![]() |
Evrim'e bakış
Türlerin kökeni yazıldığı zaman Dünyada tamamiyle durağan yani haraketsiz sabit evren teorisi düşünülüyor ve kabul ediliyordu sonsuzdan beri gelen bir evren görüşüne ters düşmeyen bir tez geliştirmiş olan darwinin gezileriden çıkardığı notlar neticesinde bu teoriye can verdiği düşünülür tezlerde türlerin birbirleriyle savaşarak gelişim (evrim) içinde oldukları söylenir fakat şöyle bir durum var buzulçağından beri ortaya çıkan bir aslan milyonlarca yıl savaşmasanına rağmen evrimleşmemiştir bu ilginçtir veya dinazorlardan bize kadar gelen sayılı canlılarlardan timsahlar bile şekil değişikliğine uğramamıştır bu yönden baktığımızda evrimin aptal bir insan tarafından yaratıcı inkar eden durağan evren modeline destek amaçlı ortaya çıkardığı bir savsata diyebilirim ben ayrıca evrimi koyuca savunan arkadaşlardan cevaplar bekliyorum size göre aslan oluştuğunda yada evrimleştiğinde ne yiyceğine nasıl karar vermiştir?şans eseri ordan bir antilop geçerken dur şunu bir deniyeyimmi demiştir?yada temellerinde durağan evren olan görüş için sonsuz enerjiye sahip bir evren nasıl var olabilir?yani güneş nasıl sonsuza kadar yanabilir? Saygılarımla
|
buzulçağından beri ortaya çıkan bir aslan milyonlarca yıl savaşmasanına rağmen evrimleşmemiştir
Hatalı bir cümle. Öncelikle aslanların da dahil olduğu Panthera cinsi kedigillerin evrimsel kökeni 3.8 milyon yıl öncesine kadar uzanır. http://www.earthhistory.org.uk/wp-content/cats.jpg http://www.fossilsasart.com/images/poster2_cat.jpg dinazorlardan bize kadar gelen sayılı canlılarlardan timsahlar bile şekil değişikliğine uğramamıştır Bu da yanlış bir bilgi. Timsahların atalarının bacakları daha uzun ve gövdeleri yerden daha yüksekti. http://4.bp.blogspot.com/_0Ze1M4BD12...0/duckcroc.jpg http://wierdsciencecontroversies.blogspot.com/ Öncelikle aslan ne yiyeceğine bir anda karar vermemiştir. Etçillik yani bir başka deyişle avlanma stratejisi kambriyen dönemindeki faunalardan bu yana gelen bir özelliktir. Yani avcı hayvan denilen şeyin kökeni kambriyene kadar iner. Bir başka deyişle aslanın ne yiyeceğine onun sürüngen ataları olan carnivorlar karar vermiştir. Carnivora sınıfının memeli faunasındaki devamı bu etçillerdir. Kedigillerin et diyeti 300 küsur milyon yıllık bir süreç içinde gelişmiştir. Avcılık ve etçil beslenme dinozorlardan memelilere geçmiştir. Dolayısıyla bir T-rex'in bir otçul dinozorun peşinde koşmasıyla, bir aslanın bir antilop peşinde koşması aşağı yukarı aynıdır. Güneşimiz orta büyüklükte bir yıldızdır. Aşağı yukarı 2 milyar yıl kadar bir ömrü kalmıştır. Bu süreçten sonra giderek şişerek bir kırmızı deve ondan sonra da sönük bir beyaz cüceye dönecek ve en sonunda da kaybolacaktır. Bu esnada evrenin başka yerlerinde yeni yıldızlar ve onların etrafında yeni yaşam alanları barındıran gezegenler oluşacak bu gezegenlerde şartlar uygun olduğunda yaşam filizlenecektir. |
Alıntı:
Öncelikle kuruğunuz cümleleri noktalama işaretleri ile süsleyiniz. Ki bu yolla ilkokulu olsun bitirdiğiniz izlenimine kapılırız. Siz kaç yaşındasınız... Durağan evren modeli ilahiyat temellidir. Neden bu yıkılmış fikri, evrim teorisine mal etmeye uğraşıyorsunuz. Cami megafonlarından sizleri bu YALAN ile mi kandırıyorlar. Evrim devinim, değişim ve süreliliktir. Hal böyle iken durağan evren modeline karşıdır. Kaldı ki yazdığınız yazıyı okumazmısınız siz. "Evrimden önce hakim olan duragan evren modeli" demesini biliyorsunuzda, utanmadan bunu nasıl teoriye mal edebiliyorsunuz. Tanrını yarattığının değiştirilemeyeceği gibi AHMAKÇA bir fikir, evrenin durağan olduğu inancını doğurmuştur. Ama biz bugün biliyoruz ki, değiştirilemez denilen herşey değiştirilmekte. Alıntı:
Alıntı:
Hayat değişimdir, durağanlık değil. Evrim değişimdir durağanlık değil. Sadece bir kez olsun, yorum yaptığınız konu hakkında bilginiz olsun. Aksi halde :flock: dan farkınız kalmaz. |
Alıntı:
statik evren (durağan evren)'i okumanızı tavsiye ederim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bizim milletimizde malesef çokca görülüyor statik evren tanrının olmadığını asla bir yaratıcının olmamıycağını ve evrenin sonsuz büyüklükte ve sonsuzdan beri geldiğini savunur teoridir.şimdi gelelim ingiltereden çıkıp sözde yolda öğrendiği fikirlerden bakın evrim varmış ve ben bunu teoriye dökücem diyen kişiye evet 10 yaşından yada size tölerans göstereyim 15 olsun yaşındaki çocuk darwinin ortaya attığı fikirleri düşünebilir hemde darwinden ve fikrinden haberdar olmadan aslan için bir yiycek meselesi sordum tamamiyle kendi tezini çürütücek açıklamalar yaptı arkadaş buzulçağından sonra ortaya çıkan aslanlar malesef evrimleşmemişler olduğu gibi yaratılmışlardır.Çünkü buzul çağında bir çok hayvan ölmüştür nesli tükenmiştir.Şimdi kılavuz bu kadar yakınken bir Ahmağın O zamanki ingiliz liderlerini menun etmek için ortaya attığı teori müsvvedesini niçin gaile alayım? fikirleri Hitler'e ilham olup Arı Irk gibi saçma sapan bir düşüncenin fikir babasını nasıl olurda gaile alırım? En Güzel cevap bilimde saklı merak etmeyin karanlık enerji çözüldüğünde Allah'ın varlığınında İspatı Olucak Son Olarak O Değerli adamdam bir söz :) gede çık işin içinden 4. "En aykırı fikirleri savunduğum zamanlarda bile, Tanrının varlığını inkar edecek bir ateist olmadım" (John Fordyce'e mektubu, 7 Mayıs 1879) Darwin Bunun üstüne sormazlarmı adama hem tesadüf hem tanrı bu ne yaman çelişki böle diye? |
Evren34 Darwin teist değildi ancak Evrim teorisinin tanrıyı inkar ettiği düşüncesini sevmiyordu bazı okudugum yer lerde agnostik olduğu söyleniyordu.İnançlı biri değildi ama merak etmeyin.Ayrıca inansa ne değişecek ki?Evrim teorisini geliştiren çok teist,deist insan var.Zihniyetiniz çok alışagelmiş.Hiç farkı yok diğerlerinden.
|
Alıntı:
Alıntı:
Hal böyle iken Evrim bunu desteklemez. Kaldı ki değişimden bahseden bir fikir statikçiliği reddediyor demektir. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Aşağıda resim başka kimin fikirlerinin,başka kime kaynak olduğu hakkında açıklayıcı olacak ve bir süreliğine sesinizi kısacaktır. Ama cehalet heryerde bağıracak bir platform bulur. http://thomaspdaly.com/blog/wp-conte..._poster-vi.jpg Alıntı:
Alıntı:
Basitçe izah edeyim, üniversite öğrencisi beyninizde yer tutsun. Evrim ilk oluşan canlının devamlı modifikasyonlarala günümüze kadar değişerek geldiğini izah eder. Peki bu ilk canlı nasıl oluştu? İster Tanrı diyiniz, ister başka bir şey... Ama Evrim Teorisi ilk oluşumla ve hali ile bir Tanrı fikri ile ilgilenmez. Bilimin hiç bir dalı ilgilenmez. Telkrar edeyim, üniversite öğrencisi beyninizde yer tutsun, Tanrı metafiziktir, bilim epistemoloji... Anladınız mı? Alıntı:
|
Alıntı:
Resim için tek mantıklı söz : Onlar İslam Kurallarını Uyguluyorlar,Hitler ve Onun Akabinde İngilizler biz üstün ırkız sizin herşeyinize sahip olabiliriz diyorlardı. |
''Etme cahille muhabbet, küstürürsün; silme cam kırığıyla dötünü, kestirirsin.'' demiş atalarımız, demişler de elbette boşa dememişler bunu. Bu kadar pişkince salladığını ve de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu gördükten sonra küseceğini sanmadığımdan bir iki bir şey şeyettirmek istiyorum.
Alıntı:
Alıntı:
Evren, Bing Bang ile ortaya çıktı, sonsuzdan beri yoktu, sonradan ortaya çıktığına göre onu bir var eden olmalı, o da Allah olsun diyorsun. Alıntı:
Alıntı:
Çocuk mocuk düşünemez onları, senin tayfa ise hiç düşünemez. Adam sizin bugün bile anlayamadığınız şeyi yüz elli sene evvel elindeki kısıtlı imkanlara rağmen ayakları (artık yıkılmayacak şekilde) yere basacak bir şekilde ortaya koyabilmiş. Her bilimsel çalışma da birilerinin kuyruğu yanık it gibi gezip de çöktü, çürüdü diye maval atmasına rağmen ne kadar haklı olduğunu 'kabak' (mümkünse su kabağı) gibi ortaya koymaktadır. Hitler'e bakıp Darwin'e çamur atan sana ben Usame Bin Ladin'in, Taliban'ın yaptıklarına bakıp Muhammed hazretleri (melek olduğunu varsayıyoruz inandığınız gibi) bunlardan sorumludur desem ne cevap vereceksin? Demek İngiliz büyüklerine yaranacakmış ha? Başkasının yalanlarını bize iteklerken kendi yalanlarını da araya katmanı sevdim. Özgün bir maval koymuşsun ortaya bu kez. Darwin'in yıllarca fikirlerini açıklamaktan çekindiğinden, açıklayınca da belli kesimlerin ona yaptıklarından bihabersin tabi. Salla babam salla, cehalet kötü ahlakla birleşince ondan korkacaksın. Alıntı:
Evrim teorisinin tanrı fikriyle çelişmesi söz konusu değildir. Ha sizin masal kahramanlarınızın çamurdan adam yarattığı masalları çöpe atar ama bu dinlerin üzerindeki bir Tanrı fikriyle çatışmak zorunda değildir. Üstelik bizi vareden olası bilinçli bir varlık pekala evrimle de canlıları birbirinden türetiyor olabilir, keyfinin kahyası mısın? Son olarak, köpekler istedi diye atlar ölmüyor sevgili Evren. Sen sadece bir kurbansın, o yüzden sana da senin gibilere de fazla kızmıyorum. Dini ateistlerden mi öğreniyorsun mesela sen? Hayır tabi ki. Eleştirdiğin şeyi de, onu ortaya koyanlardan öğren, ona düşman olanlardan değil. sonrasında bir kıyaslama yap. İşin aslını öğrenmemekte direttiğin sürece cehaletinin sorumlusunun bizzat sen olacağını aklından çıkarma. Kolay gelsin... |
[QUOTE=Evren34;361925]İlk Öncelik olarak şunu belirteyim devletlerde her zaman görünen güç devleti yönetmez. tıpkı 19.yy ingilteresi gibi devamda sunu belirtmek isterim ingilizler sürekli diğer toplumlardan farklı şekiller yaparlar en basit örneği sağdan direksiyondur.bunu yapabilmeleri için o zamanlar bir teori saçmalığına gerek vardı lider kadrosundan birileri Bir Ahmağa bu bişiler bizi yücelticek diye söylenimde bulunmuşlardır Diğer Irkları aşağı ırk gösterip gelişmekte olan insanlar diye adlandırması teorinin ne kadarda saçma olduğunu gösterir çünkü aşağı ırk dediği insanlardada ağız göz burun tam olması gerektiği gibidir :)
QUOTE] Bunları ayak üstü yazdın sanırım, epey iyisin bu konuda. Bir el at şu bizim dizilere her hafta 90-100 dk.lık konu bulmakta zorlanıyor garipler. Hem de yolunu bulmuş olursun. Hımm, o İngiliz ırkını yüceltmek için uydurmuş, sonrasında Almanlar, İtalyanlar falan üzerlerine alınmışlar, böyle mi diyorsun? Ayrıca ben de yıllardır direksiyonları neden solda bu lavukların diye düşünüp dururdum. Ve gene ırkçılığın yanlışlığını temellendirirken kullandığın argümana bayıldım. Irkçılık yapacaklarına bir gözlük alsalar sorun kalmazmış demek. Alıntı:
|
Size göre aslan oluştuğunda yada evrimleştiğinde ne yiyceğine nasıl karar vermiştir?
Sayın Evren, sorunuz tam olarak buydu. Ben bu soruya carnivorların yani yırtıcıların diyetinin kökeni aşağı yukarı 300 milyon yıldır diyerek bu işin evrimsel bir geçmişi olduğunu belirttim. Pantera leo cinsi kedi sınıfının da kökeninde ilk memeli grupları vardır. Yani hepsi tüm memelilerde olduğu gibi sürüngen-memeli ara türü olan terapsidanın kollarından türemiştir. Yırtıcılık genetik olarak sürüngenlerden memelilere geçmiştir. Sürüngenlere de kambriyen faunalarından mirastır. Yani pantera sınıfı bir anda yaratılmamıştır. Ne yiyeceğine atalarından aldığı genetik bilgi ile karar vermiştir. Panteralar avcıdır. Otçullarla beslenir. Tıpkı ataları olan carnivorların otçul dinozorları avlaması gibi. Burada kendi tezimle çelişen bir kısım göremiyorum. buzulçağından sonra ortaya çıkan aslanlar malesef evrimleşmemişler olduğu gibi yaratılmışlardır Buzul çağının kılıç dişli kaplanları öncesiz değildir. Yukardaki şemada gösterilmiştir. Tüm kedigiller aynı ortak atadan türemiştir. Bu yırtıcılar da atalarından aldıkları özellikleri devam ettiren bir av diyeti uyguladılar. Kılıç dişli kaplanlar bugün yok. Ama torunları yaşıyor. O uzun dişlerin bir avantajı olmasa gerek ki günümüze kadar ulaşmamış. Torunlarındaki diş uzunluğu oldukça kısa atalarına göre. Demek ki bir evrim var. Zaten olduğu gibi yaratılmıştır diyen birine evrimi anlatmanın boş bir çaba olduğunun farkındayım ben sadece yırtıcıların et diyetinin kökenini anlatmaya çalıştım. |
sevgili evren...
size göre nuh sadece kedigillerden bir tane çift mi aldı bu durumda..... yoksa aslan kaplan puma çıta jaguar kedi hepsinden birer çift mi aldı... işte dindar kardeşlerimizin açmazı... masalla gerçeği birleştirmek zorundalar... ne diyelim kolay gelsin :D |
YUkardaki şemayı düzelttim. Pantera cinsi kedilerin evrim ağacını gösteren detaylı bir resim.
http://img141.imageshack.us/img141/4307/poster2cat.jpg İşte memeli ailesinin ilk üyeleri. Detaylı bir site. Fosil buluntularla birlikte. http://fingerlakesfossilfarm.org/mammal_fossils.htm Dinictis, kedilerin atalarından biri. http://fingerlakesfossilfarm.org/mam...frontal-01.jpg |
Hyaenodon. Kedigillerin ve tüm memeli yırtıcıların atalarından.
http://media-2.web.britannica.com/eb...4-604A9A40.jpg Tüm canlıları birbirinin içinden çıkar. Hiç bir canlı olduğu gibi yaratılmamıştır. Canlılar değişen şartlara adapte olmazsa soyları tükenir. Geçmişte yaşamış binlerce tür bugüne oldukça az sayıda fauna bırakarak evrimsel misyonlarını tamamlamıştır. Yırtıcılar kambriyen döneminden beri YAŞAM YAMYAMCADIR tezini doğrulamaktadır. |
Alıntı:
Bu nasıl bir hayvanlıktır. Kendinizde bunu mantıklı görebiliyorsanız eğer, bu hayvanlığa ortaksınız demektir. İnsanların stadyumlara doldurularak kalaşnikof tüfeklerle öldürülmesini "İslamın Kurallarını Uygulama" olarak gören her kişinin tez elden yok edilmesinde tüm Dünya adına hayır vardır... Alıntı:
http://2.bp.blogspot.com/_1QW1tVTi9Z...olf_hitler.jpg Buda "Bizde ari ırkız" diyerek Alman üniforması giymiş müslüman Naziler (13. Waffen SS Handjar Tümeni - Tamamı müslüman) ve yine Kudüs Müftüsü olacak Hitlerin köpekçiği... Alınız kapak olsun... http://www.bilginozkaynak.com/resiml...lers_army2.jpg Alıntı:
|
Dini Masal olarak görenler Niçin evrimi tamamiyle masal uydurma hatta bir gerizekalının ingilizleri üstün görmesine olanak sağlayan bir teorisini uydurma görenlere bu kadar saldırıyor anlamış değilim.Sevgili kardeşim sende resimlerde belirtmişsin Güçlü kimse ondan yana olucaksın buda o savunduğunuz evrim denen teoride mevcut.Lütfen iyi okuyun açıp sadece kuranı okumak ve bilmeden evrim vardır demek tamammiyle budalalık çünkü daha tanrıyla tanrısızlık arasında bir yol bulamayan adam tesadüf eseri olabilirmi acaba diye birşeyler yazıyo bugün ateizim size mantıklı gelebilir şöyle bir örnek vereyim eğer sonsuza kadar gidebilseydik herşeyin başlangıcında bir tanrının olduğunu bir yaratıcının olduğunu görürdük siz aklın düşünemiyceği bir uzaklıktaki var olan bir şeyi hayır olamaz diyorsunuz şimdi tutup beni cahillikle yalancılıkla suçlayan kardeşlerime İlk Olarak türlerin kökenini okumasını ve ordaki (sizin iddanızla tıpkı kurandaki gibi ) saçmalıklarını ardından Das kapital'i okumalarını tavsiye ederim çünkü bir takım yanlışları ancak okuyarak görebilir anlıyabilirsiniz çıkıp bir gerizekalı ingilizleri üstün ırk olarak görmek ve dünyaya süper güçlü olmanında vermiş olduğu hikmetle kabul ettiricek bende bunu kabul edicem Yok öyle yok.
Allah, her canlıyı sudan yarattı. İşte bunlardan kimi karnı üzerinde yürümekte, kimi iki ayağı üzerinde yürümekte, kimi de dört (ayağı) üzerinde yürümektedir. Allah, dilediğini yaratır. Hiç şüphesiz Allah, herşeye güç yetirendir.Nur 45 O inkar edenler görmüyorlar mı ki,göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? Enbiya 30 Ayrıca belirtmek isterim islam kurallarına bu kadar katı diyenler yaklaşık olarak söylüyeyim rakam hakkında bilgim yok 1.000.000 'a yakın ırk temizleme işlemi normalmiydi?gaz odaları toplama kamplarında İnsan'a işkenceler normalmiydi? yahut afrikadaki insanlara maymunumsu demek normalmiydi? emin olun sizden çok kitap okudum tarihi bilgilerim kesinlikle yalan uydurma değildir,Sadece sizde doğrular yüze vurulunca hazımsızlık olayı var Kanıt olarak wikipedia'dan yazılar vermeyin harun yahya ne kadar sahtekarsa wikide öyle önüne gelen bilgi yazabiliyor dolayısı ile bilgiler gerçeklik teşkil etmemiktedir. |
Alıntı:
Yazdığınız yazılar içeriksiz olmakla beraber halen noktalama işaretlerinden yoksun. Okuyan kişiler eğitim durumunuz hakkında tereddüdte. Ama ısrarla devam ediyorsunuz. Bu şekilde kimse sizi anlayamaz zaten. Teorinin neresinde güçlünün yanında olunması gerektiği yazıyor? Teorinin neresinde İngilizler üstün görülmüş? Yahu madem bilmiyorsunuz, ahkam kesmeyin. Yazık... Kaldı ki ben resimlerle onu mu belirtmişim? Noktalama işaretlerinden yoksun yazınızın yanında, sizde anlama yatiside noksan galiba? Alıntı:
İngilizin üstün ırk olduğu Türlerin Kökeninde yazmaz. Mahalle caminizin imamı, yalan söylemiş size. Sizde yemişsiniz. Bana Das Kapital okumamı tavsiye etmenize gerek yok. Ben onu ezbere bilirim. Lakin işin komik tarafı orada da ırkların üstünlüğünden bahsetmez. Sahi okuyun dediklerinizi siz okudunuz mu? Yazmayı bilmiyorsunuz belki okumanız vardır? Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Söyleyebilecek hiç bir şeyiniz kalmamış, bu mesajınızda da atmış-tutmuşsunuz...:pop2: Kolay gelsin :) |
Alıntı:
ek olarak Türlerin kökenindeki Teorinin Zorluğunu okuyunuz.İnsana yapılan Her türlü işkenceye kayıtsız kalmam demek istediğim Her İdeolojinin kendine göre kuralları var bu kurallara göre temizlik yapıldı.Evrim tamamiyle ingiliz bir delinin uydurmasıdır bizde bir söz vardır bir deli bir kuyuya bir taş attı kırk akıllı çıkaramıyor diye darwin ahmağı evrim diye bi masal attı ortaya ki sonraki yazılarından ve mektuplarındanda anlaşılacağı gibi acaba ikileminde kalmış acaba yanlışmı diye Akıllı bir insan ihtimallere pay bırakmaz bunun içinde tesadüf asla olamaz. |
Alıntı:
Nerede doğup büyüdüğünüz önemli değil. Eminim ki Fransızcada da noktalama işaretleri vardır. Yanılıyor muyum? Alıntı:
Niye uyduruyorsunuz ki? Yahu yalan söylemek bedava ama, niye söyleyesiniz ki? Size yakıştıramadım. Alıntı:
Alıntı:
Sizler önkabüllere sıkı sıkıya bağlı kişiler olduğunuzdan, kendi fikirlerinize eleştirel gözle bakabilme yetileriniz pek gelişmemiştir. Siz asla eleştirmez olduğu gibi kabul edersiniz. Darwin daha ne yapsın, kendi teorisini kendi eleştirmiş. Hatta sonrasında aklına takılanları insanlarla paylaşmış, mektuplar yazmış... Benim aklıma takılanı belki başkası çözümler diye. Oysaki siz bunu bile sadece "ikilemde kalmak" olarak görmektesiniz. Esen Kalınız. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yazınızın tamamının elle tutulur bir yönü olmadığı gibi baştan aşağıya yalan dolan... Uluslararası dilin İngilizce kabul görmesinde İngiliz ırkçılığının etkili olduğunu savunan bir bireyin (sizin) tapındığı kitap Arapça. Bu nasıl bir mantıksızlık. Tüm insanlığı alakadar eden dil Arapça mı? Saçmalamayın ve bir ara kendinize gelin... Alıntı:
Newton hakkında örnek vermeden önce Newtonian fiziğinin geliştirilmiş ve parçacık boyutuna indirgenmiş halinden haberiniz mi yok... Kuantum derler hani? Merakımdan soruyorum, kuantumun ne demek olduğunu biliyormusunuz? Alıntı:
Alıntı:
Madem öyle, bana Talibanı - El Kaideyi açıklayın? İslam fikrine bulaşıpda vardıkları yol, bulundukları konum (terorist örgüt) nasıl bir yoldur? Madem evrim fikirleri = katliam, İslam = Terorizm oluyor o zaman... Kafanızı çalıştırın, omzunuzun üzerinde boşuna yer işgal etmesin. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Taliban- El Kaide olayından çark edişiniz ve cevaplamayışınızı anlayışla karşılıyorum. Ama lütfen bir tek NOKTA olsun koyunuz şu yazınıza. Anlaşılmıyor... Size dini ben mi öğreteceğim. Sizin inanç sisteminizde "kölelik" denilen kurum bulunmakta. "Kimini derece derece üsütün yarattık" cümlesini de ben kurmadım... Alıntı:
Darwin zamanında DNA bilinmiyordu be dostum. Adamın ondan haberi olsa ve maymun-insan DNA sının % bilmem kaç örtüştüğünü bilse kim bilir nasıl sevinirdi :) Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Objektivite ise, hadi buyrun objektivite... Hitlerin katliamlarının ardında "Evrim" olduğunu söyleyen birinin, Taliban katliamlarının ardında "İslam" olduğunu reddetmesi kadar, hiç bir şey saçma değildir. Alıntı:
Yukarıda bazı peygamberleri saydım. Gördüğünüz gibi peygamberlik, israiloğulları toplumunda babadan oğula geçen (bazen de yandaş, ya da akraba) bir kurum olmuştur. 124.000 peygamber iddiası inanır arkadaşların kendilerini kandırmalarından başka bir şey değildir. Arap yarımadası dışında hiç bir coğrafyada bu tür bir peygambere, ya da dini inanca rastlanmamıştır. Bilakis, çok tanrılı inançların izleri vardır. Üstelik bu izler, isimler de araplaştırılmıştır. Abraham-İbrahim, Jacop-Yakup vb.olmuştur. İbranilerin, mezopotamya inançlarının etkileriyle süslenmiş efsanevi tarihini anlatan bir kitap, önce isa(!), sonra da Muhammed tarafından geliştirilerek dini birer akıma dönüşmüş, daha sonra bu akım, işgal ve ajitasyon çalışmalarıyla tüm dünyayı etkilemiştir. Hal böyle iken uydurmayın. Bilmiyorsanız fikir yürütmeyin... 124.000 peygamber, yesinler :) Konu bayağı dağıldı gibi, ne dersiniz... |
Alıntı:
|
Evrim sadece ingilizler'e güç katan ve dünyada istediklerini yapmalarına olanak sağlıyan teorik bir uydurmadır.
İSLAM sadece araplar'a güç katan ve dünyada istediklerini yapmalarına olanak sağlıyan teorik bir uydurmadır. Ne kadar birbirine benzedi. Emperyalistler bilimi ve dini kendi çıkarlarına göre kullanmaya bayılırlar. Evrim kuramı insana hiç bir şekilde özel bir konumu olmadığını hatırlatmıştır. Emperyalistler dünyayı sömürmek için evrim kuramının getirdiği doğal seleksiyon ilkelerini kendi çirkin amaçlarına monte etmişlerdir. Halbuki bir doğal gerçeklik olan doğal seçme mekanizması, toplumların birbirini sömürmesi için değil hayati önem taşıyan bir gerçeği göstermek için kuramlaştırılmıştır. Sosyal Darwinizmin Darwinle hiç bir ilgisi yoktur. Çünkü bu çirkinlikleri müslüman araplar da yapmıştır. Einstein'in atomla ilgili çalışmalarının bombaya dönüşmesini engelleyememesi gibi. Esas teorik uydurma inandığınız kutsal sandığınız aslında insan yazması metinlerdir. Gerçeği ancak torunlarınız görebilir. |
Özetlen, Darwin güçlülerin zayıfları yok ettiğini söylemiştir. Güçlülerin zayıfları yok etme hakkı vardır ya da güçlüler olarak zayıfları yok edelim dememiştir.
Darwin'inki sadece durum tespitidir. |
Alıntı:
Doğal seçilim aslen, aslan ile ceylan arasındaki rekabet değil. Ceylan ile diğer ceylanlar arasındaki rekabet. Ve aynı şekilde aslan ile diğer aslanlar arasındaki rekabet. Daha 'fit' olan, aslandan daha iyi kaçabilen ceylan, çiftleşecek ve genlerini aktarabilecek kadar yaşıyor. Diğerleri ölüyor. Aynı şekilde daha 'fit' olan, daha çok ceylan yakalayabilen aslan da, diğerlerine göre daha fazla genlerini aktarabiliyor. Yani doğal seçilim ''güçlülerin güçsüzleri öldürmesi'' değil. Aynı tür ve aynı popülasyonda en genel anlamıyla daha ''fit'' olan bireylerin diğerlerine göre daha fazla genlerini aktarabilmesi. Ve bu ''fit'' olmak, sadece güçten, hızdan vs. ibaret de değil. Örneğin karşı cinsler için daha atraktif, çekici olan bireyler de, evrimsel anlamda daha ''fit''. Çiftleşecek daha fazla eş bulabiliyor, böylece diğer hemcinslerine göre genlerini daha fazla aktarabiliyorlar. Yani ''güçlülerin güçsüzleri yok etmesi'' olayı, zaten Darwin'in evrim kuramının ana mekanizması olan ''doğal seçilim''in çarpıtılmasından ibaret bir karikatür sadece. |
Alıntı:
Bu tür içi rekabetin doğal seleksiyonda esas olmasına gelince zaten benim kastettiğim de aslen oydu. Arkadaşın mantalitesindekilere göre evrim kuramı medeni insanlara ya da özel olarak belli bir ırka geri kalmış insanları ya da aşağı gördüğü ırkları yok etme hakkı veriyordu. Esas vurgu dediğin gibi tür içi olmakla beraber doğal seleksiyon, besin piramidinde aynı yerde olan, aynı canlıları avlayan, aynı ekolojik ortamda yaşayan farklı türdeki canlı grupları arasında da işler. Örneğin besin kaynağı sınırlandığında iki tür kendi aralarında rekabet etdeceklerdir. Bir şekilde (belki türlerden birinin yok olması ile) biyolojik denge kurulacaktır. Alıntı:
|
Alıntı:
Neden bu anlayışı kendi ideolojiniz haricine uyğulamakdan çekiniyorsunuz? Siz halen suçu kendi ideolojinizde bireye atıyor ama karşıt görüşde tamamen ideolojiye atıyorsunuz. Kaldı ki suçu attığınız ideoloji olan Nasyonel Sosyalizmin "Evrim" ile uzakdan yakından bir alakası olamaz. Siz tarihdeki bazı olayları yamayacak bir fikir arayışı içerisindesiniz ve bula bula ideoloji olmayan "Evrim" i bulmuşsunuz. Alıntı:
Alıntı:
"İSLAM sadece araplar'a güç katan ve dünyada istediklerini yapmalarına olanak sağlıyan teorik bir uydurmadır." 124.000 peygambere ne oldu bu arada? Tahmin edeyim yalan oldu. Bir önceki mesajımda verdiğim peygamberler ve yakınlıkları, "görünen köy klavuz istemiyor" dedirten cinsden... Firavun öldü, yaşasın peygamberler. İsrail oğullarının kendi firavunlarına taktığı isimdir, "peygamber"... Babadan-oğula, babadan-oğula :) Esen Kalınız |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teveccühünüz. Alıntı:
İngilizce neden mi uluslararası dil? Hiç bir fikrim yok. Zamanında (1600-1800) Hindistan-Batı ticaret yolları kraliyetin denetiminde idi, ticarette kullanımı bu yüzden olabilir. An itibarı ilede her alanda kullanılıyor. Yani bunu "Evrim Teorisi" ne çamur atmak için kullanmak kadar saçma bir şey olabilir mi? Alıntı:
Almanya, Yugoslavya, SSCB, Çin v.b. ülkelerde yaşanan katliamları "Evrim Teorisi" ne bağlamak en deli saçması şeydir. Somalide cihat ilan edilince kaç kişi öldü? Ne uğruna öldürüldü? Tekrardan 2. Dünya Savaşında Yugoslavya'daki masum halkı katleden, müslüman 13. SS Handjar tümeninin fotoğraflarını ekleyeyim mi? Dostum birisi atomu parçalamanın yolunu bulur, bir diğeri bundan atom bombası yapar. Bilim ve teknolojiyi kimin nasıl kullanacağını bilemezsiniz. Buradan yola çıkarak bilime ve teknolojiye çamur atmakla, Hitleri "Evrim" ile eşdeğer görmek aynı oranda saçmalıkdır. Bu hususa bir uyanın artık. Alıntı:
Darwin zamanı Avrupasında insanlar fosillerin (özellikle dağ tepelerinde ki balık fosillerinin) inancın sınanması adına oraya yerleştirildiği fikrine sahipdi. (Bu fikre halen bir çok yaratılışçı sahiptir.) Söz konusu olan dağ tepelerinde ki balık fosilleri olunca, herkez "Büyük Tufan" (Nuh Tufanı) hikayesine inanmakta idi. Darwin ile aynı zamanda yaşamış ve jeolojinin babası olarak bilinen Charles Lyell, fosillerin dağ başlarında ne şekilde oluştuğunu tespit ettiği halde, İngiliz ve Avrupa dindar yapısını göz önünde bulundurarak bunu açıklayamadı. Yani kısacası "Ne Nuh tufanı, ne inancın sınanması... Zamanında o dağlar sular altında idi" diyemedi adam. Siz halen tutturmuşsunuz Statik Evren modeli... Statik herşey ilahiyat temellidir. Charles Lyell bile bunun en büyük kanıtıdır. Adam değişimi, dinden korktuğu için anlatamamıştır. Bugün yıkılmış "Statik Fikirleri" yamayacak yer arayanlar, o fikirlerin babasıdır zaten. "Evrim" ise, en başından beri değişimden, gelişimden bahsetmiyor muydu? Lütfen ilk cümlesinden itibaren hemen yalanlanmayacak bir argüman ile çıkın karşıma. Lütfen... |
"Dostum birisi atomu parçalamanın yolunu bulur, bir diğeri bundan atom bombası yapar. Bilim ve teknolojiyi kimin nasıl kullanacağını bilemezsiniz. Buradan yola çıkarak bilime ve teknolojiye çamur atmakla, Hitleri "Evrim" ile eşdeğer görmek aynı oranda saçmalıkdır. Bu hususa bir uyanın artık"
Kalın yazı içine aldığım cümle islam içinde geçerlidir bir bakın ilimin esirgenmesi helal olunmaz diyen bir hadis varken şehhül islam denilen biri kızlar okutulmaz okutulmamlı diyor ve kızlara okul kapatılıyor sağlıcakla kalın |
Alıntı:
Çünkü ne bilim ne teknoloji uğrunda savaşırken ölürseniz size ahmaklar cennetini vaad etmez. Ama eğer yeterince ahmak iseniz, sözüm ona Tanrı sözü olduğunu düşündüğünüz her fikir için, kendinizde dahil tüm insanlığı yok edersiniz. Peki, siz hangisisiniz? |
Alıntı:
Not: Bu arada noktalama işaretleri için türkçe dersi alıyorum.Eksik noktalama için özür dilerim |
Alıntı:
Veya inanmayabilir :) Esen Kalınız |
Yeni bir Karun Kahya müridi mi?
|
Alıntı:
|
Bu ileti konudan bağımsız konuya ilgisiz ileti girmiş bir vatandaşaydı.İslamı Harun Yahya'dan ibaret sandığımızı mı sanıyorsun.Ya güzel kardeşim sorun cahil olman değil, hakkaten kendini alim sanman.
|
Alıntı:
|
Evet hele müslümanlar topyekün alimdir.Sadece bilse neyse birde harikulade düşünceleri, ileri derece mantıklı çıkarımları vardır.O yüzden evrim bir dindir, saçmadır.Yoksa herşeyi ama herşeyi cevaplardı.Yer çekimi de uydurma zaten, meleklerin ayaklarımızı toprağa çakmasından başka birşey değil.Kafan güzelmiş güle güle kullan, selametle.
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:14 . |