![]() |
Hz Muhammedin Psiko-analizi
Hz Mumammed kişilik bozukluğu olan bir psikiatrik hastadır.
1- Narsist kişiliğe sahip 2-Histrionik kişiliğe sahip 3- Şizotipal kişiliğe sahip bu her kişilik bozukluğu aynı anda bir kişide görülebilir. Aşağıdaki linkleri ziyaret ederseniz Muhammedi ne kadar doğru tasvir ettiğini göreceksiniz. Narsist Kişilik histriyonik kişilik şizotipal kişilik Sevgili müslüman arkadaşlar, lütfen linklerdeki yazıları tamamen okumadan yorum yapmayın yada soru sormayın. |
Re: Hz Muhammedin Üstün Şahsiyeti
Bu iki hastalıkdaki hastaların tüm özelliklerini Muhammed aynen taşıyor
Süreler içindeki ayetlerin birbiri ile olan tutarsızlığı (geçti yoğurt pazarına misali) histrionik kişiliğinin bir sonucudur. Etrafındakileri olağandışı bir şekilde etkilemeyi amaçlayan ama içeriği kuvvetli olmayan ,ayrıntısız bir konuşma sekli. Aklı fikri kadındır, ayetlerde bile cennetten bahsederken kadınlardan vazgeçemez Karsısındakilerle ilişkileri çoğunlukla uygun olmayan bir şekilde cinsel yönden tahrik edici ve bastan çıkarıcı davranışlar seklindedir Kolayca başkalarının konuşmalarından ya da olaylardan etkilenir, telkine yatkındır. Akıl hocalarının köleleri olduğu burada hatırlatılır. Kölelerin fikirlerinden bile etkilenmiştir. Katlettikleri insanları toplu çukura atıp başında ölülerle konuşmuştur. Çoğunlukla bir tiyatro eseri sergiler gibi konuşma ve tavırlar içindedirler Neden kendini peygamber ilan etmiştir Kendisinin başkalarından çok daha önemli olduğu duygusu içindedir. ( gösterdiği başarıları , sahip olduğu becerilerini çok daha olağanüstü olarak görüp, yeterli bir temeli olmamasına karsın çok değerli ve yüksek bir şahsiyet olarak bilinmeyi bekler Tam Muhammedin islam dini Düşünceleri ,hayalleri büyük bir güç, engin bir deha, kusursuz bir güzellik ve mükemmel , sonsuz sevgi üzerinedir. Sürekli ayetlerde anlaşılmadığını vurgular durur yeminler eder Özel, benzeri olmayan biri olup, kendisini ancak çok zeki ve ustun nitelikli kişilerin anlayabileceğini düşünür ve sadece bu kişilerle ilişki kurup, dostlarını bu kişilerden seçmeyi düşünür. Ganimet ve cariye almayı çok sever Hak ettiği duygusu içindedir. Bencillikde bir numaradır, en güzel kadın esirleri seçer, kendine düşmesse hemen ayet iner, evlatlığının karısını bile alır, ne at oynattınız ne deve der ganimetin hepsini alır. Diğer insanlarla karşılıklı ilişkilerinde bencilce, çıkar düşünerek hareket eder. Başkalarının zaaflarından yararlanıp, hedeflerine ulaşmayı gözetir. Peygamber Kendi fikirlerini benimsemeyenleri karalar ve öldürtür Kendini beğenmiş, ukala ve küstahça tutumlar içine girerler. Ne at oynattınız ne deveye ikinci örnek Başkalarının da kendi başarılarındaki katkısını gözardı edip, onları hesaba katmazlar. Esirler alıp, cariyeler edinmiştir, insanları köleleştirmiştir. Başkalarını kendi isleri ve keyfi için köle gibi kullanabilir, yakın çevrelerini üst düzey ya da kendilerini pohpohlayacak kişilerden seçerler Eleştiri kabul etmez, hemen katli vacip olur. Kendilerine yapılan en ufak yapıcı eleştiri ya da düzeltme,ekleme ve öneri bu kişileri ağır bir şekilde yaralayabilir İşte muhammedin YÜCE KİŞİLİĞİ |
:D :D :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Müslüman kardeşlerim. Bunun Üstüne Söyleyecek Bir Şeyiniz Varmı? |
Narsist kişilik bozukluğu:Diğer kişilerin içinde bulundukları durumlar konusunda aşağılayıcı, eleştirici, ilgisiz ve hafife alır bir tavır sergilerken, kendinin karsılaştıklarını derinlemesine aktarmaya çalışarak cifte standart uygulayabilirler.
Evet Putataparları öldürecek kadar aşağılar, kendi uydurduğu dini derinlemesine aktarmaya çalışır... |
Cevap yokmu sayın mümin kardeşlerden, dut yemiş bülbül gibisiniz.
Yalan, iftira, hurafe oldumu üstünüze yok. Bilim karşısında tıssss yok... |
Aklı fikri kadındır, ayetlerde bile cennetten bahsederken kadınlardan vazgeçemez
Karsısındakilerle ilişkileri çoğunlukla uygun olmayan bir şekilde cinsel yönden tahrik edici ve bastan çıkarıcı davranışlar seklindedir ----------------- * * * * haksızlık ettiginizi düşünüyorum ve de saygısızca bir eleştiri diye algılıyorum. * * * * muhammedi eleştirirken düşülen en büyük hata 1400 senelik hatadır.6 yy da yukarıda saydıgınız kriterlere uymayan bir tane bile önder gösterebilir misiniz.Türk önderler ise vahşette herkesi geçerler.Çünkü barbardırlar ve bozkır insanlarıdır,göcebedir. * * * * *Eleştirilerde zaman ve mekan boyutunu asla gözardı etmemek gerekiyor. * * * * * Muhammedin söylediklerinizin tam aksine son derece olumlu ve birleştirici bir kişiligi olması gerekiyor ki dagınık arap aşiret kabilelerini bir devlet olarak birleştirebilmiş.Ve bu devlet ya da devletler *onu takip eden 3 yüzyıl boyunca medeniyetin öncüsü olmuş. * * * * * *Batı eski yunan felsefesini islam medeniyetinden ve islam alimlerinden ögrenmiş. * * * * * *islamiyet yayıldıgı şartlarda ilerici bir medeniyetti.Ve uygarlıgın itici gücü oldu.Ama zamanımızda bu motordan eser kalmadıgı gibi artık gericiligin bir simgesi haline gelmiştir. * * * * * * bunu nedeni sanayi devrimi ve onunla birlikte ortaya çıkan ideolojilerdir.Aydınlanma ve bilimsel sorgulamadır. * * * * * * 1400 sene evvel ortaya çıkan bu onder bana göre mukemmel bir insan ve bir devrimci idi.Öne sürdügü doktrin ve oluşturdugu devlet yüzyıllarca medeniyetin bayragı oldu. * * * * * * İslamiyetin bu gün için yüklendigi gerici işlevin bizi sap ile samanı ayırt edememe yanlışına düşürmemesini diliyorum. * * * * * * *saygılarımla |
Sevgili walla,
sana unutamadığım bir anımı anlatayım. Üniversite yıllarında bir arkadaşım, ki hepimizin önderimiz saydığımız biriydi, birtakım garip özelliklerini farketmeye başladık. Adeta taparcasına sevdiğimiz bir kişinin böyle çirkin özelliklerinin olması bizi daha da öfkelendirmişti. İşi kurcalamaya başladık ve ardından bir sürü ahlaksız ve dengesizce şeyler çıktı. Bir gençlik grubunun heyecanı içindeydik. Ben psikoloji ile ilgili kitaplar falan okuyup arkadaşın manik depressif psikoz şeklinde bir hastalığı olduğuna karar verdim. Kendi kendime bu kararımdan emindim. Herşey aynen uyuyordu. Ama ne yapabilirdim acaba? En iyisi bu arkadaşla ilgili bir profesyonele başvurmak ve onun konuya el atmasını sağlamak olabilirdi. Bu kararla üniversitenin psikologuna gittim. Psikologa olayı anlatmaya başladım. Kadın birdenbire sinirlendi. Sen doktor musun, psikolog musun, başkaları hakkında karar veriyorsun, yönlendirmeye çalışıyordun dedi ve beni odasından kovdu. Neye uğradığımı şaşırdım. Halbuki olayı çok güzel tespit etmiştim. Aradan 20 yıl geçti. Ben hala o arkadaşın hastalığı konusunda aynı şeyi düşünüyorum. Ama böyle durumlar yaşadığımda doktor ve psikolog olmadığım için bir yorum yapmamayı tercih ediyorum. |
Batı eski yunan felsefesini islam medeniyetinden ve islam alimlerinden ögrenmiş.
* * * * * islamiyet yayıldıgı şartlarda ilerici bir medeniyetti.Ve uygarlıgın itici gücü oldu. bunlar bal gibi palavra kardeşim. görünen köy kılavuz istemez. Ruh hastalığı her çağda ruh hastalığıdır. Mesela Hitlerde bu hastalıklara önemli bir örnektir. |
Peyganberin Kişiliği hakkında bilimsel veriler ortaya koyabilecek Mümin arkadaşlar aranıyor.
|
Walla nefesini boşa tüketme yine gelse gelse bi laf oyunu gelecek başkalarının yapması halinde en sert eleştiri ve kınamalara maruz kalacak davranışları sergileyen muhammed yine onun yaptığında hikmet vardır o onu bunun için yaptı amacı o değildi gibi klasik iman gözlüğü takılacak,kıvırmalara devam edilecek :D
|
bence muhammed cok yakisikli ve cekici *hasin bir erkektir..Gorenler etkilenir ve tir tir titrerler cazibesi karsisinda..o yuzden sahsiyet olarak artisttir biraz jondur karizmatik bir simadir..Holiwuudda ki artistlere tas cikartir bired pit ten daha iyi vucudu vardir mesela..
|
Bak marty kardeşim şimdi olmadı brad pitt kadar yoktur atıyosun canım kardeşim :lol: *hani şu ufak kısa boylu kel adam vardı ya kimdi o
Bruss wills miydi işte onu desen taam da brad pitt olmadı ya brad pitt le müslüman kardeşlerimiz bile kıyas yapamaz |
Peygamber Efendimiz, üstüne başına pek dikkat etmeyen bîrini gördüğünde, ona maddî durumunun nasıl olduğunu sordu. Adam da herşeyinin bulunduğunu söyledi. O zaman Peygamber Efendimiz bu zâta: Şayet Allah sana birtakım nimetler vermişse, o hâlde bu nimetlerin izi üzerinde görünsün, buyurdu.
Histrionik kişilik:Gösteriş yapmayı amaçlayan yapmacık, sahte, kendisi gibi olmayan davranışlar ve duygularını aşırı abartma halleri... Üst baslarına, takı ve aksesuarlara gereğinden çok zaman, emek ve para sarf ederler |
HAAHAHA brad pıtt ile musluman kardeşlerimiz kıyas biile yapılamaz ... ömer *hayyam doğru diyo..
|
deminden beri oynamakta olan küçük bir kızla cinsel ilişki hayali kuran birini
hayal etmeye çalışıyorum, ama olmuyor bütün kötü karekterleri düşündüm, ama böyle bir insan nasıl bir sürette olabilirki,bunu aşağılamak için yazmadım gerçekten böyle bir insan nasıl bir surette olabilir,şimdi arkadaşlarımın 6-7 yaşlarında kızları var bu yaştaki bir çocuğa nasıl bir ruh hali ilgi duyabilir |
Walla bak bu linki oku burada Muhammed'in peygamberliği pisko-sosyal-kültürel bir çerçevede harika bir şekilde analiz edilmiş.
http://www.islamiyetgercekleri.org/muhammedgelisim.htm Soru şu: Neden Muhammed gibi kendini peygamber sanan binlerce insan her dönemde mevcut olmasına rağmen Muhammed kendi peygamberliğini kabul ettirebilmiştir insanlara da diğerler unutulmuştur ? Cevap : Çünkü tarihi kazananlar yazar Mutlak oku bu sayfayı ama dikkatli oku... |
Muhammed şöyle söz eder: "Vahiy bazen bana zil sesi gibi gelir, bana göre en zor şekli budur. Bu hal bende zail olunca ne vahyedilmişse onu hıfzetmiş olurum."
"Zilli Vahiy" dolayısıyla belirtelim: Muhammed'inı epilepsi (sara) hastası olduğuna ilişkin iddialar vardır. Meleğin onu tutup sıkması iddiası, korku ve kaygılarla, "beni örtün" seslenişleri hastalığın nöbet dönemlerine uygun belirtiler oluşturmaktadır; bu bir yana, nöbetler öncesi aura denen dönemde hastanınn ses ve koku duyması ve görüntüler durumu "zilli vahiy" açısından, keza Cebrail'in görünmesi, Allah katına gidip oraları görme iddiaları açısından diğer bir açıklama biçimi olarak dikkate alınmalıdır. Durumu bir hakaret ve aşağılama olarak algılayacaklara veya öyle göstermeye çalışacaklara karşı hemen belirtelim ki, epilepsi, Muhammed'in zeka düzeyine ve düşünür yanına en küçük anlamda halel getiren bir durum değildir. Sorun her halükarda o günün algılama biçimiyle ilgilidir. http://www.islamiyetgercekleri.org/muhammedgelisim.htm |
Muhammed'in "Narsist" kişiliği ile ilgili şu linkten bilgi bulabilirsiniz .
http://www.ilhan-arsel.org/Muho/ |
Bu linkten bir kaç alıntı yapalım:
Tanrı Tarafından Kendisine Yüce Ad'lar Verildiğini Söyliyerek Övünürken, Başkalarına Küçültücü Nitelikteki Ad'ları Uygun Bulur. "Şanım hakkı için size bir Resûl geldi ki: kendinizden, gayet izzetli, zorlanmanız ona ağır geliyor, üstünüze hırs ile titriyor, mü'minlere raûf rahîm'dir..." (K. Tevbe sûresi, âyet 128) Görülüyor ki Muhammed, Kur'ân'a yerleştirdiği bu âyet ile Tanrı'nin: "Şanım hakkı için..." diye yeminler ederek, kendisine "raûf" ve "rahîm" ad'larını uygun bulduğunu bildirmekte ve bunu kendisi için övünme vesilesi edinmistir. Hemen belirtelim ki "Raûf" deyimi "çok şefkâtli", "çok acıyan, çok incelik ve düşkünlük gösteren" anlamındadır; "Rahîm" sözcüğü ise "Çok merhametli", ve özellikle "Ahirette müslümanlara acıyan" demektir. Ve yine Muhammed'in söylemesine göre bu iki ad, aslında Tanrı'nin doksan dokuz ad'indan ikisidir. Ve güyâ Tanri, daha önceki Peygamber'lerden hiçbirine "Râuf" ve "Rahîm" ad'larını birleştirerek vermemiş, bunu sadece sevgili elçisi Muhammed'e uygun görmüştür. .... .... .... .... Müslümanların kendisini bu şekilde yüceltici deyimlerle çağırmaları gerektigini bildirirken, yine Kur'ân'a koydugu âyet'lerle, ya da Kur'ân olmıyarak yerleştirdiği hükümlerle Tanrı'nin bile kendisine "Ey şanlı Resûl..." (Mâide sûresi, âyet 66), ya da "Nûr'lar saçan şavk..." (Nûr saçan kandil) (Ahzâb sûresi, âyet 44) gibi yüceltici deyimlerle hitap ettiğini, söylemiş ve bunu bir övgü vesilesi edinmistir. Fakat muhtemelen bunu da yeterli bulmamış olmalı ki, Tanrı'nin kendisine salevât getirdigini belirterek Ahzâb sûresi'ne şu âyet'i eklemiştir: "Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salevât getirirler. Ey mü'minler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin" (K. Ahzâb sûresi, âyet 56). Peygamberlerin "İlk'i" ve "Sonuncusu" olmakla övünen Muhammed, hem Adem'in bir parçası, ve hem de Adem'den 14 bin yıl önce önce var kılınan kimse oldugunu söyliyerek "insan varlığı'nın" en mükemmeli oldugunu ekler. "Adem henüz su ile toprak arasında iken ben Nebî idim (peygamberdim)" Ben Hz. Adem'in yaradılışindan on dört bin yıl önce Rabbimin huzurunda bir nûr idim" derdi. Böylece peygamberlik'le simgelendigi yolundaki haberin kendisine "Adem'in yaratılışı" ile "ilâhî ruhun üfürülmesi" arasındaki zaman içerisinde geldigini söylerdi İslâm yazarları Muhammed'in bu övünmelerine kapılarak onu "evren"in ve "insanlığın" başlangıcı olarak tanımlarlar. Örnegin Muhyiddin-i Arabî, ünlü yapıtı olan Fusûs ül-Hikem' de şöyle der: "İş onunla başladi ve onunla sona erdi. Adem henüz su ile toprak arasında iken o Nebî idi. Sonra unsur haline çikmasiyle de Nebîlerin sonucusu oldu". Bu tanıımlamadan etkilenen İslâm yazarlarına göre Muhammed: "Rabbına olan delil'in ilkidir!" ve bütün yaratıkların "özü ve hülâsasi" sayılmıştır. http://www.ilhan-arsel.org/Muho/ |
Evet bir yorum gelmedi bu Muhammed'in kendi kendisini övme haleti ruhiyesine. Muhammed'in "mütevazi" bir kişilik olduğunu savunacak bir iman sahibi yok mu ?
|
arkadaşlar,muhammedi tanıdıkça insanlığımdan utanıyorum.insanlığın kandırılmışlığıda işin tuzu biberi,yaşamda,neden sebep ilişkisini düşündüğümüzde muhammedin o kokuşmuş yalanlarının yüzünden insanlığın milyonlarca can kabettiğini görüyoruz,bende *bunlardan biriyim muhammet'in insanlığa atdığı bu kazıktan en fazla acıyı tadan birisiyim,ve bunun için muhammet denen fırıldağın kanını içsem inanın hınçımı alamam,muhammed ismi bende iğrnçlik uyandırıyor özür dilerim,bağışlayın inanın onun kaybedilen zamana yazık
|
arkadaşlar,muhammedi tanıdıkça insanlığımdan utanıyorum.insanlığın kandırılmışlığıda işin tuzu biberi,yaşamda,neden sebep ilişkisini düşündüğümüzde muhammedin o kokuşmuş yalanlarının yüzünden insanlığın milyonlarca can kabettiğini görüyoruz,bende *bunlardan biriyim muhammet'in insanlığa atdığı bu kazıktan en fazla acıyı tadan birisiyim,ve bunun için muhammet denen fırıldağın kanını içsem inanın hınçımı alamam,muhammed ismi bende iğrnçlik uyandırıyor özür dilerim,bağışlayın inanın onun için harcanan zamana yazık,aklına bişey demiyorum ama aklını kendi belden aşağısı için kullanacağına insanlığın gelişmesi için kullansaydı önünde şapka çıkarırdık
|
Sevgili Sodomo,
Bu topiği açmadan önce Peygamberin Psikolojisi hakkında bir yazı okumamıştım, bunlar benim tarafımdan algılanan hastalıklardı, iyi oldu teşekkürler. |
Bakalım burda Peygamberi görebilecekmiyiz.
Şizotipal kişilik Aşağıdaki belirtilerden en az 5 adedinin varlığı ile giden, genç erişkinlik döneminde başlayan düşünsel ya da algısal çarpıklıkların ve olağandışı davranışların yani sıra yakın ilişkilerde aniden rahatsızlık duyma, sıcak ilişkilere girme becerisinde azalmanın olduğu sosyal ve kişiler arası yetersizlikler durumudur. 1-Referans fikirleri(olayların ve bazı durumların kendisi ile ilişkili olduğu,özel ve olağandışı bir anlamının olduğu seklinde yanlış yorumlar) . 2-Davranışlarını etkileyecek boyutta, yetiştiği kültürel değerlerle uyumlu olmayan garip inanışlar ya da büyüsel düşünce (örneğin gaipten haber vermeye inanmak, falcılık ve medyumlarla temas,ruh çağırma seanslarına katılmak,altıncı his, telepati gibi) 3-Olağandışı algi yaşantıları (illüzyonlar gibi) 4-Garip bir düşünüş biçimi ve konuşma (konudan uzaklaşan, belirsiz, fazla ayrıntıcı gibi) (surelerin hepsinde gözleniyor) 5-Kuşkuculuk, paranoid düşünceler 6-Yüz ifadelerinin kişinin içinde olduğu duygusal durumunu yansıtamaması, bunun kısıtlı olması ya da uygunsuz (duyguya zıt bir yüz ifadesi gibi) olması 7-Acayip ,alışılmadık ,kendine özgü davranış ya da görünüm 8-Birinci derece akrabalar hariç yakın dostların olmaması 9-Yakın ilişki ile de azalmayan aşırı sosyal kaygı, paranoid korkular Bu kişiler olaylar oluşmadan önce bunları bilebileceklerini, özel yetenekleri olup, başkalarının düşüncelerini okuyabileceklerini düşünebilirler. Olayların gerisinde kimsenin anlayamadığı özel manalar olduğunu düşünebilirler. Başkalarına karsı büyüsel kontrol uygulayabileceklerini düşünebilirler. Farklı olağandışı algıları olabilir. Yanlarında görünmeyen birinin varlığı, görüntü ve mırıldanmalar işitme, bunu kullanarak medyumluk ve vantriloklukla para kazanan kimseler vardır. Başkalarıyla sert, kısıtlı, sosyal ilişki acısından uygunsuz bir tarzda iletişim kurarlar. Başkaları ile sadece gerektiği anda iletişime girerler. Birlikte geçirilen sure uzadıkça başkalarından farklı olarak rahatlayacakları yerde daha tedirgin ve kuşkucu olurlar.Uygun olmayan şekilde giyinip, insanların dikkatini çekebilirler. |
Varsani nedir?: (Normalde yoktur tabiki)
Olmayan bir takım uyaranlari var gibi algilama durumudur. Bu hastalikta en cok isitsel varsanilar (kendisi ile konusan sesler, gürültüler duyma gibi) bulunmaktadır. Ayrıca görsel varsanilar (duvarda çizgiler, kendine bakan yüzler, yaratıklar görme gibi); koku varsaniları (iyi ye da kotu ama başkasının duymadığı kokular duyma); dokunma varsaniları (vücudunda bir şeyler geziyor gibi hisler); vücutsal varsanilar (beden yapısının, bölgelerinin değiştiği seklinde) olabilir. |
Hemen her konunun yer aldığı hadis koleksiyonlarında seks konularının da bulunduğu herkesce bilinir. Fakat nedense bazı hadisler pek revaçta değildir. Bu koleksiyonları esas alarak hazırlanmış bir kitapta hadis kitaplarının Türkce çevirilerinde metinden çıkartılmış izlenimi uyandıran bazı hadisler vardır
Bu hadisler, cocukları dudaklarından öperek, hatta onların dudaklarını emerek sevgi göstermeyi içeriyordu. Fakat normal karşılanabilecek bu sevgi gösterisiyle yetinilmiyor, onların "üzümcükleri"ni öpmeye kadar varan sevgi gosterileri söz konusu oluyordu. "Üzümcük" nedir, hemen açıklayalım: "çocuklarin cinsel organı" Devamı için Tıklayınız http://portal.ateizm.org/modules.php...rticle&sid=140 |
Burada sayın İnanan arkadaşların huzurunda İslamiyetten Özür Diliyorum.
Her fırsatta İslamiyetin Bilime karşı olduğunu bilimle çeliştiğini söyledim durdum. Hata ettim, bağışlayın inanan arkadaşlarım. Görüyorum ki Bilimsel veriler-bilgiler karşısında inanan kardeşlerimiz hiç karşılık vermiyor, bilime karşı ağızlarını açmıyorlar. Bilime saygı duyuyorlar. Öyleyse yukarıda yazılanlar da doğru. Peygamberimiz Ruh hastasıymış. Bilime karşı inkar yok. Bağışlayın beni. |
Walla, "çift kişilikli"de olabilir.
Zannımca, Muhammed'in kişiliğinin birisi Tanrı idi ve öbür kişiliğine emirler veriyordu. DİSOSİYATİF KİMLİK BOZUKLUĞU (Çoğul kişilik bozukluğu) Kişide herhangi bir tereddüde yer bırakmayacak şekilde aylar, yıllar boyu çoğul kişilik bozukluğu ölçütlerini karşılayan belirtiler olur. Herhangi bir zaman kesitinde bu kişiliklerden yalnız biri geçerlidir. Kişiliklerden birinden diğerine geçiş ani olur. Genellikle de bu geçişlerde bir stres etkeni bulunur. (Benim notum : Ani kişilik değişimi oldukça açık bir şekilde görülüyor) Çoğul kişilik bozukluğunda belirtiler stres veya anılarla tetiklenerek ortaya çıkar. (Benim notum : Çok fazla stres altındaydı özellikle kendisi ile alay edildiğinde ve savaşlarında) Orijinal kişilik diğerinden habersizdir. Kişilik sayıları iki ile yüzden fazla arasında değişmektedir. Olguların yaklaşık yarısında kişilik sayısı on veya daha azdır. Çoğul kişilik bozukluğunda kişilikler arasında görsel işlevler, cilt iletimi, solunum, cilt sıcaklığı ve kalp hızı gibi otonomik paramatrelerde de farklar bulunmaktadır. Öğrenme ve bellek işlevleri de farklı olabilmektedir. Diğer kişilik bozuklukları ile birlikte olması klinik tabloyu karıştırabilir. (Benim notum : Narsizim de bir kişilik bozukluğudur ve Muhammed'de narsizm de vardı) Bu hastalıkta somatizasyon bozukluğu, major depresyon, sınır kişilik bozukluğu, depersonalizasyon bozukluğu ve disosiyatif amnezi diğer tanı gruplarına göre (şizofreni, panik bozukluğu, kompleks parsiyel epilepsi vb.) sıktır. İlginçtir ki, bu çift kişiliklilik durumunda : epilepsi nöbetleri ("zilli vahiy" den yukarıda bahsetmiştik) ve şizofreni ve bunun yansıması olarak : --Halüsünasyonlar da bulunuyor ki, 600 kanadı olan melek Cebrail'i görmesi (2 defa bu şekilde görüntü aldığını söylüyor) --Miraç gecesinde yaşadıkları -- İnsan kılığına girmiş olarak Cebrail'i görmesi-ki Muhammed'in kızkardeşini nikahlamak istediği kendi elçisi Dihyet-ül Kelbi kılığında Cebrail'i gördüğünü söylüyordu. Ayrıca vahiy geldiğini söylediği anlarda titreme, terleme, hırıltı, horlama ve baygınlık gibi bedene yansıyan somatizasyon bozukları vardı ki, bunlar da zaten bu kimlik bozukluğunun bedensel yansıması (somatizasyonu) olarak oldukça olağan halleri. |
Ayrıca belirtmek isterim ki: Muhammed'de hiç bir pskiyatrik bozukluk olmayabilir ve tamamıyla rol yapıyor da olabilir. Yani insanları oldukça "kurnazca" kandırıyor da olabilir. Burada konuya daha çok "vahiylerin" gelişi sırasında yaşadıklarına dikkat ederek eğildim.
Bu "kurnazlık" ihtimali de göz ardı edilecek bir ihtimal değil çünkü bir çok Kuran ayeti oldukça kurnazca ve Muhammed'in işine geldiği gibi inmiştir. Savaş ve ganimet ayetlerinden tutunda eşlerini hizaya getirme ve Zeyneb'i eş olarak alması vb. Sonuçta Kuran'ı, Muhammed'in hayatını ve hadislerini bile bir psikiyatriste ihtiyacımız var. Bu konuda psikiyatri uzmanları tarafından hiçbir bilimsel çalışma yapılmamış olması (en azından Türkiye'de) bence bir eksikliktir. |
Zaten Narsist kişilik ve Histrionik kişilik bir arada bulunabilir, 20'li yaşlar civarındada Şizofreni ortaya çıkar, Fakat Muhammet Şizofreniden daha çok Şizotipal kişiliğide barındırıyor. Yiğidi öldür hakkını yeme. Şizofreni değildir ama Şizotipal Kişilik bozukluğu vardır.
Adam aslında Bu hastalıklara sahip olmakla şanşlı mı? yoksa şanşsızmı. Bence bu hastalıklar Muhammedin lehine olmuştur. Arap yarımadasında yatmadığı kadın nerdeyse kalmamış. Her erkeğe nasip olmaz... Ya aslında bende Peygamberim diye ortaya çıksam mı acaba. Ne dersiniz. |
sevgili Sodomo,
Turan Dursun eceliylemi öldü, Salman rüştü neden vatanından uzak yaşıyor. Bir psikiastrist bu konuda bir şeyler söylemeye kalksa her halde katli vacip olur başına ödül verirler. |
Walla, şizotipal kişilikte oldukça yakın görünüyor ama bizim de elimizden gelen bir yere kadar. Sonuçta bu konuyu psikiyatristlerin ele alması gerekir. Tabii bunu ele alacak psikiyatristlerin de çok iyi bir çalışma yapması gerek Kuran, hadisler ve diğer kaynaklar konusunda. "Din psikolojisi" adıyla doğan yeni bir bilim dalı var ama bu konuda bir çalışma var mı bilmiyorum.
|
hz muhammed madem peygamber onun için farklı olması gerekir değil mi. ama nedense o arap kafa (düşünce) yapısıyla hareket etmiş, yakıp yıkmaya fazla yönelmiş, bilgeliğe dair hiç bir şey yok. bir konfiçyus bir eflatun veya bir mevlana tarzı felsefe gütseydi eminim burdaki pek çok inançsız arkadaş onun hakkında bişey demiyecek saygı duyacaktı.
saygılar. |
Sevgili Servet
Peygamber iyibir düşünür olsaydı zaten ben peygamberim diye ortaya çıkmazdı. Saydığın isimlerin hangisi ben peygamberim demiş. Ama peygamber demiş.İyiadam ben peygamberim demez, çünkü insanları gütmek iyi insanın özelliği değildir. Neyse galiba bu topiğe inanan arkadaşlar pek girmiyor, hiç katkısı olan yok. |
İnanan arkadaşlar, peygamberin kişiliği hakkında fikriniz yoksa buyrun, varsada sizinde katkınızı bekliyorum.
|
---Muhammed kendisine yönelik hiç bir eleştiriye tahammülü yoktu ve kendi sözlerine Allah'ın sözleri gibi inanılmasını isterdi.
--"Onlar kim oluyorda Allah'ın sözlerini inkar ediyorlar" derken aslında "Onlar kim oluyorda beni dinlemiyorlar" demek isterdi. --İnsanları islam'a davet ederken aslında kendisine itaat etmeye davet ediyordu. Onun için islama davet her söylediğinin itirazsız kabul edilmesiydi. Böylelikle insanları yönetmek oldukça kolay oluyordu. --Kendisini övme konusunda sınır tanımazdı. Hatta bir ara neredeyse ipin ucunu kaçırıp kendisini Allah'tan bile üstün gösterme durumuna düşürmüştü. (Allah'ın ve meleklerin kendisine "salat" getirmesi) Eğer Allah'ı övmesi ile kendisini övmesi arasında ayırım yapamasaydı kimse onu dinlemezdi. Ama o kurnazca bunları ayırt etmeyi başardı. -- Kuran'da Allah'ın kendini övmesi aslında Muhammed'in kendisini övmesiydi. --Kuran'daki Tanrı'nın karakteri ile Muhammed'in karakteri aynıydı. Muhammed kime sinirlenirse Tanrı da ona sinirleniyordu üstelik Muhammed'in üslubuyla ve ona ait hakaret biçimleriyle yapıyordu bunu ve Tanrı'da kendisini oldukça komik durumlara düşürüyordu. Müdessir suresinde Ebu Cehil için şunları söylemişti : 17. Onu dimdik yokuşa sardıracağım 18. Zira o düşündü ölçtü, biçti 19. Kahrolası nasıl ölçtü biçti. 20. Yine kahrolası nasıl da ölçtü biçti 21. Sonra baktı 22. Sonra surat astı, kaşlarını çattı 23. Sonra arkasını döndü, böbürlendi 24. Bu dedi, "rivayet edilen bir büyüdür başka bir şey değil 25. Bu sadece bir insan sözüdür" 26. Onu Sekar'a sokacağım Görüleceği gibi Ebu Cehile çok kızmıştır ve ona olan kızgınlığını kendi üslubunca ayet olarak indirmiştir. Çünkü ona göre kendi kızgınlığı Allah'ın kızgınlığı idi. O nasıl kendi öfkesini yenemiyorsa Allah da kendi öfkesini yenemiyordu ve insana ait bütün problemli ruh hali de Tanrı'ya sirayet ediyordu. --Üfürükçülük yaparak da geçimini sağladığı olmuştur. Bu yolla "rukye" kazancına da sahipti ve büyü, falcılık, cinler vb. metafiziki öğelere inanıyordu. Hatta kendisine bile büyü yapıldığını düşünüyor ve hastalığını buna bağlıyordu. Tabii çevresindeki müslümanların peygamber olacak adama neden büyü işlesin ?" türünden soru sorması bile mümkün değildi. Tükürükle tedavi etme gibi bir hurafeyi dinin içine sokması bile normal karşılanıyordu. Böyle tedavi ettikleri arasında, damadı Ali'de bulunmakta: Muhammed: Ali nerede? Sahabe: Gözleri ağrıyor. Muhammed: Bana gelsin! Bu konuşmadan sonra Ali Muhammed'e gelir. Ve Muhammed, Ali'nin gözlerine tükürür; tedavi eder. Hadiste, aynen şu anlamdaki sözler yer alır: "Peygamber Ali'nin gözlerine tükürdü ve gözler hemen orada iyileşti. Öylesine ki , gözlerde hiç ağrı bulunmamış gibiydi." (Bkz. Buhari, e's -Sahih, kitabu'l-Cihad/102,143) --İnsanlar "Allah'ın azabı" ile korkutmanın çok işe yaradığını farketmişti ve insanları vara yoğa Allah'ın azabı ile tehdit ederdi. Kendi eşleri bile bundan nasibini alıyordu ve kendi sözleri ile değil ama Allah'ın sözleri ile onlarla kavga ediyordu. --Onun cenneti ve cehennemi "bedensel"di. Cennet bedensel hazların çoştuğu yer, cehennem ise bedensel acıların yaşandığı yerdi. Ama cehennem aynı zamanda Muhammed'in kendi öfkesini tatmin ettiği yerdi. Kendi adı ile indirdiği Muhammed 15 deki şu ifadelere dikkat edin : "......Hiç bu, ateşte ebedi kalan ve bağırsaklarını parça parça edecek kaynar su içirilen kimselerin durumu gibi olur mu? " Ebu Leheb'in eşi Ümmü Cemil'den yani yengesinden ve onun boynundaki göz alıcı gerdanlıktan şöyle bahsediyordu. Tebbet 5. Eşi de boynunda bükülmüş urgan olarak, o ateşe odun taşıyacak Kendi kızgınlığı bu derece "kin/nefret/intikam hırsı" boyutlarında yaşıyordu ama Mekke döneminde elinden birşey gelmediği için sadece "beddua" ediyordu. Şimdilik bu kadar, aklıma geldikçe yazarım... |
Sevgili Sodomo--,
Bir şeyi düzeltmek istiyorum izninizle. Müddesir suresindeki o ayetler Ebu Cehil (Ebu Hakem) için değil Velid bin Mugıyre için inmiş. Velid Bin Mugıyrenin ise islamiyet öncesi Cahiliye tabir edilen dönemde çok zengin ve çok geniş taraftarı olan bir kişi olduğunu, Mekke'de 'Eğer içinizde aç olan varsa, buyursun evime gelsin' diye fakir fukarayı doyurmak için evine çağırdığını ve üstün bir zekaya sahip olduğunu biliyoruz. |
Velid Bin Mugıyrenin ise islamiyet öncesi Cahiliye tabir edilen dönemde çok zengin ve çok geniş taraftarı olan bir kişi olduğunu, Mekke'de 'Eğer içinizde aç olan varsa, buyursun evime gelsin' diye fakir fukarayı doyurmak için evine çağırdığını ve üstün bir zekaya sahip olduğunu biliyoruz
Yazık islamiyet çok şey kaybettirmiş... |
Sevgili KC dikkatin için teşekkür ederim, dediğin doğru olabilir ama yine de doğrusunu Allah bilir :)
Bir rivayette de Muhammed'in nasıl birisi olduğunu tartışan Ebu Cehil, Ebu Leheb, Ebu Süfyan, Velid İbn Muğire, Nadr İbn el-Haris, Ümmeye İbn Halef, As İbn Vail gibi Kureyşin ileri gelenlerinin yaptığı toplantıda Mugiyre'nin Muhammed için: " "O bir büyücüdür (sâhir) çünkü büyücü; baba ile oğulu, kardeş ile kardeşi, karı ile kocayı birbirinden ayırır ve Muhammed de öyle yapıyor" dediği geçer (Mefatihu'l-ğayb:30m/189-190) Yani büyücü ithamı Muhammed'in büyücülük gibi bir yeteneği olduğu için değil de bir nevi büyücülerin insanları birbirinden ayırmak için büyü yapmalarının "benzetme" yoluyla Muhammed'e atfedilen bir karakter özelliği olarak alınmış. Oldukça ilginç... |
ABESE süresi
1, 2. Kendisine o âmâ geldi diye Peygamber yüzünü ekşitti ve öteye döndü. * * * 3. (Ey Muhammed!) Ne bilirsin, belki de o arınacak, * * * 4. Yahut öğüt alacak da bu öğüt kendisine fayda verecek. * * * 5. Kendini muhtaç hissetmeyene gelince; * * * 6. Sen, ona yöneliyorsun. * * * 7. (İstemiyorsa) onun arınmamasından sana ne! * * * 8, 9, 10. Allah'a karşı derin bir saygıyla korku içinde koşarak sana geleni ise bırakıp, ona aldırmıyorsun. * * * 11. Hayır, böyle yapma! Çünkü bu (Kur'an) bir öğüttür. * * * 12. Dileyen ondan öğüt alır. * * * 13, 14, 15, 16. O, şerefli ve sâdık yazıcı meleklerin elindeki yüksek, tertemiz ve çok değerli sahifelerdedir. * * * 17. Kahrolası (inkarcı) insan! Ne nankördür o! * * * 18. Allah onu hangi şeyden yarattı? * * * 19. Az bir sudan (meniden). Onu yarattı ve ona ölçülü bir şekil verdi. * * * 20. Sonra ona yolu kolaylaştırdı. * * * 21. Sonra onu öldürdü ve kabre koydu. * * * 22. Sonra, dilediği vakit onu diriltir. * * * 23. Hayır hayır o, Allah'ın kendisine emrettiğini yerine getirmedi. (İman etmedi.) * * * 24. Herşeyden önce insan, yediği yemeğine bir baksın! * * * 25. Gerçekten biz, yağmuru bol bol yağdırdık. * * * 26. Sonra toprağı, iyiden iyiye yardık! * * * 27, 28, 29, 30, 31, 32. Böylece sizin ve hayvanlarınızın yararlanması için orada taneler, üzümler, yoncalar, zeytinler, hurmalıklar, sık ağaçlı bahçeler, meyveler ve otlaklar ortaya çıkardık. * * * 33, 34, 35, 36, 37. Kişinin kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacağı gün kulakları sağır edercesine şiddetli ses geldiği vakit, işte o gün onlardan herkesin kendini meşgul edecek bir işi vardır. * * * 38. O gün birtakım yüzler vardır ki pırıl pırıl parlarlar, * * * 39. Gülerler, sevinirler. * * * 40. O gün nice yüzler de vardır ki, toz toprak içindedirler. * * * 41. Onları bir siyahlık bürür. * * * 42. İşte onlar, kâfirlerdir, günaha dalanlardır. * Şizotipal bir süre. Sahibini yansıtıyor. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:18 . |