Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Dur .... Seni Denedik! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2573)

Anti-Din 14-08-2006 20:50

Dur .... Seni Denedik!

İbrahim rüyasında Allah'ın oğlunu kendine kurban etmesi gerektiğini söylediğini görür. Çocuk büyüyünce açar konuyu. Oğlu "Kes!" der. Yatırır oğlanı yüzüstü KESECEK! Sonra şöyle diyor Allah Kur'an'da: "..ve biz ona seslendik..". Kesmemesini bunun bir deneme olduğunu söylemiş sonra da. Sonra da bir kurbanlık indirmiş GÖKTEN, İbrahim bunu kesmiş.

Soru 1) Allah buyruk vermek için başka bir yol bulamamış mıdır?
Soru 2) Rüyasında gördü diye bunu bir buyruk mu kabul etmiştir?
Soru 3) Allah bir buyruk vermiş sonra da buyruğunu geri almıştır. Bu nasıl TANRIlıktır?
Soru 4) Allah'ın bir şeyleri görmeye ihtiyacı mı vardır? Neler olacağını bilmiyor mudur?
Soru 5) Allah "Biz" diyor. Allah ve kimler? Allah onlarsız yapamaz mıydı?
Soru 6) Allah bir kuluyla mı konuşmuş? Hani emirlerini Cebrail'le bildiriyordu?

Bunları da nurcu kesime sorunca 1 ve 2 numaralı sorulara kaçamak yanıtlar alıyorum ancak gerisi için hepsi "Ben hoca mıyım?" diyor. Hocalar da "Ben profesör müyüm?" daha bi profesörle konuşamadım. :D:D:D

Anti-Din 14-08-2006 20:52

Re: "Dur Ibooooo Seni Denedikkkkk!!!!" (tüm sorul

İlk yorumu kendim yapayım.

Çok güzel bir konuya değinmişim.

:D:D:D

soro 14-08-2006 21:00

www.diyanet.gov.tr ye sor.orda profesor var.
umarim faydali olmusumdur.

hazretikömürcü 14-08-2006 21:57

Sayın Anti-Din
Adamlara öyle sorular soruyorsun ki; feleklerini şaşırtıyorsun.
Zavallılar durumu kurtarmak için daha da batıyorlar.
Aynı ayetteki çelişkileri bile göremiyorlar.
Saygılar
hazretikömürcü

15-08-2006 00:16

Re: Dur .... Seni Denedik!

Arkadaşlar,

Benzer konular daha önce de söz konusu edildi. Lütfen açtığımız başlıklarda da, yazdığımız iletilerin tarzlarında da düzeyli olalım. Bu sitede tabu yok, tartışılmayacak herhangi bir dinsel konu yok, eleştirilmeyecek bir inanç yok. Ancak, bu eleştiriler, sorgulamalar, tartışmalar düzeyli olmak zorunda. Başlığı değiştirdim.

neutrino.

Anti-Din 15-08-2006 01:48

Alıntı:

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 43166)
www.diyanet.gov.tr ye sor.orda profesor var.
umarim faydali olmusumdur.

Hem bu adrese hem diğer nurcu arkadaşların verdiği(herkul.org ve bi daha var) mail attım aynı bu şekilde ancak hiç bir şekilde bir yanıt alamadım.

Materyalist 15-08-2006 02:15

Canım Anti-Din, Cicim Anti-Din: Yanlış anlama ama biraz bilindik takılmışsın. Senin sorduğun soruların aynısı veya benzeri belki milyonlarca kere sorulmasına rağmen halâ net bir cevap alınamamıştır. Neden alınamamıştır? Çünkü cevabı yoktur. Aslında bir çok cevabı vardır ama saçmalıktan ibarettir. *:wink:
Gelelim şimdi sorularına. Hiç bir mevcudatın cevab-ül yanıt veremediği sorulara ben cevap vererek seni çok güzel aydınlatarak nur alemlerine çıkarayım.
1) Allah buyruk vermek için başka bir yol bulmuştur. Ve hatta bana "Bu yol nasıl" diye sormuştur. Ben de "pek güzel bir yol. Ne güzel bir yol" demişimdir.
2) Heee. rüyasında gördü diye onu bir buyruk olarak kabul etmiştir. Çünkü İprayim efendi Şizofrendir.
3) Allah buyruk vermiş ve sonrada onu geri almıştır. Çünkü o allah efendidir ve istediğini yapar. Sana mı soracak?
4) Allah amcanın bir şeyleri görmeye tabi ki ihtiyacı vardır. O da bir insandir. Ona da şevkat göstermek lazımdır.
5) alahın biz demesi mülayimliktendir. O çok mülayimdir. Çok rahmandır, çok rahimdir, çok .............dir.
6) Süreli cebro, cebro olur mu? Ona da yazık. Oda bir fani. Allah-ü Teala muhteremleri arasıra cebro ya dinlenme izni vererek kendi işini kendi görmüştür.
Umarım tatmin olmuşsundur.

Anti-Din 15-08-2006 02:20

teşekkür ederim abi aydınlattınız artık müslümanım

jayjay 15-08-2006 09:10

Anti-Din olayı yanlış yorumlamışsın.

Anti-Din 15-08-2006 11:51

Bir zahmet doğru yorumlayıverin ya da soruları yanıtlayın.

deli_cevat 15-08-2006 12:33

:lol:

jayjay 15-08-2006 12:43

Sevgili Anti-Din kardeşim,
Sana bir imanlı yorumu yapayım. :)
(sor ve öğren abimin kulakları çınlasın:))

1) Bu yolu tercih etmiştir. Allahın bileceği birşey
2) Rüyasında böyle yüce bir varlığın söylediğini buyruk kabul etmiştir. Allah korkusu vardır adamda.
3) Bu merhametli tanrılıktır. Kulun sadakatini ölçmüştür.
4) Bu sorunu tam olarak anlayamadım. Biraz abartmışsın.
5) Allah biz derken kendi ve diğer meleklerden bahsediyor.
6) Allah istediği zaman kuluyla konuşur, istemediği zaman cebraili gönderir. Bu allahın hikmetidir. Muhammed'e vahy gönderirken izlediği yöntemlerde de bunu görürsün.

Bak kardeşim lütfen açtığın başlıklarda biraz daha dikkatli ol. Daha çok araştır. Site sürekli kendini tekrarlıyor. Ayrıca diğer başlıklarında biraz seviye düşürücü. Biraz daha dikkatli olmanı isterim.

Sevgiler...

Anti-Din 15-08-2006 13:00

Bakın sayın abicim;

Hiç bir yanıtınızın tatmin edici olmadığını eminim siz de biliyorsunuzdur.
Ayrıca en kolay anlaşılacak soruyu anlamadığınızı söylemişsiniz.
ALLAH NEDEN DENİYOR? BUNA İHTİYACI MI VAR??
Ayrıca diğer açtığım başlıkların tamamı televizyonlara çıkan konular neden bu kadar üstelediniz anlamadım.

BENİM MESAJIMLA OYNAYAMAZSIN
ANTİ-DİN

spartacus 15-08-2006 14:05

sevgili Anti-Din
Sorulara cevabı vermişsin, gerçekten, cevaplar koyu olanlar. Adamlar da cevaplayacak derman bırakmamışsın ki :) Alahın ahiret sorgusu gibi :)

Soru 3) Allah bir buyruk vermiş sonra da buyruğunu geri almıştır. Bu nasıl TANRIlıktır?(Peygamberin nasıl işine gelirse öyle bir Tanrıcıktır, rüyasında bile görse, sayıklasa, ayıklasa ne olursa, aklına ne gelirse buyruktur, yeterki bir kullanım amacı olsun, kullanılacak her şey yaptırım gücü kendisinde ise kendisine, yardıma ihtiyacı varsa söylettiği allaha, uygulamak için ise kullara aittir, her iki seçenektede sözde peygamber istediğini yaptırmış oluyor)
Soru 4) Allah'ın bir şeyleri görmeye ihtiyacı mı vardır? Neler olacağını bilmiyor mudur?

Şimdi şu, eğer Allah önceki uyduranlar gibi, görünür olsa idi, aracılar dahi gizlenmiyor olsa idi, o zaman herkese görünür olgusu ortaya çıkardı ki bizde sorgulardık. Peki yalancı kardeşim, seninle konuşmuş, o halde neyi eksik, yada ne kaybeder, sana söyleyeceklerini bizim yanımızda söylesin bizde duyalım derdi, bir perde, bir giz olmak zorunda, olmalı ki sadece seçilmiş(kendi kendilerini, yada toplumsal dayatma) kişiler ona ulaşmış olsun. O ne derse hangisi onun hangisi allahının belli mi değil, kanıtı var mı yok, rüya da görse, sayıklasada, kendiside düşünse, kanıtı var mı yok, ne derse allah sözü olur yeterki o uydursun bunuda allah söyledi desin. neyle korunuyor, onun görünmezliği ve ancak seçilmişler(komedi) *ile iletişim kurduğu mavalı ile. *Sümerlerdeki nuh'u anımsayın, orada bile iyi kalpli Tanrı, duvarın gerisinden konuşmuş :) , içinden konuşsa herkes onu görürdü, böylelikle gizde kalmazdı perdede, oda çırılçıplak karşımızda olurdu, kısaca olmadığını görmüş olurduk, birileri görecek diğerleri görmeyecek ki olmadığı anlaşılmasın. Giz olacak ki, cezbi olsun, olmayan bir şeyi perde ile örteceksin ki, perdeye bakanlar *onun ötesinde bir hiç olduğunu anlamasın.
Şöyle aklı başında bir baksak, peygamberlerin, bunu kullandıklarını ve birer korku yayıcı olduklarını, küçük çocukların oynadığı korku ve gizem oyunlarından hiç bir farkının olmadığını görürüz. Resmen birileri oyun oynamıştır...

Rüyayı kim görmüşse o onun rüyasıdır, ona bakıpda nesnel yaşamda delilikler yapıyor ise oda onun sorunudur, inanıp inanmamak kişiye kalmış.

Şimdi, inananın vereceği cevap ise, çok kısadır. Bildik cevaplardır.
Tüm maddeler için, allahın hikmetidir, sual olunmaz, öyle istemiş öyle olmuştur, o bilmediğinden değil biz öğrenelim diye böyle yapmıştır, kuşkusuz o herşeyi bilendir, haddimiz bile değildir der, çünkü din gidişi olan dönüşü olmayan bir bilet gibidir, sadece (+) lar vardır (-) ler ise haddimize değildir, övmek için milyonlarca kelime düzebilirsin kimse hooop demez, ama bir çelişki gördünmü din urun kellesini der, olmadı, yakar, azaplara gark sevk eder . Kısaca Cevap bu başka bir şey bulamayız.

spartacus 15-08-2006 14:07

sevgili Anti-Din
Sorulara cevabı vermişsin, gerçekten, cevaplar koyu olanlar. Adamlar da cevaplayacak derman bırakmamışsın ki :) Alahın ahiret sorgusu gibi :)

Soru 3) Allah bir buyruk vermiş sonra da buyruğunu geri almıştır. Bu nasıl TANRIlıktır?(Peygamberin nasıl işine gelirse öyle bir Tanrıcıktır, rüyasında bile görse, sayıklasa, ayıklasa ne olursa, aklına ne gelirse buyruktur, yeterki bir kullanım amacı olsun, kullanılacak her şey yaptırım gücü kendisinde ise kendisine, yardıma ihtiyacı varsa söylettiği allaha, uygulamak için ise kullara aittir, her iki seçenektede sözde peygamber istediğini yaptırmış oluyor)

Şimdi şu, eğer Allah önceki uyduranlar gibi, görünür olsa idi, aracılar dahi gizlenmiyor olsa idi, o zaman herkese görünür olgusu ortaya çıkardı ki bizde sorgulardık. Peki yalancı kardeşim, seninle konuşmuş, o halde neyi eksik, yada ne kaybeder, sana söyleyeceklerini bizim yanımızda söylesin bizde duyalım derdi, bir perde, bir giz olmak zorunda, olmalı ki sadece seçilmiş(kendi kendilerini, yada toplumsal dayatma) kişiler ona ulaşmış olsun. O ne derse hangisi onun hangisi allahının belli mi değil, kanıtı var mı yok, rüya da görse, sayıklasada, kendiside düşünse, kanıtı var mı yok, ne derse allah sözü olur yeterki o uydursun bunuda allah söyledi desin. neyle korunuyor, onun görünmezliği ve ancak seçilmişler(komedi) *ile iletişim kurduğu mavalı ile. *Sümerlerdeki nuh'u anımsayın, orada bile iyi kalpli Tanrı, duvarın gerisinden konuşmuş :) , içinden konuşsa herkes onu görürdü, böylelikle gizde kalmazdı perdede, oda çırılçıplak karşımızda olurdu, kısaca olmadığını görmüş olurduk, birileri görecek diğerleri görmeyecek ki olmadığı anlaşılmasın. Giz olacak ki, cezbi olsun, olmayan bir şeyi perde ile örteceksin ki, perdeye bakanlar *onun ötesinde bir hiç olduğunu anlamasın.
Şöyle aklı başında bir baksak, peygamberlerin, bunu kullandıklarını ve birer korku yayıcı olduklarını, küçük çocukların oynadığı korku ve gizem oyunlarından hiç bir farkının olmadığını görürüz. Resmen birileri oyun oynamıştır...

Rüyayı kim görmüşse o onun rüyasıdır, ona bakıpda nesnel yaşamda delilikler yapıyor ise oda onun sorunudur, inanıp inanmamak kişiye kalmış.

Şimdi, inananın vereceği cevap ise, çok kısadır. Bildik cevaplardır.
Tüm maddeler için, allahın hikmetidir, sual olunmaz, öyle istemiş öyle olmuştur, o bilmediğinden değil biz öğrenelim diye böyle yapmıştır, kuşkusuz o herşeyi bilendir, haddimiz bile değildir der, çünkü din gidişi olan dönüşü olmayan bir bilet gibidir, sadece (+) lar vardır (-) ler ise haddimize değildir, övmek için milyonlarca kelime düzebilirsin kimse hooop demez, ama bir çelişki gördünmü din urun kellesini der, olmadı, yakar, azaplara gark sevk eder . Kısaca Cevap bu başka bir şey bulamayız.

15-08-2006 15:41

Alıntı:

Anti-Din";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 43162)
İbrahim rüyasında Allah'ın oğlunu kendine kurban etmesi gerektiğini söylediğini görür. Çocuk büyüyünce açar konuyu. Oğlu "Kes!" der. Yatırır oğlanı yüzüstü KESECEK! Sonra şöyle diyor Allah Kur'an'da: "..ve biz ona seslendik..". Kesmemesini bunun bir deneme olduğunu söylemiş sonra da. Sonra da bir kurbanlık indirmiş GÖKTEN, İbrahim bunu kesmiş.

Soru 3) Allah bir buyruk vermiş sonra da buyruğunu geri almıştır. Bu nasıl TANRIlıktır?

Bunları da nurcu kesime sorunca 1 ve 2 numaralı sorulara kaçamak yanıtlar alıyorum ancak gerisi için hepsi "Ben hoca mıyım?" diyor. Hocalar da "Ben profesör müyüm?" daha bi profesörle konuşamadım. :D:D:D

Birincisi sen zamansızlık ve mekansızlık kavramlarını öğrenmek lazım bunların cvbını bulman için
Ama maalesef olaylara objektif yaklaşmadığın için biri kulağa bağırsa bunları dierinden çıkar Normaldir bu bütün insanlara has bişydir.Dediğim kavramları öğrenince zaten sende bunların cvbını kendine açıklıcan....
Tanrı'nın geçmişi veya geleceği yoktur.Bu yüzden niye geleceği görmedi demek mantıksız olur.Ayrıca zamansızlık kavramı da bu olayı daha da açıklağa kavuşturur.

imported_ozer 15-08-2006 15:48

[quote:9408de5845="Master_Ralochor"]zamansızlık kavramı da bu olayı daha da açıklağa kavuşturur.[/quote:9408de5845]

Zamansızlık kavramını açıklamanızı rica edebilirmiyim.
Tüm bilmeyen arkadaşlarda öğrenmiş olur. Lütfen başka bir başlıkta.

hiramusta 15-08-2006 16:11

Uzun alıntılara izin vermiyoruz. Lütfen Forum Kuralları'nı okuyunuz. Alıntı yapmak yerine ilgili linki yazınız. CEM

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:40 .