![]() |
Beğendiğiniz filmler...
bu başlık altında en çok sevdiğimiz ,beğendiğimiz , izlemekten büyük bir haz duyduğumuz  filmleri sıralayalım , ne dersiniz !
sizi en çok etkileyen filmler hangileri ? paylaşmak istermisiniz ? ben ,dün bir film seyrettim BABAM ve OĞLUM Â ,, izlemenizi öneririm , dramatk bir film ve çok çok güzel ,, hem ağlatıyor hem güldürüyor, şahsen ben bu filmi izlerken çok ağladım , gerçekten ,, sonu özellikle çok etkiledi beni, siz hangi filmleri önerirsiniz ? |
Re: en beğendiğimiz FİLMler hangileri ?
kuzuların sessizliği
|
Pazar sabahı adamın seçtiği filme bak yaw?Kuzuların sessizliği.
Gandalf abim elini yüzünü yıkadınmı sen?Sıcak bi duş al istersen! * Ben buz devrini çok seviyom. |
Esaretin bedeli.
"Umut güzel bir şeydir..." |
Forrest Gump-Babam ve oğlum-Yeşil yol-Organize işler
|
aaa buz devrini bende çok severim, birde sana vahşi doğa'yı tavsiye ediyorum, oradaki rahip kazar ile peygamberler arasındaki benzerliğe dikkat et, çook güzel .
ayreten kuzuların sessizliği beni çok etkilemişti mep, neredese seri cinayetlere başlayacaktım hedefimde cami imamları vardı,,,, *şaka şaka, bir dinsiz doğayı ve tüm canlıları çok sever, ayrım yapmaz. ama kuzuların sessizliği izlediğim en güzel filmdi. -------------------------------------------------------------------------------- |
Yıllar önce; 1968 yapımı, Charlton HESTON baş rolünde oynadığı MAYMUNLAR CEHENNEMİ favorim. Sonradan bu filmin devamlarını ve yeni versiyonlarını da serrettim. Ama ilk çekilen I. filme asla ve asla yaklaşamadılar.
Bir hafta ayaklarımı yerden kesmişti. (O dönem ortaokuldaydım, kesinlikle etkilenmemde artırıcı faktördü) |
Mavi Göl
*Brooke shields İn oynadığı sanırım 15 yaşlarındayken izlediğim Issız bir adada yapayalnız büyüyen bir kız ve erkek çocuğunun Hayatı, kendilerini ve Aşkı keşfetmelerini anlatan güzel bir film.Her şeyleri öyle temiz ve masumduki! |
Maymunlar Cehennemi, benim de çocukluğumda çok sevdiğim ve etkilendiğim bir seri idi. Kuzuların Sessizliği de oldukça etkileyici idi bu arada.
Listeye biraz katkı yapalım 1. 2001, A Space Oddysey - Henüz ay yolculukları bile yapılmadan önce çekilmiş olmasına rağmen, günümüzde çekilen uzay yolculuğu filmlerinden çok daha gerçekçi yapılabilmiş, harika bir bilim-kurgu 2. Blade Runner - Bence en iyi BK filmlerinden biri 3. The Day After 4. Lord Of The Rings 5. 1984 - George Orwell'in romanından uyarlanmış, Richard Burton vardı başrollerde. 6. Clockwork Orange (Otomatik Portakal) 7. Das Experiment (Deney) - Gerçek bir olaydan yola çıkılmış. Stanford deneyi. 8. Im Juli (Temmuzda) Şimdilik bu kadar aklıma geldi |
???..Neutrino abi!
*Abi yannış yerdesin ! Senin Evrim sitesinde olman lazım! Kovdularmı yoksa? Nerdesin abi yav!Yorulmadınmı daha dinlenmekten? Hoş geldin abim. |
aksiyon korku ve birazcik da bilimkurgu
Resident Evil 1 ve 2 ----------- askeri filmlerden en guzeli Ince Kirmizi Hat ----------- V for Vendetta ve Equilibrium ----------- Terminal -------- Psikolojik filmlerden Makinist ---------- |
Alıntı:
dinlenme kısmını pek anlamadım ama, sanırım haklısındır. Sevgiler |
Spartakus
Çok küçüktüm televizyonumuz siyah beyazdı daha doğrusu komşumuzun televizyonu ve hiç unutamadım |
Yazılmayanlardan hatırımda kalan bir beşlik:
Grandfather 1-2 Titanic Gladiatör Cazablanca Missisipi yanıyor |
yurttaş cane, * amarcord, anna karenina (ilk versiyon), potemkin zırhlısı
* * * hele FEDERİCO FELLİNİ 'Nİ AMARCORD'unu izlememişseniz ,çoook şeyler kaybetmişsiniz |
A clock work orange(Otomatik Portakal), Full Metal Jacket, 2000,The Shining kısaca Kubrick'in tüm filmleri...
|
crash. karışı *pizza ıdentity MOTOSİKLET HIKAYESI * * www.celakil.com
|
gonul yarasi;;;;sahrada bir cay;;;;;;;karanlikta dans;;;
|
il buono il brutto il cattivo...
iyi kötü çirkin... iyinin iyi olmadığını *kötünün kötü olmadığını çirkinin herkes gibi olduğunu anlatan , hayat şartlarının insanları nasıl yönlendirdiğini her seyredişimizde bir daha gördüğümüz muhteşem sergio leone filmi.... |
Ninja Scroll-Anime, Vampire Hunter -Anime, Enemy at the gate, Lord of the rings, alien serisi,starwars serisi............
|
Yabancı fimlerden:
-Yurttaş Cane -Doğum Günüm 4 Temmuz (Tom Cruise) (Gerçekçi savaş psikolojisi ve savaşa isyan. En iyi anti-militarist film) -Platoon (Gerçekçi savaş psikolojisi) -Çöküş (Hitler'in son günlerini ve Alman toplumunun çöküşünü anlatan sarsıcı bulduğum bir Alman filmi) -Gladyatör -Stalingrad (Alman-Romen ortak yapımı. Savaş işte budur!) -Taksici (Robet De Niro/ Depresyon ve anlamsızlığın sinemedaki en iyi ifadelerinden biri bana göre) -Kadın Kokusu (Al Pacino) Komedi olarak: Sevimli Canavarlar (animasyon). Yerli filmlerden: -Al Yazmalım (Türkan Şoray-Kadir İnanır) -Bir Yudum Sevgi (Hale Soygazi- Kadir İnanır) -Yol (Yönetmen: Yılmaz Güney- Dönemindeki Türkiye gerçekliğini bana göre en iyi anlatan film). |
Maziden çok bahsedilmiş bende günümüz sinemasından yazayım
* * * No Country For Old Man(ihtiyarlara yer yok) *(javier bardem e en iyi yardımcı erkek oyuncu oscarını da kazandırdı.Bardem öyle bir katil rolü çizmiş ki yolda görseniz ''bu adamdan ancak katil olur''.) |
Arkadaslar cok guzel filmler yazmissiniz, bende bitane ekliyim izledikten sonra kesinlikle tesekkur edeceksiniz. A BEAUTIFUL MIND turkcesi sanirim "guzel dusunce" (yaniliyor olabilirim). *Russell Crowe bir matematikciyi canlandiriyor ve gercek bir hikaye arti 4 oscar sahibi. yani tek kelimeyle HARIKA.
|
Hamlet... Ama kesinlikle Kenneth Branagh'tan değil...
|
Re: Beğendiğiniz filmler...
ilk aklıma gelenler;kelebek etkisi 1,titanik,yeşil yol,shitlerin listesi,er ryan ı kurtarmak,leon,ilizyonist,cesur yürek,testere serisi(senaryoları müthiş),piyanist,akıl oyunları,pardon(gülmekten yarılmıştım izlemeyenler kesin izlesin),kapıdaki düşman.izlediğim en iyi filmler izlemeyenlere duyrulur...
|
Soyledikleriniz dışında..
Trainspotting donnie darko 3:10 to Yuma there will be blood barfly factotum sweeney todd *sevdiğim filmlerdendir |
Filmsever arkadaşlara bir sorum olacak.
Yıllar önce seyrettiğim bir film vardı. Ne ismi ne de oynayanlar hatırımda ancak müthiş güzel bir filmdi. Dört ayrı senaryo parçasından oluşuyordu. Birinci senaryoda; Maymunların olduğu bir uygarlıktan, İkinci senaryoda; Günümüz uygarlığından, Üçüncü senaryoda; Yaklaşık 150 yıl sonra Mars gezegeninde yapılan bir kazıdan, Son senaryoda ise uzayda düşünen bir mekik ile içindekileri konu alan bir filmdi. Tüm senaryoların ortak noktası, 15 metre yüksekliğinde 1,5 metre genişliğinde, 1 metre derinliğinde, oldukça düz hatları olan siyah bir madenden, dikdörtgen küp bir nesne idi. Bu filmin ismini bilen arkadaş var mı? |
merhabalar
uçurtmayı vurmasınlar cesur yürek vatansever ademin trenleri DOST SESİNİZ HAKLININ YANINDA OLSUN |
baba ve azap yolu...ustune film tanımam...
bir de piyanist... |
Gülün adı.
Kaç kez izledim unuttum. |
"Kaç kez izledim unuttum. " oki
Enteresan, sizden hiç beklemem. Selamlar. |
Brian in hayati (Das leben des Brian),mutlaka seyretmelisiniz.Hiristiyanlikla dalga geciyorlar.
|
"Persepolis" fransiz yapimi
İran'da şah ın devrilmesi öncesi,sonrasini bir cocugun gözünden anlatan bir animasyon.. anime severseniz bi'de Miyazaki nin filmleri var Howl's moving castle Spiritted Away bunlar favorilerimdir. Eskilerden:) Fight Club izlemediyseniz izleyin 1.de begenmediyseniz(begendiyseniz:) kacirdiginiz yerler muhakkak olmustur.) bi daha izleyin. The Man From Earth ü kesin izleyin ben kurgusuna bittim ;)(yaklasik 14.000 yasinda olan gunumuze kadar yasamis bir Cro-magnan insanini anlatiyor.) Fantastic severseniz Stardust(yıldıztozu) ı kesin izleyin 9/10 luk bir film bence.... ben anime hastasiyimdir daha yazardim ama simdilik bunlar ii bir başlangic olabilir. Belki sizde seversiniz... *:P Bi'de unutmadan waking life var o da güzeldir. Son zamanlarda izleyip aklıma gelen bunlar... |
cicek abbas a *hayranim 199 kere baksam gene doyamam,,sener sen le ilyas salman biraraya geldimi *deymeyin keyfime..selamlar
|
Angel Heart (Şeytan Çıkmazı), 7th Seal (Yedinci Mühür),
The Others, AI, Zatoichi, Old Boy, Kiss of The Spider Woman, Contact, T he Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği), Taxi Driver(Taksi Şöförü), Heat, Ronin, Taras Bulba, Gora, Vizontele, Uçurtmayı Vurmasınlar, Kill Bill, Gladiator, The Usual Suspects, Leon, Unforgiven (Affedilmeyenler), Pulp Fiction, The Matrix, Star Wars, The Blues Brothers (Cazcı Kardeşler), Once Upon a Time America (Bir Zamanlar Amerika), Rain Man, The Godfather, Apocalypse Now (Kıyamet), Cat People, 13th Floor, The Deer Hunter The Manchurian Candidate, Casablanca, Citizen Kane Selamlar. |
memento...
|
-Akbabanın üç günü
-Başkanın bütün adamları -Mississippi yanıyor -Kelebek (pappillon) -Stargate (yıldız kapısı) -Enemy at the gate (düşman kapıda) -12 belalı adam -Generallerin gecesi -Büyük kaçış (the great escape) |
son mohikan(müziyide güzel),
cennetin kesfi 1492,(müziyide), glücksritter(eddy murphy)(türkcede neye cevirmisler bilmiyorum), yarali yüz(al pacino), bir zamanlar amerikada,robert de niro, ölü ozanlar derneyi,(robin williams,filmlerinin konusu pek hosuma gitmez ama bana göre en usta oyuncudur), islamin dogusu(antony queen) tabiiki *gladyatör. bir mesaj daha kaldi,,selamlar |
babam için
kızım olmadan asla ajan oyunu son imparator kadın kokusu şeytanın avukatı iyilik bul iyilik yap |
Alıntı:
Maymunlarin havaya firlattigi kemik bir uzay gemisine gecis yapiyordu. Stanley Kubrik"in en meshur filmidir mhmmd. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:15 . |