![]() |
Hz Muhammed kimdir?
sürekli ateist bilim adamlarını burda referans verıyorsunuz?bakalım biz musluman olarak ünlü filosof,şairler,büyükler neler demiş??
Thomas Carlyle: ’İnsanlar her şeyden daha fazla Muhammed’e kulak vermelidir. Diğer bütün sözler, onun karşısında boş sözlerdir.’ Prof.Dr.H. Mones: ’O’nun her sözü bir vecizedir.’ Jane Pelo: ’O’nun davasında heyecanı asildi.’ Aleksi Lovazon: ’O Allah tarafından gönderilmiş bir hak peygamberdir.’ G’la Faytt: ’ Ey şanlı arap!Aşk olsun sana....Adaletin ta kendisini bulmuşsun.’ Raymons Leronge: ’14 asır geçmesine rağmen Hz. Muhammed bu zamanın tek rehberi,tek hidayet resulüdür.’ Sosyolog V.D.Eratsen: ’Ben şahsen Hz. Muhammed’in hayranıyım.’ Prof.Jules Masserman: ’Bütün zamanların en büyük lideri Muhammed idi.’ Prof.Dr. Michael Hart: Muhammed tarihte dini ve dünyevi açılandan en üstün başarıya ulaşmış tek kişidir.’ Tolstoy: Muhammed, hürmet ve saygıya fazlasıyla lâyıktır. Gibson: Hz. Muhammed’i sevmeyenler onu yeterince tanımayanlardır. Dostyoyevski: Büyük İslâm Peygamberi yüce yaratıcının katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac’a bütün kalbimle inanıyorum. B. Smith: Büyük liderlerin hayat ve karakterleri ile yapılan eleştiriler İslâm Peygamberi için yapılamaz. Prens Bismark: Senin asrında yaşayamadığımdan dolayı çok üzgünüm Ey Muhammed. Kur’an Allah’ın kitabıdır. İnsanlık senin gibi bir kabiliyeti bir defa görmüş bir daha göremeyecektir. Ben senin önünde hürmet ve saygı ile eğilirim. Geothe: Hiç kimse Muhammed’in kurallarından daha ileri bir adım atamaz. Biz Avrupa Milletleri medeni imkânlarımıza rağmen Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki bu yarışmada kimse onu geçemeyecektir. Shebol: Hz. Muhammed insan olması itibari ile bütün insanlık onunla övünür. Biz Avrupa’lılar 2000 sene sonra onun kıymetine ve hakikatine yetişsek en mesut ve en bahtiyar nesiller oluruz. Bernard Shaw: Ben bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim. Benim görüşüme göre onu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lâzımdır. Voltaire: Türk kardeşime diyeceğim ki; senin dinin bana çok saygı değer bir din görünüyor... senin dinin çok asil. Lamartine: İnsan büyüklüğü hangi ölçüyle ölçülürse ölçülsün acaba ondan daha büyük bir insan bulunur mu? Knematirul: Herkesin itiraf etmekten çekindiği şeyi ben haykırıyorum. Hz. Muhammed hiç kimse ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir devrimcidir. bu insanlar ne arap dünyasında yaşadılar!yada sizlere göre "bizler gibi basma kalıp doğdu"... |
Sevgili vivident bu adamlarin kac tanesi bu sözleri söyledikden sonra müslüman olup müslüman gibi yasamis?.
|
Pozitif bilimsel kanıtların karşısına, ünlü kişi ve düşünürlerin sözleri ile çıkmak ne derece bilimsel kanıttır bilemeyeceğim ama her kezin düşüncesinin kendisini bağlayacağını size söyleyebilirim.
|
musluman olması yada olmaması mühim değil...
muslumanlıgı söylemene gerek yok..kalbın ile iman edersın....allah ıle kalbın arasındadır.. |
Hazreti google'da Sosyolog V.D.Eratsen'ı arattım ama hiç bir bilgi çıkmadı, yukarıdaki listenin verildiği siteler dışında. Wikipedia'da da çıkmadı. Çok vaktim olmadığı için sadece ilk kopyaladığım ismi arattım. Ne hikmetse her seferinde aynı şey oluyor. İslamcı/takiyeci kişilerin verdiği yabancı isimler, sadece dini sitelerde çıkıyor.
Hatta arada Knematirul'u da atattım. Yine aynı şey. Onu da geçtim, bu kişiler neyi ne kadar incelemiş, kimdir/nedir, ne yer, ne içer vs. vs. bir araştırıp da yazsanız, biz de bu zat'lar hakkında detaylı bilgi edinsek olmaz mı? Olmaz galiba... |
tolstoy,Voltaire,Dostyoyevski: zaten bunları bilmiyorsan,yaşama zaten..
onları internet bulamazsın,cünkü aratıgın kelimeler türkçe canım:):) |
Alıntı:
|
Alıntı:
- Formula 1 şampiyon pilotlarındandı. |
Alıntı:
Dostoyevski'nin "suç ve ceza"sını okuyalı 3 ay oluyor. Ayrıca daha önce de okuduğum kitabı var. Ancak bunlar yine de sizin her duyduğunuza inanmanıza engel olmuyor sanırım. Kaldı ki ben sadece isimlerden ilk kopyalayabildiğimi, yazıyı yazarken de bir diğerini arattım. Söylendiğini yazdığınız kelimeleri arattığım hissiyatına nasıl kapıldınız bilmiyorum ama kendinizi takiyeciliğe kaptırdığınız belli oluyor. Kolay gelsin "canım" |
Alıntı:
Hadi ordan!:D cocukmu kandiriyorsun?:D. Sevgili vivident,sen gerceklerin deyil inanclarini baskalarina dayatma pesindesin,üzülerek belirtmek zorundayimki sende psikolojik hastalik seziyorum. Sevgili vivident seninle gece ve gündüz gibiyiz,hicbir zaman anlasamayiz,senin kutsalin cokdan ölmüs vede hicvarolmamis seyler bizim kutsalimizsa yasayan ve varolacak seyler,senin derdin 7 milyar kafayi kabe istikametine yere sermek ,bizim derdimiz 7 milyar insanin hepsinede onurlu, kimsenin kimseye köle olmadigi bir dünya,,senin derdin öldükden (nasil olacaksa)sonra cennete yollamak,bizim derdimiz ölmeden önce cenneti yasatmak,,bak adamlar gece gündüz sana gercekleri yaziyorlar genede anlamiyorsun anlamak istemiyorsun,,Sana Allahina ve peygamberine saygilar ama ,bundan sonra mümkün oldugunca senin le yazismek istemem. |
Alıntı:
Hadı bunu allah ile insan arasında diyelim(Bu da benden size kıyak olsun). Tamam da o zaman başka bir adamın dediği sözler bir müslümanın ne işine yarayacak. Bir anten gibi çekim gücünü mü arttırıyor? |
Vivident'le başa çıkmak zor. Vay be, Tolstoy, Dostayevski, Voltaire ne zaman söylemişler bunları da hemen akabinde müslüman olmuşlar?? Yeter artık Vivident, kendini daha fazla zavallı konumuna düşürme!
|
İşte, buyrun Vivident'in bu kadar özlü sözü nereden bulduğunu görün! Adam kopyalamış, yapıştırmış :)
http://www.mumsema.org/onun-adina-ya...n-sozleri.html |
ömer hayyam üzerine muhammed'e nazaran onlarca kat övgü ve hayranlık dolu sözler söylenmiştir... o'na da iman etmeyi düşünür müsünüz?
|
Vivident Ünlü arkeolog feylesof Yazar din büyüğü Harun yahyanın sözlerinide ekle listeye bulamazsan Motor diye arat gogulda .Asker kaçağı diyede aratabilirsin.Kaptan Kustoya da yer ver Denizlerin bir birine karışmadığını gördükten sonra müslüman olmuş .Ama hıristiyan ölmüş.Sen kuranı kanıt göster bence. Doğru olan bu. Biz onu eleştirelim istersen galiba Kurandan umudu kestinTolstoya sığındın.Allah seni ıslah etsin Yada beyninin olduğunu insan olduğunu hatırlatsın
Ki biraz olsun aklını kullanasın saygılar |
Hz.Muhammed bir sübyancidir ! Bu hadislerle kanitlanmisdir ! Sahih ( saglam ) hadis kitabi buharide bulabilirsiniz !!!
|
Alıntı:
Haa bir de şu var Stephen Hawking, Richard Dawkins, Charles Darwin, Carl Sagan, Russel... gibi dehaların tanrının olmadığına dair sözleri var. Hem onlar yalan da değil. Biz de bunları asabiliriz ne olmuş ki yani? Ayrıca burda kimse yav falan kişi Ateist dur ben de Ateist olayım, demedi. O yüzden aynı kişiler yav falan kişi Müslüman dur ben de Müslüman olayım, demez. |
1 - muhammed 9 yaşında bir kızı koynuna alan biridir.
2- muhammed kendi çıkarları için ayet uyduran aişenin senin efendi tanrın senin hevan peşinde koşuyor dedirtecek kadar ayet uyduran biridir. 3- kervanları yağmalayan bir yağmacıdır. 4- sayısız kadınla evlenip bi okadarını cariye edinen, ve bunları öldükten sonra diğer insanlara haram kılacak kadar bencil ve ego sahibidir. 5-kureyZa da akşama kadar kelle kestiren bir canidir. 6-deve sidiği içerecek kadar ilkeldir. 7-kendini alemler benim için yaratıldı diyecek kadar yücelten yalancının tekidir. 8-ama akıllıdır itiraf etmek lazım. 1400 yıldır yalanlarını anlattırabildiğine göre oldukça zekidir. Not : iftira atmıyorum. bu olayların hepsi var olan hadislerden yorumladıklarımdır... |
Alıntı:
Sevgili vivident,bu adamlarin bu laflari söylediyini isbatla,,sana kaynak göster desem bana mumsemayi göstereceksin,bu adamlarin bu sözleri söylemesi mantik disi,,,birtanesi ,,ben allahla görüsdügüne yani mihrec olayina inaniyorum demis,,o zaman adama demezlermi, ulen dümbük,madem inaniyonda niye müslüman olmuyon?,,buda kaptan cousto hikayesi gibi kocaman bir yalan,,,dinleri yalanla dolanla bu zamana getirdiniz halada yalan dolanla ayakda duruyorsunuz,,,haydi ispatla,,,,yalan dolan üzerine kurulu kagitdan kaplan. |
ELEKTRK TEKNİK kardeşim bunlarda Muhammedin sübyancı olduğunu kitaplarının akıl dışı
olduğunu bilir fakat bir menfaat çarkı var o çarkın içinde olanlar akla ve sağduyuya karşı savaşırlar çıkarları oradadır Harun yahyanın mahkemelerine bir göz atsan kusarsın Müminelere motor gözüyle bakıp toplu sex partileri düzenleyenlerin Tek silahları tek sermayeleri onları para ve şehvet denizinde yüzdüren bu dini iyi savunmalılar ki rezil çarkları işlesin kurbansa mümin ve mümineler olacaktır.Fakat dürüst insanları silkeleyip aklını başına almalarını sağlayabilirsek ne mutlu bize |
Forumdan foruma gezer aynı uyduruk şeyler.
Batı tarafından yüzyıllardır paspas muamelesi gören müslümanlar bir nebze kendilerini avutabilmek için böyle saçmalıklara sarılırlar. Ammmaevalakin isnad edilen sözlerin hiçbirine dair bir kaynak göremeyiz. Yani şu sözü falanca ünlü düşünür şu kitabında demiş denilemez. Ya da falan tarihli, falan gezetenin, şekilde görülen nüshasına böyle bir demeç vermiştir denilemez. Çok zavallı bir haldesiniz. Alıntı:
Paraçaları birleştirebleceğini sanıyorum, o kadarını da sen yap ki yaşadığına değsin. Ak bak, sana bir başka güncel örnek. Biz olmasak harap olan haliniz daha da harap olacak. (Siteye bak hizaya gel, Adnan amca burada da çıktı karşımıza.). Fazlası da varmış. Hepsi hayran ama nedense hiçbiri Müslüman olmamış. Alıntı:
Alıntı:
|
İngiliz evren bilimci Stephen Hawking (69), kendi kozmos vizyonunda cennet için yer olmadığını, "cennetin bir mit" olduğunu söyledi.
|
http://www.youtube.com/watch?v=q7u_HDUdXIc
1.34 den sonrasini izlemesini tavsiye ediyorum vividentin. dadaloglu bolumu.... |
Yau isterse onlar hz muhammed düşmanı olsun yada olmasın farketmez...içimizde peygamber sevgisi azalmaz,artar bile...
o yuzden kafanıza takmayın.. |
sayın vivident,
düştüğünüz durum içler acısı sizin adınıza ben üzüldüm. size bir arkadaşınız gelip yaw filanca bilim adamı islam için şunu şunu demiş, muhammed yüce demiş deyince inançsal orgazm yaşıyorsunuz. ancak inançsal orgazmın ne kadar kısa sürdüğü ortada... en çokta size göre kimi kandırmaya çalıştığınızı merak ediyorum. kendi kendinizi kandırdığınız bana göre bu kadar ortadayken. sahi bu kadar iletiden sonra kendinize ne dediniz?? Adamlara fena madara olduk mu? Saygılar... |
Alıntı:
Başlığın elinde patladığının itirafı olsa gerek bu cümleler. Yahu, insanlık tarihinde iz bırakmış dehaların peygamber düşmanı olması neden sizin peygamber sevginizi artırıyor, ben de bunu anlamadım şimdi. Yahu, bu İslam madem ki gavurların da benimsemesi gereken bir şey, bu kadar akıllı adamlardan biri neden çıkıp da müslüman olmuyor? O akılla Allah'ı bulduracak akıl başka, onların kalpleri körelmiş, hepsi kibirli bu lavukların, ondan inanmıyorlar vs. vs. Bu adamlar cehenneme, dedesinden babasından gördüğünden başka bir şey tanımamış olan namazında niyazında köylü mehmet amca cennete. Bir gariplik yok mu yav? Neden bu kadar akıllı adamlardan biri herkesin görmesi üzerine vazife olan hakikaktleri görememiş? Yukarıda saydığım mazeretleri sıralamaz ve makul bir cevap verirsen sevinirim. Yani yüzde onu Müslüman olsa da diğerleri İslam'a yanaşmasa bir derece haklı olabilirsiniz. Ama şöyle bir felsefe, bilim tarihine bakınca Batı'dan çıkıp da ''yaa bizim dediklerimiz boş, İslam'a dönmemiz lazım'' deyip de müslümanlığını ilan eden bir kişi, bir büyük dahi neden yok? |
Alıntı:
Bir gariplik olmaz olur mu ? Elbette var. Kur'an, yani İlahi bakış ve anlayış diyor ki : Bakara 111 : Bir de "Yahudi ve Hıristiyanlardan başkası asla cennete giremeyecek" dediler. Bu onların kendi kuruntularıdır. Sen de onlara de ki; "Eğer doğru iseniz, haydi bakalım getirin delilinizi." Bakara 112 : Hayır, hayır! Kim özü iyilik dolu olarak yüzünü Allah'a tertemiz döndürür ve teslim ederse, işte onun Rabbi katında ecri vardır. Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar mahzun da olacak değiller. Bu ayetlerden 111 nolusu bir "Formül" gibi olup aynı zamanda İnsani bakış ve anlayış için "İronik"tir. Yani her "KİM" iddia ederse ki "Yalnız BENim inancıma mensup kişi cennete gider/gidecek" işte bu bir "Kuruntu"dur. 112.ayette ise "KİM" öznesine yüklenen "Fiil" durumunun yaşam yansıması,yaşama karşı duruş önem arzeder gibi. |
Bu s.a.v.' nin açılımı ve anlamı nedir?
|
s.a.v..sallallahu aleyhi vesellem..manası:ALLAH'ın selamı o'nun (Hz muhammed mustafanın ) üzerine olsun demek..
|
Alıntı:
|
Eğer bu kişiler gerçekten bu sözleri söylemişler ise yabancı kaynakları da mutlaka vardır. Böyle bir kaynak verebilir misin ? yoksa kopyala yapıştır daha mı kolay ?
Kuran'ı, hadisleri ne tez bıraktın ? ya da kuran ile bizi kandıramayacağını anlayanlardan mısın ? |
Muhammed'in yaşayıp yaşamadığı hakkında şüphe var bende.
Nereden kaynaklandı bu? Şundan kaynaklandı. Onca ayet indide sanki Muhammed bunları hiç konuşmamış gibi bir durum yokmu? Muhammed bu ayetleri aydınlatmamış olamaz. Şiirsel (Kur'anın deyimiyle mükemmel kelimeler, asil ayetler, asil cümleler) bir Kur'an görüyoruz ama, Muhammed'de bu ruhu, bu kelime haznesini göremiyoruz. Muhammed'in hadisleriyle ünlendi. Hiç ayet ve Muhammed birlikte anılmıyor desek doğrumudur? Ya Muhammed yok, ya da Muhammed susturuldu o devirde. Hangisi? |
Alıntı:
|
Vah, vah, akıl kafese girince, üzülmemek elde değil!
İman denilen kafese insan aklını hapsedince kendi aklını artık kullanamaz. Şimdi, yabancıların, yani kendinden başkalarının akıllarıyle idare edecektir. Çok acı bir gerçek, hem de tanrı adına!
Açarsınız Kuranı ve orada kim konuşmakta onu görürsünüz. Allah hakkında en küçük bir bilgiye dahi sahip olamayan bir kişinin çıkıp da, kendisinin Allah'ın elçisi olduğunu söylemesine inananların akılları açıkça iman kafesine kilitlenmiş olur. Ve artık o akıl işlevini de unutur. Ve kendisi çalışmayan akıl, başkalarının ne dedikleriyle yetinerek yaşadığını sanır. Yani desteği kendinden alamayınca yabancılardan almaya başlar. Allah hem bu evreni yaratacak, hem de insanlarla iletişim kurmakta zorlanacak! Ve bu iletişimi kurmak için bir Arabı seçecek ve onun dilinden ona şöyle de, böyle de diye sözler söyleyecek. Arada sırada da şunu kıstır öldür, bunlar duvara dayalı keresteye benzer, ''ALLAH ONLARI KAHRETSİN de deyince. konuşanın kim olduğu açıklık kazanır. Bu Allah maskesi takan bir kişidir. Yani elçiyim diyen kişidir. Bu yalanlara inananlar, akıl sahiplerini de inandırmak için ne yöntemlere baş vuruyorlar, Voltair ne demiş, Dostoyevski ne demiş... İnsan eğer başka insanların ne dediğine göre düşünecekse, böyle akıllara gerçekten iman gereklidir. Yani kendi akıllarını hapis edecek bir kafes. Kefese girenler için pek kurtuluş ümidi de yok...Gel de üzülme! FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK |
Alıntı:
|
Alıntı:
Buyrun buradan; Hayır, umduğu gibi olmayacak. Çünkü o, bizim âyetlerimize karşı inatçıdır. Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım. Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti. Kahrolası nasıl da ölçtü biçti! Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti! Bunlar yaradaninizin sozleri , degil mi? |
Alıntı:
öncelikle kahralosı ne demek onu öğrenin,kahrolası=yok olası,perişan olası anlamındadır,ölçtü biçti ne demek=tasarlamak,düşünmek, şimdi syn neva bir ayetin tam manasını kavrayabilmemiz için,sadece o ayeti deilde kendisinden önce ve sonra gelen ayetleri okumamız lazım ki,neden,niçin yazıldığı anlaşılsın,ALLAH ne demek istiyor anlam kazansın muddesir suresi,1.ayetten 10.ayete kadar kadar olan mevzu peygamber efendimizle ilgili, 1. Ey örtünüp bürünen (Peygamber!) 2. Kalk da uyar. 3. Rabbini yücelt. 4. Nefsini arındır. 5. Şirkten uzak dur. 6. İyiliği, daha fazlasını bekleyerek (bir kazanç elde etmek için) yapma. 7. Rabbinin rızasına ermek için sabret. 8, 9. Sûr'a üfürüldüğü zaman var ya; işte o gün çetin bir gündür. 10. Kâfirler için hiç kolay değildir. ...görüldüğü gibi peygamberimizle ilgili 11.ayet..kişinin ahirette tek başına kalacağı aşikardır,bunu demek istiyor 11. Beni, yarattığım kişiyle başbaşa bırak. 12, 13. Ona bol mal ve gözü önünde duran oğullar verdim. 14. Kendisine alabildiğine imkanlar sağladım. 15. Sonra da o hırsla daha da artırmamı umar. 16. Hayır, umduğu gibi olmayacak. Çünkü o, bizim âyetlerimize karşı inatçıdır..........her şeyi verdiği halde,inanmıyandan bahsediyor..bundan sonra senin bahsettiğin ayetler geliyor 17. Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım. 18. Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.(tasarladı,düşündü) 19. Kahrolası nasıl da ölçtü biçti!(tasarladı,düşündü) 20. Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti!(tasarladı,düşündü) 21. Sonra (Kur'an hakkında) derin derin düşündü. 22. Sonra yüzünü ekşitti, kaşlarını çattı. 23, 24. Sonra arkasını döndü ve büyüklük taslayıp şöyle dedi: "Bu ancak nakledilegelen bir sihirdir." 25. "Bu, ancak insan sözüdür."......bak nasıl anlam kazandı her şey,burda ALLAH c.c,tum bu bize verdiği her şeyi,beğenmeyip hep daha fazlasını istediğimizi söylüyor,doğru deilmidir,insan yeter demez hep daha fazlasını ister,tüm bunları reddeten ve inkar eden için bu sözü söylemiştir,yoksa tum yarattığını deil,sen dahi istediğini yapmayan kişiye bu sıfatı cok rahat kullanabiliyorsun,ve ardından gelen ayetle inanmıyanların cezasını bildiriyor, 26. Ben onu "Sekar"a (cehenneme) sokacağım. ......umarım acıklayıcı olmuştur,hem 2de bir acıklamalarımı lutfen silip durmayın,yapılan her iftiraya verdiğim,ayetlerle cürüttüğümden ,hemen siliniyor yada başka başlığa taşınıyor,sorduğun soru ve atılan iftira asılı kalırken verilen cevabı yok ediliyor,bunu yapacaksanız bu tartışma platformundan ayrılmak zorunda kalacağım,saygıda bulunun ki,saygıda bulunayım,teşekkürler |
senin allahın diyor ki sen beni beğenmedin bende seni cehenneme sokacağım..
çocukça değil mi :)) |
Alıntı:
Varmı dünyada günah işlemeyen söyle Yaşanırmı hiç günah işlemeden söyle Bana kötü deyip kötülük edeceksen Yüce Tanrı ne farkın kalır benden söyle Beni özene bezene yaratan kim, sen Yolumuda çizmişsin önceden Madem bana günah işleten sen Nedir öyleyse o cennet cehennem.. Sen sofusun hep dinden dem vurursun Banada sapık dinsiz der durursun Peki ben ne görünüyorsam o'yum Ya sen ne görünüyorsan o'musun Neredesin, sana başkaldırmışım işte Karanlık içindeyim ışığın nerede Cenneti ibadetle kazanacaksam Senin ne cömertliğin kalır bu işte... Sen içmiyorsan içenleri kınama bari Bırak aldatmacayı iki yüzlülükleri Şarap içmem diye övünüyorsun ama Yediğin haltlar yanında şarap nedir ki.. Gökleri yarıp darma dağın ettiğin gün Pırıl pırıl yıldızları kararttığın gün Sen sorguya çekmeden ben sana soracağım Ey Tanrı, hangi günahım için beni öldürdün ? Ben şarap içiyorum doğrudur Aklı olanda beni haklı bulur İçeceğimi biliyordu Tanrı İçmesem Tanrı yanılmış olur.. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:25 . |