Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ve allah insani yaratti (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2633)

vartor 23-08-2006 18:34

Ve allah insani yaratti

Nasil yarattiysa yaratti, gormedik,bilemeyiz.Ister camurdan ister hamurdan olsun farketmez. Muhim olan onun yaratmis oldugunun kabulu.
*Neden yaratti, o da onun bilecegi diyelim. Akil verdi bence ustunde durulmasi gereken mevzu. Nereden verdi akli?Ya kendisinde olani veya oturup tasarladigi akli vermis olacak, baska bir secenek goremiyorum. Eger o ilk insan hata yapmissa, sorumlusu kim olmalidir?Madem her seye kadir, neden silip bastan oturmamis proje masasina?Allahin bir bildigi vardir deyip size verdigine inandiginiz akila hakaret etmeden bir aciklamada bulunabilirseniz, beni aydinlatabilirsiniz.

ibrahim_z 23-08-2006 18:39

Re: Ve allah insani yaratti

bazıları allah insanı ona ibadet etmesi için yarattı diyor. peki inanmayan ona küfreden onunla eş koşan insanları niye yarattı.

dolfen 23-08-2006 18:48

ewet canı sıkıldı we yarttı diyelim o zaman sadece canı sıkıldı. we japonlar asimoyu yarattıı......

spartacus 23-08-2006 19:06

onları, pek saygıdeğer haşmetlere insanlar *kölelik yapsın diye yarattı, onları örnek gösterecek ki diğerlerini bağlasın, onlarda günah keçisi, kurban. Nerde bir doğal afet olmuş bu bile malzemedir, ve orada yananlar, yıkılanlar inanmayan ona küfreden onunla eş koşan insanlardı. çalı, çırpı börtü böcek, yılan, çıyan ne varsa, yeterki bir deprem, yeterki bir kum fırtınası, yeterki bir sel olayı olsun, malzeme olsunda isterse çamurdan olsun, işte bu insanları malzemeye kaynak olsun diye yarattı, özünüde malzeme gibi çamurdan, üfürükten.

Adamın biri 1 kişiymiş tabi bir kaç da hokkabaz etrafında, bulmuş 3 gariban eee, geride milyonlarca insan var, ya korkutayım, ya yaktırayım, ya astırayım, ya kestireyim, ya işkence ettireyim demiş. Ee kim yapacak bu kadar zulmü, kim yapıyor olursa bu kadar insan etkilenirde ayağıma kapanır demiş, zaten kendinden önce uydurulmuşlardan yola çıkarak bulmuş, ve insan allahı yaratmış. İyi bir kırbaç etmiş onu. Elinde iyi bir silah, almış zavallı insanları, korkutmuş, korkutmuş ipe sermiş. Boncuk dizer gibi toplamış garibanları, zorlamış, emir kulu yapmış taptırmış, parmağında tesbih eylemiş.(Tesbihinde kutsallığı buradandır ha)

Önce yarattırmış sonra minnet eyletmiş. Minnet eylemeyenlerin gözünü oydurmuş, ateşe attırmış, kesmiş, haraca bağlamış, kadınlarına kızlarına tecavüz etmiş-ettirmiş(bunlarda yahudilerde var ha), kılıçla, zorla, korku ile, minnet ettirerek bağlamış. ya canını ya aklını seçim senin demiş. Kölelerinin köleliğinden şüphe etmedikçede onlara iyilikten, güzellikten bahsetmiş, kurala uygun olarak. Tehditten yaratıp tehdite yollamış.............

Ve *dehşet

........
.....
..

insanı yarattı.

vartor 24-08-2006 18:20

Musluman kardeslerin bir cevabi yok herhalde.
*Esas soru; Kabahati yaratanda mi yoksa yaratilanda mi aramaliyiz?

deli_cevat 24-08-2006 18:24

bu kader konusundaki büyük çelişkilerden biridir bireyin kaderini hem cehenneme gidecek şekilde çizer sonra kalbini mühürler gözlerini perdeler sonra cehenneme atar bide sadist gibi nasıl yalvardıklarını bir görsen der

cokgülünc 24-08-2006 18:42

deli_cevat bir kimse bir şahsa bir şeyi münasip görse o şahısta o şeyi isterse bu alış veriş cebir olmaz

kabahat Allah ile kul arasında kalısa kabahat olur
başkalarına sızarsa o vakit rezalet olur

Allah diyor ki habibim hiç günah işlenmeyecek olsaydı muhakkak güneh işleyecek bir sınıf halkederim

çünkü neden Allahın affetme sıfatı var o sıfatı tatili gitmez affedecek birini arar
benim afetme sıfatım kuluman günehına aşıktır diyor
benim afetme sıfatım kulumun günahı ile yarışa çıktı ben geçtim diyor hüda

24-08-2006 18:56

Sayın inkarçokgülünç,
Açtığınız başlığınızı sildim. Uyarılarıma rağmen hatalarınıza devam ediyorsunuz. *Lütfen form kirliliği yaratmayınız. Sizi son defa kurallara uymaya davet ediyorum.

vartor 24-08-2006 19:02

inkarcokgülünc; O halde, daha ilk hatayi yapan kendi imalatini, neden affetmiyor da, cennetten kovuyor?
*Sana gore butun senaryoyu bastan hazirliyor olmali. O zaman suclu kim?

25-08-2006 08:40

sayın inkar,

Allah diyor ki habibim hiç günah işlenmeyecek olsaydı muhakkak güneh işleyecek bir sınıf halkederim

çünkü neden Allahın affetme sıfatı var o sıfatı tatili gitmez affedecek birini arar
benim afetme sıfatım kuluman günehına aşıktır diyor
benim afetme sıfatım kulumun günahı ile yarışa çıktı ben geçtim diyor hüda

Allah nerde diyor bütün bu yazdıklarınızı ve eğer Allah böyle demiş ise
pardon ama Allah psikopat mıdır?
Kavim yaratır kendisine sonrada neymiş itaat etmediler diye helak eder.
Bu ne biçim iş sayın *inkar..
Ben Kuran'daki Allah'a inanmıyorum.
Sizin yazdığınız Allah ile benim bildiğim Allah arasında değil dağlar,inanın
dünyalar kadar fark var.
Ayrıca Allah niye boşuboşuna yarışa çıksın ki.
Bilmiyormu ki zaten yarışı kendisinin kazanacığını...
Lütfen Allah'ı bu kadar basite indirgemeyiniz...

mhmd 25-08-2006 09:29

Sn. Vartor,
Felsefenin, kök sorularından biriyle uğraştığınızı ve bu konuda binyıllarca her aklın bir tez ortaya attığını söyleyerek başlamak istiyorum. Bu konuda tümden gelim ilkesi ile değil de tüme varım ilkesi ile bir yere ulaşabilir miyiz diye düşünüyorum. -Yaratılan varlık, yaratıldığı anda -1 puan ile mi yaratılmıştır? Mantıklı bir cevap verilecekse tam da burada bir soru daha sormak gerekir. -Yaratan, hata mı yapmıştır?
Bu soruya ikili bir cevap verebiliriz. Birincisi, iman etmiş akıl cevabı olsun:
İman etmiş akıl gördüğü ile değil hissettiği ile ve aklı ile değil kalbi ile cevap verecektir ve cevabı ikinci sorudan başlar. –YARATANIN HATASI OLMAZ. Bu cevaptan da anlaşılacağı gibi birinci soru da kadük olmuştur.
İkincisi, iman etmemiş akıl cevabı olsun: Bu akıl; gördüklerini, deneysel olarak ispatlanmışları hesap eder ve kalbi ile değil aklı ile hareket eder. Bu akıl ise her iki soruyu da anlamayacaktır. Çünkü iman etmemiş akıl YARATAN a inanmaz. O halde sorulan sorular anlamsızdır der.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

spartacus 25-08-2006 11:10

sevgili mhmmd;

1 Nolu yerde inanırın vereceği yanı yaratan hata yapmaz demişsin. Doğrudur.
Geriye kalan için ise, biz dayanağa bakacağız, yani inanmayan bir Yaratana inanmıyor diye onun öngörülerini sorgulayamaz diye bir kaide yok ise, bağlayan dayanaklardır. Çağımızda inançla çevrili toplumlara doğuyoruz ve inanmayanlar hazır buldukları inanma baskısıdır ve ancak onun sorgusu üzerinden bundan kurtulmaktadır. O halde bu boş bir uğraş sayılamaz.

Öncelikle konuya temelden bağlı olan taraflar değildir.

İnanca göre ele alıyorum, onun düşüncesinden yola çıkacağım, donelerimi onunla sağlayacağım çünkü çelişkiyi onda arıyorum. Başlıyorum;
Ne denmektedir, iyilik Allah'dan kötülük nefsindedir. Amaç nedir kötülüğü bol bir dünyada insanın iyi tanrısını kurtarmaktır. Bunun için Adem suça teşvik edilerek, Tanrının günahı insana biçilerek, sonsuz iyi tanrı kurtarılmış oluyor. Bu arzu yönü, ama gerçek bu değildir, bu şekilde tanrıda iyi olmayacak kurtarılamayacaktır, göreceğiz ki kötülüklerde ondandır, nereden temel dayanaklardan.

Bir varlık iyiliği yarattığı anda kötülüğüde yaratır. Bunlar iki ayrı şeyler değildir, bir bütünün iki tarafıdırlar. Ön tarafı olupda arkası olmayan hiç bir şey yoktur. Bir madalyonun iki yüzü gibi deyimindeki gibi.

Allah iyiliği yarattı ve böylelikle kötülüğüde. Ne birisi olmadan diğeri olabilir, nede diğeri olmadan öbürü. Evet var ise hayır hayat bulacaktır, hayır var ise evet. İyilik var olduğu sürece kötülükde var olacaktır, bunlardan bir tanesi olmadan diğeri anlam kazanamaz. İkiside ancak bir bütün oluştururlar. İyiliği yaratmış iseniz kötülüğüde yaratmışsınız demektir, çünkü bunlar birbirine göre anlam kazanırlar. O halde, iyilik allahtan kötülük nefsinden diyemeyiz, çünkü hiç bir şeyde kendiliğinden ne iyilik bulunur nede kötülük. Bu anlamı biz herhangi bir şeyi kullanımda elde ederiz. Hiç bir anlam ifade etmeyen trafik ışığının kendisinde ne bir iyilik nede bir kötülük yoktur, bunlar ise bizim kullanımımızda açığa çıkarlar ve trafik ışığının varlığı ne iyiliğe nede kötülüğe işaret etmez, bulunduğu çevrelendiği şeyler ile yerinde anlam kazanır, yeşil iyi iken, kırmızıda iyidir, iki renk birbirinin zıttını yapar, yeşil giden için iyidir, kırmızıda durması gereken için, ama aynı yeşilde geçmemek, aynı kırmızıda durmamak kötüdür ama bu iki renkde ne bir iyi vardır nede bir kötü, bu görecelidir ve değişir, her ikiside olabilir, ve yeşil hem iyiyi(geçerken) hemde kötüyü(geçmemek) kırmızıda hem iyiyi(durmak) hemde kötüyü(kırmızıda geçmek) temsil eder. Birisi yok ise öbürüde yoktur, iyisi yok ise kötüsüde yoktur.
Kurak kalmış insanlar için yağan yağmur bir iyilik iken, evini sellere katan aynı yağmur bir kötülüktür. Yağmurda kendiliğinden ne bir iyilik vardır nede bir kötülük, onun varlığının oluşturduğu etkidedir bu ve buda çevresi ile alakalıdır ve hem iyi hemde kötü sonuçlar doğurabilir. Demek ki yağmur kendinde ne iyidir nede kötüdür. Bu onun bir sonucu olabilir ama kendinde değil, etkisindedir ve yağmurun iyi olmasının nedeni, onun kötüde olabiliyor olmasına borcudur. Demek ki iyiliği yaratmanın kıstası kötülüğü de beraberinde getirir ve görecelidir.

Böylelikle görürüzki, yaratılmış ise iyilik-kötülük beraberlerdir, ve yaratılanlarda kendiliğinden bir iyilik yada kötülük yoktur. Bu durumda iyiliği ben yarattım demek abestir, hatadır. Bunu dediğiniz anda aynı anlama gelmek üzere kötülüğü ben yarattım demiş olursunuz ve hiç bir farkı yoktur. kendiliğinden de bir anlam taşımaz, saçmalık olur, yağmur örneği gibi. Kötü sonuçlar doğuran yağmurları benmi yaratıyorum şimdi :)

iyilikleri yarattı ve kötülüğüde. Kuralı koydu. Ama bu kesinlikle iyiliği ben yarattım kötülük sizdendir diyemeyeceği bir şeydir. bu kadarcık şeyi bilmiyor olması ise düşünülürse zaten ne hikmeti kalır nede kadri, hata baştadır, Vartor haklıdır.

Adem ise iyilik yapmıştır, bir şeyin içeriğini bilmeden ceza üzeri yorumlar yapıyoruz, bu efsaneye doğru yaklaşmadığımız anlamına gelir.
Eğer hakikat yemişi yenmemiş olsa idi -ki sümer efsanelerinde bile yeri var, kaynak olabilecek bir efsane-, yaşamın ne anlamı vardı? Bir kez buradan düşünelim, hissiyatımız olmayacaktı, farkındalıklarımız olmayacaktı, utanma duygusu yok ise, sevinçde, korkuda, sakınmada olmayacaktı, kendimizin farkındalığıda olmayacaktı. Madem o yemiş insan için hakikate erdiren bir şey(ki buda mantıksız, hani verilen bir özellikti, sonradan alınmış gibi) hakikate ermenin neresi kötüdür? Kısaca efsane bile olsa, bir kez olsun ona göre düşündüğümde Teşekkürrler Adem baba, teşekkürler Havva ana ve bin teşekkür sevgili yılan diyorum. İyilik yapmışsınız ve bu kabahat olarak sunulmuş, o kabahat onu kabahat edenindir.
Adem doğru yapmıştır ve buna değer, yılan da hakikat meyvesi için doğruyu söylemiştir, kimseyi kandırmamıştır burada yalan söyleyen ise allah dır. *İyiliği ben yarattım derken bile, bu ise ilkel tarih insanının kaçırdığı çelişkilerdir, evlerini sellere katan yağmurun kötülüğü ile yemişleri sulayan yağmurun iyiliği beraberdir.

cokgülünc 25-08-2006 11:18

Allah gibi bir öğretmen Adem aleyhisselam gibi bir öğrenci olacak ve Cenabı Hak bütün esama-i İlahisini Ademe talim edecek
Ademde gidip bir hata yapacak ne kadar acaip
böyle şey olur mu ?
hakikatte Adem aleyhisselam iblisi ayağını kandırmıştır

İblis Allahın dall ismine mazharıdr
yani insaları delalette bırakan ismine mazhardır
Adem alehisselam bütün esamail ilahiyi Allah gibi bir öğretmenden öğremiştir Muallimi Allahtır Allah
O iblisin ne olduğunu kim olduğunu iblisden daha iyi bilir

o nefsine zulmetmiştir
Ama
Biz emaneti dağlara mevcudata arz ettik Onu yüklenmekten çekindiler
nihayet O nu insna yüklendi çünkü o çok zalim ve cahil idi beyanındaki inceliği göre

kim ki nefsinin kuvvetli zalimi olur hak ve hakikatten gayrısınada cahil olur emaneti almak hakkına haiz olur

burada ki emanet Allahtır allah
Allah bütün mevcudata kısaca
kendimi size veriyorum alır mısınız dedi
bütün mevcudat çekindiler kabul etmeme yok

ya Rabbi bu çok güzel bir şey ama ya biz bunun hukukunu yerine getiremezsek diye özürlerini sundular peki dedi Kudret
İnsan hemen ben kabul ederim dedi
Cenabı Hak çünkü diyor O çok zalim ve kopkoyu cahil idi

işte emanetin kimde olduğunuda gizli beyan ediyor
neden böyle yapıyor insanda emanet vardır zalimin karşısında eğilme
ve emaneti taşıyana zulmetme ama bunu bilemeyenlerdende o kadar ağır sual sormayacağım demek istiyor

o insanki nefsinin kuvvetli zalimi oldu hak ve hakikatten maadasınada
cahili oldu emaneti almak hakkına haiz oldu

yoksa Allah emaneti gayrına vermeyiniz der
Allah Allah olduğu halde nasıl emanetini böyle kopkoyu zalim ve cahile verir diye bir sual sormazmı insan hiç

Alıntı:

Allah nerde diyor bütün bu yazdıklarınızı ve eğer Allah böyle demiş ise
pardon ama Allah psikopat mıdır?
Kavim yaratır kendisine sonrada neymiş itaat etmediler diye helak eder.
Bu ne biçim iş sayın inkar..
Allah nerede demişsn
hazreti Ali nerde yok iken O vardı demiş
mekanlerı yarattı mevcudiyetinde bir değişiklik olmadı şimdi öyle demiş
....

hangi toplulukta ekseriyet indinde Hak yani insan hakkı tecavüzden korunmuştur orada huzur vardır hangi toplumda da Hak taaruzdan korunmaz orada bir huzursuzluk vardır bununda haddine geçilirse o toplumun başına felaket gelir.

ömer hayyam 25-08-2006 13:08

(İblis Allahın dall ismine mazharıdr ) demişsin
ilginç tanrının öyle bir ismi varmı
bak yanlıuş yazmış olmayasın
eğer varsa -dall-ınanlamı :saptıran dalalet eden
o zaman burda şu soru geliyor akla niye saptırıyoki

madem bizler topraktan halkedildik
sebep neki hak tanısın eksik gedik
kusursuzsak neden bizi kırıp döker
kusurluysak acep kim de bu eksiklik

cokgülünc 25-08-2006 13:25

neden mi saptırıyo saptırdığını doğru yola getirmek için saptırıyor.
şimdi söyleceyeğim şeyi suistimal etmeyiniz
Kudret ne kadar aşıktır bize
Allah bazı insanları çok saptırır neden biliyor musun ?
onu kurtarmak için anlatabildim mi ?

25-08-2006 13:28

Alıntı:

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 44640)
inkarcokgülünc; O halde, daha ilk hatayi yapan kendi imalatini, neden affetmiyor da, cennetten kovuyor?
Sana gore butun senaryoyu bastan hazirliyor olmali. O zaman suclu kim?

Sevgili Vartor,

Suçlu imandır dostum iman!... Hani imzan diyor ya ''İman aşk gibidir. Gözleri köreltir, beyni mühürler.'' Bunlarınki de o misal. Ne anlatırsak anlatalım. Bir şey değişeceğini zanetmiyorum.

Bak inkargülünç ne yazmış:Allah diyor ki habibim hiç günah işlenmeyecek olsaydı muhakkak güneh işleyecek bir sınıf halkederim.

Allahın afetme sıfatı var demiş. Sırf bu sıfattan dolayı günah işleyen kullar yaratmış diyor. Şu mantığa bak. Mübarek adam mademki senin kudretin var niye günah işleyen kullar yarattın diyemiyor. Bu dünyadaki sınav da neyin nesi diyemiyorlar. İman bu ya. Mutlaka bir kılıf uyduracak. Bu kılf isterse mantığa uymasın. Önemli değil.

İmalat kendisinin güya. İmalatın sorumlusu da kendisi. Buna rağmen imalatını cenetten kovuyor. Senaryo var ortada. O zaman cennet cehennem masalı ne olacak. Olay bundan ibarettir. Sadistim ya. Kendimi tatmin etmem lazım. Bak şimdi kendimi nasıl tatmin edeceğim:

DUHAN:
44.41. O gün, dostun dosta hiçbir faydası olmaz, kendilerine yardım da edilmez.
44.43. Şüphesiz zakkum ağacı,
44.44. Günahkârların yemeğidir.
44.45. O, karınlarda maden eriyiği kaynar.
44.46. Sıcak suyun kaynaması gibi .
44.47. (Allah zebânilere emreder): Tutun onu! Cehennemin ortasına sürükleyin!
44.48. Sonra başına azap olarak kaynar su dökün!
44.49. (Ve deyin ki:) Tat bakalım. Hani sen kendince üstündün, şerefliydin!
44.50. İşte bu, şüphelenip durduğunuz şeydir.

Bak gördün mü nasıl bir allah olduğumu. Kendi yarattığı kuluna böyle bir azabı reva gören böyle bir allah olur mu? Üstelik kullarını doğru yoldan çıkaran da kendisi. Olsa olsa bu kuranın allahı olur. Biz bu allaha kuranın allahı diyoruz.

Hadi neyse inanç olayı. Saygı duyarım. Bari kalkıp da bu saçmalıkları insanlara dayatmasınlar. Bunu da yapmıyorlar. İslam tebliğ dinidir demezler mi? Allah nurunu tamamlayacaktır demezler mi? Şu allah nurunu tamamlasa ne olur tamamlamasa ne olur. Bak nurunu tamamladığı yerlerde hep nur! akıyor.
Değil mi Vartor? Sevgiyle kal...

cokgülünc 25-08-2006 14:16

Allah herşeyi en güzel şekilde yaratmıştır
Allah indinde şer yoktur şerin neticesi üzüntü ve mahrumiyettir Allahta bu sıfatlardan münezzehtir bundan dolayı bir günahın neticesinde şer varsa insana göre ama Allaha göre o en güzeldir
Çünkü Allah resmen beyan ediyor ben herşeyi en güzel şeklde yarattım diyor günahta dahil
o yüzden kudretin var niye günah işleyen kullar yarattın sözü
havada kalır. hayranı olduğun bir ressam en güzelini yapıta en çirkini yapmasa ona ressam denmiyor.

sonra şöyle denilebilinir mi
Allahın neden kan emici yarasa kuşunu yarattın ama yarattın iyiki yarattın diyor bilim
çünkü eko sistem var

mep 25-08-2006 16:21

inkarabi
herşey eko sistem abi bak mesela ben, şeytana söz vermiş cehennemi doldurucam diye,ondan sonra bana bi mühür,kulaklara ağırlık doğrudan cehennem için özel imalat,dahası bazılarını yoldan çıkarıyomuş,dilediğini saptırıyomuş,niye? maksat sistem işlesin,sen şanslı adamsın mühür yok ağırlık yok,çeşit çeşit cennetler binlerce huriler sana .bana cehennem ve zebani allahın adaleti işte napıcan,senin keyif keka tabi gelip formda bu zavallılarla kafa yapıyon ondan sonra,torpillisin abi daha yaradılıştan,biz uğraşıp duruyoz mührü kıralım,ağırlıkları atalım hurilerden mahrum kalmayalım,zebanin kucaana oturmayalım diye ama nafile mühür sağlam,abi yokmu bi torpil şansı,vardır senin tanıdık,yapalım şu kardeşine bi güzellik,valla şu mühür ve ağırlık olayını çözelim gerisini ben hallederim abi,hidayete ererim valla,orucumu tutar,hacca giderim namaz bile kılarım abi hele bu sitedeki ateistleri varya perişan ederim,tebliğ manyaa yaparım hepsini,hadi abim yapalım bi güzellik vardır bi şansımız belki.

cineyko 25-08-2006 18:16

ya bişi anlamıyorum inkarçokgülünç tanrının bizi kurtarmak gibi bi saplantısımı var önce günah işlet bile bile eee sonra affetmek için öneriler getir anlamadım ben anlayan varsa bana açıklasın

aldostu 25-08-2006 18:27

Hocam,

kimse anlamasa da ben seni takip ediyorum...
Sen tebliğe devam et..edebildiğin kadar.
Yalnız Ezkamo Hocamı ortasından çatlatmamaya dikkat et... :D

Aldostu.

mep 25-08-2006 19:09

bu tebliğlerden sonra tüm islam alemi orta yerinden çatlamış bulunmaktadır,geçici bi süre hizmet veremiycekler.ben inkar abinin sitede kalıcı olmasının sağlanmasını,daha geniş kitlelere hizmet vermesinin sağlanmasını,öneriyorum.bu konuda bizlerden daha etkili olduğunu düşünüyorum,tebligleri bildiri olarak çoğalta bilir,sokaklarda dağıtabilir.insanların aydınlanmasına katkıda bulunabiliriz.

agnostic_z 25-08-2006 19:28

Artık insanlar ortaçağ çöl bedevileri deiller,tebliğ olayını fazla kasmasın bence :D

vartor 25-08-2006 21:04

Alıntı:

inkarcokgülünc";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 44692)
şimdi söyleceyeğim şeyi suistimal etmeyiniz
Kudret ne kadar aşıktır bize
onu kurtarmak için anlatabildim mi ?

*Boyle bir mantikla hareket eden birini benim anlayabilmem imkansiz. Eger anlayabilen var ise, lutfen bana da anlatin. neden mi saptırıyo saptırdığını doğru yola getirmek için saptırıyor.
Diyecek soz yok.

25-08-2006 21:40

Alıntı:

aldostu";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 44739)
Yalnız Ezkamo Hocamı ortasından çatlatmamaya dikkat et... :D
Aldostu.

inkarcokgülünc yazdı:
onu kurtarmak için anlatabildim mi ? *

Sevgili Aldostu,

Ya ben çatlamayayıyım da kim çatlasın. Bir edebiyatçı olarak inkarçokgülünç kardeşimiz kadar bir döktüremedim ona yanarım. *:D

deli_cevat 25-08-2006 23:59

neden mi saptırıyo saptırdığını doğru yola getirmek için saptırıyor

zuahahahahahahah
allaha bak be bu yaşta bu zeka *:lol: *:lol: *:lol:

vartor 08-09-2006 18:34

Arkadaslar,
Bu konuya, soruya, Inkarcokgulunc'ten gelen cok gulunc yazisindan baska, dini butun kimseden cevap gelmedigini farkettim. Aramizda hic mi imanli kalmadi merak ediyor, guncelliyorum.

alihazar 08-09-2006 18:44

Sevgili Vartor,

Suçlu imandır dostum iman!... Hani imzan diyor ya ''İman aşk gibidir. Gözleri köreltir, beyni mühürler.'' Bunlarınki de o misal. Ne anlatırsak anlatalım. Bir şey değişeceğini zanetmiyorum.

Bak inkargülünç ne yazmış:Allah diyor ki habibim hiç günah işlenmeyecek olsaydı muhakkak güneh işleyecek bir sınıf halkederim.

Allahın afetme sıfatı var demiş. Sırf bu sıfattan dolayı günah işleyen kullar yaratmış diyor. Şu mantığa bak. Mübarek adam mademki senin kudretin var niye günah işleyen kullar yarattın diyemiyor. Bu dünyadaki sınav da neyin nesi diyemiyorlar. İman bu ya. Mutlaka bir kılıf uyduracak. Bu kılf isterse mantığa uymasın. Önemli değil.

İmalat kendisinin güya. İmalatın sorumlusu da kendisi. Buna rağmen imalatını cenetten kovuyor. Senaryo var ortada. O zaman cennet cehennem masalı ne olacak. Olay bundan ibarettir. Sadistim ya. Kendimi tatmin etmem lazım. Bak şimdi kendimi nasıl tatmin edeceğim:

DUHAN:
44.41. O gün, dostun dosta hiçbir faydası olmaz, kendilerine yardım da edilmez.
44.43. Şüphesiz zakkum ağacı,
44.44. Günahkârların yemeğidir.
44.45. O, karınlarda maden eriyiği kaynar.
44.46. Sıcak suyun kaynaması gibi .
44.47. (Allah zebânilere emreder): Tutun onu! Cehennemin ortasına sürükleyin!
44.48. Sonra başına azap olarak kaynar su dökün!
44.49. (Ve deyin ki:) Tat bakalım. Hani sen kendince üstündün, şerefliydin!
44.50. İşte bu, şüphelenip durduğunuz şeydir.

Bak gördün mü nasıl bir allah olduğumu. Kendi yarattığı kuluna böyle bir azabı reva gören böyle bir allah olur mu? Üstelik kullarını doğru yoldan çıkaran da kendisi. Olsa olsa bu kuranın allahı olur. Biz bu allaha kuranın allahı diyoruz.

Hadi neyse inanç olayı. Saygı duyarım. Bari kalkıp da bu saçmalıkları insanlara dayatmasınlar. Bunu da yapmıyorlar. İslam tebliğ dinidir demezler mi? Allah nurunu tamamlayacaktır demezler mi? Şu allah nurunu tamamlasa ne olur tamamlamasa ne olur. Bak nurunu tamamladığı yerlerde hep nur! akıyor.
Değil mi Vartor? Sevgiyle kal...

--------------------------------------------------------------------------------
Doğa hiç bir zaman bizi aldatmaz. Birbirlerini aldatan her zaman insanlardır
*vartor beöyle yazmış

sizin gibi inkar edenler olursa tabiki zalimler cehennemde yanacaktır (çünkü hak ediyorlar O'nu inkar etmek tüm varlığı inkar etmektir kendini bile inkar etmektir ve buda büyük bir *cinayettir *bu yüzdende ebedi idama mahkumdurlar)

vartor 08-09-2006 19:01

Ha, bitane daha varmis. Bununki cok gulunc degil, cok korkunc...
*Kardesim , daha konuyu okumadan cevap yazmissin. Ilk basa gec, soruyu oku ,sonra yaz. Cevap yazdigin ileti, benim degil, Ezkamo'nun yanitidir.

mep 08-09-2006 19:01

Medrese eğitimi tamamlandı.
alınacak bilgiler kapasite sınırlı olduğu için kısa zamanda alındı.sıra geldi tebliğe,uzmanından öğrendi herşeyi,yeni bir isim,yeni bir kılık,ama kafa aynı kafa,dışardan bakıldığında çok aptal görünüyor olmalı bu sitedeki insanlar,yada bilmiyorum bunu herşeyi bilen semerkant bilir belkide.

emreduman 08-09-2006 19:49

Ve allah insani yaratti

Allah insana kendi özelliklerinden koymuştur ama yinede Allahı insan gibi düşünmemek lazım.mühürün nedeni tabiki yapılanlardır ama insanın mühür olduu için iman etmediklerini ve bu yüzden ellerinden bişe gelmediğini düşünmeleride Allahın bu sözünü zamana göre yorumlama isteğinden kaynaklanıyordur heralde.Bu sadece Allhın bilmesidir ben bunu bu şekilde anladım.yada siz Allah yazdı diye siz rol kesmiyosunuzdurda sadece Allah sizin yapmakta ve yapacak olduklarınızdan haberdar olduğu için,bildiği için yazıyordur..

illa 08-09-2006 22:38

Algılamakta olduğumuz herşey Allah ın ilmi,dilemesi ve kudretiyle meydana gelmektedir.O nun dilemesi dışında hiçbir birim hiç bir şey dileyemez..Hakim olan Allah,her olayı bir hikmetle ve yerli yerinde olarak oluşturmaktadır,biz onu yersiz yada yanlış olarak nitelendirsekte...
Yaratmış olduğu sistemde en başta gelen kanunlardan biri,güçlü olan kazanırdır.Güçlü kıldığı,daha güçlü ile karşılaşıncaya kadar kazanmaya devam eder.Çunku Kudret sıfatı vardır,acz sıfatı yoktur..
Allah,dilediklerinin oluşması için,herbir birimi,hangi amacını gerçekleştirsin diye yaratmışsa,ona,bu amaca gore hakettiklerini verir.BU da Allah ın adaletinin ta kendisidir..Bu yuzden evrende,ne geçmişte ne de gelecekte gerçek anlamda zulum kesinlikle mevcut değildir...Herkes ve herbirim yaratılış amacına gore hakettiğini her an almaktadır...
Allah neden Turan Dursun u yarattı?Yaratmasa olmaz mıydı?Madem merhametli bu Tanrı(!) neden herkesi inanır kılmadı?Gökteki Tanrı neden bizi OSYM tarzı bir sınava tabi tutuyor!Hem de sonucunu bildiği halde?Zevk mi alıyor acı çekmemizden?
Sistemi ve holografik gerçeği kavrayamadığınız sürece bu sorularla boğuşup kalır ve Kuran ın 'Kendi hevasını Tanrı edineni gordun mu?' ayetine muhatap kalırız..Gokte bizi imtihan eden bir tanrı yok..Sen birilerine sınav vermiyorsun..Yukarda bir tanrı seni sapkın olmandan zevk almıyor yada acı duymuyor..Tanrı neden şeytanı yarattı yahu madem herkesin doğru yola gelmesini isterken?Sistemi okumazsan saçmalarsın ve boyle komik-yetersiz sorular sorarsın..Allah herşeyi çifter çifter yarattık demiyor mu?Pozitif varken negatifte olacak..Sistemde polarite mevcut...Kısacası sistemi okuyun...Kuran ın Allah ını bulmaya çalışın,bir Arabic God ı değil! *
İlahlar öldü artık
Tanrıysa can çekişmede
HAYY ALLAH...

ugurmania 08-09-2006 23:40

---
Allah insana kendi özelliklerinden koymuştur ama yinede Allahı insan gibi düşünmemek lazım.mühürün nedeni tabiki yapılanlardır ama insanın mühür olduu için iman etmediklerini ve bu yüzden ellerinden bişe gelmediğini düşünmeleride Allahın bu sözünü zamana göre yorumlama isteğinden kaynaklanıyordur heralde.Bu sadece Allhın bilmesidir ben bunu bu şekilde anladım.yada siz Allah yazdı diye siz rol kesmiyosunuzdurda sadece Allah sizin yapmakta ve yapacak olduklarınızdan haberdar olduğu için,bildiği için yazıyordur..
---
emredumana katılıyorum. mephisto, delicevat vs. bir dakikanızı ayırıp beni dinleyin. Burada bir inançla, inananlarla alay ediyorsunuz. Ama saygı ortamı içerisinde tartışsak daha güzel olmaz mı? ben de bu konuda şöyle düşünüyorum. Siz islamı ve Allah'ı yanlış tanımışsınız veya tanıtmışlar. Çok bilgili olduğumu söyleyemem ama dinleyin.

Allah'ı tasavvur edemezsiniz sadece varlığını bilir inanırsınız. Onu insan gibi düşünemezsiniz. Onu anlamak insanın sınırlı iradesiyle zordur veya imkansızdır. çünkü insan hep gündelik mantığını kullanır. Diyorsunuz ki madem bizim kaderimiz belli neden yaşıyoruz. Şimdi size bir örnek vereceğim diyelim ki doğaçlama çalışan tiyatrocularınız var. Ve bir süre onları yalnız bırakıp çıkardıkları oyunu kaydediyorsunuz. Kasedi takıp tvde oyunu izliyorsunuz. Artık her kahramanın ne yapacağını(yaptığını)biliyorsunuz ama senaryoya karışmamıştınız.

Tabi ki Allah bizim kaderimizi böyle biliyor demiyorum Haşa. bunu demek saçma olurdu Bizi yarattığına inandığımız yaratıcının kaderimizi bilecek gücü mü olmayacak?
Burada anlatmak istediğim çoğu kez olayların nasıl olduğunu anlayamayız ve mantığımıza ters gelebilir. Ama hata burada insani bir mantık kullanıyoruz. Farklı bir mantıkta bu işin çözümü olabilir. Bizim bilmediğimiz o kadar şey var ki. Allah'ın bizleri yarattığına inanıyorsak, onun yüceliğine inanıyorsak, elbette bir bildiği vardır deriz. Yani kaderimizi hem biz belirleriz hem o belirler hem o bilir. Yani onu anlamak zor derken kastettiğim onun katında bize zıt görünen şeyler aynı anda gerçekleşebilir. Sonsuz bir güç değil mi. iyilik de kötülük de ondandır.

Hadis-i kudside, (Kulum beni nasıl zannederse, ona zannettiği gibi muamele ederim) buyuruldu.

Yani ateist olduğunu iddaa eden arkadaşlarım. İnsan mantığıyla yaratıcıyı sorguluyorsunuz. insan. sanki beni yargılıyor gibi düz mantık kullanmanız ne kadar da basit kalıyor...

vartor 09-09-2006 03:08

Sizler herhalde tanri mantigini bilip, oyle degerlendirenlerdensiniz., Benim oyle bir kabiliyetim yok, sadece var oldugunu zannettigim, aklimla dusunebiliyorum.
*Soruyu tekrar sormakta fayda var,;
* Allah insani yaratti ve akil verdi. Bu akli, kendi aklindan mi verdi, yoksa, oturup tasarlayip da mi verdi. Muhendis O. Mamulu hatali cikarsa, sucu muhendiste mi ,yoksa, ortaya cikan mamulunde mi ararsiniz?
*Benim aradigim bu soruya olan cevaptir. Konuyu okumayip, esas soruyu pas gecmeyin.

ugurmania 09-09-2006 16:16

Allah insani yaratti ve akil verdi. Bu akli, kendi aklindan mi verdi, yoksa, oturup tasarlayip da mi verdi. Muhendis O. Mamulu hatali cikarsa, sucu muhendiste mi ,yoksa, ortaya cikan mamulunde mi ararsiniz?
----
bunu bilemezsin çünkü sınırlı bir aklımız olduğunu biliyorsun. mamulun hatalı olması derken neyi kastediyorsun anlamadım. yaratılan her şeyin belli bir amacı vardır. bazıları senin gözünde hatalı gözükeblir ama bunun neye hizmet ettiğini bilmeden iyi veya kötü diye yorumda bulunamazsın.

İyilik ve kötülük birlikte vardır. Hayır da şer de Allah'tandır.

ugurmania 09-09-2006 16:18

bu arada burada saygılı bir ortamda bir birimizle alay etmeden konuşalım yazdım bu kısmın es geçilmesini istemiyorum.

09-09-2006 17:12

Alıntı:

ugurmania";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 45887)
bu arada burada saygılı bir ortamda bir birimizle alay etmeden konuşalım yazdım bu kısmın es geçilmesini istemiyorum.

Sevgili ugurmania,
Düşüncene katılıyorum. Saygı ve sevgi temelinde tartışmakta yarar var. Burada söz konusu olan düşünce değil. En azından bir insana saygı ve sevgi olmalı. Ben kişi olarak bu saygı ve sevgiyi temel almayan kişilere yanıt vermiyorum. Ama kimi kast ettiğinizi bilmiyorum. Eğer Vartor arkadaşımızı kast ediyorsanız düşüncenize katılmıyorum. Sevgiyle kalın...

09-09-2006 17:17

(Uğurmania)
İyilik ve kötülük birlikte vardır. Hayır da şer de Allah'tandır.

Hayır arkadaşım öyle değil. Kutsal kitabınız öyle demiyor ama. Bak ne diyor:

NİSA:4.79. Sana gelen iyilik Allah'tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. Seni insanlara elçi gönderdik; şahit olarak da Allah yeter.

Sevgiyle kalınız...

ugurmania 09-09-2006 17:36

vartoru kastetmedim genel konuştum ama bunu söyleme ihtiyacı hissetmem mephisto ve delicevat nedeniyle diyebilirim.

"...EĞER ONLARA BİR HAYIR GELİRSE;

-BU ALLAH`TANDIR!.. DERLER...

EĞER ONLARA BİR ŞER GELİRSE;

-BU SENDENDİR!.. DERLER...

DE Kİ:

-HEPSİ ALLAH`TANDIR!." (4-78)

78 Nerede olursanız olun ölüm sizi yakalayacaktır. Titizlikle korunan muhteşem kulelerde olsanız bile. Onlara bir iyilik isabet ettiğinde, "Bu, Allah katındandır!" derler. Ama kendilerine bir kötülük dokunduğunda, "Bu senin yüzündendir." derler. De ki: "Hepsi, Allah katındandır." Şu topluluğa ne oluyor ki, neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar!

79 İyilik ve güzellikten sana her ne ererse Allah'tandır. Kötülük ve çirkinlikten sana ulaşan şeyse kendi nefsindendir. Biz seni insanlara bir resul olarak gönderdik. Tanık olarak Allah yeter.

sence ard arda gelen iki ayet çelişiyor öyle mi?

10-09-2006 00:06

"...EĞER ONLARA BİR HAYIR GELİRSE;

-BU ALLAH`TANDIR!.. DERLER...

EĞER ONLARA BİR ŞER GELİRSE;

-BU SENDENDİR!.. DERLER...

DE Kİ:

-HEPSİ ALLAH`TANDIR!." (4-7 )

NİSA:4.79. Sana gelen iyilik Allah'tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. Seni insanlara elçi gönderdik; şahit olarak da Allah yeter.

Sevgili ugurmania,

Zaten kutsal kitabınız çelişkilerle dolu. Yani şu iki ayet bir çelişki değil mi? Bir de büyük harflerle yazmanı anlamış değilim. Gerekli olmadıkça büyük harf kullanmayınız. Zafer kazanmış gibi büyük harf kullanmanızın mantığını da anlamış değilim. Sadece çelişkiyi net bir şekilde ortaya koymuşsunuz. Birinde iyilikle kötülük benden demiş, birinde de kötülüğü kullarına yüklemiş. Eğer bu iki ayet arasındaki çelişkiyi göremiyorsanız size diyecek bir şeyim olmaz. Boşuna tartışmış oluruz.

Daha bunlara enamdaki istediğimi doğru yola istediğimi sapıtırımı eklemiyorum. Kalbi mühürlenmişleri de bir kenara koyuyorum. Kullarının yaptığı kötülüklerin sorumlusu kendisi değil mi? Kalp mühürleyen de kendisi değil mi? Daha bu kuranın allahı kullarından ne istiyor?

ugurmania 10-09-2006 00:23

Büyük harfle yazmak istemezdim kusura bakmayın ama kopyala yapıştır yaptığım için bu şekilde oldu. Hiç bir art niyetim yoktu onu baştan söyleyeyim burada son derece saygılı bir ortam bulmuşken bunu kendim mahvetmem.

Bence ayetler çelişmiyor. Amacım cin olmadan adam çarpmak değil dini konularda her şeyi biliyormuş gibi burada sizlerle tartışmak veya dini savunmak beni şimdilik aşıyor ama ben şu halimle düşüncelerimi yansıtıyorum. Kötülük ve çirkinlikten sana ulaşan şeyse kendi nefsindendir. yani nefsine uyarsan kötülük edersin ama sonuçta gerçekleşen iyilik de kötülük de Allah'tan dır. Benim diğer yazılarımı okudun mu bilmiyorum ama bazen bizim anlamadığımz olayların farklı bir düşüncede bir çözüm kümesi olabileceğini unutmayalım ve olaylarda düz mantık kullanmayalım.

dinlediğiniz için teşekkürler, sağlıcakla kalın...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:40 .