Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   kurana göre Allah insanlar arasında bir ayrım yapar mı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2325)

03-07-2006 17:37

kurana göre Allah insanlar arasında bir ayrım yapar mı?

kurana göre allah insan ayrımı yaparmı yapmaz mı ?? bu soruyu islamı sevimli göstermek isteyenler herzaman"olmaz öyle şey allah ayrım yapmaz.islam insanhaklarına ve kadın haklarına önem verir "derler ..hadi bakalım kurana :
Bakara 2:228.......Erkeklerin kadınlar üzerinde(ki hakları), bir derece daha fazladır.

Bakara 2:282.......Eğer iki erkek yoksa...şahitlerden bir erkek, iki kadın (sahitlik etsin).

Nisa 4:11..........Allah...erkeğe kadının payının iki mislini tavsiye eder.

Nisa 4:34..........Erkekler kadınlar üzerinde yöneticidirler.Çünkü Allah, kimini kiminden üstün kılmıştır.

En'am 6:165*.......sizi denemek için, kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O’dur.

Yusuf 12:76........(Biz) dilediğimizi derecelerle yükseltiriz.

Nahl 16:71 & 75....Allah, rızıkta kiminizi kiminizden üstün kıldı.

Ahzab 33:30-33&53..Ey peygamber kadınları, siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz.

Ahzab 33:50-51*....Ey peygamber...seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık...diğer mü’minlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helal kıldık).

peki Allah bazı günahkârlardan nefret edip onların cehenneme gitmesini ister mi? bunun cevabını merak edenler için ;

Nısa 4:107.........Allah...günah işleyen insanı sevmez!

Maide 5:41*........Allah, onların kalblerini temizlemek istememiştir.

Maide 5:49.........Allah, bazı günahları yüzünden onları felakete uğratmak istiyordur.

Tevbe 9:55*........Allah...onlara...kâfir olarak canlarının çıkmasını istiyor.

İsra 17:45-46......Kalblerine -onu anlamalarına engel olacak- kabuklar, kulaklarına da bir ağırlık koyarız.

Rum 30:45..........Allah kâfirleri sevmez.

Lokman 31:18.......Allah, kendini beğenip övünen kimseyi sevmez.

Şura 42:40.........Kötülüğün cezası...kötülüktür. O zalimleri sevmez.

Hadid 57:23........Çünkü Allah, kendini beğenip övünen kimseleri sevmez.

peki KURANIN TANRISI TUZAK KURARMI ?? şimdi elbette kuramaz diyenler olucak ..müslüman arkadaşlarımızı okumaya derin bir incelemeye davet ediyoruz birlikte bakalım :
Bakara 2:26........(Allah) onunla birçoğunu saptırır...

Al-i İmrân 3:54....Allah, herkesten daha iyi tuzak kurar.

Nisa 4:78-79*......Onlara bir kötülük erişirse...De ki: “Hepsi Allah tarafındandır.”

Nisa 4:155.........Allah o kalblerin üzerini mühürlemiştir.

Maide 5:14.........“Biz Hıristiyansız.” diyenlerin...kıyamet gününe kadar aralarına düşmanlık ve kin saldık.

Maide 5:41.........Allah, onların kalblerini temizlemek istememiştir.

Maide 5:64.........Yahudiler...Biz onların aralarına...düşmanlık ve kin atmışızdır.

Enfal 8:30.........Allah tuzak kuranların en iyisidir.

Hud 11:119.........ben, cehennemi hep cinlerden ve insanlardan dolduracağım!

Nahl 16:93.........Allah...dilediğini saptırır, dilediğini...

Secde 32:13........Mutlaka cehennemi cinlerden ve insanlardan...tamamen dolduracağım!

Ahzab 33:17*.......Size bir kötülük istese...sizi Allah’tan kim korur?

Zuhruf 43:36.......Kim Rahman’ın zikrini görmezlikten gelirse ona bir şeytanı sardırırız.

evet vayhasıl "Allah...dilediğini saptırır, dilediğini *...."!!işin özü bu arkadaşlar.gerçi sevgili turan hocamız çok güzel ele almıştır ama ben bir daha deyinmek istedim
sevgiler saygılar

05-07-2006 18:38

Re: kurana göre Allah insanlar arasında bir ayrım yapar mı?

merhabalar
erkek herzaman üstün kılınmıştır..
miras konusunda kadından üstündür
yaratılışta üstündür
biraz daha insan "yaşamaya hakkı olan insandır"
şahitlik konusunda kadın yerine erkek şahitliğine ihtiyaç var
en az iki kadının şahitliği kabul edilir
erkekler için sırf bir"sex objesidir"
cennette hurilerle cariyelerle kızlarla birlikte olunur..çünkü orası cümbüş ,eğlence yeridir.

not bu kızları erkekleri tatmin etmek için oraya kim koymuştur?? evet allah
bu durumda allah pez..oluyoo unutmamak gerek. :)

özet şöyle : hani insan hakları hani ilahi adalet hani kadın hakları !!!

sevgiler saygılar

cehennem 05-07-2006 18:56

allaha şükür senin kuran kerimden verdiğin örneklerden hiçbiri değilim ..

demekki bu sözler sizin için inmiş biz niye endişelenlimki:)

düşünüp çağre arayacak sizlersizniz allah şükür ben bunlardan uzağım ,

lailaheillahmuhhanmedenresullah.....

size cehenemde bol şans.....

cehennem 05-07-2006 18:58

he cevap ta hazır ayrım yapar tabıkı bunun için cennet ve cehhenem yaratılmıştır.... herkez allahın mukafatına razı olsun.... kıskançlık yok...

05-07-2006 19:00

çok komik sin ya yargıyı koymuşsun ve bol şans diliyorsun daha ne diyim ki :) sen yazdığım ayetlerden çok farklı olabilirsin ama yazdığın padsajdan bu ilkelere katılmadığın anlaşılıyooorr! yani sana saçma gelen senin ayetlerin benim yazmış olduğum metinler bana ait değil senin kuranına aittir ..yani kuranın tanrısına ! buda sana kapak olsun heheheh *:D

05-07-2006 19:04

yani ilahi adaletli allah ayrım yapar ayrımcıdır .karışıklıklar yaratıyor..bu yüzdende din olayını yaratmış insanları ayırmış bir daha musevi hırıstıyan ..benim karşı çıktığım şey bazılarının islamın kadın haklarına değer verdiğini söylemeleri !! haddi ya :)

05-07-2006 19:06

Alıntı:

cehennem";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 37844)
allaha şükür senin kuran kerimden verdiğin örneklerden hiçbiri değilim ..

demekki bu sözler sizin için inmiş biz niye endişelenlimki:)

düşünüp çağre arayacak sizlersizniz allah şükür ben bunlardan uzağım ,

lailaheillahmuhhanmedenresullah.....

size cehenemde bol şans.....

gerçekten çok güzel bakarmısın "allaha çok şükür deyip kendi inancını savunuyom dercesine kötülüyosun bravo bravo alkışş

cehennem 05-07-2006 19:07

sen kafayı mı yedın ben nerde hangı kelımemde saçma ibaresi kulandım..
daha yorum yapmadan bıle ınkarını ve yalancılıgını koydun ortaya ...

sen yalancının tekısın ben nerde saçma dedım gostersene,,,,

ben tam tersine allah ayrımcılık yapar dedım cennetlıkle cehhenemlıklerı. ayırmıstır. dedım...

sen dar düşünceden öteye geçemessin.. * ben senden daha mutluyum...

sana lakap taktım yalancı...

cehennem 05-07-2006 19:14

yaw bende coluk cocuga laf yetiştiriyorum allah ığliğimi versin...

sen gıt diğer dinlerle uğraş bozuk olan incil ve tevratla uğraş bizden sana mama yok....kesin sende hr tiyansındır ya yada yahudı burda ıslamı kotulemege calısıyorsun yok guzelım yagma yok bozulan dın bellı batıl olanda hadı gıt onlara laf yetiştir cocugum.

06-07-2006 21:05

sevgiler cehennem

bana lakap takmışsın gerçekten hiç gerek yoktu bu hakaretine ben sana sen bunu saçma buldun yuada "saçma "dedin demedim yazından bu gibi ayetlerin sana ters geldiğini ima ettiğğini söledim neyse okadarda önemli değil

ikincisi ben yahudi yada hırıstıyan değilim ..belliki beni çok iyi tanıyo gibisin ama yargı koymakta üstüne yok onu söyliyeyim..

metinde seni biraz kızdırdığım bellii ki böle cevap veriyosun afedersin fakat unutmayalım "hakaret yok" .. bu siteye üye olamadan önce senin inancının ( genel olarak) tartışılacağını eleştiriye maruz kalacağını herhalde okudun kızma brader bende yanlışlık varsa özürr ...

hah eleştiri görünce neden illaki "sen isevisin yahudisin diye din damgası vuruluyor anlayamadım neyse önemlide değil ...

diğer kitapların değiştirilmiş olduğunu iddaa ettin ya sölesene bu savını kanıtlarlada sunabilirmisin ??? yardım cı ol herkeze de savunduğun felsefenin kanıtlarını sun !!!

sevgiler saygılar

dinssiz 06-07-2006 21:09

muhammed evrenin *yaratilma amaci bu yetmez mi ayrim olup olmadigina :)

K.C. 07-07-2006 13:21

"Resulüm, eğer sen olmasaydın kainatı yaratmazdım"(mealen)
Bu hadisin sahihliğini bazı müslüman arkadaşlar kabul etmiyor.

Ben müslümanken de takılırdım buna. Bakıyorum, kendisine hikmet verilmiş, peygamberliği bile Kur'an'a göre tartışmalı bazı kişiler -mesela Lokman- çok çok uzun yıllar yaşamışlar. Şu kainatı Muhammet'ten daha fazla görme ve izleme şansına sahip olmuşlar. Günümüz insanı teknolojinin ve bilimin gelişimiyle keza.
Muhammet kendisi için yaratılmış kainatın ne kadarına vakıf olabildi, ne kadarını bilebildi ki? Ne okyanus altındaki harika canlılardan haberi oldu, ne muhteşem görüntüsü olan nebulalardan. Yıldızları şeytanlar için atış taneleri olarak gördü/bildi, yıldızların -güneşin- muazzam patlamalarından, büyük yıldızların ölümleriyle oluşan kara deliklerden, küçük yıldızların ölümleriyle oluşan beyaz cücelerden ve bunlardan yeni ve yeniden meydana gelen yaratılmaların seyrinden de bilgisinden mahrumdu, bi-haberdi.

Benim haberim olmuyorsa bir şeyin benim için var olmasının anlamı var mı?

soro 07-07-2006 14:40

kc,senin meselen mirac olayında hallolmuştur.şöyle ki;

"Hakikat-i Miraç nedir?

Elcevap: Zât-ı Ahmediyenin (a.s.m.) merâtib-i kemâlâtta seyr ü sülûkünden ibarettir. Yani, Cenâb-ı Hakkın tertib-i mahlûkatta tecellî ettirdiği ayrı ayrı isim ve ünvanlarla ve saltanat-ı rububiyetinde teşkil ettiği devâir, tedbir ve icadda ve o dairelerde birer arş-ı rububiyet ve birer merkez-i tasarrufa medar olan bir semâ tabakasında gösterdiği âsâr-ı rububiyeti birer birer o abd-i mahsusa göstermekle, o abdi, hem bütün kemâlât-ı insaniyeyi câmi, hem bütün tecelliyât-ı İlâhiyeye mazhar, hem bütün tabakat-ı kâinata nazır ve saltanat-ı Rububiyetin dellâlı ve marziyât-ı İlâhiyenin mübelliği ve tılsım-ı kâinatın keşşafı yapmak için, buraka bindirip, berk gibi semâvâtı seyrettirip, kat-ı merâtip ettirerek, kamervâri menzilden menzile, daireden daireye rububiyet-i İlâhiyeyi temâşâ ettirip, o dairelerin semâvâtında makamları bulunan ve ihvânı olan enbiyayı birer birer göstererek, tâ Kab-ı Kavseyn makamına çıkarmış, ehadiyet ile kelâmına ve rüyetine mazhar kılmıştır.

.....

İşte, şu kâinata nazar-ı hikmetle bakıldığı vakit, azîm bir şecere mânâsında görünür. Ve şecerenin nasıl dalları, yaprakları, çiçekleri, meyveleri vardır. Şu şecere-i hilkatin de bir şıkkı olan âlem-i süflînin anâsır dalları, nebâtat ve eşcar yaprakları, hayvânat çiçekleri, insan meyveleri hükmünde görünür.

Sâni-i Zülcelâlin ağaçlar hakkında câri olan bir kanunu, elbette şu şecere-i âzamda da câri olmak, mukteza-yı ism-i Hakîmdir. Öyleyse, mukteza-yı hikmet, şu şecere-i hilkatin de bir çekirdekten yapılmasıdır. Hem öyle bir çekirdek ki, âlem-i cismanîden başka, sair âlemlerin nümunesini ve esasatını câmi olsun. Çünkü, binler muhtelif âlemleri tazammun eden kâinatın çekirdek-i aslîsi ve menşei, kuru bir madde olamaz.

Madem şu şecere-i kâinattan daha evvel, o neviden başka şecere yok. Öyleyse, ona menşe ve çekirdek hükmünde olan mânâ ve nur, elbette yine şecere-i kâinatta bir meyve libasının giydirilmesi, yine Hakîm isminin muktezasıdır. Çünkü çekirdek daima çıplak olamaz. Madem evvel-i fıtratta meyve libasını giymemiş. Elbette âhirde o libası giyecektir.

Madem o meyve insandır. Ve madem insan içinde, sabıkan ispat edildiği üzere, en meşhur meyve ve en muhteşem semere ve umumun nazar-ı dikkatini celb eden ve arzın nısfını ve beşerin humsunun nazarını kendine hasreden ve mehâsin-i mâneviyesiyle âlemi ya nazar-ı muhabbet veya hayretle kendine baktıran meyve ise, zât-ı Muhammediye Aleyhissalâtü Vesselâmdır. Elbette, kâinatın teşekkülüne çekirdek olan nur, onun zâtında cismini giyerek en âhir bir meyve suretinde görünecektir.

Ey müstemi! Şu acip kâinat-ı azîme bir insanın cüz'î mahiyetinden halk olunmasını istib'âd etme. Bir nevi âlem gibi olan muazzam çam ağacını, buğday tanesi kadar bir çekirdekten halk eden Kadîr-i Zülcelâl, şu kâinatı nur-u Muhammedîden (Aleyhissalâtü Vesselâm) nasıl halk etmesin veya edemesin? İşte, şecere-i kâinat, şecere-i tûbâ gibi, gövdesi ve kökü yukarıda, dalları aşağıda olduğu için, aşağıdaki meyve makamından, tâ çekirdek-i aslî makamına kadar nuranî bir hayt-ı münasebet var. İşte, Miraç, o hayt-ı münasebetin gılâfı ve suretidir ki, zât-ı Ahmediye Aleyhissalâtü Vesselâm o yolu açmış, velâyetiyle gitmiş, risaletiyle dönmüş ve kapıyı da açık bırakmış. Arkasındaki evliya-yı ümmeti, ruh ve kalble, o cadde-i nuranîde, Mirac-ı Nebevînin gölgesinde seyr ü sülûk edip istidatlarına göre makamat-ı âliyeye çıkıyorlar.

Hem sabıkan ispat edildiği üzere, şu kâinatın Sânii, birinci işkâlin cevabında gösterilen makasıd için, şu kâinatı bir saray suretinde yapmış ve tezyin etmiştir. O makasıdın medarı zât-ı Ahmediye (a.s.m.) olduğu için, kâinattan evvel Sâni-i Kâinatın nazar-ı inâyetinde olması ve en evvel tecellîsine mazhar olmak lâzım geliyor. Çünkü birşeyin neticesi, semeresi evvel düşünülür. Demek, vücuden en âhir, mânen de en evveldir. Halbuki, zât-ı Ahmediye (a.s.m.) hem en mükemmel meyve, hem bütün meyvelerin medar-ı kıymeti ve bütün maksatların medar-ı zuhuru olduğundan,en evvel tecellî-i icada mazhar, onun nuru olmak lâzım gelir.
"

daha devam eder.

netice çekirdek olan nur-u muhammedi bütün yaratılmışları temaşa ederek ahir meyve olan kendi hakikat-ı *Ahmediyesi *ile buluşmuş.
çekirdek ile meyve içiçe olmuş bu sürecde de bütün herşey asıllarıyla gösterilmiş.

ESLEMTU 07-07-2006 15:35

soroğren sana esef ediyorum..sevgili kardeşim şimdi burada bulunanların kaçı bu sözleri anlayabilir;insanların anlamasımı önemli yoksa,yazının aynen aktarılmasımı;sen anladığını yaz..ve bazı insanların anlayamayacağı şeyleri onlara anlatma..Allah(c.c) Kur'an
'ı Keriminde bazı insanlar inkara gitmesinler diye bazı gerçekleri misalle anlatmış,aklına göre herkes anlayacağını anlamıştır..

soro 07-07-2006 16:34

eslemtü soruyu soran kc yazdıklarımı anlar.
inanır inanmaz ayrı mesele.

ESLEMTU 07-07-2006 18:39

haklısın kc anlar..

12-07-2006 14:48

uyanınız artık uyuyanlar
rüyalarınız kabuslara dönüşmeden uyanınız..
elbette insanlar arasında ayrımcılık yapar Allah
bazılarının gözleri kördür bilirimde
peki beyni ve düşünceleri kör olanlara ne demeli...

istavrit 14-07-2006 16:30

kuranin allahina gore insan nasil bir yaratiktir, allah kendi yarattigi kullarini nasil gorur?

INSAN NANKORDUR:
"Kahrolası insan ne nankördür (inkârcıdır)" (Abese 80/17)

İNSAN *ACIZDIR:
toplu iğneyi batırsan zıplar, sivrisinek anasını ağlatır... Yarım nefesi alamazsa ya da verememezse sahte azameti ve palavrası yerle bir olur!. (Mâide 5/30-31-Nahl 16/4 bkz.)

İNSAN *ZAYIFTIR:
"allah *sizden (yükünüzü) hafifletmek ister, çünkü insan zayıf yaratılmıştır." (Nisâ 4/28)

INSAN YUZSUZDUR,UMITSIZDIR;
"İnsan hayr istemekten usanmaz. Fakat kendisine bir kötülük dokunursa hemen ümitsizliğe düşer, üzülüverir..." (Fussilet 41/49)

İNSAN ACELECIDIR
"İnsan hayrı istediği kadar şerri de ister. İnsan pek acelecidir!..." (İsrâ 17/11)
"İnsan aceleci (bir tabîatta,huyda) yaratılmıştır. Size âyetlerimi göstereceğim; Benden acele istemeyin." (Enbiyâ 21/37)

İNSAN ZALIMDIR :
"O size istediğiniz her şeyden verdi. ALLAH'ın ni'metlerini sayacak olsanız sayamazsınız. Doğrusu insan zâlim ve keffardır (nankördür) " (İbrâhim 14/34)

INSAN NANKORDUR VE CAHILDIR;
"Biz emâneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler, (sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o (insan) çok zâlim ve çok câhildir!..." (Ahzâb 33/72)

İNSAN CIMRIDIR:
"De ki: RABB'imin rahmet hazinesine eğer siz sahib olsaydınız, harcanır korkusuyla kıstıkça kısardınız. İnsanoğlu da pek eli sıkıdır (cimridir) ." (İsrâ 17/100)

İNSAN HIRSLI VE HUYSUZDUR VE MIZIKCIDIR;"Gerçekten insan pek hırslı ve huysuz yaratılmıştır. Fenalık dokununca mızıkçı, hayr dokununca kıskançtır." (Meâric 70/19-21)

İNSAN YAGMACIDIR:
"Malı öyle bir seviş seviyorsunuz ki yığmacasına!..." (Fecr 89/20)

İNSAN AZGINDIR:
"Sakın okumazlık etme! Çünkü insan, muhakkak azıtır!..." (Alâk 96/6)

İNSAN *SAPIKTIR; "Andolsun ki; cin ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, onunla gerçeği anlamazlar; gözleri vardır, onlarla göremezler; kulakları vardır, ama onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvan gibidirler, hatta daha şaşkın (dallun:sapık) dırlar. İşte gafiller bunlardır." (A'râf 7/179)

INSAN HAYVANDIR;
"Yoksa sen onların çoğunun işittiklerini veya anladıklarını (kavradıklarını) mı sanıyorsun? Onlar sırf hayvan gibi, hatta gidişçe (yolca) daha sapkındırlar. (dallun) " (Furkân 25/44)

INSAN KOR BIR DUSMANDIR;
"İnsan görmez mi ki biz onu meniden yarattık. Bir de bakıyorsun ki apacık düşman kesilmiş" (Yâsîn 36/77)

kendi esirine saygi duymayan assagilayan bir tanri olabilirmi?
o tanri *kuranin allahi olursa olur..

bir kismini digerinize ustun kildik demiyormu..

istavrit 17-07-2006 07:32

INSAN ESSEKTIR :D
“Onlara ne oluyor ki Kur'an’dan yüz çeviriyorlar? Sanki onlar arslandan kaçan ürkmüş yaban eşekleri gibi!” (Müddessir, 49-51)

Birakin insanlar arasinda, *hayvanlar arasinda bile ayirim yapar..mesela allah kendi yarattigi essegide sevmez..arslani tek gecer

mep 17-07-2006 14:55

Hayır insanlar arasında ayrım yapmaz.
O na göre bütün insanlar aynı maldır.Ama dindarlar kendilerinin toleranslı olduğunu sanır.

21-07-2006 08:54

Allah bir ayrım yapmadıysa eğer kulları arasında
neden museviliği sadece İsrailoğullarına din olarak gönderdi?

bu apaçık bir ayrımdır
neden onlara topraklar vaadetti :D

istavrit 21-07-2006 09:56

sevgili billur iyi bir noktaya temes etti..

tevratin ve tanrisinin irkci oldugu suphe goturmez.

kuranin kararsiz allahi ise bazi ayetlerde yahudileri ustun kildigini ilan eder..yani kuranin allahida irkcidir..

bakara 47.
Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın.

bakara 122.
Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün tuttuğumu hatırlayın.

bu kitabin her tarafi dokuluyor...ayni ayeti tekrar yaziyor muhammet..parantez icindeki "bir zamanlar" da kurani yumasatma ve *allahin ayibini ortme hareketidir.

MÂİDE SÛRESİ (44) Şüphesiz Tevrat'ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. *

kuranin irkci allahi sizi cumle aleme ustun kildim der....bunu ustelik tevratta degil kuranda der..ayette muhammedin yahudilere şirinlik yapip, onlari islama cekme cabalarini goruyoruz..muhammedin şirinlikleri sonuc vermeyince

“Ey inananlar ! Yahudi ve hırıstiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o onlardandır.”(Maide:51

“İnsanlar içerisinde , müminlere en şiddetli düşman olarak Yahudileri bulursun.”(Maide:82)
diyerek yahudileri lanetler...

kabul edelimki yahudiler tevrat'i tahrip etmediler, tevrat degismedi..
boyle olsaydi allah yahudileri dunyaya ustun irk olarakmi gondermisti.. once ustun insan, sonra lanetli millet..
kuranin allahi kivirdikca kivirir..

istavrit 21-07-2006 10:13

dunyadaki siddet ve terorun sebebi kutsal denen kitaplarin tanrilaridir..bunlarin en acimasizi da kuranin allahidir..

Maide14. "Biz hıristiyanlarız" diyenlerden de kesin sözlerini almıştık ama onlar da kendilerine zikredilen
(verilen öğütlerin veya Kitab'ın) önemli bir bölümünü unuttular. Bu sebeple kıyamete kadar aralarına düşmanlık ve kin saldık. Yakında Allah onlara yaptıklarını haber verecektir.

goruldugu gibi allah kin ve dusmanlik salmis onlarin aralarina..

gercekte yahudiler ve hiristiyanlar baris ve kardeslik icinde yasarken muslumanlar bir birlerini kirip geciriyorlar..

ayni ayette Yakında Allah onlara yaptıklarını haber verecektir uzerinden 1400 yil gecmistir..allah bu konuda bir haber vermismidir..
allah yahudilere ne yapmistir...oysa bizim gordugumuz "eger her sey allahtan"sa muslumanlara kotuluk yahudiler iyilik yapmistir..

bilen biri aciklayabilirmi?, allah yahudilere ve hiristiyanlara ne yapmistir..acikladida bizim haberimiz mi yok?

deli_cevat 21-07-2006 11:42

abi demin alt yazı geçti görmedinmi :D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:49 .