Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Servis Şartları & Site Duyuruları (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3201)

03-12-2006 01:52

Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı

Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı olsun mu?

Bu site dinlerden özgürlüğün sesi olduğunu iddia eden bir site. Non-teist insanların görüşlerini temsil etmeye çalışıyor.

Peki üyelerimiz arasında olan disiplin sorunlarında non-teist üyelere az da olsa teistlerden fazla tolerans gösterilmesini ister misiniz? Yoksa hiç bir ayrım yapılmaksızın mı değerlendirme yapılsın?

walla 03-12-2006 01:57

Re: Dinsel inancı olmayan üyelerimizin disiplin ayrıcalığı

Ben bir kere Muhammed dini kendi uydurmuştur diyorum adamlar çıldırıyor, hakaretler yağdırıyor. Onlar bu sözden ne kadar gıcık kapıyorlarsa ben her gün günde 5 kere allah büyüktür ve muhammet onun elçisidir diye bağırmalarına gıcık oluyor ve katlanmak zorunda kalıyorum. bumu adalet. benim ödediğim vergi ile imammın maaşı ödeniyor bumu adalet. okuldan önce cami yapılıyor mahallelele bumu adalet...

tmehmet_kk 03-12-2006 01:58

selamlar
sevgili cem bunu sormanı bile sana yakıştıramadım.Böyle bir adelet sistemi olurmu ateistlere tolere bir yaklaşım deistlere daha az tolereli müslümanlara en ufak müsamaha yok.Bumu olacak adalet anlayışınız.Walla ve abilerini de disiplin kuruluna koyun tüm müslümanları atsınlar siteden sizde kendiniz çalar kendiniz oynarsınız artık.

maddeoz 03-12-2006 02:12

Bence kesinlikle olmalı.
Mesela bu uzun kopyala- yapıştır kuralının uygulamasında, dine inanmayan, din kurumunun gereksiz, hatta zararlı bir kurum olduğunu düşünen biri olarak benim için, Harun Yahya zırvalamasının bağlatısının verilmesi yerine kopyala-yapıştırla foruma eklenmesiyle, atıyorum Tübitak'ın yayınladığı bir yazının foruma olduğu gibi eklenmesi aynı anlama gelmemektedir.
Bu kuralın, her iki bakış açısına da eşit olarak uygulanmasına karşıyım. Burda bir dinsiz sitesi sözkonusu. Harun Yahya'nın zırvalarını bahsedenlere karşı çıktığızda, bir kavga olduğunda site yönetimi bize daha yakın durmalıdır (Bu bile zaten fazlasıyla büyük bir demokrasi örneği, çünkü islami siteler bırakın azıcık taraf olmayı, dini eleştirileri anında banlıyorlar).
Bence herşeyin gibi demokrasinin de bir sınırı olmalı. Çünkü hiç bir sistem kendi kendini yıkacak kadar özgrlükçü bir ortam sağlayamaz, bu kendi varlığının devamına terstir ki, bu olursa, kendisi de olmaz.
Saygılar.

Birisi 03-12-2006 02:28

Ben bir teist değilim ama sitede teist olmayanlara ayrıcalık yapılması herhangi bir inançlı-inançsız tartışmasında inançsız kesime koz olarak sunulabilir ve sitenin objektif ve tutarlı yapısını zedeler...

03-12-2006 02:34

Sevgili Cem;
Şu ana kadar yönetim kurulunun yaptığı uygulamalarda,sitemizin çizgisi her ne kadar dinlerden özgürlük olsa da,adalet konusunda üyeler arasında pek ayrım olmamıştı.

Bu saatten sonra,ben kendi adıma buradaki geçirdiğim yaklaşık 10 aydan sonra,sitemizde bulunan dinlerden özgürlüğü savunan arkadaşlarımızın;bu çizgilerini korurken,sitedeki diğer üye arkadaşlarla disiplin konusunda ayrı tutulmak gibi bir olguyu isteyeceklerine, benimseyebileceklerine pek ihtimal veremiyorum.

Site yönetim kurulu son zamanlarda bireysellikten kurumlaşmaya harika adımlar atmış ve bunu daha da pekiştirecekleri sinyallerini vermiştir.
Her ne kadar dinlerden özgürlüğü savunan çizgideki bir sitenin yönetim kurulu olsa da,sonuçta yönetim kurulu bu siteyi oluşturan tüm katılımcıların yönetim kuruludur.

Site katılımcısı olan arkadaşlarımızın buradaki yapacakları önerileri,alıp yönetim kurulunda görüşerek tüm siteyi kucaklayacak olan nihai kararı yine yönetim kurulu verecektir.

Ancak çizgi ne olursa olsun ADALET tüm herkesi ortak kucaklaması gereken bir kavramdır.

Dolayısı ile benimde üyesi olduğum sitemizin; katılımcısı,dinlerden özgürlüğü savunan arkadaşlarımızın,kendilerine ayrıcalık sağlayacak ama adaleti yıpratacak bir karara imza atacaklarına inanmıyorum.

Sevgilerimle

ozgur_beyin 03-12-2006 02:38

sevgili *Cem.
* * * * bana göre site herkese aynı uzaklıkta veya aynı yakınlıkta durmalıdır.disiplin , genellikle daha çok dini bilgisi zayıf, ordan burdan kapma bilgi kırıntılarıyla ahkam kesen, ifade kabiliyeti son derece zayıf
üyeler üzerinde yoğunlaşmalıdır.
* * * *Birisi : nicli üye bana göre bu duruma en iyi örnektir.
* * * * yazdıkları son derece yüzeysel *şeylerdir. anlama ve anlatma zor-
uğu çekmektedir.
* * * * teknik olarak mümkün mü? bilmiyorum. ağır hakaret içeren kelimeler, eğer mümkünse filtre edilmelidir. buda caydırıcı bir önlem olur kanaatindeyim.
* * * * *

.

pante 03-12-2006 02:45

Bu konu inanç bazında değerlendirilmemeli. Tabi ki hangi inançtan olursa olsun
herkes eşit olmalı.
Ancak inancı ne olursa olsun, inceleme ve araştırmalarıyla, değerli çalışmalarıyla önemli katkılarda bulunan saygın üyeyle, alıntıdan ve laf atmaktan başka tarzı olmayan üye aynı kefeye konmamalı.
Benim yazılarıma birinin girip de " sizin kalbiniz mühürlü, yazdıklarınız yanlış, iyi araştırın, sonunuz cehennem" vs. müdahalelerde bulunmasını istemem. Adamın bir fikri yok, bilgisi yok ama bu tür müdahaleleri marifet sanıyor. Ortada ispatlı, belgeli bir çalışma var. Sen de araştır, incele, o düzeyde cevap ver. Ama hayır, çamur atıp moral bozacak, tahrik edecek.
Böyle bir müdahale de küfür, hakaret yok gözüküyor. Disiplinlik bir durum yok yani. Ama sonraki gelişmelerde o ortam doğuyor karşılıklı diyaloglarla. Bence mod'un görevi ilk laf atmada müdahale etmesidir.

Sonuç olarak, inanç farkından değil ama katkı farkından dolayı bir ayrım olmalıdır.

Birisi 03-12-2006 02:46

Alıntı:

Birisi : nicli üye bana göre bu duruma en iyi örnektir.
* * * *yazdıkları son derece yüzeysel *şeylerdir. anlama ve anlatma zor-
uğu çekmektedir.
daha kaç mesajımı okudunuz ki böyle bir genelleme içine girdiniz anlayabilmiş değilim bir kanı da bulunurken aceleci davranmamak gerekir biraz daha dikkat lüften...

ozgur_beyin 03-12-2006 03:01

birisi. senin yirmi kelimeyi geçen veya içinde bilgi kırıntısı olan hiç bir
yazını görmedim. yanılıyorsam beni tekzib eden,araştırdığın bir konu yaz okuyalım.yazdıkların ,ciklet *kağıdının içindeki mesajlara benziyor.

dilaver 03-12-2006 03:04

üyeler arasında hiç bir fark olmamalı, olması da savunulmamalıi Gönüllü üyelerden oluşan hiç bir özgür platforma ikinci sınıf muamelesi yapılacagını hisseden bir kişi aza olmaz, olmak istemez, yanlışlıkla da bulunsa terk eder.

* * * *Kıdemli üyelik ve Onur üyeligi kavramları koydugunuza göre bu derecelere gelenlerin bir ayrıcalıgı olması gerekir. Bu ayrıcalıgı da koymuşsunuz zaten, yaptırımların yönetim kurulu kararıyla gerçekleşmesi.
Onur üyelerine ayrıca bir ayrıcalık tanımayı düşünürseniz bu mesele de çözülür gider zaten.Mesele dinli,dinsiz üye ayrımı degil onur üyesinin ayrıcalıgı olmalıdır. Buna gerek var mıdır, ne tarzda bir ayrıcalık olabilir. Onur üyesi için böyle bir ayrıcalık onursuzluk da olabilir mi, bu da ayrı bir konu.

* * * Bu mesele üzerinde çok fazla gürültü koparıldı gibime geliyor. Aslında mesaj herhalde bir saatten fazla kalmadı panoda. Önce Frodo bir uyarı yaptı sonra Hiram Usta aynı mesajı **** olarak gönderdi, fakat bunlar çok kısa bir zamanda oldu, ve mesajlar silindi.

* * * Disiplini kim bozuyorsa kuralları kim çigniyorsa kanunlar uygulanmak zorundadır. Ya kanunları yeniden tanımlarsınız ya da herkese eşit olarak uygularsınız. Ancak Cengiz Hanın aile bireyleri arasında uyguladıgı bir kanunu var o da ancak 9 kere (6 da olabilir ) hatadan sonra kellesini alıyor.

* * * saygılarımla

Birisi 03-12-2006 03:06

özgür_beyin eleştiriler önemlidir tabii ki ancak benimle ilgili bu kanı oluşurken kafanda benim yaklaşık 20 postum vardı ve benim yorum tarzıma bağlı olarak bilgi gerektirmeyen bir konuda yorum yapmışım demektir ilk mesajımda belirttiğim gibi aceleye gerek yok :)

03-12-2006 09:50

Sevgili Pante şu şekilde tanımlamış:
"Ancak inancı ne olursa olsun, inceleme ve araştırmalarıyla, değerli çalışmalarıyla önemli katkılarda bulunan saygın üyeyle, alıntıdan ve laf atmaktan başka tarzı olmayan üye aynı kefeye konmamalı."

"Sonuç olarak, inanç farkından değil ama katkı farkından dolayı bir ayrım olmalıdır"
*
diyerek şahsi kanımca sitemizde bulunan çoğunluk arkadaşımızın da düşüncesini dile getirmiş

Bu bakışa güzel bir örneği ise Sevgili Dilaverde şu şekilde:

"Kıdemli üyelik ve Onur üyeligi kavramları koydugunuza göre bu derecelere gelenlerin bir ayrıcalıgı olması gerekir. Bu ayrıcalıgı da koymuşsunuz zaten, yaptırımların yönetim kurulu kararıyla gerçekleşmesi." *

tanımlayıp zaten yönetim kurulunun en son çıkardığı kuralı işaret edip,ama nihai sonuçta ise:

"Disiplini kim bozuyorsa kuralları kim çigniyorsa kanunlar uygulanmak zorundadır. Ya kanunları yeniden tanımlarsınız ya da herkese eşit olarak uygularsınız."
*
deyip yönetim kurulunca konan kuralların uygulanmasında ise kimsenin bu kurallardan muaf olmamasının altını gayet güzel çizmiş.

Onur üyesi veya kıdemli üye (bana göre bazı kıdemli üyeler)olan arkadaşlarımızın siteye yaptığı katkı yadsınamaz ve dolayısı ile onlara uygulanacak yaptırımın yönetim kurulu tarafından karara bağlanması son derece isabetli bir karardı. Ancak bu kararın;onların kurallar karşısında istedikleri gibi hareket etmesi anlamına da gelmediği sanırım açıktır.

Sevgilerimle.

sosyalist18 03-12-2006 11:43

Disiplin konusunda kesinlikle ayricalik olamaz!! Ama herseyden once bu site Taraftir.Turan Dursun'un hayatini kaybetmesine sebeb olan cizgide devam etmelidir.

soro 03-12-2006 12:43

bence, * * * * * (her biz dedigim ben'dir bu yazida)
yazili olarak dindar da,bir dinsiz de hangi kurallara ayri ayri tabi oldugunu bilsin.zaten uygulamada farklilik oluyor haliyle.
bu da normaldir,neticede dinlerden ozgurluk adli bir sitedeyiz,ve de disarida desarj olamayan dinsiz arkadaslarin iclerindeki tum malzemeyi dokmeleri icin en uygun yerlerden biri olabilir burasi.veya *olmaz......
biz muslumanlar fazla beklentiye girmeyelim.ne verirseniz raziyiz.zira sizin siteniz ve de biz misafirlikten ote gidemeyiz.e misafirde umdugunu degil bulduguna razidir.
ayirin bence kurallari da,biz de bilelim haddimizi.rahatsiz olmasin dinsiz uyeler kendi evlerinde.haklaridir.onlar da dinci sitelerde rahatsiz ediliyorlarmis,e kisas hak olduguna gore biz raziyiz,napalim.uygulayin kisasi bize.(sonunda sizi de seriatci ettik iste.kisas yaptiginiza gore...)

zaten bu tip dinsiz siteler de mevcut sanirim internette.bu da onlardan bir olarak kalir ve devam eder.aslinda muslumanlara hic soz hakki da verilmeyebilir.evli evine koylu koyune ne guzel bir deyistir,atalarimiz soylemis...

ama bu sitede bazen de takilip kaliyorum,sanki biraz farkli imis gibi geliyor bana,yani,diger dinsiz sitelerden farkli sanki.daha usturuplu,daha seviyeli,adalet -nisbeten- daha saglanmis.yonetim dindarlara onyargili degil,bir sans veriyor en azindan kendini ifade etsin diye.
ayrica disiplin *ve yaptirim uygulamalari ise,-nisbeten- tam dinsizleri kollayan tarzda degil,biraz adalet kirintilari var.yani ben bile bazen dusunuyorum,site benim olsa idi,bu durumda ben ne yapardim diye,cok da farkli cikmiyo -adalet noktasinda,objektif davranabilme hesabina- sonuclar.
dinsizler lehine tolerans hissedilse bile normal bence.
ama bu yazili hale getirilip,evsahipleri ve misafirler hukuku ayri ayri dizayn edilmeli.ki razi olmayan yaygara yapmasin veya yolcular baska hana gitsin.
...
her halukarda;su anki yonetim kurulu uyelerini ve cem bey'i kutlarim.
beklentinin ustunde adiller,ve anlayisli ve iyi niyetliler,dolayisiyla,burada olmaktan mutlu oldugum gibi,daha az hak ve ozgurlukler altinda dahi burada kalmak ve devam etmek beni gocundurmaz.onlar su anda fikirlerini sonuna dek korurken ve mudafaa ederken bile,bizlerle 2 cift guzel kelam edebilmekte ve sohbet edebilmektedirler,bunu herkeste goremiyoruz maalesef.iste meydanda zaten firsati bulan dokuyor icindekini.

jayjay 03-12-2006 14:11

hiçbir ayrım yapılmadan kararlar alınsın.

sodomo-- 03-12-2006 14:56

Hiçbir ayırım olmasın lütfen. Nasıl olsa sitenin bir çizgisi kalmadı bari böyle olacaksa tam olsun...Hatta Soro, Hiramusta gibi dindar üyelerin de yeni kurulacak disiplin kurulunda yer almasını öneriyorum hem de canı gönülden...

03-12-2006 14:56

Ben bu başlığın niye açıldığını anlamış değilim. Hiç bir arkadaşımın da bu talepte bulunacağını düşünemiyorum. Bu arkadaşımdan böyle bir talebin kimden geldiğini öğrenmek istiyorum.

03-12-2006 15:00

Alıntı:

sodomo--";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 57620)
Hiçbir ayırım olmasın lütfen. Nasıl olsa sitenin bir çizgisi kalmadı bari böyle olacaksa tam olsun...Hatta Soro, Hiramusta gibi dindar üyelerin de yeni kurulacak disiplin kurulunda yer almasını öneriyorum hem de canı gönülden...

Sevgili Sodomo,
Bence yanlış düşünüyorsun. Bu arkadaşlarımız bence yönetim kurulumuzda yer almalı. Ben böyle düşünüyorum.

sodomo-- 03-12-2006 15:31

Tabii Ezkamo hocam yönetim kurulu da olur hem de harika olur geride bi şey kalmasın mazlum edebiyatına fırsat verilmesi gereken ve sitenin çizgisinin netleşmesini de istiyorum. "Tam demokratik" bir çizgi olacaksa bunun gereği de bu zaten, ama adamları karar merkezlerinden dışlayıp sonra da demokratik ve adil bir site görüntüsü vermek için biz kurban seçilirsek o zaman tutarsızlık olur. Benim isteğim bu canı gönülden. Hem demokratik bir yönetim ve bunun gereği olarak alınan "adil" kararlar.
Harika olur harika...Çizgi meselesine gelince bu ahvalde çizgi "şeriatçı-ateist" ittifakının şekillendireceği "demokratik" bir çizgi olacak ve bunun parelelinde de sitenin ön sayfasının değiştirilmesi gerekecek. Hatta "bizim *çizgimiz şu..." türünden yazıların da silinip yerine yeni çizgiyi ortaya koyacak yazıların eklenmesi gerekecek. Bir de site sahipleri TD ismini ve resmini de siteden çıkarırlarsa TD'nin itibarına halel gelmemiş olur ve buraya bu misyonun takipçisi olarak gelen insanlar da kendilerini kandırılmış olarak hissetmezler.

aldostu 03-12-2006 15:56

Sodomo,

bana "Ecevit-Erbakan koalisyonunu" hatırlattın.
1973-74 de olmuştu biliyorsun bu koalisyon.
Bu koalisyon zamanında da Kıbrıs alınmıştı.
MSP'lilerce Erbakan muhteremin zaferi idi bu.

Bakarsın senin bu önerin de tutar sitede.
Ama neresi fethedilir ve işin esas sahibi kim olur ?
Bilemiyorum:)

Aldostu.

sargon 03-12-2006 16:44

Bu başlık açıldığı zaman öylece baktım durdum. Ne diyeceğimi bilemedim. Siteye kurallar koyuyoruz, sonra da bu kurallar karşısında birilerine ayrıcalık tanıyoruz. Hani köleci cumhuriyet Roma gibi. Köleler hariç eşitiz.

Bana asıl garip gelen sanki sorunumuzun böyle birşeymiş gibi görülmesi. Yani sorunun içinde bir bakış açısı var zaten. Birileri böyle birşeyi arzuluyorlarmış gibi. Yazıyı yazan Soro, Mhmmd, Hiramusta, Cemal, Aldostu, Psiko falan olsa anlayacağım. Cem'in yazmasını geripsedim doğrusu.

Şimdi ben sayfalar dolusu İbrahim üzerine yazı yazıyorum, buna dayanarak da İbrahim kafayı yemiş, yobazlığın timsalidir, koşulsuz imanın babasıdır diyorum. Birisi ise hiçbir konuda bir açıklama falan yapmamış bugüne kadar. Kalkıp sizin (yada ateistlerin) içinizdeki iğrençlik dışınıza vuruyor, kin yayıyorsunuz vb. diye hakarete giriyor. Şimdi ikisi aynı şey midir? Birinde birşeye dayanılıyor, bir değerlendirmeye yaslanılıyor, diğerinde ise mesnetsiz saldırı var. Şimdi böyle bir durumdan yola çıkıp da "disiplin ayrıcalığı" denebilir mi bunun adına. Bir kere olayın sunuluşunda sorun var.

03-12-2006 16:54

[quote:6c69abeeca="ezkamo"] Ben bu başlığın niye açıldığını anlamış değilim. Hiç bir arkadaşımın da bu talepte bulunacağını düşünemiyorum. Bu arkadaşımdan böyle bir talebin kimden geldiğini öğrenmek istiyorum.[/quote:6c69abeeca]

Ezkamo, bu görüşü hem de çok net şekilde sen söyledin. Şimdi de hiç bir arkadaşın böyle düşünmeyeceğini söyleyerek çark ediyorsun. Hayretler içinde kaldım doğrusu. Bu başlığı sırf senin anlayışın forumda ne derece hakim öğrenmek için açtım. Aşağıdaki yönetici sayfasında ne yazmışsın:

http://www.turandursun.com/modules.p...=asc&&start=15

Bu bir yönetici sayfası olduğu için haliyle arkadaşlar göremeyecekler ama ben aşağıya aktarayım. İsterseniz screencapture ile ekran resmini de koyabilirim.

[quote:6c69abeeca="ezkamo"]
Her zaman söylediğim bir şey var. Sitemiz dinlerden özgür insanların sitesi. Sitemin çıkarları doğrultusunda hareket etmek benim yöneticilik anlayışım. Bundan hareketle kendi üyemle inançlı bir üyeyi aynı kefeye koyamam. [/quote:6c69abeeca]

Burada ezkamo net şekilde görüşünü belirtmiştir. Şimdi *çark etmesini neye bağlamalı? Üyelerimizin çoğunluğunun bu görüşü paylaşmamasına mı?

03-12-2006 17:28

Sevgili Cem,
İşte ben bunları yazarken amacım da artık bazı şeyleri tartışmanın zamanı gelmiştir. Ben o görüşlerimi halen de savunuyorum. Benim yöneticilik anlayışım buydu. Yadsımıyorum. Üstüne basa basa özellikle yine söylüyorum. Yöneticiliğimde ben tarafım. Dinlerden özgür insanlara tarafım. Sitemin çıkarlarını elbette düşünecektim. Ama bu hiç bir zaman üyemin yanlışını görmemezlikten gelme yanlışına dönüşmemiştir. Bunun en iyi örneğini İstavrit arkadaşımda gösterdim. Banlanan cezalandırılan üyelerimize de her kes şahittir. Önemli olan bu ince ayırımı anlayabilmak ve o doğrultuda hareket etmek. İşte bunu anlayamadın malesef.

Demokratiklik uğruna geldiğimiz noktaya bir bakmalısın. Kalktın bir ezkamo karara muhalefet etti diye yazdın. KC nin de yaptığı açıklamasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bu olayda kınama cezası gündeme gelmedi. Kendi tasarufunu kalktın diğer arkadaşlara da mal ettin. Merwenin de karara muhalefetini biliyordun. Tüm bunlara rağmen kalktın sadece ben muhalefet etmişim gibi lanse ettin. Ayrıca Sparta arkadaşımızın da Ex arkadaşımızn da düşüncelerini açıklamasını bekliyorum.

Ben dedim ki ilk tahrik Hiramdan başlamıştır. Sodomo kendini savunmuştur. Bundan dolayı ikisinin aynı kefede değerlendirilmesi yanlıştır. Bunu niye söylemiyorsun. Siz kalktınız sodomoyu yargıladınız. Kek sözcüğüyle ilk tahrikin sodomodan başladığını. Tüm üyelerden rica ediyorum. Başlığı incelesinler. Kek sözcüğünün tahrikle bir ilgisi var mı diye. Maskara sözcüğüyle ilk tahrik Hiramdan başlamıştır. Sodomo da yanıt vermiştir. Dolayısıyla olayın farklı değerlendirilmesi gerektiğini özellikle istedim. Ama sen ne yaptın?

Şimdi bir haksızlık yaparak saygın bir üyeni demokratik olma uğruna harcamış olmadın mı Cem? Bu mu demokratiklik. İşte ben bunun için karara karşı çıktım. Halen de haklı olduğumu düşünüyorum. Bu yanlış kararın bir üye olarak düzeltilmesini istiyorum.

Bu başlığı açmakla da yanlış yaptığını düşünüyorum. Benim böyle bir isteğim olmamıştır. Yukarda düşüncemi açıkladım. Olayları çarpıtmayalım. Hiç bir üyemizin de böyle düşüneceğini zanetmiyorum. Bu açıklamalarını aynı sodomoya yapılan yöneticilik teklifini gündeme getirmen gibi talihsiz bir açıklama olarak görüyorum.

soro 03-12-2006 18:02

sodomo,
kendi savasina beni alet etme.
"...Hatta Soro, Hiramusta gibi dindar üyelerin de yeni kurulacak disiplin kurulunda yer almasını öneriyorum hem de canı gönülden..."

ne demek bu?
burasi dinlerden ozgurluk sitesi ve ben de dinliyim.
yonetimi guya terse yatirmak mi istiyorsun benim uzerimden.
yonetim bana gerektigi zaman en adil olmayan yontemleri uyguladi merak etme.sevmezler beni.
senin yarinde ben olsaydim daha ilk mesajida gizliden susturulmustum.evvelden oldugu gibi.
kimde de anlamazdi susturuldugumu.evvelden oldugu gibi.

merak etmeyin siteniz yeterince dinsiz.
siteyi elinizden kapip kaciracak halim de yok.
burada konuyu dagitip,sathi genisletme.dinsizleri gaza getirip,yonetimi baski altina almaya calisma.
gidiyorsan git siteden tutan mi var.beni gonderiyordun ya,zamani gelince sen de gitmeyi bil.dunya sultan suleymana kalmamis sana da kalmazdi elbet.

sodomo-- 03-12-2006 19:00

Yok yok kendini hiç yabancı hissetme burada Soro, sonuçta bu site siz şeriatçıların da sitesi. Eşitiz artık. Sana hertürlü yetki ve makamın verilemsini bizzat destekleyeceğim. Ama sana teklif sunulur da reddersen o anda o "mazlum edebiyatı yapmayı bırakmak zorunda kalacaksın bunu bilmiş ol. Hem öyle hem böyle olmaz, değil mi ?

Birde, ben mağduriyetimden kendisine eğlence çıkartanları hafızama kazırım ve hiç unutmam. Her daim taze kalır hafızam da ....

03-12-2006 19:16

Ezkamo,

Merwe, ben kararı yayınladıktan sonra bana "böyle iyi olmuş" dediği için onu da karara katılanlar arasında saydım. Kendisine sorabilirsin teyit için. Ancak bundan evvelki süreçte senin gibi muhalifti karara.

soro 03-12-2006 23:35

sodomo,
"Birde, ben mağduriyetimden kendisine eğlence çıkartanları hafızama kazırım ve hiç unutmam. Her daim taze kalır hafızam da .... "

ilkcaglardan kalma,veya evrimsel surecte insansilardan kalma diyim bu kin adetinden vazgec.
seni seven aldostu bile sana yakistiramaz bunu,biraz daha devam edersen iyice seni taniyacak herkes.ben hep birakiniz yapsinlar birakiniz etsinler ,birakiniz konussunlar taraftariytim ki,insan icinde ve varsa cikarsin.senin kinci,ve nefret sacan goruntun hep gizli kaldiydi ama simdi anlasildi.devam et.bakalim sinkafa ne zaman baslayacan.
ayrica sen hic de eglenceli degilsin.eglence anlayisimda sana yer yok.ayrica magdur edebiyatini da diline dolayan sensin.neren madur senin.noldu sana.sabahtan beri her aklina geleni geldigi gibi ve istedigin kisiye *soyluyorsun iste.
sana olan birsey yok.senle onur duyuyoruz hala ve devaminda..

bak seni sevenleri sasirtma kin ve nefret ve tehditten vazgec.
ama cok da istiyorsan elinden geleni ardina koma.
fakat sunu bil sana muhatap olamayacagim eger daha da seviyeyi dusurursen,yoksay yapacam sana,eger kaliten dusuk olursa bana yapacagin hucumlarda.

mhmd 03-12-2006 23:52

Sn. Cem,

Sitenin adı üzerinde,
İsteyen ya da istemeyenin uğradığında göreceklerini tahmin ettikleri bir site.
Hiçbir kişi, gurup, dernek, parti, ülke v.s. tarafsız değildir.
Taraflı olması da gayet normaldir.

T. D. sitesi de pek tabiidir ki taraflıdır ve öyle de olmalıdır.
Ancak bu taraflılık; verilen cezalarda kendini hissetirir, kayırmacılık, iltimas gibi yakışıksız curümler ile olur ise bu yakışıksız olur bir,

Bu tip denge bozuculuk ile ilerleme olmaz iki,

Bu korumacılık ve kayırıcılık ile diğerlerinden bir farkınız kalmaz üç,

Çok yakın bir gelecekte; sorulan sorulara cevap, atılan laflara karşılık, vermiş olduğunuz sese akis alamazsınız dört.

Cevapsız sorular, karşılıksız laflar, akissiz sesler de renksiz ve zevksizdir.

Bu siteye ilk giriş nedenim budur. Koronun içinde olmaktansa, karşılıklı solo yapmak daha iyidir. Bizim oralarda bir tabir vardır; "Karşılıklı atışma"
diye.
Sodomo'nun keyfini Hiramusta verir, Soro'nun keyfini Liopleurodon.
Sparta'nın keyfi Psikokemoterapi'siz çıkmaz, lakin Psikokemoterapinin varlığını da Sparta ispatlar.

Siz şayet dengeyi bozarsanız bir taraf silikleşip kaybolacak. Karar sizin.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

hiramusta 04-12-2006 00:16

Alıntı:

ezkamo";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 57660)
Ben dedim ki ilk tahrik Hiramdan başlamıştır. Sodomo kendini savunmuştur. Bundan dolayı ikisinin aynı kefede değerlendirilmesi yanlıştır. Bunu niye söylemiyorsun. Siz kalktınız sodomoyu yargıladınız. Kek sözcüğüyle ilk tahrikin sodomodan başladığını. Tüm üyelerden rica ediyorum. Başlığı incelesinler. Kek sözcüğünün tahrikle bir ilgisi var mı diye. Maskara sözcüğüyle ilk tahrik Hiramdan başlamıştır. Sodomo da yanıt vermiştir. Dolayısıyla olayın farklı değerlendirilmesi gerektiğini özellikle istedim. Ama sen ne yaptın?

Ezkamo hocam şimdi kalbimi kırdın.İlk tahrikin benden başladığını söylemen bence yanlı bir ifadedir.Hatırlatmak isterim sevgili hocam,ben bu sitede İslama karşı ortaya atılan iddiaları kendi çağımda yanıtlamaya çalışan birisiyim.Dolayısıyla ben tahrik etmekten ziyade tahrik olunan kişi oluyorum.Benim Sodomo arkadaşımızdan farkım sabırlı oluşumdur.Ben Sodomo gibi birden tepki vermiyorum.Vereceğim tepki uzun vadede içimde birikiyor ve bir noktadan sonra bu taşıyor.Forumu tarayım bu durumu aleni bir şekilde göreceksiniz.Kırıldım hocam... çok kırıldım.

pante 04-12-2006 00:27

Sevgili Hiramusta;
Kırılacak birşey yok. Yönetim Kurulu'nun kararındaki açıklanmaması gereken detaylar
açıklanmak zorunda kalmıştır. Yönetim Kurulu üyelerinin her birinin konuya yönelik görüşleri var. Bu doğrultuda da karar vermişler. Şimdi gelişen durum nedeniyle üyelerden biri bu kararı verme nedenini açıklıyor diye ona kırılamazsın. Farzedelim ki Sodomo'nun hoşuna gitmeyen kararı alan diğer üyelerde açıklamada bulunsalar bu defa Sodomo da onlara mı kırılmalıdır?
Sodomo'nun karara olan tepkisini nasıl hoş karşılamıyorsan, sen de Ezkamo'nun görüşüne saygılı olacak, kırılmayacaksın.
Savunmanı yaparsın o ayrı konu. Ama kırılmak yanlış.

04-12-2006 00:53

Sevgili Hiramusta,
Şimdi ben de senin gibi normal bir üyeyim. Yönetici ezkamo olayı bitti. Düşüncemde de bir değişiklik yok. Halen de doğruyu yaptığıma inanıyorum. Kırılmana gerek yoktu.Sevgiler...

04-12-2006 12:18

[quote="hiramusta";p="57743"]

ben bu sitede İslama karşı ortaya atılan iddiaları kendi çağımda yanıtlamaya çalışan birisiyim.Dolayısıyla ben tahrik etmekten ziyade tahrik olunan kişi oluyorum. /quote]

Sevgili Hiramusta,

Bu sözünüzle nasıl birşey söylediğinizin farkında mısınız? Bu sitede tabii ki İslam'a karşı iddialar ortaya atılacak. Siz bunları tahrik olarak değerlendiriyorsanız, çok ilginç.. Ben de size Sodomo'dan daha ağır ceza verilmesi gerektiğini düşünenlerden idim. Sanırım bu düşüncem daha doğru imiş. Size şunu hatırlatmak isterim , bu sitede dininize yönelik atılan iddiaların hiçbirisini tahrik kapsamına almayın. Sodomo arkadaşımız iddialarından dolayı değil, asabiyetinden dolayı uyarı aldı. Ancak sizin yaptığınız kişisel asabiyeti çok aşan bir olaydı. YK adına değil, kendi adıma söylemem gerekir ki, bir daha bu sitede ortaya atılan iddiaları mazeret olarak göstermeyin.

Eger ki bir uyemiz, peygamberinizin savaşlarını ve cinayetlerini gösterebiliyorsa, belgeleri ile, ona katil diyebilir.

Eger ki bir uyemiz, peygamberinizin çocuk ile ilişkiye girdiğini *gösterebiliyorsa , belgeleri ile, ona pedofili diyebilir.

Eger ki bir uyemiz, peygamberinizin sorunları olduğunu *gösterebiliyorsa , belgeleri ile, ona psikolojik vaka *diyebilir.

Yukarıdaki cümleniz bu sitenin kendisini tahrik olarak gördüğünüzü bana ispatlamış oldu. Lütfen bundan sonraki yazılarınıza ve sözlerinize dikkat edin. Çünkü ben edeceğim.

04-12-2006 12:36

Herkesin dikkatine bir noktayı daha çekip bu konuyu kapatmak istiyorum, kendi açımdan. Düşüncelerimi net olarak anlatmak istiyorum.

Hiramusta, daha önce bir ceza almadığı için ve uzun zaman burada olduğu için asıl cezasına müsamaha gösterilmiştir. Sodomo daha önce birkaç kez uyarıldıgı için o müsamaha ona gösterilmemiştir.

Yalnız artık bu müsamaha olayı kapanmıştır. Bu olayı bu kadar büyütmenin mantığını anlamış değilim. Bu olayı büyüten kişiler belli, konu farklı yönlere çekilmek isteniyor. Bakın arkadaşlar, burası bir site. Sanal ortam yani. Ve burada ne üst ne ast yok !

YK'nın sizden üstünlüğü yok, düşüncelerinize ve onları ifade etme şekline karışmaya da hakkı yok. YK'nın tek bir görevi var, (dikkatinizi çekiyorum, kelime görev, hak değil!) o da mümkün olduğu kadar, seviyeyi yüksek tutmak.

Bir soro ile liop'un konusmalarına mudahale etmiyoruz, cunku onlar birbirleri ile atısarak yazısınca kendileri oluyorlar. Bir sodomo ile hiramusta'ya da şimdiye kadar fazla mudahale etmedik. Belli bir çizgi aşılıncaya kadar.

Hiramusta o çizgiyi aşan kişi idi. Kendisi sonra Sodomo'nun eski yazılarından şikayetçi olunca işin boyutu değişti. Bu yaptığı legal mi? Evet. Etik mi? Bunun cevabı ona kalmış, bence değildi.

Şimdi biz legalite ve etik arasında bir ceza uygun gördük. Her ikisine de uyarı. Bu konunun tartışma yaratması güzel, ancak tartışmanın boyutlarının kişisel kalması, bize birşey kazandıracak yapıda olmaması düşündürücü...

Burası bir FİKİR sitesi. Şunu unutmayalım; hepimiz burada bu fikirleri söylemekte özgürüz. Tek istirhamım var sizden; yargılarınızı dayankasız söylemeyin ve kişisel hakaret etmeyin .

Burada hepimiz biriz, eşitiz. Benim için hepiniz çok değerli ve sevgili dostlarsınız. Ve dostlarımın birbirne kırılması beni çok üzüyor.

Lütfen birbirimize bakalım ve ne gördüğümüzü söyleyelim.

Ben burada fikir paylaşan, hepsiyle tanışmak isteyeceğim dostlarımı görüyorum. Ve onları hep bir arada görmek istiyorum.

Sevgiler

spartacus 04-12-2006 15:05

Hiramusta, sana ricam, konuyla alakasız şeyleri buraya taşımayalım, konu değeri için, başlık hakkında fikriniz var ise belirtin, ama bu konunun üstesinden gelemeyeceği, yada amacı olmayan konulara girmeyelim...

Öncelikle şunu ayıralım.

Disiplin kuralları karşısında ayrımcılık olmaz, insanlar düşüncelerinden yana taraftırlar, bu kabul edilebilir olması gerekende budur, ama kişiler(taraftar) bazında bunun ele alınması doğru olur mu? İşte asıl mesele bence burada. Toplumsal bir alanda kişisel ayrımlar öngörülemez, hiç kimsenin eşit kurallar karşısında ayrıcalığı yoktur, ne adına olursa olsun olamaz. Kurallarımızda varmı illa dine karşı yazacaksın diye bir madde yok. Kurallarda varmı illa dine karşı yazılara cevap verilemez vs diye yok, varmı kurallarda usülünce şu ve şu fikirlerin savunulması kabul edilemez diye bir madde? Peki ne var, kurallar buranın etik anlayışına ters düşmeyecek ve ayrıca aracın kullanımı üzerine teknik konular. Şimdi bunun neresinde bir ayrıcalık olabilir ? Bu aracı hepimiz kullanmıyormuyuz, sabaha kadar akan bir musluğun kullanım dışı kapatılması gerekiyor ise, bu herkesin yapması gereken bir şeydir, aaa dün musluğu A açık bırakmış neyse o bizden dokunmayalım, aaaa bu gün musluğu B açık bırakmış onu cezalandıralım diye bir mantık olurmu? Ceza insana değil, özünde yaptığına verilir, ve görüldüğü gibi *A ve B 2 farklı düşüncedeler ama, musluk açısından hiç bir şey değişmedi! Önemli olan musluğun boşa akmasına engel olmaktır, o halde?

Bu güne kadar hangi dinsiz ben forumda FİKİRLERİMİ(ama fikir, tehdit, propaganda, provake vs değil) söyledim ama sizler bana engel oldunuz dedi. Hangi dinli FİKİRLERİNİ söyledide engel olundu ? İşte etik ve teknik kullanım dışında kriter bu olmalıdır. Bunlardan geriye arzu edilmeyen hakaret, aşırı kişisel hedef almalar, rencide ve töhmet altında bırakma gibi şeyler kalır ki, bunlarda böylesi bir iletişim aracının, bu sitede mahiyetine terstir, musluğu açık bırakmaktır.

Bir gün olsun, fikirlerimi paylaşamıyorum diye bir şikayet gelmiş olsun, 2 senedir bu sitedeyim, en son haziran saldırısından sonra yeni bir nick aldım, eski mailim kilitlendiği içinde eskiyi kullanamıyordum(o zamanlar yönetime mail attım varsa böyle bir mailde birisi silin diye), ama bir kez olsun fikirlerimi söyleyemiyorum şikayetine denk gelmedim? Tüm tartışmalarda şikayet mevzuları A bana bunu dedi, yok ben ona onu dedim, yok ben şuna şöyle dedim vs.... Peki fikirlerinimi paylaşmak için özgür isek, hakaret yerine kişileri rencide edici olmayan cevap hakkımızı kim kısıtlamıştı ki? Bir klavye, bir mouse, bir texbox(başlık), bir texarea(yazı) ve bir buton(gönder). Sorun sitede yada forumlarda yada en önemlisi YÖNETİMDE değil, sorun bizde ve yönetimide kişisel ayrıcalıklarımız için kullanılır kılmışken, iletişim anlayışımızda, hepsi bu. Hepimiz biraz burnumuzun ucundaki çöpe bakacağız. Varmıymış asıl fikirlerin paylaşımında bir engel yada bir ayrıcalık, öyle olsa fikirler paylaşılabilirmiydi?
Ben bir ÜYE olarak disiplin ayrıcalığına hayır diyorum, kurallar etik ve teknik... Önemli olan birileri ile tartışmak değil fikir ve düşüncelerimizi paylaşmayı başarabilmektir, ağıza alınmayacak 3-5 kelime için fikir ve düşüncelerimizi heba etmeyelim.

sodomo-- 04-12-2006 17:56

Disiplin kuralları karşısında ayrımcılık olmaz, insanlar düşüncelerinden yana taraftırlar, bu kabul edilebilir olması gerekende budur, ama kişiler(taraftar) bazında bunun ele alınması doğru olur mu? İşte asıl mesele bence burada. Toplumsal bir alanda kişisel ayrımlar öngörülemez, hiç kimsenin eşit kurallar karşısında ayrıcalığı yoktur, ne adına olursa olsun olamaz (Spartacus)

Kimi ve neyi kastediyorsun Spartacus ? Ayırımcılık isteyen mi oldu ? "Eşitsizlik", adalet" *sözcükleri bizim aleyhimize olacak şekilde yorumlandı ve bu noktada adalet isteyen biz olduk. Daha doğrusu bizim suçlamamız "adaletsizlik" üzerine idi. Şimdi soruyorum sana :

Neden adaletsiz bir karar verdin ?

Özellikle adalet diyorum çünkü henüz görüyorum ki eşitlik ve adalet arasındaki ayırımı yapamıyorsun. Kavramları yerine oturtmadan o kavramları istediğin gibi kullanamazsın.

Eşitlik fırsatlar ile ilgilidir, adalet ise karar ile...

Yani herkesin şikayet hakkının olması "eşitlik" ile ilgilidir; ama alınan kararın adam gibi bir karar olması ise adalettir.

Bu anlamda eşitlik yerini bulmuştur zaten çünkü malum kişi "şikayet" hakkını kullanmıştır. Aynı senin gibi benim gibi onunda şikayet hakkı vardır. Peki adalet yerini bulmuş mudur ?

HAYIR

Bunu detayı ile açıkladım.
Daha da ötesi dışarıdan "hukukçu uzman" adıyla birisi bulunmuş ve o kişinin uzmanlık adına söyledikleri ile YK üyelerinin görüşleri etkilenmeye çalışılmıştır. Üstelik bu uzman olan kişinin uzmanlığı bayağı tartışmalıdır çünkü anlaşıldığı kadarıyla bir hukukun temel kavramlarından habersizdir. Zannım odur ki böyle bir hukukçu da yoktur ortada...

Daha da ötesi bu yönetici benim kararı protesto eden yazımdan sonra beni aşağılayıcı bir üslupla eleştirmiş ve buradaki insanların önünde küçük düşürmüştür. Lütfen oku onun bu ibretlik sözlerini:

Sana geçen aylarda yöneticilik teklif edildi ama sanırım rahatça kendini ifade edebilme (!) gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak. Evet, forumlardaki gidişata kendini kaptırıp parlamamak kolay değil anlıyorum ancak bunu sağlamak da şart.

Aynı kişi şikayetçiyi öven ifadelerine de yazısının sonunda yer vermiştir ve özrü kabahatinden büyük bir tavır içinde bulunmuştur.

http://www.turandursun.com/modules.p...=asc&&start=60

Baştan sona önyargı dolu ve şikayetçiden yana olduğu her halinden belli olan bu yorumun sahibi "ADALET veya EŞİTLİK sözcüklerini kullanamaz.
Bu sözcükleri ŞOV malzemesi yapamaz.

Hiç kimse kendisini "ütülü pantolan" gibi göstererek başkasına dolaylı yoldan "buruşuk etek" yaftası yapıştıramaz.

Eşitlik mi istiyorusun Spartacus ? O zaman lütfen gereğini yerine getir ve yönetim kurulu, disiplin kurulu ve onur üyeliği gibi statülere "şeriatçı" arkadaşlarında gelmeini destekle-ki tutarlılık adına doğru hareket etmiş olduğunu görelim. Zaten dedim ya; "eşitlik" fırsatlar ile ilgilidir "karar" ile değil.

Evet Spartacus, aldığın kararada yönetici ile birlikte adaletsizlik ile suçlanıyorsun benim tarafımdan. *Adalet sınavını geçemedin AMA eşitlik sınavını geçmen için önünde bir fırsat var. Lütfen bu yukarıda ifade ettiğim "eşitliğin" gereğini yerine getir ve şeriatçı arkadaşlarında bu tip statüler almasına destek ver...

Benim üzerimden EŞİTLİK şovu yapma Spartacus. Sana yakışmıyor.

Sitenin yeni EŞİT, ADİL ve DEMOKRATİK çizgisini bir an önce görmek istiyorum. Ayrıca bu bağlamda sitenin çizgisinin de "netleşmesini" istiyorum. Bilmek istiyorum Spartacus nedir "çizgisi" sitenin veya çizgisi olacak mı? Eğer çizgisi olmayacaksa (Türknet, Mynet *forumları gibi) *o zaman yazılarıma devam etmem mümkün olmayacak.
Ayrıca hayatını şeriatla mücadeleye adamış bir insan olan Turan Dursun'un isminin de kullanılmasını istemiyorum Spartacus eğer öyle bir çizgi olmayacaksa. Sen de biliyorsun ki Turan Dursun'un ismi ve resmi kimsenin malı değildir hele hele şeriatçılarla kol kola girenler malı hiç değildir.

Evet Spartcus, lütfen o çokca bahsettiğin EŞİTLİĞİN gereğini yerine getir...

Saygılar ve sevgilerle

liopleurodon 04-12-2006 18:28

Dinsel inancı olanların mesajlarındaki hakaretlere tolernas gösterilmesin, bu yeter.

Adam bize beyinsiz, ahlaksız vs. vs. derken hiç umursamaz nedense.. Bu tür mesajları silip atsak, ahanda cevap veremediniz derler. en iyisi, bu mesajların altına, yazılanlara da müsamaha gösterilsin ve bu bariz şekilde duyrulsun...

spartacus 04-12-2006 19:04

Sevgili Sodomo

Yazını mesai çıkışı gördüm, kızım hasta cevap için kafeyede gidemeyeceğim, kopya aldım, bu başlığın üstesinden gelemeyecek konular dediysemde, ama ne yapayım, cevap vermem gerekecek.

Sevgili sodomo düşüncelerimi ifade etmek için hiç bir kişiye ve isime ihtiyacım yok, nicksiz yazabilseydim o bile gereksiz kalırdı, isimler ve kişileri kullanmak bunlar küçük şeylerdir, gereksizdir, siz olmasanızda düşüncelerim böyle olacaktı..

vartor 04-12-2006 19:24

Milleti birbirine dusurmek, patirti yapmak, olgun uyelerimize hic de yakismiyor. Yangina korukle gitmenin kime faydasi olmustur simdiye kadar?

sodomo-- 05-12-2006 01:44

Geçmiş olsun Spartacus. Kızını öp benim için.

Sevgili Vartor

Bi kaç yazım daha olacak ve bi kaç gün daha kalıp gideceğim lakin senin gibi sevdiğim bir dostum nasıl olurda böylesine "ağır ve haksız ifadeler" kullanarak beni eleştirir anlamış değilm.

Milleti birbirine düşürmek
Patırtı yapmak

Bu mudur anladığın bütün bu olup bitenlerden Vartor ?
Keşke bu gereksiz ve haksız yorumunu kendinde saklasaydın.
En azından bir dostunu kendine küstürmüş olmazdın.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:58 .