![]() |
yorumsuz bir ayet
“Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin.Zira onlar birbirinin dostudurlar.İçinizden onları dost tutanlar,onlardandır.” (MAİDE SURESİ 51.AYET)
yorum yok... |
Re: yorumsuz bir ayet
Dost edinmeyin ama onlardan silah satın alabilirsiniz
|
her işi kuran okuyup namaz kılarak halledebileceğini sanan bi zihniyet tabiki 2 eliyle bi devleti doğrultamaz sonrada gider satın alır
|
Ayetleri ne güzel yorumluyorsunuz:)
Onları anlamayacak kadar, özgürsünüz anlaşılan... forumu takip ediyorum ve yaptığınız tek şey, okumuş terimleriyle insanlarla ve inandıklarıyla alay etmek... Turan Dursun'un saçma kitaplarını erken yaşlarda okumuştum, peki özgürlük bana ne verdi??? Hiç!!! size ve yorumlarınıza sadece gülüyorum... sizlerde anlayacaksınız zamanla yüreğiniz inanmamaya elvermeyecek Cünüp gezmek hoşunuza gitmeyecek, çocuğunuz hastalandığında ellerinizi ona açacaksınız... biraz tarafsız olun yahudiler ve hıristiyanlar birbirne yakındır diyor! Bugün siz değil misiniz israil ve ABD baskılarından şikayet eden!!! tamam bi inan olarak ben bu foruma üyeyim:) Bir muhalefet şart değil mi? |
Sevgili Cevap
özgürlük sana ne verdi, yada inanmak sana ne verdi Menfaatçı olsaydık inanır cennetten yer kapmaya çalışırdık. Ama kendimizle barışık olurmuyduk. Kendi kendimizi kandırabilirmiydik. Hayır.... |
Ben şeriatçı değilim, ben insanların zihnini zorla değiştiririm yanlısı değilim...
Turan Dursunu okuduktan sonra 4 yıl kendime gelemedim, başıboştum Hz Muhammed hakkında iyi düşünemiyordum ama kusura bakmayın o yazılanlara artık inanmıyorum... ben burada sizlere çok başarılı cevaplar vererek, size onun varlığını kanıtlayamam, sadece okuyun araştırın diyebilirim, kuran okuyun;ama unutmayın kuran kendini hemen ele vermez ve kendini hemen ele vermediğini ayetlerinde de bildirir, öyle ince anlamları vardırki 40 yıl düşünsen o kelimeyi oraya yapıştıramazssın... Ve Kuran sizin bugünkü durumunuzu aytleriyle çok iyi ifade etti:) soruna gelince inanmamak; bana hiçbirşey vermedi bunalımdan saçma hayat kaygısından başka... inanmak; bana huzur verdi, saygı sevgi verdi, parayı önemesememeyi anladım, vicdan rahatlığını hiseder oldum ve sayamayacağım çok şey... |
''Göğü gücümüzle, Biz kurduk, şüphesiz Biz onu genişleticiyiz''
Bu ayet sana neyi ifade ediyor sence? Evrenin sürekli genişlediği 1900'lerde bulundu bunu biliyor muydun? Ve bunu bulanlar tanrıyı kabul etmeyen bilim adamlarıydı:)) Kuran O en büyük mucize kim ne derse desin... 22 yılda yazılmış bir kitap ve her ayet sonra sonra inmiş ve tamamlanmıştır... İçinde tarih,bilim,psikoloji ve diğer bilim dallarından konular içeren tek kitap... Bugün hala Kafiye düzeni anlaşılamamıştır... |
sevgili cevap,
Turan Dursunun bir tek kitabını okumuş değilim, 26 yıl önceydi, camide namaz kılarken ateist oldum, bu sitede allaha yada peygambere inanmayanlar emin ol birçok Din aliminden daha çok İslamiyeti biliyor araştırmış, çoğununda bir müslüman geçmişi var. Yani ateistler analarından ateist doğmuyor. Ama her insan müslüman doğuyor (muş) Biz tanrıdan bir şey beklemiyoruz, belki tanrı evrenin bir köşesinde bir yerde var, ama eminiz ki Muhammedi Peygamber diye başımıza yollamadı. Sadece müslümanları bu yanlışa inanmamaları için uyarmaya çalışıyoruz, onlara inanmayın, kötü insan olun diyen yok. ama yalancı bir peygamber uğruna diğer insanlara, kadınlara hayatı zindan etmeyin diyoruz.... |
''Siz hiçbir şey bilmezken,Allah sizi analarınızın karnından çıkardı.Şükredesiniz diye size kulaklar, gözler vekalpler verdi.''
Bu ayetten ne anlarsınız:)) siz yorumlayın desem anlamadığınızı kafanıza göre yorumlayıp yazacaksınız, çok basit duruyor değil mi??? Bugün modern cihazlarla izlenen bir olay, ve insanın oluşmaya başlayan ilk organlarını sıralıyor ve bu organların geçtiği her ayette aynı sıra, Kulak,Gözi,Kalp Embriyolog DR. Keith Moore Makalesinden... V bu gelişim bugün böyle kabul ediliyor size bir çok örnek verebilirim, Kuran yeni yeni anlaşılıyor ve değerine değer katıyor size o kadar basit ayetler verebilirim ki:))) içinde ne mükemmellikler var. |
''Siz hiçbir şey bilmezken,Allah sizi analarınızın karnından çıkardı.Şükredesiniz diye size kulaklar, gözler vekalpler verdi.''
Sevgili cevap Bu muhammedden birkaç milyon yıl önce bile biliniyordu. Sence bu bir bilinmezin gün ışığına çıkışımı.... |
Alıntı:
Oysa O Ben yere göğe sığmam diyor ve yine yapılan yeni araştırmalara göre, takip ettikleri modern cihazlar sürekli genişleyen evren birgün kapanacak ay güneş dünya birbirine yapışacak:)) buna kapalı evren teorisi derler... ve bu yine aynı şekilde Kuranda 1400 yıl önce yazıldı:) Bugün izlediğiniz mükemmel genişlikteki evren birgün protondan daha küçük olacak... Hz Muhammed adına yazılanar yalan onlara inanmıyorum, isteyen istediği gibi onun hakkında atar tutar, yazılanlara inanmak zorunda değilim, o kadar güzel hadisleri ve onun hakkında yazılan o kadar güzel söz varken neden dini tanımayan birinin yazılarına inananyım ki, herkez onun hakkında atıp tutabilir... Turan Dursunu okuduktan sonra bana olanlar sizede olmuş:) Beyniniz yıkanmış, onu tanımak için hadislerini okuyun, onu araştırın, Böyle bir güzelliğin bir daha dünyaya gelemeyeceğini anlarsınız... Hz Muhammed'in *O ne yüce Nur'dur... |
Maide/82. (Ey Muhammed!) İman edenlere düşmanlık etmede insanların en şiddetlisinin kesinlikle Yahudiler ile Allah'a ortak koşanlar olduğunu görürsün. Yine onların iman edenlere sevgi bakımından en yakınının da "Biz hıristiyanlarız" diyenler olduğunu mutlaka görürsün. Çünkü onların içinde keşişler ve rahipler vardır. Onlar büyüklük de taslamazlar. *
Bir de bu ayeti inceleyin bakalım? Ne oldu da acaba daha sonra görüş değiştirdi Kur'an? |
modern cihazlar sürekli genişleyen evren birgün kapanacak ay güneş dünya birbirine yapışacak:)) buna kapalı evren teorisi derler...
ve bu yine aynı şekilde Kuranda 1400 yıl önce yazıldı Sevgili cevap, Kuranda *nerde yazıyor evrenin genişlediği, göster müslüman olayım, gösteremessen ateist olacakmısın... |
Alıntı:
sana geçen ayeti verdim Kuran'da Göğ iki anlamda kullanılır biri bildiğimiz atmosfer diğeri evren çünkü o zamanki insanlara *evren diyemezdi... Kuran'ı anlamak için gayret tmiyorsunuz, O size muhatç değil Siz ona muhtaçsınız... Evrenin genişlediği 1400 yıl önce Kuran'da yazıldı neyi tartışacaksın benimle:) Bence Müzlüman ol ve Tevbe et! ''Göğü gücümüzle, Biz kurduk, şüphesiz Biz onu genişleticiyiz'' Bu ayti anlamıyorsan seninle yazışmayı bile kabullenmem... |
evet bu ayet hangisi hangi sürede geçiyor.
|
Alıntı:
Kendi elinizle kendinizi inkar ediyorsunuz:) |
ya siz neyi tartışıyorsunuz ya?
tanrı müslüman olmamızı istese bir mucize gösterir veya kendini gösterir tüm dünya, hepimiz müslüman oluruz.bizi böyle şüphe içinde bıraktığı için ve dininde, adaletinde çelişkiler olduğu için bize ona isyan etmek düşer isyannn... |
Evet cevap
Nerde cevap, evren nerde genişliyormuş hangi ayetmiş bekliyorum |
Turan Dursunu okuduktan sonra 4 yıl kendime gelemedim, başıboştum
Hz Muhammed hakkında iyi düşünemiyordum ama kusura bakmayın o yazılanlara artık inanmıyorum Bu işi en iyi yapan S.Ateş olmuştu ve T.D'a reddiye bile yazmıştı. Süleyman Ateş'in "Gerçek Din bu" kitabını okuyunca T.Dursun'un ne kadar doğru bir çizgide olduğunu anlayabilirsin. Ama eğer senin S.Ateş'ten daha güçlü tezlerin varsa çekinme sür ortaya tartışalım yoksa bu sözler "afaki" kalacak. Not : Üstelik senin T.D.'yi okuduğuna da inanmıyorum. |
Alıntı:
"Sizden biri onlardan 10 kişye bedeldir" ayetinden sonra; "Allah gördü, anladı ki, sizden biri onlardan ikisine bedeldir" ayetleri gibi... |
Kuran ayetleri her geçen gün daha net anlaşılmaya başlanıyor dedim, siz onu anlamak için çaba sarf etmezsseniz o size kendini anlatmak için uğraşmaz, dedim ya siz ona muhtaçsınız, belliki bazılarınızın içinde az d olsa bir tanrı inancı var, yok dersniz ayrı bir komikliğe düşersiniz, zira *bugün evrim teorisini kabul edenler böyle bir evrenin oluşması için milyarda bir ihtimal olmadığını iyi bilirler, evreni araştırın en basidinden...
Size bir kaç basit ayet verecem ki size bile onlaro bugün yazacak kadar ince düşünemezssiniz, fakat bu kitap 1400 yıl önce yazıldı... evrenin genişlediğini yazan ayet... ''Göğü gücümüzle, Biz kurduk şüphesiz Biz onu genişleticiyiz'' (Zariyat, 47) Kapalı Evren teoremini anlatan ayetlerden biri; ''O gün göğü, yazı tomarlarını dürer gibi düreriz. İlk yaratmaya başladığımız gibi onu tekrarlayacağız. Üzerimize sözdür Biz bunu mutlaka yapacağız''(Enbiya, 104) Yazı tomarları gibi toplamak, 1400 yıl önce dün ve bugün anlaşılacak bundan daha iyi bir cümle kuramazssın:) Ve bugün yine kabul etmeyen darwinci arkadaşlar, evrenin hep var olduğunu söyleyen arkadaşlar, Big Bang'i kabul ediyorlar... ''Biz onu yoktan varettik'' Bakın bir insanın kalibini kırmak çok basittir gönlünü kazanmak ise çok zordur, siz birisi hakkında kötü şeyler okudunuz; ama onun hakkında ki doğruları bir anda yokkettiniz, Hz Muhammed ki amcasıın katilini bile dinine kabul eden, neyi tartışıyorsunuz:) Allahın Ayetleriyle dalga geçerek, bir şeyleri çözdüğünüzümü sanıyorsunuz? Yanlış yoldasınız, size zorla birşeyler anlatamam, ama yaptığınızı günah olarak görmeseniz bile vicdanen ayıp... Ve Müslüman olacağını yazan arkadaşım, bu ayetleri okudun diye hemen olacak mısın? Bu kadar çabuk mu dönüyorsun kararlarından? Sadece araştırın derim hep aynı şeyleri okumayın, göreceksiniz Kuran mucizedir... Allahın dediği gibi bunda düşünen Mümin için bir ibret vardır... |
sevgili cevap *
* * * * * *ila asli raciun. |
Unutmayın Arapça dünyanın en zengin dilidir Türkçeye çevirebilmek için O dili ve ana dilini çok iyi bilmek gerekir edebiyata uğraşan arkadaşlar bunu iyi bilir...
Çok ince iki ayet daha size... ''Ebu Leheb'in iki eli kurusun; kurudu da, Malı ve kazandıkları kendisine yarar sağlamadı. Alevi olan bir ateşe girecektir. Eşi de; odun hamalı ve boynuna bükülmüş bir ip (bağlanmış) olarak'' (Leheb, 1-5) '' Ey Ebu Leheb, sen kafir olarak ALLAH'a ortak koşuyor, olarak ölecek ve cehennemde yanacaksın'' İlk okudğunda bi anlam ifade etmez değil mi? :) Ebu Leheb Peygamberin Amcası olur; Bu adam o gün çıkıp ben müslüman oldum Muhammed sen yalancısın diyemez miydi:) kelimeye şadet getirip HHz Muhammed'i o gün küçük düşüremez miydi:) Bu Kuran yalan belliki onu sen atıp tutmuşşsun bak ben müslüman oluyorum dyemez miydi:) Bu ayet basit gibi duruyor ama bunu yazmak o kadar kolay değil unutmayın... Yine diğerleri gibi mükemmelliği kesin bir ayet... |
''Elif-Lam-Mim. Rumlar yenilgiye uğradı. Dünyanın en alçak yerinde. Halbuki onlar, yenilgilerden sonra galip geleceklerdir. 3 ila 9 yıl içinde. eninde sonunda emir Allah'ındır. Ogün müminler sevinecektir'' (Rum, 1-4)
Tartışmasız bir ayt daha:) Bizansın persler karşında mağlubiytini anlatır; Ve çok ince bir tanımlama dünyanın en alçak yeri; tarih okuyanlar bilir ki bu savaş Lut gölü civarında geçmiştir ve Lut gölünün dünyanın en alçak yeri olduğu bu yüzyılda öğrnilmiştir deniz seviyesinden 399 metre altında:) Ve ayette belirtildiği gibi bizans 7 sonra galip gelir ve Gerçek Haç'a tekrar sahip olur... bu ayet hakkında ne tür bir karalama yapılabilir merak ediyorum tabii atıp tutmadan yapabilirseniz:) |
''Rüzgarları rahmetinnin önünde müjdeci olarak göndern O dur. Sonunda onlar ağır bulutları yüklenince onu ölü bir memlekete sevk ederiz. Orada su indirir ve onunla türlü türlü meyveler çıkarırız'' (a'raf. 57)
Ne kadar basit değil mi bunu sizde yazabilirsiniz:) 1400 yıl önce bulutlardan ağır bulutlar dye bahsedemezdiniz:) Bugün bir fırtına bulutunun yüzbinlerce tondan daha ağır olduğu öğrenilmiştir, bu ağır bulutlar havada öylece süzülüyor bunu hiç düşündünüz mü??? Bnece siz sadece dini islamı nasıl karalarım diye düşünüyorsunuz:) Biraz sağınıza solunuza bakın onu heryerde görebilirsiniz... |
Karınca vadisine geldiklerinde , bir dişi karınca dedi ki '' Ey karınca topluluğu, kndi yuvalarınıza girin Süleyman'ın orduları sizi farkında olmaksızın kırıp geçirmesin'' (Neml, 18)
Alın size çok ince bir ayet daha... Bugün yeni yeni anlaşılıyorki karıncaların kend aralarında habrleşme sistemleri vardır... Ve bugün yeni anlaşılıyor ki Karıncalarda gzöcülüğü yapan Dişi karınca'dır:)) Erkekler sadece Kraliçe'yi döller ve ölür... Bu ayet hakkında da sizi sıkıştırmayacam, Kuran'da geçtiği gibi ''Bunda Akıllı insanların çıkaracağı ibretler vardır'' İsteyen istediğine inanabilir dinde zorlama yoktur ben kendimi dini kötü tanıtanlar ve onu hırpaayanlardan ayırdım, ben dini ilimle çözüyorum nitekim islam ilim dinidir akıl dinidir, her an düşnün evreni, herşeyi onu heryerde göreceksiniz... Çok basit birşey anlatacam; İslam'da Allah birdir kavramı vardır... evren'de herşey çift yaratılmıştır, sıcak soğuk, katı sıvı; bunlar saymakla bitmez:) Siz dersiniz ki Evren Tanrıdır çünkü o birdir! :) Hayır Evren'de çift yaratılmıştır Bugün en büyük fizikçiler Karşı maddeyi kabul ederler, paralel evren, protonları (-) yüklü evren... O çok büyük dediğiniz evreni yaratan da o dur bunu hala anlamıyor musunuz:) |
Ayetler her türlü yoruma acıkk
bence bu kadar kesin hükümler verme bak sora bilim şimdi dediğinin aksini ispatlarsa( hatta bi tanesinin bile aksini ispatlasa diğerler ayetler üstünde durup düşünmeye bile değmez çünkü kuran daki bir ayet bir ufak çelişki onun tanrının sözü olmadığını ispat etmeye yeterde artar bile bu konu da sitede de olan kurandaki çelişkiler bölümüne önyargısız bakabilirsin) bu sefer kacacak yer aramak zorun da kalacaksınn Şimdi elinizde fırsat varken tutun masalsı anlatımları bilimle bağdastırmaya çalışın Ama bak yarın bilim aksi şeyler söyleyecek o zaman nasıl yapacaksınn? mesele *tarık suresinde ki mucizeye(!) döner *:) |
Alıntı:
inanan anlatır inanmazssın onu bozmaya çalışırsın, inanmayan anlatı mı inananacaksın, Tekrar yazıyorum kuran'da hiçbir çarpıklık yoktur:) Ben sizin kitaplarınızı yıllar önc okudum inandım da; ama öyle sizin gibi yan yatıp insanlarla alay etmedim araştırdım ve anladım ki İslam Hak dindir... Haydi siz de benim gibi çaba sarf edin sizde doğruyu arayın, ondan sonra yazışalım... |
bir kitap düşün ki elçinin hanımlarıyla ilgili sayfalarca ayetler
bir elçi dsüşün ki günlük siyasetine göre değişen hükümler iniyo bir elçi düşün ki ganimetler allah ve rasulünündür diye ayetler alıyo bir elçi düşün ki kadınlara olan düşkünlüğünden üvey oğlunun karısını alıyo bir kitap düşün ki kafirler hakkın da el ve ayaklarını carprazlama kesin diyerek çöl yasalarıyla zalim babil kralıyla boy ölçüşüyor bir kitap düşün ki içinde hwerseyi bildiğini söyleyen tanrı görüş değiştiriyor yine düşün ki şiir dilinde şiir tadın da geliyo bu ayetler ve anlattığı bir masalın üzerinden zaman gecince devamın da bi kargasa hooop baska bi konu sora olmadı bi daha geri bas aynı konuya bi daha ...bune ya vel hasıl ömer hayyamın dediği gibi okadar yırtılmışkı astarımız ne kadar yamalasak nafilee onun için hiç boşa kürek sallama dediğim gibi bir çeliş ki bir sacmalık bile yeterken bu konuda ciddi arastırmalar ve calışmalarda meydandayken hiiiç uğrasma |
:)) beyniniz kitlnmiş yani bize birşey anlatmayın diyorsunuz:))
Kuran'da yazıldığı gibi kalpleriniz mühürlenmiş... O resulün hakkında atıp tutmak kolaydır biri atmış sizde inanmışssınız... Ne desek boş, siz kendinizi özgür kılın, bir gün nasıl olsa ona döndürüleceksiniz... |
cevap kardeşim sen hiç muteber hadi diye bişey duydun mu
Şimdi yakışmadı kardeşim ben yalan mı atıyom doğruyumu söylüyorum bunu öğrenmenin yolu çooooook kolay deminden beri sen oku diyodun ya cocuk azarlar gibi Şimdi de müsaadenle ben diyeceğimm ÖNCE DİNİNİ ÖĞREN buharinin konumunu tirmiziyi müslimi oku arastırr sonra bi zahmet arapca öğren çünkü ben lisede müslümanken gayret etmiş öğrenmiştim sende yapabilirsin bu çok işine yarar inan bana sonrada muhammedi iyice oku sorgula sonra gel merak etme biz burdayız şimdi seni gencliğin verdiği bir heyecanla yazdığını düşünüyom bu kafaya ben ne anlatsam boş ya hadi neyse |
Alıntı:
Bu bu forumdaki son mesajım, siz inanmak istediğinize inanıyorsunuz, sizi bu saçmalıklardan kurtaracak çok güzel ayetler var... Ben her iki yolu gördüm hem de 3'er defa gördüm ve anladım... Sizinle artık tartışmayacam ve verdiğiniz sorulara yanıt vermeyecem, Ben düzgün bir şekilde ayetlerdeki güzelliği anlatmaya çalıştım sizinle idialaşmaya birbirimizi küçük düşürme uğruna araştırmadan yalanlar yazmaya gelmedim... |
bu nazik düşüncenizden dolayı tşk ederim
ama bizleri de islam konusun da cahil sanma yanılgısına düşme sakın iddaa ediyorum burda ki ateistlerin çoğu senden daha iy bi din ilmine bilgisine sahiptir bunu öğrenmewk için yapman gereken de ortada hiç gitme istersen eşya ve hadiselere farklı acılardan bakıp yorumlayanların olduğu bir demokrasi ortamında sende kal bir şeyler öğrenirsin belki.. bunu küçük düşürmek için demiyorum lütfen yanlış anlama bilirsin öğrenmenin yaşı yoktur Ama illa gideceksen sana son bi tasiyem şu mühürlenmiş kalpler hakkın da fazla bi bilgiye sahip değilsin diye düşündüm onun için sana bi tavsiyede bulunacağım acizane dikkate alırsan sevinirimm meşhur said nursi varya işte onun isaretül icaz kitabın da bu konu genişce ele alınmı ş aslen arapca olarak yazılmıstır ama arapca bilgin yoksa osmanlıcasını da okuyabilirsin büyük bir ilim adamı olman dileğiyle saygılarımla Hem aklın mutluluk peşinde senin hem söylerim söylerim dinlemezsin aldığın her nefesin kadrini bil ot değilsin ki kesildikce bitesinn :D |
hem bu sacmakılardan kurtaracak çok güzel ayetler var demissin
madem bi mertebeden bahsetmissin o halde güzel olan kötü olan cok kötü olan ayetlerde var demek ki e biz ozaman bütününe bakalım demi :lol: |
Bugün iy günümdeyim cevap
onun için bir iylik yapmak istiyorum sana www.ilhan-arsel.org * gir bu siteye sabaha kadar oku yetmezse bi kac kitap da tavsiye edebilirimm |
* ''Rüzgarları rahmetinnin önünde müjdeci olarak göndern O dur. Sonunda onlar ağır bulutları yüklenince onu ölü bir memlekete sevk ederiz. Orada su indirir ve onunla türlü türlü meyveler çıkarırız'' (a'raf. 57)
Ne kadar basit değil mi bunu sizde yazabilirsiniz:) 1400 yıl önce bulutlardan ağır bulutlar dye bahsedemezdiniz:) Bugün bir fırtına bulutunun yüzbinlerce tondan daha ağır olduğu öğrenilmiştir DİYANET İŞLERİ Rahmetinin önünde, müjdeci olarak rüzgarları gönderen Allah'tır. Rüzgarlar, yağmur yüklü bulutları taşıdığında, onu ölü bir memlekete gönderir, su indirir ve onunla her türlü ürünü yetiştiririz; ölüleri de bunun gibi diriltip, çıkarırız; belki bundan ibret alırsınız ELMALILI Rahmetinin önünde müjdeci olarak rüzgarları gönderen O'dur. O rüzgarlar, yağmur yüklü bulutları yüklenince, onu kurak bir memlekete gönderir, sonra onunla yağmur yağdırır ve onunla her çeşit ürünü yetiştiririz. İşte Biz, ölüleri de böyle diriltiriz. Gerekir ki düşünür, ibret alırsınız. MUHAMMED ESED Yaklaşan rahmetinin önünde müjdeci olarak rüzgarları gönderen O'dur; yağmur yüklü bulutlar toplandıklarında, onları çorak bölgeye doğru sürükleyip bu yolla su indirelim ve böylece her türlü ürünün yeşerip boy vermesini sağlayalım diye. Ölüleri de işte böyle dirilteceğiz; belki düşünür ders alırsınız. *1400 yıl önce ağır bulutlar diye bahsedemezdiniz. kitabı dilediğin gibi çevirebiliyorsan bahsedebilir olursun.hatta mucize bile dersin. aynı şeyi zariyat 47 de de yapabilir mucize diye kendinizi inandırabilirsiniz. DİYANET İŞLERİ Göğü, gücümüzle Biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz. ELMALILI Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz. GÖLPINARLI Ve biz, gökleri kurduk kudretle, onlardan daha üstününü, daha büyüğünü kurmaya da gücümüz yeter. yukardaki 3 ayette aynı ayet.3 ü de aynı şeyimi anlatıyor.nasıl bir mucize bir kitap bu ki isteyen,istediği gibi *yorumluyor isteyen istediği mucizeyi buluyor |
Alıntı:
Arapça çok geniştir; ve Kuran ilim hakkındaki içeridiği bilgilerle bugün tekrar değer kazanıyor siz sadece kulaklarınızı tıkayıp gözlerinizi kapıyorsunuz:) dedim size hiç bir ayette çarpıklık bulamazssınız bulamayacaksınız, çevirilerde yanlışlıklar olabilir ki o çevirlerde güncelleniyor... kimse istediğini istediği gibi yorumlamıyor merak etmeyin, bu şekilde haklılığınızı kanıtlayamazssınız:) Saidi Nursiye gelince ne yazdıkları beni ilgilendirmiyor. Ben Allah, Kuran'ı ve onu bizlere sunan Peygamberi tanırım... Size masal anlatan Turan'nınız gibi her söylenilene inanmam... Ayetleri boşu boşuna alaya almayın, zira günü geldiğinde hesaba çekilecek sizlersiniz... |
sallamayın
mephistoooooo sallama len..meydanı bos buldun dıye sallaman mı gerekıyor..goruyorum ne yazdıgını
ELMALILI Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz dıye kendı kafandan uydurdun.. www.kuran.gen.tr elmalılı: Bir de göğe bakın Biz onu kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki Biz onu genişletmeye de malikiz. zariyat 47... ............................................... omer hayyam beyefendı....ılhan arsel =turan dursun....... turan dursun malsa o kadar da ılhan arsel maldır.. bana sapık supuk adamların sozlerını savunmayın..bılımle gelın karsıma bılımle.. ................ sız benım peygamberıme kufredıyorsunuz..bende sızın taptıgınız turan dursuna mal dıyorum..ıstersenız benı sıteden atın.. mephisto yalan ayet getırme lann..dogru durust konus.. |
Elif-Lam-Mim. Rumlar yenilgiye uğradı. Dünyanın en alçak yerinde. Halbuki onlar, yenilgilerden sonra galip geleceklerdir. 3 ila 9 yıl içinde. eninde sonunda emir Allah'ındır. Ogün müminler sevinecektir'' (Rum, 1-4)
burda en alçak yer derken rum devletinin sınırlarını kasteder, zeka küpü Rüzgarları rahmetinnin önünde müjdeci olarak göndern O dur. Sonunda onlar ağır bulutları yüklenince onu ölü bir memlekete sevk ederiz. Orada su indirir ve onunla türlü türlü meyveler çıkarırız'' (a'raf. 57) şöyle biraz tarih okursan doğa olayları hakkında,bunun senin mamy yumurtlamadan çok önce bilindiğini anlarsın aslan parçası Karınca vadisine geldiklerinde , bir dişi karınca dedi ki '' Ey karınca topluluğu, kndi yuvalarınıza girin Süleyman'ın orduları sizi farkında olmaksızın kırıp geçirmesin'' (Neml, 18) işkembeden sallamada mamy yi bile geçtin,karıncalarda gözcülük diye bir şey yoktur,tuhaf bir telepati ile anlaşırlar,karıncalar süleyman değil yedi sülalesi bile gelse sadece saldırırlar,tek amaç vardır,kraliçeyi ve klanı korumaktır,dişi karıncalar diye birşeyde yoktur klanda, kraliçe karınca vardır,işçi karınca vardır ve savaşçı karıncalar vardır,işçiler saldırı esnasında yuvanın içlerine doğru hareket ederken savaşçı karıncalarda yuvanın ağzına doğru hareket ederler, zeka küpüm benim, o zeka zana fazla biraz da çevrene dağıt |
Rüzgârları, rahmetinin önünden müjdeci gönderen O'dur. Nihayet onlar, yüklerle ağırlaşmış bulutları yüklenince onu ölü bir beldeye göndeririz; onunla su indiririz de o suyla her türlü meyveyi çıkarırız. İşte biz, ölüleri de böyle çıkarırız. Düşünüp ibret almanız umuluyor.
Y.Nuri Öztürk çevirisinden:) yolum uzun ben sizin idialarınızı okudum inandığınız adamın kitapalarını okudum ve 5 yıl düşündüm... Sizde bizim inandığımız Kitapı ve Peygameberini Güzel insanların yorumuyla okuyun 5 yıl düşünün ve anlamaya çalışın... Ama siz özgürsünüz değil mi:) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:27 . |