Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Evrim (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Evrim'e bakış (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22927)

Evren34 04-02-2011 12:54

Evrim'e bakış

Türlerin kökeni yazıldığı zaman Dünyada tamamiyle durağan yani haraketsiz sabit evren teorisi düşünülüyor ve kabul ediliyordu sonsuzdan beri gelen bir evren görüşüne ters düşmeyen bir tez geliştirmiş olan darwinin gezileriden çıkardığı notlar neticesinde bu teoriye can verdiği düşünülür tezlerde türlerin birbirleriyle savaşarak gelişim (evrim) içinde oldukları söylenir fakat şöyle bir durum var buzulçağından beri ortaya çıkan bir aslan milyonlarca yıl savaşmasanına rağmen evrimleşmemiştir bu ilginçtir veya dinazorlardan bize kadar gelen sayılı canlılarlardan timsahlar bile şekil değişikliğine uğramamıştır bu yönden baktığımızda evrimin aptal bir insan tarafından yaratıcı inkar eden durağan evren modeline destek amaçlı ortaya çıkardığı bir savsata diyebilirim ben ayrıca evrimi koyuca savunan arkadaşlardan cevaplar bekliyorum size göre aslan oluştuğunda yada evrimleştiğinde ne yiyceğine nasıl karar vermiştir?şans eseri ordan bir antilop geçerken dur şunu bir deniyeyimmi demiştir?yada temellerinde durağan evren olan görüş için sonsuz enerjiye sahip bir evren nasıl var olabilir?yani güneş nasıl sonsuza kadar yanabilir? Saygılarımla

taylan 04-02-2011 15:17

buzulçağından beri ortaya çıkan bir aslan milyonlarca yıl savaşmasanına rağmen evrimleşmemiştir

Hatalı bir cümle. Öncelikle aslanların da dahil olduğu Panthera cinsi kedigillerin evrimsel kökeni 3.8 milyon yıl öncesine kadar uzanır.

http://www.earthhistory.org.uk/wp-content/cats.jpg

http://www.fossilsasart.com/images/poster2_cat.jpg

dinazorlardan bize kadar gelen sayılı canlılarlardan timsahlar bile şekil değişikliğine uğramamıştır

Bu da yanlış bir bilgi. Timsahların atalarının bacakları daha uzun ve gövdeleri yerden daha yüksekti.

http://4.bp.blogspot.com/_0Ze1M4BD12...0/duckcroc.jpg

http://wierdsciencecontroversies.blogspot.com/

Öncelikle aslan ne yiyeceğine bir anda karar vermemiştir. Etçillik yani bir başka deyişle avlanma stratejisi kambriyen dönemindeki faunalardan bu yana gelen bir özelliktir. Yani avcı hayvan denilen şeyin kökeni kambriyene kadar iner. Bir başka deyişle aslanın ne yiyeceğine onun sürüngen ataları olan carnivorlar karar vermiştir. Carnivora sınıfının memeli faunasındaki devamı bu etçillerdir. Kedigillerin et diyeti 300 küsur milyon yıllık bir süreç içinde gelişmiştir. Avcılık ve etçil beslenme dinozorlardan memelilere geçmiştir.

Dolayısıyla bir T-rex'in bir otçul dinozorun peşinde koşmasıyla, bir aslanın bir antilop peşinde koşması aşağı yukarı aynıdır.

Güneşimiz orta büyüklükte bir yıldızdır. Aşağı yukarı 2 milyar yıl kadar bir ömrü kalmıştır. Bu süreçten sonra giderek şişerek bir kırmızı deve ondan sonra da sönük bir beyaz cüceye dönecek ve en sonunda da kaybolacaktır. Bu esnada evrenin başka yerlerinde yeni yıldızlar ve onların etrafında yeni yaşam alanları barındıran gezegenler oluşacak bu gezegenlerde şartlar uygun olduğunda yaşam filizlenecektir.

AerA 04-02-2011 18:40

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 361845)
Türlerin kökeni yazıldığı zaman Dünyada tamamiyle durağan yani haraketsiz sabit evren teorisi düşünülüyor ve kabul ediliyordu sonsuzdan beri gelen bir evren görüşüne ters düşmeyen bir tez geliştirmiş olan darwinin gezileriden çıkardığı notlar neticesinde bu teoriye can verdiği düşünülür

Değerli dostum ;

Öncelikle kuruğunuz cümleleri noktalama işaretleri ile süsleyiniz. Ki bu yolla ilkokulu olsun bitirdiğiniz izlenimine kapılırız.

Siz kaç yaşındasınız... Durağan evren modeli ilahiyat temellidir. Neden bu yıkılmış fikri, evrim teorisine mal etmeye uğraşıyorsunuz. Cami megafonlarından sizleri bu YALAN ile mi kandırıyorlar.

Evrim devinim, değişim ve süreliliktir. Hal böyle iken durağan evren modeline karşıdır. Kaldı ki yazdığınız yazıyı okumazmısınız siz. "Evrimden önce hakim olan duragan evren modeli" demesini biliyorsunuzda, utanmadan bunu nasıl teoriye mal edebiliyorsunuz.

Tanrını yarattığının değiştirilemeyeceği gibi AHMAKÇA bir fikir, evrenin durağan olduğu inancını doğurmuştur. Ama biz bugün biliyoruz ki, değiştirilemez denilen herşey değiştirilmekte.

Alıntı:

tezlerde türlerin birbirleriyle savaşarak gelişim (evrim) içinde oldukları söylenir fakat şöyle bir durum var buzulçağından beri ortaya çıkan bir aslan milyonlarca yıl savaşmasanına rağmen evrimleşmemiştir bu ilginçtir veya dinazorlardan bize kadar gelen sayılı canlılarlardan timsahlar bile şekil değişikliğine uğramamıştır

Aslanın ve timsahın değişmediğini söyleyenler, zokaya takılmış sinek hikayelerine inanırlar. Bilirmisiniz o hikayeyi. Ateşli bir yaratılışçının, günümüzde modelini bulamadığı bir canlının, plastik balık yemi resmi üzerinden yaptığı edebiyatı... Hatta balık yemindeki zokayı çıkarmayı unutarak kitabına basmış...

Alıntı:

bu yönden baktığımızda evrimin aptal bir insan tarafından yaratıcı inkar eden durağan evren modeline destek amaçlı ortaya çıkardığı bir savsata diyebilirim

Tekrar etmekde fayda görüyorum, belliki idrak yollarınız enfeksiyonlu. "Durağan Evren Modeli" yaratıcının yarattığının değiştirilemeyeceği ve sonsuza kadar aynı kalacağı esası üzerine oturtulmuş, ilahiyat temelli bir SAFSATA dır.

Hayat değişimdir, durağanlık değil. Evrim değişimdir durağanlık değil. Sadece bir kez olsun, yorum yaptığınız konu hakkında bilginiz olsun.

Aksi halde :flock: dan farkınız kalmaz.

Evren34 04-02-2011 19:00

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 361913)
Değerli dostum ;

Öncelikle kuruğunuz cümleleri noktalama işaretleri ile süsleyiniz. Ki bu yolla ilkokulu olsun bitirdiğiniz izlenimine kapılırız.

Siz kaç yaşındasınız... Durağan evren modeli ilahiyat temellidir. Neden bu yıkılmış fikri, evrim teorisine mal etmeye uğraşıyorsunuz. Cami megafonlarından sizleri bu YALAN ile mi kandırıyorlar.

Evrim devinim, değişim ve süreliliktir. Hal böyle iken durağan evren modeline karşıdır. Kaldı ki yazdığınız yazıyı okumazmısınız siz. "Evrimden önce hakim olan duragan evren modeli" demesini biliyorsunuzda, utanmadan bunu nasıl teoriye mal edebiliyorsunuz.

Tanrını yarattığının değiştirilemeyeceği gibi AHMAKÇA bir fikir, evrenin durağan olduğu inancını doğurmuştur. Ama biz bugün biliyoruz ki, değiştirilemez denilen herşey değiştirilmekte.

Aslanın ve timsahın değişmediğini söyleyenler, zokaya takılmış sinek hikayelerine inanırlar. Bilirmisiniz o hikayeyi. Ateşli bir yaratılışçının, günümüzde modelini bulamadığı bir canlının, plastik balık yemi resmi üzerinden yaptığı edebiyatı... Hatta balık yemindeki zokayı çıkarmayı unutarak kitabına basmış...

Tekrar etmekde fayda görüyorum, belliki idrak yollarınız enfeksiyonlu. "Durağan Evren Modeli" yaratıcının yarattığının değiştirilemeyeceği ve sonsuza kadar aynı kalacağı esası üzerine oturtulmuş, ilahiyat temelli bir SAFSATA dır.

Hayat değişimdir, durağanlık değil. Evrim değişimdir durağanlık değil. Sadece bir kez olsun, yorum yaptığınız konu hakkında bilginiz olsun.

Aksi halde :flock: dan farkınız kalmaz.

Öncelikle ilkolkulu biitirdim :)Şuan üniversitedeyim

statik evren (durağan evren)'i okumanızı tavsiye ederim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bizim milletimizde malesef çokca görülüyor statik evren tanrının olmadığını asla bir yaratıcının olmamıycağını ve evrenin sonsuz büyüklükte ve sonsuzdan beri geldiğini savunur teoridir.şimdi gelelim ingiltereden çıkıp sözde yolda öğrendiği fikirlerden bakın evrim varmış ve ben bunu teoriye dökücem diyen kişiye evet 10 yaşından yada size tölerans göstereyim 15 olsun yaşındaki çocuk darwinin ortaya attığı fikirleri düşünebilir hemde darwinden ve fikrinden haberdar olmadan aslan için bir yiycek meselesi sordum tamamiyle kendi tezini çürütücek açıklamalar yaptı arkadaş buzulçağından sonra ortaya çıkan aslanlar malesef evrimleşmemişler olduğu gibi yaratılmışlardır.Çünkü buzul çağında bir çok hayvan ölmüştür nesli tükenmiştir.Şimdi kılavuz bu kadar yakınken bir Ahmağın O zamanki ingiliz liderlerini menun etmek için ortaya attığı teori müsvvedesini niçin gaile alayım? fikirleri Hitler'e ilham olup Arı Irk gibi saçma sapan bir düşüncenin fikir babasını nasıl olurda gaile alırım? En Güzel cevap bilimde saklı merak etmeyin karanlık enerji çözüldüğünde Allah'ın varlığınında İspatı Olucak

Son Olarak O Değerli adamdam bir söz :) gede çık işin içinden
4. "En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, Tanrının varlığını inkar edecek bir ateist olmadım" (John Fordyce'e mektubu, 7 Mayıs 1879) Darwin

Bunun üstüne sormazlarmı adama hem tesadüf hem tanrı bu ne yaman çelişki böle diye?

ahmetsln 04-02-2011 19:06

Evren34 Darwin teist değildi ancak Evrim teorisinin tanrıyı inkar ettiği düşüncesini sevmiyordu bazı okudugum yer lerde agnostik olduğu söyleniyordu.İnançlı biri değildi ama merak etmeyin.Ayrıca inansa ne değişecek ki?Evrim teorisini geliştiren çok teist,deist insan var.Zihniyetiniz çok alışagelmiş.Hiç farkı yok diğerlerinden.

AerA 04-02-2011 19:31

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 361916)

Hemen belirteyim pek belli olmuyor. Noktalama işaretlerinden haberi olmayan kişileri anfilere doldurmak benim yapacağım bir şey değil. Yazınızın kalanında da en ufak bir noktalama işaretine rastlayamadığımız için sizi üniversiteye alan zihniyeti kınıyorum :)

Alıntı:

statik evren (durağan evren)'i okumanızı tavsiye ederim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bizim milletimizde malesef çokca görülüyor statik evren tanrının olmadığını asla bir yaratıcının olmamıycağını ve evrenin sonsuz büyüklükte ve sonsuzdan beri geldiğini savunur teoridir.

Öncelikle üzülerek söylemeliyim ki, evrenin ne zamandan beri var ve boyutlarının ne olduğunu bilmiyoruz. Hemen ardından eklemeliyim ki, bu fikir "Güneş Dünyanın etrafında dönüyor" diyen zihniyet zamanından beri var. Evrene ve doğaya statiği yakıştıran ilahiyatçılardır. Bir grup kitlede o statiği evirip çevirip avuçlarına tutuşturdularsa da fikrin temeli ilahiyattır. An itibarı ile Statik bir şey yoktur.

Hal böyle iken Evrim bunu desteklemez. Kaldı ki değişimden bahseden bir fikir statikçiliği reddediyor demektir.

Alıntı:

aslan için bir yiycek meselesi sordum tamamiyle kendi tezini çürütücek açıklamalar yaptı arkadaş buzulçağından sonra ortaya çıkan aslanlar malesef evrimleşmemişler olduğu gibi yaratılmışlardır.

Kendi tezini çürütmemiş aksine açıklama getirmiştir. Herşey bir tarafa "olduğu gibi yaratılmış" ne demek. Yaratan siz değilseniz "olduğu hali" ne bilesiniz? Siz kendinizle çelişiyorsunuz, haberiniz yok...

Alıntı:

Çünkü buzul çağında bir çok hayvan ölmüştür nesli tükenmiştir.Şimdi kılavuz bu kadar yakınken bir Ahmağın O zamanki ingiliz liderlerini menun etmek için ortaya attığı teori müsvvedesini niçin gaile alayım?

Viktorya dönemi İngiliz tarihi incelenirse, zamanın liderlerinin sıkı bir katolik ve protestan olduğu gözlemlenir. Bundan mahrum etmeyin kendinizi. Hal böyle iken o AHMAK, katoliklere yaranmak için mi bu teoriyi ortaya attı? Yine kendinizle çelişen bir açıklama ve bilgi eksikliği...

Alıntı:

fikirleri Hitler'e ilham olup Arı Irk gibi saçma sapan bir düşüncenin fikir babasını nasıl olurda gaile alırım?

Fikirleri isteyene ilham olur. Barutu ya havai fişek yapar kullanırsınız yada silahlara mermi...

Aşağıda resim başka kimin fikirlerinin,başka kime kaynak olduğu hakkında açıklayıcı olacak ve bir süreliğine sesinizi kısacaktır. Ama cehalet heryerde bağıracak bir platform bulur.

http://thomaspdaly.com/blog/wp-conte..._poster-vi.jpg

Alıntı:

En Güzel cevap bilimde saklı merak etmeyin karanlık enerji çözüldüğünde Allah'ın varlığınında İspatı Olucak

Sizin biliminiz belli, "öyle yaratılmışlar"... Bu bilim değil inanç olmasın... Allahın varlığını bilim zaten ispatlayamaz. Konusu değildir. Biri metafizik bir inanç iken, biri epistemolojik gerçekliktir. Bunuda mı ben öğreteceğim, noktalamadan yoksun üniversite öğrencisi kardeşlerime...

Alıntı:

En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, Tanrının varlığını inkar edecek bir ateist olmadım (John Fordyce'e mektubu, 7 Mayıs 1879) Darwin

Zaten bütün problem burada. Bilim Tanrı fikri ile uğraşmadığından Evrim Teorisi onu çürütmeye yönelik değildir. Ama cami megafonlarından öyle lanse edilmiyor herhalde.

Basitçe izah edeyim, üniversite öğrencisi beyninizde yer tutsun. Evrim ilk oluşan canlının devamlı modifikasyonlarala günümüze kadar değişerek geldiğini izah eder. Peki bu ilk canlı nasıl oluştu? İster Tanrı diyiniz, ister başka bir şey... Ama Evrim Teorisi ilk oluşumla ve hali ile bir Tanrı fikri ile ilgilenmez. Bilimin hiç bir dalı ilgilenmez. Telkrar edeyim, üniversite öğrencisi beyninizde yer tutsun, Tanrı metafiziktir, bilim epistemoloji... Anladınız mı?

Alıntı:

Bunun üstüne sormazlarmı adama hem tesadüf hem tanrı bu ne yaman çelişki böle diye?

Bilimin bugün bildiği şey, insanların geçmişden günümüze 1000000 üzerinde Tanrı kurguladıklarıdır. Bunun açık ara sonucu, "Tanrıların insanları değil, insanların Tanrııları yarattığı gerçeğidir." Hal böyle iken sizin Tanrınız gerçekde var olma ihtimali 1/1000000 dan daha küçük olup bu ne yaman bir tesadüfdür...

Evren34 04-02-2011 19:49

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 361924)
Hemen belirteyim pek belli olmuyor. Noktalama işaretlerinden haberi olmayan kişileri anfilere doldurmak benim yapacağım bir şey değil. Yazınızın kalanında da en ufak bir noktalama işaretine rastlayamadığımız için sizi üniversiteye alan zihniyeti kınıyorum :)

Öncelikle üzülerek söylemeliyim ki, evrenin ne zamandan beri var ve boyutlarının ne olduğunu bilmiyoruz. Hemen ardından eklemeliyim ki, bu fikir "Güneş Dünyanın etrafında dönüyor" diyen zihniyet zamanından beri var. Evrene ve doğaya statiği yakıştıran ilahiyatçılardır. Bir grup kitlede o statiği evirip çevirip avuçlarına tutuşturdularsa da fikrin temeli ilahiyattır. An itibarı ile Statik bir şey yoktur.

Hal böyle iken Evrim bunu desteklemez. Kaldı ki değişimden bahseden bir fikir statikçiliği reddediyor demektir.

Kendi tezini çürütmemiş aksine açıklama getirmiştir. Herşey bir tarafa "olduğu gibi yaratılmış" ne demek. Yaratan siz değilseniz "olduğu hali" ne bilesiniz? Siz kendinizle çelişiyorsunuz, haberiniz yok...

Viktorya dönemi İngiliz tarihi incelenirse, zamanın liderlerinin sıkı bir katolik ve protestan olduğu gözlemlenir. Bundan mahrum etmeyin kendinizi. Hal böyle iken o AHMAK, katoliklere yaranmak için mi bu teoriyi ortaya attı? Yine kendinizle çelişen bir açıklama ve bilgi eksikliği...

Fikirleri isteyene ilham olur. Barutu ya havai fişek yapar kullanırsınız yada silahlara mermi...

Aşağıda resim başka kimin fikirlerinin,başka kime kaynak olduğu hakkında açıklayıcı olacak ve bir süreliğine sesinizi kısacaktır. Ama cehalet heryerde bağıracak bir platform bulur.

http://thomaspdaly.com/blog/wp-conte..._poster-vi.jpg

Sizin biliminiz belli, "öyle yaratılmışlar"... Bu bilim değil inanç olmasın... Allahın varlığını bilim zaten ispatlayamaz. Konusu değildir. Biri metafizik bir inanç iken, biri epistemolojik gerçekliktir. Bunuda mı ben öğreteceğim, noktalamadan yoksun üniversite öğrencisi kardeşlerime...

Zaten bütün problem burada. Bilim Tanrı fikri ile uğraşmadığından Evrim Teorisi onu çürütmeye yönelik değildir. Ama cami megafonlarından öyle lanse edilmiyor herhalde.

Basitçe izah edeyim, üniversite öğrencisi beyninizde yer tutsun. Evrim ilk oluşan canlının devamlı modifikasyonlarala günümüze kadar değişerek geldiğini izah eder. Peki bu ilk canlı nasıl oluştu? İster Tanrı diyiniz, ister başka bir şey... Ama Evrim Teorisi ilk oluşumla ve hali ile bir Tanrı fikri ile ilgilenmez. Bilimin hiç bir dalı ilgilenmez. Telkrar edeyim, üniversite öğrencisi beyninizde yer tutsun, Tanrı metafiziktir, bilim epistemoloji... Anladınız mı?

Bilimin bugün bildiği şey, insanların geçmişden günümüze 1000000 üzerinde Tanrı kurguladıklarıdır. Bunun açık ara sonucu, "Tanrıların insanları değil, insanların Tanrııları yarattığı gerçeğidir." Hal böyle iken sizin Tanrınız gerçekde var olma ihtimali 1/1000000 dan daha küçük olup bu ne yaman bir tesadüfdür...

İlk Öncelik olarak şunu belirteyim devletlerde her zaman görünen güç devleti yönetmez. tıpkı 19.yy ingilteresi gibi devamda sunu belirtmek isterim ingilizler sürekli diğer toplumlardan farklı şekiller yaparlar en basit örneği sağdan direksiyondur.bunu yapabilmeleri için o zamanlar bir teori saçmalığına gerek vardı lider kadrosundan birileri Bir Ahmağa bu bişiler bizi yücelticek diye söylenimde bulunmuşlardır Diğer Irkları aşağı ırk gösterip gelişmekte olan insanlar diye adlandırması teorinin ne kadarda saçma olduğunu gösterir çünkü aşağı ırk dediği insanlardada ağız göz burun tam olması gerektiği gibidir :)

Resim için tek mantıklı söz : Onlar İslam Kurallarını Uyguluyorlar,Hitler ve Onun Akabinde İngilizler biz üstün ırkız sizin herşeyinize sahip olabiliriz diyorlardı.

murted 04-02-2011 20:20

''Etme cahille muhabbet, küstürürsün; silme cam kırığıyla dötünü, kestirirsin.'' demiş atalarımız, demişler de elbette boşa dememişler bunu. Bu kadar pişkince salladığını ve de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu gördükten sonra küseceğini sanmadığımdan bir iki bir şey şeyettirmek istiyorum.

Alıntı:

İlkokulu bitirmemiş olmak sorun değil. Herkes aynı şartlarda yaşamıyor hayatı. Sorun ne biliyor musun hacı? Sorun, esasında eleştirdiği şeyi dahi anlamaya çalışmadan eleştirmeye kalkmakta. Sen ne ilksin ne de sonsun.

Alıntı:

statik evren (durağan evren)'i okumanızı tavsiye ederim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bizim milletimizde malesef çokca görülüyor statik evren tanrının olmadığını asla bir yaratıcının olmamıycağını ve evrenin sonsuz büyüklükte ve sonsuzdan beri geldiğini savunur teoridir.

Statik evren derken sonsuzdan beri var olan, bu şekilde de sonradan yaratılmaya ihtiyaç duymayan bir evreni kastediyorsun. Sen demeden ben diyeyim (zira bu fikirler sana ait olmadığı ve sen önüne konanı kaynağını sormadan alıp da bize iteklemeye kalkan ilk kişi olmadığın için ne diyeceğini tahmin etmekte zorlanmıyorum.):
Evren, Bing Bang ile ortaya çıktı, sonsuzdan beri yoktu, sonradan ortaya çıktığına göre onu bir var eden olmalı, o da Allah olsun diyorsun.

Alıntı:

imdi gelelim ingiltereden çıkıp sözde yolda öğrendiği fikirlerden bakın evrim varmış ve ben bunu teoriye dökücem diyen kişiye evet 10 yaşından yada size tölerans göstereyim 15 olsun yaşındaki çocuk darwinin ortaya attığı fikirleri düşünebilir hemde darwinden ve fikrinden haberdar olmadan aslan için bir yiycek meselesi sordum tamamiyle kendi tezini çürütücek açıklamalar yaptı arkadaş buzulçağından sonra ortaya çıkan aslanlar malesef evrimleşmemişler olduğu gibi yaratılmışlardır.Çünkü buzul çağında bir çok hayvan ölmüştür nesli tükenmiştir.Şimdi kılavuz bu kadar yakınken bir Ahmağın O zamanki ingiliz liderlerini menun etmek için ortaya attığı teori müsvvedesini niçin gaile alayım? fikirleri Hitler'e ilham olup Arı Irk gibi saçma sapan bir düşüncenin fikir babasını nasıl olurda gaile alırım? En Güzel cevap bilimde saklı merak etmeyin karanlık enerji çözüldüğünde Allah'ın varlığınında İspatı Olucak

Hemşerim, her söylediğin ayrı bir saçmalık. hangisinden başlamalı, hepsine cevap vermeye değer mi kestiremiyorum.

Alıntı:

buzulçağından sonra ortaya çıkan aslanlar malesef evrimleşmemişler olduğu gibi yaratılmışlardır.
Yalancıyı? Gittin okudun malum şahısın Evangelistlerden alıp Türkçe'mize kazandırdığı mavalları, şimdi de sanki gerçekmiş gibi bunun üzerinden akıl yürütüp evrim yok diyorsun.

Çocuk mocuk düşünemez onları, senin tayfa ise hiç düşünemez. Adam sizin bugün bile anlayamadığınız şeyi yüz elli sene evvel elindeki kısıtlı imkanlara rağmen ayakları (artık yıkılmayacak şekilde) yere basacak bir şekilde ortaya koyabilmiş. Her bilimsel çalışma da birilerinin kuyruğu yanık it gibi gezip de çöktü, çürüdü diye maval atmasına rağmen ne kadar haklı olduğunu 'kabak' (mümkünse su kabağı) gibi ortaya koymaktadır.

Hitler'e bakıp Darwin'e çamur atan sana ben Usame Bin Ladin'in, Taliban'ın yaptıklarına bakıp Muhammed hazretleri (melek olduğunu varsayıyoruz inandığınız gibi) bunlardan sorumludur desem ne cevap vereceksin?

Demek İngiliz büyüklerine yaranacakmış ha? Başkasının yalanlarını bize iteklerken kendi yalanlarını da araya katmanı sevdim. Özgün bir maval koymuşsun ortaya bu kez. Darwin'in yıllarca fikirlerini açıklamaktan çekindiğinden, açıklayınca da belli kesimlerin ona yaptıklarından bihabersin tabi. Salla babam salla, cehalet kötü ahlakla birleşince ondan korkacaksın.

Alıntı:

4. "En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, Tanrının varlığını inkar edecek bir ateist olmadım" (John Fordyce'e mektubu, 7 Mayıs 1879) Darwin

Bıcık bıcık cehalet akıyor her yerinden...
Evrim teorisinin tanrı fikriyle çelişmesi söz konusu değildir. Ha sizin masal kahramanlarınızın çamurdan adam yarattığı masalları çöpe atar ama bu dinlerin üzerindeki bir Tanrı fikriyle çatışmak zorunda değildir. Üstelik bizi vareden olası bilinçli bir varlık pekala evrimle de canlıları birbirinden türetiyor olabilir, keyfinin kahyası mısın?

Son olarak, köpekler istedi diye atlar ölmüyor sevgili Evren. Sen sadece bir kurbansın, o yüzden sana da senin gibilere de fazla kızmıyorum. Dini ateistlerden mi öğreniyorsun mesela sen? Hayır tabi ki. Eleştirdiğin şeyi de, onu ortaya koyanlardan öğren, ona düşman olanlardan değil. sonrasında bir kıyaslama yap. İşin aslını öğrenmemekte direttiğin sürece cehaletinin sorumlusunun bizzat sen olacağını aklından çıkarma.

Kolay gelsin...

murted 04-02-2011 21:21

[QUOTE=Evren34;361925]İlk Öncelik olarak şunu belirteyim devletlerde her zaman görünen güç devleti yönetmez. tıpkı 19.yy ingilteresi gibi devamda sunu belirtmek isterim ingilizler sürekli diğer toplumlardan farklı şekiller yaparlar en basit örneği sağdan direksiyondur.bunu yapabilmeleri için o zamanlar bir teori saçmalığına gerek vardı lider kadrosundan birileri Bir Ahmağa bu bişiler bizi yücelticek diye söylenimde bulunmuşlardır Diğer Irkları aşağı ırk gösterip gelişmekte olan insanlar diye adlandırması teorinin ne kadarda saçma olduğunu gösterir çünkü aşağı ırk dediği insanlardada ağız göz burun tam olması gerektiği gibidir :)
QUOTE]

Bunları ayak üstü yazdın sanırım, epey iyisin bu konuda. Bir el at şu bizim dizilere her hafta 90-100 dk.lık konu bulmakta zorlanıyor garipler. Hem de yolunu bulmuş olursun.

Hımm, o İngiliz ırkını yüceltmek için uydurmuş, sonrasında Almanlar, İtalyanlar falan üzerlerine alınmışlar, böyle mi diyorsun? Ayrıca ben de yıllardır direksiyonları neden solda bu lavukların diye düşünüp dururdum. Ve gene ırkçılığın yanlışlığını temellendirirken kullandığın argümana bayıldım. Irkçılık yapacaklarına bir gözlük alsalar sorun kalmazmış demek.

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 361925)
Resim için tek mantıklı söz : Onlar İslam Kurallarını Uyguluyorlar,Hitler ve Onun Akabinde İngilizler biz üstün ırkız sizin herşeyinize sahip olabiliriz diyorlardı.

Ohooo, hacı, sen sana o sorunun neden sorulduğunu anlamamışsın. Biz de laf anlatmaya çalışıyoruz. Eee tabi, hata bizde!

taylan 04-02-2011 21:30

Size göre aslan oluştuğunda yada evrimleştiğinde ne yiyceğine nasıl karar vermiştir?

Sayın Evren, sorunuz tam olarak buydu. Ben bu soruya carnivorların yani yırtıcıların diyetinin kökeni aşağı yukarı 300 milyon yıldır diyerek bu işin evrimsel bir geçmişi olduğunu belirttim. Pantera leo cinsi kedi sınıfının da kökeninde ilk memeli grupları vardır. Yani hepsi tüm memelilerde olduğu gibi sürüngen-memeli ara türü olan terapsidanın kollarından türemiştir.

Yırtıcılık genetik olarak sürüngenlerden memelilere geçmiştir. Sürüngenlere de kambriyen faunalarından mirastır. Yani pantera sınıfı bir anda yaratılmamıştır. Ne yiyeceğine atalarından aldığı genetik bilgi ile karar vermiştir. Panteralar avcıdır. Otçullarla beslenir. Tıpkı ataları olan carnivorların otçul dinozorları avlaması gibi.

Burada kendi tezimle çelişen bir kısım göremiyorum.

buzulçağından sonra ortaya çıkan aslanlar malesef evrimleşmemişler olduğu gibi yaratılmışlardır

Buzul çağının kılıç dişli kaplanları öncesiz değildir. Yukardaki şemada gösterilmiştir. Tüm kedigiller aynı ortak atadan türemiştir. Bu yırtıcılar da atalarından aldıkları özellikleri devam ettiren bir av diyeti uyguladılar. Kılıç dişli kaplanlar bugün yok. Ama torunları yaşıyor. O uzun dişlerin bir avantajı olmasa gerek ki günümüze kadar ulaşmamış. Torunlarındaki diş uzunluğu oldukça kısa atalarına göre. Demek ki bir evrim var.

Zaten olduğu gibi yaratılmıştır diyen birine evrimi anlatmanın boş bir çaba olduğunun farkındayım ben sadece yırtıcıların et diyetinin kökenini anlatmaya çalıştım.

uyar 04-02-2011 21:37

sevgili evren...

size göre nuh sadece kedigillerden bir tane çift mi aldı bu durumda..... yoksa aslan kaplan puma çıta jaguar kedi hepsinden birer çift mi aldı...

işte dindar kardeşlerimizin açmazı... masalla gerçeği birleştirmek zorundalar...

ne diyelim kolay gelsin :D

taylan 04-02-2011 21:42

YUkardaki şemayı düzelttim. Pantera cinsi kedilerin evrim ağacını gösteren detaylı bir resim.

http://img141.imageshack.us/img141/4307/poster2cat.jpg

İşte memeli ailesinin ilk üyeleri. Detaylı bir site. Fosil buluntularla birlikte.

http://fingerlakesfossilfarm.org/mammal_fossils.htm

Dinictis, kedilerin atalarından biri.

http://fingerlakesfossilfarm.org/mam...frontal-01.jpg

taylan 04-02-2011 22:02

Hyaenodon. Kedigillerin ve tüm memeli yırtıcıların atalarından.

http://media-2.web.britannica.com/eb...4-604A9A40.jpg

Tüm canlıları birbirinin içinden çıkar. Hiç bir canlı olduğu gibi yaratılmamıştır. Canlılar değişen şartlara adapte olmazsa soyları tükenir. Geçmişte yaşamış binlerce tür bugüne oldukça az sayıda fauna bırakarak evrimsel misyonlarını tamamlamıştır. Yırtıcılar kambriyen döneminden beri YAŞAM YAMYAMCADIR tezini doğrulamaktadır.

AerA 05-02-2011 11:46

Alıntı:

Resim için tek mantıklı söz : Onlar İslam Kurallarını Uyguluyorlar

Eğer o resimdeki İslam kuralı ise, ve siz bunu mantıklı görebiliyorsanız, ben o İslamın da, kuralınında...

Bu nasıl bir hayvanlıktır. Kendinizde bunu mantıklı görebiliyorsanız eğer, bu hayvanlığa ortaksınız demektir. İnsanların stadyumlara doldurularak kalaşnikof tüfeklerle öldürülmesini "İslamın Kurallarını Uygulama" olarak gören her kişinin tez elden yok edilmesinde tüm Dünya adına hayır vardır...

Alıntı:

Hitler ve Onun Akabinde İngilizler biz üstün ırkız sizin herşeyinize sahip olabiliriz diyorlardı.

Cehaletiniz göz boyamaya devam ediyor... Alın size Hitler ; Bu resimde kesmez sizi ama bakın bakalım... Hitler ve Kudüs Müftüsü olacak Müslüman köpekçiği..

http://2.bp.blogspot.com/_1QW1tVTi9Z...olf_hitler.jpg

Buda "Bizde ari ırkız" diyerek Alman üniforması giymiş müslüman Naziler (13. Waffen SS Handjar Tümeni - Tamamı müslüman) ve yine Kudüs Müftüsü olacak Hitlerin köpekçiği... Alınız kapak olsun...

http://www.bilginozkaynak.com/resiml...lers_army2.jpg

Alıntı:

Diğer Irkları aşağı ırk gösterip gelişmekte olan insanlar diye adlandırması teorinin ne kadarda saçma olduğunu gösterir çünkü aşağı ırk dediği insanlardada ağız göz burun tam olması gerektiği gibidir

Bu bölümüde iyi uydurmuşsunuz. Çünkü teoride böyle bir şey yazmaz... Sadece cehaletinizle değil, yalancılığınızla da ön plana çıkmaksa hedefiniz, Bravo başardınız...

Evren34 05-02-2011 17:05

Dini Masal olarak görenler Niçin evrimi tamamiyle masal uydurma hatta bir gerizekalının ingilizleri üstün görmesine olanak sağlayan bir teorisini uydurma görenlere bu kadar saldırıyor anlamış değilim.Sevgili kardeşim sende resimlerde belirtmişsin Güçlü kimse ondan yana olucaksın buda o savunduğunuz evrim denen teoride mevcut.Lütfen iyi okuyun açıp sadece kuranı okumak ve bilmeden evrim vardır demek tamammiyle budalalık çünkü daha tanrıyla tanrısızlık arasında bir yol bulamayan adam tesadüf eseri olabilirmi acaba diye birşeyler yazıyo bugün ateizim size mantıklı gelebilir şöyle bir örnek vereyim eğer sonsuza kadar gidebilseydik herşeyin başlangıcında bir tanrının olduğunu bir yaratıcının olduğunu görürdük siz aklın düşünemiyceği bir uzaklıktaki var olan bir şeyi hayır olamaz diyorsunuz şimdi tutup beni cahillikle yalancılıkla suçlayan kardeşlerime İlk Olarak türlerin kökenini okumasını ve ordaki (sizin iddanızla tıpkı kurandaki gibi ) saçmalıklarını ardından Das kapital'i okumalarını tavsiye ederim çünkü bir takım yanlışları ancak okuyarak görebilir anlıyabilirsiniz çıkıp bir gerizekalı ingilizleri üstün ırk olarak görmek ve dünyaya süper güçlü olmanında vermiş olduğu hikmetle kabul ettiricek bende bunu kabul edicem Yok öyle yok.

Allah, her canlıyı sudan yarattı. İşte bunlardan kimi karnı üzerinde yürümekte, kimi iki ayağı üzerinde yürümekte, kimi de dört (ayağı) üzerinde yürümektedir. Allah, dilediğini yaratır. Hiç şüphesiz Allah, herşeye güç yetirendir.Nur 45

O inkar edenler görmüyorlar mı ki,göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? Enbiya 30

Ayrıca belirtmek isterim islam kurallarına bu kadar katı diyenler yaklaşık olarak söylüyeyim rakam hakkında bilgim yok 1.000.000 'a yakın ırk temizleme işlemi normalmiydi?gaz odaları toplama kamplarında İnsan'a işkenceler normalmiydi? yahut afrikadaki insanlara maymunumsu demek normalmiydi? emin olun sizden çok kitap okudum tarihi bilgilerim kesinlikle yalan uydurma değildir,Sadece sizde doğrular yüze vurulunca hazımsızlık olayı var Kanıt olarak
wikipedia'dan yazılar vermeyin harun yahya ne kadar sahtekarsa wikide öyle önüne gelen bilgi yazabiliyor dolayısı ile bilgiler gerçeklik teşkil etmemiktedir.

AerA 05-02-2011 19:32

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362127)
Dini Masal olarak görenler Niçin evrimi tamamiyle masal uydurma hatta bir gerizekalının ingilizleri üstün görmesine olanak sağlayan bir teorisini uydurma görenlere bu kadar saldırıyor anlamış değilim.Sevgili kardeşim sende resimlerde belirtmişsin Güçlü kimse ondan yana olucaksın buda o savunduğunuz evrim denen teoride mevcut.

Değerli dostum ;

Yazdığınız yazılar içeriksiz olmakla beraber halen noktalama işaretlerinden yoksun. Okuyan kişiler eğitim durumunuz hakkında tereddüdte. Ama ısrarla devam ediyorsunuz. Bu şekilde kimse sizi anlayamaz zaten.

Teorinin neresinde güçlünün yanında olunması gerektiği yazıyor? Teorinin neresinde İngilizler üstün görülmüş? Yahu madem bilmiyorsunuz, ahkam kesmeyin. Yazık...

Kaldı ki ben resimlerle onu mu belirtmişim? Noktalama işaretlerinden yoksun yazınızın yanında, sizde anlama yatiside noksan galiba?

Alıntı:

budalalık çünkü daha tanrıyla tanrısızlık arasında bir yol bulamayan adam tesadüf eseri olabilirmi acaba diye birşeyler yazıyo bugün ateizim size mantıklı gelebilir şöyle bir örnek vereyim eğer sonsuza kadar gidebilseydik herşeyin başlangıcında bir tanrının olduğunu bir yaratıcının olduğunu görürdük siz aklın düşünemiyceği bir uzaklıktaki var olan bir şeyi hayır olamaz diyorsunuz şimdi tutup beni cahillikle yalancılıkla suçlayan kardeşlerime İlk Olarak türlerin kökenini okumasını ve ordaki (sizin iddanızla tıpkı kurandaki gibi ) saçmalıklarını ardından Das kapital'i okumalarını tavsiye ederim çünkü bir takım yanlışları ancak okuyarak görebilir anlıyabilirsiniz çıkıp bir gerizekalı ingilizleri üstün ırk olarak görmek ve dünyaya süper güçlü olmanında vermiş olduğu hikmetle kabul ettiricek bende bunu kabul edicem Yok öyle yok.

Esas budalalığı sergileyen kişi bellidir. Sonsuza kadar gittiğinizde zaten herşeyin başına gitmiş olmazsınız :) Bu nasıl bir cümle böyle.

İngilizin üstün ırk olduğu Türlerin Kökeninde yazmaz. Mahalle caminizin imamı, yalan söylemiş size. Sizde yemişsiniz. Bana Das Kapital okumamı tavsiye etmenize gerek yok. Ben onu ezbere bilirim. Lakin işin komik tarafı orada da ırkların üstünlüğünden bahsetmez. Sahi okuyun dediklerinizi siz okudunuz mu? Yazmayı bilmiyorsunuz belki okumanız vardır?

Alıntı:

Allah, her canlıyı sudan yarattı. İşte bunlardan kimi karnı üzerinde yürümekte, kimi iki ayağı üzerinde yürümekte, kimi de dört (ayağı) üzerinde yürümektedir. Allah, dilediğini yaratır. Hiç şüphesiz Allah, herşeye güç yetirendir.Nur 45

O inkar edenler görmüyorlar mı ki,göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? Enbiya 30

Bu ne şimdi. "Türlerin Kökeni" ne cevap mı? 1/1000000 dan daha küçük küçük olasılığa sahip Allahın sizi sudan yaratmış olma ihtimali daha düşük, biliyormusunuz?... Kaldı ki oradan buradan derleme hikayeler değil mi bunlar? Sümerden çalıntı :)

Alıntı:

Ayrıca belirtmek isterim islam kurallarına bu kadar katı diyenler yaklaşık olarak söylüyeyim rakam hakkında bilgim yok 1.000.000 'a yakın ırk temizleme işlemi normalmiydi?gaz odaları toplama kamplarında İnsan'a işkenceler normalmiydi? yahut afrikadaki insanlara maymunumsu demek normalmiydi?

Elbetteki normal değildi, lakin siz karıştırıyorsunuz. "Normal" diyen ben değilim ama bir önceki mesajınızda konuya "mantıklı" diyen sizdiniz. Yuhlar olsun. Siz halen stadyumda toplanarak klaşnikof tüfeklerle öldürülen insanların, İslam kuralları aına temizlendiğini savunuyorsunuz. Kesin Hizbullah ve domuz bağı olayına da sıcak bakıryorsunuzdur...

Alıntı:

emin olun sizden çok kitap okudum tarihi bilgilerim kesinlikle yalan uydurma değildir,Sadece sizde doğrular yüze vurulunca hazımsızlık olayı var Kanıt olarak wikipedia'dan yazılar vermeyin harun yahya ne kadar sahtekarsa wikide öyle önüne gelen bilgi yazabiliyor dolayısı ile bilgiler gerçeklik teşkil etmemiktedir.

Değerli dostum; görülen köy klavuz istemez. Siz daha yazı yazmasını bilmeden nasıl kitap okumuş olabilirsiniz ki?

Söyleyebilecek hiç bir şeyiniz kalmamış, bu mesajınızda da atmış-tutmuşsunuz...:pop2:

Kolay gelsin :)

Evren34 05-02-2011 19:53

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362170)
Değerli dostum ;

Yazdığınız yazılar içeriksiz olmakla beraber halen noktalama işaretlerinden yoksun. Okuyan kişiler eğitim durumunuz hakkında tereddüdte. Ama ısrarla devam ediyorsunuz. Bu şekilde kimse sizi anlayamaz zaten.

Teorinin neresinde güçlünün yanında olunması gerektiği yazıyor? Teorinin neresinde İngilizler üstün görülmüş? Yahu madem bilmiyorsunuz, ahkam kesmeyin. Yazık...

Kaldı ki ben resimlerle onu mu belirtmişim? Noktalama işaretlerinden yoksun yazınızın yanında, sizde anlama yatiside noksan galiba?

Esas budalalığı sergileyen kişi bellidir. Sonsuza kadar gittiğinizde zaten herşeyin başına gitmiş olmazsınız :) Bu nasıl bir cümle böyle.

İngilizin üstün ırk olduğu Türlerin Kökeninde yazmaz. Mahalle caminizin imamı, yalan söylemiş size. Sizde yemişsiniz. Bana Das Kapital okumamı tavsiye etmenize gerek yok. Ben onu ezbere bilirim. Lakin işin komik tarafı orada da ırkların üstünlüğünden bahsetmez. Sahi okuyun dediklerinizi siz okudunuz mu? Yazmayı bilmiyorsunuz belki okumanız vardır?

Bu ne şimdi. "Türlerin Kökeni" ne cevap mı? 1/1000000 dan daha küçük küçük olasılığa sahip Allahın sizi sudan yaratmış olma ihtimali daha düşük, biliyormusunuz?... Kaldı ki oradan buradan derleme hikayeler değil mi bunlar? Sümerden çalıntı :)

Elbetteki normal değildi, lakin siz karıştırıyorsunuz. "Normal" diyen ben değilim ama bir önceki mesajınızda konuya "mantıklı" diyen sizdiniz. Yuhlar olsun. Siz halen stadyumda toplanarak klaşnikof tüfeklerle öldürülen insanların, İslam kuralları aına temizlendiğini savunuyorsunuz. Kesin Hizbullah ve domuz bağı olayına da sıcak bakıryorsunuzdur...

Değerli dostum; görülen köy klavuz istemez. Siz daha yazı yazmasını bilmeden nasıl kitap okumuş olabilirsiniz ki?

Söyleyebilecek hiç bir şeyiniz kalmamış, bu mesajınızda da atmış-tutmuşsunuz...:pop2:

Kolay gelsin :)

Ben Fransada doğdum büyüdüm kusura kalma biladerim türkçem biraz kötüdür.

ek olarak Türlerin kökenindeki Teorinin Zorluğunu okuyunuz.İnsana yapılan Her türlü işkenceye kayıtsız kalmam demek istediğim Her İdeolojinin kendine göre kuralları var bu kurallara göre temizlik yapıldı.Evrim tamamiyle ingiliz bir delinin uydurmasıdır bizde bir söz vardır bir deli bir kuyuya bir taş attı kırk akıllı çıkaramıyor diye darwin ahmağı evrim diye bi masal attı ortaya ki sonraki yazılarından ve mektuplarındanda anlaşılacağı gibi acaba ikileminde kalmış acaba yanlışmı diye Akıllı bir insan ihtimallere pay bırakmaz bunun içinde tesadüf asla olamaz.

AerA 06-02-2011 11:38

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362179)
Ben Fransada doğdum büyüdüm kusura kalma biladerim türkçem biraz kötüdür.

Değerli evren34 ;

Nerede doğup büyüdüğünüz önemli değil. Eminim ki Fransızcada da noktalama işaretleri vardır. Yanılıyor muyum?

Alıntı:

ek olarak Türlerin kökenindeki Teorinin Zorluğunu okuyunuz.

Yine, yeni, yeniden bir cehalet örneği sergilemektesiniz. Kusura bakmayın, amacım size hakaret etmek falan değildir. Lakin ; Dostum siz "Türlerin Kökeni" ni okudunuz mu? "Teorinin Güçlükleri" bölümünde üstün ırk hikayaleri falan geçmez. O bölümde Darwin, kitabında açıklamakta güçlük çektiği kısımları iki ana hatta ele almıştır: "İçgüdüler" ve "Ara-Geçiş Canlıları".

Niye uyduruyorsunuz ki? Yahu yalan söylemek bedava ama, niye söyleyesiniz ki? Size yakıştıramadım.

Alıntı:

İnsana yapılan Her türlü işkenceye kayıtsız kalmam demek istediğim Her İdeolojinin kendine göre kuralları var bu kurallara göre temizlik yapıldı.

Dostum biz buna külliyen karşıyız. Hiç bir ideolojinin "temizlik" hakkı -hukuku yoktur. Buna siyasal ideolojilerden tutunda, kutsal sayılan siyasal ideolojiler (dinler) de dahildir. Ama büyük olasılıkla siz, Allah adına akıtılan hertürlü kana helal diyecek bir insansınız. Yanılıyor muyum?

Alıntı:

Evrim tamamiyle ingiliz bir delinin uydurmasıdır bizde bir söz vardır bir deli bir kuyuya bir taş attı kırk akıllı çıkaramıyor diye darwin ahmağı evrim diye bi masal attı ortaya ki sonraki yazılarından ve mektuplarındanda anlaşılacağı gibi acaba ikileminde kalmış acaba yanlışmı diye Akıllı bir insan ihtimallere pay bırakmaz bunun içinde tesadüf asla olamaz.

Bu tamamen sizin bakış açınızdır. Ama unutmayınız, bu Dünyada mercan resiflerinin oluşum mekanizmasını ilk kez açıklayan ve halen ders kitaplarında bu konusu anlatılan kişi Darwin'dir. Ve halen Dünya üzerinde sülükayaklılar familyası, Darwin'in yazdığı 4 ciltlik kitapdan öğrenilir ve öğretilir.

Sizler önkabüllere sıkı sıkıya bağlı kişiler olduğunuzdan, kendi fikirlerinize eleştirel gözle bakabilme yetileriniz pek gelişmemiştir. Siz asla eleştirmez olduğu gibi kabul edersiniz. Darwin daha ne yapsın, kendi teorisini kendi eleştirmiş. Hatta sonrasında aklına takılanları insanlarla paylaşmış, mektuplar yazmış... Benim aklıma takılanı belki başkası çözümler diye. Oysaki siz bunu bile sadece "ikilemde kalmak" olarak görmektesiniz.

Esen Kalınız.

Evren34 07-02-2011 22:25

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362276)
Değerli evren34 ;

Nerede doğup büyüdüğünüz önemli değil. Eminim ki Fransızcada da noktalama işaretleri vardır. Yanılıyor muyum?

Yine, yeni, yeniden bir cehalet örneği sergilemektesiniz. Kusura bakmayın, amacım size hakaret etmek falan değildir. Lakin ; Dostum siz "Türlerin Kökeni" ni okudunuz mu? "Teorinin Güçlükleri" bölümünde üstün ırk hikayaleri falan geçmez. O bölümde Darwin, kitabında açıklamakta güçlük çektiği kısımları iki ana hatta ele almıştır: "İçgüdüler" ve "Ara-Geçiş Canlıları".

Niye uyduruyorsunuz ki? Yahu yalan söylemek bedava ama, niye söyleyesiniz ki? Size yakıştıramadım.

Dostum biz buna külliyen karşıyız. Hiç bir ideolojinin "temizlik" hakkı -hukuku yoktur. Buna siyasal ideolojilerden tutunda, kutsal sayılan siyasal ideolojiler (dinler) de dahildir. Ama büyük olasılıkla siz, Allah adına akıtılan hertürlü kana helal diyecek bir insansınız. Yanılıyor muyum?

Bu tamamen sizin bakış açınızdır. Ama unutmayınız, bu Dünyada mercan resiflerinin oluşum mekanizmasını ilk kez açıklayan ve halen ders kitaplarında bu konusu anlatılan kişi Darwin'dir. Ve halen Dünya üzerinde sülükayaklılar familyası, Darwin'in yazdığı 4 ciltlik kitapdan öğrenilir ve öğretilir.

Sizler önkabüllere sıkı sıkıya bağlı kişiler olduğunuzdan, kendi fikirlerinize eleştirel gözle bakabilme yetileriniz pek gelişmemiştir. Siz asla eleştirmez olduğu gibi kabul edersiniz. Darwin daha ne yapsın, kendi teorisini kendi eleştirmiş. Hatta sonrasında aklına takılanları insanlarla paylaşmış, mektuplar yazmış... Benim aklıma takılanı belki başkası çözümler diye. Oysaki siz bunu bile sadece "ikilemde kalmak" olarak görmektesiniz.

Esen Kalınız.

Sadece düşünün niçin uluslararası dil ingilizcedir?kolaydır filan demeyin lütfen,Tabiki bariz ingilizler üstündür ibaresini koyarsa direkt olarak salak damgası yer mantıklı baktığınızda kitabında batılı yani avrupalılardan fazlaca gelişmiş insanlar olarak bahseder bunun devamında diğer insanların yok olucağını söyler,Bana okudunuz dediğiniz kitabı bir çok kez okudum ve içindeki saçmalıkları okudukdan sonra gerçekten darwinin deli olduğunu düşüdüm teorisi için düşüncem bu,Yararlı hiçmi bişiyi olmasın bırakın bir iki tane bulduğu şeyi öğretsinler şimdi gelelim eleştiri meselesine kardeşim bir teori sunuyorsun onu kendin eleştiriyorsun sonrada benden sonrakiler geliştirir umudunu besliyorsun ne saçma fikirdir bu bir teori atarsın ortaya sen geliştirirsin Adın tarihe yazılır Arşimet gibi,Newton(ki kendisi ateist'de olsa)Şimdi şöyle düşünün yer çekimini Newton buldu teori bazında e bunu sonrakiler geliştirsin diye bırakıyor öylemi?yada acaba varmı yokmu desin öylemi? bir bilim adamına yakışmaz ömrü vefa etmez o başka ama hem kitap yaz hem teori sun ama emin değilim de gülerler adama şimdi gelelim ideoloji meselesine evrim fikirlerini benimseyen ve o dönemde katliyam yapmıyan tek lider söyleyin bana?madem bilimsel bulgularla haraket edicez niçin bunca insanı öldürüp Irkımı temizledim diyenlerin fikrine uyalım?hitler'in üreme çiftlikleri vardı onun içinmi?git istediğinle yat gayrimeşru çoçuklar çoğalsın diyemi? Evrim var ama bu darwinin bahsettiği gibi değil ister sümer diyin ister islam Nur 45 Enbiya 30 Biz Her canlıyı sudan yarattık. Saygılarımla Esen Kalın

AerA 09-02-2011 22:11

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 362654)
Sadece düşünün niçin uluslararası dil ingilizcedir?kolaydır filan demeyin lütfen,Tabiki bariz ingilizler üstündür ibaresini koyarsa direkt olarak salak damgası yer mantıklı baktığınızda kitabında batılı yani avrupalılardan fazlaca gelişmiş insanlar olarak bahseder bunun devamında diğer insanların yok olucağını söyler,

Değerli evren34 ;

Yazınızın tamamının elle tutulur bir yönü olmadığı gibi baştan aşağıya yalan dolan...

Uluslararası dilin İngilizce kabul görmesinde İngiliz ırkçılığının etkili olduğunu savunan bir bireyin (sizin) tapındığı kitap Arapça. Bu nasıl bir mantıksızlık. Tüm insanlığı alakadar eden dil Arapça mı? Saçmalamayın ve bir ara kendinize gelin...

Alıntı:

şimdi gelelim eleştiri meselesine kardeşim bir teori sunuyorsun onu kendin eleştiriyorsun sonrada benden sonrakiler geliştirir umudunu besliyorsun ne saçma fikirdir bu bir teori atarsın ortaya sen geliştirirsin Adın tarihe yazılır Arşimet gibi,Newton(ki kendisi ateist'de olsa)

Dostum siz bilimsel metodun nasıl işlediğine dair hiç mi fikir sahibi değilsiniz? Elbetteki ortaya attığınız fikir geliştirilmesi bakımından bazı sorularla karşılaşır. Bu noktada bu sorulardan, fikri ortaya atan kişininde tespitlerini içermesi ne yürekli bir davranıştır. Siz gözü kara savunma peşindesiniz.

Newton hakkında örnek vermeden önce Newtonian fiziğinin geliştirilmiş ve parçacık boyutuna indirgenmiş halinden haberiniz mi yok... Kuantum derler hani? Merakımdan soruyorum, kuantumun ne demek olduğunu biliyormusunuz?

Alıntı:

Şimdi şöyle düşünün yer çekimini Newton buldu teori bazında e bunu sonrakiler geliştirsin diye bırakıyor öylemi?yada acaba varmı yokmu desin öylemi? bir bilim adamına yakışmaz

Merakımdan soruyorum, cebinizdeki telefonu Grahambell mi icat etti? Yoksa onun icadı zaman içerisinde geliştirildi ve bu günlere kadar geldi mi? İlahiyatın statik fikirleri içerinde can çekişen bir birey gibi düşünüyorsunuz.

Alıntı:

şimdi gelelim ideoloji meselesine evrim fikirlerini benimseyen ve o dönemde katliyam yapmıyan tek lider söyleyin bana?

Değerli dostum, idraktan yoksun insanı oynamayın bana. Bir kişi evrimi benimser-benimsemez. Lakin bu yaptığı uyguladığı politikanın kökeni midir?

Madem öyle, bana Talibanı - El Kaideyi açıklayın? İslam fikrine bulaşıpda vardıkları yol, bulundukları konum (terorist örgüt) nasıl bir yoldur? Madem evrim fikirleri = katliam, İslam = Terorizm oluyor o zaman... Kafanızı çalıştırın, omzunuzun üzerinde boşuna yer işgal etmesin.

Alıntı:

hitler'in üreme çiftlikleri vardı onun içinmi?

Hitler ve müslüman köpekciklerinin fotoğraflarını yollamıştım herhalde. Soruyorum, Kudüs Müftüsü de mi Evrimciydi? Onunda mı üreme çiftlikleri vardı?

Alıntı:

git istediğinle yat gayrimeşru çoçuklar çoğalsın diyemi?

Condom kullanın. Bunuda size ben öğretecek değilim :)

Alıntı:

Evrim var ama bu darwinin bahsettiği gibi değil ister sümer diyin ister islam Nur 45 Enbiya 30 Biz Her canlıyı sudan yarattık. Saygılarımla Esen Kalın

Çamurdan yaratılmanın fotokopi çekildiği kaynaklar müzelerde sergileniyor... Hatta <buradan buyurun>, kaynakçası çok geniştir...

Evren34 09-02-2011 22:30

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363194)
Değerli evren34 ;

Yazınızın tamamının elle tutulur bir yönü olmadığı gibi baştan aşağıya yalan dolan...

Uluslararası dilin İngilizce kabul görmesinde İngiliz ırkçılığının etkili olduğunu savunan bir bireyin (sizin) tapındığı kitap Arapça. Bu nasıl bir mantıksızlık. Tüm insanlığı alakadar eden dil Arapça mı? Saçmalamayın ve bir ara kendinize gelin...

Dostum siz bilimsel metodun nasıl işlediğine dair hiç mi fikir sahibi değilsiniz? Elbetteki ortaya attığınız fikir geliştirilmesi bakımından bazı sorularla karşılaşır. Bu noktada bu sorulardan, fikri ortaya atan kişininde tespitlerini içermesi ne yürekli bir davranıştır. Siz gözü kara savunma peşindesiniz.

Newton hakkında örnek vermeden önce Newtonian fiziğinin geliştirilmiş ve parçacık boyutuna indirgenmiş halinden haberiniz mi yok... Kuantum derler hani? Merakımdan soruyorum, kuantumun ne demek olduğunu biliyormusunuz?

Merakımdan soruyorum, cebinizdeki telefonu Grahambell mi icat etti? Yoksa onun icadı zaman içerisinde geliştirildi ve bu günlere kadar geldi mi? İlahiyatın statik fikirleri içerinde can çekişen bir birey gibi düşünüyorsunuz.

Değerli dostum, idraktan yoksun insanı oynamayın bana. Bir kişi evrimi benimser-benimsemez. Lakin bu yaptığı uyguladığı politikanın kökeni midir?

Madem öyle, bana Talibanı - El Kaideyi açıklayın? İslam fikrine bulaşıpda vardıkları yol, bulundukları konum (terorist örgüt) nasıl bir yoldur? Madem evrim fikirleri = katliam, İslam = Terorizm oluyor o zaman... Kafanızı çalıştırın, omzunuzun üzerinde boşuna yer işgal etmesin.

Hitler ve müslüman köpekciklerinin fotoğraflarını yollamıştım herhalde. Soruyorum, Kudüs Müftüsü de mi Evrimciydi? Onunda mı üreme çiftlikleri vardı?

Condom kullanın. Bunuda size ben öğretecek değilim :)

Çamurdan yaratılmanın fotokopi çekildiği kaynaklar müzelerde sergileniyor... Hatta <buradan buyurun>, kaynakçası çok geniştir...

Sevgili dostum seviyeli bir tartışma olduğu için öcelikle teşekkür ederim condom meselesine gelince üreme çiftlikleri saf arı ırk almanların oluşumun için vardı!! islamda ise insanın insana üstüğü yoktur ibaresi geçer! şimdi gelelim evrim bir teknolojik ürün değildir bir teori tezleri bütünüdür yer çekimini bir sefer Newton bulmuş ve varlığı kesin olarak kabul edilmiştir.Evrim ,bir deli yollara düşüyor Göreceli(yani hiç bir dna testine sokmadan sadece görerek) evet evrim vardır diyen birinin araştırması ne denli doğrudur? evrim gerçek ve gerçek olarak Masaldır siz dolu dolu 30 yıl derken baya yanılmışsınız sanırım ingilizler için üzerinde güneş batmayan imaparatorluk derlerdi zamanında bilirmisiniz?bunun akabinde amerika dahil bir çok ülkeyi bu teori tez uydurmalarına göre sömürgeleştiren bir topluluk ingilizler,siz kur'anı nasıl okudunuz?Türkçe değilmi e soru gelir insanın aklına hani illa zorla arapça?malesef siz inanmama konusunda islam bağnazları gibi olmuş ve gözlerinizi kapatmışsınız gelişime , bana lütfen ingilizlerin neden uluslar arası dil olarak ingilizceyi direttiklerini söyleyin?neden fransızca değil?neden almanca değil? birde sürekli bir müftü köpeğinden bahsediyorsunuz unutmayınki islam o kadar zayıf dinki içinde tonlarca münafık olabiliyor malesef birde unutmadan 124.000 peygamberden bahsediliyor ve peygamberlerin çoğunun ismi kur'anda geçmez nerden biliyorsunuz sümerlerede Allah katından bir rahmet olarak peygamber gelmediğini?sağlıcakla kalın

AerA 09-02-2011 23:09

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363198)
islamda ise insanın insana üstüğü yoktur ibaresi geçer!

Değerli dostum ;

Taliban- El Kaide olayından çark edişiniz ve cevaplamayışınızı anlayışla karşılıyorum. Ama lütfen bir tek NOKTA olsun koyunuz şu yazınıza. Anlaşılmıyor...

Size dini ben mi öğreteceğim. Sizin inanç sisteminizde "kölelik" denilen kurum bulunmakta. "Kimini derece derece üsütün yarattık" cümlesini de ben kurmadım...

Alıntı:

şimdi gelelim evrim bir teknolojik ürün değildir bir teori tezleri bütünüdür yer çekimini bir sefer Newton bulmuş ve varlığı kesin olarak kabul edilmiştir.Evrim ,bir deli yollara düşüyor Göreceli(yani hiç bir dna testine sokmadan sadece görerek) evet evrim vardır diyen birinin araştırması ne denli doğrudur,?

Değerli dotum ben zaten evrim teknolojik ıvır-zıvır bütünüdür demedim ki? Yazımı tekrardan okuyunuz. Newton fiziği dahi, günümüzde geliştirilmiştir. Her türlü bilimsel ilerleme (buna icatlar da dahil, kuramlarda) ilerlemeye devam eder. Eleştirelerle, doğurduğu sorularda v.b.

Darwin zamanında DNA bilinmiyordu be dostum. Adamın ondan haberi olsa ve maymun-insan DNA sının % bilmem kaç örtüştüğünü bilse kim bilir nasıl sevinirdi :)

Alıntı:

evrim gerçek ve gerçek olarak Masaldır siz dolu dolu 30 yıl derken baya yanılmışsınız

Burayı anlamadım, ama yaşıma bir gönderme yapmaya çalışan birinin perilere-cinlere inanıyor olması beni güldürür. Üstelik ağzımla değil.

Alıntı:

sanırım ingilizler için üzerinde güneş batmayan imaparatorluk derlerdi zamanında bilirmisiniz?bunun akabinde amerika dahil bir çok ülkeyi bu teori tez uydurmalarına göre sömürgeleştiren bir topluluk ingilizler,

İngilizler Evrim Teorisi ile mi sömürgeleştirmiş dünyayı? Dostum sizin bir kronolojik hatanız var gibi. Üstelik bunu söyleyen birine hemen şu denmez mi : Arap, İslam ile Teröre bağlamış Dünyayı... Şimdi bir daha düşünün. Dünya üzerinde son köle ticareti, Zanzibar adasında Müslümalar tarafından yapılıyordu. Bir daha düşünün kim ne ile sömürmüş....

Alıntı:

Bana lütfen ingilizlerin neden uluslar arası dil olarak ingilizceyi direttiklerini söyleyin?neden fransızca değil?neden almanca değil?

İngilizlerin böyle bir takıntısı yok ki. Uluslar arası dil onların ki veya değil, umurlarında değil. Nereden çıkardınız ki bunu...

Alıntı:

birde sürekli bir müftü köpeğinden bahsediyorsunuz unutmayınki islam o kadar zayıf dinki içinde tonlarca münafık olabiliyor malesef

Değerli dostum, konu başından beri sadece ama sadece dikkat çekmek istediğim nokta burasıdır. Neden bütün ideolojilerde ideolojiyi kötülerken, müftü köpeği ve Taliban-El Kaide'den bahsedince suç o kişilerin oluyor? Neden diğer ideolojilere attığınız çamuru, bu sefer bireye yapıştırıyorsunuz?

Objektivite ise, hadi buyrun objektivite... Hitlerin katliamlarının ardında "Evrim" olduğunu söyleyen birinin, Taliban katliamlarının ardında "İslam" olduğunu reddetmesi kadar, hiç bir şey saçma değildir.

Alıntı:

birde unutmadan 124.000 peygamberden bahsediliyor ve peygamberlerin çoğunun ismi kur'anda geçmez nerden biliyorsunuz sümerlerede Allah katından bir rahmet olarak peygamber gelmediğini?sağlıcakla kalın

124.000 peygamber mi? Kitabınızın neresinde, hangi suresinde yazıyor bu? Kuran'ı da mı ben öğreteceğim, kondom tavsiyem gibi...:ranger:

• Adem (Adam)
  • Nuh (Noah)
  • İdris
  • İbrahim (Abram,Abraham)
  • İshak (isaak) : İbrahim’in oğlu (Karısı Saray’dan)
  • İsmail (Samuel-Ismael) : İbrahim’in oğlu (Cariyesi Hacer’den)
  • Yakub (Jakob) : İshak’ın oğlu
  • Lût (Lot): İbrahim’in yeğeni
  • Yusuf (Yasef-Josef)): Yakub’un oğlu
  • Şuayb (Schuaib): Şuayb (a.s), Hz. İbrahim'in torunlarından Mikâil'in oğludur. Annesi ise Hz. Lut'un kızıdır (et-Taber, Tarih, Mısır 1326,I, 167; es-Sa'leb, el-Arâis, Mısır 1951, s. 164; M. Asım Köksal, Peygamberler Tarihi, Ankara 1990, I, 327). Şuayb (a.s) aynı zamanda Musa (a.s)'ın kayınpederi idi. Kızı Safura'yı Musa (a.s) ile evlendirmişti (İbnü'lEsir, el-Kâmil, Beyrut 1965, 177).
  • Musa (Mose) -Harun (Aaron): Kardeş
  • Davud (David): Yakub’un neslinden
  • Süleyman (Salomon) : Davud’un oğlu
  • İlyas (Elija): Harun’un neslinden
  • Elyesa (Elischa): Elyesa' (a.s.), küçüklüğünde kötürüm bir vaziyetteydi. O sırada İsrailoğullarının peygamberi olan Hz. İlyâs, bir gün yahudilerin azgınlığından kaçarak dul bir kadın olan Elyesa'ın annesinin evine sığınmış, kendisini koruyan bu kadının kötürüm oğluna yaptığı dua kabul olunarak Elyesa' sıhhatine kavuşmuştu. Bunun üzerine Elyesa', Hz. İlyâs'a iman edip ona tâbı oldu, hizmetinde bulundu, her gittiği yere onunla birlikte gitti. Hz. İlyâs'tan sonra İsrailoğullarının ıslâhı ile meşgul olan, onlara va'z ve nasihatlerde bulunan Elyesa' Tanrı tarafından peygamberlikle görevlendirildi.
  • Yunus (Jonas): Soyu, Bünyamin vasıtasıyla Ya'kûb (a.s)'a ve onun vasıtasıyla de İbrâhim (a.s)'a dayanmaktadır.
  • Zekeriyya (Zacharias): Soyu Dâvud (a.s)'a dayanmaktadır. Kur'ân'da anılan duâlarından (Meryem, 16/6) anlaşıldığına göre, soyu daha sonra Yâkub (a.s)'a varmaktadır.
  • Zekeriyya (a.s)'ın hanımı İsa (a.s)'ın annesi Meryem'in teyzesi İşâ idi. (el-Kurtubî, Ahkâmu'/-Kur'ân, IV, 69 vd).
  • Yahya (Yohannes): Zekeriyya’nın oğlu
  • İsa (Jesus)

Yukarıda bazı peygamberleri saydım. Gördüğünüz gibi peygamberlik, israiloğulları toplumunda babadan oğula geçen (bazen de yandaş, ya da akraba) bir kurum olmuştur. 124.000 peygamber iddiası inanır arkadaşların kendilerini kandırmalarından başka bir şey değildir.

Arap yarımadası dışında hiç bir coğrafyada bu tür bir peygambere, ya da dini inanca rastlanmamıştır. Bilakis, çok tanrılı inançların izleri vardır. Üstelik bu izler, isimler de araplaştırılmıştır. Abraham-İbrahim, Jacop-Yakup vb.olmuştur.

İbranilerin, mezopotamya inançlarının etkileriyle süslenmiş efsanevi tarihini anlatan bir kitap, önce isa(!), sonra da Muhammed tarafından geliştirilerek dini birer akıma dönüşmüş, daha sonra bu akım, işgal ve ajitasyon çalışmalarıyla tüm dünyayı etkilemiştir.

Hal böyle iken uydurmayın. Bilmiyorsanız fikir yürütmeyin... 124.000 peygamber, yesinler :)

Konu bayağı dağıldı gibi, ne dersiniz...

Evren34 10-02-2011 15:35

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363205)
Değerli dostum ;

Taliban- El Kaide olayından çark edişiniz ve cevaplamayışınızı anlayışla karşılıyorum. Ama lütfen bir tek NOKTA olsun koyunuz şu yazınıza. Anlaşılmıyor...

Size dini ben mi öğreteceğim. Sizin inanç sisteminizde "kölelik" denilen kurum bulunmakta. "Kimini derece derece üsütün yarattık" cümlesini de ben kurmadım...

Değerli dotum ben zaten evrim teknolojik ıvır-zıvır bütünüdür demedim ki? Yazımı tekrardan okuyunuz. Newton fiziği dahi, günümüzde geliştirilmiştir. Her türlü bilimsel ilerleme (buna icatlar da dahil, kuramlarda) ilerlemeye devam eder. Eleştirelerle, doğurduğu sorularda v.b.

Darwin zamanında DNA bilinmiyordu be dostum. Adamın ondan haberi olsa ve maymun-insan DNA sının % bilmem kaç örtüştüğünü bilse kim bilir nasıl sevinirdi :)

Burayı anlamadım, ama yaşıma bir gönderme yapmaya çalışan birinin perilere-cinlere inanıyor olması beni güldürür. Üstelik ağzımla değil.

İngilizler Evrim Teorisi ile mi sömürgeleştirmiş dünyayı? Dostum sizin bir kronolojik hatanız var gibi. Üstelik bunu söyleyen birine hemen şu denmez mi : Arap, İslam ile Teröre bağlamış Dünyayı... Şimdi bir daha düşünün. Dünya üzerinde son köle ticareti, Zanzibar adasında Müslümalar tarafından yapılıyordu. Bir daha düşünün kim ne ile sömürmüş....

İngilizlerin böyle bir takıntısı yok ki. Uluslar arası dil onların ki veya değil, umurlarında değil. Nereden çıkardınız ki bunu...

Değerli dostum, konu başından beri sadece ama sadece dikkat çekmek istediğim nokta burasıdır. Neden bütün ideolojilerde ideolojiyi kötülerken, müftü köpeği ve Taliban-El Kaide'den bahsedince suç o kişilerin oluyor? Neden diğer ideolojilere attığınız çamuru, bu sefer bireye yapıştırıyorsunuz?

Objektivite ise, hadi buyrun objektivite... Hitlerin katliamlarının ardında "Evrim" olduğunu söyleyen birinin, Taliban katliamlarının ardında "İslam" olduğunu reddetmesi kadar, hiç bir şey saçma değildir.

124.000 peygamber mi? Kitabınızın neresinde, hangi suresinde yazıyor bu? Kuran'ı da mı ben öğreteceğim, kondom tavsiyem gibi...:ranger:

• Adem (Adam)
  • Nuh (Noah)
  • İdris
  • İbrahim (Abram,Abraham)
  • İshak (isaak) : İbrahim'in oğlu (Karısı Saray'dan)
  • İsmail (Samuel-Ismael) : İbrahim'in oğlu (Cariyesi Hacer'den)
  • Yakub (Jakob) : İshak'ın oğlu
  • Lût (Lot): İbrahim'in yeğeni
  • Yusuf (Yasef-Josef)): Yakub'un oğlu
  • Şuayb (Schuaib): Şuayb (a.s), Hz. İbrahim'in torunlarından Mikâil'in oğludur. Annesi ise Hz. Lut'un kızıdır (et-Taber, Tarih, Mısır 1326,I, 167; es-Sa'leb, el-Arâis, Mısır 1951, s. 164; M. Asım Köksal, Peygamberler Tarihi, Ankara 1990, I, 327). Şuayb (a.s) aynı zamanda Musa (a.s)'ın kayınpederi idi. Kızı Safura'yı Musa (a.s) ile evlendirmişti (İbnü'lEsir, el-Kâmil, Beyrut 1965, 177).
  • Musa (Mose) -Harun (Aaron): Kardeş
  • Davud (David): Yakub'un neslinden
  • Süleyman (Salomon) : Davud'un oğlu
  • İlyas (Elija): Harun'un neslinden
  • Elyesa (Elischa): Elyesa' (a.s.), küçüklüğünde kötürüm bir vaziyetteydi. O sırada İsrailoğullarının peygamberi olan Hz. İlyâs, bir gün yahudilerin azgınlığından kaçarak dul bir kadın olan Elyesa'ın annesinin evine sığınmış, kendisini koruyan bu kadının kötürüm oğluna yaptığı dua kabul olunarak Elyesa' sıhhatine kavuşmuştu. Bunun üzerine Elyesa', Hz. İlyâs'a iman edip ona tâbı oldu, hizmetinde bulundu, her gittiği yere onunla birlikte gitti. Hz. İlyâs'tan sonra İsrailoğullarının ıslâhı ile meşgul olan, onlara va'z ve nasihatlerde bulunan Elyesa' Tanrı tarafından peygamberlikle görevlendirildi.
  • Yunus (Jonas): Soyu, Bünyamin vasıtasıyla Ya'kûb (a.s)'a ve onun vasıtasıyla de İbrâhim (a.s)'a dayanmaktadır.
  • Zekeriyya (Zacharias): Soyu Dâvud (a.s)'a dayanmaktadır. Kur'ân'da anılan duâlarından (Meryem, 16/6) anlaşıldığına göre, soyu daha sonra Yâkub (a.s)'a varmaktadır.
  • Zekeriyya (a.s)'ın hanımı İsa (a.s)'ın annesi Meryem'in teyzesi İşâ idi. (el-Kurtubî, Ahkâmu'/-Kur'ân, IV, 69 vd).
  • Yahya (Yohannes): Zekeriyya'nın oğlu
  • İsa (Jesus)

Yukarıda bazı peygamberleri saydım. Gördüğünüz gibi peygamberlik, israiloğulları toplumunda babadan oğula geçen (bazen de yandaş, ya da akraba) bir kurum olmuştur. 124.000 peygamber iddiası inanır arkadaşların kendilerini kandırmalarından başka bir şey değildir.

Arap yarımadası dışında hiç bir coğrafyada bu tür bir peygambere, ya da dini inanca rastlanmamıştır. Bilakis, çok tanrılı inançların izleri vardır. Üstelik bu izler, isimler de araplaştırılmıştır. Abraham-İbrahim, Jacop-Yakup vb.olmuştur.

İbranilerin, mezopotamya inançlarının etkileriyle süslenmiş efsanevi tarihini anlatan bir kitap, önce isa(!), sonra da Muhammed tarafından geliştirilerek dini birer akıma dönüşmüş, daha sonra bu akım, işgal ve ajitasyon çalışmalarıyla tüm dünyayı etkilemiştir.

Hal böyle iken uydurmayın. Bilmiyorsanız fikir yürütmeyin... 124.000 peygamber, yesinler :)

Konu bayağı dağıldı gibi, ne dersiniz...

Toparlamak gerekirse ben fransızcadan başka bir dil ile yazınca bu türde problemler çıkıyor kusura bakmayınız , taliban-ı el kaideyi yırttığım yok kesinlikle unutmuşum İnanç sistemleri farklı farklı algılara bölünmüştür islamda hak din islam oluncaya kadar savaşın cümlesinden bazıları kılıç kalkan fikri çıkarırken bazıları bilgiyle fikir üstülüğü fikrini ortaya atar Anlayış burda çok önemlidir siz osmanlıyla beraber gelişimi kapatın kızlar okumasınki hala anlamış değilim kızların niye okutulmadığını çünkü kur'an ve hadislerde kızlarınızı okutmayın kelimesi geçmez Aksine insanlık için İlimin esirgenmesi Helal olunmaz diye bir hadis var taliban tamamiyle kendi fikirlrlerini yaparak katliyam yapmıştır İslam'i kurallar Olamaz ,sizin evrim katliyamlarına gelince ölenlerin tek suçu yahudi,çigene ve diğer milletlerden insan olup avrupada yaşamakdı,Çünkü evrim teori tezine göre aşağı ırklar birgün yok olmaya mahkumdurlar buna göre almanlar kendilerini diğer insanlardan üstün görmüşler ve katliyamlarını gerçekleştirmişlerdir.Dünyadaki yahudiler'e gelince muhakakki onlar özel olmalıdırlar bunca yıl sürgünlerde esir kamplarında ve türlü türlü işkencelerden geçmiş olmalarına rağmen Dünyanın efendisi konumundadırlar Dünya devi markaları elllerinde bulundururlar dinleri gizli kalabilecek derece özeldir Size tavsiyem Werner Sombart'ın Kapitalizim ve Yahudiler kitabını okumanızdır Evrim sadece ingilizler'e güç katan ve dünyada istediklerini yapmalarına olanak sağlıyan teorik bir uydurmadır. Sağlıcakla Kalın

taylan 10-02-2011 17:14

Evrim sadece ingilizler'e güç katan ve dünyada istediklerini yapmalarına olanak sağlıyan teorik bir uydurmadır.

İSLAM sadece araplar'a güç katan ve dünyada istediklerini yapmalarına olanak sağlıyan teorik bir uydurmadır.

Ne kadar birbirine benzedi.

Emperyalistler bilimi ve dini kendi çıkarlarına göre kullanmaya bayılırlar. Evrim kuramı insana hiç bir şekilde özel bir konumu olmadığını hatırlatmıştır. Emperyalistler dünyayı sömürmek için evrim kuramının getirdiği doğal seleksiyon ilkelerini kendi çirkin amaçlarına monte etmişlerdir. Halbuki bir doğal gerçeklik olan doğal seçme mekanizması, toplumların birbirini sömürmesi için değil hayati önem taşıyan bir gerçeği göstermek için kuramlaştırılmıştır. Sosyal Darwinizmin Darwinle hiç bir ilgisi yoktur. Çünkü bu çirkinlikleri müslüman araplar da yapmıştır.

Einstein'in atomla ilgili çalışmalarının bombaya dönüşmesini engelleyememesi gibi.

Esas teorik uydurma inandığınız kutsal sandığınız aslında insan yazması metinlerdir. Gerçeği ancak torunlarınız görebilir.

murted 10-02-2011 17:36

Özetlen, Darwin güçlülerin zayıfları yok ettiğini söylemiştir. Güçlülerin zayıfları yok etme hakkı vardır ya da güçlüler olarak zayıfları yok edelim dememiştir.
Darwin'inki sadece durum tespitidir.

ulpian 10-02-2011 17:45

Alıntı:

murteddd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363329)
Özetlen, Darwin güçlülerin zayıfları yok ettiğini söylemiştir. Güçlülerin zayıfları yok etme hakkı vardır ya da güçlüler olarak zayıfları yok edelim dememiştir.
Darwin'inki sadece durum tespitidir.

Aslında tam olarak bunu bile demiyor Darwin (en azından vurguladığı asıl nokta bu değil). Daha ''fit'' olanın hayatta kaldığını ve genlerini aktardığını söylüyor (survivor of the fittest).

Doğal seçilim aslen, aslan ile ceylan arasındaki rekabet değil. Ceylan ile diğer ceylanlar arasındaki rekabet. Ve aynı şekilde aslan ile diğer aslanlar arasındaki rekabet.

Daha 'fit' olan, aslandan daha iyi kaçabilen ceylan, çiftleşecek ve genlerini aktarabilecek kadar yaşıyor. Diğerleri ölüyor. Aynı şekilde daha 'fit' olan, daha çok ceylan yakalayabilen aslan da, diğerlerine göre daha fazla genlerini aktarabiliyor.

Yani doğal seçilim ''güçlülerin güçsüzleri öldürmesi'' değil. Aynı tür ve aynı popülasyonda en genel anlamıyla daha ''fit'' olan bireylerin diğerlerine göre daha fazla genlerini aktarabilmesi.

Ve bu ''fit'' olmak, sadece güçten, hızdan vs. ibaret de değil. Örneğin karşı cinsler için daha atraktif, çekici olan bireyler de, evrimsel anlamda daha ''fit''. Çiftleşecek daha fazla eş bulabiliyor, böylece diğer hemcinslerine göre genlerini daha fazla aktarabiliyorlar.

Yani ''güçlülerin güçsüzleri yok etmesi'' olayı, zaten Darwin'in evrim kuramının ana mekanizması olan ''doğal seçilim''in çarpıtılmasından ibaret bir karikatür sadece.

murted 10-02-2011 18:02

Alıntı:

ulpian´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363331)
Aslında tam olarak bunu bile demiyor Darwin (en azından vurguladığı asıl nokta bu değil). Daha ''fit'' olanın hayatta kaldığını ve genlerini aktardığını söylüyor (survivor of the fittest).

Doğal seçilim aslen, aslan ile ceylan arasındaki rekabet değil. Ceylan ile diğer ceylanlar arasındaki rekabet. Ve aynı şekilde aslan ile diğer aslanlar arasındaki rekabet.

Daha 'fit' olan, aslandan daha iyi kaçabilen ceylan, çiftleşecek ve genlerini aktarabilecek kadar yaşıyor. Diğerleri ölüyor. Aynı şekilde daha 'fit' olan, daha çok ceylan yakalayabilen aslan da, diğerlerine göre daha fazla genlerini aktarabiliyor.

Yani doğal seçilim ''güçlülerin güçsüzleri öldürmesi'' değil. Aynı tür ve aynı popülasyonda en genel anlamıyla daha ''fit'' olan bireylerin diğerlerine göre daha fazla genlerini aktarabilmesi.

Ve bu ''fit'' olmak, sadece güçten, hızdan vs. ibaret de değil. Örneğin karşı cinsler için daha atraktif, çekici olan bireyler de, evrimsel anlamda daha ''fit''. Çiftleşecek daha fazla eş bulabiliyor, böylece diğer hemcinslerine göre genlerini daha fazla aktarabiliyorlar.

Yani ''güçlülerin güçsüzleri yok etmesi'' olayı, zaten Darwin'in evrim kuramının ana mekanizması olan ''doğal seçilim''in çarpıtılmasından ibaret bir karikatür sadece.

Ulpian, inanır mısın yazarken güçlü ya da zayıf olmanın şartlara ayak uydurabilme becerisi anlamında kullandığımı parantez açıp belirtip belirtmemekte tereddüt içinde kalmıştım. :)

Bu tür içi rekabetin doğal seleksiyonda esas olmasına gelince zaten benim kastettiğim de aslen oydu. Arkadaşın mantalitesindekilere göre evrim kuramı medeni insanlara ya da özel olarak belli bir ırka geri kalmış insanları ya da aşağı gördüğü ırkları yok etme hakkı veriyordu.

Esas vurgu dediğin gibi tür içi olmakla beraber doğal seleksiyon, besin piramidinde aynı yerde olan, aynı canlıları avlayan, aynı ekolojik ortamda yaşayan farklı türdeki canlı grupları arasında da işler. Örneğin besin kaynağı sınırlandığında iki tür kendi aralarında rekabet etdeceklerdir. Bir şekilde (belki türlerden birinin yok olması ile) biyolojik denge kurulacaktır.

Alıntı:

Evet, haklısın. Ortada yanlış bir algı varken bizim buna özellikle dikkat etmemiz lazım.

AerA 11-02-2011 00:21

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363296)
İnanç sistemleri farklı farklı algılara bölünmüştür islamda hak din islam oluncaya kadar savaşın cümlesinden bazıları kılıç kalkan fikri çıkarırken bazıları bilgiyle fikir üstülüğü fikrini ortaya atar Anlayış burda çok önemlidir

Değerli evren34 ;

Neden bu anlayışı kendi ideolojiniz haricine uyğulamakdan çekiniyorsunuz? Siz halen suçu kendi ideolojinizde bireye atıyor ama karşıt görüşde tamamen ideolojiye atıyorsunuz. Kaldı ki suçu attığınız ideoloji olan Nasyonel Sosyalizmin "Evrim" ile uzakdan yakından bir alakası olamaz. Siz tarihdeki bazı olayları yamayacak bir fikir arayışı içerisindesiniz ve bula bula ideoloji olmayan "Evrim" i bulmuşsunuz.

Alıntı:

sizin evrim katliyamlarına gelince ölenlerin tek suçu yahudi,çigene ve diğer milletlerden insan olup avrupada yaşamakdı,Çünkü evrim teori tezine göre aşağı ırklar birgün yok olmaya mahkumdurlar

Evrim teorisi, hiç bir yerinde "aşağı ırk" tanımı yapmamış ve bu olmayan ırkların "yok olması"ndan da bahsetmemiştir. Nereden çıkardınız bunu?

Alıntı:

Evrim sadece ingilizler'e güç katan ve dünyada istediklerini yapmalarına olanak sağlıyan teorik bir uydurmadır. Sağlıcakla Kalın

Klasik yaratışcı jargonu ve alacağı cevap bellidir. Acı ama gerçek ;
"İSLAM sadece araplar'a güç katan ve dünyada istediklerini yapmalarına olanak sağlıyan teorik bir uydurmadır."

124.000 peygambere ne oldu bu arada? Tahmin edeyim yalan oldu. Bir önceki mesajımda verdiğim peygamberler ve yakınlıkları, "görünen köy klavuz istemiyor" dedirten cinsden... Firavun öldü, yaşasın peygamberler. İsrail oğullarının kendi firavunlarına taktığı isimdir, "peygamber"... Babadan-oğula, babadan-oğula :)

Esen Kalınız

Evren34 11-02-2011 13:16

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363374)
Değerli evren34 ;

Neden bu anlayışı kendi ideolojiniz haricine uyğulamakdan çekiniyorsunuz? Siz halen suçu kendi ideolojinizde bireye atıyor ama karşıt görüşde tamamen ideolojiye atıyorsunuz. Kaldı ki suçu attığınız ideoloji olan Nasyonel Sosyalizmin "Evrim" ile uzakdan yakından bir alakası olamaz. Siz tarihdeki bazı olayları yamayacak bir fikir arayışı içerisindesiniz ve bula bula ideoloji olmayan "Evrim" i bulmuşsunuz.

Evrim teorisi, hiç bir yerinde "aşağı ırk" tanımı yapmamış ve bu olmayan ırkların "yok olması"ndan da bahsetmemiştir. Nereden çıkardınız bunu?

Klasik yaratışcı jargonu ve alacağı cevap bellidir. Acı ama gerçek ;
"İSLAM sadece araplar'a güç katan ve dünyada istediklerini yapmalarına olanak sağlıyan teorik bir uydurmadır."

124.000 peygambere ne oldu bu arada? Tahmin edeyim yalan oldu. Bir önceki mesajımda verdiğim peygamberler ve yakınlıkları, "görünen köy klavuz istemiyor" dedirten cinsden... Firavun öldü, yaşasın peygamberler. İsrail oğullarının kendi firavunlarına taktığı isimdir, "peygamber"... Babadan-oğula, babadan-oğula :)

Esen Kalınız

Gördüğünüz üzere bir tek sizin yazdığınız metinleri ciddiye alıyorum,Diğerleri tamamiyle saldırma amaçllı yazılmış yazılar baktığımızda İslam bir teori değil Allah katından insanlara indirildiğine inanılan bir kitap ,asıl siz bana uluslar arası dilin niçin ama niçin ingilizce olduğunu uydurma sebebler dışında açıklayamadınız ne oldu?yoksa yalanmı oldu? :) türlerin kökeni kitabındaki cümleleri kat etmedim lütfen dikkat edin kitabı okudunuzda anlıyacağınız en bariz şeyy belirli bir insan kitlesinin yükseklerde oluşudur savaşarak gelişim konusu sonrasında bazı insanların yok olacağı veyahut (hala daha gülerim buna) maymumsu insan gibi bir türde kalacaklarını anlatmaktadır ve bu teori denen deli saçmasından etkilelenen tüm lideler katliyam girişimlerine başlamıştır başta almanya olmak üzere Rusya(SSCB),Eski Yugoslavya,İtalya Bu devletlerin bu görüşü benimsediği ve çok sayıda insanı SUÇ'suz yere katletdiği görülür,Gelin birde Çin'e bakalım Mao= İlk İş olarak kedi ve köpekleri tüketin zira onlar üretmeden tüketirler. bu cümledeki kedi ve köpekleri siz düşünün gayri ,Genel manada baktığımızda ingilizler bu teoriyle beraber Sonsuz evren anlayışını daha sıkı benimsemiş insnalar üstünde hiç biteremiycekleri bir imparatorluk kurmuşlardır.Yahudiler hakkında daha genişlemesine bilgi için lütfen Kapitalizim ve Yahudiler Kitabını okuyunuz Sağlıcakla Kalın

AerA 11-02-2011 20:57

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363438)
Gördüğünüz üzere bir tek sizin yazdığınız metinleri ciddiye alıyorum,Diğerleri tamamiyle saldırma amaçllı yazılmış yazılar

Değerli Evren34 ;

Teveccühünüz.

Alıntı:

İslam bir teori değil Allah katından insanlara indirildiğine inanılan bir kitap ,asıl siz bana uluslar arası dilin niçin ama niçin ingilizce olduğunu uydurma sebebler dışında açıklayamadınız ne oldu?yoksa yalanmı oldu? :)

İslamın bir teori olduğunu söylemedim. Bir ideoloji olduğunu anlattım. Ve sizin yaptığınızın, İslam adına katledilenler de suçu katledene, başkasının katlettiğinde ise alakasız bir şekilde "Evrim" e atmanız. Lütfen bir silkelenin. Talibanın, El-Kaidenin, domuz bağcısı Hizbullahın borusunu öttürdüğü kitap, sizin Allah katından dediğiniz kitap.

İngilizce neden mi uluslararası dil? Hiç bir fikrim yok. Zamanında (1600-1800) Hindistan-Batı ticaret yolları kraliyetin denetiminde idi, ticarette kullanımı bu yüzden olabilir. An itibarı ilede her alanda kullanılıyor. Yani bunu "Evrim Teorisi" ne çamur atmak için kullanmak kadar saçma bir şey olabilir mi?

Alıntı:

türlerin kökeni kitabındaki cümleleri kast etmedim lütfen dikkat edin kitabı okudunuzda anlıyacağınız en bariz şeyy belirli bir insan kitlesinin yükseklerde oluşudur savaşarak gelişim konusu sonrasında bazı insanların yok olacağı veyahut (hala daha gülerim buna) maymumsu insan gibi bir türde kalacaklarını anlatmaktadır ve bu teori denen deli saçmasından etkilelenen tüm lideler katliyam girişimlerine başlamıştır başta almanya olmak üzere Rusya(SSCB),Eski Yugoslavya,İtalya Bu devletlerin bu görüşü benimsediği ve çok sayıda insanı SUÇ'suz yere katletdiği görülür,Gelin birde Çin'e bakalım Mao= İlk İş olarak kedi ve köpekleri tüketin zira onlar üretmeden tüketirler. bu cümledeki kedi ve köpekleri siz düşünün gayri

Değerli dostum halen aynı yerde adımlamakdan geri durmadınız. "Türlerin Kökeni" isimli kitabı okuyarak çıkardığınız tek sonuç "Katliam" ise, sizin bir katilden ne farkınız var? Yada Pokemon izleyipde, apartmandan aşağı atlayan çocukdan? Alenen, bazı özelliklerinden ötürü baskın bir türün, hayatta kalma şansının fazla olduğundan bahseden bir kitapdır. Ki bu doğrudur. Yalanlanamaz. Bütün dooğa bunun üzerine kurulmuştur. Fakat siz gibi bir kaç kişi, "Türlerin Kökeni"n de bahsedilen tüm türlerin siz olduğu fikrindesiniz. Doğada hiç bir tür, başka bir türe merhamet göstermez. Kaldı ki insan içinde bu geçerlidir. Medeniyetlerin yıkılıp, yerine yenilerinin kurulmasındaki tek sebepde budur...

Almanya, Yugoslavya, SSCB, Çin v.b. ülkelerde yaşanan katliamları "Evrim Teorisi" ne bağlamak en deli saçması şeydir. Somalide cihat ilan edilince kaç kişi öldü? Ne uğruna öldürüldü? Tekrardan 2. Dünya Savaşında Yugoslavya'daki masum halkı katleden, müslüman 13. SS Handjar tümeninin fotoğraflarını ekleyeyim mi?

Dostum birisi atomu parçalamanın yolunu bulur, bir diğeri bundan atom bombası yapar. Bilim ve teknolojiyi kimin nasıl kullanacağını bilemezsiniz. Buradan yola çıkarak bilime ve teknolojiye çamur atmakla, Hitleri "Evrim" ile eşdeğer görmek aynı oranda saçmalıkdır. Bu hususa bir uyanın artık.

Alıntı:

Genel manada baktığımızda ingilizler bu teoriyle beraber Sonsuz evren anlayışını daha sıkı benimsemiş insnalar üstünde hiç biteremiycekleri bir imparatorluk kurmuşlardır.Yahudiler hakkında daha genişlemesine bilgi için lütfen Kapitalizim ve Yahudiler Kitabını okuyunuz Sağlıcakla Kalın

Genel manada baktığımızda, Evrim Teorisi ortaya atıldığında ingilizler sıkı birer Katolik ve Protestandı. Halen öyle oldukları düşünülürse, "Evrim Teorisi" neyi değiştirdi? Dostum bol keseden sallamadan önce lütfen basitçe çürütülecek fikirler üretmeyin.

Darwin zamanı Avrupasında insanlar fosillerin (özellikle dağ tepelerinde ki balık fosillerinin) inancın sınanması adına oraya yerleştirildiği fikrine sahipdi. (Bu fikre halen bir çok yaratılışçı sahiptir.) Söz konusu olan dağ tepelerinde ki balık fosilleri olunca, herkez "Büyük Tufan" (Nuh Tufanı) hikayesine inanmakta idi. Darwin ile aynı zamanda yaşamış ve jeolojinin babası olarak bilinen Charles Lyell, fosillerin dağ başlarında ne şekilde oluştuğunu tespit ettiği halde, İngiliz ve Avrupa dindar yapısını göz önünde bulundurarak bunu açıklayamadı. Yani kısacası "Ne Nuh tufanı, ne inancın sınanması... Zamanında o dağlar sular altında idi" diyemedi adam. Siz halen tutturmuşsunuz Statik Evren modeli... Statik herşey ilahiyat temellidir. Charles Lyell bile bunun en büyük kanıtıdır. Adam değişimi, dinden korktuğu için anlatamamıştır. Bugün yıkılmış "Statik Fikirleri" yamayacak yer arayanlar, o fikirlerin babasıdır zaten. "Evrim" ise, en başından beri değişimden, gelişimden bahsetmiyor muydu?

Lütfen ilk cümlesinden itibaren hemen yalanlanmayacak bir argüman ile çıkın karşıma. Lütfen...

Evren34 12-02-2011 12:40

"Dostum birisi atomu parçalamanın yolunu bulur, bir diğeri bundan atom bombası yapar. Bilim ve teknolojiyi kimin nasıl kullanacağını bilemezsiniz. Buradan yola çıkarak bilime ve teknolojiye çamur atmakla, Hitleri "Evrim" ile eşdeğer görmek aynı oranda saçmalıkdır. Bu hususa bir uyanın artık"

Kalın yazı içine aldığım cümle islam içinde geçerlidir bir bakın ilimin esirgenmesi helal olunmaz diyen bir hadis varken şehhül islam denilen biri kızlar okutulmaz okutulmamlı diyor ve kızlara okul kapatılıyor sağlıcakla kalın

AerA 12-02-2011 20:04

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363604)
Kalın yazı içine aldığım cümle islam içinde geçerlidir bir bakın ilimin esirgenmesi helal olunmaz diyen bir hadis varken şehhül islam denilen biri kızlar okutulmaz okutulmamlı diyor ve kızlara okul kapatılıyor sağlıcakla kalın

Bilim ve teknoloji Tanrı (!) katından geldiği düşünülen, kutsal olduğu iddia edilen bir "kitap" değildir dostum. Hal böyle iken, üniversitelerde veya özel kurumlarda hizmet veren hiç bir bilim insanı, kendi üzerine bombaları bağlayıp patlatarak bilim ve teknoloji için kimseyi öldürmez.

Çünkü ne bilim ne teknoloji uğrunda savaşırken ölürseniz size ahmaklar cennetini vaad etmez. Ama eğer yeterince ahmak iseniz, sözüm ona Tanrı sözü olduğunu düşündüğünüz her fikir için, kendinizde dahil tüm insanlığı yok edersiniz.

Peki, siz hangisisiniz?

Evren34 12-02-2011 21:29

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363689)
Bilim ve teknoloji Tanrı (!) katından geldiği düşünülen, kutsal olduğu iddia edilen bir "kitap" değildir dostum. Hal böyle iken, üniversitelerde veya özel kurumlarda hizmet veren hiç bir bilim insanı, kendi üzerine bombaları bağlayıp patlatarak bilim ve teknoloji için kimseyi öldürmez.

Çünkü ne bilim ne teknoloji uğrunda savaşırken ölürseniz size ahmaklar cennetini vaad etmez. Ama eğer yeterince ahmak iseniz, sözüm ona Tanrı sözü olduğunu düşündüğünüz her fikir için, kendinizde dahil tüm insanlığı yok edersiniz.

Peki, siz hangisisiniz?

Dikkat ettiyseniz diğer sözde müslümanlar gibi küfürler şunlar bunlar ve klavye delikanıllığı yapmadım,Buda bahsettiğiniz anlayış konusuyla birebir örtüşür ben müslümanım ilimle uğraşırım İlk ayetlerdede olduğu gibi Okurum!kimseyide öldürmem,Dinde zorlama yoktur sözü benim için en büyük deilil isteyen istediğine inanan bilir,Bahsi geçen örgütleri inanın bende zerre kadar sevmem temizlik imandandır diye bir hadis varken pislikleri yüzlerinden akar ve kendilerine müslüman derler

Not: Bu arada noktalama işaretleri için türkçe dersi alıyorum.Eksik noktalama için özür dilerim

AerA 12-02-2011 22:55

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 363716)
isteyen istediğine inanabilir

Değerli Evren34 ;

Veya inanmayabilir :)

Esen Kalınız

Termo 16-02-2011 11:52

Yeni bir Karun Kahya müridi mi?

Evren34 16-02-2011 15:05

Alıntı:

Termo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364517)
Yeni bir Karun Kahya müridi mi?

Sevgili dostum konu ile ilgili yazsaydınız inanın sevinirdim ama boşlar tartışma ve bilgi öğrenme formuna yakışmıyor Hy Adlı kişiyi sevmem buda hakarete dönüştüğü için forumda uyarı aldım Tarafsız bir formumuz olduğu için Yönetici arkadaşlarıda burdan kutluyorum ama ısrarla bilmeni isterimki İslam hy denen şahışdan ibaret değil Esen kalın.

Termo 16-02-2011 15:10

Bu ileti konudan bağımsız konuya ilgisiz ileti girmiş bir vatandaşaydı.İslamı Harun Yahya'dan ibaret sandığımızı mı sanıyorsun.Ya güzel kardeşim sorun cahil olman değil, hakkaten kendini alim sanman.

Evren34 16-02-2011 15:18

Alıntı:

Termo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364554)
Bu ileti konudan bağımsız konuya ilgisiz ileti girmiş bir vatandaşaydı.İslamı Harun Yahya'dan ibaret sandığımızı mı sanıyorsun.Ya güzel kardeşim sorun cahil olman değil, hakkaten kendini alim sanman.

aslında söz sırası geldiği için yazıyorum kuran ourken herkes alim evrimi okurken araştırmalı öylemi? :) alim değilim aklıma takılan bir kaç soru sordum evrimle ilgili ama cevap tırt yani yok işte bana göre evrim çöktü hadi kal selametle

Termo 16-02-2011 15:21

Evet hele müslümanlar topyekün alimdir.Sadece bilse neyse birde harikulade düşünceleri, ileri derece mantıklı çıkarımları vardır.O yüzden evrim bir dindir, saçmadır.Yoksa herşeyi ama herşeyi cevaplardı.Yer çekimi de uydurma zaten, meleklerin ayaklarımızı toprağa çakmasından başka birşey değil.Kafan güzelmiş güle güle kullan, selametle.

Evren34 16-02-2011 15:27

Alıntı:

Termo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364559)
Evet hele müslümanlar topyekün alimdir.Sadece bilse neyse birde harikulade düşünceleri, ileri derece mantıklı çıkarımları vardır.O yüzden evrim bir dindir, saçmadır.Yoksa herşeyi ama herşeyi cevaplardı.Yer çekimi de uydurma zaten, meleklerin ayaklarımızı toprağa çakmasından başka birşey değil.Kafan güzelmiş güle güle kullan, selametle.

vaybe arkadaşıma bak :) tabi aslında savaşarak evrimleşme iyidir ,tabi sakat ,deli,bir takım hasta İNSAN'ları öldürmek iyidir,Tabi aslında maymunumsu insanlar farz etmek iyidir,İyidir iyidir Evrim bal şekerdir:) size afiyet olsun ben almıyayım kafanızada bu düşüncelerde olduğu için teşekkür etmeyliyim yoksa nasıl doğruyu bulucaktık hadi kalın selametle :)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:14 .