![]() |
muhammed ne yapsaydı peygamber olduğuna inanmazdınız?
elemanın yemediği halt yok
benu kureyza yahudi katliamı------- 7 yaşındaki kızla evlenip 9 yaşında gerdeğe girmek----- şeytan ayetleri olayı---------- benu mustalık gazası--------- 15 kişilik Müellefetü'l Kulub listesi----- evlatlığının karısıyla evlenmesi--------- bu örnekler çoğaltılabilir bunlar sadece aklıma gelenler Şimdi sorumu soruyorum bu adam ne yapsaydı müslüman olmazdınız acaba kaldımı yapılmadık bişey ? Sevgili Cevat, Forum kurallarımızı hatırlatmaya gerek duymak istemezdim. Bazı kelimelerinizi silmek durumunda kaldım. Panteidar'ın dediği gibi bazı sonuçları foruma cevap yazacak arkadaşlara bırakmakta fayda var. Tabii ki kurallarımız çerçevesinde. K.C. |
Re: muhammed ne yapsaydı peygamber olduğuna inanmazdınız?
Sevgili Deli Cevat'ın başlığını görünce güzel bir konuyu ele aldığını düşündüm ama yazısını okuyunca hayal kırıklığına uğradım.
Çok mu ihtiyacın vardı bu sonuçları çıkarmaya Cevat kardeş? Bıraksaydın da inanan arkadaşların hangi durumda inanmayacaklarının yanıtını alsaydık? Kendin sormuş kendin yanıtlamışsın. Yazık olmuş güzelim soruya... |
sevgili deli cevat abi abi sen delisin harbiden o kadar güzel anlatmışsınki hayran kaldım sadeligine ama anlayana sivrisinek saz anlamayan adavul zurna az....
abi harem kurmuş galiba duyum aldım 1400 yıl kadar evvel |
SELAMLAR
peygamber sav.bu dini para mal mülk servet kişisel ihtiras için uydursaydı inanmazdım |
panteidar abim şindi dediğin gibi bi başlık olsaydı kırk saat bissürü cahil cühela damlayıp yok muhammed şöyledir yok muhammed böyledir diye safsata yapcaklardı hiç yoktan yediği nanelerden 3-5 bişeyler yaziyimde böyle diyemesinler diye şey ettim ama hala cevaplanabilir mesela mehmet-k arkadaşımızda bence tam cevap vercek tip war
mehmet-k cevaplayabilirmisin muhammed ne yapsaydı inanmazdın ? |
cevapladıkya okuman yokmu senin
|
E peygamber homoseksüellik yapmamış. Bu ona inanmak için yeterli değilmi.? heh heh heee :twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted:
|
Alıntı:
Mesela şöyle bişey daha tutarlı bir cevap olurdu: "muhammed o kadar savaş ve liderlik uygulamaları sonucunda hep zenginleşip kişisel servetini çoğaltmış olsaydı inanmazdım, çünkü bütün bunları servetine servet katmak için uydurmuş olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünürdüm" Ya da "ayetler arasında muhammedi zenginleştiren, daha çok mal mülk sahibi yapan ayetler olsaydı bunu kişisel çıkarları için uydurmuş olabileceğini düşünürdüm ve inanmazdım" Enfal Suresi 8.41. Eğer Allah'a ve hak ile bâtılın ayrıldığı gün, iki ordunun birbiri ile karşılaştığı gün (Bedir savaşında) kulumuza indirdiğimize inanmışsanız, bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri Allah'a, Resulüne, onun akrabalarına yetimlere, yoksullara ve yolcuya aittir. Allah her şeye hakkıyla kadirdir. |
benu kureyza yahudi katliamı(hain ve isyancı yahudilerin idamları)-------ADALET
7 yaşındaki kızla evlenip 9 yaşında gerdeğe girmek-------BÖYLE BİR OLAY YOK şeytan ayetleri olayı----------BÖYLE BİR OLAY YOK benu mustalık gazası---------ADALET 15 kişilik Müellefetü'l Kulub listesi-------İSLAMIN GAYRİMÜSLİMLERE BİR İHSANI evlatlığının (boşandığı)karısıyla evlenmesi---------DEVRİM |
evlatlığının (boşandığı)karısıyla evlenmesi---------DEVRİM
O zaman bu devrimi TV'lerde bangır bangır bağırarak anlatın Türk milletine de görelim. Böylelikle salya-sümük ağlamaktan başka bir şeyler de yaptığınızı görürüz. |
evlatlığının (boşandığı)karısıyla evlenmesi---------DEVRİM
Eksik yazmayalım lütfen. Önce evletlığın karısına göz konulmuş, sonra kadıncağız evde yalnızken ziyaret edilip ondan hoşlandığı dile getirilmiş, sonra evletlığı bakacak kurtuluış yok nasıl edip karısını peygamber elinden alacak, o gidip karısını boşamasını teklif etmiş fakat peygamber kabul etmemiş, sonra Allah peygamberin Şiddetli salgılanan erkeklik hormonlarının imdadına yetişmiş ayet inmiş ve Hiraamustanın DEVRİMİ gerçekleşmiştir. |
Vay bee, demek şu Esra Ceyhan programlarında ayıplanan, geliniyle beraber kayıplara karışan, kardeşinin karısını kaçırıp sırra kadem basan adamlar fln hepsi birer devrimciymiş de bizim haberimiz yokmuş...
Buna devrim diyen adama allahu teala öyle devrimci bi baba nasip etsin. amin... |
devrimci bi baba nasip etsin. amin...
Bencede yakışır |
hiramusta abim daha önceden de söz konusu olduğu gibi senin görüşlerin islamı bağlamaz sadece seni bağlar ben burda genel çoğunluk olan ve hadis kitaplarını kabul eden kesime sesleniyorum sen hadisi kabul etmiyosun buna saygı duyarım ama senin kabul etmemen bu olayların olmadığı anlamına gelmez bu hadislerin sahihlik dereceleri wardır ve olaylarla ilgili hadis istenirse vereceğim hadislerin hepsi buharidendir ve son derece sahih hadislerdir
ayrıca adalet ve devrim anlayışına hayran kaldım anlayışına hayran kaldım benu mustalık gazasındaki peygamberin üstün adalet anlayışını biraz anlatabilirmisin abim şeytan ayetlerine yok diyosan artık hadisi değil resmen kuranı reddedmiş bulunmaktasın çünkü kuranda bile dio senin okudukların arasına şeytan bunnarı kattı die hacc suresi 52. ayet İSLAMIN GAYRİMÜSLİMLERE BİR İHSANI yaniiiii?????????????? o kadar uzatmaya dil döndürmeye gerek yok abim resmen müslüman olun die para ganimet vs vs verilmiş okumam var mehmet-k okumam war ama sende biraz anlatma kıtlığı var heralde ne yazıyo başlıkta ne yapsaydı peygamber olduğuna inanmazdınız sen de diyosunki; peygamber sav.bu dini para mal mülk servet kişisel ihtiras için uydursaydı inanmazdım şimdi bu dediğin zaten bizim iddiamız bissürü ayeti ve hadisi bissürü olayı kanıt olarak sunabiliyoruz ama sen sadece çok genel bi laf edip bana okuman yokmu diyosun bana bi fiil söyle mümkünse şu kalıpta olsun muhammed ............ fillini gerçekleştirmiş olsaydı *ahlaksız/katil/sübyancı/adaletsiz/abaza/vs vs olacağından dolayı inanmazdım kc abla oldumu şimdi ne zamandır bu sitede muhammedin yediği haltları yazıyoz die biz uyarı alıyoz |
bu tip problemleri anlayabilmeniz için yaratıcıya ve onun peygamberler gönderdiğine inanmanız gerekiyor.
ben mühendisim ve tasarımcıyım ve yaptığımız cihazları tasarlıyorum ve hem elektronik kısmını hem de yazılım kısmını şu ana kadar işe geldiğimde programın ve cihazın kendi kendine olduğuna hiç rastlamadım. ayrıca bulunan fosiller üzerinde nasıl yaşadığını bilmediğimiz canlılara hayali yaşam senaryoları uydurarak biryere varamayız, bu yüzden bu fosil tartışmasını anlamsız buluyorum. eğer bana *bu gün bilim adamlarının hertürlü bilinçli çalışmalarının sonunda hücrenin oluşabilirliğini kanıtlayabilirsen ki canlının en önemli yapıtaşı bunu aklı düşünmesi olmayan doğadan bekliyoruz. biz burda 7 mühendisiz ve iki cihaz arasındaki problemsiz bir data alışverişi olsun diye birsürü kafa patlatıyoruz göz gibi kompleks bir yapıyla beyin gibi kompleks bir yapı nasıl birbiriyle problemsiz bilgi alışverişi yapıyorlar. burda 4 problem var. 1 beyin ve gözün oluşumu 2 bu iki yapının birbiriyle olan bilgi alışverişi 3 gözün bilgileri beynin anlayacağı şekle dönüştürmesi ve beynin bu bilgileri alıp doğru yorumlaması mesela duvarı ağaç gibi yorumlayan bir beyim hiç duymadım. 4 bunları şuursuz atomlar gerçekleştirecek bunları bana başka konulara dallanmadan mantıklı anlatabilirsen sevinirim |
Alıntı:
"Ya rastlasaydım ne düşünürdüm" diye bir sor... Birgün işe gittin ve tam imalata geçecekken bütün cihazların, alet edevatın kendi kendine birleşmeye başladığına ve ürünün mükemmel bir biçimde tamamlandığına şahit oldun diyelim... Ne düşünürdün? "Vay be evrim gerçekmiş meğer, işte şimdi tanrıya olan tüm inancımı yitirdim" mi derdin? Yoksa "allahın kudretine şahit oldum" mu derdin? Ben "evim gerçekmiş meğer" diyeceğini sanmıyorum. Heralde allahın kudreti derdin. Ben bile böyle bir olay gözlemlesem, o günden itibaren tanrıya inanırdım... Sonuçta böyle bir olaya şahit olsan tanrı inancının artacağı ortada ve sen böyle bir olaya hiç şahit olmadığın için tanrıya inandığını söyüyorsun... Bu biraz yanlış bir yorum olmuyor mu? |
burda sorgulanması gereken olayın nasıl olduğu değil böyle birşeyin olup olmadığı çünkü yeryüzünde gördüğün kuarklardan güneşe kadar en küçükten en büyüğe kadar bir tasarımcı gözüyle bakarsak tamamen tasarım yani herşey düşünülmüş bir bilgi var temelinde.
|
Bu bilgileri gordugun icin mi tasarimci oldugunu dusunuyorsun yoksa tasarimci oldugu icin mi bu bilgiler var diyorsun. Gorunuste ayni sonuc gibi olsa bile aralarinda buyuk bir fark var. Birincide tasarimciyi sen yaratiyorsun, ikincide tasarimci seni yaratiyor. Hangisi dersin?
|
buna da ilacım var ama *artık yarın
|
muhammed ne yapsaydı peygamber olduğuna inanmazdınız?
* *Şu anda muhammet çıksa ve ben peygamber filan değildim dese, yinede onun peygamber olduğuna inanır,hatta muhammeti kovalarlar bile. :lol: |
muhammed ne yapsaydı peygamber olduğuna inanmazdınız? sorusunun yerine kendisini nasıl peygamber olarak kabullendirmiştiri tartışsak daha anlamlı olacaktır...
|
Alıntı:
|
--------------------------------------- Ben peygamberim deseydi.... |
Peki sayın ayveışık kardeş
Proğramladığınız bilgisayarlar entegrelerden, yani silisyum *kuartz antimon gibi elementlerden yapılan yarı geçirgen maddelerden yapılıyor. peki bu senin teorinde yer alan ŞUURSUZ maddeler nasıl oluyorda çalışıyor. Bak belkide bana 2500 km uzaktasın ve yazdıklarımı senin ŞUURSUZ bilgisayarında okuyabiliyorsun. Heh heh heeee *:twisted: *:twisted: *:twisted: |
mehmet-k, delil istediğin şeyin ne olduğunu çözemedim. Daha net ifade edebilirsen bakayım var mı diye..
|
hicbir durumda inanmamazlik yapmazdim.zira taslar yerlerine oturmustur.hicbir sey sarsamaz.
|
selamlar
benim yorumumu analiz ettin ya kardeş.senin söylediğin şekilde olsaydı inanmazdım diyorum ve bunlarla ilgili bir delili olan varmı diyorum. |
mehmet-k benim cümleyi de kurmamışsın hala sana o kadar cümle kalıbı werdik ramazan ramazan israf etme
ayveışık kardeş sen yannış yere gelmişsin şimdi bu koridorun sonundan sola sapıyosun orda sağ taraftan 3. kapı war üstünde EVRİM yazıyo orda liop abim olcak ona danışabilirsin bu konuda bu başlık altında sorogren abimi de görmek isterdim bidebi ricam daha war 2. sayfa bitcek nerdeyse ama hala istediğim cümleyi kurabilmiş bi müslüman yok bu şu anlama mı çıkıyo "muhammed ne yaparsa yapsın biz onun peygamber olduğuna inancaz" mephisto abim sen mizah yapmadın bu başlık altında bayaa gerçekçi oldu söylediklerin |
cevabim var yukarda cevat.
|
ee adam inanmamamız için gereken her şeyi yapmış dah ne yapsın
ee hani bir rivayete göre kedinin başını okşamış,o kedini akibeti hakkında bilgisi olan varmı, [sadece espiri amaçlı ve ima yollu da olsa böyle ithamlarda bulunmayalım. -ex] |
selamlar
kardeş basit bir fiile niye takıldınki?sizlere daha evvelde söyledik biz peygambere tapmıyoruz.peygamber hata yapabilir bu onun peygamberliğine engel teşkil etmez.lakin dediğin gibi olsun.peygamber mal mülk biriktirseydi şüphe duyardım. |
Alıntı:
Neden mi? Çünkü sorgulayan insan neden sorguladığını bilir, neyi sorguladığını bilir, hangi yanlışları görüp kabul edemediğini bilir. Bunları bilen birisi için bunların olmadığı bir durumu tasavvur edip "şöyle olsaydı inanırdım" demek hiç de zor değildir... Soro, bu soru sorulduğundan beri inanan birinden beklediğim cevabı verdin... İnanan insan sadece inandığını bilir, gerekçesi, delili, kıstası olmadan inanmıştır. Neden inandığını bilmediği ve asla sorgulamadığı için hangi hallerde inanmayacağını düşünemez. Taşlar yerine oturmuştur oturmasına ama öyle bi oturmuştur ki o taşların hiç birine dokunmamak icap eder. Bi taşı çekip yakından bakayım, sonra yerine koyarım gibi bir durum düşünülemez, mazallah bütün taşlar adamın başına yıkılıverir bi anda. İşte bu yüzden alsa ve asla "ACABA?" dememek gerekir. |
Alıntı:
Yüz müslümandan belki 3-5 tanesi bu konularda bilgi sahibi olabilir tahminimce. Efsaneleştirilmiş, kutsallaştırılmış, mucizeleştirilmiş biçimiyle tanırlar İslam peygamberini. Yaşadığı dönemin insanlarının çoğunluğu ise kendisine inanmamıştır. Savaşlarla, fetihlerle halklar, iman etmese de İslam'a teslim olmuşlardır. Bu teslimiyet nesilden nesile yerini imana terketmiştir. Üstelik bu halklar, Deli Cevat'ın verdiği örnekler nedeniyle değil, daha basit nedenlerle kendisine inanmamışlardır. Neden? Peygamberin ifadesiyle " Ana-babalarının, atalarının yolunda gittiklerinden" Bu yol ne kadar saçma, ne kadar hurafelerle dolu olursa olsun, alternatif olarak sunulan daha doğru gibi gözükse dahi aile etkisi, çevre etkisi, itibar, şeref, dışlanma, toplumdan soyutlanma korkusu ile din değiştirme imkansız gibidir. Bugün kendi toplumumuz için de durum aynıdır. Üstelik topluma sunulan bir alternatif de yoktur. Sahip olduğu din hakkında çelişkileri varsa da bunu pek açık etmez. Şeytanın kalbine girdiğini düşünür ve bu çelişkili düşüncelerden kurtulmaya çalışır. Dolayısıyla bu bilgiler, örnekler topluma sunulsa dahi güçlü bir alternatif olmadığı için pek etkili olamaz. Çelişkiler büyür, inançlar azalır ama bu açık açık dile getirilmez. Sanal ortamda ise, bu konularda bilgilenenlerin bir kısmı dinlere karşı tavır alsa da bir kısmı çelişkilerini açık etmez ve inançlarını savunmayı sürdürür. Mehmet arkadaşımız için, "peygamberliği sahte olan mal-mülk düşkünü olurdu" teoremi ne derece doğrudur? Dünyadan, mal-mülk düşkünü olmayan hatta hayatını insanlık için feda eden nice insan gelmiş geçmiştir. Bunlar içinde belki başarılı olamayan yüzlerce peygamberliğe aday olmuş insan vardı. Başarılı olamayanlar ya öldürüldü ya da yurtlarını terketti. Başarılı olanlar ise baştacı edildi. Hiramusta için hadisleri, tarihi kaynakları doğruluğu yönünden şüpheli gördüğünden bu bilgilere itibar etmiyor. Ama diğer taraftan "adalet" dediği bilgilere inanıyor. Bu çelişki ise onun karakteristik yapısından kaynaklanıyor. İnsanlığa örnek olması gereken 53 yaşındaki bir peygamberin 9 yaşındaki kız çocuğu ile gerdeğe girmesini kabullenemiyor. O yüzden reddediyor. Ama akıncı, fetihçi özelliği nedeniyle kabilelere yapılan baskın ve katliamlar, tarihi dönem itibarıyla ona gayet normal geliyor. * Bu şunu gösteriyor. Eğer barışçı, hümanist bir topluma "Muhammed'in Savaşları" nı anlatırsanız nefret duyacaktır. Ama küçük çocuklarla evliliğin sık yaşandığı bir topluma " Peygamberin 9 yaşındaki Ayşe ile evliliğini" anlatırsanız normal karşılayacaktır. Kur'an'dan önceki kitaplarda yazılanları kabullenemeyenler "Tahrif edilmiş" "Aslı yokedilmiş, değiştirilmiş" iddiasında bulunabiliyorsa, elbette kendi peygamberleri için kabul edilemeyecek düzeydeki bilgilerin kaynağını da reddedeceklerdir. Gün gelir, Kur'an'daki kabul edilemeyecek düzeydeki çelişkiler için de " Halife Osman zamanında tahrif edilmiş, aslı yokedilmiş, bu çelişkiler ilave edilmiş" denilebilir. Halbuki normalde tek başına bir "Tebenni hadisesi" dahi yeterlidir nübüvveti değerlendirmeye... |
Kedi biraz irice ise o düşündüğün olmuştur.
|
Mehmet arkadaşımız için, "peygamberliği sahte olan mal-mülk düşkünü olurdu" teoremi ne derece doğrudur?
Dünyadan, mal-mülk düşkünü olmayan hatta hayatını insanlık için feda eden nice insan gelmiş geçmiştir. Bunlar içinde belki başarılı olamayan yüzlerce peygamberliğe aday olmuş insan vardı. sevgili pante benim böyle bir teoremim yok.ben sadece ateistlerin bu yöndeki iddaalrına istinaden mal mülk meselesini öne çıkardım.yoksa kıstas mal mülk değildir elbette. |
sevgili exclusive,
dediklerin hakikatla uyusmamakta ve senin kendi ruh aleminde canlandirdiklarina dayanmaktadir maalesef. benim ruhumun derinlikleri ile ve aklimin ve mantigimin ve kalbimin hissettikleri ve anladiklari hakkinda ise en ufak bir fikrin bile yok.olsaydi zaten *sen de benim yazdiklarimi yazardin. |
selamlar
eexclusive kelimelerimize dikkat edelim diyerek beni uyarıyorsun.şu komik arkadaşların kedi esprisine dikkat ettinmi?yoksa burda kurallar ateistler lehinemi işliyor?yada hakaret edilen kişi burada değilse mesele yokmu?bizlerin kutsalına hakaret ediliyor.benimde sizlerin kutsalı hakkında yorum yapmamı istermisiniz?mesela atatürkden başlayabilirim ama mutezile kırılır diyerek atatürk konularını hep pas geçiyorum.ateist olmak kolay ... gerisini biliyorsun zaten. |
Sevgili Mehmet-k kardeş
Atatürk hakkında bizim bilmediğimiz bir şey biliyorsan lütfen yaz, kesinlikle alınmayız ayrıca Atatürk ateistlerin kutsalı değildir. Kutsallık Ruhani bir kavramdır. Atatürkde rahatlıkla eleştirilebilir. Bunda zerre alınmayız. Biz gerçeklerden yanayız. Fakat iftiralara şiddetle karşı çıkarız. |
selamlar
ne bildiğini bilmiyorum ama muhakkak onun hakkındada yanlış kanaatlere sahipsinizdir.neyse bu konuda demagoji yapmak istemiyorum değer verdiğim mutezile bu konuda çok hassas yarın birgün dönerse kırılır. |
Sevgili Mehmet-k kardeş
Benim Atatürk hakkında hiçbirşey bilmediğimi kabul et ve bu duruma göre hadi beni aydınlat Atatürk ne yaramazlıklar yapmış. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:46 . |