![]() |
Anne karnı ayetleri
“Sizleri Biz yarattık, yine de tasdik etmeyecek misiniz? Şimdi (rahimlere) dökmekte olduğunuz meniyi gördünüz mü? Onu sizler mi yaratıyorsunuz, yoksa yaratıcı Biz miyiz?„ (Vakıa Suresi, 57-59) |
Alak nedir?
|
Arkadaş böyle saçma sapan şeyler asma.
İnsan üremesinde önemli olan sperm değil yumurtadır. Arabın cahili kadının içinde ne olup bittiğini bilmediğinden o spermleri bir çeşit sütün bakteriyle değişim geçirmesi şeklinde yorumlamış. Bana spermden değil, kadının yumurtasından ayet göster gösterebiliyorsan. O ayetler yanlıştır. Üreme erkeğin tekelinde değildir. Kadın yumurtlamadıktan sonra sen istersen rahme bir kamyon meni dök :) Sen bu ayetlerle kuranın erkekler tarafından yazıldığını kanıtlıyorsun. Şu yukarı bakın yahu. Böyle rezalet mi olur? Bir de örnek diye koyuyor herif bunu :) |
insan yazdı dediğin kuran bebeğin gelişiminden 3 evresinden bahsediyor. bilim bunu daha yeni yeni açıklıyor. sen bunları görme yok yumurtamıymış menimiymiş bebelere balon büyü de gel. anlatacak değilim. ayrıca meni olmasa sen o yumurtayı anca kırıp yersin başka işe yaramaz. ateistler her konuda yenilmeye mahkumdur şekil a da görüldüğü gibi.
|
Alıntı:
Etrafına bak bakalım ateistler yenilmeye mahkummuymuş... Dünyaya iyi bak... Senin torunun bile sana kıçıyla gülecek. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Spermin yaratılışını bir anlatsana. Allah yine meleklere "ben vıcık vıcık bir şey yaratacağım" mı diyor? Şeytana da sperme secde et mi diyor? Bir anlatsana. Spermi nasıl yaratmış allah? |
Sen anlatsana, bu kadar sistemi yaratan tesadüf silsilesi nasıl oluyor da yaratamıyor ?
Tanrının var olmadığını bile bulabilen bilim neden Alzheimer' ın çaresini bulamıyor ? Anlatsanıza sevginin bilimsel açıklaması nedir ? Anlatsanıza kibirin bilimsel açıklaması nedir ? |
Bu ayetlerde bebeler balon biliyon mu ?
Kadinin yumurtasinin meniye ihtiyaci yok meninin icinde kromozamlara ihtiyaci var ! allahin bilgisizlikden bozuk plak gibi meni meni diye zirvalamis ! Acaba kromozom yazmak cokmu zor gelmis ? Yumurtaya istedigin kromozumu at x ise disi y ise erkek olacakdir ! Bir kromozom disinin ta kendisindede elde edilir hatta edildide bunun icin erkek sart degildir! Hal böyle ise meni diye zirvalamayi kesin ! |
Alıntı:
Tamam ben kabul ediyorum. Spermi Allah yarattı. Yalnız bu formalitenin patentlenmesi lazım. O nedenle bana sadece NASIL'ı anlatırsan spermin patentini Allaha vermiş oluruz. Nasıl yaratıldı sperm? Şimdiden teşekkür ederim ulvi açıklamalarına... |
Ve Allah spermi yarattı...
İnsanların bunca yıllık üreme sorununa Allah'tan kesin çözüm üretildi. Buna göre erkekler için sperm yaratıldı. Sokaktaki vatandaş ne düşünüyor? - Efendim yeni yaratılan spermlerden memnun musunuz? - Biz ailecek denedik, çok memnun kaldık. Allahımıza binlerce teşekkür ederiz. O koruyandır gözetendir. |
Alıntı:
|
kardesim kuranda meni meni diye zirvalayan senin ilim sahibi allahindir !
Testosteronu onun kitabindan bilmiyorsun bu bir ! Tum canlilari bir kadin bir erkekden yaratiyorum diyende sen allahin . Biz ne konusuyoruz disinin ta kendisini erkeksiz uremeyi bozuk plak gibi zirvaladigi meniyi degil |
Birincisi kardeşim hitabını kullanmazsanız sevinirim. Zira bu kadar tartışma adabından dem vururken ( özellikle bu forumda ) seviyeyi kahvehane boyutunda görmek istemiyorum şahsen.
Testosteronsuz üreme, erkeksiz üremedir. Erkeklik hormonunun adıdır. Adı üstünde erkek görevi gören şeydir. Testosteron olmadan, yani erkeklik olmadan o üremeyi sağlayamazsınız. Ayrıca erkekten gelen X vaya Y kromozomu cinsiyeti belirler. XY Kromozomu erkeğin cinsiyet kromozomudur. Kadınlarda XX' tir. Erkekden gelmesi muhtemel Y kromozomu olmazsa, sizin doğal seleksiyorunuzdan dişinin erkeklik hormonu olmaması durumunda tek üreme şekli olur o da yine dişi olacaktır. |
ee hormon nedir ? Bir damla su mudur ? Yoksa alakmidir yoksa camur mudur ?? Hormon menimidir ?
Hormon kitabinizda yazar mi ? Ayetler hala bebelere balon ! Eger kastiniz ayetlerde hormonlar , kromozomlar , dnalar cikarmak ise bilim hucreyi mikroskop altina almadan evvel bulgularina isim takmadan once neden cikaramadiniz icinden bunlari. Bence safsata ayetleri bilim ile uyusturmakdan birde bilim olmadan evvel 14 00 yil onceden haber vermis gibi zirvalardan vaz gecin ! |
Kuran' ın 1400 sene sonrasını haber vermek gibi bir amacı yok ki.
1400 sene önce üreme farklı mıydı ? 1400 sene sonra cinsel ilişki olmadan mı ürüyoruz ? 1400 sene önce cinsel ilişki sayesinde üremiyor muydu insanlar ? Kuran bilim kitabı değil ki... Kuran herkesin okuyup anlayabileceği kadar basit bir kitap. Sadece elit kesime yada bilim adamlarına hitap etmiyor. Normal şartlar altındaki bir üremenin ne olduğunu yazmış Kuran... Laboratuar ortamında olmayan şeyler sizin için geçerli değil mi ? Varoluştan beri insanlar için üreme, sperm ve yumurta yoluyla gerçekleşmiş yalan mı ? Kromozomdan, DNA dan, genlerden bahsetseydi, herkes anlayacak mıydı ? Siz bilimsel olarak ne kadar hakimsiniz ki her insan hakim olsun ? En basit şekilde açıklaması yapılmış. Bugüne kadar kromozomlarımızı mı hesaplayıp üredik sanki ? |
her gelen kafasina göre birseyler yorumluyor. Bizde kisiye yönelik cevap verince digeri gelip bu böyle dedigi zaman konu konu olmakdan cikiyor yazilarimiz ise sacma sapan binary yigini olarak mönitöre pixelleniyor !
Sayin winchester ! Konuyu acin sahis insanin yaratilisini kuran 3 evreden bahsediyor bilim bunu daha yeni acikliyor diyor ! Bilmem yazilar okuyor musunuz ! Benim yazimda ona yönelik iken sizin düsüncelerinizde böyle degil ise bana yönelik bosuna harf masrafi yapmayiniz ! Malum bende adama kuranda böyle seyler olmadini basit aciklamalar oldugunu aciklamaya anlatamaya calisiyorum ! |
Sayın Nail,
Yazılarınızın sonundaki soru işaretine binayen kendi mantığımda açıklamamı yapıyorum. Kişiye yönelik tartışmıyorum. Öyle bir niyetim olsa emin olun özel mesaj kullanırım. Önceki mesajlardan birinde spermin önemi olmadığını vurgulayan şahsın söylediklerine karşı, kendi çerçevemden açıklama yapıyorum. Harf masrafı yapmak için bu forumdayım. Ancak bu size yönelik değil. Sadece siz okumuyorsunuz düşüncesiyle harf masrafı yapıyorum. Sizin için masraf olan belki başkasına faydalı... |
sayin winchester !
Birilerinin yazilarini alinti yapmak ve nick kullanarak yazmak internet aleminde kisiye yonelik demek oldugunu burda size ogretiyor ve burdan sayglarimi sunuyorum ! |
Aşağılama niyetiyle yazdığınız cümleyi, masumane bir tavsiye edasıyla kabul ediyorum.
Alıntı, bahsetmek üzere olduğunuz konunun içeriğini açıklayıcı mahiyettedir diye düşünüyorum. Sizden alıntı yapmış olmam, muhatabımı sadece sizinle sınırlamaz. Saygılar bizden... |
Allah her gün trilyonlarca sperme üflüyor olmalı o yüzden meşkul bu zırvalarda hikmet arıyanlara internette dolaşın çocuk nasıl meydana geliyor araştırın okuyun Muhammedin zavallı kitabının bilimle alakası yok zırva uydurma ilkellik bu ilkelliği yaşatmak için uğraşanlara şöyle bir bakıverince herşey ayan beyan ortada çoğunluk bu zırvalara inanacak çakallarda istifade edecek olay budur
|
AAAAAA bu ayetleri hiç okumamıştım nasıl da yanılmış ateist olmuşum... ben abdest almaya gidiyorum...
|
Alıntı:
Alıntı:
Yapay Sperm üretilmiştir. Yani yaratılmıştır mı demek lazım :) |
zümer 6 ayetı ateistliği çökertmıştır...
bunu nasıl acıklayacaksınız!kendı iftiranızla sizleri vuruyorum dikkat edın..musluman olmayın sonra:):):) |
İlk mesaja göre adım adım gidecek olursak:
1) Spermler kişinin kendi testislerinde oluştuğuna göre burada kafa karıştıracak bir durum yok. Spermleri kişi yaratmakta. 2) Yine spermi gözlemlemek onun suya benzediğini anlamak için yeterlidir. Olağan üstü bir durum yok. 3) Ayetin diyanet çevirisi: Diyanet İşleri İNSAN 76/2. Biz insanı katışık bir nutfeden yaratmışızdır; onu deneriz; bu yüzden, onun işitmesini ve görmesini sağlamışızdır. Nutfe sparm anlamına gelmektedir. Kuranda çokça bulunan tekrarlardan biri. 4) Yine sperm. Evet sürekli bir tekrar var. 5) Çocuğun nasıl yapıldığını bilen birisi için bunu yazmak ya da söylemek pek zor değil. 6) Evet doğru burada da spermle ilgili bir tekrar var. 7) Yine ayetin diyanet çevirisine bir göz atalım: Diyanet İşleri MÜMİNUN 23/14. Sonra nutfeyi kan pıhtısına çevirdik, kan pıhtısını bir çiğnemlik et yaptık, bir çiğnemlik etten kemikler yarattık, kemiklere de et giydirdik. Sonra onu başka bir yaratık yaptık: Biçim verenlerin en güzeli olan Allah ne uludur! Rahme sperm yolladığınız biliyorsunuz. Sperm kemiksiz ancak insanda kemik bulunur. Ayrıca hamile kadının karnının da yavaş yavaş büyüdüğünü görmek zor değil. Sanırım bir sonuç çıkarımı yapmak pek zor değil. 8) Diyanet İşleri ZÜMER 39/6. Sizi bir tek nefisten yaratmış, sonra ondan eşini varetmiştir; sizin için hayvanlardan sekiz çift meydana getirmiştir; sizi annelerinizin karınlarında üç türlü karanlık içinde, yaratılıştan yaratılışa geçirerek yaratmıştır; işte bu Rabbiniz olan Allah’tır. Hükümranlık O’nundur, O’ndan başka tanrı yoktur. Öyleyken nasıl olur da O’nu bırakıp başkasına yönelirsiniz? Ayetin ilk kısmı es geçilmiş. Malum ensest tartışmasına girilmek istenmemiş. Asıl önemli olarak ise sizi annelerinizin karınlarında üç türlü karanlık içinde, yaratılıştan yaratılışa geçirerek yaratmıştır; alınmış. Peki bu doğru mu? Hem evet hem hayır. Evet, çünkü anne karnındaki gelişim 3 temel bölüme ayrılır. Hayır, çünkü bunlar da alt bölümlere ayrıldıkları için evre sayısı artmaktadır. Tıpkı yerin 7 katmandan oluşması durumunda olduğu gibi, kimin işine hangisi gelirse o sınıflandırmayı kullanır. |
Son Dakika:
Allah insanlardan bazılarını eşek yapmaya karar vermiş. Buna göre eşek olacakların öncelikle ağızları ve kulakları uzayacak sonra ise toynakları ve eşek tırnakları çıkacakmış. Allaha bunun sebebini sorduğumuzda kendisinden şu yanıtı alıyoruz: - Müminlere tapınma hareketlerinde kolaylık olsun diye hem kafalarını hem de gövdelerini yere paralel yapmaya karar verdik. Bu kararın mimarı Muhammed'dir. Ona sorun. Sayın Muhammed bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? (Bu sırada Allah kulağına eğilir ve fısıldar ve şöyle der - De ki, o insanı en iyi bilendir, dilerse insandan eşek dilerse öküz yapabilir.) - ben bilmem Allahım bilir. Allahım ne diyorsa doğru diyordur. Allah eşek olmalarını takdir etmişse olacaklardır. |
ZÜMER 6. Allah sizi bir tek nefisten (Âdem’den) yarattı, sonra ondan da eşini yarattı. Sizin için hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi. Sizi de annelerinizin karınlarında üç katlı karanlık içinde çeşitli safhalardan geçirerek yaratıyor. İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah’tır. Mülk O’nundur. O’ndan başka tanrı yoktur. Öyleyken nasıl oluyor da (O’na kulluktan) çevriliyorsunuz?
Bu ayet Ateizmi minderden silmiş lafını okuduğumdan beri katıla katıla gülüyorum Demek Allah hayvanlardan sekiz eş vermiş ben hiç göremedim siz gördünüzmü Demek zoofilide varmış kuranda Tamam artık namaz kılacam Yuf be bu kadar cahilce bir laf duymadım.Adem ensest birde zoofili nekadar ikna edici .Müslüman ülkelerin geri kalmışlığıonı ,İlkelliğini Kafadan gayrı müsellah oluşunu açıkladınız Saçmalıklarla ve dinle mücadele eden Adım adım dinsel ilkellikleri tek tek yıkan bilimi şu zırva ayetle yıktınız ya acıdım size şimdi |
Vivident aşağıda yazdığım ayeti oku bilimle ilgili laf etme .hani yağmurun ne zaman yağacağını Allah bilirdi Hani Ana rahmindeki bebeğin cinsiyeti bilinmezdi bak iki tane net yalan sana Kuran 31:34 - Lokman Suresi 34. Ayet Diyanet Vakfı LUKMAN 34. Kıyamet vakti hakkındaki bilgi, ancak Allah’ın katındadır. Yağmuru O yağdırır, rahimlerde olanı O bilir. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez. Yine hiç kimse nerede öleceğini bilemez. Şüphesiz Allah, her şeyi bilendir, her şeyden haberdardır. Diyanet İşleri LUKMAN 31/34. Kıyamet saatini bilmek ancak Allah’a mahsustur. Yağmuru O indirir, rahimlerde bulunanı O bilir, kimse yarın ne kazanacağını bilmez ve hiç kimse nerede öleceğini bilemez. Allah şüphesiz bilendir, her şeyden haberdardır.* Yaşar Nuri Öztürk LUKMAN 34.O kıyamet saatine ilişkin bilgi Allah katındadır. Yağmuru O yağdırır. O, rahimlerde olanı da bilir. Hiçbir benlik yarın ne kazanacağını bilmez. Ve hiçbir kimse hangi yerde öleceğini bilmez. Allah Alim’dir, Habir’dir. Elmalılı Hamdi Yazır Her halde Allah, saate ılim onun yanındadır ve yağmuru o yağdırır, rahimlerde ne var o bilir ve hiç bir nefis yarın ne kazanacağımı bilmez, bir nefis hangi Yerde öleceğini de bilmez, şübhesiz ki Allah alîmdir, habîrdir |
Alıntı:
Yaratmaktan bahsediyorum ! |
Yazıları okumuyorsun sallıyon İnsan ölünce ruh gider nereye giderse cennet cehennem farketmez ölünün hücresi ile birebir aynını bilim yaratıyor yani bilim sizin ruh palavranızıda bitirdi yağmur palavranız ana rahmi palavranız gibi şimdi okumadan cevap vermezsin umarım
|
Yazdığımı idrak edemeden sallıyorsun demeyiniz. Yaratmak ve üretmek farklı şeyler. Bilim ruh hakkında ne biliyor ki ? Siz enerji dersiniz ben ruh derim. Siz yaratmaktan kastımı idrak etmeden cevap vermezsiniz umarım !
|
Ayette spermi yarattık deyen alklah bilim ise kök hücreden elde etti sizin yarattık dediğiniz spermi oradada bilimden dayak yediniz.işte bilim düşmanlığınızın sebebi.İslamiyet HEM DÜNYADAN HEM İSRAİLDEN HEM BİLİMDEN DAYAK ÜSTÜNE DAYAK YİYOR.
|
İdrak edemediğiniz nokta şu;
Sperm yaratılmamış olsaydı neyde neyi elde edebilecektiniz ? Bilime düşman olan yok. O sizin kuruntunuz. Sizin sperm ürete bilmeniz için önce spermin yaratılmış olması lazım. Bilim yoktan var etmez. Bilim üretir sadece. Dayak yeme mevzusu da sizin kuruntunuz. |
peki sayin winchester sizin allahiniz neyi yaratmis ?
Spermi mi ? Yapayini yaptik dedik bu sefer kök hücreden bahsettin ! Kök hücre mi ? Onumu yaratmis ? |
Sayın Nail,
Birşeyin yapayını yapabilmek için orjinali olması gerekiyor. Bilim olan birşeyi yapay olarak taklit ediyor. Sperm nasıl oluştu peki ? Ortak ataya kadar uzanacaksanız, sizin varlığın başlangıcı dediğiniz olguya biz tanrı diyoruz. Siz o olgunun iradesi olmadığına inanıyorsunuz, tesadüfi olduğuna. Biz ise o olgunun bir iradesi olduğuna inanıyoruz. Dediğim gibi, siz bizim tanrı dediğimiz şeye enerji yada tesadüf diyorsunuz. Siz de ateist değilsiniz. Sadece bunun bir irade olduğuna inanmıyorsunuz ! |
Dünya üzerinde yaşamın başlangıcı ile ilgili bir çok araştırma ve teori(kanıt ve hesaplamalara dayalı) bulunurken birinin çıkıp bunları yüce bir varlık yaptı bu da kanıtı siye 3-5 sallama ayeti göstermesi ne kadar ciddiye alınabilirse sizleri ve teorilerinizi de o kadar ciddiye alınabilir durumda. Hiç bir kanıtınız yok. Somut bir veriniz yok. Sadece 3-5 masal. Onlarda varolan efsanelerin taklitleri. İslam yeni bir şey ortaya koymamış varolan dinleri ve efsaneleri taklit etmiş.
|
Alıntı:
Yaratmak denilince akla birseyi yokdan var etmek geliyor sizde zaten bunu savunuyorsunuz yokdan var edebildiniz mi diye soran ben degilim ! Spermi referans alarak yaratabilirmisin dediniz , yapayini yaptilar dedik bu sefer kök hüreye indiniz ! Öncelikle bir kere yerinizde durmaniz gerekiyor ! Kökhücrede yaratilmisa benzemiyor onunda yapi taslari var ! O yapi taslarininda yapi taslari var ! Biz herseyi buraya kadarda yapayini yapsak maddenin en temel yapi tasina kadar ineceksiniz ! Bu böyle olmuyor sayin wichester kökhücre dedigimiz bu hücre insanin bütün yapisini olusturabilir ! Bundan sadece sperm degil beyin bile yapilir ! Eger sözde siz yaratilmis olarak kökhücreyi referans aliyorsaniz eger yapay bir hücrede yapabilirsek o zaman fikrin yerinde sabit kalacak mi yoksa baska orjinaller mi arayacaksin ? Sayin wichester kökhücrenin dna kodlari ile oynarak tamamen hayali bir yaratik bile meydana getirebiliriz ! Malesef su evrende göze carpan herseyin bir yapi tasi var ! Sayin wichester ben sizin son yazinizda ne dediginizi cok iyi anliyorum benim simdi birseyi yapabilmem icin yapilmis olandan kopye cekmem gerektigini düsünüyorsun sen ama dikkat edersek sen hic fikrinde sabit kalmiyorsun ! Sadece bir spermi yapilabiliyormuyla basliyorsun , cevabini alinca kökhücreyi iniyorsun bunada cevabini alinca fikrini degistiriyorsun ! Bu isler böyle yürümüyor malesef . |
Sayın Nail,
Sorularım yerinde duruyor zaten. Ancak yaratma kavramınında anlaşma sağlayamadık. Herşeyin bir yapı taşı olduğu doğrudur evet... Ancak soru bundan öncesini kapsıyor. Yapıtaşı nasıl oluşmuş. Sizin cevap veremediğiniz şey bu. Spermi üretebilmeniz için referans noktası lazım. Bilim ancak, bir kaynaktan faydalanır. Ben size o kaynağı soruyorum. Fikirlerim gayet sabit. Sadece tartışmanın ilerleyişiyle aynı ivmede yazıyorum. Tek mesaja sığdırmıyorum. |
Alıntı:
cevap çok basit nasıl oluştuğunu öğrenmek istiyorsan bir evrim videosu seyredersin ve öğrenirsin |
Winchester senin saçmalığından bakarsak, senin allahın da seni yaratmamış ki zaten.
Parçaların birleşimisin sen. Yani maddeyi kullanmış. Senin allahın materyalist. Dolayısıyla ateist :) İnsandan öncesi var mı kitaplarda? Allah melekleri nasıl yaratmış? Şeytanı nasıl yaratmış? İnsanla başlıyor senin inancın. Ve tanrı ademi yarattı. Burasıdır senin başlangıç noktan. Ademi yaratmamış işte. Adem parçaların birleşimi. Yoktan bir halt yapmamış. Sizin allah sizi kandırmış. Tüketici Haklarına Şikayette bulunurdum ben senin yerinde olsam :D |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:29 . |