Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ateist profesörü şaşırtan gen (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3082)

tewderi 07-11-2006 11:03

Ateist profesörü şaşırtan gen

Ateist profesörü şaşırtan gen
ABD’nin en önemli haber dergileri olarak gösterilen Time, Newsweek ve Wired, bu haftaki sayılarında din konusuna ayırdı. Time, “Bilim ile din rasındaki mücadelenin 21’inci yüzyıla damgasını vuracağını” belirtirken, Newsweek “Dinin siyaset üzerindeki gücü artacak. Laiklik bir çok Batılı ülkede yeniden masaya yatıralacak” yorumunu yaptı. Wired ise dini akımların güçlenmesinin yeni bir ateizm hareketi doğurduğunu ve inanan ile inanmayanlar arasında ciddi bir çatışma yaşanacağını savundu.

ARAŞTIRMA BAŞLADI
Din konusuna ilişkin en tartışma yaratcak haber dosyası Time dergisinde yayınlandı. Time’a konuşan ünlü ateist Richard Dawkins, evrim teorisini savunarak, “Bilimsel ilerlemeler, insan vücudunu hatta duygu ve davranışlarını genlerin belirlediğini gösterdi. Genetik yapımızdan milyarlarca yıllık bir süreçte değişti ve sonuçta tesadüfen modern insan ortaya çıktı” dedi. Dawkins’in iddialarına yanıt dünyanın en önemli gen uzmanlarından biri olarak gösterilen Dr. Francis Collins’ten geldi. Eskiden bir ateist olan Dr. Collins, 1993’ten bu yana Human Genome Research Institute’un direktörlüğünü yapıyor. Dr. Collins’in öncülüğündeki 2400 kişilik bir ekip 3 milyarlık bir dizilimden oluşan insanın genetik yapısını çözmüştü. Dr. Collins, Time’a yaptığı açıklamalarda, Tanrı’nın varlığını bilimsel olarak kanıtlayacak bir araştırma başlattıklarını belirterek şöyle konuştu:

* Evrimi savunanlar insanın genetik yapısının yüzde 99’unun maymunlarla aynı olduğunu vurgulayıp duruyor. Ancak farelerle ve yüzlerce farklı türle de yüzde 90 oranında aynı genetik yapıyı paylaşıyoruz.

* DNA ve genetik dizilim üzerine yaptığımız yüzlerce araştırmanın sonucunda “İnsanlar neden Tanrı’ya inanıyor?” sorusunun cevabını bulamadık. Mükkemel genetik yapımızda bizi Tanrı’ya inanmaya iten biyolojik bir yapı bulunmuyor.

* VMAT2 adlı gene sahip olanların daha inançlı olduğu ortaya çıktı. Buna “Tanrı geni” adı verildi. Bu geni aktif olmayanların ise inançsız olduğu ifade edildi. Fakat şimdiye kadar yaptığımız araştırmalarda VMAT2’nin aktif hale gelmesini sağlayan dış bir etken bulamadık. Ne çevrede olan değişiklikler ne de kalıtsal nedenler VMAT2 üzerinde etkili oluyor. Tanrı geninin mucizevi bir şekilde aktif hale gelip insanlarda inanç olgusunun meydana geldiğini düşünüyoruz. Yani ancak Tanrı’nın isteğiyle inanç geni harekete geçiyor. VMAT2’nin gizemini çözeceğiz. Böylece Tanrı’nın varlığını ilk kez bilimsel olarak kanıtlamış olacağız.

Ateistler birlik oldu
Wired dergisine konuşan Dr. Richard Dawkins, dine karşı yeni bir hareket başlattıklarını açıkladı. Dawkins “Yeni Ateistler” adı verilen oluşumun üye sayısının 30 milyonu bulduğunu belirterek, “Dinin kamusal hayat üzerindeki rolü arttıkça tepki de artıyor. Bilime dayalı yeni bir inanç sistemi kurmak istiyoruz. Dinler arasındaki çatışma radikalizmi besliyor. Dinler tüm medeniyeti yok edebilir” dedi.

Dindarlar giderek güçleniyor
Newsweek dergisi, ABD ve Avrupa’da dinin siyaset üzerindeki etkisinin giderek arttığını demokratik yapıların tehdit altında olduğunu vurguladı. Newsweek’te yayınlanan Londra Üniversitesi’nin araştırması ise dini grupların daha da güçleneceğini demografik verilerle ortaya koydu:

* Avrupa’da nüfusun yüzde 53’ü laik, yüzde 47’si dindar. İbadet edenlerin sayısı azalıyor.

* Fakat dindar ve muhafazakar aileler, daha fazla çocuk yapıyor. Muhafazakar kesimdeki doğum oranları yüzde 40 daha fazla.

* Sonuç olarak, 2045 yılında dindarların oranı laikleri geride bırakacak. Eğer trend böyle devam ederse 2075’te nüfusun yüzde 63’ü dindar, yüzde 37’si laik olacak.

Alıntıdır:www.vatanim.com.tr

07-11-2006 12:16

Re: Ateist profesörü şaşırtan gen

Tewderi,
Daha düzgün kaynak vermeni dilerdim. Time'da bir makale var;
Is God in Our Genes? - Time
Wired'de de bir makale var
The Church of the Non-Believers - Wired
Newsweek kısmını araştıramadım.

Şimdi, 1 ya da 2 hafta önce, AktifHaber adlı bir sitede şöyle bir haber gördüm;
Time Evrim Teorisine Yüklendi - Aktifhaber
Daha sonra buradan yola çıkarak Time dergisinde ilgili makaleyi buldum ve yapılan haber ile tam tersi şeyler anlattığını fark ettim. Hatta yorum da yazdım habere, onaylayıp yayınlamadılar. Liopleurodon, Time'ın ilgili makalesinin çevirisinin linkini de sitede biryerlerde verdi hatta.

Bu tarz durumlar olduğundan dolayı, "orijinal" kaynakları tercih ederim. Bir gazetenin 3 farklı dergide 5-6 sayfa tutan 3 yazının özeti şeklindeki yorumunu değil.

Şimdi, ilk ve ikinci link'e bir bakalım, haber ile ne kadar ilgili? Yoksa ilgili olan makaleler onlar değil mi?

neutrino

edit: İlgili makalelerde Tanrı'nın varlığı mı kanıtlanmakta yoksa, İnançlı olmanın genetik bir kökeni olduğu mu tartışılmakta, ilk alıntı için konuşmaktayım.

frodo 16-11-2006 19:00

bu konuyu kapatmak için:

http://www.tumgazeteler.com/fc/ln.cgi?cat=33&a=677526

31-01-2007 02:19

Sevgili tewderi arkadasim,

"tesadufen oldu" Muslumanlar evrimi aciklarken ne kadar seviyorlar bu kelimeyi. Bu kelime biraz evrimi mantiksiz gosteriyor sozde.

Evrimi savunanlar insanın genetik yapısının yüzde 99’unun maymunlarla aynı olduğunu vurgulayıp duruyor. Ancak farelerle ve yüzlerce farklı türle de yüzde 90 oranında aynı genetik yapıyı paylaşıyoruz.

DNA daki %1 fark maymunla insani bu kadar birbirinden farkli yapmissa, %10 fark fare icin cok gorulmemeli. Sonucta mide kalp beyin goz kulak meme emzirme dogurma gibi yuzlerce ortak noktamizda var zaten fareyle.

DNA ve genetik dizilim üzerine yaptığımız yüzlerce araştırmanın sonucunda “İnsanlar neden Tanrı’ya inanıyor?” sorusunun cevabını bulamadık. Mükkemel genetik yapımızda bizi Tanrı’ya inanmaya iten biyolojik bir yapı bulunmuyor.

Cevabi tarihte aramali.
Mesela turkleri iten sey Abbasi ve Emevi ordularinin kiliclari idi. Avrupalilarda Roma imparatorlugunun kiliclari ile itilmisler hristiyanliga.

Fakat dindar ve muhafazakar aileler, daha fazla çocuk yapıyor. Muhafazakar kesimdeki doğum oranları yüzde 40 daha fazla.

Muhafazakarlar genelde halkin alt tabakasina ait kisiler. Bu kisilerin plansiz programsiz cocuk yapmalari dogal. Ateistler evlat sahibi olmak icin cocuk yapiyor, ateist ordusuna asker yetistirmiyor. Farki maruz gormek gerekir.

walla 31-01-2007 11:52

Dr. Collins, Time’a yaptığı açıklamalarda, Tanrı’nın varlığını bilimsel olarak kanıtlayacak bir araştırma başlattıklarını belirterek şöyle konuştu:

* Evrimi savunanlar insanın genetik yapısının yüzde 99’unun maymunlarla aynı olduğunu vurgulayıp duruyor. Ancak farelerle ve yüzlerce farklı türle de yüzde 90 oranında aynı genetik yapıyı paylaşıyoruz.

heh heh he, *:twisted: *:twisted: *:twisted: bu evrimi çürütüyormu, yoksa farelerle aynı atadan mı geldiğimizi kanıtlıyor, Collins bindiği dalı kesmiş.

Ayrıca Bilim adamları satın alınamaz diye bir kural yok. Türkiyede anayasa profesörü olupta Cumhurbaşkanını 1/3 meclis katılımıyla seçeriz diyen Bilim adamıda var, PROFESÖR müş kendisi.

habilis 28-02-2007 17:35

tevderi kardeşim açmışsın bir başlık " ateist prof. u şaşıurtan gen " diye ..

ama ben sana diyorum ki birsürü İşe yaramayan genler var !!!! *bunlara ne diyorsun acaba ;

peki bu işe yaramayan genlerin bizde ne işi var ? canlılarda işe yaramayan bu genlerin yaratılmadaki amacı nedir ?

Şempanze ile insanın işe yaramaz genleri karşılaştırıldığında farklılık çok azdır. Bir kemirgeninkiyle karşılaştırıldığında daha fazla, bir tahıl ile karşılaştırıldığında ise çok daha fazladır.

peki buna ne diyorsun ??

sence bir tesadüf mü bu ?

http://portal.ateizm.org/modules.php...rder=0&thold=0

kör iman diye ben buna derim ;)

habilis 28-02-2007 17:49

maymunlarla neredeyse aynı genleri *taşıyor olmamız ve bunu sürekli söylememiz yanlış değil yerindedir ! *çünkü gerçek bu ! bazıları tersini idda edebilir ve cevap ortadaysa neden söylemeyelim ..yalan değilki bu ..! evrimin BİR KANITIDIR !!!

BU KANITA DAYANAMAYAN , CEVAPLAYAMAYAN BİRİ var ise suçu , yanlışı başka bir yerde arıyor demektir.

başka yaratıklarlada benzer dna yapılarını paylaşıyor olmamız hiç bir şekilde evrimi çürütmezz!! aksine destekler, diğer canlılarlada daha bir çok benzerliğimiz var iki kulak , göz, bir baş ve bir ana gövde gibi ..vs . vs.

bu da Bütün omurgalı hayvanlar ( bizde dahil ) bu iskelet formuna sahip bir ortak atadan türemiş olduğumuzu gösterir aksi halde bunun mantıksal bir açıklaması YOKTUR, Â BU EVRİMİ ÇÜRÜTMEZ AKSİNE DESTEKLERRR Â !!!! ;)

ZATEN DİNDE MANTIK YOKTUR. DİNDE SADECE İNANMAK VARDIR MANTIKSAL YADA BİLİMSEL AÇIKLAMA YOLUNA GİDİLMEZ !! BUDA SİZİN KOMİKLİĞİNİZ ;)

asmara 17-11-2007 19:50

Alıntı:

walla";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 64139)
Dr. Collins, Time’a yaptığı açıklamalarda, Tanrı’nın varlığını bilimsel olarak kanıtlayacak bir araştırma başlattıklarını belirterek şöyle konuştu:

heh heh he, *:twisted: *:twisted: *:twisted: bu evrimi çürütüyormu, yoksa farelerle aynı atadan mı geldiğimizi kanıtlıyor, Collins bindiği dalı kesmiş.

Ayrıca Bilim adamları satın alınamaz diye bir kural yok. Türkiyede anayasa profesörü olupta Cumhurbaşkanını 1/3 meclis katılımıyla seçeriz diyen Bilim adamıda var, PROFESÖR müş kendisi.

hııım... bence bu omurgalıların atasının aynı olduğunu, bu sebeple hepimizin tek kafasının, ve kollar bacaklar gibi uzuvlarının olduğunu gösteriyor.

yine tekrar ediyorum.
evrim bilimin konusudur.
ateistlerin değil.
dindarların hiç değil.

AYATA 18-11-2007 01:59

Biliyordum bir genimde eksiklik var diye, hatta babamada söyledimdi...

Khomaniac 01-12-2007 08:11

Time'daki orjinal yazının önemli bir kısmına bakalım;

"Hamer also stresses that while he may have located a genetic root for spirituality, that is not the same as a genetic root for religion. Spirituality is a feeling or a state of mind; religion is the way that state gets codified into law"

Vmat-2 genini bulan adamın sözleri.. Burada insanların hormonsal olarak beyindeki kimyasal reaksiyonlar dahilinde inanmaya iten bir gen olduğunu iddia ediyor. Tanrının var olup olmasıyla alakası yok. Dinlerin gelmesiyle alakası yok..

Hadi, bir şekilde bu geni direk tanrıya inanmaya veya insanın bir tarafından tanrı uydurmasına bağladılar diyelim, hangi tanrı olduğunu nereden bileceğiz? Belki odin'in geni belki buda'nın belki de bir başkasının. Yine bir işe yaramıyor..

Kendisinin biz zavallı insanların(!) yöntemleri ile görülemeyeceğini iddia edilen bir olguyu bilim ile açıklamaya çalışmak baştan ofsayt zaten. Bilimsel ve mantıksal olarak bir temeli yok dinlerin. Temelsizler.. Boşuna uğraşmayın.. Bu alana hiç girmeyin :)

Ayrıca yukarıda bu genin varlığını iddia eden bilim adamının bazı itirafları var. Linki verilmiş. Bilim zamanla değişiyor. . Kesin bir şey vermiyor, bazı yaklaşımlar sağlıyor. Sırf bu sebepten ötürü dinleri bilime dayandırmak az buçuk kafası çalışan bir adamın yapacağı iş değil. Ya körü körüne bağlanacaksın, ya da araştırıp gerçeği göreceksin.. Hangisi işinize gelirse

frodo 08-04-2008 15:55

"İmana" Gelen Bilim İnsanı

30 yıldır ateisttim artık Tanrı’ya inanıyorum *

İnsanın DNA şifresini çözerek bilim tarihine geçen Francis Collins, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’nın varlığını hissettim” dedi

DIŞ HABERLER
--------------------------------------------------------------------------------

Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.”

Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor. Eylül’de piyasaya çıkaracağı “Tanrı’nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı’ya inandığını söyleyerek, “Tanrı’nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı’ya daha da yaklaştırıyor” dedi. Amerikalı bilim adamı artık mucizelere ve meleklere inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Tanrı’ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı’nın işidir” diye konuştu. İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı’nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi.

TARİHE GEÇTİLER

İnsan vücudunun genetik kodları olan DNA’nın şifresini çözen iki bilim adamı, bu çalışmalarıyla bilim tarihine geçmişlerdi. DNA’nın dizilimi ve kodlarının çözülmesi dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Başbakanı Tony Blair’in eş zamanlı açıklamalarıyla dünyaya duyurulmuştu.

frodo 08-04-2008 16:17

Re: "İmana" Gelen Bilim İnsanı

Bu haberi okuyup "yaa gördünüz mü" diye asacak bol miktarda üyemiz vardır. Onlara zahmet olmasın. Gerçekten Collins eski bir ateist olarak imana mı geldi yoksa zaten imana yeterince sahip bir hıristiyan mıydı ?

dilaver 08-04-2008 16:23

Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu

* * Bir de şu bilgiye nasıl ulaştıklarını açıklayabilseler . Hep aynı terane, hissettim, inandım, duyumsadım. İyi de bunu bize de aktar, madem bilim insanızın, bizim de bilmemizi sagla. Saglam veriler getir. İkna et. Belki kitabında ilginç argümanlar olabilir ama bu yazıda hiç bir şey yok. Tanrıyla sohbet etmiş gibi konuşuyor.

* * saygılarımla

thunderpoint 08-04-2008 17:38

Haberi ben de aynı düşüncelerle sabah 'köşe kapmaca'ya atmıştım... *:D

aparain 08-04-2008 23:38

sevgili frodo;

bu francis collins insanda "tanrı geni" olduğunu iddia ederek, tanrının varlığını bilimsel olarak kanıtlayacağını iddia eden, daha sonra da tanrı genini bulduğunu iddia ederek ortaya çıkan Amerikalı bilim adamı Dean H. Hamer`ın iddialarının fos çıkmasından bu yana ortalarda görünmeyen profesör değil mi?
* *hatta ateist profesörü şaşırtan gen
başlıklı iletide senin konu hakkındaki son haberi verip noktaladığın tartışmada geçen bilim adamı da bu değil miydi?

* * * Anlaşılan, clinton ve blair in akıllı tasarımcı proflarına bu gen uzmanı da eklenmiş.ee ne diyelim hayırlı uğurlu olsun.
* * * profesör artık mucizelere inandığını söylemiş.ona verebilecek tek yanıtım şudur.İnsan karşısına çıkabilecek tüm olasılıkları gözönüne alarak ve olabilecek tüm ihtimallere bir potansiyel gözüyle bakmayı öğrenerek mucizenin, ancak ve ancak olasılık zincirinin bir halkası olduğunu görebilir.
meleklere inanma hususuyla, tanrıyı laboratuvarda hissetmesine pek bir anlam veremedim.
Zaten inandığım zamanlardaki halimden bilerek söylüyorum.tanrı ancak bir hissedişin sonunda kabul edilinecek birşeydir ve hiçbir bilim tanrının varlığını ispatlayamaz.çünkü tanrı ancak bir inanımın ürünüdür.
sevgiyle kalın...

frodo 08-04-2008 23:54

Evet aparin aynı prof *:lol:
Haberin veriliş şekli çok ilginç geldi bana. İlk okunduğunda adam otuz yıldır ateistmiş bir anda
laboratuarda gerçek kafasına dank etmiş gibi veriliyor. Oysa Collins ASA üyesi inançlı bir hıristiyan. Yani laboratuarda bir şeyler keşfetmesi filan yok. Ama bu haberle çeşitli yerlerde
tekrar tekrar karşılaşacağımıza emin ol.

evrensel-insan 09-04-2008 00:56

Saygideger arkadaslar;

Tanridan arinamayan,kurtulamayan-tanriyi varlik temelinde yoka,inanc temelinde inanmamaya tasiyan-sonucta tanridan kurtulamamasini bir nedene baglamak zorunda kalacaktir.

Bu isin fikir babasi,Emanuel Kant'tir.Gunumuzun konusu genler,klonlama v.s. gibi tippin ve biolojinin one ciktigi bilimsel temeldir.

Gorus sudur"ya madem ben ne yapsam,nasil dusunursem dusuneyim tanrinin disina cikamiyorum,o zaman mutlaka bu cikisimi onleyen bir neden bir yerlerde olmali"temelinde tanriyi bir yere baglamak ve onun verdigi rahatlikla ona baglanmaktir.

Burada da olan budur."benim yapimda boyle bir gen varsa ben ne yapayim,demekki tanri bana
dogustan asilanmis"temelindeki dusuncedir.Bu dusunceyi de pratikte kanitlama savasidir.

Benden herkese uyari,eger tanridan kurtulamiyorsaniz,arinamiyorsaniz.Yani boyundurugunuzu yok sayiyor ve onu boynunuzdan cikarmiyorsaniz,o boyunduruk bir gun donup sizi tekrar tutsak yapabilir,benden soylemesi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

atheist87 09-04-2008 01:14

Alıntı:

aparain";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 115821)
sevgili frodo;

bu francis collins insanda "tanrı geni" olduğunu iddia ederek, tanrının varlığını bilimsel olarak kanıtlayacağını iddia eden, daha sonra da tanrı genini bulduğunu iddia ederek ortaya çıkan Amerikalı bilim adamı Dean H. Hamer`ın iddialarının fos çıkmasından bu yana ortalarda görünmeyen profesör değil mi?
* *hatta ateist profesörü şaşırtan gen
başlıklı iletide senin konu hakkındaki son haberi verip noktaladığın tartışmada geçen bilim adamı da bu değil miydi?

* * * Anlaşılan, clinton ve blair in akıllı tasarımcı proflarına bu gen uzmanı da eklenmiş.ee ne diyelim hayırlı uğurlu olsun.
* * * profesör artık mucizelere inandığını söylemiş.ona verebilecek tek yanıtım şudur.İnsan karşısına çıkabilecek tüm olasılıkları gözönüne alarak ve olabilecek tüm ihtimallere bir potansiyel gözüyle bakmayı öğrenerek mucizenin, ancak ve ancak olasılık zincirinin bir halkası olduğunu görebilir.
meleklere inanma hususuyla, tanrıyı laboratuvarda hissetmesine pek bir anlam veremedim.
Zaten inandığım zamanlardaki halimden bilerek söylüyorum.tanrı ancak bir hissedişin sonunda kabul edilinecek birşeydir ve hiçbir bilim tanrının varlığını ispatlayamaz.çünkü tanrı ancak bir inanımın ürünüdür.
sevgiyle kalın...

Sağlam bilgilerin için teşekkür ederim bende bir kaç şey ekleyeyim.
AMAÇLARI;
1-belkide hala ateisttir düşünün kendine bir görev verildi bir türlü çözemedi kafası basmadı Tember bilim adamıydı ve çalışmasını tamamlayamadığı için din ayağına sığınarak beceriksizliğini ört bas etti.
2-belkide planlı programlı olarak önceden *ateist olduğunu söyledi siyaseçilerden rüşvet aldı ve medyayı kandırdı.
3-çok dindardı ve ülkede ateistlerin dine dönebilceğini anlatabilmek için böyle eylemde bulundu. *
3-İnanç Sömürücü SİYASETÇİLER; Clinton(amerikanın eski başkanı muhafazekar bir siyasetçi Blair ingiliz siyasetçi oda muhafazekar bir siyasetçi *popüler insanlar) medya vasıtası ile ulusa seslenişleri çok kolay. karşılıklı birbirlerinden güç alıyorlar.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN da bu paçozların türkiye şubesi.

evrensel-insan 09-04-2008 02:20

Saygideger atheist87;

Senin listene ben,birde Fethullah Gulen'i eklemek istiyorum.Eger iktidara gelirse,Obahama'yi da unutmamak gerekir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

admiraltylaw 09-04-2008 02:44

bence tek amac gundeme gelip kitap satisi vs. yolu ile cep doldurmak. ama bu haberler bizim insanimizda buyuk cosku yaratmis durumda zaten. ensonhaber.com diye haber sitesinde yorumlarda cosmus durumdalar :D *akli basinda birkac arkadas olayi aciklamaya kalkinca ise 'bah bah bah elin gavuru gosgoca bilim adami imana gelmis sen gimsun sen ne anlarsin' :roll: *gibi klasik yorumlar aliyorlar. Turan abinin hep dedigi gibi 'olaylara islam denilen at gozlugu ile bakarsan gercekleri goremezsin'. saygilar.

evrensel-insan 09-04-2008 02:55

Saygideger admiraltylaw;

Bu cosku ve karisiklik sadece kafasi karisik olanlarda, var yok arasi gitgel yapanlarda vardir.

Bu konuda bilincini asmis bireylerde boyle bir calkanti soz konusu olamaz.

Aslinda boyle haberler kisileri sinavdan gecirir ve tecrube kazandirir.

Onemli olan bu sinavin algisi,bireye verdigi ve cikarilan tecrube ve onun getirdigi saglamlik veya gevsemedir.

Bu da her kisinin kendi dusuncesel ve davranissal yapisina paraleldir, kisiye gore goreceli ve degiskendir.

Herkese-kendi gelismisliginin verdigi bilinc temelinde-ayri ayri- tecrube ve acilim verir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

admiraltylaw 09-04-2008 20:20

sevgili evrensel-insan,
dediklerinize aynen katiliyorum dogru soze ne denilebilir ki? kimi insan maalesef akin ak, karanin kara oldugunu gozune sokup ispat etseniz dahi, hala aka kara karaya ak demeye devam eder. bu noktada bu kisilerle tartismayi uzatmak yararli olmiyacak gibi gorunsede bence faydalidir cunku mantikli acilimlar karsisinda ilk basta tepki gosterselerde sonradan kendi kendilerine kaldiklarinda eminim 'ya aslinda dogru soyluyordu' diye dusuneceklerdir. :wink: en azindan cesaret ile ve hakaret etmeden (maalesef ayni seyi karsi taraftan beklemek biraz fazlaca polyannacilik olur :wink: ) onlara en ters gelen seyleri dahi savundugunuzu gormek bu kisileri bir beyin cimnastigine itecektir ki bence bizim istedigimizde zaten budur. kisileri dusunmeye sevk etmek. dusunmeden koru korune inanmalarinin onune gecmek. kendilerinden farkli dusunenler oldugunu gosterip her turlu dusunceye velev ki kendi dusunceleri ile catissa dahi saygi duymalarini saglamaktir. ayrica ben butur haber sitelerinde yorumlar yapip insanlara gercegi aciklamaya calismanin cok guvenli ayni zamanda etkili bir yol oldugu kannatindeyim. (bu arada hicbir haber sitesi ile hicbir ilgim alakam yok :D sadece nasil daha cok insana en etkili ve guvenli bir sekilde ulasiriz cabasindayim.
kucak dolusu sevgiler,
admiraltylaw

qw19 09-04-2008 21:21

Kimin neyi söylediğinin veya neye inandığının hiç bir önemi yoktur.

Söylemlerini veya inandıklarını ispat ediyormu, etmiyormu gerisi yeşillik. Beriki gün Stephan Hawking'de imana gelir, ne yapayım mübarek olsun demekten başka.

Francis'le de evimiz ayrı, yolumuz sapa işi gücü rast getsin.

Selamlar.

aydoe 09-04-2008 23:16

In Collins' book The Language of God: A Scientist Presents Evidence for Belief (published in July 2006),
http://en.wikipedia.org/wiki/Francis...29#cite_note-5
Bu yeni bir haber değil ,Francis kitabı temmuz 2006 da yayınlanmış.
Dawkins'le tv tartışmaları bile var.
F. Collins ana ve babasını kaybettikten sonra duygusallaşmış ve dediği özet olarak şu ''tanrı bilimin sormadığı soruların cevabıdır.''Onun bulduğu tanrı İsa'nın tanrısı ve aslında bulduğu inanç yani inanmak gerekir diyor.
Evrimede inanıyor ve evrim Tanrının yaradış şeklidir diyor.

2001 yılında da medyatikmiş ve evrime ait perspektifler yapıyormuş
http://arsiv.sabah.com.tr/2001/02/11/d01.html
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2001/02/10/292621.asp
Abd 'de evangalist politika *bu tür bilim adamlarını destekleniyor ve kaynak veriliyor.
Din karşıtı bilim adamları ise araştırmaları için kaynak ve destek bulamadığından Filipin'lere uzak doğu ülkelerine yerleşiyor.

Hayırlısı bilim tanrının varlığını ispatlarsa bizde ateistlikten emekli oluruz.Nasılsa dinler hakkında bayağı bilgi sahibi oldum,bende seçerim birini,olmazsa Psiko abimin yanına giderim. :lol:

deletix 12-04-2008 00:10

Alıntı:

vgm";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 115890)
Kimin neyi söylediğinin veya neye inandığının hiç bir önemi yoktur.

Söylemlerini veya inandıklarını ispat ediyormu, etmiyormu gerisi yeşillik. Beriki gün Stephan Hawking'de imana gelir, ne yapayım mübarek olsun demekten başka.

Francis'le de evimiz ayrı, yolumuz sapa işi gücü rast getsin.

Selamlar.

Sen inandıklarını ispat edebiliyormusun ki ondan etmesini istiyorsun..??

qw19 12-04-2008 01:05

Konya bu tarafta deletix gel.

Selamlar.

aparain 12-04-2008 02:25

saygıdeğer deletix;
inanmayanın zaten ispat edeceği veya ispat etmek için ortaya attığı bir yaratıcısı yoktur ki böyle bi şey yapmaya gereksinim duysun.
eğer siz bir şey vardır derseniz, onun varlığını ispatlamak sizin görevinizdir.yokluk zaten ispat gerektiren bir kavram değildir.yani yok zaten yoktur.
sevgilerimle...

evrensel-insan 12-04-2008 06:38

Saygideger arkadaslar;

Nakli dunya gorusu inanc temellidir.

Bunun ne kendisi ne de karsiti ispat edilemez.

Dolayisiyle inanc tartismasi bir kisir dongudur.

Somut temelli bir bilimselligide yoktur.

Ihtiyac duyanlar inanc tartismasina girerler.Ya ikna ederler ya da ikna olurlar. Bence baskalariyla ikna yarisina girmek yerine kendi kendileriyle ikna sorunlarini cozmeleri daha sagliklidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

qw19 13-04-2008 04:40

"eğer siz bir şey vardır derseniz, onun varlığını ispatlamak sizin görevinizdir.yokluk zaten ispat gerektiren bir kavram değildir.yani yok zaten yoktur. " aparain

Bakın deletix aparain'in yazdığını anlayın, en azından anlamaya çalışın o zaman sorularınızda, düşüncelerinizde anlam kazanacaktır.

Örneğin evreni Odin yarattı desem benden kanıt istermisiniz, istersiniz. Peki size, öyle olmadığını ispatlayın o zaman, desem, saçmalamayın dermisiniz, dersiniz.

Selamlar.

evrensel-insan 13-04-2008 17:53

Saygideger arkadaslar;

"Var" olani ispat edemiyen kendine gore "yok"olani ispat etmistir."Var" olduguna inanmayanda, kendine gore onun "yok" olduguna inanmistir.

Bu ispat ve inanc goreceledir. Kisi tarafindan suphe uyandirdiginda tam tersi ispat ve inancla sonuclanabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

iceman 10-05-2008 07:56

İnandıktan sonra gözLerinden yaş geLmiş mi? onu merak ediyorum ben :D

xmel 10-05-2008 08:01

saygı duyuyorum.baska elimden bir şey gelmez.hur iradesinle secimini yapmıs.akıl yada akılsızlıkla degil.cunku akıl varken akılsızlık olamaz.secim hakkı yanlıs olan vardır,o da görecelidir.kişinin kendi pay dogrultularında görmek istediği şey dogru yada yanlıs pozitivist dusunceden geçer.

imhotep 10-05-2008 14:00

Benim saygı duyasım gelmiyor ama demokrasi memokrasi işte, akıldan da üstün !

xmel 10-05-2008 20:55

Alıntı:

imhotep´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107753)
Benim saygı duyasım gelmiyor ama demokrasi memokrasi işte, akıldan da üstün !

bu soyledigin insan hakları ve demokrasiyle celişen sözdür.bu sözlerinle demokrasi yapmıs olmuyorsun.demokrasi zorla yapılan bir eylemin sonucu degildir.vicdanen yapılması gereken bir eylemdir.saygı duymaktan başka bir çaren yok.eger duymuyorsan bunu eyleme dokemezsin.içinde saklarsın.eyleme dokme gibi bir ozgurlugun yok maalesef.

imhotep 11-05-2008 00:56

Alıntı:

xmel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107763)
bu soyledigin insan hakları ve demokrasiyle celişen sözdür.bu sözlerinle demokrasi yapmıs olmuyorsun.demokrasi zorla yapılan bir eylemin sonucu degildir.vicdanen yapılması gereken bir eylemdir.saygı duymaktan başka bir çaren yok.eger duymuyorsan bunu eyleme dokemezsin.içinde saklarsın.eyleme dokme gibi bir ozgurlugun yok maalesef.

Düşüncelerimi ifade etmek insan hakları ve demokrasiyle çelişir mi ?

Tasvip etmediğim halde saygı duyduğumu belirttim. Demokrasilerde herkesin her söylediğine katılmak mı gerekir ?

Ayrıca, İslamiyet'ten bahsediyoruz. Ne insan hakları ne demokrasisiymiş bu ?

Özgürlük, eşitlik, hak, insan hakları ve adalet özünde buna izin veren anlayışlar için değerlidir.

Bunları yok etmeye meyilli, bunları ortadan kaldırmaya meyilli karanlık düşüncelere bunu vermek, esasen bu kavramlara ihanettir.

Müslüman olan şahıs umarım imanını sadece inanç ve ibadet temelinde tutar. "İslamı yaşamak istiyorum." derse o zaman hep birlikte konuşuruz demokrasiyi de insan haklarını da...

Saygılar

antiateistee 11-05-2008 01:15

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 105364)
Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu

* * Bir de şu bilgiye nasıl ulaştıklarını açıklayabilseler . Hep aynı terane, hissettim, inandım, duyumsadım. İyi de bunu bize de aktar, madem bilim insanızın, bizim de bilmemizi sagla. Saglam veriler getir. İkna et. Belki kitabında ilginç argümanlar olabilir ama bu yazıda hiç bir şey yok. Tanrıyla sohbet etmiş gibi konuşuyor.

* * saygılarımla

dilaver sizin gerçekten bilim insanları olduğunuza inanamıyorum neden mi metafizik denen doğaüstü denen olgular var bunların ne demek olduğunu bilen insan kalkıp da bi de bize bunları kanıtlasan şeklinde abes bir düşünceyi dile getirmesi beni oldukça şaşırtıyor. senin fizikötesi bir olguyu birilerinden kanıtlamasını istemen ne kadar saçma değil mi. kanıtını akılla bulursun tasarımcısız tasarım olamaz herşeyi tesadüfle açıklıyorsunuz sizin yaptığınız ne Allah aşkına açıklama yapamadığınız şeylere sırf görmediğiniz için tesadüf diyorsunuz bilim bugün bize neyi açıklıyor söyler misin herşeyin tesadüfen oluştuğunu öyle mi o zaman ben de bi teori ileri sürerim ve açıklayamadığım boşlukları tesadüf der geçerim bu mantığa sığar mı sen ki öyle bir varlıksın ki aklınla zekanla doğaya hükmediyorsun müthiş icatlar yapıyosun bilgisayar gibi son derece tasarım mucizesi bir teknolojiyi icat edebiliyorsun söyler misin bunlar tesadüfen açıklanabilir mi? o zaman sen bu bilgisayarı alsan daha önce hiç insan görmemiş bir varlığa bu bilgisayarı versen o ne düşünecektir bu bilgisayar hakkında senin gibi akılsız şuursuz atomların tesadüfen meydana geldiğini mi düşünecektir yoksa akıl sahibi fakat yapısını bilemediği bir varlığın bunu yaptığını mı düşünecektir. senin gibi olasılık hesaplarıyla tesadüfen bunun oluşabileceğini düşünmesi sence mümkündür bence bu gibi düşüncelerden sıyrılalım arkadaşlar saygılar.....

TROYS 11-05-2008 03:42

bize ne adam musluman olmussa.bize sevap mı kazandırıyor.fos haber bundan bir malzeme cıkmaz bize.isteyen istediği şekilde yaşar.

ŞİMDİ SİZ ACELE ETMEYİN,ONLAR GERÇEĞİN NE OLDUGUNU YAKINDA BİLECEKLER. (KK)

iceman 15-05-2008 11:54

antiateistee arkadaşım..metafiizik dünyanın duragan oldugunu söyLemez mi? biLim tesadüfen cevap vermez,deney yapar,araştırır ve sonucu sunar...fizikötesini ispatLamayı istemek saçma diyorsun..o zaman herkes bi kavram atsın ortaya,ispatı istenirse "sen saçmaLıyorsun,fizikötesi ispatLanmaz duyuLarınLa aLgıLadın aLgıLadın" mı denecek? kaLdı ki söyLüyorsun bak o biLgisayarı icat eden biri var..onu da dünyaya getiren ebeveynLeri var !!!!! biLmem anLatabiLdim mi ?

saygıLar...

LaTeX 15-05-2008 19:28

Alıntı:

antiateistee´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107783)
dilaver sizin gerçekten bilim insanları olduğunuza inanamıyorum neden mi metafizik denen doğaüstü denen olgular var

Bir cümle kendisi ile bu kadar çelişemez.
Bilim doğa üstü olayları kabul etmez ki nasıl hem bilimi hem metafiziği kabul edip bunu kabul etmeyenleri bilim dışı sayıyorsun anlayamadım?
Ya bilime inanacaksın yada metafiziğe ikisini kabul etmek diğerini çürütür.

zincari 20-05-2008 04:34

işte aslında çoğu inanın düştüğü yanılğı bu... ne diyecesiniz? "tesadüf" olgusu. birisi bunlara bilimin tesadüflerden beslendiğini aşılamış. evrim teorisinin tesadüf olarak açıklanması kadar saçma sapan birşey olamaz.. evrim, zaman için de sistematik bir biçimde canlı ya da cansız cisimlerin oluşması ya da onlarda meydana gelebilecek değişimlerin bütünüdür bence. ve bunu ortaya atan kişiler yani bilim adamları öyle aklıma bişe geldi hadi yazalım teori olsun diye ortaya atmamıştır. belirli deneyler ve gözlemler sonucu ortaya çıkan sonuçların (sonuçlar somut olmalıdır) yorumlanmasıdır.
yani kısacası söylemek istediğim bilim tesadüflerin olduğunu kabul edebilir ama temelini onun üzerine inşa etmez...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:01 .