Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Müslüman Kardeşlerden ricam var. Lütfen yardımcı olunuz. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22869)

walla 28-01-2011 02:53

Müslüman Kardeşlerden ricam var. Lütfen yardımcı olunuz.

Aşağıdaki Ahzab 50, 51 ve 52 ayetlerden müslüman kardeşler ne anlam çıkarıyor, buraya yazıp beni aydınlatabilirler mi? acaba, yoksa ben peygamberin önüne gelen kadını düzme hakkına sahip olduğu gibi yanlış bir düşünce içindeyim. Teşekkür ederim. Saygılarımla Walla

33. Ahzab 50-52

50. Ey peygamber, Biz, özellikle sana şunları helal kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden sahibi bulunduğun cariyeyi, amcanın kızlarından, halalarının kızlarından, dayının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle birlikte hicret etmiş olanları; birde inanan bir kadın eğer kendisini peygambere bağışlar da, peygamber de onunla evlenmek isterse onu, sadece sana, diğer mü'minlere değil. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neleri farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar, sana bir darlık olmaması içindir. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.

51. Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Bıraktıklarından arzu ettiğinde sana günah yoktur. Onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve kendilerine verdiğinle hepsinin hoşnut olmaları için en elverişli olan budur. Allah, kalplerinizdekini bilir. Allah, herşeyi bilir, halimdir.

52. Bundan böyle artık, başka kadınlar sana helal olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz; isterse güzellikleri çok hoşuna gitsin. Ancak sahibi bulunduğun cariye başka. Allah, herşeye gözcü bulunmaktadır.

imansiz 28-01-2011 03:00

Bu ayette yanlis olan nedir ?amca kizi hala kizi teyze kizi kendini muhammede bagislayan kadinlar hepsi helal iste...illaki sex aramamak lazim altinda ama bu atais camiasi aklini sexle bozmus...peygamber onlari korumak icin nikahina aldi yoksa sex ilen ne isi var muhammedin onun aysesi var 6 yasinda korpecik gogusleri daha tomurcuklanmaya 6 7 sene var tam fresh yani...:))

dark planet 28-01-2011 03:26

Alıntı:

imansiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 360657)
Bu ayette yanlis olan nedir ?amca kizi hala kizi teyze kizi kendini muhammede bagislayan kadinlar hepsi helal iste...illaki sex aramamak lazim altinda ama bu atais camiasi aklini sexle bozmus...peygamber onlari korumak icin nikahina aldi yoksa sex ilen ne isi var muhammedin onun aysesi var 6 yasinda korpecik gogusleri daha tomurcuklanmaya 6 7 sene var tam fresh yani...:))

dinsizin hakkıından imansıız gelir
:becky:

flipper 28-01-2011 12:01

Bunları söyleyen Allah, İslamın şartlarından biri olan namaz hakkında bilgi vermez nedense. Benimde söylediğim lafa bak ! Muhammedin seks hayatımı önemli yoksa namazmı. Hayret birşeyim yahuu..

Hasan Akçay 03-02-2011 17:17

50. Ey peygamber, Biz, özellikle sana şunları helal kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden sahibi bulunduğun cariyeyi, amcanın kızlarından, halalarının kızlarından, dayının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle birlikte hicret etmiş olanları; birde inanan bir kadın eğer kendisini peygambere bağışlar da, peygamber de onunla evlenmek isterse onu, sadece sana, diğer mü'minlere değil. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neleri farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar, sana bir darlık olmaması içindir. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.

Merhaba.

Bu kadınlar Hz Muhammed'in nikahlı eşleri. Ayetin en başında Allah bunu belirtiyor: İnna ahllena lek - sana helal kıldık; senin "helal"ın, "nikahlı"n, "eşler"in yaptık.

Ayet 52'de "Bundan sonra sana kadınlar helal değil; onları güzel bulsan bile eşlerinle değiştirmen de... " denerek Hz Peygamberin eş üstüne eş alması yasaklanıyor. İşte onun mevcut eşlerinin ayet 50'de sayılıp dökülmesi o yasaklamadan önceki durum tesbitidir. Olacak değil, olup bitmiş olandır açıklanan.

Sayın Walla, siz tam olarak nelere itiraz ediyorsunuz?

Keşke önce ayetin çevirisine baksaydınız. Örneğin "sahibi olduğun cariye" ifadesi doğru mu? Arapça metinde "cariye"nin Arapçası olan EMET (2:221) yok ki.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

dark planet 04-02-2011 01:28

Alıntı:

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 361675)

Keşke önce ayetin çevirisine baksaydınız. Örneğin "sahibi olduğun cariye" ifadesi doğru mu? Arapça metinde "cariye"nin Arapçası olan EMET (2:221) yok ki.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

hasan bey bırakın onu bunu... kuranın dili olan kureyş dilinin bugünkü akıbetini söyleyin de bilelim..

imansiz 04-02-2011 02:22

Alıntı:

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 361675)

Merhaba.

Bu kadınlar Hz Muhammed'in nikahlı eşleri. Ayetin en başında Allah bunu belirtiyor: İnna ahllena lek - sana helal kıldık; senin "helal"ın, "nikahlı"n, "eşler"in yaptık.

Ayet 52'de "Bundan sonra sana kadınlar helal değil; onları güzel bulsan bile eşlerinle değiştirmen de... " denerek Hz Peygamberin eş üstüne eş alması yasaklanıyor. İşte onun mevcut eşlerinin ayet 50'de sayılıp dökülmesi o yasaklamadan önceki durum tesbitidir. Olacak değil, olup bitmiş olandır açıklanan.

Sayın Walla, siz tam olarak nelere itiraz ediyorsunuz?

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Bu ayet demekki durum tespitidir.yani zaten muhammed bunlara sahip ve ayet gelecek icin muhammede sinirlama getiriyor.

tebrikler asena miydi ad efenim?kivirmak benim bildigim politikacilarin isi ama arada halktanda "taban"danda boyle kivirtkan kardaslar cikiyor memnuniyet ve keyif verici...

"birde inanan bir kadın eğer kendisini peygambere bağışlar da, peygamber de onunla evlenmek isterse onu, sadece sana"

burdaki karisi kimdir muhammedin?yolda giderken ey muhammed ben inananim sana kendimi mehirsiz veriyorum deyip kim muhammedle evlenmistir?

bu konu hakkinda bi durum tespiti alma sansimiz varmi muhterem sizin engin bilgi ve kivirma birikiminizden?

ayetin icinde bu yukardaki cumle pek durum tespiti gibi durmuyor dimi?yada gecmis zaman?hatta cumlenin devamini ele alinca bu yukardaki ayet gelecek zamani kapsiyor...yani kendini sana bagislayan sana helaldir hacim yuru hesabi gibi....

Termo 04-02-2011 02:42

Ebubekir, Ömer gibi güç sahibi insanların kızlarını da mı korumak için evlenmiş, helal görmüştür? Bu nufüzlu kişilerin kızları Muhammed'e mi tutkundu? 6 hadi tamam 12 yaşında Aişe'mi kesikti peygambere? Bunlar nasıl peygamber eşi oldu yahu?

Bu ayetler, peygamberin Cariye Maria ile Hafsa'nın yatağında yakalandıktan sonra geldiği öne sürülen ayetler mi arkadaşlar?

Alıntı:

52. Bundan böyle artık, başka kadınlar sana helal olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz; isterse güzellikleri çok hoşuna gitsin. Ancak sahibi bulunduğun cariye başka. Allah, herşeye gözcü bulunmaktadır.
Pek manidar duruyor he.Fesat bir düşüncedeyim sanırım.

Hasan Akçay 04-02-2011 03:05

Merhaba.

Ben sorulana dürüstçe cevap vermeye çalıştım. Kıvırtmadım; Ayşe'nin yaşına ve cariye Maria'nın yatağına dair dedikodu yapmadım, kureyşin dili mili deyip konuyu saptırmadım. Bu namertlikleri yapanlar özür dilesin. Ancak ondan sonra bu forumu ciddiye almaya değer bulurum. Özür yoksa beni unutun.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Termo 04-02-2011 03:16

Benim sorularım "bu konuya hakim" "herhangi birisineydi" , Sayın Akçay.Siz neye alındınız, anlam veremedim doğrusu.

Söylenti mi, bir hakikat mi? Bunun teyit edilmesi için sorularımı yöneltiyorum.Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş, beni ve benim gibi merak eden insanları aydınlatırsa memnun oluruz.

imansiz 04-02-2011 03:19

Alıntı:

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 361825)
Merhaba.

Ben sorulana dürüstçe cevap vermeye çalıştım. Kıvırtmadım; Ayşe'nin yaşına ve cariye Maria'nın yatağına dair dedikodu yapmadım, kureyşin dili mili deyip konuyu saptırmadım. Bu namertlikleri yapanlar özür dilesin. Ancak ondan sonra bu forumu ciddiye almaya değer bulurum. Özür yoksa beni unutun.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Ne ozru Hasan Akcay?sana hakaretmi ettik?apacik ayeti sirf peygamberini (haksiz gormene ragmen)korumak icin degistirmeye kalkiyorsun...
oyle bi yazmissinki sanki allah diyorki eyy muhammedim amca kizi ,teyze kizi ,hala kizi, sana kendini veren ,havada ucan ,karada kacan ,uzerinde bir oyuk bulunan yada girinti olan hersey sana helaldi...bakin helaldir degil helaldi ama gecmiste kaldi artik helal degil gibi bi anlami "bizlere"yutturmaya calisiyosun ataislere....biz musluman degilizki kardas yutalim elhamdulillah nimettir diye...

biz bu ayetlere direk bakariz ,,,allahin dedigi gibi size apacik kuran yolladim anlayasiniz diye.he bide kiyak yaptim yabanci dilden bi kuran yollamadim arap kavmine anlasinlar diye demis mevlan.,,birakin bu isine gelmeyen anlami gormeyip degisik anlama tavirlarini.. sen yere bakiyosun diye gokyuzu kaybolmuyo maalesef...istedigin kadar yere bak gormek isteme o parlak mavi gokyuzu tepende...

dark planet 05-02-2011 01:08

Alıntı:

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 361825)
Merhaba.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

sen dedin ki doğru tercümesine baksaydın...
ben de dedim ki bu tercümeler genelde hep eski kaynaklardır.
bunun nedeni ne ? tabiki kureyş dilinin bugün yaşamıyor olması..
bu konuyu saptırma değldr. aksine senin söylediklerine atfen dikkate alınması gereken bir konudur.
madem tanrıı indirdiği kitabın dilini korumuyorsa bir çok çarpıtma veya yanlışlara katlanacaktır.fakat insan elinden çıkma bu ürün malesef hala insanlarıın beğinde adeta örümcek ağları yapmaya devam etmektedir.
sen foruma dön tartışalım. konuyu çarpıtmadığıma inanııyorum ama mutlu olcaksan özür dilerim.
hatta yazmıyorum.sen konuş

Hasan Akçay 05-02-2011 05:37

Merhaba.

sanki allah diyorki eyy muhammedim amca kizi ,teyze kizi ,hala kizi, sana kendini veren ,havada ucan ,karada kacan ,uzerinde bir oyuk bulunan yada girinti olan hersey sana helaldi...bakin helaldir degil helaldi ama gecmiste kaldi artik helal degil gibi bi anlami "bizlere"yutturmaya calisiyosun ataislere....

HELAL İDİ demiyor. Daha önce yazdım; helal kıldık diyor - inna ahlelna.

Bu bir tesbit. Ayet 50'de anılan kadınların her biri Muhammed'in "helalı"dır, nikahlısı. Eş üstüne eş alma yasağı konup günah ilan edilmeden önce bu tesbite ihtiyaç var. Çünkü eş üstüne eş alınmış o kadınlar. Tesbit, yasaktan önceki o evlenmeleri aklıyor. Bundan sonra da o günahı işleyebilirsin asla demiyor.

52'ye bakın: Bundan sonra - min ba'd- kadınlar sana helal değil. Onları güzel bulsan bile eşlerinle değiştirmen de...

Lâ yahıllu. Helal değil HARAM, yasak. Bir eşini boşayıp yerine başka bir kadını alması da yasak. Çünkü bir eşini boşasa da çok eşlidir. Onun eş değiştirmesi eş üstüne eş almak olur. Bu, yasak.

Allah'ın emri bu kadar açık ve net olduğu halde Muhammed bundan sonra -min ba'd- uçanı, kaçanı... eş alabilir iddiasında bulunmak neyin nesidir?

Sevgi ile,
Hasan Akçay

calvuss 05-02-2011 09:43

Muhammed bu ayet gelene kadar alabileceği tüm akraba kızlarını almış zaten .Madem günah olacaktı Allah neden bu ayetleri daha önce göndererek bu evlilikleri engellemedi de sonradan aklama ihtiyacı duydu.Yoksa allah olabilecekleri öngöremiyormu?

Hasan Akçay 05-02-2011 12:14

Merhaba calvuss.

"Muhammed bu ayet inene kadar alabileceği tüm akraba kızlarını almış" mı zaten, emin olamayız. İyisi mi biz neyi bildiğimizden eminsek onu dile getirelim.

"Madem günah olacaktı Allah neden bu ayetleri daha önce göndererek bu evlilikleri engellemedi?" sorusuna gelince benim anladığıma göre İslamda geçerli olan, neden-sonuç ilişkisidir. Örneğin yüzmesini bilmeyen birisi denize dalar da boğulacak hallere düşerse "Denize dalmak madem tehlikelidir Allah neden engel olmuyor?" diyemez. Deyip te kendisinin neden olduğu kötü sonucu Allah'a fatura edemez.

Kıacası, o kötü evlilikleri kim yaptıysa faturayı onlara keselim. Yoksa neden sonuç ilişkisini göz ardı etmiş oluruz.

Allah eş üstüne eş almayı yasaklamış (33:52, 24:32, 23:5-6, 70:29-30). Ama bugün bile kıyamet kadar inanır o pisliğe batıyor; neden oluyor. Onun sonucu olan faturayı kendilerine kesecek kadar izan sahibi olalım.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

calvuss 05-02-2011 12:33

Kısacası, o kötü evlilikleri kim yaptıysa faturayı onlara keselim. Yoksa neden sonuç ilişkisini göz ardı etmiş oluruz.

Sevgili dostum burda kötü evlilik yapmış dediğin kişi muhammed çünkü ayet ey peygamber diye başlıyor.Bu ayet sadece muhammedin evlilikleriyle ilgili söylentiler üzerine indiği için kendini bu ayetlerle aklıyor.

Allah eş üstüne eş almayı yasaklamış (33:52, 24:32, 23:5-6, 70:29-30).

Burdada yasak sadece muhammete diğerlerini kastetmiyor eğer hayır herkesi kasdediyor dersen Nisa 3 ' le çelişirsin.Bu da sadece 33:52 de diğer vermiş olduğun ayetlerde bu konu yok. Senin de daha önce yazdığın gibi önce durum tespiti yapılıyor sonra kılıf ayarlanıyor.

Saygıyla

Hasan Akçay 05-02-2011 12:57

Burdada yasak sadece muhammete diğerlerini kastetmiyor eğer hayır herkesi kasdediyor dersen Nisa 3 ' le çelişirsin.Senin de daha önce yazdığın gibi önce durum tespiti yapılıyor sonra kılıf ayarlanıyor.

KILIF ARANIYOR iddiası bana göre dayanaksız. Ama size göre doğru. Anlarım bunu. Çünkü siz ateistsiniz, ateist açıdan göreceksiniz olayı.

Burdada yasak sadece muhammete diğerlerini kastetmiyor...

Bir: Güzel kardeşim, "diğerlerini kastetmiyor" olur mu hiç! Bir din ki eş üstüne eş almak onun peygamberine yasaklanır ve peygamber o yasağa harfi harfine uyar ama o dinin sözde mensupları çatır çatır eş üstüne eş alır. Peygamber gider Mersin'e ümmeti gider tersine. O dinde ciddiyet ciddiyet kalır mı?

Bir: Evlileri evlendirip eş üstüne eş üretmek örneğin Nûr 32'de bütün nanırlara haram kılınıyor; yalnızca peygambere değil.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Hasan Akçay 05-02-2011 13:02

Nisa 3 ' le çelişirsin.

Nisâ 3 fena halde çarpıtılmış bir ayet. Öncelikle kendisiyle çelişir hale düşürülmüş. Sonra Ahzâb 52 ve Nûr 32 ile. Yeri geldiğinde anlatmaya çalışırım, Allah isterse.

vartor 05-02-2011 17:15

Alıntı:

Bir: Güzel kardeşim, "diğerlerini kastetmiyor" olur mu hiç! Bir din ki eş üstüne eş almak onun peygamberine yasaklanır ve peygamber o yasağa harfi harfine uyar ama o dinin sözde mensupları çatır çatır eş üstüne eş alır. Peygamber gider Mersin'e ümmeti gider tersine. O dinde ciddiyet ciddiyet kalır mı?
Tam da saydiginiz neden, ciddiyeti kalmadiginin nedenlerinden biridir. 13 kadinla evli, 100 tanesiyle iliski kuran, evlatliginin karisina goz diken, 6 yasinda bebekle evlenen(koruma maksatli tabi ki, kurtlar yemesin diye:)) bir peygamberin, normal dusunebilen yirmibirinci asir insaninin gozunun onunde ciddiyeti olabilir mi hic?

Hasan Akçay 05-02-2011 21:33

Tam da saydiginiz neden, ciddiyeti kalmadiginin nedenlerinden biridir. 13 kadinla evli, 100 tanesiyle iliski kuran, evlatliginin karisina goz diken, 6 yasinda bebekle evlenen(koruma maksatli tabi ki, kurtlar yemesin diye:)) bir peygamberin, normal dusunebilen yirmibirinci asir insaninin gozunun onunde ciddiyeti olabilir mi hic?

Vartor.

Allah vahyen ne buyurduysa Allah'ın elçisi onu yapmıştır. Yoksa elçilik elinden alınırdı; sıradan bir kafir olarak ölürdü ve o Büyük gündeki cezayı hak ederdi. Elçi bunu göze alamaz (Yûnus 15):

De ki "Bana ne vahyedilirse ben ona uyarım. Yoksa Rabbime baş kaldırırsam o Büyük Gündeki ceza var ya; ondan korkarım."

Allah'ın vahyen buyurduğu ne? "Bundan sonra kadınlar sana helal değil; onları güzel bulsan bile eşlerinle değiştirmen de." Kısacası: "Eş üstüne eş alma!" Allah'ın Elçisi bu buyruğa kesinlikle uymuştur.

Eş üstüne eş almak elçiye yasak edilmiştir; elçi ona harfi harfine uymuştur. Ama dinin mensupları Allah'a ve elçiye inat çatır çatır eş üstüne eş almaktadır. İslamı ciddiyetsiz hallere düşüren budur.

Sizin bu yaptığınıza gelince, vartor, en adisinden bir dedikodu.

Yok, 13 kadınla evliymiş; 12 ya da 11 olmadığından emin misiniz? Yok, 100 tanesiyle ilişki kurmuşmuş; niye 99 ya da 101 değil? Yok, evlatlığının eşine göz dikmişmiş; sözünü ettiğiniz olay esnasında Zeyd onun evlatlığı bile değil çünkü evlat sahibi olmak Ahzâb 4 ile yasaklanmıştır.

Artı, eşinden yakınıp boşanmak isteyen Zeyd'e "Eşini bırakma! Allah'tan kork!" diyor - Emsik aleyke zevceke vettekıllah!" (33:37). Ne göz dikmesi?

Lütfen bana dedikodunuzu dayatmayın. Dedikodusuz edemiyorsanız onu sizin gibi dedikodusuz edemeyen biriyle yapın. Ben sevmiyorum dedikoduyu.

Termo 07-02-2011 03:10

Sayın Akçay;

Dedikodu diyorsunuz ama kronolojisi de önemli değil mi bu ayetlerin.Acaba olan bitene kılıf olup olmadığını nerden bileceğiz? Evlatlığın yasaklanması, Zeyd'in evlatlıktan çıkışı ve Peygamber'in Zeyneb ile evlenmesi, hangi zaman aralıklarında olmuştur? Bu konu da bilginiz var mı? Paylaşırsanız sevinirim.

Ayrıca bu çok eşlilik durumunda 10-11-12 pek fark eden birşey değil.Sevgili Vartor, bunun çok eşlilik olduktan sonra ve hele koruma bahanesiyle zamanın güçlü insanlarının kızlarını aldıktan sonra önemli olmadığını biliyordur da sizin bunu anlamamış olmanız garip.Yani makul bir durum mu 10-12 eşli veya hadi dedikoduymuş çok eşli olmak? Evlilik sebepleri ne derece mantıklı sizce yahu?

walla 07-02-2011 18:04

Hasan Akçay kardeşim,
beni aydınlattığın için teşekkür ederim, ama bir konu açıklığa kavuşşsun istiyorum,

siz
Merhaba.

dediniz...

Peki
1-) Muhammedin hangi teyze hala dayı amca kızı, muhammedin karısıdır acaba?
2-) 52. Bundan böyle artık, başka kadınlar sana helal olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz; isterse güzellikleri çok hoşuna gitsin. Ancak sahibi bulunduğun cariye başka. Allah, herşeye gözcü bulunmaktadır.
Eş değiştirmek sahip oldukları için mümkünmüdür? Eş değiştiriyormuydu da? heh he
3-) Muhammet bu sayısız karısıyla acaba grup mu yapıyordu, tek tek mi? heh he

walla 07-02-2011 18:07

Alıntı:

Termo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 361826)
Benim sorularım "bu konuya hakim" "herhangi birisineydi" , Sayın Akçay.Siz neye alındınız, anlam veremedim doğrusu.

Söylenti mi, bir hakikat mi? Bunun teyit edilmesi için sorularımı yöneltiyorum.Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş, beni ve benim gibi merak eden insanları aydınlatırsa memnun oluruz.

Termo kardeş, zaten bu konuda derin bilgiye sahip olan adam islamiyetten nefret edip dinden çıkıyor, dolayısıyla az bilgili müslüman kardeşlerden cevap geliyor.

vartor 07-02-2011 19:00

http://65.18.198.4/forumlar/showthre...edin+zevceleri
hasan Akcay, bilmemek degil, ogrenmemek ayiptir. yukardaki baslikta sorularinin cevabini bulabilirsin.

Termo 08-02-2011 04:00

Alıntı:

walla´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362598)
Termo kardeş, zaten bu konuda derin bilgiye sahip olan adam islamiyetten nefret edip dinden çıkıyor, dolayısıyla az bilgili müslüman kardeşlerden cevap geliyor.

Yorumunuza katılıyorum yalnız bilgi tek başına yetmiyor bence.Biraz da mantık gerekli diye düşünüyorum.Belki de en temellisi mantık.Her halükarda bilgiyle paralel olsa gerek bu durum...

Hasan Akçay 08-02-2011 10:25

Acaba olan bitene kılıf olup olmadığını nerden bileceğiz?

Sayın Termo, siz dürüst birisiniz. Anılan ayetlerin kılıf olduğuna dair elinizde kanıt var ise bilirsiniz, yok ise onların gerçeği dile getirdiğini kabul edersiniz. Kanıtınız var mı?

Evlatlığın yasaklanması, Zeyd'in evlatlıktan çıkışı ve Peygamber'in Zeyneb ile evlenmesi, hangi zaman aralıklarında olmuştur? Bu konu da bilginiz var mı?

Evlatlık yasaklanmadı; evlatlığınızı özoğlunuz saymanız ve ona kendi soyadınızı vermeniz yasaklandı. Ne zaman? Ahzâb 4-5 indikten sonra.

Peygamber Zeyneb’le daha önce evlenmiş olamaz çünkü o bir görev evliliği idi. Yani cahilî dine göre evlatlığınız özevladınız olduğu için onun eski eşiyle evlenmeniz haramdı. Bunun Allah’a ortak koşmak olduğunu Ahzâb 4-5 açıkladı, şöyle diyerek:

Allah evlatlığınızı özoğlunuz yapmadı sizin. Bu sizin ağzınızdan çıkıveren sözünüz. Allah ise doğruyu söyler - ve mâ ceale ed'ıyâikum ebnâikum. Zâlikum kavlukum biefvâhikum. Vallahu yekûlul hak.

Yani? Özoğulu yalnızca Allah yaratır; Allah'tan başka başka hiç kimse özoğul yaratamaz. Herkim başkasına ait bir çocuğa "O benim özoğlum," derse gûya özoğul yaratır ve böylece Allah’a ortak olur ve amansız zulümlere yol açar: asıl ana babaya, onların özoğluna...

Peygamber’in görevi halka bunu alatmaktı. Görevin gerekçesi Ahzâb 37’de şöyle ortaya konuyor:

Zeyd’in kendisi eşini boşayınca onu senin eş almanı sağladık ki inanırlara evlatlıklarının boşadığı eşleriyle evlenme konusunda zorluk kalmasın – Fe lemma kadâ zeydun minhé vetaran zevvecnake hé, likeylâ yekûne alel müminîne haracun fî ezvâci ed’ıyâihim iza kadav minhunne vetara.

Açık ve net. Anılan görev, evlatlığı özoğul saymanın rablik taslayıp Allah’a ortak koşmak olduğu bildirildikten sonradır.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Hasan Akçay 08-02-2011 12:45

Alıntı:

walla´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362597)
Hasan Akçay kardeşim,
beni aydınlattığın için teşekkür ederim, ama bir konu açıklığa kavuşşsun istiyorum,

siz
Merhaba.

dediniz...

Peki
1-) Muhammedin hangi teyze hala dayı amca kızı, muhammedin karısıdır acaba?
2-) 52. Bundan böyle artık, başka kadınlar sana helal olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz; isterse güzellikleri çok hoşuna gitsin. Ancak sahibi bulunduğun cariye başka. Allah, herşeye gözcü bulunmaktadır.
Eş değiştirmek sahip oldukları için mümkünmüdür? Eş değiştiriyormuydu da? heh he
3-) Muhammet bu sayısız karısıyla acaba grup mu yapıyordu, tek tek mi? heh he

Muhammedin hangi teyze hala dayı amca kızı, muhammedin karısıdır acaba?

Sana helal kıldık…
seninle göç eden
amcanın kızlarını
halalarının kızlarını
dayının kızlarını
teyzelerinin kızlarını

Ahzâb 50’de verilen bilgi bu kadar; benim bildiğim de bundan ibaret.

Ancak sahibi bulunduğun cariye başka. Ayette cariye değil YEMİNİNİN SAHİP OLDUKLARI deniyor -ma meleket yemînuk. Yani yemin nikahı kıyıp edindiğin eşlerin. Bunların "olağan nikah"lı eşlerden 2 farkı var.

1.nikahları sözeldir
2.MEHİR denen evlenme parası istemezler

Peygamber işte onları "olağan nikah"lı eş konumuna getirebilir yani ''sözel nikah''ı yazıya geçirtir ve evlenme parasını öder. Bu, Peygamber eş üstüne eş almıyor ve HARAM emrine itaat ediyor demek. Çünkü YEMİNİNİN SAHİP OLDUKLARI zaten eşleri onun.

Kaldı ki, bunun için "olağan nikah"lı eşlerini boşaması da gerekmiyor. Çünkü YEMİNİNİN SAHİP OLDUKLARI BAŞKA ifadesi ''bundan sonra sana kadınlar helal değil''in istisnasıdır; ''eş değiştirmen de''ye değil.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

walla 08-02-2011 13:50

Hasan Akçay kardeş, ayette verilen bilgi bu kadar deyip geçmek olmaz, Muhammet Kuzenleriyle ilişkiye girmiş mi, yazılı kaynaklarda hangi kuzenleriyle evlenmiş, kime mehir veriliyor kime verilmiyormuş, bunlar hakkında bilgin yoksa benim Ahzabı anlamama yardımcı olamazsın. Ve peyamber eş değiştiriyormuş mu? yani ben bu garıdan sıkıldım, artık heyecan vermiyor ey ahmet mehmet, hadi garıları change yapalım diyormuş mu?

Ayrıca savaş esirlerine (daha doğrusu kabilelere yapılan baskınlarda erkekler öldürülür ve kızlar cariye olarak alınırdı ve bu esir kızlara) mehir verilmeden nikah yapılırdı, mehir özgür kadın veya kızlara verilirdi bunuda ben cevaplayayım.

Peyamber herhengi bir kuzeni ile evli olmadığı halde, Ahzab kuzenlerini helal kılıyorsa, bu sonraki zamanlarda hormonlar pik yaptığında lazım olur diye gelmiş bir ayetmidir acaba?

naper 08-02-2011 14:13

Alıntı:

walla´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362805)
Hasan Akçay kardeş, ayette verilen bilgi bu kadar deyip geçmek olmaz, Muhammet Kuzenleriyle ilişkiye girmiş mi, yazılı kaynaklarda hangi kuzenleriyle evlenmiş, kime mehir veriliyor kime verilmiyormuş, bunlar hakkında bilgin yoksa benim Ahzabı anlamama yardımcı olamazsın. Ve peyamber eş değiştiriyormuş mu? yani ben bu garıdan sıkıldım, artık heyecan vermiyor ey ahmet mehmet, hadi garıları change yapalım diyormuş mu?

Ayrıca savaş esirlerine (daha doğrusu kabilelere yapılan baskınlarda erkekler öldürülür ve kızlar cariye olarak alınırdı ve bu esir kızlara) mehir verilmeden nikah yapılırdı, mehir özgür kadın veya kızlara verilirdi bunuda ben cevaplayayım.

Peyamber herhengi bir kuzeni ile evli olmadığı halde, Ahzab kuzenlerini helal kılıyorsa, bu sonraki zamanlarda hormonlar pik yaptığında lazım olur diye gelmiş bir ayetmidir acaba?

:D
Yazılarınızı keyifle takip ediyorum.
Şu kölesi zeyd'in hatununu alabilirsin ayeti de dikkat çekici.Hoşuna mı gitti?
İndir ayeti, ver coşkuyu...

vartor 08-02-2011 17:17

Ayetler muhammedin keyfine o kadar ismarlama indigi halde, hala imanlilarda suphe yaratmamasi da, kuranin tek mucizesi olsa gerek.

walla 08-02-2011 17:45

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362855)
Ayetler muhammedin keyfine o kadar ismarlama indigi halde, hala imanlilarda suphe yaratmamasi da, kuranin tek mucizesi olsa gerek.

İlahi Vartor, Allah yüce peygambere torpil yapmayacak da Walla'yamı torpil yapacak.

Termo 08-02-2011 18:06

Alıntı:

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362793)
Acaba olan bitene kılıf olup olmadığını nerden bileceğiz?

Sayın Termo, siz dürüst birisiniz. Anılan ayetlerin kılıf olduğuna dair elinizde kanıt var ise bilirsiniz, yok ise onların gerçeği dile getirdiğini kabul edersiniz. Kanıtınız var mı?

Evlatlığın yasaklanması, Zeyd'in evlatlıktan çıkışı ve Peygamber'in Zeyneb ile evlenmesi, hangi zaman aralıklarında olmuştur? Bu konu da bilginiz var mı?

Evlatlık yasaklanmadı; evlatlığınızı özoğlunuz saymanız ve ona kendi soyadınızı vermeniz yasaklandı. Ne zaman? Ahzâb 4-5 indikten sonra.

Peygamber Zeyneb’le daha önce evlenmiş olamaz çünkü o bir görev evliliği idi. Yani cahilî dine göre evlatlığınız özevladınız olduğu için onun eski eşiyle evlenmeniz haramdı. Bunun Allah’a ortak koşmak olduğunu Ahzâb 4-5 açıkladı, şöyle diyerek:

Allah evlatlığınızı özoğlunuz yapmadı sizin. Bu sizin ağzınızdan çıkıveren sözünüz. Allah ise doğruyu söyler - ve mâ ceale ed'ıyâikum ebnâikum. Zâlikum kavlukum biefvâhikum. Vallahu yekûlul hak.

Yani? Özoğulu yalnızca Allah yaratır; Allah'tan başka başka hiç kimse özoğul yaratamaz. Herkim başkasına ait bir çocuğa "O benim özoğlum," derse gûya özoğul yaratır ve böylece Allah’a ortak olur ve amansız zulümlere yol açar: asıl ana babaya, onların özoğluna...

Peygamber’in görevi halka bunu alatmaktı. Görevin gerekçesi Ahzâb 37’de şöyle ortaya konuyor:

Zeyd’in kendisi eşini boşayınca onu senin eş almanı sağladık ki inanırlara evlatlıklarının boşadığı eşleriyle evlenme konusunda zorluk kalmasın – Fe lemma kadâ zeydun minhé vetaran zevvecnake hé, likeylâ yekûne alel müminîne haracun fî ezvâci ed’ıyâihim iza kadav minhunne vetara.

Açık ve net. Anılan görev, evlatlığı özoğul saymanın rablik taslayıp Allah’a ortak koşmak olduğu bildirildikten sonradır.

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Sayın Akçay;
Öncelikle dürüst olduğumu düşündüğünüz için teşekkür ederim.

Bu kaynak dediğiniz yaygın biçinde şöyledir;

Hicretin 7. yılında Mısır’ın İskenderiye kralı Mukavkıs’a İslam’a davet için elçi gönderilir. Mukavkıs, Mariya ve Sirin isimli iki güzel kadın, Mebur ya da Cureyh adında bir harem oğlanı, bin miskal yani yaklaşık olarak 5 kg. altın, 20 takım elbiselik Mısır kumaşı, Düldül adında bir katır, Afir adında bir merkep, bir miktar bal, çeşitli misk ve esanslar hediye eder.
Mariya aslen Habeşistanlı olup rum asıllı bir hristiyandır. 20 yaşlarında genç ve güzel bir kadındır. Sirin ile kardeştir. Onları getiren elçi Hatîb bin Ebî Belteâ ya da kafiledeki Safvan bin Muttalib yolda Sirin’le cinsel ilişkiye girer.
Bu yüzden Hz Muhammed, Sirin’i arkadaşı şair Hasan’a verir, Mariya’yı kendisine alır.

Muhammed, zaman zaman Mariya ile de ilişkiye girer. Hatta bu ilişkilerinden birinde eşlerinden Ömer’in kızı Hafsa’ya yakalanır. İşin kötüsü, evde olmadığını fırsat bilerek Hafsa’nın yatağını kullanmıştır ve Hafsa’nın asıl kızgınlığı da bunadır. Hafsa’yı teskin etmeye çalışır. Bu olaydan kimseye bahsetmemesi için ona vaatlerde bulunur. Tefsircilere göre bu vaatlerden biri Mariya ile bir daha yatmayacağına dair yemin etmesidir. Mariya ile ilgili bu yemin, Tahrim suresinin yazılış sebebine gösterilen ihtimal olaylar arasında görülür.

(Taberi: Camiu’l Beyan, 28/102; Fahruddin Razi: 30/41 ve 43; Muhammed Ali Sabuni: Safvetu’t-Tefasir 3/406-407)

Fasıl: TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR
Konu: Tahrim Suresi
Kaynak: Nesai, İşretu'n-Nisa, 4, (7, 71)
Ravi(r.a): Enes
Hadis: Resulullah (sav)'ın zaman zaman birleştiği bir cariyesi vardı. Hz. Aişe ve Hz. Hafsa (ra) (cariyeye temasını önlemek için) peşini bırakmadılar. Sonunda Resulullah (sav) bu cariyeyi nefsine haram etti. Bunun üzerine: "Ey Peygamber, sen zevcelerinin hoşnudluğunu arayarak, Allah'ın sana helal kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun?..." diye başlayan Tahrim süresi nazil oldu."
Kayıt no: 840

Cariye konusunda,
Ayetleri de okuyunca bir anlamlı bütün ortaya çıkıyor ve sanki bilinçli bir şekilde kılıf bulunmuş gibi geliyor.Bir tek bu değil benzer şekilde bir çok hadis'te var.Bunların yanlış ve ya doğru olup-olmadığını mantık çerçevesinde ayırt edebiliriz bence.Yanılgım nerede, belirtirseniz sevinirim.Yani daha mantıklı bir izahatı varsa, lütfen paylaşınız.

İkinci olarak; koskoca Muhammed'in ve onun Allah'ının, evlatlıkların eşleriyle evlenilememesi gibi bir mevzunun çok mühim olduğunu düşünmesi ilginç ve ciddiyeti ortadan kaldırıcı derece garip.Günü birlik ayetlere örnek teşkil ediyor, bence, bu.

Zeyd'in, peygamberin Zeyneb ile evlenmesinden sonra bir çok savaşa gönderilmiş olması ve nihayetinde savaşta öldürülmüş olması da şüpheci bir gözle, sanki bile bile uzaklaştırılmaya çalışıldığı düşüncesini getiriyor akla.

Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babasi degildir...” (K. Ahzab, 40)

ve
(Resûlüm)... Zeyd, o kadindan ilisigini kesince biz onu sana nikâhladik ki, evlâtliklari, karilariyle iliskilerini kestiklerinde (o kadinlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasin. Allah'in emri yerine getirilmistir” (K. Ahzâb 37)

tarzı ayetler de insanda biraz olsun garipseme uyandırıyor.Ben ciddi ve dikkate alınır bulmuyorum açıkcası.Yani ne kadar mühim bir durum "evlatlık karıları boşta kalmasın" düşüncesi.

vartor 09-02-2011 04:13

Sevgili termo, kilif uydurma sanati bayagi gelisiyor imanlilarda, o kadar kolay uyduruyorlar ki, sonra donup kendileri de kendi yalanlarina inaniyor.
Evlatliklarin karisini bosda birakmamak kadar evrensel ve sevgi dolu bir dusunce, ancak iman gucuyle olabilir. Su dunyadaki evlatlik karilarinin hali nice olurdu kuran olmasaydi?

Termo 09-02-2011 04:19

Sevgili Vartor,
Hep derim "Bilgi, tamam, en sadık müslümanında bile olabilir ama azıcık mantık çalışmadıktan sonra bir anlam ifade etmiyor". O yüzden böyle ayet yapıştırmak yerine mantık yürütmelerini sağlamak istiyorum.Yoksa robot gibi komutlarla çalışırlar ancak.Sonra da "Allah, irade vermiş falan vermiş nanesi" ezerler.Bu hem komik hemde üzücü.

Termo 09-02-2011 05:17

Şu Zeyd'in özevlat olmadığını vurgulama gereği duyan ayet ve açıklamalar içinde ayrıca söylemek istediğim; cahili dinine göre özevlat ile evlatlığın eşdeğer olması ne kadar zorlayıcı ve kötü bir durum ki? Ne yani evlatlığın, özevlat kabul edilmesi daha insancıl, daha sevgi barındıran, daha samimi bir durum değil mi? Ne gerek var evlatlığın, özevlat olmadığını vurgulamaya? Neden buna ihtiyaç duyuyor, Allah? (zaten peygaberin uydurması ama farzedelim ki Allah).

Alıntı:

Zeyd'in biyolojik babasının Muhammed olmadığını, Muhammed'in ve Zeyd'in çevresi bilmiyor mu ki? Nasıl bir kafayla Allah'a şirk koşulduğu anlamı çıkarılmıştır? Evlatlığın biyolojik evlat olmadığını bu insanlar bilmiyor mu? Hayır birde, Allah ne kaprisli yahu; bir evlatlık davasını şirk olarak algılıyor.

Bütün bunların düzmece olduğu, evlatlık-şirk konusunun da işin baharatı olduğu, amacında alelale kişisel bir istek olduğu düşüncesi her halükarda daha mantıklı ve ölçülü.

Not:32 nolu ileti içinde yazılmış varsayın bunları.

yalnizs 21-06-2011 17:23

Alıntı:

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362793)

Sevgi ile,
Hasan Akçay

Hasan Bey,
şimdi burada gelen hüküm konusunda bir yorum yapar mısınız? yani evlatlıklarınızın eşleri ile evlenebilin diye ayet gelmesi sizce nasıl birşey? cahiliye dinindeki hükmün daha insanca olduğunu düşündüm ben şahsen.

alıp büyüttüğün üvey oğlunun eşine göz koy onlar boşanınca onu eş olarak al bu hüküm ahlaki mi?

gemlik 30-07-2016 21:44

Konu ile alakalı tatmin edici cevaplar bu videoda :

Hasan Akçay 03-08-2016 10:52

Alıntı:

yalnizs´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 393215)
Hasan Bey,
şimdi burada gelen hüküm konusunda bir yorum yapar mısınız? yani evlatlıklarınızın eşleri ile evlenebilin diye ayet gelmesi sizce nasıl birşey? cahiliye dinindeki hükmün daha insanca olduğunu düşündüm ben şahsen.

alıp büyüttüğün üvey oğlunun eşine göz koy onlar boşanınca onu eş olarak al bu hüküm ahlaki mi?

Konu ALLAH BiR ilkesidir,
evlenebilmeniz degil.

Evlatliginizin eski esiyle evlenebilmeniz
o ilkeye ters düsmeyen seylerin yalnizca biridir,
ters düsmeyen öteki seyleri düsünün:

-evlatliginizin bi biyolojik aileye sahip oldugunu bilmesinin verdigi mutluluk
-gerçegi kabullenmenin aileler arasinda sagladigi dostluk,
-"Seni öz evladim GiBi seviyorum" demenizin inandirici olmasi...

Lütfen hatirlayin:

Ahzâb 4-5 ve 37'ye göre
size yasak olan evlatlik edinmeniz degildir, edinebilirsiniz;
yasak olan, evlatliginizdan onun biyolojik ailesini saklamanizdir.
Kendi adinizi ona o yüzden vermeyeceksiniz.

Evlatliginizin eski esiyle evlenmenizin CAiZ oldugunun belirtilme nedeni
o dönemdeki hurafenin bunu caiz saymamasidir, o hurafe yikiliyor.
Ve... MECBUR degilsiniz. Evlenmek istemiyorsaniz evlenmezsiniz, o kadar.

Pardon Yani 04-08-2016 01:20

Alıntı:

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 587546)
Konu ALLAH BiR ilkesidir,
evlenebilmeniz degil.

Evlatliginizin eski esiyle evlenebilmeniz
o ilkeye ters düsmeyen seylerin yalnizca biridir,
ters düsmeyen öteki seyleri düsünün:

-evlatliginizin bi biyolojik aileye sahip oldugunu bilmesinin verdigi mutluluk
-gerçegi kabullenmenin aileler arasinda sagladigi dostluk,
-"Seni öz evladim GiBi seviyorum" demenizin inandirici olmasi...

Lütfen hatirlayin:

Ahzâb 4-5 ve 37'ye göre
size yasak olan evlatlik edinmeniz degildir, edinebilirsiniz;
yasak olan, evlatliginizdan onun biyolojik ailesini saklamanizdir.
Kendi adinizi ona o yüzden vermeyeceksiniz.

Evlatliginizin eski esiyle evlenmenizin CAiZ oldugunun belirtilme nedeni
o dönemdeki hurafenin bunu caiz saymamasidir, o hurafe yikiliyor.
Ve... MECBUR degilsiniz. Evlenmek istemiyorsaniz evlenmezsiniz, o kadar.

Halen daha yazabiliyorsunuz?

Madem is biolocik konusu, ozaman peygamberin esleri neden müminleri analari olabiliyor?

Zeyid muhammedin evlatligi degilmi? Zeynep´de muhammedin gelini.

Zeynep muhammede baba diyordu, zeyid ´de öyle.

Zeyid zeynebe karim diyordu, Muhammed´de zeynebe kizim, gelinim diyordu degilmi?

Simdi zeynep zeyid´den bosaninca baba dedigi birine kocam demege basliyor. Muhammed ´de gelinim, kizim dedigi zeynebe karicigim demeye.

Zeyid bosanmadan önce karisi zeyneple birlikte olurken, bosandiktan sonra ise karisinin baba dedigi muhammedle birlikte oldugu eski karsina nasil bir bakisla bakiyordu?

Muhammed zeyidi gördügünde, zeyidin zeyneple birlikte oldugunu bilerek, zeyide nasil bir bakisla bakabiliyordu.

Zeynep eskiden zeyidle birlikte olurken, muhammedle evlendikten sonra, zeyidi gördügünde nasil bir bakisla zeyidin yüzüne bakabiliyordu?

Zeyid karicigim dedigi zeynebe bosandiktan sonra, anne demesi nasil bir ahlakin ürünüydü? - Malum, peygaberin karilar müminlerin anneleri oluyor.

........................

Bir allah, tanri olsa böyle bir etik disi nikahi insanlara nasil reva görebilir? bizzat peygaberi bu rezil duruma sokma ihtiyaci duymus? neymis efendim gerekcesi? müminler darlik cekmesinmis. Hanki insan evlatiligin bosadigi karisini almak icin darlaniyorsa artik, biz o kisilere deyyus diyoruz. Siz bu kisilere ne dersiniz / diyorsunuz?

Simdi su vicdanin oldugunu varsaydigim vicaninin sesiyle, sorumalarima cevap ver verebiliyorsan?

Hasan Akçay 04-08-2016 02:18

Vicdandan söz edeceksek...

Vicdan sahibi bi insan
o evliligi
Muhammed nebinin bir cahiliye hurafesini yikmak için yapmak zorunda birakildigini görür bi de.

Belki hiç yatmadi Zeyneb'le,
tipki Dr Hayrullah'in
Çalikusu Feride'yle hiç yatmadigi gibi.

Bu bir.

Iki...
olayi neden ille Muhammed'e indirger senin vicdansiz vicdanin?
Say ki gencecik bi kadin bi oglani evlatlik edindi. Oglan büyüdü, deliklanli oldu ve... genç kadina AŞIK oldu.
Kadin da ona bos degil. Ne der senin vicdansiz vicdanin, ne yapar, ne ferman verir?

Sevenleri ayiran vicdan vicdan midir?
Arti, gönül ferman dinler mi?

Üç...
iZiN veriyor Kur'an, MECBUR etmiyor.
Istemiyorsan evlenmezsin kardesim.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:26 .