Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Hz.aİŞe evlendİĞİnde kaÇ yaŞinda İdİ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23145)

crowerster 14-02-2011 22:24

Hz.aİŞe evlendİĞİnde kaÇ yaŞinda İdİ?

bu konu gayri müslimler tarafından çokca istismar edilmiş,polemiklere cevap vermek isteyen müslümanlar ise bazı argümanlar geliştirmiş fakat bu argümanlar ikna edici olmaktan uzak olduğu için kabul görmemiştir.ben sahih kaynakları esas
alarak hz.aişe'nin yaşını tesbit etmeye çalışacağım.
tarih - siret-megazi-tabakat-hadis-tefsir türü kitablarda hz aişenin yaşı hakkında çeşitli rivayetler vardır.hz.aişe evlendiğinde yaşının 6-8-11-14 hatta18 olduğunu söyleyenler vardır(bakınız.süleyman nedvi islam tarihi c5 12-25,m.akkad es sıddıka bintus sıddık s 39,59-60)
görüldüğü gibi islami kaynaklar hz aişenin yaşı hakkında ihtilaf etmişlerdir.fakat aslında hz aişenin yaşını tesbit etmek çok kolaydır ve bunu kaynakların ittifakıyla yapacağız şöyleki ; hz aişenin ablası esma aişeden 10 yaş büyüktür ve esma hicret ettiğinde 27 yaşında olduğunda kaynaklar ittifak halindedir(ibni hişam c1 c254-ibni abdülder el istiab -ibni asakir tarihi dımaşk s3-30)
yukarıda görüldüğü gibi esma hicret esnasında 27 yaşında olduğuna göre hz aişe 17 yaşındadır hicretin ikinci yılında evlendiklerine göre 17+2=19
aişenin evlendiğindeki yaşı 19 dur.

troyya 14-02-2011 22:37

buhariye göre 9 yada 12 , müslimde yanılmıyorsam 17 ve 12 var...sana görede 19 :) 21 var mı acaba :)

Violadagamba 14-02-2011 22:42

Yeter ama!

Sahih hadislere göre Muhammed Ayşe ile, Ayşe 6 yaşındayken evlenmiş ve Ayşe 9 yaşındayken de gerdeğe girmişlerdir. Hatta sahih hadislerden birine göre (Taberi) Muhammed, Ebubekir'den yüz görümlüğü alıp 9 yaşındaki Ayşe'yi koynuna almıştır.

Ötesi yoktur...

troyya 14-02-2011 22:46

Alıntı:

Violadagamba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364132)
Yeter ama!

Sahih hadislere göre Muhammed Ayşe ile, Ayşe 6 yaşındayken evlenmiş ve Ayşe 9 yaşındayken de gerdeğe girmişlerdir. Hatta sahih hadislerden birine göre (Taberi) Muhammed, Ebubekir'den yüz görümlüğü alıp 9 yaşındaki Ayşe'yi koynuna almıştır.

Ötesi yoktur...

bugun fena güldüğüm laflardan bir tanesi..:):) hangi sahih ? sahihlik neye göre ? buhari mi sahih...getireyim mi 12 hadisini :)

Violadagamba 14-02-2011 22:53

Sayın troyya,

Buhari'den hangi hadisi getirirseniz getirin sahihtir. Ha, bütün tarikat ve mezheplerinin şıhlarını mollalarını El-Ezher'de toplayıp Buhari'yi lanetleyip yalanlarsanız Buhari bin küsür yıl sonra sahihlikten çıkar, ayrı konu. Fakat şu an Buhari İslam'a göre sahihtir ve Müslümanlar Buhari ve diğer 3-4 kafadara göre Ka'be'ye tapınıyor ve sair binlerce işi yapıyor.

Termo 14-02-2011 22:53

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364136)
bugun fena güldüğüm laflardan bir tanesi..:):) hangi sahih ? sahihlik neye göre ? buhari mi sahih...getireyim mi 12 hadisini :)

İlahiyat profesörlerinin dahi kabul ettiği sahih hadisler kapsamındadır.Neye göresini müslüman alemine sormak lazım.Bunları ateistler ortaya atmıyor netice de.

İşin garibi müslümanlar arasında bile tartışma konusu ve bir kulp yarışından başka birşey değil bu.6-9 yaşlarını ve sahihleri kabul edenlerin bu konudaki yorumları da ağırlıklı olarak şu çerçeve de " o zamanın çevresel koşulları erken bir olgunlaşmaya el verişliydi" . Yani inanırlar arasında bile bir görüş birliği yok.Buhari'nin hadislerinin büyük kısmı ilk sırada yer alır, islami konularda fikir beyan ederken.

troyya 14-02-2011 22:58

vio ve termo kardeşlerim o zaman yavaş gideceksiniz..100 de 100 sahih diyebileceginiz bir tane hadis yok...hepsi rivayetttir gözüm...öyle olduğu varsayılıyor...tek belge kurandır...hadislerden belge olmaz...

buharide 6 da var 12 de var...işin aslı ne biliyor musun...o dönemde kadınların yaşlarının çeteresinin tutuldugunu soyleyen bir tane bile rivayet yok...neye göre sahih...buyrun burdan yakın.

Termo 14-02-2011 23:02

Bütün alimlerin fikri Kuran'ın sek içilmeyeceği, başka kaynaklara da bakmak gerektiğidir.Ve ağırlıklı olarak sahih hadislere bakarlar.

Zaten Kuran'dan yola çıkarsak bu forumda da dile getirildiği gibi binbir türlü ilginç ayet ve yorumlar görürüz.Hayır, evrensellik iddiasında ki kitapta yerellik kokan ayetlerin olması çelişki zaten.

Violadagamba 14-02-2011 23:04

Sayın troyya,

Hakikaten saçmalamışsınız.

Neden:

1) Bir kadın veya yakınları o kadının yaşını söylüyorsa kadınların yaşının çetelesinin tutulup tutulmaması söz konu olamaz.

2) Madem kadınların yaşı bilinmiyordu erkeklerin de yaşı bilinmez; zira onların da çetelesi tutulmuyordu. Sizin mantığınıza göre Muhammed'in 15 ya da 115 yaşında ya da başka bir yaşta öldüğünü de iddia edebilirsiniz...

troyya 14-02-2011 23:05

vio tam üzerine bastın...oda rivayet...:):) kesin yaşı yok ki 571 tahminidir...:) sayısal veri yok kardeşim...tahmini hicret oncesi ve sonrası kullanılır...kuranda su tarihte su olay oldu diye bir şey var mı ?

Violadagamba 14-02-2011 23:06

Sayın troyya,

Ayrıca Talak suresi 4. ayetten de kadının kadın olması için bir yaşın Kur'an nezdinde de söz konusu olmadığını görürsünüz; yani hadislerdeki sapıklık Kur'an tarafınca da onaylanmaktadır.

Dark_Prince 14-02-2011 23:09

Hadislerin bir kısmını neye göre reddediyorsunuz,kriter nedir?

Violadagamba 14-02-2011 23:09

Sayın troyya,

Siz de benim gibi tam üstüne bastınız. Neyin ne olduğu belli olmayan ve çoğu rezillik olan hükümler bütününün yani İslam'ın avukatlığını üstlenmişsiniz işte... Ne der Allah (!): APAÇIK BU HÜKÜMLER APAÇIK! EVİRİP ÇEVİRMEYİN! YAKACAĞIM EVİRİP ÇEVİRENİ! ZATEN ÇOĞUNUZU DA CEHENNEMDE YAKMAK İÇİN YARATTIM!

Evren34 14-02-2011 23:11

Alıntı:

Violadagamba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364157)
Sayın troyya,

Siz de benim gibi tam üstüne bastınız. Neyin ne olduğu belli olmayan ve çoğu rezillik olan hükümler bütününün yani İslam'ın avukatlığını üstlenmişsiniz işte... Ne der Allah (!): APAÇIK BU HÜKÜMLER APAÇIK! EVİRİP ÇEVİRMEYİN! YAKACAĞIM EVİRİP ÇEVİRENİ! ZATEN ÇOĞUNUZU DA CEHENNEMDE YAKMAK İÇİN YARATTIM!

Yalan söylememekmi rezillik?kimsenin malını gasp etmemekmi rezillik?yahut zekat vermekmi rezillik?bunlardan rezillik olanı söylerseniz sevinirim esen kalın

Termo 14-02-2011 23:16

Kuran'ı bir bütün olarak ele almak iyi olur.Daha hümanist dinler de mevcut, kabul edecekseniz.

troyya 14-02-2011 23:18

vio talakla benim soylediklerimin hiç alakası yok...bak güzel arkadaşım...o tarihte sayısal veri tutulmaz..heleki su tarihte kadın şu yaştadır bu yaştadır boyle bir şey yok...aişenin doğum tarihi bile kesin hüküm değil..neye göre yaş çıkartıyorsunuz yahu...madem sahih diyorsunuz alın buharide 2 rivayet var birinde 12 var işte...müslimde sahih ona bakarsan onda da rivayetin birinde 17 geçiyor...kardeş ne bunlar ?

Violadagamba 14-02-2011 23:20

Sayın troyya,

Demagoji yapıyorsunuz. Demagoji ne demektir?: A kişisinin söylemediği şeyleri A kişisi söylemiş gibi beyanda bulunmaktır.

Yalancılık çoğu zaman çok kötü bir iştir. Mal gasbı da hemen hemen her zaman en rezil işlerdendir. Zekat vermek ise kerizliktir. HALBUKİ:

1) Dininizin hükmü açıktır. İslam davası uğruna yalan söylemek size farzdır. Takıyye denilir. Örneğin Peygamber buyruğudur: "Mümin müminin kusurunu örtsün..."

2) Dininizin belirlediği en mühim geçim kaynağı mal gasbetmektir. ENFAL SURESİ... Öyle bir din ki çapul mallarına ilahıyla (Allah) kurucusu (Muhammed) bile üşüşmüş...

3) Zekat denilen şey de "Alim" dediğiniz parazitlere ödediğiniz vergilerdir. Bu tombul asalaklar dışında siz dahil kimseye hiçbir faydası yoktur.

İnandığınız disiplin baştan aşağı rezilliktir.

Dark_Prince 14-02-2011 23:22

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364163)
vio talakla benim soylediklerimin hiç alakası yok...bak güzel arkadaşım...o tarihte sayısal veri tutulmaz..heleki su tarihte kadın şu yaştadır bu yaştadır boyle bir şey yok...aişenin doğum tarihi bile kesin hüküm değil..neye göre yaş çıkartıyorsunuz yahu...madem sahih diyorsunuz alın buharide 2 rivayet var birinde 12 var işte...müslimde sahih ona bakarsan onda da rivayetin birinde 17 geçiyor...kardeş ne bunlar ?

hadislerde tonlarca çelişki vardır hepsini reddetmek gerekmezmi?

troyya 14-02-2011 23:23

neye inanıyorsan inan...ben söyleyeceklerimi söyledim...eyvallah gerisine...

Violadagamba 14-02-2011 23:23

Sayın troyya,

Elinde lugatlarla ilgili bütün Arapça metinleri karıştırmış biri olarak sizi temin ederim ki hiçbir hadiste 12 ve 17 yaşlarından söz edilmez. İki rakam vardır: Evlilik yaşı olan altı ile, gerdek yaşı olan 9.

troyya 14-02-2011 23:24

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364170)
hadislerde tonlarca çelişki vardır hepsini reddetmek gerekmezmi?

en akıllı adam sensin bak ciddi soyluyorum...tam üzerine bastın dark prince kardesim..senin araştırmalarını seviyorum cidden ama cok hadislerle içli dışlı olma...tüm hadislere iman eden bir tane akıllı var o da cübbeli ahmet...:):)

Termo 14-02-2011 23:25

Alıntı:

Evren34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364159)
Yalan söylememekmi rezillik?kimsenin malını gasp etmemekmi rezillik?yahut zekat vermekmi rezillik?bunlardan rezillik olanı söylerseniz sevinirim esen kalın

Konudan sapmamak için fazla detaylı girmeyeceğim ama "sonsuz cehennem azabı" kimleredir.Nasıl bir adalettir? Bunları düşünmek yeterli.Yeri burası değil ayrı bir başlık açın, isterseniz.

crowerster 14-02-2011 23:36

Alıntı:

Violadagamba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364141)
Sayın troyya,

Buhari'den hangi hadisi getirirseniz getirin sahihtir. Ha, bütün tarikat ve mezheplerinin şıhlarını mollalarını El-Ezher'de toplayıp Buhari'yi lanetleyip yalanlarsanız Buhari bin küsür yıl sonra sahihlikten çıkar, ayrı konu. Fakat şu an Buhari İslam'a göre sahihtir ve Müslümanlar Buhari ve diğer 3-4 kafadara göre Ka'be'ye tapınıyor ve sair binlerce işi yapıyor.

sevgili kardeşim sahih hadis bir ıstılahtır her sahih hadis ''sahih'' değildir
sahih hadislerinde uydurmaları vardır.bir muhaddisin sahih dediğini bir başkası mevdu sayabilir bu tamamen subjektiv bir ayırımdır
mesela hanefiler bir çok buhari-müslim hadisini delil kabul etmezler.zaten bu yüzden imam buhari ebuhanifeyi kafir olmakla itham etmiştir ve hanefilerden gelen hiç bir haberi nakletmemişlerdir.

crowerster 14-02-2011 23:42

Alıntı:

Termo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364177)
Konudan sapmamak için fazla detaylı girmeyeceğim ama "sonsuz cehennem azabı" kimleredir.Nasıl bir adalettir? Bunları düşünmek yeterli.Yeri burası değil ayrı bir başlık açın, isterseniz.

cehennemde cennette sonsuz değildir dolayısıyla azap ve mukafatta sonsuz değildir.kuranda geçen ebeden ve hulud gibi kavramlar sonsuzluk anlamında değil çok uzun bir zaman dilimini ifade etmek için kullanılmıştır.
bu konu ve kavramlar hakkında ibni kayyim el cevziyye'nin hadil ervah adlı eserine bakabilirsin eğer arapcan varsa....

Dark_Prince 14-02-2011 23:42

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364175)
en akıllı adam sensin bak ciddi soyluyorum...tam üzerine bastın dark prince kardesim..senin araştırmalarını seviyorum cidden ama cok hadislerle içli dışlı olma...tüm hadislere iman eden bir tane akıllı var o da cübbeli ahmet...:):)

eyvallah,o senin akıllılığın :) sevindim araştırmalarımı sevenlerin olması mutluluk verici :)

İslam'ın hadisler ve kurandan başka kaynakları varmıdır?milyarlarca insan bunlara itibar ediyorsa içli dışlı olmamız gerekmezmi? peki hadislere güvenme kriterin nedir?biri uydurmyasa hepsi neden uydurma olmasın?

troyya 14-02-2011 23:46

Alıntı:

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364192)
eyvallah,o senin akıllılığın :) sevindim araştırmalarımı sevenlerin olması mutluluk verici :)

İslam'ın hadisler ve kurandan başka kaynakları varmıdır?milyarlarca insan bunlara itibar ediyorsa içli dışlı olmamız gerekmezmi? peki hadislere güvenme kriterin nedir?biri uydurmyasa hepsi neden uydurma olmasın?

dark prince kardeşim cok iyi biliyorsun ki hadisler hep islamiyetin en çalkantılı donemlerinde yani yezidin oldugu dönemlerde yazıla gelmiştir...hepsi bir yerde rivayetttir...

düşün bak hadis uleması gidiyor x şahsına ondan duyduklarını kayda geçiyor...ve hep tarafgillikle iletilenleri var...

bak adını tam hatırlamıyorum...x bir nakledici kuran okunmasına teşvik etmek için yalan hadis rivayet ediyor..peygamber boyle boyle dedi diye...halbu ki adamın yaptıgı kuran okunmasını teşvik etmek...

bak bugun kandil...sözde kandil...kandil diye bir şey yok...ulemanın uydurması bu kadar basit..

crowerster 14-02-2011 23:49

Alıntı:

Violadagamba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364157)
Sayın troyya,

ZATEN ÇOĞUNUZU DA CEHENNEMDE YAKMAK İÇİN YARATTIM! bu ifade ile neyi kasdediyorsunuz anlayamadım?

Dark_Prince 14-02-2011 23:52

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364194)
dark prince kardeşim cok iyi biliyorsun ki hadisler hep islamiyetin en çalkantılı donemlerinde yani yezidin oldugu dönemlerde yazıla gelmiştir...hepsi bir yerde rivayetttir...

düşün bak hadis uleması gidiyor x şahsına ondan duyduklarını kayda geçiyor...ve hep tarafgillikle iletilenleri var...

bak adını tam hatırlamıyorum...x bir nakledici kuran okunmasına teşvik etmek için yalan hadis rivayet ediyor..peygamber boyle boyle dedi diye...halbu ki adamın yaptıgı kuran okunmasını teşvik etmek...

bak bugun kandil...sözde kandil...kandil diye bir şey yok...ulemanın uydurması bu kadar basit..

evet dostum,bazı hadisler muhammede iftira niteliği bile taşıyabilir.aslında hadisleri işlemezdim ama sonuçta artık islam olmuştur hadisler.milyarlarca insan hadissiz islamı ketçapsız makarna gibi görüyor.tüm müslümanlar hadisleri reddedene kadar,hadisler araştırmalarımın bir parçası olmaya devam edecektir.

peki kaç vakit namaz kılıyorsun?

troyya 15-02-2011 00:00

bak bu dediklerimin kaynakçası hadis uzmanı mustafa karataş..o adam aslında çok şey biliyor bakma sen kanal 7 de sakız ç.ğnemek günahmıdır kredi faiz midir gibi sorulara cevap veriyor...o adam hadislerde neyin ne oldugunu cok iyi biliyor..bu fasılı geciyorum....

sen yine uğraş bilgin olsun...bak sana yemin ediyorum...muslumanların alayı kör cahil..bu kadar net konusuyorum...baş örtülü bir bayana dedim ki ;

ablacım...senin şimdi elden ayaktan düşmüş, masum bir erkek hizmetçin olsa , onun karşısında başını örtmek farz mıdır değil midir dedim...

kadın ne munasebet canım, erkek sonucta erkegin masumumu olur tabiki farzdır başörtmek deyince...

yemin ediyorum sana yapıştırdım...abla aç o başını daha neyin ne oldugunu bilmiyorsun sen dedim...nur süresi 31in detayı kaynakçam..:)

neyse olayı yine bilgiye getirmeye getiriyorum...bilgi her zaman güçtür...ama hadisler belge değil...yine de saf millete karşı iyi yapıştırma yöntemi anlat ki anlasın uyuzlar

Violadagamba 15-02-2011 00:28

Sayın troyya,

Nur suresi 31. ayet -hatırladığım kadarıyla- kadınların yanlarında başını açabileceği kişiler arasında hadım edilmiş köleleleri de sayıyor. Öyle sandığınız gibi ihtiyar erkek uşakları değil... Senin kutsal kitabın "Erkek çocukları pazardan alıp pipisini kestiğinde hanımınla kızın, bu zavallıların yanında başını açabilir" diyor... Özetle en bayıldığınız bu ayette bile İslami barbarlık basbar bağırıyor...

troyya 15-02-2011 00:33

hadım edilmiş köle değil kardeşim..erkeklikten düşmüş derken hadım olarak sayamazsın..cinsel iktidarı olmayan erkeklerden bahsediyor..ikinci bahsettigin olay senin senaryon..ben onla ilgilenmem

Lynx 15-02-2011 00:58

Alıntı:

crowerster´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364191)
cehennemde cennette sonsuz değildir dolayısıyla azap ve mukafatta sonsuz değildir.kuranda geçen ebeden ve hulud gibi kavramlar sonsuzluk anlamında değil çok uzun bir zaman dilimini ifade etmek için kullanılmıştır.
bu konu ve kavramlar hakkında ibni kayyim el cevziyye'nin hadil ervah adlı eserine bakabilirsin eğer arapcan varsa....

O halde türkce cevirenler bunun uzun bir zaman dilimi olarak niye cevirmiyorlar ?

Bak uzun bir zaman dilimi ile sonsuzluk arasinda büyük bir fark var !

Bu Bir degisiklikdir ! Demekki Kuran degistiriliyor ! Türklere göre böyle ögretiliyor böyle anlatiliyor ! O halde Kuranin degisemeyecegine dair nasil emin oluyorsunuz ?

Bir Türk Müslüman olmak icin illa arapca bilip anlamasi mi gerekiyor ?

Tamam diyelim bir an önce yanlis tercüme edildigini var sayalim ama nerdeyse 60 milyon ( bukadar Müslüman varsa ) insan buna kaniyor !!! Ve bu sekilde kandiriliyor ve bu sekilde akillara sokusturuluyor ! Ee bu demek olmuyormu KOSKOCA BIR DEGISIKLIK ??

Git kime sorarsan sor simdi edebi cehennem nedemek ? Cevap hazir SONSUZA DEK CEHENNEM !

Demekki sizinde iddianiz tutmuyor ! Ya da Kuran Degistiriliyor

Violadagamba 15-02-2011 01:01

Sayın crowester,

Ben İslam ilahı "Allah"ın dediği dışında bir şey kasdetmiyorum. İslam ilahı A'raf 179'da diyor ki: "Cinler ve insanlardan çokça kişiyi cehennem için yarattık"... Cehennemin yaratılma amacı yok, insanların yaratılma amacı var; o da cehennemde yanmak.

Violadagamba 15-02-2011 01:06

Sayın troyya,

İlgili ayet -erkekliğini kaybetmiş, kadınlara ihtiyaç duymayan kölelerden bahseden ayet- hadımlardan bahsetmese islam tarihi hadımlarla dolu olmazdı. Ha, İslam tarihi zalim ve de salaklarla dolu ise ve de tek akıllı sizseniz bu konuda bir yorumum olamaz, ki bu durumda haklı olursunuz...

calvuss 15-02-2011 10:15

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364224)
hadım edilmiş köle değil kardeşim..erkeklikten düşmüş derken hadım olarak sayamazsın..cinsel iktidarı olmayan erkeklerden bahsediyor..ikinci bahsettigin olay senin senaryon..ben onla ilgilenmem

Kadın karşısındaki erkeğin cinsel iktidardan düştüğünü hangi yöntemle anlayordu acaba onuda açıklarsanız sanırım herkes anlar:lol:
Muhammed sizin bu islamı kurtarma çabalarınızı görseydi kesin sizide cennetle müjdelerdi.

troyya 15-02-2011 11:37

Alıntı:

calvuss´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364302)
Kadın karşısındaki erkeğin cinsel iktidardan düştüğünü hangi yöntemle anlayordu acaba onuda açıklarsanız sanırım herkes anlar:lol:
Muhammed sizin bu islamı kurtarma çabalarınızı görseydi kesin sizide cennetle müjdelerdi.

haa oldu erkeklerinizi kendi ellerinizle hadım ediniz yazıyor dimi, yahuu nerelerde koz arıyorsunuz...:) hakkaten cok komiksiniz.artı konuyu saptırmamak adına cevap vermem gerekirken bu mesajlarınıza cevap vermiyorum.

flipper 15-02-2011 11:39

Alıntı:

calvuss´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364302)

Görseydi, bir kaç ayetten sonra, gerisini yazmaya gerek duymazdı..

calvuss 15-02-2011 12:26

sahibi bulundukları cariyelerden veya uyuntu (şehvetten yoksun) erkek hizmetçilerden

Ayette Hadım edilmiş köleleri, cinsel iktidardan düşmüş erkekler olarak düzelten sizsiniz.Bende erkek köle değilse ve aynı ortamda bulunmaları zorunlu ise kadın o erkeğin güçten düştüğünü nasıl anlayacağını sordum.

haa oldu erkeklerinizi kendi ellerinizle hadım ediniz yazıyor dimi, yahuu nerelerde koz arıyorsunuz

Savunduğunuz konuya cevap veremediğiniz için konuyu saptırma yoluna gidende sizsiniz.Ama bunu yapmaktada haklısınız bende boş bir konuyu savunduğumu anlasam bende aynı yolu seçerdim büyük ihtimalle.

RENAULTFERRARİ 15-02-2011 16:31

Alıntı:

Violadagamba´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 364223)
Sayın troyya,

Nur suresi 31. ayet -hatırladığım kadarıyla- kadınların yanlarında başını açabileceği kişiler arasında hadım edilmiş köleleleri de sayıyor. Öyle sandığınız gibi ihtiyar erkek uşakları değil... Senin kutsal kitabın "Erkek çocukları pazardan alıp pipisini kestiğinde hanımınla kızın, bu zavallıların yanında başını açabilir" diyor... Özetle en bayıldığınız bu ayette bile İslami barbarlık basbar bağırıyor...

sayın vilo ! Şu söylediklerimi dikketle dinle

1-ayette hadım edilmiş erkeklerde demiyor ( böyle türkçe bir ibare yok)
2 -Vede Ayett ricalden bahsediyor :
Lugatta Rical: yüksek orunlu devlet adamlarına denir
yani Allahcada Rical : Allahu la ilahe illa hüvvel hayyum kayyum HÜKÜMET-İ Süphanisinin yüksek mevki sahibi şöherti afakı ilahi olmuş zatlara denir...
Yani sülaha zatlar İlim ve amelde, ibadet, taat ve takvada terakki ve teali eden büyük zatlar. Mezacip Evliyulahlar gibi..
tabi sen bunları bilmezsin Allahın kullandığı kelimelere dikkat etmezsin ?

Kardeş ! İster dikket et ! ister etme !?

Aç sözlüğü bak Allahin kullandığı kelime ne anlama geliyor ?

Sözlükte Rical : hem erkek hemde kadın manasına Yüksek orunlu devlete adamlarına ( kadın ve erkeklere) denir..

İnanmıyormusun YAZ devlet ricali diye google.com.tr'ye
Bak çıktı
Alıntı:

Oku bakıyım SABAH GAZETTESİNDE Taha Özhanın yazısını

Aktörlük meselesi devlet ricali tarafında farklı, BDP tarafında farklı dinamikler üzerinden yürüyor. Devlet ricalinde yıllardır yaşanan çok başlılık ve çözüm formüllerinin farklı aktörler

LİNKİ:

Sayın VİLODAGAMBA ! Ne İmiş !
rical: hem erkek hemde kadın manasına gelen yüksek mevki elemanlarının tüme denir imiş

demek ki ne imiş: Rical Alllahcada yani Hükümet-i süphanide mevki makam sahibi yani ibâdet, taat ve takvâda terakki ve teâli
eden büyük zâtlara denir imiş. Mezacip Evliyulahlar gibi..

anladın mı ?
ister anla ister anlama kelimenin manası bu ?
konuşma bitti
Ayette: kadınlara ihtiyaç duymayan herşeyleri Allah olan Ricalden bahsediliyor
Öyle latayin herhangi bir sokak erkeklerinden veya ev erkeklerinden bir erkekten bahis etmiyor dağılın
ha hayy

andora 15-02-2011 18:26

Örnek insan Muhammed kendi kızları Ümmü Gülsüm ve Rukiye'yi kaç yaşında Ebu Leheb'in ogullarına vermiş. Sorunun cevabı birazda burada gizli. Daha bebe yaşta Ayşe ile gerdeğe girdiğinin kanıtı olabilecek nitelikte....Örnek İnsan...mış.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:03 .