![]() |
Lafla yürüyen Peynir Gemisi...
Çayırın,çimenin yeşilini
* * * * * * * * * *Denizin tuzunu,yosununu * * * * * * * * * *göğün nemini getirdim. * * * * * * * * * * * * * * * * *Birde selam getirdim sana. * * * * * * * * * * * * * * * * *Sımsıcak kucak dolusu. * * * * * * * * *Merhaba! merhaba güzel insanlar. * * * * *Soro abimin kullandığı kamyon,susurcuk civarında { susurluk değil} Doğan görünümlü bir Şahin'e çarpmış çarpılan aracın içinden çeşitli suçlardan aranan ancak bir türlü ele geçirilemeyen Psiko abi ve yöneticiler çıkmış yöneticiler ''Tam bizde suçluyu yakalamış ceza verecektik''filan deyip durumu kurtarmaya çalışmış susurcuk skandalı patlamıştı. * * * * Yukardaki gelişmelerden sonra bunun bi skandal olduğunu bu nedenle bir hafta yazı yazmayıp bunu protesto edeceğimi söylemiştim.Cem abi '' Yazı yazan yerlerin tutulurda bi daha hiç yazamazsın inşallah'' diye beddua etmiş olmalı ki uzunca bi süre yazı yazamadım,Sitedende ayrı kalmak zorunda kaldım.biliyorum, esasında suç benim ben büyük sözü dinlemedim.Merwe ablam İbraam tatlıses edasıyla ''Allah cezanı verecek'' demişti.verdi de. ceza verme,Adamın başına Ebabil kuşlarını musallat etme gibi konularda ihtisas sahibi Tanrı Merwe ablamın sözlerini ihbar kabul edip,koçanı eline almış,''2,3 ay işsiz kalıp sürüm sürüm sürünsün inşallah''yazılı ceza makbuzunu yürürlüğe koymuştu hemen. * * * * *Artık cezalarım bitti yine site'me ve sizlere kavuştum,nasılda özlemişim yahu,burnumda tüttünüz. bundan sonra alakasız yazılarımı bu topicte yazıcam,uzun süre adını ne koysam diye düşündüm önce ''İncir çekirdeği'' diye düşünmüştüm.Lafla doldurup ''incir çekirdeğinden dolma'' yapmak gelmişti içimden. sonra ''Lafla peynir gemisi yürümez''diyenlere inat.''Lafla yürüyen PEYNİR GEMİSİ'' yapmak fikri hoş geldi bana. Evet lafla yürüyen bi peynir gemisi yaptım ve lafla yürütmeye çalışıcam,ölçüyü kaçırmadan,seviyeyi çokta düşürmeden.Mizaha endeksliycez bu topic'i hayatı pek öyle ciddiye almıycaz,tamamende laylaylom olmuycaz. .................................................. ............................................. * * * * *Allahla,Peygamberle,Kitapla hiç işim olmazdı,aklımın kenar mahallelerinden bile geçmezdi bu konular lakin bi gün bu siteye takıldım ''Dinlerden özgürlük''dediler iyi bizde dinlerden özgür olalım dedim,şimdi Allahla yatıyor,Peygamberle kalkıyorum.anlamadımki nası özgürlükse bu,sabah akşam allah,kitap,peygamber düşünen dinlerden özgür bi insan oldum.Yav Müslümanım *diyen adam benim kadar Kuran okumuyodur,Allahı düşünmüyodur be! kaçtane müslüman benim bildiğim kadar muhammedin hayatını biliyoki! Yav bu nasıl dinlerden özgürlüktür ulemaya döndük be!! * yani bu durumlardan ara ara sıyrılmakta fayda var diye düşünüyorum adamlar jet skilerle fink atıp bizim aldığımız kadar ciddiye almazken islamı,bizler müridi olmayan mürşitlere döndük valla.Ne o!? *Dinlerden Özgürüz.! .................................................. ................................................ * * * * Her neyse,biz yinede Özgürlüğümüzün tadını çıkaralım.Dinin içinde yer etmiş mizahi unsurları hafiften dokundurarak gerçeklerden sapmadan gözler önüne serelim,Dileyen gülsün,dileyen düşünsün,dileyende küplere binip köpürsün.Sonuçta bu bir PEYNİR GEMİSİ ve lafla yürüyor.Yeniden yürek dolusu sevgiler herkese MERHABA. |
Re: Lafla yürüyen PEYNİR GEMİSİ
nefisto,
yavri hosgeldin. yalniz sen yokken cok seyler degisti. artik merwe yok. kc yok.exclusive yok.ezkamo yok.soro (yok gibi) vs vs. yani kamyon carptiginda burada olanlar yok artik.psiko abin de 3 gun yatti cikti,aftan yararlandi. gerci, bendeki kamyon degil,kamyon gorunumlu triporter idi. ve de carptigimiz yerde gul bitti merak etme.herkesin keyfi yerinde. yalniz sen guldurecek ve dusundurecek seylere agirlik ver,o kuplere bindirip kopurten seyler sivilce yapiyo ,stres yapiyo.dikkat et.etraf kamyon dolu!!!!! |
Sevgili Mep, seni tekrar aramizda gormek beni cok sevindirdi. Bu uzun yolculugun sirasinda, merkepinin sapa saglam, kazasiz belasiz tum hasmetiyle karsimizda bulunmasi da cok sevindirici. Farelerin saldirisina ugramadigi muddetce, Peynir Gemisi uzun bir yol katedecege benzer. Tanrilar, yeni gemini korusun.
|
:lol:
|
Sevgili mep; Hoşgeldin,safalar getirdin yine herzamanki gibi harika geldin. Ahmed Ariften "Hasretinden prangalar eskittim" şiirini ezberlettin ya bizlere daha ne diyeyim sana hoşgeldin gülüm *:) |
sevgili dost mep,
yazın için teşekkür ederim. :) * ben de bu siteyle tanışmamdan sona önce eşimden uyarı aldım son günler din üzerine kafan çok meşkul, her fırsatta bi din konusu açıyorsun bundan rahatsızım dedi ve bu rahatsızlığı çevremdeki insanlara da yaşattığımı söyledi. çevreme baktığımda dinle ilgilenen ya para düşkünü çıkarcı yada zavallı sömürülen eğitimsiz bilim ve sanata uzak insanlar.. bunlara bi de ben eklendim dinle ilgilenen.. oysa benim sorunum kendimle beraber çevrem. dayatmalarla rahatsız edilmek istemiyorum. insan sevgisi ve saygısı görmek derdim allah - peyganber sevgilerinden önce bunu başarsınlar |
Soro abim
* Etraf kamyon dolu dikkat et *demişsin * Şoför sen değilsen mesele yok abi ayrıca sivilcelerin biraz artabilir *ama ben seni biliyom sen bana kızmazsın.ewet abi bi çok şey değişmiş daha nedenlerini öğrenemedim. *Vartor abim benim gemiyi tanrıya emanet etmişsin sakata getirdin *beni be abi,evim dediği kabeyi koruyamıyo benim gemiyi nasıl koruycak bakalım. *Sparta abim yüzünden gülücük eksik olmasın her *daim yüzün gülsün. * *Psiko abim Gün gördüm günler gördüm sizi gördüm şad oldum.kaldığım yerden devam abi,hazırlıklıyım olmadığım günleri,ayları telafi edicem. Vys abim *bu site *öyle bi şey işte dinlerden özgürlük diyo adamın kafasını dini bilgilerle dolduruyo,sonunda her birimiz bi din alimi olup gidicez.Turan Dursun'a mı geliyoz Kuran Kursu'na mı belli değil :lol: her keze tekrar sevgiler. |
Ogrenmenin zarari olmaz, O da bir meslek, ilerde ac kalmayiz hic degilse.
|
sevgili mep
* *Sonunda bir dergi çıkarabilirsek şayet, makale yazarları şimdiden köşelerini oluşturmuş gözüküyorlar. * * Sevgili aldostu ile sevgili cemale şimdi sen de katılıyorsun , sevgili psiko ise protestoda herhalde o köşesini *hafifletti bu aralar. * * *Tekrardan hoş geldin diyorum. Protesto gerekli ve lazım gelen bir araçtır, ama mücadelenin yerine ikame edilirse işlevini ve anlamını yitirir. * * *Demokratik kitle örgütlerinin bir özelligi var, sürekli bir arınma ve tazelenme süreci içerisinde olurlar. Şayet dogru bir çizgide iseler bu öncelikle kendini kitleselleşerek belli eder. O arada giden bazı nitelikler bir kan kaybı olarak görülse de aslında yol arkadaşlıgının sona ermesinden başka bir şey degildir bu. Süreç kitleselleşen niceligin daha muazzam bir nitelige gebe oldugunun bir işaretidir ve genellikle de böyle sonuçlanır. * * * *Güzel geçecek günlerimizi espri ve katkılarınla zenginleştirmen dilegiyle * * * * *saygılarımla |
Dilaver abim
*Bir dergi çıkarılması gereklilik bence,bir mücadeleden söz ediliyorsa bu mücadele sesini basında da duyurabilmeli.dilerim bir gün bu istek gerçekleşir ve katkıda bulunabilmek adına üstümüze düşeni yaparız. * Vartor abim ilerde tarikat şeyhi filan olmayı düşünüyon herhalde,bu mesleğin sonu oraya çıkıyo. :wink: |
benim boz eşşekli *mep'im * hoş geldin.
* * gözlerimiz yollarda eşşeğin dağlarda kaldı.sazanlar göç yollarını şaşırdı çorbalarını ateş yakmadan taşırdı, gecikmen bende sabrı taşırdı.eşşeğine *yusuf'umun pardon mep'imin kokusu vardır diye sarıldım. sensiz akşamlarda ''köpek öldürene'' porto şarabı diye sarıldım. tekrar hoşgeldin sevgili mep'im hoşgeldin. |
Yaw uzun zamandır yazı yazamıyom valla acaip yazı yazasım geldi.Her uygarlığın bi yaratılış destanı var,uygar bi insan olarak benim niye bi yaratılış destanım olmasınki diye düşündüm YARATILIŞ DESTANI Yazmaya karar verdim (bu arada soro abi kükürtlü sabun sivilceye iyi geliyomuş bi dene istersen)
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *YARATILIŞ DESTANI * * * Tanrı tüm itirazlara kulaklarını tıkamıştı... Bir taraftanda hayıflanıyor, düşünüyordu kendi kendine.Nasıl olurdu,kendi yarattığı Melekler nasıl karşı çıkarlardı ona * * * Â*-Â*Halifelerimi yaratacağım yeryüzünde. demişti. * * * -Yeryüzünde bozgunculuk yapacak,kan dökecek birinimi yaratacaksın. *demişti melekler ''Nasıl ya!'' * *diyordu kendi kendine. * * * -Ben bozguncumuyum,kan dökücümüyüm ki halifelerim öyle olsun.''Yada çokmu beceriksizim yaratma konusunda, kaş yaparken göz çıkarıcam diye korkuyolar'' çok içerlemiş,içine koskoca bi sıkıntı çökmüştü. * * * -Hem nerden biliyolarki yaratacağım şeyin ne haltlar edeceğini?Hani gaybı sadece ben bilirdim,bu adiler nerden biliyolarki?'' Elini 6 günde yarattığı Dünyaya uzattı bir avuç toprak aldı,sonra derin bir iç çekti Dünya ya bakarak. O günleri hatırladı bir an.. ''OL''demiş ama olmamıştı nasıl paniklemiş heyecanlanmıştı! tekrar tekrar haykırmıştı * * * -OL! OL! OL!... Olmamıştı Dünya ama olsundu sonuçta oturup 6 günde yapmıştı Dünya yı.Önce yeri yapmıştı mum yakıp onun ışığında,karanlıktı henüz gökleri yapmamıştı,güneş bile yoktu daha ortalıkta sonra duman halinde bulunan göğe yönelmiş güneşi gezegenleri filan yapmış ''Yuh be!! karanlıkta uğraştık keşke önce gökleri güneşi filan yapsaydım'' diye hayıflanmıştı,tuhaf bi tanrıydı bazen böyle ters şeyler yapabiliyor kendisi bile anlamıyordu bazen yapıp ettiklerinden. * * * -Hey gidi günler.dedi içinden avucundaki toprağı usulca bırakırken leğenin içine. .................................................. ...................................... * * *Acayip uyuz olmuştu meleklere,bir yandan leğenin içindeki değişken balçığa dönmüş toprağı yoğururken bir yandanda kendisini hayretle izleyen melekleri kesiyordu. Tırsmıştı ''Andolsunki Biliyorum evet!evet! biliyorum ben her şeyi bilirim zaten'' diyordu içinden ''ol diycem olmuycak madara olucaz iyisimi ben bildiğim gibi yapayım *Ademi''... Melekler şaşkındı fısıldaşıyorlardı kendi aralarında ''İyide hocam ya! bizi ateşten dumandan filan yarattı bunu topraktan yaratıyo.yani yoktan bişi yapamıyoki,hadi malzeme kullanmadan bişi yapsında görelim dimi ama''diyordu şeytan.''He valla'' diyordu şeytanı başıyla onaylarken cebrail''Ya bişey diil şimdi yarın öbürgün bana ekşiycek durcak. git şunlara bunu söyle! git şunlara bunu söyle!,Öff ya! rahat dürttü sanki he!. .................................................. .................................. * * Pişmiş topraktan,değişken balçıktan yaratılmıştı adem ve Tanrı ruhundan üflemiş,hızla üflemenin etkisiyle gözleri kararmış tansiyonu yerinden oynamıştı.İçtiği tuzlu ayran bardağını elinden bırakıp Ademi kolundan tutup meleklerin önüne getirmişti. ''Secde edin Adem e'' dedi meleklere.Şaşkınlık dalga dalga yayılmış.dumura uğrayan şeytanın balata sıyrılmıştı''Nasıl ya!'' diye inler gibi bir ses çıkmıştı şeytandan. ''Bizi ateşten,dumandan onu topraktan yarattın biz ondan daha üstünüz hem kıdem farkı var bi kere'' filan gibi bişeyler mırıldanmıştı bayılmadan önce.........İsrafil kolanya ile şeytanın bileklerini ovup *yüzüne üflerken, bir yandanda kendi kendine mırıldanıyordu.'' Dakka 1 gol 1 bu adem hepimizin anasını belliycek ş.e.r.e.f.s.i.z.i.m'' .................................................. ............................................ * *Kabus dolu günler başlamıştı Tanrı katında,Tanrı Ademe bilmediği isimleri kelimeleri öğretiyor tüm zamanını Ademin eğitimi için harcıyordu.ilk,orta ve lise eğitimini bu şekilde tamamlayan Adem.zaman zaman tanrı tarafından meleklerle birlikte sınava tabi tutuluyor. bilgi birikim ve kültür bakımından meleklere fark atıyor.parlak öğrenci kişiliği ile göz kamaştırıyordu.daha dün bir avuç toprakken bu gün bilgisiyle melekleri cahillik kompleksine sokuyordu. Ama iblis.. gözü çıkasıca İblis Nuh diyor peygamber demiyor,bırakın Ademe secde etmeyi Ademin bilgisinin bile karşısında saygı duyup eğilmiyordu.....eğitim dönemi bitmiş yoğun sınav maratonu sona ermişti. .................................................. ............................................. * *Elindeki satırı meleklerin dehşet dolu bakışları altında Ademin sırtına indirmişti tanrı.büyük bir çatırtıyla kaburga kemiğini kopartmış yontacağı taş kütleyi inceleyen heykeltraş edasıyla elindeki kaburga kemiğini incelliyordu........... bu arada ayık olan melekler bayılan meleklere ilk müdaheleyi yapıyorlardı............ ''İşte'' dedi *Tanrı haykırarak''Yıldızların yerlerine yemin ederimki ,bilirseniz bu büyük bir yemindir'' . Sonra bi an düşündü ota,mota herşeye yemin ediyodu hiç başı bile ağrımıyodu ''ne güzel'' dedi içinden sonra devam etti haykırarak konuşmasına. *''Ademe eş olarak Havvayı da bu kemikten yapacağım'' . Hayattan zevk almak gibi bir gayesi kalmayan, Tüm yaşama zevkini kaybeden şeytan, yine söyleniyordu kendi kendine. ''Niye ya? niye! ikisini birden *yaratmadında ortalığı mezbahaya çevirdin ühü! ühü! dengem bozuldu abi ya! biri durdursun şunu ya!.'' .................................................. ........................................... *'' Elmayı yemiş he? vay be! '' diyordu yüce Tanrı kendi kendine .Hayal kırıklığı yüreğini burkmuştu,kendini Brütüs tarafından sırtından bıçaklanmış Neron gibi hissetmiş.sonraysa onun Neron değil Sezar olduğunu geçte olsa anımsamıştı.''Hayır hayır biliyorum Ekmek çarpsınki biliyorum''diyordu'' *Şeytan ayarttı, o cadı da elmayı Ademe yedirdi Tabi ayıp yerleride birbirine göründü, ama olsun, ben *onları yeryüzünde halifem olsunlar diye yaratmıştım zaten...!! ''birden şaşırdı ''Allah Allah hakkat ben onları yer yüzünde halifem olsunlar diye yaratmıştım iyide niye cennete koydumki o zaman'' hem birini erkek birini dişi yapmıştı ayıp yerleri birbirlerine gözükmiyecek olsaydı niye birini dişi birini erkek yapmıştı ki ikisinide aynı cins yada cinsiyetsizde yapabilirdi....''yine paniklemişti biliyordu.. çünkü o herşeyi bilirdi.yine yanlış bişeyler yapmıştı ve melekler uyanırsa onu tefe koyarlardı ''İblis''dedi öfkeyle''Evet evet İblistende kurtulmam lazım, herşeye maydanoz oluyor''............Karar verilmiş sürgün onaylanmış Şeytan,Adem ve Havva dan oluşan kafile Dünya *ya doğru yola çıkmıştı. Kafileyi uğurlayıp arkalarından Kova ve Sürahilerle *su döken melekler suskundu suskunluğu İsrafilin acı dolu sorusu bozmuştu. '' İyide bunlar aşağıda nasıl ürüyecekler yav?hadi Ademle Havva tamam bunların çocukları nasıl ürüyecek.Ensestmi olucak abi,kusucam ya böğğhğ! '' .................................................. ............................................... * Tanrı bitkin bir halde yine leğeni başında harıl harıl bişeyler yoğurmaktadır.Halis kullarına,kendisine iman eden Ademoğullarına vaad etmiştir ve yerine getirecektir.milyarlarca göğsü yeni tomurcuklanmış,saklı yumurta gibi beyaz huriler yapmak zorundadır. Zaman kısıtlıdır ve kıyamete kadar yetiştirmelidir.Bir yandanda ayağının altındaki körükle Cehennemi körüklemektedir. Kapıya vurulmasıyla irkilmişti birden,anlından boncuk boncuk süzülen terleri koluyla silerken''Kim o'' diye seslendi. yeni tomurcuklanmış göğüs kıvamını tutturmaya çalıştığı huriyi elinden bıraktı *ve doğruldu hafifçe çömeldiği yerden. * * Binlerce peygambere vahiy götüre götüre posta güvercinine dönen Cebrailin takat kalmamış,bitkin sesi duyuldu.''Muhammed diye biri gelmiş sizi görmek istiyo!!''... ''Hah! geldimi''dedi kapıyı açarken...Muhammedi tepeden tırnağa şöyle bi süzmüştü''Habibim''dedi ''şimdi aşşa iniyosun size 50 vakit namaz emrediyorum,günde elli vakit namaz kılıyosunuz tamammı''Ulu yaratıcının karşısına çıkmanın heyecanıyla yaprak gibi titreyen Muhammed''Allahım sana çok şükür''mırıltılarıyla huzurdan ayrılırken.Cebrail,İsrafil,Mikail kafa kafaya vermiş elli vakit namazın toplamda kaç saat süreceğini,vakitlerinin nasıl hesaplanması gerektiğini düşünüp bu hesap hatasının nasıl düzeltilebileceği konusunda fikir teatisinde bulunuyorlardı.alt katta Musayla karşılaşan Muhammet onun uyarısıyla tekrar yukarı çıkıp elli vakite itiraz etmiş.alt kata ine çıka ve sıkı bi pazarlıkla 5 vakitte mutabakat sağlanmıştı. .................................................. ................................................ çeşit çeşit peygamberler gelmiş. kimi peygamber azgın kavmine kızlarını ikram etmiş kimi peygamber kızlarının tecavüzüne uğramış. kimi peygamber konuşma özürlü olduğu için yanına tercüman tayin edilmiş. kimi peygamber okuma bilmediği için cebrail tarafından böğrü sıkılarak okuma öğretilmiş. kimi peygamber dullarla evlenilmez demiş hatta hiç evlenmemiş. kimi peygamber dul,sabisübyan ne bulduysa haremine katmış. ....................Artık herşey içinden çıkılmaz bir hal almış,ipin ucu iyice kaçmış bilmem kaç bin peygambere vahiy indire indire cebrailin vahiy indiren yerleri tutmaz olmuş dünyanın resmen çivisi çıkmıştır.Ademden de ademoğullarındanda illallah eden tanrı son bir gayretle nasca düzlüğüne ''Allahın sittir ettiği yer'' yazıp uzaklarda ışıl,ışıl parlayan 9 günde yaptığı Aynüd gezegenine bi göz gezdirmiş sonra usulca kapısını, penceresini kapatıp inzivaya çekilmiştir. .................................................. ........................................... Adem aşaya indikten sonraki gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde,Türk toplum ve Aile yapısına uygun olmaması nedeniyle ve gençlerin ahlaki ve zihinsel gelişimi üzerinde yaratacağı olumsuz etkiyi göz önünde bulundurarak ve ayrıca Radyo Televizyon Üst Kuruluyla sıkıntı yaşamak istemediğimiz için yayınlıyamıyoruz.özür dileriz. |
mep yine döktürmüşün, çok güldüm, allahta seni mahşere kadar güldürsün
|
İnce ince serilmiş kağıtlara sarılan tütüne andolsun ki topikini sabote etmeye geldim Mep.
Hoş geldin... ne iyi ettin de geldin... Tevratta Adem ile Havva'nın bilgelik ağacının meyvesinin "doğru ile yanlışı ayırdedebilme yetisine" sahip olmak anlamına geldiğini hatırlattı bana üstteki satırların. Kur'an'a "ayıp yerlerinin görünmesi" olarak geçmiş. Bu ikisi hem fikir olarak (bazılarının fikirleri ne tarafa çalışıyor babında) hem de felsefe olarak ne kadar *farklı. Merak ettim, hıristiyanların Adem ile Havvanın ayıp yerlerine incir ağacı yaprağı kapattığı ikonlar acaba 1400 yıl önce var mıydı? Bir etkileşim olmuş olabilir mi diye... |
allahta seni mahşere kadar güldürsün *:lol:
*Özgür abim meraba *Yaw deme öyle şeyler abi,bırak ben kendim gülerim,meşgul etmiyelim yani boşuna diyorum.hoşbuldum abi. |
yahu K.C. sen nerdeydin , sitede nerdeyse firarın verilecekti.
özletme bu kadar kendini mahsustanmı yapıyon |
Alıntı:
Yaratılış destanlarını işleyen bi topic açmıştın o zaman böyle bi destan yazmak gelmişti içimden ama topic te tahribata sebebiyet vermemek için yazmamıştım.kısmet bu topice ymiş.Ablam sen sabotajcı değilsin yaw,yapmassın öyle şeyler hem öyle şuna buna yemin edipte yaparım diyosan yapabileceğine hiç inanmam,anladın sen! |
mep,
daha kendini ifade eden,daha gelismis,daha guncel espriler bulmani dilerim.artik bu tarz espriler baydi,zira bu sitede tonla var.senin din ve muhteviyati ile ugrastigin kadar,din ve muhteviyati senle muhatap oluyor mu?kendi kendine bu dusmanlik,hirs ve asagilama iceren yazilarinla sadece bir anlik tebessumler yakalayabiliyorsun belki amma,bir yerlerde daimi bir huzne,uzuntuye,strese de neden oluyorsun. daha bilgi icerikli,fikir katici yazilara hepimizin ihtiyaci olan bu gunlerde,tabii ki esprili yazilara da ihtiyacimiz olacak belki,amma bu espri bizlerin itikatlariyla dalga gecme seviyesinden daha yukarilarda bir muhteva icermeli. aslinda hic islenmemis espri konulari da var.benim kabiliyetim olmadigi icin ben yazamiyom.ve de aslinda dinlerden uzak arkadaslarimla dalga gecmeyi de kendime yakistiramiyorum.ama sen self-dalgagecme tarzindan ,kendin ve itikatsizliginla barisik bir sekilde dinsizlik ve dayanaklari hakkinda da espriler yapabilirsin.benim vaktim yok ugrasamiyorum.ama belki biri birgun yapar bunlari da. kib. |
Sevgili Mep ;
Sen yokken sitede ayrıca birde disiplin kurulu oluşturuldu.Bu demokratik yapılanmadaki oksijen bolluğu,itikadı dolayısı ile alışık olmayan soro abini çarptı idare ediver. Demokratik hak ve özgürlükleri istediği gibi yorumlama ve yönlendirme konularındaki uzmanlığına bakma sen soro abinin.Sen rahatına bak. Seni zevkle izliyoruz can. |
Sn. Mep,
Harbiden zevk ve incelikten yoksunlaşmaya başlıyordu site. Sen, Sodomo, Ezkamo, K.C., Merwe kayboldunuz. Çağırdık olmadı, bağırdık olmadı, ümidi kesince döndük geriye birbirimize girdik. Ama artık ev şenleniyor. Evlatlar geri dönüyor. Ocak tütüyor, içerden hoş ve renkli sesler yükseliyor. Önce Sodomo döndü, Bu gün sen ve K.C. gördük. Darısı diğer ayrı gayrı düşmüş evlatlara. Sizin tarzınızı doldurabilecek bir kişi çıkmadı dostum. Sazanlara yöl yön gösterebilecek bir kişi çıkmadı. Geleni kaçırdık, kaçan bir daha dönmedi sazanlardan. * :) Canı gönülden hoş geldin diyorum. Canı gönülden. Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Yaw soro abi gene kızmışın bana.
İnançsızlığın dayanakları ile ilgilide espriler yapsana diyosun,onu da yaparım abi şüphen olmasın tarzıma yönelik eleştirine gelince abi ben bir şey katmadan mizahi bi üslupla anlatıyorum sadece yoksa tanrı nın meleklerle diyalogları,ol dedimmi olur ,dünyayı 6 günde yarattım.önce dağları bayırları filan sonrada gökleri yaratması bizler göğün dünyanın üstünde durmadığını bildiğimiz için tuhaf geliyor.İnançsızın biri kalkıpta gökler olmadan dünyanın olabileceğini söylese bu da bana tuhaf gelir.Sen bilimsel düşünen adamsın abi bu tuhaflıkları hatırlattı diye kızmassın kardeşine. *Psiko abim disiplin kuruluna çarpılmadan devam edicem. mhmmd abim istek dışı bi ayrılıktı benimki,ama döndüm sonunda,kantarın topuzunu kaçırırsam biliyorumki başta soro ve mhmmd abim olmak üzere kulağımı çekmelerinden keyif alacağım insanlar var ve mutlak uyaracaklardır beni hepinize sevgiler |
Sevgili Mep çok ama çok hoş geldin.
:) |
mep canim,benimki naz idi.naz da kime yapilir bilirsin.
neyse,trafik polisliginden de anlarim,kamyonlari senden uzaklastiririz merak etme,veya en kotu ihtimalle ilk yardim kurslarina gittim,aninda ilk mudahaleyi yapariz sana. senden ricam bizim liopla olan topikimize de bir bak da ,su liopun ettigi kelamlardan da bir senaryo cikar.madde ne yapacagini bilerek yapiyormus felan.bu da az malzeme degil hani. neyse,is bulmana sevindim.en son kunefe ismarlayacaktin,isten ayrildin diye orali olmadik amma ilk maasi alinca ismarlarsin heralde. |
Soro abim
Ben senin beni sevdiğini biliyom abi,ama ne bileyim ilk günden daha direksiyona geçip kamyonu usul usul üstüme doğru sürünce,pazar yerine doğru bi sıvışayım dedim.n'olur ,n'olmaz Adam uzun zamandır künefe yiyemeyince helvayla geçiştirmeye karar verdi galiba diye düşündüm. Trafik polisliğine bi şey diyemem ama şu ilk yardım olayı sakat be abi.Haber bültenlerinde kaza geçirenlere *yapılan ilk yardımları görüyoz.Hani adama araba çarpmış adam başlamış dua etmeye ''Allahım ilk yardıma gelenleri savuştur ben azrail ile başa çıkarım''diye.İşte o yüzden diyom mümkünse ilk yardım filan almıyım ben öyle kıyıda ambulans beklerim abi. Tanrı'nın aklı söz konusu olduğunda o'nun aklının bizim anladığımız manada bir akıl olmadığını söyleyen insanların madde nin aklından söz edildiğinde de benzer bir mana düşünmeleri gerekmiyomu acaba? Maddeöz abim hoşbuldum. |
sevgili mep NASREDDİN HOCA hakkında anlatılan şöyle bir hikaye var
anlatayım . niye ''allah seni mahşere kadar güldürsün''ü  söylediğimi anlarsın.  ol rivayet odurki;Nasreddin hoca medresede okurken, hacası 15 günlüğüne seyahate çıkar. aradan bir kaç gün geçince medresenin bahçesinde  baktıkları hocanın koyununa göz koyarlar.uzun tartışmalardan sonra hocanın koyununu kesip afiyetle yerler. seyahatten dönen hocaları, koyunu göremeyince! medresedekileri bahçeye toplayıp. - koyunum nerde? diye sorar. mecburen hep bir ağızdan.  - hocam aç kaldık koyunu kesip yedik derler.  -kim kesti .diye sorar   birisi  - ben kestim hocam. der   hoca ona.   ahrette  senin hep boynunu kessinler. der  - kim yüzdü   - ben   - seninde ahrette derin yüzülsün .der    herkes yaptığını söyler.o zamana kadar hiç bir suçu olmadığı görünen  talebe nasreddin'e sorar?   - sen hiç bir şey yapmadınmı? diye sorar   talebe nasreddin cevap verir.   - hocam ben sadece  güldüm . der    hocası.   -  o zaman insanlar sanada mahşere kadar gülsünler. der. |
Özgür abim saol.
* Ya ben anlamadım eskiden hafta sonları sitede iğne atsan yere düşmezdi,nerde bu millet yahu chat e gireyim dedim giremedim,n'oluyoz anlamadımki,arada kafayı uzatıp bakıyom sağa sola yanlış yeremi geldik *yoksa diye,Disiplin kurulu üyeleri filan.Askeri darbemi oldu abi. |
Mep kardeş;
Sitemize yeniden hoş geldin. Değişikliği nihayet farketmişsin. Adımlarını pardon mesajlarını ona göre atarsın artık. Bundan sonra her yazılanı hemen submit etmeyecek, tekrar okuyacak, uygunsuz kelimeleri düzeltecek ve öyle göndereceksin herhalde. Mesela uyuz demiyecek, asayla der gibi musayla yazmayacak "Musa'yla" ya da "Musa ile" diyeceksin. Hz. demişsin, dememişsin karışmıyoruz. Burası özgür bir site. Cümle aralarındaki virgül ve cümle bitimlerindeki noktadan sonra bir boşluk bırakacaksın. "Peygamberleri kızları tarafından tecavüze uğramış" değil, " Nesillerinin sürmesi amacıyla kızlarının zorunlu olarak peygamber babalarıyla döllenmek durumunda kalan" *demelisin. Bu arada izlenmekte olduğunu ve sakıncalı görünenler listesine alındığını, güvenlik soruşturmanın da devam ettiğini belirtelim. Ayrıca dış mihraklı kasıtlı sözlere kanma. Kimse bu siteden ayrılamaz iznimiz olmadan. Ya biz ayırırız ya da tatile çıkarlar. Sansürlenmiş yazılarda görüşmemek dileğiyle. |
Pante abim
Walla yazını okurken kulaklarıma Hasan Mutlucan'dan nameler takıldı.Memlekete hayırlı olsun abi.Hz ibaresi konusundaki özgürlükçü tavrınız,ileriye dönük Umut verdi bana.Fakat şu Nesillerinin sürmesi amacıyla.....gibi anlatım biçimi Sağ kolunu ensenin üzerinden çevirip sol kulağını kaşımak *gibi geldi bana ama neyse.İmla kuralları konusundaki cehaletimi bağışlayın,bilmiyodum abi bidaha yapmam.Huzur ve güven ortamı sağlanmış kardeş kavgasına son verilmiş oh ne ala bu arada Rabıta ile aranız nasıl? Sözü fazla uzatmıyımda ayağımızın tozuyla tekrar tatile gönderilmeyelim. :wink: *Hoş buldum pante abi. |
Mep, seni bilmem ama, merkepinin Pante'nin hasmetli kaplan goruntusu karsisinda tir tir titredigini gorur gibi oluyorum. Biraz ot ver, su ver, sakinlestir su zavalliyi.hatta karpuz kabugunu cok sevdigini duymustum biryerlerden.
|
Sevgili Mep, yuvaya tekrar hoşgeldin. Bu arada uzun zamandır sesini duymadığımız K.C.'nin de sesini duyunca çok sevindim.
Yaratılış öyküne çok güldüm. Buna ben de bir lkarikatür bir de yazıyla katkıda bulunmak isterim. http://img.blogcu.com/uploads/sargon_ademkar.jpg Blogda yayınladığım bu karikatüre gelen cevaplardan birini de vereyim. O da karikatür kadar komik. *:D ALLAH HEPİNİZİN BELASINI VERSİN ADEM VE HAVVA ALEYHİSSELAMI BÖLE KARİKATÜRLERLE GÖSTERMEYE UTANMADINIZMI? Katkıda bulunacağım konu ise "Kazma'nın Yaratılışı" öyküsü. Hep insan nasıl yaratıldı, evren nasıl yaratıldı falan diye düşünüp duruluyor, peki kimse düşündü mü bu kazma nasıl yaratıldı. Sümerler bizden daha akıllı adamlarmış ki düşünmüşler. Bu mitolojik öykü Sümerlere ait. Kazmayı yaratan Tanrı Enlil'dir. O dönemler düz yayıyı beceremiyorlarmış, şiir şeklinde yazıyorlarmış. İşte kazmanın yaratılışının öyküsü: Efendi, verdiği nimetlerin gerçek yaratıcı olan Kararları değiştirilemeyen Efendi, (Aklıma bizim DK geldi nedense) Topraktan ülkenin tohumunu filizlendiren Enlil, Yerden göğü ayırmayı düşündü, Gökten yeri ayırmayı düşündü. Ortaya çıkan varlıkların büyümesi için, "Gök ile yerin kemiği"nde (Nippur) ... yaydı. Kazmayı var etti, "gün"ü yarattı, Emeği gösterdi, yazgıyı belirledi, Kazmaya ve sepete "kudret" yükledi. Enlil, kazmasını yüceltti, Başı lacivert taşından olan altın kazmasını, Gümüş ve altın ..., evinin kazmasını, Lacivert taşından ..., Geniş bir duvara çıkan tek boynuzlu bir öküzden çıkıntısı olan kazmasını. Efendi kazmayı çağırdı, yazgısını belirledi, Kutsal taç kindu'yu başına koydu, Çamurdan insanın başını biçimledi, Enlil'in önünde o (insan?) ülkesini kapladı, Kara-kafalı halkının üstünde sebatla durdu. Yanında duran Anunnakilerin, Armağan olarak ellerine onu (kazma?) koydu, Enlil'i duayla yatıştırdılar, Kazmayı tutmmaları için kara-kafalı halka verdiler. İşte kazma yaratılmıştır, peki ama ne işe yarayacak, *yazarımız sonra da kazmanın ne işe yarayacağını anlatır: Kazma ve sepet kentler kurar, Sağlam evi kazma yapar, sağlam evi kazma kurar, Sağlam eve bereket gelmesini sağlar, Kralına karşı çıkan eve, Kralına boyun eğmeyen eve, Kazma boyun eğdirir. Kötü ... bitkilerin başını o ezer, Köklerini çeker çıkarır, başlarını koparır, ... bitkileri kazma kurtarır; Kazmanın yazgısını Enlil baba belirledi, Kazma yüceltildi. |
Vartor abim
*Eşeğin ürkmesini bırak abi,ben fena tırstım.İnsan ürkmesi hayvan ürkmesinede benzemez yani. Ne biliyim öyle Pante abim elinde sopa sırtında üniforma dikilince birden karşıma ''Eyvah patagonya sınırını geçtik galiba'' izlenimine kapıldım birden.Seninkide iş değil ama he! durduk yerde eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürdün .Karpuz kabuğuna çok düşkündür bu eşek,satan adam öyle demişti,Başçavuş'tu kendisi. Uğraş dur şimdi uyuz hayvanla ( Pante abi uyuz hayvan kelimesinin üstünü çiziyom abi onun yerine şöyle diyom ) Cildinde oluşmuş bakteriyel rahatsızlık neticesiyle aşırı kaşıntı hissetme halindeki mahluk.Nasıl abi bu yeni yasalara uyumluluk ve iyi halden dolayı Güvenlik soruşturmasından iyi bi not alırım dimi? * Sargon Abim *Ellerine sağlık kazma'nın yaratılışınıda öğrendik. ( Bu arada kazma'nın yaratılışını yüzüme baka baka anlatman çok manidar geldi bana ya neyse) Bi daha kimseye kazma demiycem,meğersem kazma da mübarek bi şeymiş.Neyseki Peygamberler bu kazma mevzuunu atlamışlar yoksa kutsal kitaplarda bi de hz. Kazma çıkardı karşımıza.Kazma dedimde aklıma geldi yaw.Semerkant abim yazmıyo dimi artık sitede ?. *Hah! yazıyı yazdık, gönder gönderebilirsen şimdi ! Site yok yerinde.Eee! Allahın sopası yok işte! Musa'nın sopası var.Siz öyle güvenlik soruşturması var filan diye,kapıya eli sopalı adam gönderirseniz.Allahta Adalet terazisini alır eline. Eeeh! Site baya güzel olmuş demekki gerçekten tadilat için kapatmışlar,bi an ben geldim diye dükkanı kapatıp kaçtılar sandıydım. |
test2...
|
Cem abi
Hiposoadias hastalığı ile ilgili topic te yazdığın *test konulu yazının devamı niteliğindeki test 2 yazın gerçekten düşündürücü,katılmamak mümkün değil,vakit bulunca okuyup uzun uzun yorumlarımı yapıcam abi. |
Sevgili mep;
Kargaşa arasında sana hoşgerigeldin demeyi unuttum. Yalnız yeni kurul ve kurallarımızla ilgili en yetkili ağızlardan bilgi almışsın.Hatırlatmama gerek yok. Big Brother seni de izliyor ona göre.:) |
Frodo abim
Hoşbuldum abi Yaw bu izleniyomuş hissine kendimi alıştıramadım bi *türlü.Yazı yazarken sanki bi *sürü adam beni seyrdiyomuş gibi geliyo.Kendimi, yanlışlıkla Milli Güvenlik Konseyi toplantısına katılmış Onbaşı gibi hissediyom.Resmen etki altında kaldım yaw.Herneyse Kışlanın..!yani şeyin ! Sitenin yeni görüntüsü güzel ama.Ben *E tipi yarı açık bişey düşünmüştüm hep ama olsun bu da güzel. Tekrar hoşbuldum abi. |
Peygamberlerle ilgili kafama takılan bazı hususlar var.Sanırım inançlı abilerim *bu konuda bana yardımcı olurlar.
Muhammet başkaları tarafından büyütüldü. Musa başkaları tarafından büyütüldü. İsa'nın Babası yoktu,ölmüş filanda değildi yani sahiden yoktu. Lut kızlarıyla ilişkiye girmişti hatta kavmine kızlarını sunmuştu. Yusufu kardeşleri ölsün diye kuyu'ya atmıştı. İsmail'i Babası kesmeye kalkmıştı. şimdi bu listeyi böyle al bildik bütün peygamberleri sırala ve ortak özelliklerine bak. tümü ailevi sorunlar yaşamış kişilerden oluşuyor.Eğer Peygamber olabilmek için ailevi sorunlu olmak bir gereklilik değilse,niye peygamberler hep bu tür sorunlar yaşamış kişilerden oluşmuştur? |
İnançlı abilerime sorularıma devam ediyom
* * *15-16 yaşına gelen erkek çocuklarının evlendirildiği Mekke'de, Muhammet'in ancak 25 yaşındayken kendisinden yaşça baya büyük hatice ile evlenebilmesinin ve kendi akrabalarından dahi kız istemesine rahmen kendisine kız verilmemesinin,40 yaşından sonra 10'u aşkın evlilik yapmasında bir etkisi varmıdır? * * *Musa'nın 4 kız babası bir adama 10 yıl hizmet etmesi karşılığında kızlarından birisi ile evlenebildiği doğrumudur. İsa'nın hiç evlenemediği doğrumudur? *İsa'ya,Musa'ya,Muhammet'e insanlar neden kız vermek istemiyorlardı? |
Hz. Musa (a.s), Tûr Dağı'ndan döndüğünde kavminin buzağıya tapmakta olduğunu gördü. Buna çok üzüldü. Ağabeyine kızdı. "Ey Hârun! Onların saptıklarını gördüğün zaman hana uymaktan seni alıkoyan nedir? Emrime isyan mı ettin?" (Tâhâ, 20/92-93) dedi. Hârun Peygamberin yakasına yapıştı.
Hârun Peygamber; Hz. Musa'ya İsrailoğullarının kendisini dinlemediğini anlattı. Musa peygamber öfkelendi ve Samiri'yi kovdu. *Allahu Teâla, Musa (a.s)'ya Hârun (a.s)'u vefat ettireceğini, onu dağa getirmesini bildirdi. Musa (a.s), Hârun (a.s)'un elinden tutarak dağa çıktılar. Hârun (a.s)'un Şibr ve Şibbir adındaki oğulları da yanlarındaydılar. Dağın üzerinde görülmemi:ş güzellikte bir ağaç, yapılmış bir ev, evin içinde bir sedir, ve sedirin üstündeki yataktan misk gibi bir koku geliyordu. Hz. Musa ile birlikte Hârun yatağın üstüne yattılar. Allahu Teâla Hârun (a.s)'un ruhunu bu halde iken aldı, sonra ağaç kayboldu, ev ve sedir semâya yükseldi. Hz. Musa, Hârun (a.s)'un cenaze namazını orada kılarak onu dağa defnetti. Yahudiler bu dağa Tûr-u Hârun adını vermişlerdir (Taberi, Tarih, I, 223). * * *Daha önceden cinayetten sabıkası olan musa'nın yahudilerin yeniden puta yönelmesinden sorumlu tutup tartıştığı harun'u hemen akabinde bu şekilde devre dışı bırakması sizcede gerçektende Allahın takdirimiydi? Yoksa kuzuların sessizliği'miydi? |
Aslında çok enteresan birşey yakalamışsın bence Mep. Ben de biraz spekülatif bir katkı yapayım.
Aslında Musa öyküsünde bir İsrail kabilesi var. (Birçok İbrani kabileden biri olsa gerek bu) Öyküde iki kardeş bu kaileye şeflik yapıyorlar aslında. Kabile göçebe olarak yaşıyor yada bir yerden başka yere göçüyor. İki kardeş kabileyi anlaşarak yönetirlerken aralarında bir anlaşmazlık doğuyor. Buzağı heykeli ile sembolize olan bu anlaşmazlığı biz gelenekçi Harun ve yenilikçi Musa diye de okuyabiliriz. Hatta RAB, arada bir Harun'un Buluşma Çadırı'nda kapalı bölüme geçmesinden rhatasız olur. Musa'ya der ki: "Söyle abine, ikide bir arka bölüme geçmesin" (Levililer 16:1-2) Daha önce de RAB Harun'un iki oğlunu öldürmüştür. Neden? "En Kutsal Yere" fazla yaklaştıkları için. Gerçekten bu işte biraz başka kokular geliyor insanın burnuna. Benim teorim burda bir iktidar savaşı yaşandığı, sonradan ilahi bir biçime dönüştürüldüğü. 1-2 RAB`bin huzuruna yaklaştıkları için ölen Harun`un iki oğlunun ölümünden sonra RAB Musa`ya şöyle dedi: “Ağabeyin Harun`a de ki, perdenin arkasındaki En Kutsal Yer`e* ikide bir girmesin, Antlaşma Sandığı`nın* üzerindeki Bağışlanma Kapağı`na*fı* yaklaşmasın. Yoksa ölür. Çünkü ben kapağın üstünde, bulut içinde görünüyorum. http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?b=3&c=16 |
Sargon Abim.
* Peygamberler ve onların en yakınında,yani iktidarda olanların yaşantılarında ''Düşünen bir toplum için ibretler vardır'' Muhammed'in ölümü sonrasında yaşanan iktidar savaşı,hatta buna aile içi savaş ta diyebiliriz. Musa'nın Koalisyon ortağı harun'dan Sözüm ona Allah ın vefat ettirmesiyle kurtulması. İsa'nın havarileri tarafından ihbar edilerek,devre dışı bırakılması. * * Bunlar günümüz Politik oyunlarından çokta farklı şeyler değil. * * Sanırım Hitler,Topladığı gücü ve zekasıyla 1.2 bin yıl önce yaşasaydı bugün hz.Hitler diyo olabilirdik.Musa'nın abisi ve aynı zamanda peygamber olan Harun'unu öfkeyle yakasından tutacak kadar ki! *hatta Harun *Abisidir otariter olması, Peygamberlerin aslında anlatıldığı gibi öyle pekte mülayim adamlar olmadığını gösteriyor. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:12 . |