Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   peygambere itaat (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2582)

15-08-2006 14:32

peygambere itaat

Aşağıdaki süre D.İ.Başkanlığının sitesinden alınmıştır

Muhammed süresi
33.ayet

Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin. Amellerinizi boşa çıkarmayın.

Allah'a itaati anlayabilirim ama ölümlü bir kul'a itaati anlayabilmiş değilim...

imported_ozer 15-08-2006 15:00

Re: peygambere itaat

Doğrusunu şeytan hazretleri yapmış. *8)
Tabi dini kaynaklara göre yapılmış olan bu başkaldırı naçizane görüşüme göre doğru olan.
Kula itaat meselesinde ise köle ve cariyelik sistemi ile kadının kocasına itaatı konusu zaten yeterince anlatıyor, herşeyi.

painkiller 15-08-2006 15:13

billur bacım,

bence bunları çok sorgulama...zira nisa suresi 34. ayette de kadının en büyük görevi erkeğine itaat yazıyor...zararlı çıkan sen olursun bak uyarayım da... :)

jayjay 15-08-2006 15:17

Billur ablacım,

Kuran'da o kadar eleştirilecek ayet varken böyle basit ayetleri eleştirmeyelim.

Burada peygamberin emirlerine, sözlerine, yaptıklarına uyun çünkü o allahın elçisidir demek istemiştir.

(Ya müslüman mı oldum ne? :) 2dir imanlı yorum yapıyorum.)

ravendi 15-08-2006 15:22

Diyanet Meali - ÂL-İ İMRÂN : 32. De ki: Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kâfirleri sevmez.

Diyanet Meali - ÂL-İ İMRÂN : 50. Benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı olarak ve size haram kılınan bazı şeyleri de helâl kılmam için gönderildim. Size Rabbinizden bir mucize getirdim. O halde Allah'tan korkun, bana da itaat edin.

Diyanet Meali - ÂL-İ İMRÂN : 132. Allah'a ve Resûl'üne itaat edin ki rahmete kavuşturulasınız.

Diyanet Meali - el-MÂİDE : 92. Allah'a itaat edin, Resûle de itaat edin ve (kötülüklerden) sakının. Eğer (itaat ten) yüz çevirirseniz bilin ki Resûlümüzün vazifesi apaçık duyurmak ve bildirmektir.

Diyanet Meali - TAHA SURESI : 90. Hakikaten Harun, onlara daha önce: Ey kavmim! demişti, siz bunun yüzünden sadece fitneye uğradınız. Sizin Rabbiniz şüphesiz çok merhametli olan Allah'tır. Şu halde bana uyunuz ve emrime itaat ediniz.

Diyanet Meali - eş-ŞUARÂ : 110. Onun için, Allah'tan korkun ve bana itaat edin.

Diyanet Meali - eş-ŞUARÂ : 126. Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin.

Diyanet Meali - eş-ŞUARÂ : 131. Artık Allah'tan korkun ve bana itaat edin.

Diyanet Meali - eş-ŞUARÂ : 144. Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin.

Diyanet Meali - eş-ŞUARÂ : 150. Artık Allah'tan korkun ve bana itaat edin.

Diyanet Meali - eş-ŞUARÂ : 163. Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin.

Diyanet Meali - eş-ŞUARÂ : 179. Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin.

Vardır yine bir bildiği .Hayır bazı yerlerde sadece bana itaat edin diyor allahı da geçmiş artık.

15-08-2006 15:30

sohbet odasında 1 hafta önceye kadar biri ile bu konu üzerinde sohbetimiz olmuştuda bana inanmadığını sezdim ve o yüzden buraya bu başlığı açtım .
Bakalım okuyunca yorumu ne olacak...

15-08-2006 15:38

Alıntı:

billur";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 43269)
Aşağıdaki süre D.İ.Başkanlığının sitesinden alınmıştır

Muhammed süresi
33.ayet

Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin. Amellerinizi boşa çıkarmayın.

Allah'a itaati anlayabilirim ama ölümlü bir kul'a itaati anlayabilmiş değilim...

Aynı din peygambere bütün alemlere gönderilmiş peygamber diye söz eder.Yani bundan kasıt yaptığı ile söylediği söz ile insanlara örnek teşkil edecek biri olmasıdır.Peygamber Tanrı'nın istediklerini yapan bir insandır.Yani bir insan peygamberin yaptıklarını yaparsa Tanrı'nın istediklerini yapmış olur.Bi de bu tarafta nie düşünmediniz ???

turok 15-08-2006 15:42

bu konuda jayjay ile ayni fikirdeyim , *inanan birinin secilmis olana itaat etmesi dogal

Bu ara jayjay sanirim goodmen in sodoma icin yaptigi *dua yanlislikla sana nasip oldu hidayete eriyorsun !))

jayjay 15-08-2006 15:45

Master_Ralochor ben zaten yorumumda bunu söyledim. Okumadın mı?

Ayrıca bu başlık "Kuran Tefsir Çalışmaları" Forumuna taşınsın.

15-08-2006 15:50

sayın master,

Yani bir insan peygamberin yaptıklarını yaparsa Tanrı'nın istediklerini yapmış olur.Bi de bu tarafta nie düşünmediniz ???
diye yazmışsınız iyide o zaman her insanın birden çok eşi olsun öyle mi yani?
o peygamber olabilir ama sadece bir insan bunu unutmayalım lütfen
o Allah değil yada bir Melek de değil ...

jayjay 15-08-2006 15:51

Wala turok arkadaşım hidayete ermişim zaten. Önemli olan olayı çarpıtmadan düzgünce yorumlamak. Sonra müslümanlar ateistler (ben değilim) şöyle, ateistler böyle, saçma sapan eleştiri yapıyolar diyolar.

spartacus 15-08-2006 15:59

Alıntı:

billur";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 43269)

itaat o yaşarken onun için önemliydi. Çünkü Allah ona itaat edilmesinin bir aracıdır. Hal böyle olunca, Allah sadece bir araçtır. Öldükten sonrası için ise, kimin umurunda, itaat insana yaşarken lazım.

Şimdi kimki o zaman itaatkarsızlık yapmış olsun, bu durumda, bir şey olmalı ki, o da itaat etsin. İşte o şey allah. Güzel bir araçtır, herkese öneririm, açılmayacak kapı yoktur. iyi bir anahtardır. O yüzden ayetin doğrusu, niyeti gizlemeden yazarsak;

"Ey iman edenler! *Peygamber’e itaat edin(o ne derse o olur, Allah var arkasında). Amellerinizi boşa çıkarmayın, yoksa yanarsınız(itaat etmez iseniz, cehennem var ucunda, ya ölüm yada hastalık, seçin)" şeklindedir.

ravendi 15-08-2006 16:23

Fikirmce ayetlere ve allaha itaat normal karşılanabilir .

Fakat burada hükmü ileten peygambere itaat lafı boşlukta kalıyor.

Zaten nelerin yapılması gerektiği ayetlerde belirtilmiyormu .Kurana itaat et yeterli olmaz mı.

(Sadece bir bölümde yalnız muhammede itaat ifadesi var.)

Muhammed kendi düşüncelerini yaşatmakve bunları insanlara uygulatmak için motivasyonun en güçlü olanın kullanıyor ödül ve ceza (ve bunları sağlayacak allah).

Bence bu bana itaat edin lafları ile de muhammedin asıl fikri açığa çıkıyor.İnsanları korkutmak amacıyla kendine itaat.

istavrit 15-08-2006 16:34

sevgili billur,

muslumanlar muhammede sadece itiat ve ibadet etmezler, *tapinirlar...

sakalli serif, hirka-i serif, putlarin gunumuze uzantisidir..

semavi denen din sacmaliklarinda peygamberler dinlerden once gelir..

esas tanri peygamberlerdir.

15-08-2006 20:30

Alıntı:

billur";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 43288)
sayın master,

Yani bir insan peygamberin yaptıklarını yaparsa Tanrı'nın istediklerini yapmış olur.Bi de bu tarafta nie düşünmediniz ???
diye yazmışsınız iyide o zaman her insanın birden çok eşi olsun öyle mi yani?
o peygamber olabilir ama sadece bir insan bunu unutmayalım lütfen
o Allah değil yada bir Melek de değil ...

davranışlarıyla örnek almamız gerekir dedim veya demek istiyorum(şimdi yazdım işte).Bu da islam sünnet diye geçer ve sanırım bunu bilmeniz lazım.Kuran'da da der;Kur'anın emirlerinden ve peygamberin sünnetinden ilerleyin die.Fakat nie olaya bu yönle baktınız bilmem?Peygamberin birden çok eşinin olmasının ayrıca bi nedeni vardı...O zaman kadınlara Allah'tan aldığı emirleri kadınlara da açıklaması gerkiyordu bunun içinde kadınlarla evlenerek bunları eğitti.Evlendiği kadınlarda dier kadınlara bu öğretileri aktardı.Ama zamanla insanlar bunu anlamamış ve birden çok eşe sahip olmanın peygamber sünneti olduğunu varsaymışlardır.Böyle dini saptırmaya çalışan insanların eylemlerini bak müslüman böyle yapıyo diye gelmeyin bana :)

imported_ozer 15-08-2006 20:42

Biraz komik oldu galiba. Eğitmen peygamber cinsel anlamda birlikte olamadan öğretemiyor gibi oldu. Bir de Ayşe'yi sinirlendiren ünlü ayet akla gelince çorba oldu burası.

istavrit 15-08-2006 20:48

master dedi;

dusunmez olurmuyuz, dusundukte peygamber gibi yasamayi kendimize yakistiramadik..

9 yasinda kizla gerdege girmeyi,
10 larca kadinla evlenmeyi,
elimizin altinda yedek esler bulundurmayi,
evlatligimizin *karisi ile evlenmeyi,
halamizin, dayimizin, amcamizin kizini kardes bildigimizden

kuranin allahi gibi, peygamberi gibi ahlakli olmaktansa ahlaksiz olmayi tercih ettik..bizler inanmiyoruz yukaridakileri yapmiyoruz..

siz inaniyorsunuz peygamberinizin guzel ahlakini kendinize ornek alin yukaridakileri yapin..

allah kabul etsin

15-08-2006 21:11

Eh sünnet dedik en azından bunu görün yafff yapmayın banane.... ahlaksız olmuşlarmış eh olun... demi Atatürk burayı sizler ahlaksız olun die kurtardı düşmandan...İnanmayında sonunda görcez hepimiz zaten nereye geldiğimizi...Bilimsel bulgular olmasına rağmen yine Tanrı yoktur deyin.Bölün Türkiyeyi inanan inançsız die...Unutun her birimizin Türk olduğunu bu ezanı korumamız gerektiğini bununda bağımsızlığımızı temsil ettiğini(İstiklal Marşı'nda bulun yerini de sölemicem söleyince de nolcaksa inancanız sanki)
din özgürlüğünün bulunduğu ülkede işin suyunu çıkarıp zalimleri koruyun...aferim sizlere böyle devam edin...

ravendi 15-08-2006 21:38

:lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: "Peygamberin birden çok eşinin olmasının ayrıca bi nedeni vardı...O zaman kadınlara Allah'tan aldığı emirleri kadınlara da açıklaması gerkiyordu bunun içinde kadınlarla evlenerek bunları eğitti.Evlendiği kadınlarda dier kadınlara bu öğretileri aktardı.Ama zamanla insanlar bunu anlamamış ve birden çok eşe sahip olmanın peygamber sünneti olduğunu varsaymışlardır.Böyle dini saptırmaya çalışan insanların eylemlerini bak müslüman böyle yapıyo diye gelmeyin bana" :lol:

Demişsin koptum gittim. :lol: :lol: :lol:

en-NİSÂ : 3. Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadın lardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.

Nasıl müslümansınız siz daha ayetleri bilmiyorsunuz.

16-08-2006 03:51

AHZAP:
33.56. Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salevât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.

Salavat:
1 . * *Namazlar.
2 . * *Hz. Muhammed'e saygı bildirmek için okunan dua.

Sevgili billur,
Bence asıl üzerinde durulması gereken ayet bu. Bu kuranın allahı melekleriyle peygamberine *salavat getirmiş. İster salavatı namaz ister dua anlamıyla alın. İkisi de aynı kapıya varıyor. Burda önemli olan allahın peygambere salavat getirmesi.
Demek ki peygamber kendini burda allahla kıyaslamış oluyor. Hatta kendini allahtan üstün görüyor. Şöyle deseydi ben her zaman allaha salavat ederim, siz de bana salavat edin...O zaman buna diyeceğimiz olmazdı. Ama bakıyoruz öyle dememiş.
Ayet burda gayet açık.Dolayısıyla allaha değil peygambere itaat söz konusu. Baksanıza allah bile ona salavat getirdiğine göre kulları haydi haydi salavat getirirler.
Bu gün müslümanlar peygambere adeta tapıyorlar. Bence allahtan çok peygamber öne çıkarılmıştır. Nedeni ise ayetlerdeki zihniyet. Tarikatlara bakın. Aynı zihniyeti orada da göreceksiniz...

hiramusta 16-08-2006 09:08

Sevgili Ezkamo ayette salavat getirmek diye birşey geçmiyor.

hazretikömürcü 16-08-2006 10:11

Sayın hiramusta,
Ahzab 56.ayet, belki de ayetlerin en ilginç olanıdır.
Burada kısaca; Allah ve melekleri Muhammed'in önünde eğilirler'dir.
Muhammed; başka ayetlerden de anlaşılacağı gibi, her zaman kendisini herşeyden üstün tutmuştur.
Ayetleri anlattıkları şekliyle anlamalıyız. Doğrusu budur.
Ayetleri kendimize göre anlarsak, bu hatalı olur.
Saygılar
hazretikömürcü

hazretikömürcü 16-08-2006 10:15

Sayın billur,
Ahzab 56. ayet çok daha ilginçtir.
Aslında Muhammed burada, kendini tanrıdan üstün görmekle bir çeşit onu inkar etmektedir.
Aslında Muhammed'in kendisi inançsızdı.
Bu ayet te bunu kanıtlamaktadır.
Saygılar
hazretikömürcü

hiramusta 16-08-2006 11:48

Sevgili Kömürcü,kitabınızda yazdıklarınızın yanlış olduğu bilgisi,sizi korkutuyor olmalı.Ya da İslam'ın sizin zannettiğiniz gibi bir din olmadığı gerçeği.
Sallu kelimesinin ne anlama geldiğini başka bir yazımda ifade etmiştim.Şimdi o yazımı buraya alıyorum;
...Sallu kelimesi Ahzab 43 te de geçmektedir.

Hüvellezı yüsallı aleyküm ve melaiketühu li yuhriceküm minez zulümati ilen nur ve kane bil mü'minıne rahıyma
Şimdi bu ayete göre Allah ve melekleri bize de mi salavat getiriyor/dua edip namaz kılıyor?

Salat,sallu,salv bu kelimeler dua etmek,yardım etmek,destek olmak,namaz kılmak gibi anlamlara gelmektedir.Bu ayetteki anlamı yardım etmek,destek olmaktır.
Sellimu teslimanında kökü slm dir.Yani selam/islam'dan gelir.Buda eklerine göre güvende olmak,barış,teslim olmak,güvenliğini sağlamak gibi anlamlara gelmektedir.

Bu açıklamalardan sonra Ahzab 56'nın mealini verelim:
“Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamberi *destekliyorlar/ ona yardım ediyorlar/ onun için gerekeni yapıyorlar. Ey mü’minler! Siz de ona destek olun ona yardım edin/ onun için gerekeni yapın ve onun güvenliğini tam bir güvenlikle sağlayınız!”

istavrit 16-08-2006 12:29

sevgili hiramusta,

Ey mü’minler! Siz de ona destek olun ona yardım edin/ onun için gerekeni yapın ve onun güvenliğini tam bir güvenlikle sağlayınız!”

allah muhammedin guvenligini saglamaktan aciz midir de, kendi yarattigi kullardan muhammedin guvenligini saglamalari icin yardim ister..

soylediklerinize kendiniz inaniyormusunuz?

ilginc!

taner 16-08-2006 13:36

tam istavritce olmus

spartacus 16-08-2006 15:51

Alıntı:

Master_Ralochor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 43333)
O zaman kadınlara Allah'tan aldığı emirleri kadınlara da açıklaması gerkiyordu bunun içinde kadınlarla evlenerek bunları eğitti.Evlendiği kadınlarda dier kadınlara bu öğretileri aktardı.Ama zamanla insanlar bunu anlamamış ve birden çok eşe sahip olmanın peygamber sünneti olduğunu varsaymışlardır.Böyle dini saptırmaya çalışan insanların eylemlerini bak müslüman böyle yapıyo diye gelmeyin bana :)

Görürürümde böylesini görmek pek kolay olmaz.
Saçmalağın bu kadarına da artık ne denir, övmek, saçmalığı olumlamak için her yol mübah nasılsa. Salla salla gitsin, yeterki sorgulama. Adam dama çıkmış düşmüş, kırmış kolunu, bacağını., niye dikkat etmiyorsun kardeşim, bir dahakine dikkatli ol, bilmiyormusun? *-Biliyorum bilmesinede ne dikkati, damdan nasıl düşerim ona baktım.
Aynı adam sonra yine düşer, bu seferde, -Bir daha düşünce aynı şeymi oluyor diye baktım der. Nasıl hikaye güzel mi?
Aynen bu başka bir şey değil.

Demek eğitmek için evlenmek ha ? Erkekleri nasıl eğitmiş o halde, onlardan da harem mi kurmuş? Haremlerde, cariyelerde, gasplar, ganimetlerde eğitilmiş antremanlı kadınların, henüz eğitilmemiş, antrenmansız kadınlara verdiği eğitim kurumumu oluyor.
İşte bu tapım için ne kadar mantık gerektiğini gözler önüne seren bir örnek. Eğitmek için evlenmek, ne eğitimi verecekmiş, uygulamalı teori mi?

Kulları böyle olan bir köle sahibinin zevk ve sefadan, bol bol kadın ve kız eğitmekten başka ne işi olabilir ki? O da onu yapmış zaten. Bol bol eğitmiş. Onun eğitimini(şeyi) korumak ise zavallılara kalmış, onun *o *dersine iyi çalışmamış haylaz bir öğrenci gibi çoğu kopya, cahil ama kurnaz sözlerini, yöntemini evririp çevirip, mantığa uymuyorsa, imana uyduralım için terler dökülmüş. Şimdi bunca öz ortada olan şeyler için yazılmış binlerce kul yorumunun eğitimi söz konusu, artık eğitim zorlaştı, 30 kadın yetmez, 300 kadın ile evlenin eğitmek için. Sanki hayvan evcilleştiriyorsun!!! Gerçi kaygısız ve sorgusuzca, korku ile itaat sağlamakta bir tür evcilleştime operasyonu olsa gerek!! Yeterince evcilmisiniz, sorun yok o halde,
"bizler iyi (evli yada gayrı ilişki, yada korku ile) eğitilmişlerdeniz deyin. Kuşkusuz!!! o hakkıyla bilendir."

16-08-2006 16:03

Alıntı:

hiramusta";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 43397)
Sevgili Ezkamo ayette salavat getirmek diye birşey geçmiyor.

AHZAP:
33.56. Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salevât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.

Sevgili hiramusta,
Bazı meallerde bu sözcük salat olarak geçmektedir. İster salat isterse salavat olarak geçsin. İkisi de aynı anlama geliyor. Siz istediğiniz kadar değişik yorumlara girin. O sizlerin yorumu. Sizi bağlar.
Ayet gayet açık. Allah ve melekleri peygambere çok salavat getirirler demiş. Yani insaf. Bunun yorumlanacak nesi var?...Ayeti de Elmalılı Hamdinin yorumundan aldım.

hiramusta 16-08-2006 17:08

İnnellahe ve melaiketehu yüsallune alen nebiyy....

Sevgili Ezkamo,bu ayette salavat getirmek anlamında bir kelime görebiliyormusun?Meal yapılacaksa,anlamına en yakın bişekilde meallendirilmelidir.Hiç değilse salat ederler diye meallendirilse daha doğru olurdu.(tabi salat ta Türkçe olmadığından yeterli bir meal olmuyor)
Eveet...salavat dedikleri uydurma şey,bir şarkıdan ibarettir.Dini bir oyun,bir eğlenceye dönüştürme gayretlerinin sonuçlarındandır.

İşte en meşhur salavat:Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin innebiyyi ümmiyum ve ala ali ve sahbihi ve sellim.

vacsmt 28-08-2006 17:34

Ya bu Ahzab 56 için İlhan Arsel *"Muhammed'e göre Muhammed"
adlı kitabında döne döne bu ne biçim iş ;hiç Allah bir kula selavat eder
mi ?Bu da işte Muhammed'in kendini övmek ve farklı göstermek için yaptığı bir numara diyince pek ilgimi çekmiş kafama takılmıştı !
Şimdi Hiramusta'nın konuyla ilgili açıklaması kafama yattı !Demek ki
çeviri hatası var ayette.Bazen çok gereksiz ve primitive yazılarda
görüyorsam da bazı form yazıları da gerçekten değerli ve anlamlı oluyor.

hazretikömürcü 28-08-2006 18:50

Ahzab.56 İlhan ARSEL'in yalnız Muhammed'e Göre Muhammed adlı kitabında değil, nerdeyse kitaplarının tamamında bu ayeti işlemektedir.
İlhan ARSEL kesinlikle haklıdır ve çeviri doğrudur.
Ancak, insanlar anlatılanı olduğu gibi değil, kendi anlamak istediğimiz kadar anlarız.
Saygılar
hazreti

sniper13 28-08-2006 20:52

1.Ey Peygamber, Allah'tan sakın, kafirlere ve münafıklara itaat etme. Şüphesiz Allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
2.Sana Rabbinden vahyedilene uy. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.
3. Allah'a tevekkül et; vekil olarak Allah yeter.
…………………………

56. Şüphesiz, Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler, siz de O'na salat edin ve tam bir teslimiyetle O'na selam verin.

PEYGAMEBER 56. SUREDE Mİ ? AKLI BAŞINA GELMİŞTE KENDİNİ ÖVMEYE BAŞLAMIŞ… TÜRKİYEDE KAÇ KİŞİ KURAN ÇEVİRİSİ YAPIYOR VE KİTAPLARI YAYINLANIYOR ? YANLIŞLIK OLMA İHTİMALİ VARMIDIR? *AZHAP SURESİNİN BİRİNCİ AYETİ YUKARIDA, PEYGAMBER KENDİNİ İLK SUREDE NEDEN ALLAHTAN AŞAĞI GÖRÜYOR…

VE AYRICA BAŞKA ÇEVİRİLERDE Kİ BUNLAR BAŞKA KURAN ÇEVİRİLERİDİR..
Bir kişiye Salat etmek onun için iyi dileklerde bulunmak, onun iyiliği için Allah’a dua etmek, ona yaşarken yardım etmek, vefat ettiyse de misyonunu omuzlamak anlamına gelmektedir.

AYRICA BU KELİME ARAPÇA OLUP SELAM VE SAYGI ANLAMINA GELMEKTEDİR..
SAYGILARIMLA SNİPER

vacsmt 29-08-2006 10:45

Ahzab 56 ; Yaşar Nuri Öztürk'ün çevirisinde de Hiram usta'nın çevirdiği
gibi yer almış.Akla ve mantığa uygun çeviri de bu ...Neden Yaşar Nuri
Öztürk'ün ki yanlış oluyorda sizin faydalandığınız ve ya İlhan Arsel 'in
kullandığı meal doğru oluyor ?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:21 .