![]() |
Tanrı yoksa akvaryumun suyunu kim değiştiriyor?
Dünya gibi yuvarlak bir akvaryumda iki balık aralarında konuşmaktadır.
- tanrı yok - hayır tanrı var.. - hani nerde yok işte tanrı.. - peki tanrı yoksa bu akvaryumun suyunu her gun kim degiştiriyor? - kendi kendine değişiyor! (burayı ben ekledim) alıntıdır- |
Ya orada su hep vardiysa?
Su veya degisimi nicin tanriyi cagristiriyor? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tamam balıklarla devam edelim; Tanrı kendi kendine mi tanrı oluyor? |
Alıntı:
|
Bu balıklar muhtemelen akvaryum ile doğa şartlarını birbirlerine karıştırıp bu iki ayrı sistemi eş tutuyor olmalı ki doğanın akvaryum gibi işlemediğini anlayamamışlar. Ama bunlar balık hafızalı canlılar, maruz görünmeli.. Ne de olsa doğal ekoloji ile yapay akvaryum arasındaki farkı bilemeyecekler çünkü bunlar muhtemelen tüm ömürlerini akvaryumda geçirmiş, deniz yüzü görmemiş zavallı balıklar. Olur o kadar yani..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evrendeki her şeyi neden-sonuç ilişkisi içerisinde görmenin sonucu bu..
Herşeyin bir nedeni varsa bununda olmalı mantığıdır bu. Halbuki inanılan Tanrı evren gibi bir madde değil ama her fırsatta bu işin içine sokuluyor. |
Tapinmak tepinmek icin bahane yarattiktan sonra binlerce bulurlar.
Efendim,dunyadaki 7 milyar insanin parmak izleri birbirinden farkliymis.Bu yuce yaradanin varliginin bir kanitiymis. Peki 7 milyar insanin hepsinin parmak izi ayni olsaydi farki birsey mi soyleyeceklerdi? 'Yuce rabbim o kadar buyuktur ki,her insanin parmak izlerini ayni yapmis' Azsizligin,yuzsuzlugun siniri yok ki,konusturmak icin baliklari bile kullanirsin. Ama mikroptan,pislikten,acliktan yok olan ve nesli tukenen hayvanlardan hic bahsetmezsin,olur biter. |
Alıntı:
eğer dünya bir akvaryumsa.... dunyanın suyu değiştiriliyor mu? yooo.. dünya kendi kendine idare etmek zorunda.. dışarıdan sürekli verilen bir destek var mı? yooo ..... demek dünyanın suyunu değiştiren bir tanrı/allah yok.. kolaylıkla allahın olmadığı sonucuna buradan varabiliriz .... sevgiler |
Akvaryumdaki balıklar için açıklanması zor bir durum ,
Hergün suları değiştiriliyor , ve bunu yapanın ne olduğunu bilmiyorlar , EE tabi ki bu durumu tanrıya bağlamalılar. Böylelikle kafaları daha rahat olacaktır.. Birde bu durum , sofinin dünyası adlı kitapdaki durumu anımsattı.. Orada da kitabın sonuna kadar takip ettiğin heyecanlandığın kahramanlar , başka bir kitabın figüranları çıkınca çok şaşırmıştım , ve hemen dünya içinde benzer bir durum düşünmüştüm .. Ya sadece bir kişinin hayal ürünüysek ? |
Aysehatun
Mesajınız alıntı olsa da ben size bir soru sormak istiyorum.. Kısaca açıklarsak; suyun kendiliğinden sirkülasyonu, o balıkların yaptığı karbon salınımını karşılama oranına sahip değil. Buradaki dengesizlik akvaryumun canlıya doğal ortam, normal koşul oluşturmamasından kaynaklanır. Oysa bir damla su da dahi canlı olabilir, ama biz onlara balık demiyoruz. Akvaryumdaki su siz müdahale etmesenizde aslında sirkülasyon halindedir, devinim halindedir, lakin akvaryum hacmi, bu hacmin sirkülasyonu o balık için yetersizdir. ya yeterli olsa ne olacaktı?(demek ki evren, doğa üzerindeki canlılar için yeterlidir, yetersiz olduğu koşullarda yaşam şansı bulamayan canlı ve türler tükeniyor.). Siz evrene, doğaya, maddeye, canlıya, cansıza, enerjiye varana değin her şeyi hareketsiz, durağan olarak düşünüyor olmalısınız. Oysa her salise katrilyonlarca kat katrilyon hareket meydana geliyor, her salise maddeler arası katrilyonlarca kat katrilyon iletişim meydana geliyor, her salise değişim, devinim, dönüşüm var. Böyle bir sirkülasyon için bir iradenin hokus pokus yapmasını düşünmemiz için hiç bir neden göremiyorum.(zira o hokus pokusçuyu hareket ettiren şey nedir? hadi onu geçin, katrilyonlarca kat katrilyon hareketden bahsediyorum, sizin sihirbazınız salise altı birimlerde, mikro birimlerde, her salise, katrilyonlarca kat katrilyon çarpı katrilyonlarca kat katrilyon ve bin kez daha çarpı ve binbir kez daha çarpı katrilyon....., şeyleri(maddeleri) hareket mi ettiriyor?.) Akvaryumlarda ne yapılıyor peki, hava pompalanıyor, sirkülasyon hızlandırılıyor. Doğal koşullarda da aynı şey gerçekleşir, ama küçük bir akvaryumun doğal sirkülasyonu-hızı, balıkların ebadından, saldıkları karbondan vs dolayı yetersiz kalıyor. Ayrıca akvaryum doğa da değil, yalıtılmış oda koşullarında bulunuyor, bu da sirkülasyon için son derece olumsuz bir rol oynuyor.. Neyse ben asıl soruya geleyim; Kutuplar neden soğuk ve buzuldur? |
Alıntı:
Aslında her şey: Sümer,Mısır,Pers ve Yunan kökenli mitlerin birbirne çorba edilmesi. Buyrun siz kaşıklayın ben almıyayım...:hand: |
Tanrıya İnanmayıp bu kadar çok Tanrı üzerine konuşmak Herhalde Allah'ın kalplerimize verdiği
"Bilinmek İstedim" mesajının yansıması olsa gerek. İSLAMIN NİYE BU KADAR YAYINLIDIGI HIC DUSUNDUNUZ MU? Araplar en cahil toplum iken Hz. Muhammed sayesinde Ahlakla donatılmış ve onu örnek alarak yaşamışlardır. ve bu sayade buyuyup gıtmıslerdır. |
Alıntı:
Musluman ulkelerde orgazm ola ola cogalmadan bahsetmiyorsaniz,yani her eve 3-5 cocuk isteyen bosbakanlarin ulkesinde yasamiyorsaniz, bu iddaniz kesinlikle bir uydurmadir. Avupadaki sozde cogalmadan bahsediyorsaniz kendinizi kandiriyorsunuz.Cunku yillardir yurt disinda yasayan biri olarak soyluyorum ki,buradaki cogalma,musluman ulkelerinde olan zulumden kacis ve avrupali cakallarin calistiracak koleye ihtiyaclari oldugu icin verilen bir musadedir. Avurpadaki kadin saticisi p.venklerin,hirsizlarin,uyusturucu saticilarinin cogunlugunun musluman ulkelerden geliyor olmasindan dolayi ,yakinda yallah sofor muzigi esiginde kutsal topraklara geri gonderileceginiz garantidir. |
Bir belgesel izledim mevcut şartlarda petrol bittiği gibi arap devletlerinin hepsi somaliye dönecek hiç şansları yok. (tabi tanrı yeniden petrol pompalamazsa ) akvaryumdaki balık olayına döner.
|
Eksiğimi tamamlamışsın qlause.
El ilah senden razı olsun:-D Arapların hayatı böyle bir "Çamur" ipliğine bağlı işte!!!!! |
Alıntı:
özellikle suudi arabistana öyle baskı varki çünkü Venezüella, İran ve Rusya (dünyanın en büyün rezervlerinin Venezüellada olduğu tahmin ediliyor) Petrol fiyatlarını yukarıda tutuyorlar buda onlara çok yarıyor. Abd ve yandaşlarıda petrol fiyatlarını aşağıya çekmek için Suudi Arabistana yükleniyorlar, her ne kadar yüklenselerde belli bir kapasite var tabiki artık yavaş yavaş eski petrol kuyularının petrolü kesiliyor. Suudi arabistan biterse bütün Abd ve yandaşları biter :) araplarda biter. Bu gün kanadadaki doğa vahşetinin sebebide Suudi Arabistandaki petrolün çok hızlı bir şekilde azalması. Petrol şirketleri Kanadan'ın altını üstüne getirip doğa katliamı yapıyorlar. (2001 de Venezüella devlet başkanı Chavez'e darbe girişimi oldu ama halk desteği sayesinde kontrolü yeniden ele geçirdi) petrol şirketleri orda büyük para kaybettiler (Darbe için verdikleri rüşvetler). Bunun acısını Suudi Arabistan ve Kanada doğası çekiyor üstelik arap baharından çok korkuyorlar bu yüzden biran önce bitmesi için herşeyi yaparlar. Güney Kore bu işi kıvırıcak dünyanın ilk hidrojenle çalışan arabasının seri üretimine geçtiler çok para kazanıcak Güney Kore. |
Ben de bir an için ayşehatun avatar da değiştirmiş, ateist olmuş sandım. Sona eklediği cümle her ne kadar tesettüre önem vermese de, ki olabilir elbette, müslümanlıkta henüz berdevam ettiğini açıkladı. Müslümanlar kendiliğinden olan şeylerden hiç hoşlanmazlar. İnsansız hava araçları gibi. Bunları cinler uçurur çünkü.
E tabi, illa ki. Allah olmasa ketıl nasıl su ısıtacak zaten. Allah olmasa amerikada konuşanı burdan nasıl izleyeceğiz. E yani tabi canım, allah olmasa kuranı kim yazacaktı? Cahil araplar yazacak hali yok değil mi? Adamların dünyanın düz olduğundan haberleri yokken allah kuran göndermese bilime kanıp dünyayı yuvarlak zannedeceklerdi! Allah kurtarmış bilim gibi allahsız şeylere aldanmaktan! |
Alıntı:
bak ne diyorsun,hiç bir şey tek başına mevcudiyet kazanmaz,illaki fiil varsa bunun failide vardır. .Ne demişsin sayın ateyist arkadaş demirefe,insansız hava ucaklarını cinler ucurur,kendiliğinden ucmaz diyormuşuz,yok arkadaş öyle deil,insansız hava ucakları mevcuttur ve onu uzaktan kumanda ile yönlendiren,ucuran insan var,akıl var..eeeeee ne imiş bir yerde fiil(iş) varsa failide (yapan)mevcuttur. ..Ama iş dünyaya ve onun meydana gelme olayı konuşuldumu birden tüm bilgilerini,ilmini terse düşerek neden tesaduf eseri meydana gelmiştir gibi basite kaçıyorsun? .....Yeryüzünde ALLAH CELLA CELALUHU'nun izni ve bilgisi dışında asla bir şey mevcudiyet kazanamaz,meydana gelemez.ALLAH CELLA CELALUHU'nun musade ettiği kadar insan aklını kullanmaktadır daha beyninin %10'ununu zor kullanıyorsun,kalkmış seni yaratan ve rızıklandıran yuce yaradanım ALLAHU TEALA ZEL CELALİ VEL İKRAM'ı inkar ediyor,onu aklınla ortak koşuyorsun,bilmiyormusun ne kadar acziyet içersindesin. ..Dünyadaki her yıl eksilen su miktarı ile yağan yağmurun oranının aynı olması acaba sizler için,bizler için yeterli deilmidir,bu ince hesap acaba tesaduf olabilirmi? Ama size göre olur,cok sevyorsunuz ya rastgeleleri,ama kendin bile rast gele olmamışsın,9ay10 gun boyunca nizam içersinde,aşama aşama en mukemmel bir biçimde meydana geliyorsun,ve daha doğumun üzerinden 1 saat gecmeden annen kucağına aldığında memesine götürdüğünde,nasıl intizam içersinde yaratılmışızki nasıl bir zeka yüklenmiş ki (zeka=insanların deneme yanılma yöntemi,etrafındaki olaylrı gözlemleme biçimiyle,mantığıyla bir olayıcözme işi) oradan süt geleceğini bilerek memeyi emmeyi nasıl bilebiliyorsun? Ya bu iş hakikaten nasıl tesaduf olabilir? Evet olabilir,insan inkar etmek istedimi basittir REDDETME REDDET-İNKAR ET-HAYATINA YAŞA-SINIRLANDIRMA GETİRME HAYATINDA |
[QUOTE=kurtulusislamda;450340].......... :biggrin1:
bak ne diyorsun,hiç bir şey tek başına mevcudiyet kazanmaz,illaki fiil varsa bunun failide vardır. .Ne demişsin sayın ateyist arkadaş demirefe,insansız hava ucaklarını cinler ucurur,kendiliğinden ucmaz diyormuşuz,yok arkadaş öyle deil,insansız hava ucakları mevcuttur ve onu uzaktan kumanda ile yönlendiren,ucuran insan var,akıl var..eeeeee ne imiş bir yerde fiil(iş) varsa failide (yapan)mevcuttur. ..Ama iş dünyaya ve onun meydana gelme olayı konuşuldumu birden tüm bilgilerini,ilmini terse düşerek neden tesaduf eseri meydana gelmiştir gibi basite kaçıyorsun? [QUOTE] Ateyist arkadaş Demirefe yi eleştirdiğin konuda aynı hatayı kendin yapıyorsun... Nasıl mı? Hiç bir şey kendiliğinden olmaz ve her şeyin bir yapanı var.Ama iş ALLAH A gelince hayır herşeyin bir ypanı yok diyorsun.Çünkü el ilah kendi kendisinin yapanıdır.Dolayısıyla ilk baştaki gerekçenle(her şeyin bir yapanı var) çelişiyorsun. Olay şu Her şeyin bir yapanı varsa Allahıda bir yapan var. Eğer Allah kendi kendine oluşuyorsa bunu evren için de düşünebiliriz. |
Alıntı:
|
[QUOTE=Realist;450341][QUOTE=kurtulusislamda;450340].......... :biggrin1:
bak ne diyorsun,hiç bir şey tek başına mevcudiyet kazanmaz,illaki fiil varsa bunun failide vardır. .Ne demişsin sayın ateyist arkadaş demirefe,insansız hava ucaklarını cinler ucurur,kendiliğinden ucmaz diyormuşuz,yok arkadaş öyle deil,insansız hava ucakları mevcuttur ve onu uzaktan kumanda ile yönlendiren,ucuran insan var,akıl var..eeeeee ne imiş bir yerde fiil(iş) varsa failide (yapan)mevcuttur. ..Ama iş dünyaya ve onun meydana gelme olayı konuşuldumu birden tüm bilgilerini,ilmini terse düşerek neden tesaduf eseri meydana gelmiştir gibi basite kaçıyorsun? Alıntı:
Biz inanan arkadaşları siz ateyistler sürekli sorgulamayan,neden-niçini aklını bile getirmek istemeyenler olarak görüyorsunuz,evet biz yaratan-yaratıcı ALLAH CELLA CELALUHU bahsinde asla sorgulamaya gitmeyiz,ne biliyorsun ki sorgulayabilesin,eğer bir şeyin hakkında bir bilgin varsa sorgularsın, Klasikleşmiş kurtuluş islamda lafı diyecekelr hoş varın diyin,insan beyninin stop ettiği bir devre var, İnsan yaratıcıyı düşünmeye başladığında,nasıl, gibi bir soruyu sormaya ve anlamaya kalktığında ister istemez,beynin daha ileriye gidemez,düşşünemezsin,mesela bana sorduğun soru ^^Olay şu Her şeyin bir yapanı varsa Allahıda bir yapan var.^^ işte bu soru insanın zihninde tasarlayıp cevabını bulmadığı soru,evet bu soruyu bende cevp bulamıyorum,zaten ister istemez fazla ileride gidemiyorsun,zorladığın an devren kapanır,dahada zorlarsan motoru yakarsın,aslında şu an sizler motoru yakmış vaziyettesiniz,umarım ALLAH CELLA CELALUHU motorunuzu tamir eder,doğru yolu bulursunuz |
[QUOTE=kurtulusislamda;450345][QUOTE=Realist;450341]
Alıntı:
Sizin en büyük hatanız beşeri cisimlerle doğal cisimleri karıştırmanız. İnsan veya daha başka bir zeki varlık olmasaydı şayet dünya üzerindeki madenler şekil almazdı. Ancak beşeri oluşumla doğal oluşumun yapısı birbirinden tamamen bağımsızdır. Doğal oluşum razgele ve genellikle çoğu gezegende kendine has şekilde fizik kuralları çerçevesinde kendi kendine meydana gelir yani bir plana ihtiyaç yoktur. Zaten evrenin kendi kendine var olabiliceği bilimsel olarak kanıtlanmışken neyin tartışması bu? |
Alıntı:
Biraz böyle düşün, ona göre konuş. Yani bir hamdü sena, salatü selam ile başlayıp kısa sure okuyup kale rasulullah ev kema filan demediğin kalmış! Vaaz dinleyecek olsak camiye giderdik. Fail meselesine gelince, e tabii her fiilin faili vardır. Dalgalar kayaları aşındırıp mantar şekline getirir örneğin. Dalgalar fail burda. Irmaklar vadiler oyar. Burda da ırmak fail. Rüzgar peribacaları yapar. Burda fail rüzgar. Evren neden sonuç ilişkileri ile örülüdür. Nedenselliğin geçmişine doğru gidildikçe daha basit nedenlere inilir, daha karmaşığa gidilemeyeceği için tanrı diye bir şeye ulaşılmaz. Çünkü en karmaşık en başta olamaz. Evrende en son en karmaşık nesne insan türüdür. Daha karmaşık ve gelişmiş bir bilinç olmadığından, evrimin son ürünü biz olduğumuzdan bizden karmaşık bir bilinç yoktur. Dolayısıyla tanrı olamaz. Nedensellik en köklü ve en temel gerçekliktir. Buna determinizm denir. Determinizmin dışında kalan hiç bir "şey" yoktur. Determinizmin çalışmasıyla oluşan evrim ise tesadüfen olmaz. Neden sonuç ilişkileri ile çalışır. İşe yaramayan yok olarak, işe yarayan devam ederek seçilim çalışır ve milyarlarca yılda tasarlanmış bir evren görünümü oluşur. Evrende hiç bir şeyin oluşmadığı aklının alamayacağı büyüklükte hidrojen bulutları var, işlerin yolunda gittiği gezegenimiz var. Piyango bize çıkmış... |
Alıntı:
Bunun yanında akvaryumun suyunun değişmesi sihirli bir olay da değil. Akvaryum suyunun kimin ne zaman ve nasıl değiştirdiği kanıtlanabilir ve gözlemlenebilir. Tanrı için aynısını demek mümkün mü? Tanrının bilimsel kanıtları yoktur ve hiç olmayacaktır, çünkü Tanrı gerçekte yoktur, sadece kafada yer alan bir fikirdir. https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...17995147_n.jpg |
Alıntı:
aslında bir yaratıcının olduğu o kadar acık izah edilirki,yeterki insan kabullenmek istemesinde olsun düşüncesi kendin bile yaratıcının var olduğunun en somut örneği ama reddeden için basit bir rastlantı |
[QUOTE=kurtulusislamda;450345][QUOTE=Realist;450341]
Alıntı:
Kurana göre Allah yüzdürüyor.Kurana göre Kuşlarıda allah uçuruyor. Sen nasıl insansız uçaklrı Allah uçurmuyor dersin Uçma kaçma işlerinden Allah sorumludur.BULUTA ALTINI TUT TOPRAĞA NE VERİRSEM YUT DİYEN ALLAHTIR DIŞKILAMANIN BİLE SORUMLUSU ODUR.GAZ KAÇIRMAKTANDA O SORUMLUDUR.SEN aLLAHIN MEMUR OLDUĞU GÖREVLERE UZAKTAN KUMANDAYI ATAYAMAZSIN.ALLAH cc SENİ ÇARPAR.DESTUR DE TEVBE ET. |
Kurtuluşislamda.
...... Arkadaşım ben hiçte bile kendimle celişmiyorum, demişsin Bence çelişiyorsun.Bu durumu senin anlayabilmen için basitçe formüle edeyim. diyorsun ki. 1-Her şeyin bir yaratıcısı vardır. 2-Herşeyi Allah Yaratmıştır. 3-Allahın yaratıcısı yoktur. Yaptığın bu önermede 1.önerme ile 3.önerme birbiri ile çelişiyor. Diğer yandan "yaratılan yaratıcı olamaz,Tanrının tanrısı olmaz,Eğe böyle bir şey olmuş olsa idi bu düzen binle yıldır aynı şekilde olmazdı,muuhakkak bir kargaşalık hasıl olurdu." demişsin... Ben bu kısmı anlayamadım.Kargaşadan kastın nedir? Tek bir yaratıcı olması kargaşaya engel mi? Eğer evrende karmaşa varsa bu Allahın yokluğunun kanıtı mı olur?Öyle ya düzen Allahın varlığına delalet ediyorsa ...Karmaşada Allahın yokluğuna delil olamaz mı? Biz inanan arkadaşları siz ateyistler sürekli sorgulamayan,neden-niçini aklını bile getirmek istemeyenler olarak görüyorsunuz,evet biz yaratan-yaratıcı ALLAH CELLA CELALUHU bahsinde asla sorgulamaya gitmeyiz,ne biliyorsun ki sorgulayabilesin,eğer bir şeyin hakkında bir bilgin varsa sorgularsın, Yazdığın yazının bu kısmını tarafınızdan yapılmış samimi bir itiraf olarak alıyorum.O halde sizin için sahip olduğum" Müslümanlar sorgulamadan bir yaratana inanıyorlar" ön yargım tarafınızdan da kabul edilmiş bir gerçeğe dönüşmüş oluyor öyle değil mi? Yazının son kısmı akıllara ziyan... Fazla düşünmeye gerek yok.Zaten düşünsemde bir sonuca varamam.Motoru yakarım mealinde bir şeyler söylüyorsun.İyi de kardeşim o motor kullanılmadıktan sonra ne işe yarayacak.Bu gidişle öldüğünde hiç kullanılmamış sıfır kilometre motorun(akıl)olacak.Bence motoru çalıştırmaya başlamalısın.Bakarsın belki sende anlamaya başlarsın... sağlıcakla kal. |
Ben haklıyım diyorum, sen haklıyım diyorsun. ortak nokta avucunu yalıyor. Olmadı bu. dünya değişime ihtiyaç duymaz diyorsunuz, kendi kendine değişir diyorsunuz, hatta balıklar üzerinden bile gittiniz ya:) bu evreni yaratan Allah, sizi de yarattı işte, kendi kendinize olsaydınız kendi kendinize de öleceksiniz. kazalar falan yok yani ahahaa:)
|
Alıntı:
Tanrı'ya inanmıyorum; çünkü onu ortalıklarda hiç göremiyorum. Bana Allah'ı göster. Gösteremezsen teşhisin baştan belli: Sen Kutsal Amnezi geçiriyorsun... |
Alıntı:
ALLAHU TEALAYI göster inanayımmı diyorsun? :D ya harbiden cok komiksiniz,sahi evren rastgele olmuştu dimi pardon ...gerci siz bilime inanıyorsunuz,hani şu göreceli olan,deneme yanılma sayesinde olan,hah tam bu ortamda ..Yeryüzündeki tüm bilimadamlarının beynini,birleştirme olsa,tek bir beyin yapsanız,yine insan vucudenun en ufak birimi olan,hücreyi yapamazsınız,perdon,insan i bakteriden olmuştu dimi ...Yeryüzünde tüm bilimadamları toplansa,insan vucudu gibi karmaşık bir makine yapılabilirmi,aynı ebatlarda aynı özelliklerde,gerci yapabilirler ama etten,kemikten deil,plastikten :lol:..ufak cocuk maketi yapsanız,plastik olduğu için aynı boyda aynı özellikte kalırdı,sahi siz insanı maymundan geldi diyorsunuz ya :D arkadaşım kendine bak,yaratanı gör, ALLAH CELLA CELALUHUNUN 99 ismi var,her2 avucunda 99 sayısı vardır arapca,bu bir imzadır Yeryüzündeki gelmiş-gecmiş-gelecek tüm insanların parmak izleri bir değilse onu yaratan ne zeka ki bu kadar sapmaz,farklı yapabilir,demeyin bana dna,kromozon falan filan ilim ayaklarını,bu dna,kromozonu bilgileri kim yüklüyor? sahisiz rastgele olduk diyorsunuzya Yeryüzündekitüm pcleri birleştirsen,bu zamana kadar gelmiş olan insanları kodlama yapmak istesen kafayı sıyırırdı pc,:D Sahi,tesadufen olmuştuk dimi,teaduf ne kada zekimişki,yaşam için gerekli olan en ince ayrıntıya kadar her şey düşünülmüş,mizana konmuşive bizinsanların emrine verilmiş,sahi siz teadufe inanıyordunuz ......Ya harbiden bu dünyanın eğikliği nasıl tesaduf olmuş ona şaşarım,yoksa patlama olduğunda dünyayı buyuk bir gezegenmi carptıda eğikliği ondandır,olabilirmi? |
Alıntı:
Yaratirsam bana tapacakmisin? Bir tencerede makarna pisirelim,hatta cok kaynaratak pisirelim ki,icinde canli tek bir bakteri kalmasin. Sonra onun kapagini kapatalim ve 5 gun bekletelim.5 gun sonunda acip bakalim neler goreceksin benim tencerede? Bocekler,kurtlar vs ne istersen imalat garanti. Hem gordun mu bak Allah yasami 6 gunde yaratirken ben kampanya yaptim 5 gunde bitirdim. Varmisin simdi bana tapmaya? Hem ben allah kadar vicdansizda degilim,seni hergun 5 kere amuda kaldirip tapinma istemiyorum,biraz nakit versen yeterli. Tamam inandim diyorsan haber ver,ozel mesajdan hesap numarami gondereyim:D |
Alıntı:
Demagoji yapma. Ben de Allah'ın varlığını ispat edeceksin sanmıştım(!) Tüm şu yazdıkların sözde ispat'a yönelik, ama bunu sen öyle sanıyorsun. Bana Tanrı'yı göster, inanmaya hazırım!!!!!! |
Bir bilgisayar oyunu ile karşı karşıyayız.
HENÜZ TAM VERİMLİ ÇALIŞMIYOR, İÇİNE SAĞLIKLI DÜŞÜNME YETİSİNİ KOYMAMIŞLAR Gün gelecek bu da aşılacak, vay be teknoloji ne hale gelmiş diyeceğiz. |
Alıntı:
Bana diyorsan ben gosterdim,duduk makarnadan bir tencere canli yarattim ,yoksa sen hala inanmiyanlardanmisin? :) |
Alıntı:
Siz de hemen alınıyorsunuz:) Aynı saftayız sanıyordum????? |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:04 . |