![]() |
Ic Savas Tehlikesi
Bu direnisci halk hareketi ve onlarin topluma polise ulkeye v.s. zarar vermemeleri bir yana; halkin arasina sizmis her turlu provakator eylemleri, mesela AKP ilce binasinin yakilmasi ve bazi yerlerin atese verilmesi.
Bunun yaninda basta diktator ve onun Ankara usagi melih gokcek olmak uzere, halki kiskirtici soylemler, her turlu cumhuriyet kiskirtici soylemler, "Topcu kislasi" "Yavuz Sultan Selim Koprusu" Taksim AKM binasinin yikilacagi soylemi ve buna benzer kiskirtici eylemler, ister istemez akla bir ic savas tehlikesini getiriyor. Yani AKP'nin kendi tarafini kiskirtmakj ve onlari her turlu teror orgut uyeleri ile beslemek ve direnen halkas karsi meydanlara bir karsi guc surmek ustelik her turlu devlet hukumet donanimli ve olanakli. Son bir nokta da Diktatorun bugunden baslayan O.Dogu gezisi. Neden O.Dogu ve gezdigi ulkeler emperyalizmin emri altinda. Diktator buralarda ulkeye halka karsi kullanmak icin orgutlu ve silahli guclerin getirilmesi konusunda andlasma yapabilir. Zaten iktidarin diger kanadinin (A.Gul-cemaat) ve kendilerini bu kanatta gorenlerin diktator karsiti soylemleri iktidarin bu farkini gosteriyor. Su anda diyelim seriat fizikgucu olarak cemaatten bile destek alamayabilir, yalniz ulkede Suriye iktidar karsitlari cirit atiyor, basta O.S.O. hizbullahin belirli bir gucu var. Hattta bu gucler universitelerde karsi guc olduklarini govde gosterisi ile ve Diyarbakir'daki govde gosterisi ile gosterdiler. Buradaki en buyuk sorun, halkin ne bir orgutlu ne de her turlu donanimli bir guc olmamasi. Ulke ve devlet bunyesinde de herhangi bir donanim yardimi alamayacak olmasi. Askere gelince su an polise destek vermiyor, yarin boyle bir sokaga halkin karsisina bir guc olarak cikma kararinda nasil bir tavir alir? Diktator icin ulkesini satan icin halkini karsisinaalan icin ve seriat isteyenler icin zaten halk ve ulke onemli degil. Satan diktator, cikari icin ic savasta cikarir. Boyle bir sokak kapismasi "laik/antilaik, cumhuriyet/anticumhuriyet/" v.s. ne derseniz deyin, ana kutuplasma olacaktir. Ustelik bu savasi fizxiki guc olarak laik v.s. tarafi kaybederse de sadece cumhuriyet degil; ulke elden gidecek ve buyuk bir ihtimalle "laik avina cikacaklardir." Su anda halkin geri cekilmesi bir sorun, devam etmesi bir sorun. Zaten oyle bir sokak kapismasinda dunya da halktan yana olamiyabilir ya da "ben hukumet devlet olarak bu kapismayi onlemeye calisiyorum" denip halka her turlu baski ve saldiri uygulanip dunyanin "gozunun de boyanmasi" saglanabilir. Isteyenler buna komplo diyebilirler, yalniz bunu yasama tehlikesi vardir ve tum yapilanlar ve soylemler de bu yone gitmektedir. Iste bu durumda "persembenin gelisi carsambadan" belli olmali ve halk en azindan kendini koruyacak donanima orgutlenmeye yonelmelidir. Sizleri bu konudaki dusuncesi nedir? |
evrensel kardes sen londradamisin? baska bir gezegendemisin? nedir bu ic savas cigirtkanligi????
|
Alıntı:
Ayrica bu ne yaa, bir satir yanit yaziyor ve birakiyorsun. Sen boyle bir sey dusunmuyorsan, yazimdaki soylenenlere endiselerime kulak verir ve boyle bir tehlike olmadiga beni ikna etmeye calisirsin. O yuzden ya bunu yap, ya da "golge etme baska ihsan istemem." |
Ben Türkiye'nin bölüneceğini/parçalanacağını yıllardır söylüyorum..Bu olayların olacağını da çok iyi biliyordum..Bu saatten sonra da artık geriye dönüş çok zor..Her geçen gün daha da kötüye gideceğiz..
Ab-d Suriye konusunda çuvalladı ve suçluyu Ak-p belledi..Ak-p Mhp ile beraber tezkere çıkardı ama halktan desteği alamayınca Suriye'ye giremediler..Ab-d'de bir işe yaramadığına karar verdiği Ak-p'yi deliğe süpürmeye karar verdi..Bu olayların başbakanın Ab-d gezisi sonrası olması es geçilmemeli..Polis ve başbakan öyle bir tavır almış durumdalar ki;sanki halkın sokağa çıkmasını istiyorlarmış gibi bir durum yarattılar.. Ülke tam bir kaos içerisinde ama ülkeyi 3-4 gün boyunca terkediyor başbakan..Hem de tehditler savurarak..! Taksime de cami yapacağız,Akm'yi de yıkacağız,meydanlardaki çapulculara da hesap soracağız,hatta yandaş medyadan reklamlarını çeken şirketlere bile bunun bedelini ödeteceğiz dedi.. Ben bu olayları tasvip etmiyorum,çünkü bu olayların olmasını bizzat Ak-p ve Ab-d istiyor.. Türk halkı bu istenen karışıklığı elinin tersi ile itmeli ve farklı şekillerde tepkisini göstermelidir.. Ama berecemiyorlar işte..Bu ülkede sadece iktidar destekçileri değil,muhalefet ve destekçileri de cahildir..Bu cahillik bu ülkeyi bölecek.. |
Sence tehlike sadece ulkenin bolunmesi mi?
Ben ulkenin elden gitmesinden de bahsediyorum. Burada sorun kendini (direnen halk olarak) cografyani, devletini ve cumhuriyetini yasayabilmek icin korumak. |
Sn.evrensel-insan;tabi ki her şey olabilir..Neden biliyormusunuz?
Çünkü Türk ordusu diye bir şey yok ortada..! Yıllardır ergenekon yok dedik,derin devlet yok dedik ama bu ülkedeki alıklar bir türlü anlamadı bunu..Şimdi de polisin yaptığı şiddete maruz kalınca askerden medet umuyorlar ama öyle bir şey yok işte.. Sonuçta Nato askeri olsalarda,Mustafa Kemal'in askerleri olarak bu ülkenin bekçileri idiler ama bu askerler yıllardır hapiste yatıyor,kimisi intihar etti,kimisi hapiste öldürüldü,kimileri istifaya zorlandı..! Zamanında bu ülke insanın yediği hurmaların acısı çok pis çıkacak ve çıkıyor da.. Daha bugünleri çok arayacağız bence.. Bu rezil iktidara 11 sene ses çıkarmayıp,bir yerde patlak verirsen,iş işten geçtiğini de anlamazsın işte.. |
Peki ne oneriyorsun?
Sen seriatta yasamak istermisin? Istemiyorsan sadece kendi adina ne dusunuyorsun? |
Alıntı:
|
Buna karsi cikann mi var?
Sen once turkiye'nin 90 beldesinde sokaga cikan milyonlara ne diyorsun? Bu bir halk eylemi mi degil mi? Ya da sen bu eyleme ve halka karsi isen, soyle de bilelim. Ayrica sence benim soyledigim nedir? Bunun alternatifinin seriat oldugunu soyledigimi nerden cikardin? Ben bir ic savas tehlikesinin olabilme olasiligindan bahsediyorum. Sen boyle dusunmuyorsan, acikla izah et bu konudaki dusunce ve bilgini ortaya koy. Ama boyle bir satir "vurur/kacar" gibi degil. Yaz bilgini ve dusunceni bizde okuyalim, ona gore yanit verelim. |
1- milyonlar cikmadi
2-halk protestosu... sen eglemi ayaklama gibi goruyorsun 3-ic savas soylemine gerek yok... sorunumuzun en buyugu bence rte nin 18 martta yasadigi buyuk travmayi unutamamasidir.. ve sucu askerden sonra medya ve chpde buluyor... ondan bunlari kiskirtma olarak hep goruyor.. askeri ( biraz da dogru olarak) ve medyayi ( burada sorun var ama daha onccede ayni seyi yapti ) sindirmeyi basardi..... pkk da askerden nefret ettigi icin onla da ortak paydada bulustu... simdi chp ve secmenini dusman goruyor ve onla ( bizle) anlasma niyetinde degil... arada canimizi acitmaktan da zevk aliyor ( belki de bunu hakkettik) bu bir gecis donemi bizler ve onun gibiler icin... biraz sabir gerek.. eminmki iki taraftada akliselim insanlar var... devam edecegim..... |
basbakanin ve asil kendi cevresinin ( burada mit ve disisleri bakani en temel olanlar) arada bu bizleri kasimayi seviyor ... ozellikle de kendi tabani biraz tedirginken... adam bizlerin ve daha dogrusu tum turkiye halklarinin ruhunu oldukca iyi biliyor ve oynuyor... aninda gundem yaratiyor... bunlar hep zaman kazanma derdi...
simdi sorun sanki rte de gibi anlattim ama asil sorun bizde... kolay manipule ediliyoruz... cok duygu ve gecmis yuku olan bir toplumuz... asil sorun burada... eskiden asker falan oynardi simdi bunlar... bilmem anlatabiliyor muyum.... simdi cozumun ne diyeceksin... is guc arasinda onu da yazacagim |
temel cozumum zaman... ve sabir... herseyi cabuk yasayinca hemen geriye donus de kolay oluyor. hele hafizamiz da kisa oldugundan, anlik algilarimizi dogruymus gibi farzettigimizden hizliymis gibi gorunen degisimin aslinda degisim olmadigini goruyoruz...
ama bunun yaninda baska ama cok yavas ilerleyen bir degisim de var... ben buna guveniyorum... turkiye hicbir zaman seriata donmez... cunku iyi kotu bu yerlesmeye basladi... kurt meselesinde hizli degisim oldu gibi gorunse de aslinda burada da yavas bir olusum var... ayni sey din konusunda... bizler tanri kavraminin sacmaligini ( dinlerin anlattigi tanri allah vs kavramlari yani) biliyoruz... ama inaniyorum ki bu da tum dunyada yavas bir sekilde farkediliyor.. biz de de var ..oluyor.. laik diye diretilen asker bazli dinsizlik pompalamasi geri tepti.. ve birakalim bunun tepkisi ve kizginligi bir ciksin.. sonra daha kolay konusabiliriz.. cunku simdi konusamiuoruz ki... neyse... bilmem anlatabildim mi.? |
Alıntı:
80'lerle gelmeye baslayan 90'larla iyice orgutlenen 2000'lerle de iktidara gelen 13 yildir da iktidarda olan ve bugune kadar gosterilen sabir yetersiz mi? 2023'u mu bekleyelim. Yani yeni yetisen "kindar/dindar" nesilin genc olmasini mi bekliyelim. Sabir derken neye sabredilecek? |
sevgili dostum.. senin de yasin ben kadar var galiba... neleri gorduk yasadik... hepsinin sucu bu iktidar mi???
tek cozum sabir inan bana.... zaman ve sabir |
Alıntı:
Ben halkimin hareketine destek vermeyecegim de, ne yapacagim? Onlarin bu direnisini "sabredin" diye geri cekmeye mi calisacagim? Yoksa "bu cikis bir yere varmaz" diye pasifize mi edecegim? Eylem bir harekettir ve oncesi sonrasiyoktur, ya verirsin destegini ya da vermezsin. Ikisinin ortasi olmaz. Ya pasifsin ya aktif Ya olumlusun ya da olumsuz. Su an zaten pasifize etmek isteyen ve olumsuz gostermeye calisan diktator ve etrafi. Ne o yani onlardan yana mi olacagim? Benim kafam cok sakin ve bu olay ile ilgili hem kendimi sorguluyor, hem olanlari gozlemliyor, hem sorguluyor hem de sartlarim olanaklarim el verdigince destek veriyorum. Sen ne yapiyorsun? "Ya sabir" mi cekiyorsun? |
sen karsi tarafla empati kurmuyorsun... suc onda diye kestirip atiyorsun... uzlasma aramiyorsun
|
Alıntı:
Aciklar misin? |
kimse kimseyi dinlemezse vur kir seslerinden baska birsey olmaz.... sorunun bir parcasi da polis...
|
Alıntı:
Buyur bir oku istersen. |
Alıntı:
Hemen örnek size; Fazıl Say'a ''hangi kerhanede doğdun'' diyen bir Akp vekili.. Bu milletin büyük bölümü bizlere o.çocuğu olarak bakıyor ve bizlerde meydanlarda bu insanlar ile hak/hukuk için mi mücadele edeceğiz? Bu çelişkinin farkındamısınız? Benim bu ülkede konuşmaya bile hakkım yoksa;ne diye meydanlarda hayatımı riske atıyım? Bir dinsizin meydanlarda olmasını anlamıyorum.. Bende sözde Kemalistim ama salak değilim..Polisin ''gelme canını yakarım'' demesine rağmen,meydanlara inmem..! Akp yıkıldı diyelim,ya sonra? Akp'yi zorla yıkarsan,Akp seçmeni yeni bir parti kurmayacak mı? Akp'ye oy veren milyonlar Mhp'ye veya Chp'ye mi oy verecek? |
Alıntı:
"Pireyi deve yapmak/dereyi gormeden pacalari sivamak" asildeve geldiginde ve dere gorundugunde ne yapacagini bilmemektir. Bugun bir suru akil sosyalist ust yapi devrimini "komunizm geldi" diye degerlendirmis ve henuz gelmemis olan komunizmi ve ustelik oturmamis olan sosyalizmi de mucadelesinden silmistir. Bugun bir sivil hareketi fasizm diye degerlendirmek, yarin gercegi geldiginde oturup sasakalmaktir. Iste bugun "zaten seriat geldi" diye dusunmek te, seriat gercekten geldiginde afallamaktir. Ustelik gercek seriatin gelmemesi mucadelesini de pasifize etmek ve kendini de teslim etmektir. O yuzden bugun seriat yoktur, ama yarin geldiginde bugun buldugun "rahatligi" bile bulamayacaksin, yasam ve iliskilerin cehenneme donecek ve is isten de gecmis olacak. Ayni Iran ornegi gibi. Diktatorun hedefi Cumhuriyetin 100. yili ve ogun onun yetistirdigi "kindar/dindar nesil" 23 yasinda olacak ve sokaklari da sistemi de seriat icin gerekeni de hazirlamis ve getirmek icin dugmeye basmis olacak. "Yilani ancak basini kesersen oldurursun" cunku baska neresine zarar verirsen ver, yasamaya vesokmaya devam eder. |
Nolan, kotumserligini paylasiyorum. uzun yillardir bu gerceklerin icinde yasamis biri olarak, cozum yolunu goremiyorum. Uyar;in dedigi gibi, "zaman ve sabir" demek geliyor icimden ama, sabirla zamani beklememe ragmen, ulkemiz ne laik olabildi ne de demokrat. AKP' ye baslarda belki demokrasi getirir diye oy veren ozgurluk heveslilerinin de, Tayyip'in son secimlerden sonraki davranislarina saskinlikla bakmaktalar. Askeri rejimden siyrilip, islami rejime kaymak, eminim buyuk cogunlugun da tasvip etmedigi bir durum. Umarim bu son olaylar, ulkemize hakiki demokrasi ve insan haklarinin yerlesmesine neden olur.
|
Sn.evrensel-insan;yılanın başı Akp'mi sizce?
Bu mudur yani sizin çıkarımınız? Yapmayın ya,kurban oluyum siz bari yapmayın.. Her tarafımız Abd üssü olmuş durumda ama yılanın başı Akp öyle mi? Eğer halk cam/çerceve indirmek istiyorsa,Abd büyükelçiliğini hedef alsın,Akp ilçe binasını değil..! Bu ülkede 11 senedir Abd bayrağı yakılmadı..Neden acaba? Günlerdir meydanlarda kimse Abd'den söz etmedi.Neden acaba? Yılanın başını karıştırıyormuyuz acaba? Ne dersiniz? |
yaw su "iran korkusunu" da bir asabilsen....
|
Alıntı:
Eyleme destek veren zaten korkuyu yendigi icin verir. Vermeyen ise bir degerlendirsin korkusunun ne oldugunu. Biz kustan korksak dari ekmeyiz. Insanlik gorevi korkudan daha ustundur. Bu gorev ancak korku yenilirse yerine gelir. Su anki halk direniscileri ve onlarin her turlu destekcileri gibi. |
Alıntı:
Bu suna benzer. Teroru yok etmek icin terorist oldurmek yetmez, terorizm ile mucadele gerekir. Cunku teroru teroriste uygulatan terorizmdir. Kisiler vucutlari ile yasar, ama zihinleri ile hareket eder. Aciklamistim. Bugunlere 1980'ler ile bir kac koldan gelindi. Teror kolu, kurtculuk kolu ve din kolu. Iste bugun gelinen nokta bu uc kolu ayni merkezde birlestirmedir. Tabiki burada ABD'nin cikari ve yonlendirimi vardir, ama halkin cikari yoktur. |
Ic savas cikmaz evrensel insan..
Alıntı:
Sevgili Vartor, Sabirla ancak yaratici beklenir. Herhangi bir tanriya havale edip beklersin yani. Halklar kendi yaraticilarini da yaratabilirler, yaraticinin kendisi de olabilirler. |
Alıntı:
Neden sence boyle bir olanak yok, aciklar misin? Soyle dusun bir ic savas kimin isine yarar? |
Alıntı:
Siz meydanlarda kişileri/kurumları yıkacağınızı sanarsanız,bunun adı cehaletten başka bir şey değildir.. Hadi hepimiz toplanıp Kahrolsun İslam,lanet olsun müslümanlara diye feryat edelim..Olur mu? Olmaz.. Çünkü deli değiliz biz.. Polis gaz bombası sıkıyor,plastik mermi atıyor,tazyikli su sıkıyor,arabalarını üzerimize sürüyor,coplarla geliyor üzerimize ama bizim elimizde hiç bir şey yok,arkamızda da..! Bu çılgınlıktan vazgeçmek lazım.. Mücadeleyi demokratik yollardan yapmak zorundalar,yoksa bu ülkeyi mahvedebilirler.. Başbakan az öne okuduğum habere göre polislere ''eğer başbakanlık binasına yaklaşan olursa vurun'' diye talimat vermiş..Haberiniz olsun..! Buyrun; http://www.muhalifgazete.com/70254-T...-verilecek.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu surecin basi Suriye sinirinin acilmasiyla basladi, buna dikkat cek. |
Basbakanin Fas a gitmeden reuters muhabirine verdigi cevap acik ve net Yüzde 50 yi zor tutuyorum evde sokaga salarim ben kralim padisahim osmanli sultaniyim kullarimi salarsam sokaga görürsünüz.
EVLERİNDE ZOR TUTTUĞUMUZ YÜZDE 50 VAR" Reuters muhabirinin sorusuna kızan Erdoğan şunları söyledi; "Sokaklarda eylemlere katılanları toplum olarak adlandıramazsınız. Toplumun bir kısmı derseniz anlarım ancak toplumun tamamı değil. Şu an bizim evlerinde tuttuğumuz yüzde 50'lik bir kesim var. Onları evlerinde zor tutuyoruz. Sen ne diyorsun?" Ben Hayatimda kusra bakmayin böyle EDIT basbakan böyle cahil böyle EDIT böyle kindar EDIT görmedim EDIT simdi dininden baslayacam töbe töbe mezhepci EDIT allahi ugruna milleti birbirine kirdiricak nasil olsa kirdirsa ne olur onun icin savasanlar cennete gider akp ye karsi olanlar cehenneme cihadci EDIT.. facebook da bunlarin yandas sitelerinde atatrkce laiklere inanilmaz tehdit inanilmaz küfürler var birisi ortaya kivilcim atsa ülke birbirine giricek en cokta isteyen ülkenin basbakani EDIT ilk karisiklikta atlarim gelirim almanyadan ailem sia bu EDIT ilk hedef onlari gösterir |
Alıntı:
|
Alıntı:
Baksana O.Dogu'ya K.Afrikaya, SSCB ve yugoslavya'nin parcalanisina, Afganistan'a iste bu beslenmeden kendi payina bir sey cikarmaya calisan da diktator otokrasidir. Ic savas olursa vicdani mi sizliyacak, vicdani var mi? Onca musluman oldu, sessiz kaldi, musluman mi? Aci olan diktatorlerin ne bir belirli inanci ne de ideolojisi olur, tek olan diktasi ve onunde boyun egmeyenin de bertarafidir. Benim acikca hala tek umudum, su an onun iktidar rakibi olan cemaat ve sagduyulu muslumanlar ve inanirlar, askerden bile emin degilim. Diktatorler doymazlar diktalari yerine gelmedi mi de sinirlenirler. Dolayisiyle konu ideoloji de degildir. Sadece diktasina boyun egilmesi ve biat edilmesidir. 31 Mart oncesi buna direnecek bir gucun olabilecegini de dusunmuyordum. Ama gordum ki halk direnise gecti. Diktator geri adim atmaz. Diktator sadece diktasini artirir ve karsi olana da acimaz. Tarihe bir bak diktatorler neler yapmis? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Birincisi halk sokakta oldugu icin biz bu konuda paylasim yapiyoruz. Ikincisi kimse kimsenin inancindan ideolojisinden etik degerlerinden ve etnik kokeninden dolayi biri birine dusmanlik duymuyor, aksine; halk olarak sokakta birlersiyor. Sana az once namaz ornegini verdim. Peki sence halkin direnci demokratik degil mi?, ya ne? Demokrastik yolla yapmayan diktator ve usaklari, halk degil. Eee ne olacak? "Korkunun ecele faydasi var mi?" zaten bunca yildir yapilan bu degilmi? Korkutmak, yildirmak, susturmak, sindirmek, boyun egdirmek, biat ettirmek v.s. Peki ne oldu? Halk "hayir" dedi ve sokakta. |
Alıntı:
Evrensel, emperyalist'in de yularini tutan birileri var. Basibos degiller yani. Bir bakarsin sabah uyanirlar, Wall Street cokmus, bir yagma baslarsa emperyalist memperyalist kalmaz ortada...Turkiye'deki yayilma gibi tum dunyaya yayilir. Son yillarda Black Kartellerin ne denli guclendirildigini gormuyor musun? Yesillik olsun diye mi bu? Tuketim ulkelerinin siyasi olarak dezavantajidir bu. Siyasi dengelere bak diyorum sana... Iyi ya iste! Gercek diktatorluk biraz da baslari ayak, ayaklari bas yapabilmektir. Bu bir Amerikan Bahari degildi. Yani Misir vs. gibi. Sen bunun uzerine kurmaktasin dusuncelerini. Alıntı:
|
Alıntı:
Birakin bu ayaklari. Dünya o kadar basit degil. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:18 . |