Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Efsane sona eriyor! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28107)

upuaut 10-06-2012 01:43

Efsane sona eriyor!

Upuaut şok geçiriyor!

Arkadaşlar, öncelikle konuya geçmeden önce aşağıda yer alan haberi 8 Haziran 2012/Cuma, 9:30'da öğrendim, yani bu haberin siteye konulmasıyla birlikte benim bu haberim okumam bir oldu dersem, yalan olmaz. Çünkü Cuma günü karneleri dağıtmak üzere erken kalkmıştım. Ama ben bu haberi okur okumaz kafamda bir şimşek çaktı ve Musevilik, Hrıstiyanlık ve Müslümanlığın bir efsane ve masaldan ibaret olduğunu anladım. Öyle ya, Yahudiler Mescid-i Aksa'nın altını 45 yıldır kazıyor ama hiçbir iz bulamıyor. Bu sonuç ise, bize Tek Tanrılı dinlerin, dolayısıyla kitaplarının bir efsaneden, bir masaldan ibaret olduğunu göstermez de, neyi gösterir?

Örneğin, Hz. Muhammed Regaib Kandili gecesi buradan bir Burak atına binerek göğe yükselmiş ve inanılmaz bir yolculuk yapmıştı. Camilerimizde bu masalı anlatıp dururlar, peki nerde bu olaya ilişkin bir kanıt? Mescid-i Aksa'da bu olayın olduğuna dair bir iz var mı? Yok. O zaman kusursa bakma kardeş, senin bu anlattığın şey bir masaldan ibarettir. Çocukken bu masalı dinlemek güzel bir şeydi, çünkü nasılsa herhangi bir sorgulama yoktu. Ama aklımız başımıza ermeye başlayınca, bu olayın bir masal olduğu, gerçekle hiçbir ilgisi olmadığı (ki buna ilişkin Mescid-i Aksa'da hiçbir kanıt yoktur) kabak gibi ortaya çıkıyor.

Hayır, benim problemim bu olayın bir masal olduğunu kanıtlamak değil, Yahudiler Mescid-i Aksa'nın altını 45 yıldır kazıyorlar ama Kral Davut'un Kalkanı gibi hiçbir ize ulaşamıyorlar. İsrailliler bunu kendi tarihlerinde büyük bir yer edinen Kral Davud için bir arkeolojik kazı olarak değerlendiriyorlar. Tabii ki İsrailliler'in bu arkeolojik çalışmasına saygı duymamız gerekir. Onlar ne de olsa, kendi tarihlerini araştırıyorlar. Aslında Kuran da öyle değil mi? Fakat Araplar bu kazı çalışmasını Yahudiler'in Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışmak olarak değerlendiriyorlar. Oysa aynı şeyin, hem de hiçbir sorgulamada yapılmadan, İsra-17 ayetinde Müslümanlar tarafından yapılmak istendiğine şahit oluruz.

Çok tartışmaya neden olacak bu ayet özetle şöyledir:

İsra-7 (17:7) (Diyanet İşleri): İyilik ederseniz kendinize iyilik etmiş olursunuz, kötülük yaparsanız yine kendinize yapmış olursunuz. İkinci bozgunculuğun zamanı gelince, yüzünüzü kara etsinler, daha önce girdikleri gibi yine mescide (Beyt-i Makdis’e yani Mescid-i Aksa'ya) girsinler ve ellerine geçirdikleri her şeyi yerle bir etsinler diye (üzerinize yine düşmanlarınızı gönderdik.)

Demek ki bu ayete göre ikinci bozgun zamanı gelince, Yahudiler'in üzerine müslüman düşmanlar gönderilecekmiş ve bunlar o gün Mescid-i Aksa'ya girecekmiş ve orada ne var ne yok herşeyi yerle bir edeceklermiş. Buna Mescid-i Aksa'nın kendisi de dahil.

İyi de kardeşim, o zaman Mescid-i Aksa kimin elinde idi, Romalılar'ın değil mi?

Off be, neresinden bakarsanız bakın, Kutsal Kitaplar'da anlatılanlar bir efsaneden, bir masaldan ibarettir. Arap Müslümanlar meydanı boş bulmuşlar; sallayabildikleri kadar atmışlar. Oysa yerinde araştırma yapıldığında, gerçekler tam tersini söylüyor.

Özetle, arkadaşlar, ben bu kafayla bir de gereksiz yere evdekilerle tartıştım; Kuran'ın masallardan ibaret olduğuna dair. Tabii ki onları aşağıdaki gelişmeden haberdar ettim. Aşağıdaki haberi okuduğunuzda bana hak vereceksiniz. Ama bu haberi bu siteye 2 gündür koyamamın bana verdiği işkence anlatılır gibi değil. Çünkü 2 gündür bu siteye ulaşamadım. Umarım, bir moderatör arkadaşımız bu konuda bizi bilgilendirir.

İsrail, Davud'un Kalkanı'nı arıyor!

Yahudilerin, Mescid-i Aksa altında Hazreti Süleyman mabedini aramak için yaptıkları kazılarda açılan tünellerin bir buçuk kilometreye ulaştığı belirtildi. El-Aksa’nın yıkılma riskiyle karşı karşıya olduğu hatta her an yıkılabileceği ifade edildi.

İsrailiyat literatüründe “Davud’un Kalkanı” bugünkü İsrail’in kullandığı bayraktaki altı köşeli yıldız demektir. İşin derunundaki gerçek ise farklıdır.
Hz. Davud (as)’ın kendi yaptığı kılıç gibi bir de kalkanı vardı. Tıpkı kılıcın üzerindeki bilgisayar kodları gibi “Davud’un Kalkanı”nda da savunmaya ait kodlar bulunmaktadır. İsraillilerin Mescid-i Aksa’nın altını harıl harıl kazarak Süleyman Tapınağı’nı çıkarma gayretlerinin altında bu amaç yatmaktadır; bu kalkanı aramaktadırlar. Davud’un kılıcının ve bu kılıcın sırlarının Mehdi (as)’a geçmesi halinde “Davud’un Kalkanı” ona karşı savunma silahı olacaktır. Fakat bu mümkün değildir. Çünkü kalkan da, İstanbul’a yakın bir yerde muhafaza edilmektedir.

Konuyla ilgili AA'nın verdiği haber şöyledir. İlgili ayetler Upuaut tarafından, daha doğrusu Upuaut'ın dikkati sayesinde eklenmiştir bu habere:

İSRAİL MESCİD-İ AKSA'NIN ALTINI OYDU!

AA, 8 Haziran 2012 09:30

Filistin Kurtuluş Örgütü Hristiyan ve Müslümanlara ait Kudüs Kutsal Yerleri Koruma Komisyonu Başkanı Dr. Hanna Issa, “Mescid'i Aksa altında Yahudilerin Hazreti Süleyman mabedini arama bahanesiyle yaptıkları arkeolojik kazılar nedeniyle, açtıkları tüneller bir buçuk kilometreye ulaştı ve maalesef El-Aksa şu anda yıkılma riskiyle karşı karşıya, hatta her an yıkılabilir” dedi.

Oysa Kuran'daki şu ayete göre Mescid-i Aksa'nın yıkılması Yahudiler'e hak değilken müslümanlara hak olması tam bir tezat teşkil eder:

İsra-7 (17:7) (Diyanet İşleri): İyilik ederseniz kendinize iyilik etmiş olursunuz, kötülük yaparsanız yine kendinize yapmış olursunuz. İkinci bozgunculuğun zamanı gelince, yüzünüzü kara etsinler, daha önce girdikleri gibi yine mescide (Beyt-i Makdis’e yani Mescid-i Aksa'ya) girsinler ve ellerine geçirdikleri her şeyi yerle bir etsinler diye (üzerinize yine düşmanlarınızı gönderdik.)

Dr. Hanna Issa, El-Aksa'nın her an yıkılma tehdidi altında olduğunu belirterek Yahudilerin yedi farklı noktadan El-Aksa altında bugüne kadar toplam bir buçuk kilometre tünel açtıklarını, bu tünellerin 1967 yılından beri kazılmaya devam edildiğini söyledi.

YAHUDİLER YILLARDIR İZ BULAMADI!

Issa, kazıların son 10 yılda ise inanılmaz bir hızla artarak, El -Aksa'nın altının delik deşik edildiğini ve iki metre yüksekliğinde onlarca oyukla dolduğunu bu nedenle Mescid-i Aksa'nın her an yıkılabileceğini söyledi.

Hanna, ayrıca, son olarak “Kral Davud” şehri olarak anılan El-Aksa'nın güneyindeki Silvan'da da son olarak 600 metrelik yeni bir tünel açıldığına dikkati çekti. Hanna Issa, “yıllardır Yahudi arkeologlar yeraltında Hazreti Süleyman'ın mabedini arıyorlar ama şu ana kadar buna yönelik hiçbir iz, emareye ulaşamadılar çünkü böyle bir şey yok” dedi.

Oysa Kuran'daki şu ayette Mescid-i Aksa'da Yahudi ve Hrıstiyanlar'a ait bir iz olmasa bile, İslamiyet'e ait bir izin olması gerektiği çok açıktır:

İsra-1 (17:1) (Diyanet İşleri): Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

İSRAİL GERİ DÖNÜLMEZ HATALAR YAPIYOR!

Uluslararası toplumu İsrail üzerinde baskı kurmaya ve İsrail'i kazıları durdurmaya davet eden Issa, İsrail'in geri dönülemez hatalara doğru gittiğini ve bundan Hristiyan ve Müslüman Araplar olarak son derece rahatsız olduklarının altını çizdi.

Kudüs'ün demografik yapısının da sürekli olarak Yahudiler lehine değiştiğini belirten Hanna, İsrail'den aldıkları son verilere göre, "Şu an Kudüs nüfusunun yüzde 33,8'i Müslümanlardan, yüzde 63,1'i Yahudilerden, yüzde 1,9'u Hristiyanlardan yüzde 1,2'si farklı ülkelerden gelen insanlardan oluşmakta. Müslüman ve Hristiyan nüfusun sayılarında, İsrail'in uyguladığı korkunç akıl almaz baskılar nedeniyle son on yılda ciddi bir azalma oldu" dedi.

Hanna Issa, daha önce de uzun yıllar Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Moskova büro şefliği görevini yürütmüştü.

olric90 10-06-2012 01:48

bu insanlar kafayı yemiş arkadaş

ozgur_beyin 10-06-2012 01:52

sevgili upaut. insan var oldukça bu saçmalıklar bitmez. aynı kafadaki salaklar cudi dağında
nuhun gemisini aramıyorlarmı

aliyarasfal 10-06-2012 02:08

Sayın upaut; siz elbetteki bir iz olmamasını masal ile bağdaştırırsınız, iyide inananlar bir iz aramıyorki. Onların zaten inançlarında tutarlı bir şey yokki. Tanrı, melek, cin, vahiy, cennet, cehennem, vesaireye bilerek inanmıyorlarki. Hiç bir kanıta dayanmıyorki inançlar. Bu yüzden mucize ayetleri uydurup böyle kandırıyorlar kendilerini.Hatta bilimi bile inkar ediyorlar.

Biz daha gün gibi ortada olan kuranın kendi çelişkilerini kabul ettiremiyoruz aklı kalpte sanan tanrı kavramının kullarına, işki mescidi aksada iz yokmuş kimin umrunda ola.

Şimdilik saygımla gittim...

upuaut 10-06-2012 02:12

Evte, arkadaşlar, değerli yorumlarınızı aldım. Fakat bu tartışmada benim asıl dikkat çektiğim nokta başka idi. Durun, bir dakika. Size şu soruyla yardımcı olmaya çalışayım: Madem ki Mescid-i Aksa 3 dinin kesiştiği bir mekan, o zaman neden bu dinlere ait bir kalıntı yok burada? Neden Yahudiler 45 yıldır buraya kazdıkları halde, burada hiçbir iz bulamadılar?

Dikkat ediniz; bu sorunun yanıtı insanı dinden çıkartabilir!

ate2012 10-06-2012 03:35

Alıntı:

upuaut´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440569)
Evte, arkadaşlar, değerli yorumlarınızı aldım. Fakat bu tartışmada benim asıl dikkat çektiğim nokta başka idi. Durun, bir dakika. Size şu soruyla yardımcı olmaya çalışayım: Madem ki Mescid-i Aksa 3 dinin kesiştiği bir mekan, o zaman neden bu dinlere ait bir kalıntı yok burada? Neden Yahudiler 45 yıldır buraya kazdıkları halde, burada hiçbir iz bulamadılar?

Dikkat ediniz; bu sorunun yanıtı insanı dinden çıkartabilir!

Bütün izleri süpürmüş olmasın, şu kazıcılar.

YasasinBilim 10-06-2012 04:08

bütün bu bulgular, bizim müslümanlar için bir şey ifade etmeyecektir.

aşağıdaki başlığa yapılan yorumlar yobazlığın derecesini gözler önüne sermektedir.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=19162

adamları bıraksan cennette de beş vakit namaz kılıp ibadet edecekler.
ibadet, biat onlar için araç olmaktan çıkmış, amaç haline gelmiş.

ingilizler, o dönemde sömürgeleri olan hindistanlılara (düşünüp kendilerine başkaldırmasınlar diye) logaritma cetveli ezberletmişlerdi.

ülkemize gelseler, tam istedikleri kıvamda en az %20'lik bir kesim bulurlar.

upuaut 10-06-2012 04:15

Bir efsaneden başka bir efaneye...

Arkadaşlar, tüm Yahudiler kötü değildir. Yani gerçekten de insanlığın gerçekleri öğrenmesi için tepinen Yahudiler yok değil. Bu bilgiye ancak çok acı tecrübeler sonunda eriştim.

Neyse, benim bu Yahudi kardeşlerimizden (ki eğer bu yazıyı okuyan ya da bu tür tepkileri dikkate alan biri çıkarsa) bir isteğim var: Madem ki 45 yıldır Mescid-i Aksa'yı kazıyorlar ve orada Hz. Süleyman ve Kral Davut'a ait izler araştırıyorsunuz, aklı başında olan, dolayısıyla tüm insanlığa hizmet etmek isteyen bir Yahudi kardeşimiz de, şu Kızıldeniz'in ikiye yarılması olayının geçtiği Nuweiba sahilinden itibaren bir araştırma yapsın. Bu kişi bir elinde Tevrat ile (isterse yanına Kuran da alabilir) bu araştırmayı yapsın bakalım, bu olay hakkında kendisine anlatılanlar ile gerçekler arasındaki farkı görsün.

Kızıldeniz'in ikiye ayrıldığı yerde araştırma yap!

Bu arkadaş araştırma yapmadan önce, naçizane araştırma bulgum şudur: Tevrat ya da Kuran'da anlatılan Kızıldeniz'in ikiye ayrılması olayı tamamen masalsıdır. Çünkü oradaki bulgular merkezde derinliği 800 M'ye ulaşan bir yerde almakla birlikte, Nuweiba sahilinden en fazla 2.5 KM uzaklıkta ve birarada kümelenmişlerdir. Oysa olayın geçtiği deniz şeridinin uzunluğu 20 KM'dir.

Kızıldeniz'in ikiye yarılmasıyla ortaya çıkan şoklar

1. Tevrat ve Kuran'da anlatılanlara göre, Hz. Musa asasını denize vurduktan sonra denizde bir koridor açılmış ve bu koridorun her iki yanında dağ yüksekliğinde büyük su duvarları oluşmuştur. Demek ki bu dağın ya da duvarların maksimum yüksekliği 800 M dir. Araştırmacılar henüz bu derinliğe ulaşamadılar. Çünkü ellerindeki sonar en fazla 500 M derinliğe kadar destekliyor. Ama buralarda hiçbir bulgunun olmadığı açıktır. Oysa Tevrat ve Kuran'da Hz. Musa ve yanındaki Yahudiler'in buradan da geçtiğini yazar.

2. Elde edilen bulgular Nuweiba sahilinden en fazla 2.5 KM kadar uzağa yayılmıştır. Bu uzaklığın ötesinde şimdiye kadar hiçbir bulguya rastlanmamıştır. Oysa Nuweiba sahilinden karşı sahile 20 KM uzaklık vardır. Bu sonuç ya da bulgu bize, insan, at, at arabası gibi şeylerin Nuweiba sahilinden döküldüğüne ilişkin bir tertibin yapılmış olduğunu gösterir.

Evet arkadaşlar, gördüğünüz gibi Tevrat ve Kuran'ın bir "Kutsal Kitap" olduğuna ilişkin bu olay da, daha başından bir tertip olarak gerçekleştiğine göre, bu kitapların icat edilen "Tanrı"dan vahiy yoluyla gelmediğini, birer insan yazması olduğunu gösterir.

YasasinBilim 10-06-2012 04:25

kızıldeniz'in yarılması masalındaki en büyük mantıksızlığa değinecek olursam:

tüm ilahi (!) kitaplarda senaryo aynıdır.

* firavundan kaçan musa ve kavmi, bu mucize sayesinde canlarını kurtarırlar.

* musa'nın kavmi bu olaydan hemen sonra aralarındaki ziynet altınları toplayıp/eritip bir buzağı heykeli yaparlar ve ona tapmaya devam ederler. musa'yı kimse takmaz. (orda olup musa'nın yüz ifadesini görmek isterdim.)

şimdi düşünelim:

böylesine büyük bir mucize gösterebilen hem de canlarını kurtaran musa'ya nerdeyse tanrıymış gibi biat etmeleri gerekirken, bildiklerini okumaya devam etmişlerdir.

bu asla inandırıcı değildir.

saygılar...

upuaut 10-06-2012 04:37

Alıntı:

upuaut´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440582)
Arkadaşlar, tüm Yahudiler kötü değildir. Yani gerçekten de insanlığın gerçekleri öğrenmesi için tepinen Yahudiler yok değil. Bu bilgiye ancak çok acı tecrübeler sonunda eriştim.

Neyse, benim bu Yahudi kardeşlerimizden (ki eğer bu yazıyı okuyan ya da bu tür tepkileri dikkate alan biri çıkarsa) bir isteğim var: Madem ki 45 yıldır Mescid-i Aksa'yı kazıyorlar ve orada Hz. Süleyman ve Kral Davut'a ait izler araştırıyorsunuz, aklı başında olan, dolayısıyla tüm insanlığa hizmet etmek isteyen bir Yahudi kardeşimiz de, şu Kızıldeniz'in ikiye yarılması olayının geçtiği Nuweiba sahilinden itibaren bir araştırma yapsın. Bu kişi bir elinde Tevrat ile (isterse yanına Kuran da alabilir) bu araştırmayı yapsın bakalım, bu olay hakkında kendisine anlatılanlar ile gerçekler arasındaki farkı görsün.

Kızıldeniz'in ikiye ayrıldığı yerde araştırma yap!

Bu arkadaş araştırma yapmadan önce, naçizane araştırma bulgum şudur: Tevrat ya da Kuran'da anlatılan Kızıldeniz'in ikiye ayrılması olayı tamamen masalsıdır. Çünkü oradaki bulgular merkezde derinliği 800 M'ye ulaşan bir yerde almakla birlikte, Nuweiba sahilinden en fazla 2.5 KM uzaklıkta ve birarada kümelenmişlerdir. Oysa olayın geçtiği deniz şeridinin uzunluğu 20 KM'dir.

Kızıldeniz'in ikiye yarılmasıyla ortaya çıkan şoklar

1. Tevrat ve Kuran'da anlatılanlara göre, Hz. Musa asasını denize vurduktan sonra denizde bir koridor açılmış ve bu koridorun her iki yanında dağ yüksekliğinde büyük su duvarları oluşmuştur. Demek ki bu dağın ya da duvarların maksimum yüksekliği 800 M dir. Araştırmacılar henüz bu derinliğe ulaşamadılar. Çünkü ellerindeki sonar en fazla 500 M derinliğe kadar destekliyor. Ama buralarda hiçbir bulgunun olmadığı açıktır. Oysa Tevrat ve Kuran'da Hz. Musa ve yanındaki Yahudiler'in buradan da geçtiğini yazar.

2. Elde edilen bulgular Nuweiba sahilinden en fazla 2.5 KM kadar uzağa yayılmıştır. Bu uzaklığın ötesinde şimdiye kadar hiçbir bulguya rastlanmamıştır. Oysa Nuweiba sahilinden karşı sahile 20 KM uzaklık vardır. Bu sonuç ya da bulgu bize, insan, at, at arabası gibi şeylerin Nuweiba sahilinden döküldüğüne ilişkin bir tertibin yapılmış olduğunu gösterir.

Evet arkadaşlar, gördüğünüz gibi Tevrat ve Kuran'ın bir "Kutsal Kitap" olduğuna ilişkin bu olay da, daha başından bir tertip olarak gerçekleştiğine göre, bu kitapların icat edilen "Tanrı"dan vahiy yoluyla gelmediğini, birer insan yazması olduğunu gösterir.

Bu mesajı belki Ulpian gibi araştırmacı kişilerin ilgisini çeker diye yazmıştım. Çünkü Ulpian bir mesajında bu konuya değinmişti.

Saygılar, Upuaut.

ozgur_ 10-06-2012 13:11

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440584)
kızıldeniz'in yarılması masalındaki en büyük mantıksızlığa değinecek olursam:

tüm ilahi (!) kitaplarda senaryo aynıdır.

* firavundan kaçan musa ve kavmi, bu mucize sayesinde canlarını kurtarırlar.

* musa'nın kavmi bu olaydan hemen sonra aralarındaki ziynet altınları toplayıp/eritip bir buzağı heykeli yaparlar ve ona tapmaya devam ederler. musa'yı kimse takmaz. (orda olup musa'nın yüz ifadesini görmek isterdim.)

şimdi düşünelim:

böylesine büyük bir mucize gösterebilen hem de canlarını kurtaran musa'ya nerdeyse tanrıymış gibi biat etmeleri gerekirken, bildiklerini okumaya devam etmişlerdir.

bu asla inandırıcı değildir.

saygılar...

gerçekten çok şaşırtıcı, bugün ortada hiçbir mucizevi durum olmadığı halde din için kendinlerinin ve başkalarının hayatlarını yok etmekten geri durmayan insanlık, o gün o mücize! karşısında kendilerinin yaptığı altından heykele tapıyorlar...

VraeL 10-06-2012 18:52

"İyilik ederseniz kendinize iyilik etmiş olursunuz. Kötülük ederseniz o da kendinizedir. İki vaadden ikincisinin vakti gelince, yüzünüzü üzüntüye sokmaları, kötülük yapmaları, önceden Mescid'e girdikleri gibi girmeleri, ele geçirdikleri yerleri harap etmeleri için onları tekrar göndereceğiz." - Diyanet

E tamam işte Upuat niye şok geçiriyorsun, kuranın dediği olmuş, tanrı demiş ki:

"kötü şeyler yaparsanız sizde dışardan kötülük görürsünüz,
kötü şeyleri yapacağınız günler geldiğinde mescidi aksaya girsinler ve ellerine geçirdikleri herşeyi yerle bir etsinler inşallaaahhhhhğğğğğ."

ahanda allahın beddusı tuttmuş, dediği olmuş,
lanetli halk olan yahudiler, mescidi aksaya girip yerle bir ediyorlar.

vallahi imana geldim,
ibretle izliyorum... ow yeah

Sesli 10-06-2012 19:57

Kızıldenizin gelgitlerde içinden geçilmiş olduğu gerçeğini bilmeyen mi var?

VraeL 11-06-2012 03:22

Alıntı:

Sesli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440643)

haşaaa, yok öyle bir şey, şeytan yapıyor onu ki insanlar mucizelere inanmasın dinden çıksın diye.

YasasinBilim 11-06-2012 09:01

Alıntı:

Sesli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440643)

kızıldeniz mucizesi hiç olmamıştır. aynen nuh tufanı gibi akla yatkın değildir.

bazı yahudi bilimadamları bunun olabileceğini gösterme çabalarına girmişlerdir. gel-git sırasında suların çekilmesi vs. de bu çabanın sonucudur.

saygılar...

vartor 12-06-2012 02:41

Ne mucizesi? Mucize diye birsey yok, hic olmadi ve olmayacak.

kurtulusislamda 12-06-2012 13:53

Kendilerine: 'Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın' dendiği zaman, 'Bizler sadece ıslah edicileriz' derler.(bakara suresi 11.ayet)
İyi bilin ki, asıl bozguncular kendileridir, lakin farkında değillerdir.(bakara suresi 12.ayet)
..acaba bu ayeti kerimeler kimleri işaret ediyor,hani özgürlük getireceğiz diye ırak'ı yerle bir eden,sivilleri öldüren,tecevuz eden,işkence eden kimdi?
...acaba afganistanı ve halkını koruyacağız maksadıyla giren ve yerle bir eden
...pakistanı yerle bir eden,özgürlük bekcileri ama elleri kanlı kimdi bular?
ayetler apacık,kimleri kasdetiyor?...

VraeL 12-06-2012 15:30

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440721)
Kendilerine: 'Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın' dendiği zaman, 'Bizler sadece ıslah edicileriz' derler.(bakara suresi 11.ayet)
İyi bilin ki, asıl bozguncular kendileridir, lakin farkında değillerdir.(bakara suresi 12.ayet)
..acaba bu ayeti kerimeler kimleri işaret ediyor,hani özgürlük getireceğiz diye ırak'ı yerle bir eden,sivilleri öldüren,tecevuz eden,işkence eden kimdi?
...acaba afganistanı ve halkını koruyacağız maksadıyla giren ve yerle bir eden
...pakistanı yerle bir eden,özgürlük bekcileri ama elleri kanlı kimdi bular?
ayetler apacık,kimleri kasdetiyor?...

Peki söyler misin, madem pek sevgili tanrınız sonsuç güçte ve herşeyi bilen bir tanrı ise tüm bunlara neden engel olmuyor?
bizi sınadığı için mi (:
E iyide her şeyi bilen bir varlık biz insanları neden sınasın, zaten sonucu bilmiyor mu?

kurtulusislamda 12-06-2012 16:28

Alıntı:

VraeL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440730)
Peki söyler misin, madem pek sevgili tanrınız sonsuç güçte ve herşeyi bilen bir tanrı ise tüm bunlara neden engel olmuyor?
bizi sınadığı için mi (:
E iyide her şeyi bilen bir varlık biz insanları neden sınasın, zaten sonucu bilmiyor mu?

........
sayın vrael o kadar komikleşiyorsunuz ki,işinize geldimi akılı devreye sokuyor işinize gelmedimi,hani tüm sonucları biliyor neden diyebiliyor ve akılı devre dışı bırakıyorsunuz,sana, bana,tüm insanlara akıl verdiyse bu doğruyu,yanlışı ayırt etmemiz içindir,her şey senin iradenle,nerden cıkardın,kendi iraden olmadığını
...mesela örnek,içki içmenin zararlarını biliyor ve hem fikiriz
...sen fazla bir zararı yok der içebilirsin,kimse sana zorla silah dayayıp iç diyemez
..ben zararı var der,içmem ,kendi secimim kendi hür irademin sonucu
....he sen diyorsun ki,benim içeçeğimi ve senin içmeyeceğini bildiği için nedir bu sınav?...kuran-ı keremi okursanız,sık sık aklımızı kullanmamızı,iyiyi-yanlışı ayırt etmemizi istiyor yuce yaradanım,yoksa dediğin gibi olsa neden akıl denen muhakeme gücünü verdi,
....akıl,zeka,fikir gücünü cıkar insandan ne farkı kaldı diğer mahlukatlardan

endulus 12-06-2012 17:44

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440733)
........
sayın vrael o kadar komikleşiyorsunuz ki,işinize geldimi akılı devreye sokuyor işinize gelmedimi,hani tüm sonucları biliyor neden diyebiliyor ve akılı devre dışı bırakıyorsunuz,sana, bana,tüm insanlara akıl verdiyse bu doğruyu,yanlışı ayırt etmemiz içindir,her şey senin iradenle,nerden cıkardın,kendi iraden olmadığını
...sen fazla bir zararı yok der içebilirsin,kimse sana zorla silah dayayıp iç diyemez
....he sen diyorsun ki,benim içeçeğimi ve senin içmeyeceğini bildiği için nedir bu sınav?...kuran-ı keremi okursanız,sık sık aklımızı kullanmamızı,iyiyi-yanlışı ayırt etmemizi istiyor yuce yaradanım,yoksa dediğin gibi olsa neden akıl denen muhakeme gücünü verdi,

Hep aynı demagojilerin ve insanları aşağılamaya çalışman yetti artık. Senin kuranın içki içme dedi veya demedi diye mi insan karar verecek ne yapacağına. Akıl verdiyse kullan beynini içme. İlla kuran dedi diye içmezsen bu senin beynini kullanmış olduğun anlamına mı geliyor. İçmek isteyipte g.t korkusundan içmediğini gösterir. Doğruyu bulman için kurandaki saçma ayetlere ihtiyacımız yok bizim. Müslümanlığın veya diğer dinlerin hangi ülkeye veya topluma bir yarar ve zarar getirdiğine bak ilk önce. Türkiye sözde dindarlar ülkesi ama tecavüz küçük kızlara cinsel taciz adam öldürme ne ararsan bu ülkede var. Dinin çok büyük saygı ve sevgi dini madem neden cariyeliği ve köleliği kaldırmamış. Muhammed neden 100 lerce kadını kocasız bırakıp ırzına geçmiş.
Neden 9 yaşında bir bebeğe nikah kıymış. Kadınlarınızdan şüphe bile duysanız onları dövebilirsiniz diyen yine senin kuranın değil mi. Şu var olduğunu düşündüğün aklın fikrin bunların yanlış olduğunu anlamayacak kadar küçükse burada milleti de boşuna uğraştırma. Çocuk oyalama yeri değil burası.

kurtulusislamda 12-06-2012 18:03

Alıntı:

endulus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440740)
Hep aynı demagojilerin ve insanları aşağılamaya çalışman yetti artık. Senin kuranın içki içme dedi veya demedi diye mi insan karar verecek ne yapacağına. Akıl verdiyse kullan beynini içme. İlla kuran dedi diye içmezsen bu senin beynini kullanmış olduğun anlamına mı geliyor. İçmek isteyipte g.t korkusundan içmediğini gösterir. Doğruyu bulman için kurandaki saçma ayetlere ihtiyacımız yok bizim. Müslümanlığın veya diğer dinlerin hangi ülkeye veya topluma bir yarar ve zarar getirdiğine bak ilk önce. Türkiye sözde dindarlar ülkesi ama tecavüz küçük kızlara cinsel taciz adam öldürme ne ararsan bu ülkede var. Dinin çok büyük saygı ve sevgi dini madem neden cariyeliği ve köleliği kaldırmamış. Muhammed neden 100 lerce kadını kocasız bırakıp ırzına geçmiş.
Neden 9 yaşında bir bebeğe nikah kıymış. Kadınlarınızdan şüphe bile duysanız onları dövebilirsiniz diyen yine senin kuranın değil mi. Şu var olduğunu düşündüğün aklın fikrin bunların yanlış olduğunu anlamayacak kadar küçükse burada milleti de boşuna uğraştırma. Çocuk oyalama yeri değil burası.

.................kendine gel,ben kimseyi aşağılama gibi bir girişimim olmadı,bak nede güzel iftira atıyorsunuz,
kendini bilen müslümandan asla elinden,dilinden,belinden kimseye zarar gelmez,getiremez
sen git birde avrupa ülkelerini bak bakalım istatikse git ordaki istatikleri bak,aradaki ucurumu göreceksin

YasasinBilim 13-06-2012 02:54

seni seviyoruz kurtuluş,

azmine hayranız. ben olsam daha fazla vakit kaybetmem bu sitede.
aylardır ne sen kimseyi ikna edebildin, ne de kendin ikna olabildin.

emeklerin için şimdiden teşekkürler...

kalmak istersen de başımızın üstünde yerin var.

endulus 13-06-2012 09:16

Ben Diyorum Çanakkale Boğazı, ....

Arkadaş çekilde bari aklı başında bir müslüman gelsin seviyeli bir tartışma yapalım.

kurtulusislamda 13-06-2012 11:15

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440795)
seni seviyoruz kurtuluş,

azmine hayranız. ben olsam daha fazla vakit kaybetmem bu sitede.
aylardır ne sen kimseyi ikna edebildin, ne de kendin ikna olabildin.

emeklerin için şimdiden teşekkürler...

kalmak istersen de başımızın üstünde yerin var.

......sevgili yaşasınbilim,benim ikna etme kaygım yok,ben benim bildiğim hak olan doğruları savunuyorum,siz kendi doğrularınızı savunuyorsunuz,unutmayın ki fikirlerin çatışmasından doğrular çıkar,ben tartışmaktan kacmıyorum,ama arkadaş sırf söz söylemek için ayak parmakların olmasada olur,fazlalıktır derse ben bunun için seninle tartışmam deyişimdir :nono:,sizlerle tartışma yaparım,benim bu siteye girmem kendi açımdan cok süper oldu,kendimi geliştirdim,daha fazla içimde aşk ve şevk geldi ALLAH'a karşı,bunu size itirafta ettim,zira tüm ayetler yerli yerinde ve asla yanlışlık olmadığı gibi hala gecerliliğini koruduğuna daha sıkı bir şekilde görmek beni ALLAH yoluna yüceltti,size herhangi bir telkinim olmadı,sadece atılan iftiraları ve alaya alınan ayetleri savunma yapmam benim bildiğim doğruları haykırmak istemem en buyuk isteğimdir,he doğru diyebilir,haklısın kardeş diyebilir yada hadi ordan diyebilirsiniz bu sizin özgür düşünceniz
..........saygılar

vartor 13-06-2012 17:05

Eger ayet asarak, sorulandan kacinarak tartistigini zannediyorsan yaniliyorsun. Biz zaten imanin insani ne hallere soktugunu biliyor ve sende de sonuclarini gayet guzel gorebiliyoruz. Ayrica reklam etmene gerek yok. Basit bir soru soracagim: Bir zamanlar , ayni senin inandigin iman gucuyle, Zeus, thor, hatta aya, gunese tapmamis miydi insanlar? Onlar da, simdi senin oldugun gibi, inandiginin dogru olduguna emindiler. Peki sence onlarin inandigi bu tanrilar var miydi?

Alıntı:

kendini bilen müslümandan asla elinden,dilinden,belinden kimseye zarar gelmez,getiremez
sen git birde avrupa ülkelerini bak bakalım istatikse git ordaki istatikleri bak,aradaki ucurumu göreceksin
Bir dinin mujdeleyicisi, allahin elcisi, peygamberinizin marifetlerinden bahsedilmis. Iftira deyip gecistirmissin, sanki evlatliginin karisini, hem de allahin araciligiyla almamis gibi. Bu ne bicim bir tanri ki, Muhammed'in ask araciligini, hatta yemek sofrasinda rahatsiz edilmemesi icin ayet indirecek kadar basitlesiyor.
Diyorum ve yine diyorum; Bizleri yaratan ve hesabimizi tutan bir tanri olsaydi, kendini bu derecede kuculten, bir sokak taciri haline getiren, siz muhakeme yoksunu, aklinizla onu korumaya calisan ( sanki ihtiyaci varmis gibi) imanlilari atardi cehennemine. Biz ateistler, oyle bir guce, bu din safsatalarini yakistiramadigimiz icin sorgulamaya basladigimiizdan oldugumuz yerdeyiz. Olmadigini bildigimiz bir yaraticiya bile sizden fazla deger bictigimizi, milletin yatak odasina sokmadigimizi belki sen bile fark ettin. Ya varsa diye asil sen ve senin gibilerin dusunmesi gerkir.

kurtulusislamda 13-06-2012 18:45

biz var olduğunu bildiğimiz için gerektiği gibi yaşamaya calışıyoruz,ALLAH'a şükrediyoruz,ayetleri alaya almıyoruz,inkar etmiyoruz,

VraeL 13-06-2012 20:06

Alıntı:

kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440733)
........

"Kendi iradem yoktur" dediğim cümleyi çıkar göster göbek atıcam...

Şimdi gelelim cevabına,
Demişsin ki:
Alıntı:

he sen diyorsun ki,benim içeçeğimi ve senin içmeyeceğini bildiği için nedir bu sınav?...kuran-ı keremi okursanız,sık sık aklımızı kullanmamızı,iyiyi-yanlışı ayırt etmemizi istiyor yuce yaradanım,yoksa dediğin gibi olsa neden akıl denen muhakeme gücünü verdi,
E tamam işte birader biz de sana bunu soruyoruz, senin içmeyeceğini benim içeceğimi bile bile ne diye sınav yapıyor bu tanrı?

"Yanlışı ayırt etmemizi, aklımızı kullanmamızı istiyor" demişsin. Bu Allah dediğiniz varlık hangimizin yanlışı ayırt edip etmeyeceğini bilmiyor mu? Sınavın nasıl sonuçlanacağını bilmiyor mu? Her şeyi bilen bir varlık değil mi bu Allah? Sonucunu bildiği halde, benim o içkiyi içip günah işleyeceğimi bildiği halde ne diye beni bile bile yaratıyor sonrada bak sana akıl verdim kullan diyor bu tanrı?

Yoksa Allah hangimizin nasıl davranacağını bilemiyor veya bilmiyor mu?

Tüm bunları geçtim, 18 numaralı yorumdaki ilk soruma da cevap vermemişsiniz.

endulus 14-06-2012 09:09

Sayın vrael ;

Siz ilk önce insansız uçakları kimin uçurduğunu ispatlayın ondan sonra gelin karşımıza :)

Gülmekten kırıldım ya böyle bir yazı var mı hakketen.

Neva 14-06-2012 09:24

Alıntı:

upuaut´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440558)
Upuaut şok geçiriyor!

Arkadaşlar, öncelikle konuya geçmeden önce aşağıda yer alan haberi 8 Haziran 2012/Cuma, 9:30'da öğrendim, yani bu haberin siteye konulmasıyla birlikte benim bu haberim okumam bir oldu dersem, yalan olmaz. Çünkü Cuma günü karneleri dağıtmak üzere erken kalkmıştım. Ama ben bu haberi okur okumaz kafamda bir şimşek çaktı ve Musevilik, Hrıstiyanlık ve Müslümanlığın bir efsane ve masaldan ibaret olduğunu anladım. Öyle ya, Yahudiler Mescid-i Aksa'nın altını 45 yıldır kazıyor ama hiçbir iz bulamıyor. Bu sonuç ise, bize Tek Tanrılı dinlerin, dolayısıyla kitaplarının bir efsaneden, bir masaldan ibaret olduğunu göstermez de, neyi gösterir?

Örneğin, Hz. Muhammed Regaib Kandili gecesi buradan bir Burak atına binerek göğe yükselmiş ve inanılmaz bir yolculuk yapmıştı. Camilerimizde bu masalı anlatıp dururlar, peki nerde bu olaya ilişkin bir kanıt? Mescid-i Aksa'da bu olayın olduğuna dair bir iz var mı? Yok. O zaman kusursa bakma kardeş, senin bu anlattığın şey bir masaldan ibarettir. Çocukken bu masalı dinlemek güzel bir şeydi, çünkü nasılsa herhangi bir sorgulama yoktu. Ama aklımız başımıza ermeye başlayınca, bu olayın bir masal olduğu, gerçekle hiçbir ilgisi olmadığı (ki buna ilişkin Mescid-i Aksa'da hiçbir kanıt yoktur) kabak gibi ortaya çıkıyor.

Hayır, benim problemim bu olayın bir masal olduğunu kanıtlamak değil, Yahudiler Mescid-i Aksa'nın altını 45 yıldır kazıyorlar ama Kral Davut'un Kalkanı gibi hiçbir ize ulaşamıyorlar. İsrailliler bunu kendi tarihlerinde büyük bir yer edinen Kral Davud için bir arkeolojik kazı olarak değerlendiriyorlar. Tabii ki İsrailliler'in bu arkeolojik çalışmasına saygı duymamız gerekir. Onlar ne de olsa, kendi tarihlerini araştırıyorlar. Aslında Kuran da öyle değil mi? Fakat Araplar bu kazı çalışmasını Yahudiler'in Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışmak olarak değerlendiriyorlar. Oysa aynı şeyin, hem de hiçbir sorgulamada yapılmadan, İsra-17 ayetinde Müslümanlar tarafından yapılmak istendiğine şahit oluruz.

Çok tartışmaya neden olacak bu ayet özetle şöyledir:

Demek ki bu ayete göre ikinci bozgun zamanı gelince, Yahudiler'in üzerine müslüman düşmanlar gönderilecekmiş ve bunlar o gün Mescid-i Aksa'ya girecekmiş ve orada ne var ne yok herşeyi yerle bir edeceklermiş. Buna Mescid-i Aksa'nın kendisi de dahil.

İyi de kardeşim, o zaman Mescid-i Aksa kimin elinde idi, Romalılar'ın değil mi?

Off be, neresinden bakarsanız bakın, Kutsal Kitaplar'da anlatılanlar bir efsaneden, bir masaldan ibarettir. Arap Müslümanlar meydanı boş bulmuşlar; sallayabildikleri kadar atmışlar. Oysa yerinde araştırma yapıldığında, gerçekler tam tersini söylüyor.

Özetle, arkadaşlar, ben bu kafayla bir de gereksiz yere evdekilerle tartıştım; Kuran'ın masallardan ibaret olduğuna dair. Tabii ki onları aşağıdaki gelişmeden haberdar ettim. Aşağıdaki haberi okuduğunuzda bana hak vereceksiniz. Ama bu haberi bu siteye 2 gündür koyamamın bana verdiği işkence anlatılır gibi değil. Çünkü 2 gündür bu siteye ulaşamadım. Umarım, bir moderatör arkadaşımız bu konuda bizi bilgilendirir.

İsrail, Davud'un Kalkanı'nı arıyor!

Yahudilerin, Mescid-i Aksa altında Hazreti Süleyman mabedini aramak için yaptıkları kazılarda açılan tünellerin bir buçuk kilometreye ulaştığı belirtildi. El-Aksa’nın yıkılma riskiyle karşı karşıya olduğu hatta her an yıkılabileceği ifade edildi.

İsrailiyat literatüründe “Davud’un Kalkanı” bugünkü İsrail’in kullandığı bayraktaki altı köşeli yıldız demektir. İşin derunundaki gerçek ise farklıdır.
Hz. Davud (as)’ın kendi yaptığı kılıç gibi bir de kalkanı vardı. Tıpkı kılıcın üzerindeki bilgisayar kodları gibi “Davud’un Kalkanı”nda da savunmaya ait kodlar bulunmaktadır. İsraillilerin Mescid-i Aksa’nın altını harıl harıl kazarak Süleyman Tapınağı’nı çıkarma gayretlerinin altında bu amaç yatmaktadır; bu kalkanı aramaktadırlar. Davud’un kılıcının ve bu kılıcın sırlarının Mehdi (as)’a geçmesi halinde “Davud’un Kalkanı” ona karşı savunma silahı olacaktır. Fakat bu mümkün değildir. Çünkü kalkan da, İstanbul’a yakın bir yerde muhafaza edilmektedir.

Konuyla ilgili AA'nın verdiği haber şöyledir. İlgili ayetler Upuaut tarafından, daha doğrusu Upuaut'ın dikkati sayesinde eklenmiştir bu habere:

İSRAİL MESCİD-İ AKSA'NIN ALTINI OYDU!

AA, 8 Haziran 2012 09:30

Filistin Kurtuluş Örgütü Hristiyan ve Müslümanlara ait Kudüs Kutsal Yerleri Koruma Komisyonu Başkanı Dr. Hanna Issa, “Mescid'i Aksa altında Yahudilerin Hazreti Süleyman mabedini arama bahanesiyle yaptıkları arkeolojik kazılar nedeniyle, açtıkları tüneller bir buçuk kilometreye ulaştı ve maalesef El-Aksa şu anda yıkılma riskiyle karşı karşıya, hatta her an yıkılabilir” dedi.

Oysa Kuran'daki şu ayete göre Mescid-i Aksa'nın yıkılması Yahudiler'e hak değilken müslümanlara hak olması tam bir tezat teşkil eder:

Dr. Hanna Issa, El-Aksa'nın her an yıkılma tehdidi altında olduğunu belirterek Yahudilerin yedi farklı noktadan El-Aksa altında bugüne kadar toplam bir buçuk kilometre tünel açtıklarını, bu tünellerin 1967 yılından beri kazılmaya devam edildiğini söyledi.

YAHUDİLER YILLARDIR İZ BULAMADI!

Issa, kazıların son 10 yılda ise inanılmaz bir hızla artarak, El -Aksa'nın altının delik deşik edildiğini ve iki metre yüksekliğinde onlarca oyukla dolduğunu bu nedenle Mescid-i Aksa'nın her an yıkılabileceğini söyledi.

Hanna, ayrıca, son olarak “Kral Davud” şehri olarak anılan El-Aksa'nın güneyindeki Silvan'da da son olarak 600 metrelik yeni bir tünel açıldığına dikkati çekti. Hanna Issa, “yıllardır Yahudi arkeologlar yeraltında Hazreti Süleyman'ın mabedini arıyorlar ama şu ana kadar buna yönelik hiçbir iz, emareye ulaşamadılar çünkü böyle bir şey yok” dedi.

Oysa Kuran'daki şu ayette Mescid-i Aksa'da Yahudi ve Hrıstiyanlar'a ait bir iz olmasa bile, İslamiyet'e ait bir izin olması gerektiği çok açıktır:

İsra-1 (17:1) (Diyanet İşleri): Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

İSRAİL GERİ DÖNÜLMEZ HATALAR YAPIYOR!

Uluslararası toplumu İsrail üzerinde baskı kurmaya ve İsrail'i kazıları durdurmaya davet eden Issa, İsrail'in geri dönülemez hatalara doğru gittiğini ve bundan Hristiyan ve Müslüman Araplar olarak son derece rahatsız olduklarının altını çizdi.

Kudüs'ün demografik yapısının da sürekli olarak Yahudiler lehine değiştiğini belirten Hanna, İsrail'den aldıkları son verilere göre, "Şu an Kudüs nüfusunun yüzde 33,8'i Müslümanlardan, yüzde 63,1'i Yahudilerden, yüzde 1,9'u Hristiyanlardan yüzde 1,2'si farklı ülkelerden gelen insanlardan oluşmakta. Müslüman ve Hristiyan nüfusun sayılarında, İsrail'in uyguladığı korkunç akıl almaz baskılar nedeniyle son on yılda ciddi bir azalma oldu" dedi.

Hanna Issa, daha önce de uzun yıllar Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Moskova büro şefliği görevini yürütmüştü.

Sayin Upuaut;

Su ASA kitabi(yazari Oktan Keles) uzerine mi bu haber yapilmis acaba?

Oktan Keles denilen kisi su kisiyle ayni midir?

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27894

Kalkanin yerini biliyorsa
, ki Istanbul yakinlarinda imis madem, soyleyiverseymis ya, Israilliler bos yere kazmasinlar.:lol:

Madem Mescid-i Aksa icin bu kadar endiseleniyorlar, yikilacak diye.(!)

Koydugunuz ayetin aslina bakarsaniz, ayetin aslinda Mescid-i Aksa gecmez, aksine sadece mescit kelimesi gecmektedir, siz de gormussunuzdur zaten.

Havra/salavâtun dese anlardik hani...

Onlar, haksız yere, sırf, “Rabbimiz Allah’tır” demelerinden dolayı yurtlarından çıkarılmış kimselerdir. Eğer Allah’ın, insanların bir kısmını bir kısmıyla defetmesi olmasaydı, içlerinde Allah’ın adı çok anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescitler muhakkak yerle bir edilirdi. Şüphesiz ki Allah, kendi dinine yardım edene mutlaka yardım eder. Şüphesiz ki Allah, çok kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir.

Diger ayette ise yine Mescid-i Aksa deniyor.

7. yuzyilda henuz Kuran'in geldigi ve henuz tamamlanmadigi donemde, Mescid-i Aksa diye bir isim mi vardi?
O zamanki isim Beyt-i Makdis'di.

638'de Kudus fethedildikten sonra ismi degismistir, Mescid-i Aksa olmustur..

Muhakkak inanir arkadaslar tepki gosterecektir ancak akil ve mantik suzgecinde inceleyelim.

Isra/1
Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

Muhammed boyle bir ayeti halka teblig ettiginde, bedevi donup ona sormaz mi "Efendim neresi o Mescid-i Aksa dediginiz yer ? Kim gitmis oraya, buradaki kul kimdir ? " diye sormaz mi?

Muhammed ne diyecek?
"Evet ben gittim geldim, Allah onu soyluyor size" mi diyecek?

Vahyi soyleyen kim olursa olsun onemi yok, zira vahyi alan Muhammed islama gore.

638'de, yani peygamber oldugunde , vahyin kesilmis oldugu donemde konulmus ismin, kitapta ne isi var?

Kaldi ki o surede, bu yolculukta giden kisiye (ki o Muhammed degildir, Muhammed ismi gecmez ayetin aslinda) ayetlerin gosterildigi aktarilir.(ayetlerimizi gostermek icin seklinde)

Ha yine durust olmakta fayda var elbette, bu iki ayetteki hatayi Muhammed'e de yormak sanirim dogru olmaz.

Hadisler de bu durumu kurtarmaz.

Bu olsa olsa, Muhammed'in olumunden sonraki, duzenleme yapan Arap milliyetciligi veya sempatizanlarinin isi olabilir.

Islam henuz tam manasiyla gelmeden ve yerlesmeden, ustelik henuz vahiy tamamlanip bitmemisken, Kudus'te muslumanlara iliskin mescit mi vardir?

VraeL 14-06-2012 18:08

Alıntı:

endulus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 440872)
Sayın vrael ;

Siz ilk önce insansız uçakları kimin uçurduğunu ispatlayın ondan sonra gelin karşımıza :)

Gülmekten kırıldım ya böyle bir yazı var mı hakketen.

Amerika uçuruyor tabi ki sevgili endülüs (:
ama kanıtım yok, zaten amerikanın var olduğuna dair kanıtım da yok. fotoları var ama kabul etmiyor müslümanlar, onları şeytan çizmiş diyorlar. q:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:36 .