![]() |
Allahı tasdik etmeyen özgür olamaz İmkan yoktur
hakiki hürriyet Allahı tasdik edende olur
zira Dinsiz vicdanındaki hürriyet ve irade için bir başlangıç bir asıl bulamazki hür olabilsin evet Hürriyet fikrini düşündüğün an' dan itibaren Allahı inkar kapısını kaparsın Zira kainatta evrende eşyada madde hürriyet mecvut değildir mevcut olmadığına göre İnsana vicdanında hissettiği Hürriyet ve irade nerden gelmiştir Maddede irade yok ki insana Hürriyet verebilsin Aslında hiç bir şey kendinde olmayanı başkasına veremez o halde İnsana Mevcudiyetini hissettiği hürriyet ve irade nerden gelmiştir Allahsız hürriyet ve irade olmaz eğer bir kimse Allaha inanmazsa vicdanında mevcudiyetini hissettiği hürriyet ve irade için bir başlangıç bir menba bir asıl bulamaz Huriyyeti ve iradeyide Allah ile beraber inkar etmekten başka carede bulamaz Allahsız hürriyet ve irade olmaz kuvetsiz madde düşünemeyen insan Allahsız hürriyetide düşünememekten o kadar acizidir |
Re: Allahı tasdik etmeyen özgür olamaz İmkan yoktur
Gene sayıklayanlarla karşı karşıyayız.. Biraderim, git bir ateşine filan baktır. Aspirin diye akineton filan mı içtin, bir kontrol et...
Madde yeterince hürdür. Hürriyet ne ola ki, maddede olmuyor? Farzen, yağmurun yağma hürriyetini kim alabiliyor elinden? Depremin olma hürriyetini? Allah denen zavallı ve sapık tanrı mı bize verecek hürriyet? Hürriyet, başkalarının hürriyetinin bittiği yerde başlar, başkalarının hürriyetinin başladığı yerde sona erer. Kölelik, kadınlara dayak, pedofili vs. gibi yollarla güya birine hüriiyet verirken, başkalarının hürriyetini alaşağı denen bu sapık tanrıdan gelecek hürriyet eksik olsun, kalsın, ben istemem.. |
Allahı tasdik etmeyen özgür olamaz İmkan yoktur
yağmurun yağabilmesi için bir çok tesirlere muhtaçtır
o tesirlerin elinde oyuncakır o yağmur aynen depremde öyle tesirlere esirdir madde yetirince hürdür madde irade var mı ki hür olsun hürriyeti başlatsın mesela pencerenden aşağıdaki bir taşa kaynar su dök taş yerinden kımıldarmı ? ... sen dersini yanlış almışsın Hazreti Aişe 14 yaşında nikahlanmış üç sene nikahlı kalmışlardır diğerleri yalandır ilmi hadis bakımında hep doğru olmayan riayetlerdir bile bile müslümanlar arasında bozukluk olsun diye mahsus söylenmiştir hazreti Aile Annemiz hüzün senesinde nikahlanmışlardr sonra hazreti Aişe annemiz Peygamberimiz tarafından özel yetiştirilmiştir en büyük hukukcudur 4 mezhebin kurucusudur 4 mezhebin imamları hazreti Aişeye dayanırlar hazreti Aişe Annemiz böyle demişlerdir mesele böyledir diye içtihad vermişlerdir. birde islam kadınına laf atarlar yahu varmı ondan büyük hukukcu bu gün bir tane hazreti rabia varmı eer merak eder islam mezarlıklarını gezer mezar taşlarını okursanız nice sanat erbabı hanımlar ilimde derya olmuş anneler görürsünüz islamda köleliğin sadece ismi vardır hakikatte kölelik yoktur sen islam dersini yanlış almışsın köleliği islamda gizli staj derler düşman kılıcını kuşanıyor öldürmek için hamle yapıyor fakat acizliği meydana çıkıyor aman diyor tabikide onun boynu müslümanın eline geçiyor müslüman kölesine ne giyiyorsa onada onu giydiriyor ne yiyiyorsa onada onu veriyor hatta daha iyisini veriyor köle bu hale bakıyor nerden bu insanlara bu hal gelmiş onu araştırıyor kapı hazreti Muhammede çıkıyor islam o devirde gizli staj yapmıştır gizli staj sonra islam bir müessese daha açmıştır kabah işleyen mümin kölesini azad etmedikçe katiyen Allaha kendisini affetiremez anldın mı kardeşim köleliği Muhammedce de köleliğin ismi vardır hakikati yoktur diğerlerinde kölelere ne muameleler yapıldığını her halde biliyorsun ya öldürülüyorlar yada ağır bir işte çalıştırılıyorlardı ki bu öldürülmekten daha beterdi |
Sayın inkarcokgülünc
Önce maddenin tanımına bir bakalım: Madde=Enerji demektir. Madde kendiliğinden olamaz, yani yaratılamaz. Eğer bir yaratıcının eseri derseniz; o zaman da şu soru ile karşılaşırız: Hiçbir şey kendi kendini yaratamaz. Durum böyle olunca, yaratıcının olmadığı sonucuna ulaşırız. Geriye var olan madde (enerji) kalır. Bu evrendir. Ve evrende maddenin yasaları geçer. Maddenin hürlüğü veya esirliği nereden çıktı? Bundan bize ne? Daha çok okumanız gerekecek. İnançlı insan; inandığının esiridir, hür değildir. İnançsız insan; hürdür. Kimseye esir değildir. Tanrı olsaydı; esir kulları olsun istemezdi. Siz, çocuklarınızın esir olmasını ister misiniz? Kavram karmaşası içerisindesiniz: İrade ve hürriyet, aynı anlamda kullanılmış. Hüriyetin hakikisi, sahtesi ne demektir? Bu belli değil. Gerçek ile hakikat aynı şey mi? Kesinlikle değil. "Aslında hiç bir şey kendinde olmayanı başkasına veremez" sözü sizin yazınızda var. Bu doğru ise; bizde olan şeyi de Tanrı vermiş olur. Buna göre bizdeki kötülük Tanrı'dan gelmiş olur ki; bu da Tanrı'da olan şey olur. "Başlangıç ve menba" sözleri iletinizde var. Bunlar aynı anlamda kullanılmış. Bu terimlerden birisi yeterliydi. Şu an bize ne anlatmak istediniz? Diye bir soru sorsak buna yanıt veremezsiniz. Tezinizi karşı tarafa iletirken birşeyler bilmek zorundasınız. Saygılar hazretikömürcü |
Hah, işte tam olarak o şekilde, hiç bir sebeplerden münezzeh değildir. Ve sonuçta, senin hürriyet dediğin şeyi içine alan kavramda, sebeplerden münezzeh değildir. Sonuç olarak, hürriyet dediğin şeyin aslında sebeplerin zorlaması olduğunu görür çıkarsın. Ve bunun sadece bir kelime olduğunu bulursun. Yani, hürriyet bir kaynağa sahip olmaz, hürriyet kimseden gelmez. Hürriyet, kişinin imkanı dahilinde olanı yapabilme gücüdür. Ve bunu yapabilmesini engelleyecek tek şey başka hürriyetlerdir.
Hür olmak içinde tanrı filan gerekmez. Ve ben tanrıya filanda inanmıyorum, hür olduğumda kesin. Evet, hadi söyle bakalım, benim kabiliyetlerim, şuradaki suyu içmeme yeterli. Ve hür olarak gidip o suyu içmeme engel nedir? |
Zekamız, akla bağlı iken herşeye önce eşyanın, sonrada kendinin rengini vermektedir. O Kendi aciz varlığının şuuruna vardıktan ve aklı aştıktan sonra herşeyin Kaadir-i Mutlak'ın rengi ile renklendiğini görecektir. Akıl özü itibariyle öyle bir latiftirki hislerle algılanamayan şeyleri kendisiyle avlar ve kavrar. Ne var ki akıl yer yer hatalara düştüğü gibi, mantık ve muhakeme adına ortaya koyduğu tespitlerin mucidi de değildir. Onlar ki Allah'ın verilerini kabul etmeyen enstrümandır.
Mevlana Mesnevisinde "Kim akılsız ahmak ise o bizim düşmanımız ve yol kesen eşkıyamızdır" ve "Eğer aklın hak yolunda sana ayak bağı oluyorsa , o akıl değil bir yılan ve akreptir" der. "Madde yeterince hürdür. Hürriyet ne ola ki, maddede olmuyor? Farzen, yağmurun yağma hürriyetini kim alabiliyor elinden? Depremin olma hürriyetini"sorusuna cevap: Şöyle ki; Küre-i arzın şekil değiştirmesiyle alakalı beyan "Bizim yere gelip onu uçlarından eksilttiğimizi görmüyorlar mı? Galip gelen onlar mı yoksa biz mi?(Enbiya 44) de görüldüğü gibi yerin uçlarının eksilmesi; yağmur, sel ve rüzgarlarla dağların aşınmasından daha ziyade kutup bölgelerinin basıklaşmasından olsa gerek. "Göğü kendi ellerimizle (kudret ve irade) yaptık. Ve Biz onu, devamlı genişletmekteyiz. (Zariyat 47). Siz bu hususu ister Huble'nin katsayısı ile izah edin ister başka bir yolla. Gökcisimleri arasındaki mesafenin gittikçe arttığını anlatan ayet kelimeleriyle dupdurudur ve ne dediği açıktır. Bir diğer ayette ise "Allah O'dur ki gökleri görebileceğiniz bir direk olmadan yükseltti. (Ra'd- 2) Bir nizam içinde hareket eden sistemler bir kaide üzerinde hareket etmektedirler ancak o direk bizim görebileceğimiz bir direk değildir. Bu direk cisimler arasındaki itme kanunudur. Hac 65'de ise gök cisimlerinin yer üzerine düşme durumunda olduğunu fakat Allah'ın müsaade etmediğini anlatıyor ki, buda cisimler arasındaki çekme kanunudur. Saygılarımla. İlge. |
Alıntı:
vereceği karar bu tesirlerin etkisiyledir yani özetle karar bizim akıl ve mantığımızda değildir üstün kudret daima meydandadır istersen sen buna tabiat de ben Allah diyeyim sen tepeleniyorsun ya kim tepelerse tepelesin hür değilsin eğer Allaha esir olursan Allah senin vicdanına bir hürriyet bahşeder işte o zaman tam hür ve müstakil olursun mesela Allaha inamayan bir kimenin namustan bashetmesi biraz akıl dışı olur çünkü dinsiz bir insan için namus yaşadığı cevrenin kendisine vermiş olduğu bir kıymetten ibarettir bunun için Onun namusu her an değişebilir çünkü yaşadığı benimsediği çevresi bu gün buna kıymet verirse yarın vermez onun için onun namusu her an değişebilir Dindarlar ise Allahın kıymet verdiğinden başka kıymetlere kıymet vermediklerinden onlarda hakiki namusu vardır mı acaba ? şu linke bir bak bakayım http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=4088 Sonrada http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=4091 nuna bir bak bakalım neymiş öle ağzı olan konuşuyor muhabbetleri yapma kendince bak burada BELGE ler var TAŞ gibi yani demleme bunlar sallama değil. Psikokemoterapi dinsiz ise hepsine bir kıymet hükmü ile bakar dün bu ayıpsa bu günkü ortamda ayıp değildir der ve düşer dinsizin namustan bahsetmesi biraz abes akıl dışıdır ? bu senin şahsi yorumun peki üstteki linkler dindarlar ile ilgili namussuzluklar bunun adını da sana bırakalım sevgili Müslüm Gürses söylüyor ya parçayı "Adını sen koy" çok bilmiş kardeş Alıntı:
anlatayım Allah göre her şey hayırdır ayeti celile ile beyan edildiği üzere Allah herşeyi en güzel şekil yaratmıştır hakikatte kainatta kötülük yoktur bir şeyin kötü olması bize göredir mesela önümüze leş çıkmış duruyor bu durum bize göre şerdir fakat o leşi yiyen canlılar var onlarda Allah ne güzel bize nimet göndermiş diye onu emiyorlar yiyoprlar bir şeyin kötü çirkin olması tabiatların tabiatlara olan nisbetiyledir yani bir şeyin kötü çirkin olması o şeyle iştirak eden yahut o şeye ihtilaf eden şeyin eserindendir lezzet ve elem gibi... anladınız mı ? "Başlangıç ve menba" sözleri iletinizde var. Bunlar aynı anlamda kullanılmış. Bu terimlerden birisi yeterliydi. başlangıç ve menba kelimelerini aynı manaya alabilirsin fakat menba kelimesinden manalar içinde bir manası daha olan bir kelimedir bu bir irfan meselesidir herkesin irfanına terk edilir ....... Alıntı:
Allah yaratılmamıştır Allah kainat ve hiç bir şey yokken vardı .... enerji kuvvet bir sıfattır sıfat olan şeyde zata muhtactır zatsız sıfat olmaz mesela bir hareketi cebir yapıyorum bileğimi hareket ettiriyorum bir kuvvet oluyor bu elim olmasaydı bu kuvvet bu enerji olur muydu enerji kuvvet bir sıfattır zata muhtaçtır. |
Alıntı:
Veya işkence altında olan bir Iraklı esir için ? Yani bu fikirlerini onlara söyleseydin nasıl bir cevap alırdın ? "Kötülük görelidir, yani bize göredir ama aslında sistem içinde kötülük yoktur" diyorsun o zaman bir ufak çocuğa tecavüz edip onu barbarca öldüren birisi sonuçta sisteme mi hizmet etmiş oluyor ? Veya burada bizim kötü dediğimiz şey sadece o katledilen yavrucağın içinde bulunduğu son derece öznel, kişisel bir durum mudur ? Ben size bir şey söyleyeyim mi; bu "kötülük" probleminin altından kalkacak hiç bir din adamı yoktur. |
Çok komik diyorki(mesela Allaha inamayan bir kimenin namustan bashetmesi biraz akıl dışı olur
çünkü dinsiz bir insan için namus yaşadığı cevrenin kendisine vermiş olduğu bir kıymetten ibarettir bunun için Onun namusu her an değişebilir çünkü yaşadığı benimsediği çevresi bu gün buna kıymet verirse yarın vermez onun için onun namusu her an değişebilir Dindarlar ise Allahın kıymet verdiğinden başka kıymetlere kıymet vermediklerinden onlarda hakiki namusu vardır dinsiz ise hepsine bir kıymet hükmü ile bakar dün bu ayıpsa bu günkü ortamda ayıp değildir der ve düşer dinsizn namustan bahsetmesi biraz abes akıl dışıdır) Ahlaksızca ithamlarda bulunduğunun farkındamısın ,yoksa ne dediğinin farkındamı değilsin |
Alıntı:
eğer Allahı tasdik etmezsen vicdanında mevcudiyetini hissettiğin bulduğun keşfettiğin hürriyet içinama hür olamadığın hürriyet için bir başlangıç bir asıl bir menba bulamazsın ne yaparsın görüldüğü gibi bir kelimedir dersin ve hürriyetide Allah ile beraber inkar etmeketen başka bir care bulamazsın bundan dolayı hakiki hürriyet Allahı tasdik edende olur dinsiz hüriyetten bahsedemez tam hür ve müstakil olmaklık hissiyatı dine sahip olana ait bir şeydir tarihte ne hür insanlar vardır kafası kesilenler derisi yüzülenler neden Allah diyin dediği için hatta derisi yüzülen evliyaullahtan birine demişler ki e öyle diyorsun ama baksana sapsarı oldun evliyaullah kalbi mehbiti ilhami süphanidir yani meydana getirilemeycek ilimlerle Allah tarafından dolan kalbtir o dehşetli anında hiç sarsıntı yok derisi yüzülüyor rengi sapsarı oldu diyor ki şemsi ruhum bedenimde batıyor sen o gün batımı sarılığını görüyorsun yani ben artık hakka geçiyorum Allaha ısmarladık diyor Alıntı:
engeller sayıya girmeyecek kadar çoktur ne yazılabilir ne anlatılabilir ancak şöyle hikayeleyim mesela ben sana öyle bicimli ağar bir küfrederim ki nefsini galeyana getirebilirsem beni peşimden yakalamak için öyle bir koşarsın ki korkudan kaçarken koşmayada benzemez yumruğunu ısırarak vs.. yani korku menfaat çıkar zorlama iltifat daha neler neler oradan şimdilik size su içirmemek için gerekli silahlar |
Şimdi şöyle bir soru soralım:
Allah bir insana iki seçenek sunmuş ve demiş ki : "Eğer bunlardan birisini seçersen Cennete gideceksin, diğerini seçersen Cehenneme." Şimdi böyle bir durumda o kişinin seçme hakkı (yani özgür iradesi) var mıdır ? |
Allahın kendi kendini yarattığını kim söyledi
Allah yaratılmamıştır Allah kainat ve hiç bir şey yokken vardı Nereden biliyorsun ? Yanında mıydın o zaman ? İnsan nasıl olurda hakkında hiçbir şey bilmediği "bir şey" hakkında biliyormuş gibi yapar ? Neye dayanarak söylüyorsun bunları ? Kardeşim bırakın bu "biliyorum" havalarını da biraz "anlamaya" çalışın. İnsan önce hiç bir şey bilmediğini itiraf etmelidir kendisine ki öğrenebilme şansı olsun en azından. |
Alıntı:
fiatı uygun değil işime gelmedi bu pazarda yok ne verirse onu alırsın burası darılma pazarıda değildir dayanma pazarıdır. ve dünya hayatı oyun ve eğlenceden ibarettir Cenabı Hak büyük kitabında böyle beyan eder bu sahnede kötü gözüken hadiseler hep piyesdir piyes çosukların oynadığı bir oyundur biz nasa yani gaflette kalanlara unutanlara dünyayı beşik yaptık der Hüda beşikte çocuk kalır ve bu oyunun senaryosu bütün insanlığın içinde bulundu ruhi ıztıraplarından hulasa ruhi halerinden yazılır o tecavüzü uğrayan çocuk dünyada rölü bittiğinde öteki alemde Allahtan ne alacaksa Allah ona kendisini mi verecek artık bilmem ona hazırlanmıştır lübnanda ırakta ki insanları Allah imtihan ediyor Allah resmen söylemiştir sizleri açlıkla korkuyla mallarınızla çoçuklarınızla canlarınızla imtihan edeceğim Allah bu beş imtihan sulaini fesad zamanı beşini birden sorar yani Ahlak bozukluğu zamanında beşini birden sorar bu imtihan aynen okullardaki gibidir eğer çocuğun günlük notları iyi ise denetlemenin *1. imtihanında geçemediyse öğretmen bu çocuğun günlük notları iyidir der heyecana kapılmıştır der çocuğu fazla sıkmaz dolgun not verir geçirir ama diğer çocuk haylazsa 1. imtihanı verdiyse öğretmen ikinci sorar onuda verirse 3.sünü sorar taki iyice terletinceye kadar işte ırakta Allah fesad zamanı beşini birden soruyor bize ise talihimize bize çıkmıştır bu soru ne ibadete bakar ne günaha bakar sadece bir tek soru soruyor kim beni ve benim sevdiğimi tercih edecek aman ayıplarlar burada bahsetmeyeyim.... alnını secdede çürütsen oruç tutmaktan kıl kadar incelsen affetiremezsin kendini |
"evet evvelki yazıda söyledim
eğer Allahı tasdik etmezsen vicdanında mevcudiyetini hissettiğin bulduğun keşfettiğin hürriyet içinama hür olamadığın hürriyet için bir başlangıç bir asıl bir menba bulamazsın ne yaparsın görüldüğü gibi bir kelimedir dersin ve hürriyetide Allah ile beraber inkar etmeketen başka bir care bulamazsın" "Allah'ı tasdik etmek" ne demek ? Hadi "tasdik et" bakalım tasdik edebiliyor musun ? Sen Allah'ı tasdik edebiliyor olsaydın ateistler de tasdik edebiliyor olurdu ? Yoktur öyle bir "tasdik"...Sadece Cehennem korkusu altında mecbur kaldığın ve "öyleymiş" gibi yaptığın bir durum vardır ortada.... Üstelik çok fazla "sözcüklerin" etkisi altında kalıyorsunuz. Adeta kendi sözcükleriniz sizi yönetiyor ve ne yapmanız gerektiğini belirliyor. "Hürriyet" sözcüğü mesela, ne anlıyorsun bundan ? Bu sözcük tek başına sayfalar dolusu açıklama gerektirir, öyle bir kalemde geçemezsin ve bir kalem de getirip onu Allah'a bağlayamazsın. Üstelik Allah sözcüğü bile tek başına senin "hürriyet" dediğin şey ile çatışır çünkü sena ait olan her şey başka bir yerde "belirleniyor"dur ve sen sadece sana kader tarafından verilen ev ödevlerini yapıyorsundur. Sürekli ders çalışan bir çocuk ne kadar "hür" olabilir ki ? Çocukların oyun oynaması lazım gelmez mi ? |
Alıntı:
gerek bilim gerek hikmet görüşünde İnsan her kudret ve iradeden mahrumdur haa insanı nasıl tutacağız dersen ona çok tatlı cevap vermiştir Ayeti de vardır koca islamiyet dün bu gün için rüya yarında bu gün için rüya olacaktır bu hayataki mesuliyet mesuliyet değildir o geçiçi hayatın mesüliyeti olur mu insan nasıl mesul olacak gerek dünyayı gerek ahireti bağlayan bir mesuliyetlik vardır Alıntı:
ve onun hiçbir misli veya misli gibisi olamayacağı beyanını ayetinide oku Allahım bir ismi mümindir mümin kim Allah misli gibisi bile yoktur Allahın demek mümin olan kim varsa kainatta o yoktur Allah vardır yani Allah vardı hiç bir şey yoktu şimdi de öyledir bütün esama-i ilahileyeler üzerinde düşünürsen sonuç bu düşünmek olanı görmek demektir |
Sizin probleminiz ne biliyormusunuz bir Müslüman olarak ?
Soru sormasını bilmiyorsunuz ? Bunun yerine sadece anlatıyorsunuz herşeyi biliyormuşsunuz gibi... "Anlamak" yerine "anlatmayı" seçiyorsunuz. Durum böyle olunca da bol keseden sallamalar mı dersin, yukarıdan aşağıya yağmur gibi yağmalar mı dersin, ahlak vaizciliği mi dersin, tebliğcilik mi dersin, ne ararsan var ama *"anlama çabası" ve "düşünme", "bilgiye ulaşma çabası" vb. şeyler namevcut. Ortada "mutlak hakikat" hakında kaynaksız, dayanaksız ve sadece "dedikodu", "korku", "endişe", "istek", "hayal" vb. şeyler üzerine şekillenmiş *spekülasyonlar kalıyor.... Daha da kötüsü spekülasyonlar "gerçek" sanılıyor. Daha da kötüsü bu "gerçek sanılan" şeyler başka insanlara zorla dayatılmaya çalışılıyor hatta uğrunda savaşlar çıkartılıyor ve yüzbinlerce insanın kanı dökülüyor... Daha da kötüsü bütün bunların sonu sıfıra sıfır elde var sıfır... |
Eline çamuru almış, heykelcik yapmış.
Vayyy demiş, her şeyin benzerini yapardım ama bu insanın ki ne ola. Hımmm demiş, ben çanak, çömlek yaptım, öküz heykeli yaptım, takı yaptım, hayvan şekli yaptım, böcek şekli yaptım. Vayyy demek ki ben çamurdan insan yapıyorum. Eeee demiş, ben bunları yaptım yapmasına da, ben nasıl oldum. Önceki tanrılar buna yeterli olmamıştır, ağacı bırakıp, güneşe yönelmiş, sonrada bakmış olmuyor böyle özgür olmak mümkün değil, en iyisi demiş, benim yaptığım insan heykelini yapan Yaratıcı, ona üfürdü ve o bir canlı oldu. Özgürlüğün mantığını bu şekilde çözen heykelimiz, Yaratıcıya kimin üfürdüğünü ve onun kimin heykeli olduğunu çözemeden, ortada dolanıp durmaya başlamış. üfürüğe inanmanın en özgür yanı, onu üfürene tapmak, biat etmektir. Mantıkla oluşturulmayan aidet ise, tam tersi esirlik iken, Hacı yatmazlar gibi, esirliği ve ilkelliğe köleliği sürdürmeyi özgürlük sanan heykellerimiz, baş heykel biatçısı, baş heykel yola getiricisi, baş efsane aşırıcısına, baş korkutucu ve menfaatçiye, baş köle yetiştiricisine *boylu boyunca teslim olmuşlardır. Bu teslimiyet toplumsal yaşamdan kişi iradesine kadar öyle bir yansımıştır ki, hala güncel yaşamını ilkel zaman insan çözümlemeleri ile sağlamaya çalışır durur... (dinli için, Kısaca iradenin başlangıcı, üfürüktür) Bütün ibadeti, güneşe(Tanrı) ayarlı olan bu ortadoğunun son üfürmesi ile insan iyi bir heykel olmanın onurunu, kendisini bir heykel yerine koyarak ödemiştir. Bir heykel ne kadar özgür ve akıl sahibi ise, bu heykel masalına inanıp ortada heykel gibi gezmek o kadar özgür olmak demektir. Kesinlikle katılıyorum, hürriyet, benliğin esirliğindedir, çünkü altı üstü bir çamurdan heykel olan canlıların, kendilerine has olmayan o üfürme canları ile, nasıl özgür olmayı düşünebilirler, tabiki üfürene ne kadar teslim o kadar hürriyet var demektir, diyet ödenmektedir. Özgürlük başı boş canının her istediğini yapmak değildir, ama insanların yapacakları da yaptıklarıda göreceledir. Zihinsel bir olgudur, bir şeylere inanmak ile değil, içinde bulunulan koşulların özelliklerine göre açığa çıkar. İyi yada kötü de özgürlük gibi görecelidir. Zihinle, insanların değer yargıları ile uğraşmak, gidip de bunu hiç bir şeye pratik anlamda çözüm teşkil etmeyecek olan inançlar meselesinden yaklaşmak, ilkel uslamalar ile kendine yön tayin etme çabası, birde bu tayin etme süreci, beşikten-mezardan sonrasına kadar bir tapınma, nedeni gereğinden saçma olan bir esirlik, bir teslimiyet ise, orada özgürlükten bahsetmek ise mümkün olmadığı gibi, din ve bağlı tabu sistemi insan iradesine vurulmuş bir kemend iken, dönüpde bunu hürriyet ile bağdaştırmak, mantıklı değildir. Bir puta tapmak ne kadar hürriyet veriyor ise?, bir üfürüğe tapmakta insana o kadar hürriyet kazandırır. İsanların aidiyetini ve buradan iradesini teslim alma çabası, din değil ne olursa olsun var ise, bu hürriyet çabası değil, aksine aidiyet oluşturma çabasıdır ki, en kötüsüde bunu faşizan bir biçimde, insanın iradesini korku ve tehdit ile etkilemektir bu hürriyete baştan vurulmuş bir kelepçedir, ne kadar bu kelepçeler çözülür, kişi o kadar hürriyetine ne kadar kelepçenin kilidi sıkılır insan o kadar esirliğe yaklaşır. Korku ile kazanılacak hiç bir şey yoktur, diyet ile elde edilecek olan ise özgürlük değil, esirliğin bedelidir. Korkuları ile hayata yön veren insan özgür değildir. Bir zamanlar şimşekten korktuğu için yılana sarılan insanın özgür olmadığı gibi. *Din ise insanı özgür yapmamanın diğer adıdır, ne yaşamda nede yaşam sonrasında sadece bir bağımlılık sağlama ama en önemlisi bunlardan zamanında faydalanma çabasıdır. Putlarıda, hurafeleride, kuru uydurmalarıda var eden yada onu olumlayan insanın kendi korkusudur ve soığıntının arandığı hiç bir yerde özgürlük yoktur, bağımlılığın şartlandığı hiç bir inançta ise bundan bahsetmek mümkün değildir, kendi özüne terstir çünkü. Puta tapıyorsunuz, ve hiç bir farkınız yok, onlarla aynı duygu ve aynı şeyleri onlar puta, siz uslamlama ile üfürüğe havale ediyorsunuz. Nedenler ve gerekçeler tamamen aynı, değişen ise adı ve cismidir. Puta tapan ne kadar ahmak gelirse gelsin, onun buna innaması ve ona tapması onu doğru yapmıyor ise, üfürüğe inanmakta, tapmakta insanı ne doğru yapar ama nede özgür. |
Alıntı:
Allahsız hiç zerre olmadığını idrak etmek bütün eşyanın hukukuna saygıya öğrenmek kalbinde Onun muhabbetinin karagahını kurmak orada onun muhabbetinden başka ne varsa yakmak yıkmak çıkarmak atmak demektir. Allahı sizde tasdik edersiniz mesela Allah her nefesinizi kendi ismine bağlamıştır nefesi içine çekersin hi diye hi bir zamirdir Allahın ismi hu diye verirsin hu bir zamirdir Allahın ismi istersen nefes alma çatla yine onu anacaksın bazen birine seslenirken yahu nerdesin dersin onu ilk dedelerimiz söylemiştir hitapta bile Onu anardı sende anıyorsun yaHU *nerdesin derdi * yani sende tasidikte yaşıyorsun Allah sadece senden ikrarını ister |
ya beyler bayanlar,
böyle apı sapık amaçsız manasız başlıklara cevap vermeyin saçma sapan şeyleri yazıp boş boş kirletiyorlar forumu... adamın yazasında bilimsel hiçbirşey yok tartışılacak hiçbirşey yok kendi komik düşüncelerini başlık haline getirmiş neye cevap vereceksin ki bu komik şeyde... adam demiş ki hürriyet fikri aklına düştüğü anda özgürlüğünü kaybedersin falan diyor...ya boşverin bırakın...büyük ihtimal çocuk daha öyle kendince takılıyo boşverin... inkarcokgulunc kardeşim varsa bir kanıtın söyleyeceğin bir şey bu konuda adam gibi bi başlık aç amacı konusu falan olan bişey...burası senin alışık olduğun yeşil forumlar gibi değil...varsa sunabileceğin birşeyler sun...yoksa yağmur yağması için tesir lazım gibi komikliklerle burada zaman kaybetmez millet...zira sen gel bizim eve küçük bi düzenekle sana küçük bi yağmur yağdırayım... nelerle uğraşıyoruz ya... |
Painkillerin düşüncesine katılıyorum. Bir kere şu nicki almış bir kişiyi ciddiye almak ne derece doğru? Ben defalarca eğer bu sitede düzey yakalanacaksa böyle yazılara yanıt verilmemesi düşüncesindeyim.Arakadaşımız aslında başlığı kapatacakmış ama cevap verildiği için kapatmamış.
Ve bir de bu kişiler defalarca sitemizden banlanmış kişiler. Değişik nicklerle tekrar dönüyorlar. Bu arkadaşımız da onlardan biri. Çünkü üslüp olarak bu arkadaşlar yabancımız değil. Tamam gelsinler. Bir şey demiyoruz. Eğer bir başlık açılacaksa açık ve net bir şekilde düşüncelerini ortaya koysunlar. Düzeyli bir başlık açsınlar. Kurallara uysunlar. Seviye düşürücü tartışmaya girmesinler. Biz burda başlık kapatma sevdalısı değiliz. |
Painkiler kardeş, bırakta hangi foruma cevap yazacağımıza kendimiz karar verelim. Bu işler sistem dahilinde çözülür, yönetime teklif yaptım "en az 20 yazı göndermemiş, en az 1 ay süreyle üye olmamış ve de en az 10 satır yazmamış insanların başlık açması engellensin " dedik olmadı çünkü zannedersem yönetimdeki insanlar da değişik nickler ile girip başlıklar açıyorlar ve bu tip kriterler kendileri için de bağlayıcı olacağından eyleme geçmediler.
Spartakus "Korkuları ile hayata yön veren insan özgür değildir..." demiş doğru demiş ama "korku" da hayatın bir gerçekliğidir. Mesela "nefret" doğada yoktur insanda vardır ama "korku" hem doğada hem de insanda vardır. Burada insan için aslolan"anlama çabası"dır. Zaten bütün bilimler de bu "anlama" çabasının sonucu olarak ortaya çıkar ve eğer bu "anlama çabası" olmaz ise o zaman "kabullenme" durumu vardır ve neyi kabullenceğin de sana başkaları tarafından dikte ettirilir. Bu kimi zaman bir insan kimi zaman devlet kimi zaman yaşamın kendisi ve kimi zaman Allah ve dinler olur. Ama sonuç değişmez ve sen hep "edilgen bir kabullenme" içinde olursun yani senin fikirlerin sürekli şekillenmektedir ve bunda senin bir katkın yoktur çünkü artık zihinsel bir tepki vermiyorsundur sadece korku, endişe, hayal, kuruntu vb. psikolojik faktörlerin etkisi altındasındır ama bu demek değildir ki korku, hayal, kuruntu, sevinç vb. şeyler gerçek şeyler değildir. Hayır insan bütün bunların bir bileşkesidir zaten ama "anlama çabası" bizi bulunduğumuz bir aşamadan daha ileri bir aşamaya götürür ve bence bundan sonrası da "anlama" değil "anlamlandırma" dır. İşte bence bu bir dönüm noktasıdır ve insan o noktadan sonra yaşamı anlamak yerine yaşamı anlamlandırmaya çalışır. Bu durumda cevaplanması gereken en önemli soru şu : Yaşamın anlamı nedir ? |
painkiller
paniklemeni anlıyorum ama ne yapalım ki Allahsız hürriyet ve irade olamıyor Allahı inkar eden Hürriyetide inkar etmek zorunda kalıyor eğer anlayamıyorsan bu söylediklerimi yazıları iyi okuyamamışsın oku Allahsız bana özğürlükten bahsetme |
"Allahı onun sitediği gibi tasdik etmek demek
Allahsız hiç zerre olmadığını idrak etmek bütün eşyanın hukukuna saygıya öğrenmek kalbinde Onun muhabbetinin karagahını kurmak orada onun muhabbetinden başka ne varsa yakmak yıkmak çıkarmak atmak demektir." Nasıl yapıyorsun bunu ? Mesela bir çocuğun var onu çok seviyorsun ama Allah'ı sevince bu sevgiyi terketmek zorunda mısın ? Eğer böyleyse durum oldukça vahim çünkü yaşamın özüne dair çok önemli bir şeyi ıskalamış oluyorsun. Veya başka bir açıdan soralım: Görmüyorsun, bilmiyorsun, deneyimlemiyorsun ama yinede seviyorsun. Nasıl oluyor bu ? Buna platonik aşk desek nasıl olur ? Üstelik bayağı ağrı bir bedeli de var, onun uğruna çok daha gerçekçi ve canlı sevgilerden vazgeçmek zorundasın. Hatta platonik bile demeyelim çünkü platonik aşkta bile bu aşkın bir nesnesi vardır yansıttığın, bu daha da kötü çünkü sevgini yansıtacak bir şey bulamazsın ve daha da ötesi hakiki sevgilerinden vazgeçmek zorundasın. Peki sana bir soru : Diyelim ki bir çocuğun var (eğer var ise daha iyi anlarsın) ve Allah sana diyor ki : "Bırak çocuğunu gel Cennet'e burada istediğin imkanlar mevcut" Böyle bir durumda seçim hakkını nasıl kullanırsın ? |
Sevgili sodomo,
Önerilerini aramızda değerlendiriyoruz. Tabi biraz zaman ihtiyacımız var. Merak etme zamanla her şey yoluna girecektir. Bundan endişen olmasın. İkincisi tabi ki istediğiniz başlığa yazma özgürlüğünüz var. Şimdi eğer sitede bir düzey yakalanacaksa sizlerin de bize destek olmanız gerekir. Ben özellikle bu anlamda arkadaşlarımı uyarıyorum. Tabi tercih sizin. O zaman da sitede niye bir düzey oluşturamıyoruz diye yakınmaya hakkımız olmaz. Site hepimizin dostum. Bunu unutma. Sevgiler... |
Alıntı:
ama nasıl sevecek yolunu buluyor ona dizelere yapıyor dizenin birinde diyorki ben sende görmekteyim feyzi rabbaniyi çok mudur sana desem bir atı yezdanım Ali çoçuğun ismini Ali koymuş ben send e hakkın feyzini görüyorum dersem seni öpersem çok mudur bu bana Ali diyor neden böyle yapıyorlar çünkü Allah kıskanctır Allah bende başkasını sevmeyin der bütün sözün bütün varlığın bir tek sahibi vardır bazen bu musluktan akar bazen bu ampülden tecellider Yine Odur diyelim ki çocuğun var hastasın içinden Ya rabbi bana şifa verde çocuğumu yetiştireyim dersen gidersen öteki aleme çok kuvvetli çocuğu seviyorsun değil mi çocuk gider çünkü sen onu severken ondan başka birini göremeye mechul birini görmeye çalışıyorsun halbuki orada Hak var sen hakkı sevmesen çoçuk gider Hak gider sen başka bir varmış gibi kuvvetli mechul-i sevgili bulmaya çalışıyorsun görmeye çalışıyorsun o yüzden aldanıyorsun halbuki Orda Hakkı görmeye çalışarak sevsen daha çok seveceksin çocuğunu Alıntı:
eğer Allah zatıyle gel cennete dedimi o emre muhalefet edecek kimse olamaz ademe secde edin emridede bu incelik var eğer Allah bu emri zatıyla vermiş olsaydı *iblisin secde etmeme durumu söz konusu bile olmazdı Allah zatıyla bir emir verecekte o emir olmayacak olmaz Ademe secde edin emri Ademin lisanında yani ademden olmuştur o yüzden iblis iltibasa düşmüştür demişlerdir Evliyaullahlar sorunuzun ikinci bölümüne bakarsak Siz istediğiniz imkanlar mevcut olunca *çoçuğunuzu bırakırmıydınız bu soruya kimse bırakmam der ama sorunuzun birinci bölümüne bakarsak Allah cenette gelmek istiyorsan çocuğunu bırak derse çocukda sizin bende sizinim buyrun deriz deriz ama yapması epeyce zor bir şeydir bu makamın sahibi hazreti ibrahimdir hazreti İbrahim ya rabbi makamı aşkın sahibiyim teslimiyetim tamdır diyince yavrunu benim namına boğazla kes bakalım dedi Allah bu emiri veriyor ama razı değil Allah bu emri veriyor ama o iş olmayacak ki bizler yalanı severiz söyleriz kurban batyramında yalanımız kessek Allah rıza için olmaz mı bırakalım yalanı hazreti İbrahim bunları çoktan geçmiş sevdiğin yavrunu boğazla bakalım dedi ama razı değil neden bu hadisede oluyor çünkü mana aleminden bir koç indirilecek onun geliş sebebi *böyle olacak o koç kurban olarak kesilecek o koç muhakkak yenilecek hazreti Muhammedin bedenini eşyası bu aleme mensup bir eşyadan olmayacak bunun için bunu kimse bilmez o yüzden peygamberimizin tenin kokusu hapşırmaları daha değişikti evet o koçtan yenen miktar hazreti ismailden naklede ile nakledile orada nihayet *Amine hatunun rahminde cesetlendi o yüzden bu sır için peygamber efendimiz kestiğiniz Kurbanın bir kısmını muhakkak kendinize ayırınız nafaka yapınız derdi sadaka dosta ve kendine bazıları hepsini fakirlere dağıttık derler işte bunlar hep dinin ruhunu bilmeden yapılan işlerdir O kurban helal ve meşru bir kazançla kazanılmış tam bir niyet temiz bir ihlas ile kesilmişse ondan *yenen miktar kana inkılap etip oradanda bir rahme geçerse o doğan çoçuk hazreti ibarahimin sırrını taşıyabilecek bir kabiliyette doğar demektir onun için mutlaka sizde yiyin çoluğunuza çoçuğuna yedirin diyorlar |
inkarcokgülünc kardeşim, karikatür gibi adamsın. Vallahi sevdim seni :)
|
inkarcokgulunc...gozu kapali itaat eden biri oldugun icin soyle birsey yazmak istedim..
Simdi her sakalliya dede deme sozunu duymussundur..Her sakalliya nur yuzlu deyip onun bes dakika evvel ellleriyle ne yaptigini bilmediginden ellerinin opulmesine karsiyimdir her zaman..gelelim zavalli ayseye.. Simdi muhammedin ayseyle 14 yasinda evlendigini soylemissin..14 yas bayagi bir kucuk degilmi?Hala pedofili oluyor cunku 14 yasinda kiz,cocuktur..muhammed 55 yasinda olduguna gore 14 yasinda torunu yasinda bir bebekle yataga girmesi onu ak sakalli dede degil sapik dede yapiyor,,,istersen soyle dusunebilirsin..yahu o yasta arap kizlarinin memeleri yeterince buyumustu..yinede bir cocugun memesinin vucudunun gelismis olmasi onu 55 yasinda bir allah elcisinin seks amaci ile yataga almasi o elcinin cok sapik oldugunu gosterir.. su karsidaki daga andolsunki ;Pedofillerin suclari sabit oldugunda kollarini ve ayaklarini capraz sekilde kesin ve atese atiniz.. *huseyin 56;12 |
ya başlığa bak çay demle
allahı tasdik edip içki içmeyeceksem nerede özgürlük allahı tasdik edip sevgilim olmayacaksa nerde özgürlük allahı tasdik edip etrafımdaki kadınların kara çarşafa girmesini isteyeceksem nerde özgürlük allahı tasdik edip müşrikleri bulduğum yerde öldürüp katil olacaksam nerde özgürlük allahı tasdik edip sağa sola saldırıp iyne usulu ile ganimet paylaşıp elalemin karısına kızına tecavüz edeceksem gene nerde özgürlük allahı tasdik edip bilime karşı çıkacaksam hatta bulaşıcı hastalığın olmadığını iddia edecek kadar nerede özgürlük sizin özgürlük anlayışınız bumu buyrun size kapkara kucağını açmış bekliyor afganistan ırak sudi arabistan ama bizim gibi ÖZGÜR insanları rahat bırakın konuştukça rezil oluyosunuz |
inkarcokgülünc bu yazdıklarının kısa ve öz anlatımı yokmu ..Kardeş burdaki tartşmalara dikkat ettiysen din adına söylenen yapılan şeylerin insan işi olduğu temelinde korkunun yattığı ve birçok mitolojiden alıntı olduğu... İnsanlar bunları konuşurken sen kaptırmışsın kendini cemaate vaaz verir havalarındasın. Beni bilimle anla ve onunla yargıla. Konuyu anlayalım lütfen...
|
deli_cevat
bu kadarda dinden bihaber kalmışsın denizde yüzün balığın deryadan haberi olmadığı gibi sende islamın dediği ile oturup kalktığın halde islamdan balığın deryadan haberi olmadığı gibi habersizsin hiç merak edip alakadar olmadın mı yahu sen dinin için e senin bana ehemmiyet olmazsa benimde sana ehemmiyet olmaz diyor mechuller içinde yaşa diyor |
bazıları ibadet mekanlarını *meydana getiren korkudur derler
A peki soralım onlara o korkuyu kim meydana getirdi ? Din sahtekar bir adam ilkel bir tuğladan bile bir ev yapamaz nerde kaldı ki insanları görmediği şeylere ile kandırsın korkutsun ancak görmüş yaşamış bir insan başkalarına gördüğüne inandırabilir görülmemiş yaşanmamış bir şeye insan inanmaz yaşanmış inanılmış bir şey üzerine sahtekarlık yapılabilir ama olmuş yaşanmış şeyler üzerinden |
birincisi ben eskiden müslümandım benim islamdan çıkmamı sağlayan olay benu mustalık gazasıdır büyük ihtimalle sende ondan bihabersin
ayrıca ex abimin daha önce bahsettiği uçan makarna canavarı dininden haberin yok heralde |
Alıntı:
Hayalet gördükleri üzerine yemin eden insanların sayısı kat kat daha fazladır. Vampir vs. hikayeleri anlat, anlat bitmez.. Noel Babaya inanmayanlar, onun çıngıraklarının sesini duyamaz. Acaba nedendir? Genel olarak, insanları kandırmanın en kolay yolu, hiç olmayacak ve doğaüstü bir hikaye uydurmaktır. İnsanlar için, mitolojiye inanmak, efsanelerin ardından koşmak, her zaman son derece çekici olmuştur.. |
inkarcokgulun kardeşim,
hikaye anlatıyorsun başka yaptığın bişey yok...somut birşeylr söyle göster yaz...varsa bi delilin inkarı önleyecek koy...sadece boş cümleler kuruyorsun... |
ben iyi anlatamadım
bir insanın kafasına gökten taş düşmemişse bir insan inanır mı yahu düşüceğine E inanır çünkü ona söylemişler ona kim söylemiş öbürü söylemiş öbürüne kim söylemiş öbürü söylemiş ya bunların hiç birinin kafasına gökten taş yağmamışsa bu nerden çıktı o zaman biri uydurmuş oda uydurduğunu uydurmuş ilk dinleyen insanlar bunlar deli dememişler inanmışlar da öyle gelmiş bu olur mu yalancı bir insana hayatta kimse inanmaz sahtekar bir insan hayatta ilkel bir tuğla bile yapamaz hazreti Musanın denize yardığına inanıyorum inanmıyor musunuz Bütün dünya inanıyor yahu bütün dünyaa * buna inanmayanlar tır dolusu kitapta okusalar gene bir şey olmaz dünya inanıyor yahu dünya |
Bir zamanlar bütün dünya dünyanın düz olduğuna inanıyordu, demek ki bir şeye çoğunluğun inanması onu doğru yapmıyor arkadaşım..
Somut konuşsak daha faydalı olacak sanırım.. Sevgiler.. |
Merve kardeşim Kim dünyanın düz olduğunu görmüşte söylemiş
Haberde doğruluk aranır Eski insanlar buna inanmışsa bunun arkasında sıdık bir insanın imzası vardır Ona nisbeten bu habere inanmışlardır Ve doğrulukta birinciliği hep peygamberler alır Mesela bu gün bile dünyanın öküzün başı üzerinde olduğuna inanan insanlar var Ne desen ona kabul ettiremezsin Dünya öküzün başı üzerindedir sen bilmiyor musun der Neden çünkü Peygamberimiz öyle söylemiştir der Evet Bütün Müslümanlık dünyayı öküzün başı üzerinde olarak kabul ediyorlardı Şimdi buna milyarla insanın inanması o cümlenin arkasında bir doğruluk olduğunu gösterir Hazreti Muhammed efendimiz Dünya öküzün başı üzerindedir demişlerdir Evet * Fakat *İslam inanlarına nasihatında hep Dünyayı terk etmesi gerektiğini söylemiştir Herhalde bu yaşadığımız küreyi terk et manasına söylememiştir İslamda dünyanın tarifi de şöyle yapılmış herhangi bir şey ki senin hak ve hakikatten alı koyar işte onun adına dünya derler demiş Peygamber efendimiz işaretle kim ki dünyayı başının üstünde taşır ona oküz dedi Dünyanın batılı aydınlarına kendisini kabul ettiren bir şahıs senin bildiğin öküzden mi bahsediyor zannediyorsun işte milyarla insanın yaşadığımız kürenin öküzün başı üzerinde olduğuna inanması yine dinin vermiş olduğu haberden kaynaklanmakta ve bu haberin yanlış anlaması dini ile arası açılıp dinin metnini dahi anlayamamaya başladıkları zaman olmuştur özetle dünyayı peşinden getiren din derki nakledilen ile akıl arasında bir çelişki olmaz varmış gibi gösterilirse ya nakil açık değildir. ya da Akıl anlayış doğru değildir der |
Alıntı:
|
bir varmış bir yokmuş der, yok var olmamış gibi duruyorsa, kalkar aradan çıkar var olur.
Var yok oluyor gibi der ise, anlamakda zorluk çeken gider ötelerde dar olur. bir şeyin gerçek olduğu gerçek olursa onu gören olmalıdır. Dünya dümdüz denmişde kim görmüş, kim görmemişki bakınca düz görünüyor, asıl onun yuvarlak olduğunu kimse görmezken, bilgi ile görüyor. Kim musanın denizi yardığını görmüş, kendin pişir kendin yede bir gerçektir, efsane çok masalda, gerçek bir gerçek ise onu bir gören vardır. Bir gören var ise, oda gerçektir, yok ise uydurulur. denizi yaran musa, kaça kaça dağları aşmış, denizi çatırdatmış ama nafile firavunların elinde ölen onca yeni doğmuş erkek çocuklar için firavunu yaramamış ha bire kaçmış. Kim gördü ehlem ve sehlem, kim içti inek içti, inek nerde, çöle kaçtı çöl nerde suya düştü, su nerde öküz içti, öküz nerde boynuza taktı... Çok derin anlamlar var burada söyleyenden değil bu anlam(çünkü hiç anlam yok), istediği gibi anlayandandır(nasıl yorumlarsa). Adam düpedüz evrenin merkezini dünya eylemiştir, kim görmüş kimse, o öyle demişse öyle demek istemiştir, bu böyledir, böyle ise öyledir, öyleysede böyledir. O (peygamber)İnsan elleri üzerinde yürür demişse, bilin ki elleri üzerinde yürüyordur, oradaki derin anlam gördüğümüz değildir, o başka söylemiştir, maymun bile dese doğru söylemiştir, ne eylerse güzel eylemiştir, ne demişse he dir, inanan yokmu çoook, dağ nerde inek içti, inek nerde nerde ise nerdedir ve nerde olduğununda önemi yoktur. Öyleyse öyledir, böyle isede öyledir, ya öyledir yada böyledir ama hep öyle hepde böyledir, kazı çevir yanmasın. |
''Haberde doğruluk aranır
Eski insanlar buna inanmışsa bunun arkasında sıdık bir insanın imzası vardır Ona nisbeten bu habere inanmışlardır Ve doğrulukta birinciliği hep peygamberler alır Mesela bu gün bile dünyanın öküzün başı üzerinde olduğuna inanan insanlar var Ne desen ona kabul ettiremezsin Dünya öküzün başı üzerindedir sen bilmiyor musun der Neden çünkü Peygamberimiz öyle söylemiştir der Evet Bütün Müslümanlık dünyayı öküzün başı üzerinde olarak kabul ediyorlardı Şimdi buna milyarla insanın inanması o cümlenin arkasında bir doğruluk olduğunu gösterir'' * * * * * * *inkarçokgülünç kardesh burda bahsettiğin insan tipinde bir insan olduğunun farkındasın değil mi? daha aldığın nikle inkarcıların verdiği cevapları okumadan yanlış olarak kabul ediyorum diyorsun? * *mantıksız başlık * *mantıksız cevaplar * *pardon doğru düzgün cevap yok ki,mantıksız masallar * *mantıksız bir mantık yapısı * * * * * * * hakaret anlamında değil cidden acıyorum bu kadar dogmatik olmayı başarabilen insanlara. bir an olsun şüphe duymadan inanmak için ne tür bi şekilde ikna olmuş olabilir ki insan. * * * * ben çocukken şüphe etme gereği duymuyordum *çünkü 1- ailemdekiler çevremdekiler bana doğru diyorsa doğrydu 2-cahildim çok bilgisizdim, 3-aklım yeterince gelişmemişti. olgun bir insanın beynine nasıl bir duvar örülmüş olabilirki artık ne eleştri kabul etsin ne bilgiler değişebilsin. * * *allahı tasdik etmiyorum senden kat ve kat daha özgürüm daha kaç masal anlattığın umrumda değil. sen hiç bira keyfi yapabilecek kadar özgür olamaycaksın ben her zaman olacam. hatta sen neden bira içecek özgürlüğe sahip olmadığını sorgulaycak özgürlüğede sahip olamayacaksın ki bu daha kötü... *ben ne yapıyorum ya! hakkaten bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların yarattığı saçma başlık topluluğuna katkıda bulunuyorum (aklıma ''ister kabul edin ister etmeyin siz inançsızlar hepiniz cenabetsiniz'' diye başlık açan bi mümincan geldi şimdi :lol: * nelerle uğraşyoz. . *güzel arkadaşım ilk önce diğer islamcıların tartışmaya açtığı ama tartışmanın sonunu getiremediği diğer başlıklara cevap yazda(cevapların böyle olacaksa onlarada bi şey yazma) bir gün tartışacak bi şey bulamazsak bu konuya dönelim biz. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:34 . |