![]() |
Küçük (!) Şeyler
Arkadaşlar öncelikle selamlar...
Forumu uzun uzadıya okudum.Evet insanı araştırmaya,sorgulamaya iten hatta insanın uykularını kaçıran bilgilerle dolu.Araştırma aşamasındayım şuan sonuçları bitince sizlerle de paylaşacağım. Benim merak ettiğim ilk soruyla başlayıp cevap aldıkça diğer sorularımı da sormak isterim sizlere.Şunu belirteyim Müslümanım ve sizlere de saygı duyuyorum.Diğer Müslüman arkadaşlarım gibi sizlerin sorularına cevap veremeyecek aşamaya gelirsem şayet merak etmeyin "hepiniz cehennemde yanacaksınız" deyip kaçmayacağım =)) Ki zaten ben Allah'ımı sadece korku öğesi olarak görüp sevmek istemem.Neyse konuya gireyim ilk sorum kendi yaşadığım bi olaydan olsun sizlere 7 yaşındayım ve bir rüya görüyorum (detayları bende kalsın) rüyamın baş kahramanının yüzünü görüyorum ama ne gözünü,ne ağzını hiçbir uzvunu göremiyorum yüzünde.Sabah annem okul için kaldırıyor beni,gözlerimi açar açmaz anne ben Peygamberimizi gördüm diyorum.Ailem inançlı (arada 5 vakit namaza başlarlar,bazen bırakırlar.Babam sadece sabah ve cuma namazını kılar.Ailece oruç tutarız) Sorum şu ; 7 yaşında okulu ve oyunları dışında hiçbir şey bilmeyen bir çocuk rüyasında peygamberi görüyor ve sonradan öğreniyor ki peygamberi rüyalarda gören insanlar yüzünü görmezlermiş.Bilinçaltı demeyin lütfen bana çünkü o yaşta benim böyle bir uğraşım yoktu.Stv'deki mucizeler gerçek hayatta olmuyor ama bir şekilde bir güç bizlere "Ben varım" diyor.Cevaplarınızı aldıktan sonra birkaç sorum daha olacak. |
7 yaşlarında anlaşılan peygamberin şekli,şemaline aşina imişsin'ki görür görmez hemen tanımışın :madgrin: bıravo! Yada önünde bir künye yazıyordu herhalde o zaman okuman varmıydı 'Tehe Mohomet' diye bir yazımı okudun.! Bak henüz çocukken sana anlatılan yada kulak misafiri olduğun sana çocuk aklıyla çok acayip gelen dolayısıyla zihnine takılmış bir olayın uykunda canlanmasını yaşamışsın düşün peygamber hakkındaki anlatılarda hep yüzünün görülmediği,bunu ancak çok çok nadir şanslı kişilerin görebilecegi anlatılır ve bunun bir ayrıcalıklı olagan üstü bir olay olduğu bilincinize çocukken yerleşmiş anlaşılan.! Unutun gitsin.!!!
|
Alıntı:
Ayrıca, kimse peygamberin şeklini şemalini bilmediği için kullanabilecekleri en mantıklı açıklama olarak sanırım bunu seçmişler. Peygamber denen kişinin eli yüzü ayağı yok mu?Neden görülmeyecekmiş.Elbette ,görünce de, elimizde fotoğrafı olmadığı için, karşılaştıramayacağız ve gördüğümüz kişi gerçekten peygamber mi, değil mi bilemeyeceğiz. Ama yüzünü görmediğimiz de ise peygamber diyeceğiz.Neden? Çünkü, peygamberi rüyalarda gören insanlar yüzünü görmezlermiş Bu kolaya kaçmak değil mi? |
Alıntı:
Siz dini egitiminizi kac yasinda almaya basladiniz? |
Ben paylaşımımda 7 yaşımda olduğumu ve hiçbir etkide kalmadan bilinçaltımda bunlar yokken bu rüyayı gördüğümü yıllar sonra da o açıklamayı duyduğumu söylüyorum.Yukarıda da ailemin inancını belirttim böyle konuları çok fazla konuşan bi aile değiliz.Hiçbir etki altında kalmadan bir rüya görüyorum ve sabah kalktığımda ben peygamberimizi gördüm diyorum.Rüyamda bana ben senin peygamberinim denilmediği halde...
Bu konuya inanmaman normal.Çünkü sen değil ben yaşadım bu olayı. |
Hoşbuldum Neva.Ben herhangi bir dini eğitim almadım.Sadece 15 gün kadar 10 yaşındayken kendi isteğimle gittiğim bir Kuran kursu deneyimim oldu.
|
ben bilinç altı derim , uğraşın olmasada , ailen 5 vakit namaz kılan insanlar olduğuna göre sürekli peygamberin ismini kullanarak bunu hafızana kodlamışlardır . ve rüyada belirsiz birr yüz görmende son derece doğaldır( sonradan öğreniyorum . peygamberi rüyalarda görenler yüzünü görmezlermiş)büyük ihtimalle bu bilginde yanlıştır. az önce bu konuyu sorguladım internetten böyle birşeye rastlamadım . işin özü , sana var olduğunu söyleyen bir güç yok . bunlar zihnine yerleştirilmiş kodların oluşturduğu bir enerjiden ibaret.
|
Alıntı:
|
Ara ara namaz kılan insanlar demiştim.Dikkatlice okumanızı istiyorum yazılanları.Ayrıca Resa biraz düzgün yazarsan sevinirim.Ben senin inançsızlığına saygı duyuyorum ve karşılığını senden de beklerim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bilinçaltı dediğimiz de tam budur zaten. Uğraşarak bir şey sokamazsın oraya. Sen farkında olmadan işler. Zaten inançlı bir aileye sahipmişsin ki bu da zaten peygamber imajının bilinçaltına yerleşmesine yeterlidir. Sorulması gereken soru da her inanırın neden sadece kendi inandığı peygamberi görmesi. Hayır, son peygamber Muhammed değil miydi, asıl din İslam değil mi artık, herkesin onu görmesi gerekmez mi? Umarım açıklayıcı olmuştur. |
Ölüm döşeğindeki inançlı bir insanın yaşadıkları da bilinçaltı mıdır ? Bilinçaltımı oynar bu oyunları onlara ?
rasa bende 24ümü yaşıyorum. |
Alıntı:
Semavi din mensubu olmayan birinin cocugu da, farkli bir tanriyi gordum ruyamda diyebilir. Siz bir kere kisisel olarak bilincaltinizda ne olup (depolanmis halde) olmadigini bilemezsiniz ki!? Ustelik ayrintilara dikkat etmekte ve kaydetmekte cocuklarin ustune yoktur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben bir oltanın parıltısını görür gibi oldum!hiç sevmiyorum oltaları onun için bir refleks oluşuyor bende.! Kimseyi kırmak değil amacım.
|
sorgu aşamasını es geçmişlerdir onda ozaman münker nekir melekleri duymuşsundur belki
|
rasa şahsına hürmeten belirteyim.Amacım sorgulamak,araştırmak...Kutsal bir vazifeyle bulunmuyorum aranızda.İnançsızlığınıza saygılıyım.Daha kaç kere belirteyim ? Oltaya gelmek istemiyorsan güler geçersin cevaplamazsın.Bu kadar basit.Kırmak değil ama inceden inceye dokunduruyosun.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İnançsız olduğumu nerden çıkardın.! Aramızdaki 30 yıllık sürede ben birşeyleri aradım durdum çalmadığım kapı,girmediğim kovuk kalmadı sonunda gerçek dini,inancı dinsizlerde gördüm.!Bunun en degerli kanıtıda Aziz Nesin'dir.Binlerce örnegi varda en çok takdir etdiğim kişilerden.!
|
Pesimist89
Bazı şeylere tam olarak cevap da bulamayabilirsin. Sonuçta 7 yaşına kadar senin ne yaşadığını bilmiyoruz. Bence ona çok takılma...Eğer Tanrı varsa, bu kadar derin şeylerin arkasına saklanmaz.Mesela, ben senin gördüğün rüyayı görmedim.Benim suçum ne? Yani; hayata bak, evrene bak, tarafsız gözle bilimle ilgilen.Tarafsız gözle, kuranı ve hadisleri oku. Tüm bunlardan sonra karar elbette senindir.Tüm yaşamını, 7 yaşında gördüğün rüya temelinde şekillendirme. |
Olimpiyat bu anlattığım bir başlangıçtır ve devamı gelmiştir benim açımdan.Kuran'ı Türkçe olarak okudum ama onu Türkçe olarak okuduğum için hatmetmiş sayılmıyorum mesela bu bana saçma geliyor.İnsan bir şey okurken onu anlamak için okumalı.İnançsızların çoğunun gösterdiği kaynaklar hadisler..Ve ben hadislerin çoğunun doğru olmadığına inanıyorum.Çünkü birbirleriyle çelişiyorlar.Kaldı ki 1400 yıl öncesinden rivayet edilen ağızdan aktarılan bu sözlerin çoğunun uydurma olması kuvvetle muhtemeldir.Kulaktan kulağa diye bir oyun vardı zamanımızda bilirsiniz.En sonda mutlaka alakasız bişey çıkardı ve gülerdik.Olimpiyat arkadaşım benim yazmadığım nice şeyler var daha ve inanıyorum ki sizlerde de olmuştur ama görmek istememişsinizdir.Eminim hepiniz sorguladınız.İnsanlık varolduğundan beri toplum mutlaka bir dini benimsemiştir kendine.Böyle süregelmiştir ve en son İslam dini çıkmıştır ortaya.Peki bu İslam dininden sonra neden herhangi bir din gelmedi?Çünkü,"ben sonuncuyum" dedi demeyin lütfen.Mehdi gelecek dedi aynı zamanda bi açık kapı vardı ama bu açık kapıyı yüzyıllardır kimse açamadı.Hasan Mezarcı örneğini verecek olursanız birçok bilgisiz müslümanın olmasına rağmen onları bile etkilemeyi başaramadı.
|
Savaş bir hiledir!hile yapanların en hayırlısı el ilahdır hiç şüphesiz.!
|
Herkes rüyasında gördüğüne inanması gerektiğini düşünürse bu durumda Noel babaya da inanmalıyız. Ben de küçükken rüyamda Noel babayı görmüştüm. Bana da Hristiyan olan annem ,bunu ancak çok çok nadir şanslı kişilerin görebilecegini söylemişti. Ne yapayım yani inanayım mı şimdi? Noel babaın sakalını gördüm ama gözünü ve ağzını göremedim. Ne olacak şimdi? Ayrıca Noel babanın bacağını, ayağını, kolunu gösterip de ağzını burnunu göstermemesinin hikmeti nedir? Noel babanın bir organı diğerinden daha mı kutsal? Gözü kutsal ise ayağı kutsal değil miymiş? Tepeden tırnağa tüm uzuvlarıyla kutsal olmayan bir insan cahil kişilerin aklını karıştırmaktan başka ne işe yarar? Duyduğumuz her söylentiye inanmalı mıyız?
|
Alıntı:
2.Ben kimseye inan veya inanma diyebilecek bir güç değilim. 3.Peygamberimin resminin olmaması O'nu insanların putlaştıracak derecede sevmelerinden korkması.(ki bazı insanlar bunu yapıyo) 4.Noel babayı cidden benim gördüğüm gibi gördüysen inanırdın.Kaldı ki senin ailen hristiyan da olsa noel babanın onlar için fazla bir önem teşkil ettiğini sanmıyorum. 5.Cahil derken beni kastediyosun sanırım.Canın sağolsun beni tanımayan insanların böyle atıp tutmaları hoşuma gider. |
Gulup gectim.
Forumlari derinlemesine okuyan biri, ateistlerin bu sacmaliklara olacak reaksiyonunu bastan bilir. Son dinmis. Hristiyanlar icin de son din hristiyanlik ve muhammed bir sahtekardir. Oyle olduguna inanmasalar zaten hristiyan degil musluman olurlardi. |
Alıntı:
Mormonlari ve Bahaileri unutmussunuz ama. Bu arada hosgeldiniz. |
Alıntı:
Belki de her Ramazanda TV'de gösterilen eski Çağrı filmine dair ailene sormuştun ne diye peygamberin yüzü gösterilmiyor diye. Yahut evde o mevzuda bir konuşma geçmiştir. Rüyalarda yüzü görünmesinden ziyade filmlerde veya başka türlü resmedilmesinin haram olduğunu öğrenen bir çocuk böyle bir rüya göremez mi? İkinci bir açıklama: Belki de her rüyada gördüğün insanların yüzünü görmüyorsundur. Ya da görmüşsen bile sonradan uyanınca hatırlamıyorsundur. Yahut da peygamberin yüzünü gördüysen bile geçen yıllar içinde hafızan mevzuyu farklı bir hale sokmuştur. İnsan hafızası sandığımız kadar güvenilir değil. Bunu Batılılar psikolojide özellikle de mahkemede tanıklığın güvenilirliği bağlamında inceliyor. |
7 yaşaında bir çocuk pek çok şeyi öğrenmiş durumdadır. Mesela ana ve babasının Müslüman olduğunu bilmesi kendini de onlar gibi düşünmesi az bir şey değildir. Neden Peygamberi görmüş olduğunu sanmaktadır da MUSA veya İSA'yı görmez?
Konu burada gizlidir. Yani görmesi gereken dinsel açıdan ana ve babasının dinindeki peygamberdir. Neden acaba peygamberi gördüğünü söylemiş de gözü ve yüzü olmayan bir hilkat garibesini görmüş olabileceğini düşünmemiştir? Rüyalar düşünceler ve deneyimlerin sonunda bilinçaltında toplananların daha sonra birleştirilerek ortaya çıkmasıdır. Bilinçaltını o yaşlarda bilmemesi bilinçaltının olmadığı manasına gelmez... Bütün bunlardan çıkan sonuç, ana ve babasının etkisiyle Müslümanlık hakkında bilgi almış olması ve kendinin de Müslüman olduğuna inanmış olmasıdır. Yani telkinler sonunda bir dine mensup oluyoruz. Doğuştan bir dine mensup olarak doğmayız... Gerçek budur. Başka sorunuz var mı? |
Alıntı:
Zaten HUD SURESİ 2. ayette muhammed konuştuğunu açıkça belirtmektedir. '' BEN ONDAN GELEN BİR MÜJDECİYİM'' bu kimdir bellidir ki muhammeddir. Yani Muhammed açıkça insanlara kendi sözlerini Allah sözü diye anlatmıştır... |
Konuyu burada okudum ve yıllardır bende merak eder dururum.
Muhammed'in neden tasviri de olsa bir resmi yoktur. İslamda, resmi, portresi neden günah addedilir? "Musa"nın, "İsa"nın resmi var. "Ali"nin, "Hamza"nın "Osman"ın resmi var. "O" dur "O" değildir tartışılır. Ben orjinal fotoğraf demiyorum. Yoksa tarihte böyle bir şahsiyet hiç olmadı mı? Tıpkı Kral Arthur gibi... Ama onun bile bir tasviri, resmi var!!! Koskoca İslam dininin rasulu yahu, bi tane bile olmaz mı???? |
Bütün tasvirler hayalidir !!!!...herkes kendi görmek istediğini görmek istediği gibi tasvir edmiştir .....Ğörmek istemedikleri yalnızca görünce şüpheye düşmekden korkdukları kişiler içindir örnegin TANRI gibi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Eğer Hz. Muhammed'in heykel,resim gibi görsel ya da plastik sanatlar türünden eserleri yapılsaydı durum farklı boyutlara kayabilirdi.İlahlaştıracak insanlar olabilirdi. Zaten putperestlik hakimdi Araplarda.Eski hallerine dönebilirdi insanlar heykel ya da resme taparak. Vizontele de izlemiştim adam askere gitmeden sevgilisine sarılı bir bez verir verirken de : "Sana bir fotoğraf verirdim ama sıkılırsın,bak bak aynı...O yüzden sana yaramın kabuğunu veriyorum candır bu." Anlamak isteyene.... |
Alıntı:
Ayrıca açıklamalarınız ihtimallere dayanıyor. Başkalarının öyle olması benimde öyle olacağım anlamına gelmez. Eğer resmi olsaydı siz ona tapacakmıydınız? Merak ediyorsanız size şu linki yollayayım. Vatikandaki Sistina Şapeli, bildiğiniz kilise yani. http://www.vatican.va/various/cappel..._vr/index.html Tavandaki figürlerin hemen hepsi Tanrı ve Melekleri tasvir eder. Her yıl 100 milyonlarca insanın ziyaret ettiği bir ibadethanede figürlere tapan kimse görülmez. Sanat olduğu bilinir... Asıl ben size başka birşey söyleyeyim. Namaz kılmak için gittiğiniz camilerde putlara secde ettiğinizi ve resmen şirke bulaştığınızı biliyormusunuz? Öğrenmek isterseniz cevap verebilirim. Ama öğrenmek isteyene... |
Eğer resmi olsaydı siz ona tapacakmıydınız? demişsiniz ama ben size yukarıda ; Zaten putperestlik hakimdi Araplarda.Eski hallerine dönebilirdi insanlar heykel ya da resme taparak.Demişim..Ve bu inanç böyle sürüp gidebilirdi.Ve kendisinden sonra olacaklara engel olmak istedi belki de.Şuan da benim evimde de resimler var tapıyor muyum ? Ama önceden insanlar tapıyormuş...
Öğrenmek için buradayım.Seve seve okurum yazdıklarınızı.Özellikle son yazdığınız sorunun yanıtını.. |
Alıntı:
İnsanlar yapmadıkları ve niyetlerini bilmediğiniz bir şeyden dolayı sorumlu tutulamazlar... Kaldı ki; Bakara (158) Şüphesiz, Safa ile Merve Allah'ın (dininin) nişanelerindendir. Onun için her kim hac ve umre niyetiyle Kâ'be'yi ziyaret eder ve onları da tavaf ederse bunda bir günah yoktur. Her kim de gönlünden koparak bir hayır işlerse şüphesiz, Allah onu bilir, karşılığını verir. diyerek, eski putperest adeti olan faaliyetlerin niyete bağlı olarak devam ettirilebileceğini ve bunda da bir günah olmadığı söylenmektedir. Sorunun yanıtına gelince, Camilerde Allah adının yanında, Muhammed, Ebubekir, Osman, Ömer ve Ali ismi olduğu müddetçe müslümanlar bu ikonalara tapmaktadırlar. Put ille de cismani olarak nitelendirilemez. Taşıdığı anlama göre de şekillendirilir. Kaldı ki camilerde yapılan da budur. İsmi anlamlandırmak ve putlaştırmak. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:22 . |