![]() |
Aydınlık Savaşçısı Turan Dursun'u saygıyla Anıyoruz
Turan Dursun'u Katledilişinin 25. Yılında Saygıyla Anıyoruz.
Alıntı:
|
Turan Dursun, dinlerin gerçek tehlikesinin ve zararlarının farkına varabilmiş ender kişilerden biriydi.
http://2.bp.blogspot.com/-KiDIe5rVYy...1600/resim.jpg |
Onu öldüren şerefsizler hala hayatta mı?
Daha doğrusu onu öldüren cahilleri bu yola sevkeden şerefsizler ve bu şerefsizlerin öne sürdüğü veriler hala hayatta mı? Eğer öyleyse bu 25 sene boşa gitmiştir.. Doğrusu, yanlışı ne olursa olsun can almak heleki eli kalem tutan birinin canını almak - susuyorum... (Kitaplarını henüz okumadım ama) şunu söylemek isterim; Elması çöpe de atsan/karanlık bir odaya da koysan parlamaya, etrafını aydınlatmaya devam eder.. Elmas elmastır.. |
|
Onun kaynakları değerlidir.Fakat o bile İslam'ınkaranlığını yok edemediyse Türkiye'de biz nasıl edeceğiz?
|
Allah rahmet eylesin...
|
Dünyada Kuran dönemi Arapçasını en iyi bilen bir kaç kişiden biriydi.
Müthiş bir kaynak bilgisi/hafızası vardı. En önemlisi, bildiklerinin kronolojisine çok hakimdi. Örneğin, İslam'daki yanlış bir uygulamanın hangi zamanda kimin uydurmasıyla veya hatalı tefsiriyle başladığını bilirdi. Konuya tüm kaynaklarıyla çok ama çok hakimdi. Bu birikimiyle kendi zamanının İslam alimlerini bir kaç dakikada dut yemiş bülbüle çevirirdi. Devlet gözetiminde alçakça öldürüldü. Katilleri aranmadı bile. Bir ton laf edildi, söz verildi, spekülasyon yapıldı, İran istihbaratı öldürdü dendi. Hoş, konu din olunca, hele bir de İslam olunca "ben öldürdüm" diyen de, öldürmek isteyen de çok bulunur. Devlet atıverirdi içeri böyle birini, onu bile yapmadı. Tıpkı Madımak'ta olduğu gibi, bu memlekette din adına işlenen cinayetler "faili meçhul" oluyor veya "faili belli" ise bulunamıyor. Azmettiricilerden bahsetmiyorum bile. Turan Dursun'u saygı ve sevgiyle anıyoruz. |
İyi ve alçak gönüllü bir insanmış. Resimlerinden belli oluyor. Huzur içinde uyusun.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ölüm uykuya benziyor. İnsanlar sevdiklerini kaybediklerinde, ölmedi uyuyor derler. Rahat uyusun. Huzun içinde uyusun. Bunda anlamayacak bir şey olduğunu sanmıyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
E tabi inanç dil ve kültürü etkilediği için, dinden çıkınca az veya çok seçilen deyimler, sözcükler değişiyor. |
Turan DURSUN hocanın kutlu tîni şâd, durağı uçmağ olsun...
|
Alıntı:
|
Tek tesellimiz fikirlere kurşun işlemiyor olması.
Turan Dursun'un yaktığı ateşin ışığı 25 yıl sonra artık çok daha fazla insanı aydınlatıyor. Bizler de onun elinden düşen bayrağı yerden alıp son nefesimize kadar karanlıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Huzur içinde yatsın. |
''Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım?'' T.D.
|
Sorularla yol bulmak!
Arkadaşlar, çok basit bir soru soracağım. Çünkü yanıtını herkesin bildiğine eminim ama ben yine de sormak istiyorum.
1. 4 Eylül 1990'da Turan Dursun'un katledilmesiyle başlayan 90'lardaki cinayetler zinciri bugün neden durmuş vaziyettedir? Bu sorunun yanıtı için ipucu taşıyan bir diğer soruma geçeyim: 2. Peki Kuran ve İslam adına bugünkü mevcut durum Turan Dursun'un dönemindekine göre daha fena olmasına, dolayısıyla Turan Dursun'un katline neden olmasına rağmen neden aynı saldırılar bugün olmuyor? |
Dünya bana kainatin timarhanesi gibi geliyor,milyarlarca akilhastasi ve bunlarin arasinda sadece birkac denilebilecek sayida insan yirtinarak diyerlerini aklin yoluna davet ediyor,düsünmeye zorluyor,peygamberlik diye bir kurum varsa,o bu olmali,ama ne hikmetse insanlarin aklini manipule edip hertürlü akilsizligi ve ahlaksizligi yapmaya tesvik edenler peygamber diye aniliyor yada peygamber gibi saygi görüyor,bu cok haksizca.Turan hocayi saygiyla aniyorum.
|
Keşke yaşasaydı , çok daha insan aydınlanmış olurdu belki. İslamın kirli yanlarını ortaya çıkardığı için öldürüldü , hoşgörü dini derler birde utanmadan.
Ölümünden hemen sonra sivil polisler evine girip eserlerini yağmalamış ve emniyetten geri isteyince de iade edilmemiş oğlunun söylediğine göre , çok adice , şerefsizce bir olay . |
26. yılında da saygıyla anıyoruz.
|
Turan Dursun o dönemde sadece ateistlerin düşüncelerini, kabullerini doğrulayan biri olmakla kalmadı; aynı zamanda dindarların, deistlerin ve agnostiklerin de düşüncelerini, inançlarını etkileyen bir düşünür ve aydın oldu.
Ben o sıralar bir ateisttim ve Turan Dursun'dan etkilendim. Mevcut sunnî dinin egemen anlayışına karşı bilgilenip bilinçlendim. Eminim diğer inançlardan insanlar da ondan etkilenmiştir. Bu etki olumlu yönde bir etkidir bence. Kendi inançlarını ve referanslarını sorgulamışlardır onlar da. Eski bir imam ve din alimi. Sonradan kendini aşmış ve ateist olmuş. Eski kimliğini reddedebilmiş. Onu aşmış. Bence müslüman kimlikli aydınlar, düşünürler, inançlı kimseler ondan olumlu yönde etkilenmişlerdir. Kendi aydınlanma hareketine ilk kıvılcım belki de Turan Dursun'dan gelmiştir. Keşke onun gibi birikimli, bilgili, kültürlü muhataplarımız olsa ve onlarla tartışıp hep birlikte gelişebilsek. |
Turan Dursun'un öldürülmüş olması canımı çok sıkıyor..
|
Turan Dursunun katledilmesi , aklıma 2000 e doğru dergisinin sahibi olan topalı getiriyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Turan Dursun'un yazılarını o zamanki 2000'e doğru dergisinden takip ederdim. Çok hoşuma giderdi, çünkü benim ayrıntılı bilmediğim bilgileri eleştirel biçimde verirdi. Ama özellikle belli bir yazısında keşfetmem gibi bir şey olmadı. Zaten anlaşılıyordu yazı üslubundan. Çok net, çok açık bir üslubu vardı. Hatta o derginin sorumlusu olan Perinçek, Turan Dursun'un bu açık ve keskin üslubunu, öldürüldükten çok sonra eleştirmişti. Oysa o zamanlar yazıların dergide çıkmasına kendisi izin veriyordu ve daha çok onun yazıları sayesinde dergi popüler olmuştu. |
Anadolu topraklarında gelip geçmiş nadir insanlardan biri idi Turan Dursun. Belki islamı aklı başında eleştirisini ondan öğrendik bizler.
Eleştiriyi hazmedemeyenler katletti onu. |
Alıntı:
Hem câhil, hem de "inançlı" birinin hayâtının yegâne anlamı olan, "öldükten sonra tekrar dirilmek ve Cennette ebedi hayat yaşamak" düşüncesini elinden alırsanız; vahşileşmesine, canavarlaşmasına hayret etmeyeceksiniz. İslâma dâir - ya da diğer dinler - yapacağınız belgelere, sağlam mantıki temellere dayalı eleştiriler, ancak; sorgulayan, araştıran insanların işine yarar. Bu insanlar, yazılanları ilgi ve dikkatle okur, değerlendirir. İnancı ile alâkalı en ufak bir sorgulaması olmamış, dolayısıyla şüpheleri de bulunmayan insanlarıın kulağına "aykırı" şeyler fısıldandığınızda endişelenmelerine sebep olursunuz. Bu tiplerin akıl üzerinden verecekleri cevap olmayınca, şiddete başvurmaları kaçınılmzdır. İşte bu nedenlerle yıllarca bu forumda ben, İslâm'a ve diğer dinlere eleştiri getirilldiğinde üslûba son derece dikkat edilmesine, bahse konu dinlerin değer verilen kişilerine karşı "belaltı" cümleler kurulmamasına dâir uyarılar yaptım; bunun mücâdelesini verdim, vermekteyim. Usûlü dâiresinde, sinkafsız reddiyeler ortaya konduğunda, bunlar sâdece câhil inanırları öfkelendirir. Sözüm ona yapılan "eleştiri"(!)ye bir de sinkaf eklendiğinde tüm inanırlar rencide edilmiş, tepkileri çekilmiş olur. Görünen o ki bu mevzûda karşılaştığımız üslûp tercihleri, yazarın birikimi ve amacıyla doğru orantılı. Benimkisi sıradan bir hatırlatma tabii. Hiç kimse üzerinde otoritem yok. Devlet değilim nihâyetinde. |
Çok haklısın Sn .Vefik Sami
Bende küfürlü ve aşağılayıcı sözleri sevmem En azından karşımdakini insan kabul ederim ve değişebileceğini düşünürüm. İnsanı yaşadığı şartlar değiştiriyor ve ya yapılandırıyor öyle düşünüyorum. |
29 yıl önce alçakça öldürülen aydınlık savaşçısı Turan Dursun'u saygı ve minnetle anıyorum.
http://haber.sol.org.tr/sites/defaul...turan2_0_0.jpg |
Toprağı bol olsun..:(
Hepimiz Turan Dursun'un askeriyiz..Bu forumda onun yazdıklarını bir şekilde yaşatmaya çalışıyoruz.. Ne yazık ki b.k gibi olan medya,Turan Dursun gibi isimleri hep görmezden gelir.. Turan Dursun'u Müslüman bir Türk öldürmedi mi?Bu gerçek çok rahatsız edici değil mi?Gerçeklerle yüzleşmek çok korkunç bir şey değil mi?Bu yüzleşmeyi yapmadıkları müddetçe,bu toplum asla aydınlık günler göremeyecektir.. |
Alıntı:
Bugün sokakta bir deistle/agnostikle karşılaşma oranınız,90'lara göre çok yüksektir..Haliyle bugünün koşulları,30 sene öncesinden çok farklı..Gençlerin deizme kaydığına dair raporlar bile,mecliste gündeme gelmiş durumda..Bu bakımdan bugün birilerini deist veya ateist diye öldürmek saçma..Yobazlar bizim yüzbinlere,belki milyonlara ulaştığımızın farkındalar..Bu bakımdan taktikleri değişti diyebiliriz.. Bugün de şunu yapıyorlar..Gayrimüslimleri alenen devlet eliyle dışlıyorlar,bu insanlara iş vermiyorlar,gerekirse hapse atıyorlar..Bugün gayrimüslimlere olan baskı çok fazla..Geçmişte böyle bir baskı azdı ama zaman zaman Turan Dursun gibi insanlar öldürülüyordu..Bugün öldürme yok ama baskı çok.. Kabaca böyle açıklayabilirim.. |
Turan Dursun ışıklar içinde uyusun. Çok şey öğrendim kendisinden.
|
Şimdi bu zatın hem dünyada yaşam hakkını elinden aldılar bir de inanmayacağı için yanacağını söylüyorlar. Böyle bir adalet var mı? Yok. Dinler işte böyle aşağılık bir yalandır, bir sömürü aracıdır, cehalettir ve din itleri de böyle gerçekleri söyleyenlere saldırarak bu aşağılık yalanı, din sömürüsünü devam ettirmeye çalışırlar.
|
güzel insan. Sana kıyan eller kahrolsun.
biber hapı |
|
|
|
"bilcümle islâmcılar! iyice bilin! bilin ve unutmayın ki ben, yüzyılların doğurduğu bir 'ölüm'üm! islâm'ın, tüm dinlerin, tabuların, sonuçları bugün ve yarın görülecek ölümüyüm. çıkarları din karanlığı üstüne kurulu olanlar, bu karanlıktan türlü biçimde yararlananlar, tüm karanlık böcekleri benden korksunlar. ne imzalı, ne imzasız yalanları beni yıldırabilecektir. korksunlar elimdeki ışıktan. bir mum ışığının bile koca bir oda karanlığını nasıl parçaladığını anımsasınlar. binlerce yıllık ilkelliklerin, yalanlarla örülüp piyasalara sürdüğü imanın, kafalardaki, duygulardaki zincirlerinin elbette ki bir gün sonu gelecektir".
kendisine ait ses veya görüntü kaydı bulamadım. |
Gerçekleri yazmanın, insanları gaflet uykusundan uyandırmak istemenin bedelini biricik canıyla ödedi.
Kendisini saygıyla anıyorum. |
Turan Dursun 4 Eylül 1990 tarihinde devletin katilleri tarafından alçakça katledildi.
Saygıyla, minnetle anıyorum... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:54 . |