![]() |
KUTUPLARDA NAMAZ ORAYA EN YAKIN YERE GÖRE OLUR insanların kafasını karıştırmaya devam edin
|
bu en yakın yer (ler) nerelerdir..bunu acıklayan bir ayet varmıdır? mümkünse şifresi çözülmüş bir ayet olsun çünkü bizim gözümüz mühürlü
|
sevgili karadenizli insanların kafalarının karışmasından niye bu kadar korkuyorsun
örneğin en yakın yer 1000 km nasıl ölcek bu iş |
Alıntı:
Namaz güneşin hareketine göre diyordu kur'an, bu yeni ayetle neshedildi mi bu şimdi? Nesihlerden başımız döndü valla, hangisi önce indiydi, hangisi sonra, otur nüzul sırasına göre kütübü sitte karıştır, bul, orada da birbiriyle çelişenler var, hadi tarih oku, ayşeden nakil hadislere bi daha bak... neshede ede (ki son zamanlarda bu tahrifat ve nesihlerin ismi bilime uyarlamak oldu) yepyeni bir kur'an yazacak müslüman alimler. mevcut kur'anı sündürsen de uymuyor, yuvarlayıp deve yumurtası yapsan da uymuyor zira... onlar da farkında ki yeniden yazıyorlar. yeniden yazınca kimsenin kafası karışmıyor. eski halini bilenlerden kaç kişi kaldı zaten. :) |
eveeeeeeeeeeeeeet turan dursunun en yakın akrabaları K.C sen yeğenisin özgür beyin sen oğlu olmalısın prozac da onu bulamadım
bu sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ben onu anlamadım oraya gitmeyi düşünüyosunuz galiba namaz falan mı kılacaksınız YA BİN YIL YA BİN ASIR SONRA OGÜN GELECEK KOKLARKEN KÜLLERİMİ MEZARIMDA BİR BÖCEK O KADAR YANACAKKİ BİR YÜKSÜKLÜK TOPRAĞIM YERDEN BİR DAMAR GİBİ KOPUP FIŞKIRACAĞIM N.FAZIL |
Alıntı:
Allah değişmeyen evrensel kanunlar getirmiş. İddianız bu. İhtiyaç duyulan herşey apaçık kur'an'da var. Bu da sizin iddialarınızdan biri. Ama bakıyorsunuz ki Allah dünyayı Arabistan yarımadası, Afrika'nın kuzey-doğusu, mezopotamya ve anadolunun güney doğusundan ibaret sanan bir coğrafya bilgisine sahip. Hal böyle, coğrafya kısıtlı olunca Kur'an'da her hal ve şeraite cevaz veremiyor haliyle. Dünyanın yuvarlak olduğu, kutuplarda 6 ay batmayan güneş olduğu keşfedilmeden önce kimsenin kur'an'daki oruç vaktine ilişkin ayetlerin yetersizliğini ve uygulanamazlığını gördüğü yoktu. Ne zaman ki Tanrı'nın bildiği coğrafya dışında coğrafyalar keşfedildi o zaman ihtiyaç duyuldu farklı coğrafyalara uyarlama modellerine. Kimi en yakın yere göre tutar dedi, kimi baktı 5 vakit namaz 6 ayda kılınacak o da yılda bir keze tekabül ediyor galiba, saat uygulansın dedi, şu dedi bu dedi. Allah'ın bilgisizliğini böylece yamamaya kalktılar. Bizse "neden bu çuval yamalı" diye sorduğumuzda kızdılar, edecek laf bulamadıkça serde imanı kurtarmak da var, yamaları sağlamlaştırma yolları aradılar. Ak iplik kara iplik en yakın yere göre ayrılsın, sakınca yok da, bu söylem kur'an'ın lafsına ters, Allah'ın meramına, kelamına ters. İnandığınız korunmuş kitaba ters. |
Alıntı:
Ha bin yıl ha bin asır sonra o gün senin anladığın biçimde hiç gelmeyecek Koklarken küllerini mezarında börtü böcek Öyle uzaklara kaçacak ki zavallıcık Sen bir taş kadar sessiz ve de dilsiz olduğunun bile farkında olamayacaksın Çünkü Cennetin de cehenneminde Hiç beklemdiğin bir hiçlikle seni kucaklamış olcak M.CULPA :D |
Alıntı:
Ben buradayım karadenizlim karadenizliler sinirli olur bilirim ama sen daha bi asabi cıktın yahu !Başlığı acan sensin soru sorulmasını ıstemeyen sensin! Lütfen biraz daha serin kanlı olalım.. |
Hollanda mıydı başka bir kuzey ülke de olabilir tam hatırlayamadım orada yatsı namazının vakti girmiyormuş. Hemen şafak söküyormuş. Bu yüzden yatsıyı kılmayanlar varmış.
Namazın bir şartı da vakitdir. vakit girmezse namaz da olmaz denmiştir :) Ama burdakilere haksızlık olmuyor mu şimdi :D |
şeytana sormuşlar: ya bu kadar adamı nasıl yoldan çıkarıyorsun
oda demişki:yok ya demiş bir tanesini yoldan çıkarıyorum sonra yatıyorum aşağa bu site ye girince anladım |
Bilimsel acıklamaların için teşekkürler karadenizli
|
İslam putperest kökenli bir din olup putperestlerin güneş kültü ibadetlerine göre namaz vakitlerini belirlemiştir. Orucu da öyle.
Güneşten ve aydan başka bir zaman belirleyicinin olmadığı bir dönemde başka da kesin bir vakit bildirmenin mümkün olmadığı düşünülebilir. Ancak evrenselliği iddia edilen bir din, sadece kurulduğu çağa ve bölgeye göre değil, her döneme ve her mekana hitap edebilmeliydi. Kur'an'da namaz günde 3 vakit olarak geçer. Eğer, "gün başında, gün ortasında ve günün sonunda namaz kılın" denmiş olsaydı, kutuplarda vakit sorunu olmayacağı gibi, güneşe bağlılık da ortadan kalkardı. Gün başı, gün ortası ve gün sonu için her bölgenin din mercii bir saat belirler, namazlar da buna göre kılınırdı. Hem de bu vakit hep sabit olurdu. Güneş kültüne bağlılıktan da kurtulunurdu. Örneğin, Türkiye'de günbaşı namazı 06.00, günortası: 01.00, günsonu:18.00 olarak ayarlanabilirdi. Benzer şekilde oruç da "günbaşı ile günsonu arasında tutulur" diye belirlenebilirdi. Kutuplarda da insanlar günlük düzenlerine, mesai saatlerine göre namaz saatlerini belirliyebilirlerdi. Bu durumda Kutuplarda namaz, güneş olduğunda vardır. Güneş yokken namazdan muaftırlar. Öyle en yakın yere göre vakit belirleme olmaz. Kur'an'a terstir. Ama nerden bilsin Muhammed hazretleri Kutupları, orada 6 ay güneşin olmadığını. Bilseydi bir formül düşünür müydü acaba? Sanmıyorum, İslam'ın Kutuplara kadar uzanacağını hayal etmezdi herhalde. Nitekim öyle. Ortadoğuya sıkışıp kalmıştır. Halbuki miadının dolduğunu iddia ettiği kendinden 600 yıl önceki Hristiyanlık, dünyanın her tarafında yaygındır ve İslam'ın iki misli inanıra sahiptir. Üstelik Allah, o dinde namazı da şart koşmamıştır. :) |
birşey değil prozac sen iyi adamsın bir de müslüman olsan varya ahhhhh
aslında bu sitede demagoji yapmak gerekiyormuş ben bunu anladım ben düşüncelerimi en basit şekilde ifade ediyorum bakın pante ye demagojinin kralını yapmış sonunda da namaz yoktur demiş ama ilkten 3 vakit diyordu işte bu yüzden size tam cevap verilmemesi lazım çünkü sorularınızı merak ettiğinizden değil SIKIYSA CEVAPLA mantığıyla soruyorsunuz Bilime inanan bir insan bu tarz sorular sormaz |
Sıkıysa cevap ver mantığı yürütmüyorum karadenizli arkadasım forumda o kadar cok cevaplanamayan sorular varki ! ya son defa yan çizme ama sordugum sorulara cevap vereceksenız yazın kişiliklerimizi değil fikirerimizi tartışalım..
|
Alıntı:
yazmak için yazıyorsun,kendini komik duruma düşürüyorsun.pantenin yazısını iyi oku tekrardan..ayrıca namaz yoktur demiyor,hristiyanlığı yollayan allah onlara namazı vermemiş diyor. gerçekleri duymaktan korkmayın,cesaretli olun.. |
öyle bir yazıyosunuzki sanki dünya yı siz kurtaracaksınız ya bu ülkede dine inanan biri barakmayana kadar savaşın
sonra zamlar olmayacak değilmi savaşlar olmayacak değilmi veeeee sonsuza kadar mutlu ve huzurlu yaşayacaksınız N.fazıl abidin dino ya sormuş: niçin inanmıyorsun oda: korkuyorum bir kere inanırsam başımı kaldıramam secdeden senin biraz cesaretin olsa inanırdın |
Bir sürü yazı yazdım yayınlamıyorsunuz SİZİ GİDİ SANSÜRCÜLER SİZİ
|
Alıntı:
tekrar komik duruma düştünüz,çünkü ben eski bir inanırım,atist doğmadık,islam damgasıyla doğduk.sonra inandığım şeyin ne olduğunu sorguladım ve tam bir hayal kırıklığı,yalanlar yanlışlar,kandırmacalar.. savaşlar olmayacak mı bilemeyiz ama tarihteki savaşların büyük çoğunluğunu din savaşları oluşturuyor.allah galiba insanların birbirini öldürmesinden zevk alıyor ki ha bire din yollamış.son olarak,cesareti olmayan bizler değil,aksine sizlersiniz..cesaretin olsa biraz daha sorgular araştırır ve doğru bilgiye ulaşırdın.. saygılarımla.. Evros |
Muhammed kutupları bilse orada ki yaşamı görse fazladan birkaç ayet daha eklerdi belki ? kimbilir belki de ömer kelakıl hocamıs kutuplarda yaşamın şifrelerinide bulur :)
|
Bu tip konularda cok fazla beyin jimnastigi yapilmasinin gerekli oldugunu düsünmüyorum cünkü kuran da ki allah in cografya,tarihi v.b konularda bilgisi kesinlikle yoktur.Tek bildigi yer ve bütün dünyasi Arap yarimadasi ve Mezopotamya topraklarindan olusmaktadir, dogal afetlerde dahil. Ispati kurani iyice okumaktir. Cografya bilgisi o kadar azdir ki; Hangi uygarligin nerede ve nasil bir durumda yasadigindan haberi yoktur. Arap lardan bin yil önce, Mezopotamya nin biraz Kuzeybatisinda ki, kentlesmis uygarlik Efes den bile haberi yoktur ki ilkel, yobaz arap lari, bilimin,ilimin,uygarligin,hukukun,adaletin bol oldugu ve kaynagi Anadolu topraklarindan haberdar etsin!!! Hani Aztekler,Inkalar,Helenler,Cinliler,Persler, Türkler, Hititler ( Neyse daha saymayayim ) diyemiyoruz bile. Ya Afrika daki yamyamlar?
Sibirya yi nasil bilsin canim.... Cok uzak oralari... Dünyanin yuvarlak oldugunu biliyormu ki? Saygilarimla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:34 . |