![]() |
KOMIK AYETLER, HANDYMAN GOD
kuran, kendi allahini sekilden sekile sokularak tanrilik imajini zedelemistir.
sahsen ben karizmasi cizilmis tanri olmak istemezdim.. mesela bizim kapici bana daha karizmatik geliyor... surekli ogunen, boburlenen, kin kusan, nefret eden kuranin allahi en iyi yer doseyicisi oldugu gibi en iyi boyacidirda..ingilizcede handyman vardir, elinden her is gelen anlaminda..kuranin allahida handyman'dir..doser, boyar yerlestirir,tuzak kurar,vs vs komik ayetlere bir ornekte bakara 138 diyanet meali bakara 138. “Biz Allah’ın boyasıyla boyanmışızdır. Boyası Allah’ınkinden daha güzel olan kimdir? Biz ona ibadet edenleriz” (deyin). yasar nuri ozturk meali bakara 138. Allah'ın boyasını esas alın. Allah'tan daha güzel kim boya vurabilir! Biz yalnız O'na kulluk ederiz. Elmalılı Hamdi Yazır Meali:bakara 138. Sen Allah'ın boyasına bak! (Vaftiz de ne ki!) Kim Allah'tan daha güzel boya vurabilir? İşte biz O'na ibadet edenleriz! bu kitabin tanri tarafindan gonderilmis olma ihtimali, benim uzaya astronot olarak gidebilme ihtimalinden daha dusuktur.. |
Re: KOMIK AYETLER, HANDYMAN GOD
benim odayıda boyarmı acaba *:lol: *:lol:
|
Herhalde o da karar verememiş meslek konusunda. Boyacımı yoksa tuzakcımı belli değil.
Neyse bende favori ayetlerimden birini yazayım. Ahzab/32 Ey peygamberin hanımları, siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz; eğer Allah'tan korkuyorsanız, konuşurken kırıtmayın ki, kalbinde bir hastalık bulunan, kötü bir ümide kapılmasın. Güsgüzel, dosdoğru söz söyleyin! |
bitane de benden olsun sanırım Tanrı saçmalama modundayken söylemiş:
Onlar sanki arslandan kaçan yaban eşekleridirler.(müddessir suresi) bu ayette inanmayanlara resmen hakaret ediliyo kardesim ya diyorum, aslında tanrı böyle bişey demez, demez ama acaba içkili bi anındamı söyledi. bide bize ayyaş derler aha işte herşey ortada. ayık birisinin söyleyeceği bir laf değil bu onun için mazur göreyim diyorum bu seferlik. http://Kimi dinde imanda buldu yolu ..., ne bu!<br /> |
A’râf Sûresinin 40 . Ayetinde *
Âyetlerimizi yalanlayanlar ve o âyetlere uymayı kibirlerine yediremeyenler var ya, onlara göklerin kapıları açılmaz. Onlar, deve iğne deliğinden geçinceye kadar cennete de giremezler!6 Biz suçluları işte böyle cezalandırırız. * A’râf Sûresinin 146 . Ayetinde * Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları âyetlerimden uzaklaştıracağım. (Onlar) her âyeti görseler de ona iman etmezler. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama sapıklık yolunu görseler onu (hemen)yol edinirler. Bu, onların, âyetlerimizi yalanlamaları ve onlardan hep gafil olmaları sebebiyledir. * 138-Hıristiyanlar çocuklarını "ma'mudiye" dedikleri sarımtırak bir suya daldırırlar ve buna "ta'mid" yani "vaftiz" derler. Bunun da bir temizleme olduğunu söylerler ve ne zaman birisi çocuğunu vaftiz ederse, çocuk için, "İşte şimdi hakkıyla Hıristiyan oldu." derler. Buna karşı Cenab-ı Allah, müslümanlara buyuruyor ki, siz böyle yukarıda anlatıldığı gibi tevhid ile, hiç fark gözetmeksizin iman ettiğinizi söyledikten sonra şunu da ekleyiniz ve deyiniz ki; biz, Allah boyası olan ve yaratılıştan gelen iman ile iman ettik, sudan imana, sun'î (yapay) boyaya tenezzül etmeyiz. Allah boyasına bakınız, Allah boyasına, zira Allah'ın boyasından daha güzel kimin boyası vardır? Maddiyatta, tabiatta ve bütün kâinatta, dikkat ediniz O'nun boyasından daha güzeli var mıdır? Ağaçlara ve otlara, bütün çiçeklere, bilhassa insanların simalarına ve göz renklerine şöyle bir göz atınız, onlardaki doğuştan boya ile insanların sonradan sürdüğü sun'î boyalar arasında kıymet ve güzellik bakımından ne kadar büyük fark olduğunu görürsünüz. Özellikle insan bedenlerine sürülen ve yaratılışı bozan boyalar ne kadar arızî, ne kadar çirkin ve mülevves şeylerdir. İşte maneviyatta, din ve ahlâkta da durum böyledir. Din fıtrî bir din, iman ilâhî bir iman, temizlik doğuştan bir temizlik, güzellik doğuştan bir güzelliktir. Sonradan elde edilen bütün temizlik ve güzellik, aslında doğuştan gelen güzellik ve temizliğin korunmasına yöneliktir, sonradan ona ârız olmuş birtakım pisliklerin giderilmesine dönüktür. İnsanları bir paçavra boyar gibi, renkli bir suya sokup çıkarmakla elde edileceği sanılan iman, sudan bir imandır, çok temelsiz bir dindir. Bunun ne kıymeti var ki? İman ile dini bir boyaya benzetmek gerekirse, biz Allah boyası olan bir fıtrî iman ile ve Allah tarafından boyanmış olmayı üstün tutarız. Maddî ve manevi bütün temizlik çabalarımız ve güzelliklerimiz hep ilk oluştan, doğuştan gelen temelin muhafazasına yöneliktir. İslâm dini ve tevhid imanı, insanların Allah tarafından boyanmasıdır. İman en güzel Allah boyasıdır. Ve işte böylece biz ancak O'na ibadet ederiz, yalnızca O'na kulluk eyleriz. O'nun kulları, O'nun köleleriyiz. Diğer bütün peygamberlere inanmamız, O'nun gerçek peygamberleri olmalarından ve O'nun emirlerini bildirmelerinden dolayıdır. Yoksa biz onları ilâhlaştırıp tanrı yerine koymayız. Hele hele hıristiyanların Hz. İsa'ya yaptığı gibi, şirke sapmayız hatta kendi peygamberimize de tapmayız. Onun hakkında da "Şahitlik ederiz ki, Muhammed Allah'ın kulu ve Resulüdür." diyerek kelime-i şehadet getiririz. nazm-ı celîli de yukarıdaki 'ya bağlı olarak âyetin sonuna kadar emrinin mekûlü kavlinde dahildir. Aradaki âyeti ise cümle-i mu'tarıza, yani ara cümledir. Şu halde ise "Allah bizi boyadı." meâlinde nın mef'ul-i mutlakı mevkiinde bulunmaktadır. Bununla beraber "iğrâ" (teşvik etme) babından olması da caiz görülmüştür. |
Bir tane de benden kalem suresi:
42. O gün incikten açılır ve secdeye davet edilirler; fakat güç getiremezler. Bacak gösterek secdeye davet var. :lol: *:lol: *:lol: |
sayin ascerden,
bunlar nereden copy-paste yaptiniz bilmiyorum, bildigim bir sey varki yanildiginiz.. size 3 degisik meal yazdim..digerleri boyle bir yorum yapmazken elmalili hamdi yazir vaztif suyunu ekliyor..sozum ona ayeti mantiga uyduruyor.. senelercede hiristiyan ulkelerde yasadim..simdide hiristiyan bir ulkede hiristiyan bir bayan ile yasiyorum.. yazinizi okuduktan sonra hayat arkadasima "vaftiz suyu" nasil olur diye sordum ascerden dedi; Hıristiyanlar çocuklarını "ma'mudiye" dedikleri sarımtırak bir suya daldırırlar bu vaftiz suyunun , bolgenin en buyuk kilisesinde, en buyuk hac'in onune koyularak dua eden insanlar tarafindan kutsandigina inanilan *normal bir *su oldugunu soyledi..bu suya (silver holy water) kutsal gumus su dediklerini, cunki hac'in gumus oldugunu soyledi..ve bu suyun icilebilecek kadar temiz ve kutsal oldugunu soyledi.. hiristiyan mezheplerinde ritauller degisebilir..aslolan bu suyun boya gibi renkli degil, normal bir su oldugudur..ve icildigidir.. islamdaki sacmaliklari kilifina uydurma girisimleridir bunlar.. elmalili vazftiz suyu ibaresini ekleme geregi duyarken cok acik oldugu soylenen ayetlere allahiniz kavram kargasasini ortadan kaldirmak icin ayni ibareyi ekleme geregi neden duymadi.. unutmus olabilirmi? |
A’râf Sûresinin 176 . Ayetinde *
Dileseydik o âyetlerle onu elbette yüceltirdik. Fakat o dünyaya saplanıp kaldı da kendi heva ve hevesine uydu. Onun durumu köpeğin durumu gibidir: Üzerine varsan da dilini sarkıtıp solur; kendi haline bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte bu, âyetlerimizi yalanlayan toplumun durumudur. Şimdi onlara bu olayları anlat ki düşünsünler. |
Mesajını ve linkini sildim. Düşüncenin bittiği yerde terbiyesizlik başlar. *Bir gün insan olabilmen dileğimle sana güle güle...Ezkamo
|
SENİN Kİ OLMAYACAK MI?
OT DEĞİLSİN Kİ YENİDEN HAYAT BULASIN KORKMA BİRAZ CESARETLİ OL gül ölümün yüzüne çünkü sen güldükçe o küçülür eder tebeddül: Medreseden hayır yok, dinle beni; Vakıf lokması karartır içini. Git, bir yıkık yerde yoksulca yaşa: Orası bir padişah eder seni. |
delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkartamamış.
Kul kendi doğrusuna inanmaktansa, uydurduğu Tanrı'nın yalanına inanır. |
Bakara(*) Sûresinin 138 . Ayetinde * “Biz Allah’ın boyasıyla boyanmışızdır. Boyası Allah’ınkinden daha güzel olan kimdir? Biz ona ibadet edenleriz” (deyin). * Hıristiyanlar, doğan çocuklarını, Hıristiyanlığı kabul edenleri ya da bir kiliseden öbürüne geçenleri vaftiz denen bir işlemden geçirirler. Vaftiz su serpmek ya da suya batırmak suretiyle yapılır. Baba, Oğul ve Ruhu’l-Kudüs adına yapılan bu işlemin insanı asli günahtan kurtaracağına, insanın adeta yepyeni bir hayat boyasına boyanacağına inanırlar. Vaftiz uygulamasının aslı Yahudilikten gelmektedir. Bu âyette, gerçek kurtuluşun böyle zahiri ve sembolik eylemlerle değil, Allah’ın insanların fıtratına yerleştirdiği asli renk olan tevhid inancı ile mümkün olacağı vurgulanmaktadır. |
muhammed siir yaziyorsun demislerdi...
100/1. And olsun Allah yolunda kostukca kosanlara; 100/2. And olsun kivilcimlar sacanlara; 100/3. Sabah sabah akina cikanlara; 100/4. Ve tozu dumana katanlara; 100/5. Dusman toplulugunun icine dalanlara hakli degillermi? allahi var, iyi yaziyor:))) |
yasin suresi :
69. Biz o Peygamber’e şiir öğretmedik. Bu ona yaraşmaz da. O(na verdiğimiz) ancak bir öğüt ve apaçık bir Kur’an’dır. |
adi diyen adam adam olsa adi dediğine üzülsem adi bana adi diyince pek koymuyo bide şuursuz resimleri üyelik gerektiren forum sayfasına bağlamış üyelik istiyo
|
yazdiginiz ayetleri tek tek degil bir butunun parcalari olarak degerlendirmeniz gerekirdi.
cok iyi tanidiginiz herhangi birinin veya kendinizin bile 10 yil icinde butun soylediklerinizi kaydedip sonra yer zaman kisi sebep mecaz deyim duygusal durum, ozelliklerini dikkate almadan sadece yazili sekliyle ve satir satir incelesek cok iyi bildiginiz kendi kisiliginize taban tabana zit veya cok komik veya celisik ifadeler cikacaktir. ona da guleriz,amma adil olmaz.zira ayni kelime kizginlik aninda baska mana tasir,huzurlu bir anda baska bir mana tasir.kelime aynidir soyleyen aynidir mana degisiktir. dostlar bu durumu bilip de yine kendinize eglenceyi bu yontemle aramaniz dogru degil. |
verilen siteye bayan arkadaşlarımız girmesin...zira sitedeki ceset çok büyük ihtimalle bir uydurma...zaten namaz kılmayan oruç tutmayan bu hale gelseydi müslüman olmayan ülkelerde sağlam ceset kalmazdı ama bu ceseti buraya koyup da bunu *düşünemeyen bu sitede yazanlara inanan arkadaşımıza hayatta başarılar dilerim...
bu adi insanlarla takılmak istemiyorsa siteyi terkedebilir...zira cahilliğine bakınca çok birşey kaybetmediğimiz ortaya çıkıyor... |
sevgili sorogren,
bu manevralariniz size cikmaza goturuyor.. herhangi birinin veya kendinizin bile 10 yil icinde butun soylediklerinizi kaydedip sonra yer zaman kisi sebep mecaz deyim duygusal durum, ozelliklerini dikkate almadan yahu arkadasim siz 10 yil onceki sartlari mekan zaman psikolojiyi goz onunde bulundurup ornek verirken biz 1400 yildan bahsediyoruz..sen ogunun kosullarini hic mi goz onunde bulundurmuyorsun.. butun zamanlarin degismez kitabini 1400 yilda degisen sartlara nasil uyduracaksiniz... uydurma calismalariniz da nafile bir cirpinis |
bugun kuranda yapmis oldugum kazilarda ms.620 yillarina ait oldugu sanilan 310, yazi ile(uc yuz on) tane AND OLSUN kelimesi buldum..
kalem (68) suresine kadar and olsun diyerek yoluna devam eden kuranin allahi muhammed bu sureden sonra tarzini degisip aklina gelen herseye and olsun der.. bazen kendini tutamaz 92/3. Erkegi ve disiyi yaratana and olsun : diyerek kendine and icer.. and'larda zaman zaman muhammedin sair yonude ortaya cikar.. 79/1Andolsun (kâfirlerin ruhlarını) şiddetle çekip çıkaranlara, * * 2.Andolsun (mü’minlerin ruhlarını) kolaylıkla alanlara, * * 3.Andolsun yüzüp yüzüp gidenlere, * * 4.Derken, öne geçenlere, * * 5.Nihayet işi çekip çevirenlere * ve allah ucana, kacana yemin eder, 68/1-2. * * Nun; kalem ve onunla yazilanlara and olsun 74/32-7 * *Aya, donup gelen geceye, agarmakta olan sabaha and olsun 77/1-7. * * vahiy getiren meleklere and olsun 81/15-6. * Gunduz sinip geceleri gozuken gezegenlere and olsun; 81/17. * * *Kararmaya baslayan geceye and olsun; 81/18. * * *Agarmaya baslayan sabaha and olsun 84/16. * * *Aksamin alaca karanligina and olsun; 84/17. * * *Geceye ve gecenin icinde olan seylere and olsun; 84/18. * * *Dolunay halindeki aya and olsun ki: 84/19. * * *suphesiz siz bir durumdan digerine ugratilacaksiniz 85/1. * * * *Icinde burclari bulunan goge and olsun; 85/2. * * * *Soz verilen kiyamet gunune and olsun; 85/3. * * * *sahitlik edene ve edilene and olsun 86/1. * * * *Goge ve gece ortaya cikana and olsun. 86/11-2. * *Yagmurun donusunu saglayan goge ve yarilan yeryuzune and olsun 89/1. * * * *Tanyerinin agarmasina and olsun; 89/2. * * * *Zilhicce ayinin ilk on gecesine and olsun; 89/3. * * * *Herseyin ciftine de, tekine de and olsun; 89/4-5. * * Gelip gecen geceye and olsun 90/3. * * * *Dogurana ve dogurduna and olsun 91/8. * * * *Sonra da ona iyilik ve kotuluk kabiliyeti verene and olsun 92/1. * * * *Kararip ortaligi burudugu zaman geceye and olsun. 92/2. * * * *Acilip aydinlattigi zaman gunduze and olsun. 92/3. * * * *Erkegi ve disiyi yaratana and olsun ki: 93/1. * * * *Kusluk vaktine and olsun; 93/2. * * * *Sukun erdigi zaman geceye and olsun 95/1. * * * *Incir ve zeytine and olsun 103/1. * * *Ikindi vaktine and olsun 115/1 * * * allah beni cehenneme atacak, anam avradim olsun!!! :D |
Yaptığınız kazılarda bulduğunuz "and olsunlar"dan birini bana versene...
Çok güzel bir araştırma yapmışsınız. Cehennemde komşuyuz. Saygılar hazretiikömürcü |
sevgili komurcu,
urun yelpazemiz oldukca genis, kazilardan 7 tanede yemin eden allah ayeti cikti, sivrisinegin kanadina, seytanin ossuruguna and *ve yemin olsun,sec begen al, dukkan senin, lafimi olur..onlardan 317 tane var elimizde.. urunlerimiz asagida buyurun, 69/38-40. *Gorebildikleriniz ve goremedikleriniz uzerine yemin ederim 70/40-1. * *Dogularin ve batilarin Rabbine yemin ederim 75/1. * * * * Kiyamet gunune yemin ederim. 75/2. * * * * Ve nedamet ceken nefse yemin ederim. 90/1-2. * * *Bu, Mekke sehrine yemin ederim 21/57. * * * Allah'a yemin ederim ki, siz ayrildiktan sonra, putlariniza bir tuzak kuracagim!" 56/75-6. * *Hayir; yildizlarin yerleri uzerine yemin ederim yahu bu allahin yon kavrami yok..kuranda sadece dogu ve bati var..allah yarattigi dunyayi bilmezmi.. vardir bir hikmeti! |
biz ki sizleri sanal ortamlarda forum ortamlarından uzak durun diye yarattık. sanal ortam yaradılmıştır ki erotik sitelere bakınıp neslimize nesil katasınız. her kim ki sanal ortamda beyin kullanmak gerektiren işler yapmakta, onlar, andolsun ki kukusuna gılmanlar saldıracaktır. yedi düvelin sopaları kaba etlerine 3333 kerre şaplonulacaktır.(şap şap ses çıkaracak biçimde vurulacaktır.)
scrubs suresi 169/269. ayet |
KAFİRÜN:
1. (Resûlüm!) De ki: Ey kâfirler! 2. Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam. 3. Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz. 4. Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim. 5. Evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz. 6. Sizin dininiz size, benim dinim de banadır. MÜDDESSİR: 74.17. Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım! 74.18. Zira o, düşündü taşındı, ölçtü biçti. 74.19. Canı çıkasıca, ne biçim ölçtü biçti! 74.20. Sonra, canı çıkasıca tekrar (ölçtü biçti); nasıl ölçtü biçtiyse. HUD: 11.1. Elif. Lâm. Râ. (Bu sana indirilen), hikmet sahibi (ve) her şeyden haberdar olan (Allah) tarafından âyetleri sağlamlaştırılmış, sonra da açıklanmış bir kitaptır. YUNUS: 10.1. Elif. Lâm. Râ. İşte bunlar hikmet dolu Kitâb'ın âyetleridir. YUSUF: 12.l. Elif. Lâm. Râ. Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir. ŞUARA: 1. Tâ. Sîn. Mîm. 2. Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir. KASAS: 1. Tâ. Sîn. Mîm. 2. Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir. DUHAN: 1. Hâ. Mîm. 2. Apaçık olan Kitab'a andolsun ki, RAD: 1. Elif. Lâm. Mîm. Râ. Bunlar, Kitab'ın âyetleridir. Sana Rabbinden indirilen haktır, fakat insanların çoğu inanmazlar. Sevgili istavrit, Peygamberin şairlik hakkını yemeyelim.Nasıl döktürmüş ama!... Yeminle ilgili ayetler tamam da bu alttaki ayetler ne demek istiyor. Bunlar apaçık kitabın ayetleridir diyor. Ama ben apaçık bir şey göremiyorum. Gören varsa bize izah etsin. |
bugun yapmis oldugum kazilarda kuranin enkazi altindan yaklasik 200 tane musa ayeti cikti...kazilar devam ettikce ilginc seyler bulacagim muhakkak..
israilogullarini islama cekmeye calisan muhammed, tevratin yazari musa'yi kullanarak israil ogullarina sirinlik yapar..bazen onlari over, bazende yerer..muhammed birazda musa'ya takmis,gorebildigim kadari ile 5 ayettede "biz musaya kitap verdik" sazi caliyor..nede olmazsa ilham perisi musa..esin kaynagi tevrat. ayetleri buraya alamiyorum, sayfalar alir.. hayir boyle bir sey olamaz diyen olursa ayetleri mail olarak gonderebilirm..veya zaman ayirabilirsem ayet numaralarini buraya yazabilirim.. enkazin olmadig, molazlardan temizlenmis bir dunya dilegi ile |
ben bu insanlara acıyorum.Düşünmeden etmeden konuşan, herkese laf atan ve hadi yap denildiğinde de hiç bir iş beceremeyen insanlara acıyorum. Yazdığınız mealler ya eksik ya da tam olarak anlamlarını bilmediğiniz için kendi kafanızdan birşeyler üretiyorsunuz.Arapça bir kelimenin bir çok türkçe anlamı olabileceğini ya bilmiyorsunuz ya da bilerek görmezden geliyorsunuz.
Size zaten nasihat vermekte kabahat: Zina yapma derler: Ama sizin aklınız oraya çalıştığı için tabiiki işinize gelmez.Toplumun ahlak yapısının bozulması ve bunun itibariyle düzenin kaybolması,kavgaların oluşması sizi hiç mi hiç ilgilendirmez! Emek harcamadan para kazanırsanız haramdır der:Ama işinize gelmez oh ne güzeldir yattığınız yerden para kazanmak! İçki içmeyin der: Siz içersiniz sonra da kaza olunca devlet şöle devlet böle der tutturursunuz belki içtiğiniz için kazada ölen yakınınız varsa gözyaşı dökersiniz sonra size içittiren Tanrıymış gibi isyana kalkışırsınız. Tabii ağzınıza içkiyi tanrı dayıyo! Artık burda sayamıcam msj belirli yere kadar çekiyo daha sonra gönderemiom :( Herkesi eleştrirsiniz ama siz hiç bişy yapmassınız! Varsan baksan belki laf olsun torba dolsun hesabı konuşursunuz Sizin için hayat dalga geçme içki içme tepinmedir. İnsanlar eserler yazar size bişyler göstermeye çalışır siz ise aman yalandır bilmem nedir filan bahaneler uydurursunuz. Onu dinlemicek kadar o ne diyo yararlı bilgi veriyormu diye düşünmessiniz bile hatta iycene işin suyunu çıkarıp o eseri değiştirip bakın bu şöle dedi die millete yutturmaya çalışırsınız! İşte siz busunuz ben size hakaret etmek amacıyla yazmadım gerçekleri yazdım.Zaten herşeyin sonunda gerçekleri öğrencez hepimiz hatta siz daha yakın bi zamanda öğrenebilirsiniz sizin için öbür taraf yoksa nie yaşıyorsunuz ki atın kendinizi de biz de bu saçmalıkları dinlemekten kurtulalım!Hem gerçekleri erkenden öğrenmiş hemde hiç bişy ifade etmeyen dünya yaşamından kurtulmuş olursunuz.! |
sayin master,
komik ayetlerle ilgili yorumunuz, aciklamaniz varsa alalim.. gerisi laf-i guzaf |
asagidaki dortlugu islam gomlegini cikarip siir gibi okuyup yorumlayabilirmisin?
Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım! Zira o, düşündü taşındı, ölçtü biçti. Canı çıkasıca, ne biçim ölçtü biçti! Sonra, canı çıkasıca tekrar (ölçtü biçti); nasıl ölçtü biçtiyse. mesala diyebilirmisin cok carpici, veya sevgi dolu, edebi, veya edepli, bir edebiyatci, bir elestirmen gibi bakmayi deneyin.. mesela siz hic mahkemelerde hakimlerin ve savcilarin sucluya hayvan,essek,beyinsiz,pis,katil, sapik gibi allahin sik sik kullandigi yakistirmali kullandigini gordunuzmu? sizin allah varoslardan mi?bir tanri'ya bu kenar mahalle agizlari yakisiyormu sizce? cok gerekliyse kendinize daha beyefendi veya hanimefendi tanri bulabilirsiniz! |
sevgili Master_Ralochor,
bizim içelim içelim, zina yapıp yerden yere işeyelim gibi bir kaygımız yok.. bastırılmış duygular yumağı islam insanlarının aklı fikri orda olabilir, ona bir şey diyemem.. netekim islamcı arkadaşların büyük önderi muhammed efendi çocuk yaşta insanlarla evlenerek (rivayetlere göre) en güzel örneği sergilemiştir.. tabii kılavuzu karga olanın burnu sürekli bir yerlerde, takdir edersiniz ki.. doğaldır, insanlar istediğine inanmakta özgür, ona bir şey diyemem.. ancak muhammed bey gibi bir şahs-ı zat'ı örnek almış kişilerin kalkıp da "genel ahlak" dersleri vermeye çalışması ne kadar gülünç oluyor değil mi? yüzünüzden gülücükler, aklınızdan soru işaretleri eksik olmasın efendim, saygılar... |
"Master_Ralochor"
ben bu insanlara acıyorum.Düşünmeden etmeden konuşan, herkese laf atan ve hadi yap denildiğinde de hiç bir iş beceremeyen insanlara acıyorum. Sizin için hayat dalga geçme içki içme tepinmedir. İşte siz busunuz ben size hakaret etmek amacıyla yazmadım gerçekleri yazdım. sizin için öbür taraf yoksa nie yaşıyorsunuz ki atın kendinizi de biz de bu saçmalıkları dinlemekten kurtulalım! Master_Ralochor arkadaşım, Ben bir insan olarak sana acımıyorum. Bir insan olarak sana saygı duyuyorum. Ben ateist. Sen ise müslüman. İnsanların farklı düşüncelerde olmaları gayet doğal. Önemli olan saygı ve sevgi. Bizim toplum olarak en büyük eksiğimiz bu. İşte biz burada bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bir dinin eleştirilmesi doğaldır. Bir kere bunu kabullenmeniz gerekir. Bu site de yapılan da budur. Ama şunu derseniz dinime küfür ediliyor, hakaret ediliyor, aşağılanıyor; o zaman size hak veririm. Biz site olarak dinlere saygılı bir temelde eleştiri yapılmasından yanayız. Çünkü bu inanca saygı göstermenin gereğidir.Yer yer sınırları aşan arkadaşlarımız oluyor. Bu kurallara uymayan arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Sen öbür dünya için yaşayabilirsin. Ama ben bu dünya için yaşıyorum. Yani benim bu yaşama hakkıma saygılı olmalısın. Bak benim de sana şunu demeye hakkım yok. Madem ki öbür dünya için yaşıyorsun. Bir an önce öbür dünyaya gitmenin yollarına bak. Böyle bir şey olabilir mi? Ben bu dünyada içki içmek ve tepinmek için yaşamıyorum. Kimseyle de dalga geçmek için de yaşamıyorum. Hele hiç bir zaman tanımadığım insanlara böyle bir suçlamada bulunmak aklımın ucundan geçmez. İşte aramızdaki fark bu. Bence böyle suçlamalar yapacağınıza konuyla ilgili düşüncelerinizi yazsaydınız daha iyi olurdu. Artık kendinizi biraz aşın. Böyle suçlamalar size bir şey kazandırmaz. Sevgiyle kalın... |
Olm ben çözdüm mevzuyu... Kuran harbiden de hem evrensel, hem de tüm zamanlara hitap eden bi kitap.
Mesela ben canım sıkıldıkça okuyorum, her defasında da çok komik geliyor. Bundan yıllar yıllar önce ilk okuduğumda da çok gülmüştüm şimdi de gülüyorum. Heralde dünyanın bi başka yerindeki bi insan da okusa (müslüman önyargılarıyla değil ama) aynı derecede komik gelir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ENAM: 160- Kim iyilik getirirse, ona o (getirdiği)nin on katı vardır. Kim kötülük getirirse, sadece onun dengiyle cezalandırılır; onlar haksızlığa uğratılmazlar.
Şimdi herhangi bir müslüman diyelimki bir kıza tecavüz etti bu ayete göre o müslümana cehennemde zebaniler....Olacakları düşünmek dahi istemiyorum. :D Not:Ciddiye almayın.Espri amaçlıdır. |
Gülmemek için arapçasını okuyorlar hem de nağmeli nağmeli..
|
Alıntı:
Şu Kuran'ı baştan bir daha okumak lazım..Gülmek için tabi:D |
Alıntı:
Halbuki hristiyanlarda benim bildiğim boya falan kullanmıyorlar bildiğin su kullanıyorlarmış vaftiz için temiz su. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Yapılan kötülük düşünceye, değil kişiye yüklenir. Yani bir insanın içinde yoksa acıma duygusu, her türlü gelir uykusu... ^_^ |
Alıntı:
Kişinin yaptığı eylemleri,kişinin inançlarından/düşüncelerinden/fikirlerinden nasıl soyutlayabiliriz? İstatistikler ateistlerin iyi insan olduğunu kanıtlıyorsa,çevremizdeki inançlıların da pek ahlaklı olmadığını farkediyorsak;inançlara bırakın da iki laf edelim..;) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:51 . |