. İslam derken sadece Kur'an-hadis olarak almayın lütfen. İslam dinini bu günlere taşıyan hadisleri derleyenler, hadislerle içtihat yapanlar değil midir? Onlar bu çelişkiyi fark etmediklerine ve yüz yıllardır bunu sahih kabul ettiklerine göre onlardan kaynaklanan bir çelişkidir. Benim olaya tek boyutlu bakmam meselesi değildir. Onların olaya çok yönlü bakamaması meselesidir. Ben tek yönlü bakıyor olsaydım orada çelişkiden bahsetmez ikisini birbirine uyduracak formül arayışına girerdim. Çelişki hadislerden, Kur'an'dan değil kesin benden kaynaklanıyor derdim. Sonuç olarak; ikimiz de aynı şeyi söylerken neden bu tartışmalar yaşandı anlayamadım. edit: Ben bir de bunun peygamberin çelişkisinden de kaynaklanıyor olabileceğini söyledim bu da daha tarafsız bakabildiğimin delilidir bence. Ön yargının değil. |
(Sorogren)
hocam sen de adalet terazisinin ayarını bozdun.helalolsun. adam aşikar hakaretler etti,afedersin (osuruktan teyyare) dedi,(taksim meydanında ya sen bana ya ben sana .....)diye aktif veya pasif livataya davet etti.gıkın çıkmadı.benim kendi seviyemi ancak düşürbileceğim an alt limit olan esprili taşlama yöntemine seviyesizlik diyorsun. Sevgili Sorogren, Kendi ön yargılarınla olayları değerlendirme.Bizde terazi bozulmaz merak etme. Gördüklerimizi uyarıyoruz.Maddeciyi de uyardım.Ama senin gibi tepki vermedi. O dediğin şeylerden benim haberim yok veye benden önceydi.Aynı uyarıyı o arkadaş için de yapardım.Sen üstüne düşeni yap bence.Başkalarını ne yapacaksın. En azından savunma hakkın olur.O esprili taşlama neyse onu da anlamış değilim. Hitap şeklin dikkatimi çekmişti. |
Ona (Süleyman'a)dilediği şekilde kaleler, heykeller(ahanda tasvir), havuz büyüklüğünde çanaklar ve yerinden sökülmeyen kazanlar yaparlardı. "Ey Davud ailesi, şükrederek çalışın." Kullarımdan şükredenler azdır. (34/13)
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:12 . |