Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   En Sonunda Kuran Sayesinde Bir Soruma Yanıt Bulabildim (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=417)

dmxads 14-03-2005 22:11

En Sonunda Kuran Sayesinde Bir Soruma Yanıt Bulabildim

Bu Allah niye kendini insanlara göstermez ya da herkese sürekli peygamberler gönderip de onların inanmasını sağlamaz diye düşünürken Kuran imdadıma yetişti.

Hûd Sûresinin 118-119 . Ayetinde
Rabbin dileseydi insanları (aynı inanca bağlı) tek bir ümmet yapardı. Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onları bunun için yarattı. Rabbinin, “Andolsun ki cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan (suçlularla) dolduracağım” sözü kesinleşti.

SECDE SÛRESİ
13. Ayet: Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.

Meğer Allah cehennemi insanlarla ve cinlerle dolduracağına dair kendi kendine söz vermiş ve cehennemde yansın bu dilim bir yemin ettim ki dönemem şarkısını mırıldanmakta. Ben diyorum niye çözüm üretmeye çalışmıyor.

İşte Kuran bir sorumuza daha cevap vermiş oldu. Hamdolsun andolsun maşallah inşallah Allah ın izniyle diğer sorulara da cevap bulmaya devam edeceğiz. :)

Herkese selam Ateizme devam............

Russell 15-03-2005 02:17

kuran çok ciddi bir ilim kitabıdır. ondan herşey öğrenebilirsiniz. şifa kaynağıdır. zehirlenmelere karşı panzehir olarak kullanılabilir. kırıkları iyi eder. körlerin gözünü açar vs..vs... sadece sorulara yanıt değil bu gibi şeylerede iyi gelir.

ALLAHU EKBER
ARAB''A İTEKLER

Tolga 15-03-2005 16:09

Daha öncecde demiştim şimdide diyorum:Kuranda tarifi yapılan tanrının(allahın) ciddi boyutta psikolojik sorunları var...

Önce bizi saptırıyor sonra da utanmadan bizden bunun hesabını soruyor.Sonrada bizi ebediyen cehenneme mahkum ediyor.SAÇMA 8) Sanki biz insanlar beyefendinin oyuncağıyız!!! :evil:

ensareo 24-04-2005 12:22

Allah'ı gereği gibi tanımadığın belli Kur'an'ı da yeterince okumamışsın..Bu bazılarının Birayeti alıp başka ayetleri görmemezlikten gelmemesi ile ilgili bir de doğruyu araştırma-söyleme ahlakının olmaması ile ilgili..Ben böyle anlıyorum bakalım doğrumu?ozaman genelinde Kur'an'ı okursun ve öyle kararını verirsin..Bende Kur'an'ı okuduğumda rabbim ne kadar bağışlayıcısın,bunalrı neden helek etmiyorsun-etmemişsin diyorum.Nerden çıkardın bunu diyeceksin.İsrail ile ilgili ayetleri oku..Ne mucizeler gelmiş kendilerine ve onlar ne cevap vermişler.Bakara suresini oku orda var..Gafurrur rahim kelimeleri ne kadar çok tekrar ediyor..Bence haksız bir karar veriyorsunuz?Öncelikle iyice düşünerek okuyun Kur'an2ı yani hemen ayetleri geçmeyin.düşünün biraz..

mustafa 24-04-2005 12:32

siz kuranın bir ayetini alıp hemen bu nası böyle olur diyosunuz ama ondan önce ne yazdığını ve ne anlatmak istediğini ya okumuyosunuz yada işinize gelmiyo.

ensareo 24-04-2005 18:07

AURELİENİN BAŞKA BİR SİTEDE BU AURELİEN O AURELİENMİ?

Benim adim Aurelien, fransizim 30 yasindayim ve benim ID card istiyor musun ?
ATEIZTIM ! HA !

Hayat çok güzel burda ! çay var mi ?

türkçe idare eder keratanın..arada fransızca da parlatıyor..tesadüfmü acaba...Ateistler cevap versin tesadüf mü?aynı özelliklerde (sadece 2 özellik) bu kerata..Bu aurelienle o aurelien aynı mı?yoksa değil mi?bu iki benzerlik bile onun o aurelien olduğunu göstermez mi?Öyleyse dünyada buluna bitki hayvan atom çiftler halinde ise , bu TESADÜF OLUR MU? GERİ ZEKALILAR.....IQ FAKİRLERİ.....

25-04-2005 16:53

O surelerin hepsini okudum.Acaba ne anlatmak istemiş o cümleleri yazarken.Çok biliyorsan sen açıklada bizide kurtar cehennemden :D :D

dmxads 25-04-2005 19:16

Merhaba mb 365...Hoşgeldin....

Benden önce davranıp benim sormak istediğim soruyu sen sormuşsun...

A'raf/ 179 - Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.

Mümkünse bi de bu ayeti açıklayın... Öyle siz anlamıyosunuz yazıp, doğrusunu yazmadan bırakıp gitmek olmaz....

25-04-2005 21:42

biz boşuna cevap beklemeyelim dmxads.Bunlar kendileride kuran ayetlerini anlamadıkları zaman vardır allahın bir bildiği deyip geçen insanlar.Bunların kutsal kitabında"herhelde allah sizin bildiklerinizden daha fazlasını bilir" diye yazıyor.Bunlarla ne konuşulabilir ki.Erkek çocuğa mirastan iki kız çocuğunun payı kadar pay verin. Niye? E vardır allahın bir bildiği,biz daha iyi bilemeyiz ya

ensareo 25-04-2005 21:55

Kimseyi cehennemden kurtarmak gibi bir görevim yok sadece buraya gelen bilgisi olmayan insanları kandırmayasınız diye yazıyorum.Yoksa Yaşasın Ateistler için Cehennem...İLA CEHENNEME ZUMERA.Fazla değil ölümünüzle gerçeği kavrarsınız kıyameti beklemenize gerek yok..

Allah'ın varlığını alayana kaar soru sormaya evet,Kur'an2ın Allah2ın kitabı olduğunu anlamaya kadar soru sormaya evet;fakat ondan snra eğer inanmışssan artık soru sormazsın..İtaat edersin...
Mantığınız müthiş çalışıyor şunlara bak...Doktora gittiğin zaman sormuyorsun?şu şöyle değil mi bu böyle değil mi..Şunu günde 3 kere alacaksın dediği zaman peki dersin.Şöye böyle ...Peki.peki...Yok bilmediğin halde zırvalamazsın herhalde..Önce Kur'an'ı düşünerek okuyun..Ben size desem ki Kur'an'da gezegen sayısı 12 dir.Nerde yazıyor dersiniz.Okumak farklı düşünmek farklı..Bazı gözler var bakar,görür;bazıları var bakar,sadece bakmış olur... :lol: :lol: :lol:

ensareo 25-04-2005 22:09

A'raf/ 179 - Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.

Çıkan sonucunuz ne?Fikriniz söyleyin..Yani cehennemliğiz nasıl olsa bizim hiç bir seçeneğimiz yok demek mi?

Ayrıca yukardaki soruma da cevap vermediniz?İnsnalar çift,hayvanlar çift,Bitkilerde çift..Ayrıca bütün canlılar tohum gibi toprağa karışıp büyüyor..Fidanda tohumdan büyüyor koskoca bir ağaç oluyor..İnsanda an arahmine bir tohum gibi ekiliyor.Bebek olarak çıkıyor ve büyüyor bir fidan gibi.Sizce bu tesadüf mü?

25-04-2005 22:09

Bırak boş lafları ensareocum.Sen şu ayetleri açıklada ondan sonra konuşuruz.Biz ne diyoz sen ne anlatıyon.Sorulana cevap ver(verebilirsem)etrafında doplaşma

dmxads 25-04-2005 22:52

Alıntı:

İnsnalar çift,hayvanlar çift,Bitkilerde çift..Ayrıca bütün canlılar tohum gibi toprağa karışıp büyüyor..Fidanda tohumdan büyüyor koskoca bir ağaç oluyor..İnsanda an arahmine bir tohum gibi ekiliyor.Bebek olarak çıkıyor ve büyüyor bir fidan gibi.Sizce bu tesadüf mü?..

Yok ensareo bunlar hiç tesadüf olur mu... bunların hepsi zeusun hikmetidir....keh keh keh.....

Bırak böyle sonuca bakarak nedene ulaşmaya çalışmayı da soruya cevap yaz istersen... tabi yazabilirsen

ensareo 25-04-2005 23:29

Yani sen hiç sonuca bakarak neden ulaşmayı kullanamıyorsun..Aferin sana..Arkadaşım istersen biraz arkana yaslan soluklan en azında 15 dk.ka dediğimiz şey üzerinde düşün..lafazanlıkla,dalgayla üstünü örtmeye çalışma..

Senin duygu,hisdende nasibin kalmamış anlaşılan..senin o tesadüf dediğin ne ağlama fiilini yaratabilir,nede gülme ne de konuşma fiilini...Sen bundan de birşey anlamazsın şimdi..Biraz düşün arkadaşım ondan sonra bir cevap ver..

siz ne anladığınız söylemiyorsunuz ki ben ne anladığınızı bileyim..ayetten..ayaetin öncesini sonrasını okudunzu mu?Bütün ayetler böylemi diyor yoksa..Biz onlara zulmetmedk onlar kendine zulmetti mi deniyor.Yoksa Allah(c.c) insanlara karşı bağışlayıcı ve affedicidir mi deniyor kaç ayete bakıp değerlendirdiniz söylermisiniz..Yok sadece 1 ayet tamam..

Görmemiz ışığa bağlı.Işık gözümüze ulaştığında görmeye başlarız..farzedelim ki ışığın 1000 sene sonra geldiği mesafedeki bir yere gittiniz ve dünyaya bakıyorsunuz..Size 1000. sene deki olaylar gözünüze gelir..Siz onları görürsünüz..500 senelik mesafeye gitseniz 500.senedeki olayları görürdünüz.Hatta bunun bir örneği yakınımızda mevcuttur.Güneşe bakarsınız fakat güneşin ışıkları size hatırımda kaldığı kadarıyla 6 dk sonra gelir.yani aslında siz güneş batarken bakarken aslında 6 dk önce o batmıştır bile..Şimdi böyle zamana bağlıyız.Bizim için zaman var fakat Allah(c.c) için zaman yok..Şu anda demek bizim içindir Allah(c.c) için değil..Onun için "Kun fe yekun"; "ol der ve olur" derken bizim için geçen zaman 100 sene 1000 sene 10000 sene peki Allah(c.c) için nedir?Zamanı yaratan Allah(c.c) olduğuna göre onun için zaman diye bir şey söz konusu değildir..Zamanın olmadığı bir ortamda sizce ne kadar süre geçmiştir?Bakın Kur'an'da ba'sul badelmetvt ölümden sonra dirilme örnekleri vardır..100 sene ölü yatıp sonra canlandırılan kişiye soruluyor ne kadar kaldın 1 gün veya daha az..300 sene yatan yine aynı cevap..Bunları veri olarak düşünmemiz lazım..

Ayrıca bir film seyrettiniz diyelim..Deseniz ki şurada şu olacak sonra bu olacak deseniz...Bu filme karışmakmı olur.

dmxads 25-04-2005 23:37

Alıntı:

Meğer Allah cehennemi insanlarla ve cinlerle dolduracağına dair kendi kendine söz vermiş ve cehennemde yansın bu dilim bir yemin ettim ki dönemem şarkısını mırıldanmakta. Ben diyorum niye çözüm üretmeye çalışmıyor.
Diye yazmıştım ilk yazımda... Yani benim anladığım şu: Allah isteseymiş herkes cennete girebilirmiş ama Allah cehennemi insanlarla ve cinlerle dolduracağına dair kendi kendine yemin etmiş ve bu sözünü gerçekleştirmeye çalışıyor... yani cehennemi insanlar ve cinlerle doldurmaya çalışıyor...Benim anladığım kadarıyla Allah ınız baya sadist.......

Allah a göre zaman kavramıyla konunun ne alakası var anlıyamadım......

ensareo 25-04-2005 23:50

Allah(c.c) için zaman kavramı yoktur bu yüzden kullarının ne yapacağını nasıl davranacağını o bilir demek istedim...Zamanın olmadığı bir ortamda sizce ne kadar süre geçmiştir?

İlmimiz herşeyi kaplamış durumda değil,herşeyi gören bir gözümüz duyan kulağımız yok.

Yoksa Kur'an'da imana davet eden ayetler var bunlar boşunamı? neden onları dikkate almıyorsunuz o zaman..niye dua edelim o zaman madem -bize göre- belliyse sonumuz?Boşa çalışmak olmuyor mu?Ben boşunamı çalışıyorum yok hayır?ahıret için çalışıyorum..ve nasıl bu dünyaya kendi kendimize gelmediysek,bizi bu dünyaya getiren bir kere daha getirebilir.Bu onun için zor birşey değildir.

Allah(c.) sadist değil lakin siz aklınız yerine heva ve hevesinize tabi oluyorsunuz..Yeryüzündeki şu dengeye tesadüf diyorsunuz.Onun yağmurla inidirdiği sudan içiyor hazırlanmış bir sofra gibi olan yeryüzünün neimetlerinden yiyor ve küfrediyorsunuz.Bunlar kendi kendine olmuştur diyerek..Senin o tesadüf dediğin şey erkek,kadın,çocuk senini bile yapamaz..

ayrıca şu var;ilkokul çocuğunun yaptığı resimle picassonun yaptığı resm yaırd edemiyorsan sana iyi bir sanat eleştirmeni demezler hatta kovarlar seni..Resime baktığında onun kimin olabileceğini düşünmen lazım..Sen koskoca yeryüzü resmine kendi kendine tesadüf dersen,dengesiz bir söz söylemiş olursun..Çünkü yeryüzündeki bütün harikulade canlılara ve kendini yapana değil,ne idüğü belirsiz bir ilkokul çocuğuna(tesadüfe) medhiyeler yapmış olursun..

ensareo 25-04-2005 23:56

Ayrıca şunuda eklemek istiyorum.İnsan iradesi ola aklını kulanan bir varlıktır.Yani iradesi vardır.Meleklerin yoktur onlar sadece itaat ederler..Fakat insanda seçme iradesi vardır.İsterse doğruyu isterse eğriyi.Seçme hakkı olunca doğru için cennet,yanlış için cehennem'in olması gayet normaldir.Belkide ahırette ne meleklerden ne de insanlardan irade sahibi olmak isteyen olmayacak çünkü insan bu sınavdan geçememiştir.Çoğunluk itibarıyla..Aklını kullanacağına heva,heves ve zanna uymuştur..Doğrularla yanlışları aynı kefede bulnudurmak eşit hak vermek adaletsizlik olur...Allah(c.c) ezeli ilmiyle ne olacağını bilir..

dmxads 26-04-2005 00:19

Ensareo bırak masal anlatmayı da yazdığım ayetler nasıl yorumlanmalı onu anlat istersen.... Neyse masalların uykumu getirdi... Hadi iyi geceler.....

ensareo 26-04-2005 00:35

Anlayışın kıtsa ben ne yapayım okuyormusun bakıyormusun..

26-04-2005 09:49

Ensareo bırak kardeşim bu ağızları.Tamam verdiğin örnekler bize biraz ağır geldi anlayamadık.Sen şu bahsedilen ayeti açıklasana.Ne lafı dolştırıyon.De ki böyle böyledir,şu sebepten dolayı akla ters düşmez.Sen bunu söyleyebiliyorsan konuş.Ayrıca ben bir ayete bakıp yorum yapmam.Surenin tamamını okurum.

ensareo 28-04-2005 21:24

İnsan olarak parametrelerinizi Allah'a uygulayamazsınız..madem Allah'a inanıyorrsunuz ozaman dersiniz ki Allah'ım bizi cehennemliklerle beraber bulundurma ve onun azabında koru...yok sanki islam'a sadece buradan iman edecek sanki başka iman ayetleri yokmuş gibi bunu sorguluyorsunuz.Allah'ın ilmini biliyormusunuz?hayır..zaman bizim için geçerli olan birşey..aynı filim tekrar seyreden bir kişi deseki şurada şöyle şöyle olacak,siz dermisiniz ki "sen öyle olacak demeseydin böyle olmayacaktı "senin yüzünden oldu..

AL-İ İMRAN
7O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar.
8(Onlar şöyle yakarırlar): “Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin.”
9“Rabbimiz! Şüphesiz sen, hakkında şüphe olmayan bir günde insanları toplayacaksın. Şüphesiz Allah va’dinden dönmez.

İlmimiz herşeye sahip değil..bu yüzden ancak bildiğimiz kadarıyla cevap verebiliriz..Bu kadar imani delili bırakıp,kendi kendinizi bir kaşık suda boğup duruyorsunuz..hatat Allah'ı sorgulyorsunuz..Haşa Allah2ı sorgulayacak kadar bilginiz varmı?Hayır..öyleyse..neden bilmediğiniz şeyin peşine düşüyorsunuz?

dmxads 29-04-2005 18:11

Alıntı:

Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir
Hani kur'an herkesin anlasın diye apaçık indirilmişti....... Her tarafı çelişki bu kitabın...

Alıntı:

neden bilmediğiniz şeyin peşine düşüyorsunuz?
Asıl siz bilmediğiniz şeylerin peşine düşüyorsunuz...

Ayetleri hala açıklıyamamışsın........

29-04-2005 19:02

Bilinen şeylerin değil bilinmeyen şeylerin peşine düşülür.Evreni allah yarattı diyorsunuz ancak allahı kim yarattı diyince onu biz bilemeyiz diyorsunu.
İşte burada olay imana dönüşür.Mantık devre dışı kalır.Bu sebeple hiç bir din bilimsel ve akılcı olamaz.Yani bunu insanlara açıklayamazsın.

ensareo 29-04-2005 21:24

ben sana benin inanma prensibini söyleyeyim yani bu kadar dolanbaçlı yola gerek yok;bu sorunun cevabı yoktur;çünkü böyle bir soru sormak hak değildir..bunu başka başlıktada yazdık..böyle bir soru sorulabilir mi?önce bunu düşünmek lazım bu soruyu sormak hakmıdır?doğrumudur?farketmezse her türlü soruyu sorabilirsin..hangi mantıkla soruyorsun..sana aklını göster diye bir soru sormam mümkünmü?hadi bakalım bana aklını göster..bu hakperestlik olurmu artık bunu düşüncene bırakıyorum..

sanki herşeyin cevabını bulmuş gibi bu soruyu sormak ve cevabını aramak abestle boş işlerle uğraşmaktır..

ensareo 29-04-2005 21:29

dmx e cevap: Allah'ı gereği gibi biliyormuyuz?şahsımı ilgilendiren bir şey söylüyorum ve ben şöyle düşünüyorum;Allah(c.c) zamanı da kendisi yaratmıştır;onun için zaman diye birşey yok.Allah zamanı insnalar için yaratmıştır.Farzedinki zaman diye birşey yok;sizce zaman olan yerde size göre ne kadar zaman geçmiştir..en doğrusunu Allah(c.c) bilir.

01-05-2005 15:54

Nevton havada serbest bırakılan cisimlerin neden yere düştüğünü sormasydı/düşünmeseydi yer çekimi kanunu keşfedemezdi.Senin anlayacağın bilinmeyen şeyler sorulur.Bilinen şeyleri soranlar manyaktır.
Ayrıca bilim şüphecidir,soru sorar.Şüpheci olunmazsa gerçeğe ulaşılamaz.Hiç bir soru sorulamaz değildir.Herşey sorulmalı,eleştirilmelidir.

Bana aklını göster demişsin.Gir bi biyoloji sitesine insan beynin nasıl çalıştığını,nasıl düşündüğünü görürsün.Tabi daha beyni tam olarak çözemedik ama olduğu kadarıyla idare edersin.Yani akıl diye manevi bir şey yoktur.Herşey maddidir.Akıl insan beyninin iş yapabilme kapasitesidir.

Ben sana aklı gösterdim.Sen de bana allahı göster.Sen tarif et ben bulurum.

ensareo 01-05-2005 17:04

Nevton havada serbest bırakılan cisimlerin neden yere düştüğünü sormasydı/düşünmeseydi yer çekimi kanunu keşfedemezdi.Senin anlayacağın bilinmeyen şeyler sorulur.Bilinen şeyleri soranlar manyaktır.
Ayrıca bilim şüphecidir,soru sorar.Şüpheci olunmazsa gerçeğe ulaşılamaz.Hiç bir soru sorulamaz değildir.Herşey sorulmalı,eleştirilmelidir

Soru sormayı kimse engellemiyor mb..Bunu genelemesen daha doğru olur..Kur'an'ın çok yerinde sıkı sık tekrarlayan sözlerden biriside,düşünmüyomusunuz?akletmiyormusunuz?dur..S oru sormadan elbet doğrular öğrenilmez.Allah'ın size sorduğu sorulara öyleyse neden cevap vermeyip,basite indirgiyorsunuz?Bana İslam'ın araştırmayı,sormayı engellediğini gösterebilirmisin?

Ama insan elinde hiçbir veri yok,bilgiside yok...soru soruyor..cevabını bulabilir mi?

Newton yerçekimini bulurke nasıl bir mantık silsilesi uyguladı acaba..Zanalrını heva ve heveslerini işin içine karıştırdı mı?elma düştüğü halde,herhalde düşmemiştir diye düşündümü?rastgele olmuştur dedimi acaba?hayır elbette bir nedenini düşündü..peki evrende bu kadar sistem var bunların tasadüfen oluşabileceğini kabul eden bir görüş,ne kadar bu mantık silsilesine uymuş oluyor?bir gözün kendi kendine oluşabileceğini söyleyen biri ne kadar mantıklı düşünüyor acaba?

Bana aklını göster demişsin.Gir bi biyoloji sitesine insan beynin nasıl çalıştığını,nasıl düşündüğünü görürsün.Tabi daha beyni tam olarak çözemedik ama olduğu kadarıyla idare edersin.Yani akıl diye manevi bir şey yoktur.Herşey maddidir.Akıl insan beyninin iş yapabilme kapasitesidir

bu sadece vir örnek..yani göremediğimiz şeylerde var mesela atom.fakat varlığını düşünerek anlıyabiliyoruz..fizikçiler daha iyi bilir bu konuyu..Fakat bu sonuca giderken,mantık kurallarından ayrılmadan yapıyorlar..ve belli bir sonuca gidiyorlar..bilgisi olmasaydı acaba bu bilim adamalrı böyle bir yargıda bulunabilirlermiydi..elbette hayır..demekki bir konuda karar verebilmek için o konuyuda iyi bilmek gerekiyor..Mesela ben veya sen bilmediğimiz bir konuda diyelim ki atom konusunda söyleyebileceklerimiz ne olabilir?söylersekte bu sadece heva ve hevesimiz ve zandan atmasyondan başka ne olabilir..Bu yüzden bir hakim gibi verileri iyice değerlendirip,hiçbir veriyide görmemezlikten gelmeyerek doğru bir karar vermek durumundayız..bildiğimiz konularda...bilmiyorsakta öğrenmeye çalışmalıyız...

01-05-2005 18:31

Elbette söylediklerin doğru.

"demekki bir konuda karar verebilmek için o konuyuda iyi bilmek gerekiyor"

Bu sözüne katılıyorum ancak sen allahın evreni yarattığını söylerken elinde ne gibi bir bilgi var acaba.Bu bir inanç.Hiç bilimsel dayanağı yok.Bu yüzden evren ile ilgili konularda sen de konuşmamalısın.
Ayrıca şu tesadüf konusuna yukarıda açıklık getirmiştim.Bir daha geri dönmek istemiyorum.Sana tesadüfen işlerin nasıl olabileceğini anlatmıştım.Anlayamadıysan ki olabilir,önceki yazılara bakabilirsin.

ensareo 01-05-2005 23:06

Bu sözüne katılıyorum ancak sen allahın evreni yarattığını söylerken elinde ne gibi bir bilgi var acaba.Bu bir inanç.Hiç bilimsel dayanağı yok.Bu yüzden evren ile ilgili konularda sen de konuşmamalısın.

güzel bir bina gördüğünde,elbette bunu kim yapmış dersin..ve arkasında bilinçli bir varlık ararsın..çünkü ne tuğlalar,nede çimento kendi kendine bu binayı yapamazlar..Evren bu binadan daha muhteşem değilmi?Evet,bence bu binadan daha muhteşem.Bu yüzden onu yapan bilinçli bir yaratan aramam gayet normal bir sonuçtur.Evet inanç ama kuru kuru bir inanç değil..

Ayrıca şu tesadüf konusuna yukarıda açıklık getirmiştim.Bir daha geri dönmek istemiyorum.Sana tesadüfen işlerin nasıl olabileceğini anlatmıştım.Anlayamadıysan ki olabilir,önceki yazılara bakabilirsin.

yazılarını okudum..dediğim gibi nasıl tuğlalar kendi kendine birleşip aralarınada çimento karışıp bir bina olmazsa,bu evrende kendi kendine tesadüfen olmaz.bu açık...milyonlar seneler de beklesen bu atomlardan bu kadar incelikli canlılar meydana gelmez..beklersen boşuna beklemiş olursun.rastgele harfleri milyon kere atsak sence bir kitap oluşabilir mi?senin dediğin oluşur..hayır istersen başlayalım atmaya bakalım oluşacakmı?istediğin kadar atabiliriz,sence oluşur mu?

02-05-2005 17:13

Eğer o harflerin sayısı bizim bilgisayarlarımızın bile alamayacağı kadar çoksa oluşur.Bunu anlamak için olaylar daha geniş bir açıyla bakmak gerekir.

Anlaşıla bu tesadüf konusunda anlaşamayacağız.Bu örneği bir daha vermezsen sevinirim çünkü bir yere varamıyoruz.

ensareo 04-05-2005 03:13

Bu örnek seninkiyle aynı değilmi?mb.bilgisayar elimizde..bir program yapsın biri ve bakalım..görelim oluşuyormu oluşmuyormu?

cool 09-05-2005 00:19

Konuya geri donersek,

bir suru kisinin iradesini kotuye kullanacagini ta bastan bilen Yaratici, bu sozu o kisilerin yapacaklari zulme hitaben soylemis olabilir. Yani “bana inanmayacak olanlar cok zalimdir ve Onlari(cogunlugu) cehennemde yakacagim. Ancak aklini dogru yonde kullananlar haric.” Daha once de ifade edildigi gibi, bunu soylemesi O’nu sadist yapmiyor. Nicin mi?

Biz bir robot uretsek uzerinde emek sarfedip goz nuru doktugumuz bu robota buyuk bir firma mesele Honda sahip ciksa ve elindeki iletisim agini kullanarak bizim buldugumuz robot tasarimini fabrikasinda kullansa, bizden sonra basvurmasina ragmen bir de patenti o alsa, nasil kizariz? Honda’nin yonteticilerini bogasimiz gelir adeta. Bunu benligimize yediremeyiz. Iste insandaki benlik de bunun icin verilmistir. Kainati yaratan kisiyi anlayabilmesi icin. Benim robotuma baskasi sahip cikinca ben buna kizarsam, buna kiziyorum diye bana “cok sinirli bir insan“ “accaip asabi” denebilir mi? Bu durumda kizarim elbet, ancak benim normal davranislarim insanlara sevgi ile yaklama seklindedir. Bu sadece bu durumdaki bir tavirdir genellemek ise yanlis olur. Ayetteki yakacagima andolsun ifadesi de bizim zaman kavramimizin kendisi icin gecerli olmadigi bir Zat’in bizi yaratmadan once insanlarin cogumuzun “ONCA UYARIYA RAGMEN ”seytana uyacagini bildigi icin bunu soylemesi de zulum degildir. Bizi imtihan etmesi ve imtihanin sonucunu bastan bilmesi bizim irademizi baglamaz, herkes kendi iradesini kullanir, karar vermek kendi elindedir: kazanirken de kaybederken de. Onun sonucu bilmesi sonucu manipule ettigini(iradeyi elimizden alip bizi zorla kafir yaptigini) degil herseyi bilen yuce bir zat oldugunu gosterir.

"Zaten onları bunun için yarattı" kismina gelince, Elmalili Hamdi Yazir su sekilde tercume etmis:

118 - Eğer Rabbin dileseydi elbette bütün insanları tek bir ümmet yapardı. Halbuki yine de ihtilaf edip duracaklardı.

119 - Ancak Rabbinin rahmetle yarliğadığı(alinti notu: sanirim yargiladigi kelimesi yanlis yazilmis) kimseler başka. Onun içindir ki, onları yarattı. Ve Rabbinin "Andolsun ki cehennemi cinlerden ve insanlardan tamamen dolduracağım" sözü böylece tamam oldu. "

(bu tercumede insanlarin ihtilafa dusmeleri icin degil de imtihan icin yaratildigi daha rahat anlasiliyor sanirim.)

Neyse ister oyle olsun ister boyle, anladigim kadari ile burada kastedilen insanlarin bir imtihan icin yaratildigi, kimisinin imtihani kaybedip komurlestigi kimisinin de imtihanda dogru siklari isaretleyip elmaslastigi. Komurlesenler yanmak icin, elmaslasanlar da cennette mutlu olmak icin yaratildi denmesi mumkundur. Yani gidecekleri yol budur. Kendi sectikleri yol. (komurlesenler icin; UYARILARA RAGMEN gidecekleri yol)

Ozetlemek gerekirse, esas itibari ile Allah bizim cehenneme odun olmamizi degil cennete ehil olmamizi ister. Bu zor imtihani basari ile tamamlamamiz O'nu cok sevindirir. Ancak biz hala (diger bir suru insan gibi) bazi yanlislari yapmada israr edersek sonumuz da bellidir.

Yukaridaki mantik orgusunde ben bir celiski gormuyorum ancak islami din olarak kabul edip etmemekte de herkes ozgur.

Dusunurken biraz daha insafli olursak yanlis anlasilmalarin onune gecmis oluruz.

Iyi gunler diliyorum herkese.

09-05-2005 14:07

Hoş geldin cool

Sana sadece enam-125 i okumanı tavsiye ediyorum.

Twin 09-05-2005 18:50

[quote:9920d8a71c="dmxads"]Merhaba mb 365...Hoşgeldin....

Mümkünse bi de bu ayeti açıklayın... Öyle siz anlamıyosunuz yazıp, doğrusunu yazmadan bırakıp gitmek olmaz....[/quote:9920d8a71c]

CEVAP:

BURADAKİ HAYVANLAR GİBİDİRLER HATTA DAHA DA AŞAĞIDIRLAR DEMEKLE dmxad Tolga ve m365 i KASTETMİŞTİR.BEN BU AYETTEN BUNU ANLADIM ÇÜNKÜ BU YÜZYILDA HALA ALLAHA İNANMAYAN KUR AN I ELEŞTİREN [s:9920d8a71c]AHMAKLAR [/s:9920d8a71c]OLDUĞUNA BUGÜN ŞAHİT OLDUM BUNU KENDİNİZE HAKARET OLARAK SAYMAYIN SAKIN *ÇÜNKÜ HAKARET ETMEK İSTESEYDİM DAHA AĞIR KELİMELER KULLANIRDIM YAW OĞLUM SİZ BİR FİKRE HİZMET OLARAK BUNU BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE Mİ YAPIYORSUNUZ YOKSA GERÇEKTEN [s:9920d8a71c]AHMAK MISINIZ[/s:9920d8a71c] SÖYLERMİSİNİZ *DÜNYADA KAÇ MİLYAR MÜSLÜMAN VAR HADİ ONLARI DA BIRAKIN ALLAHA BİR TEK ALLAHA İNANAN KAÇ MİLYAR MÜSLÜMAN HIRİSTİYAN YAHUDİ VAR YANİ BÜTÜN BU İNSANLAR BU BİLİMSEL DEDİĞİNİZ OLAYLARDAN HABERSİZ KÖRÜKÖRÜNE BAĞLI YAŞIYORLAR SADECE SİZ BİR KAÇ AVUÇ [s:9920d8a71c]ATEİST AHMAK [/s:9920d8a71c]BUNUN FARKINDASINIZ SÖYLEDİĞİNİZ BU PALAVRALARA SİZ İNANIYORMUSUNUZ EĞER GERÇEKTEN [s:9920d8a71c]İNANIYORSANIZ AHMAKSINIZ [/s:9920d8a71c]AHMAKLARA VERİLECEK EN GÜZEL CEVAP DA [s:9920d8a71c]SUSMAKTIR *[/s:9920d8a71c]ensareo KARDEŞİM BU AHMAKLARDA BOŞUNA UĞRAŞMA BUNLAR [s:9920d8a71c]PAPAĞAN [/s:9920d8a71c]GİBİ NE DUYARSA ONLARI SÖYLERLER.

[hr:9920d8a71c]

Öncelikle.
1. Küçük harf Kullanın.
2. Ne diyecekseniz doğru düzgün izah edin, ahmak diyebilmek için mesnetsiz kelimeleri seçmeyin. İsteyen inanır isteyen inanmaz, bu sizin olur ve onayınız dahilinde değildir. Yaklaşımınız-tarzınız birde kişi adları vererek şahsi bakışınız uygun değilidr.

Edit: Spartacus

HYB 11-05-2005 13:33

Her şey gibi ölümün de zaman ve keyfiyeti, önceden tespit edilmiştir. Yani kâinat için vârit ve vâki olan her şey, insan, insanın hayatı ve ölümü için de vârit ve vâkidir. Belli yollarla varlığa erme, yine belli esaslar içinde varlığı sürdürme ve belli zaman sonra da sahneden çekilme, her varlık için kaçınılmaz bir hakikattir. Her şey, çok geniş ve umumî bir kader dairesi içinde ve kendisi için belirlenmiş bir çizgide doğar, gelişir; sonra da söner gider. Bu, ezelî, değişmez bir yol ve ebetlere kadar da devam edecek bir çark ve nizamdır.

...............................Yazının bundan sonrası kaldırıldı, Devamı için Link ve açıklama yapacağım, arzu eden linkden olduğu gibi okuyabilir.
[hr:c088438bde]

Buraya bilhassa kaynak vermeden kendi cevabınız gibi kopyaladığınız yazı, Fettullah Gülen'in Asrın Gerçekleri başlığındaki yazılarından, İnsanın Ne Zaman ve Nasıl Öleceği Önceden Belirlendiğine Göre, Onu Öldürenin Suçu Nedir? başlıklı bölümdür.
Yazının gerisi aşağıdaki linkdedir, siz sadece buraya kopyalayıp gönder demişsiniz, ne bir eksik ne bir fazla, peki siz ne dediniz?

http://www.asringetirdigitereddutler...t/view/537/12/

Edit: Spartacus

11-05-2005 14:05

" SÖYLERMİSİNİZ DÜNYADA KAÇ MİLYAR MÜSLÜMAN VAR HADİ ONLARI DA BIRAKIN ALLAHA BİR TEK ALLAHA İNANAN KAÇ MİLYAR MÜSLÜMAN HIRİSTİYAN YAHUDİ VAR YANİ BÜTÜN BU İNSANLAR BU BİLİMSEL DEDİĞİNİZ OLAYLARDAN HABERSİZ KÖRÜKÖRÜNE BAĞLI YAŞIYORLAR SADECE SİZ BİR KAÇ AVUÇ ATEİST AHMAK BUNUN FARKINDASINIZ "

Çoğunluğun yaptığı şeyler doğru olacak diye bir şey yok.Öyle olsaydı Bush u ikinci defa başkanlığa seçerlemiydi veya türkiyede hep dolandırıcılar seçimi kazanırlarmıydı.Yani dünyada milyonlarca insanın müslüman olması islamın doğru olduğunu allahtan geldiğini doğrulamaz.

"ÇÜNKÜ BU YÜZYILDA HALA ALLAHA İNANMAYAN KUR AN I ELEŞTİREN AHMAKLAR OLDUĞUNA BUGÜN ŞAHİT OLDUM " Ahmak hangimiz acaba.Bugüne kadar kuranı eleştiren insan görmedin demek.Seni saksıdamı yetiştirdiler.Eğer öyleyse suyunu az vermişler.

KarlMarx 16-05-2005 19:02

Bir rica

Arkadaslar!
Inanmak soyut birseydir. Allah i beyninizle ararsaniz bulamayabilirsiniz. Iman zaten kayba(yani gorulmeyen bir seye )inanmaktir.
Inanmaya bilirsiniz. Inanmadiginiz icin baskilara ugradiginizi da sanmiyorum. Allah in varligindan cidde supheler duyuyor olabilirsiniz. Ve o na inanmaya bilirsiniz de. Okudugum kadariyla zeki insanlarisiniz. Genis dusunebiliyorsunuz. Ama inanmadiginiz degerlere hakaret etmek zorunda degilsiniz. Inanmiyorsaniz neden hakaret ediyorsunuz? Bazi insanlar icin Allah ve elcisi cok sey ifade edebilir. O kisilere sizce haksizlik etmiyormusunuz onlari rencide etmis olmuyormusunuz? Inanip inanmamak sizin eliniz de. Ozgursunuz!ama inanlara da ve onlarin deger verdigi kavramlara hakaret etmemeliyiz. Bunu ozellikle sizden bekliyorum cunku yapi itibaiyle hosgorulu ve tolaransli inslanlarsiniz. Bilmem ne dersiniz? Oyle degil mi?
herkes istedigi gibi dusunsun, birakin insnalar istedikleriyle mutlu olsun.

melih 03-08-2005 18:33

İnsan iradesi olan aklını kulanan bir varlıktır.Yani iradesi vardır.Meleklerin yoktur onlar sadece itaat ederler.DEDİN SANA SORUYORUM ŞEYTAN DENEN MELEK NASIL OLUYORDA ALLAHA KARŞI ÇIKIYOR.ALLAH ŞEYTANA BANA KARŞI ÇIK DİYE BİR EMİR Mİ VERDİ?O DA İTAAAT EDİP YERİNE Mİ GETİRDİ?BÖYLE BİR EMİR VERDİYSE NEDEN?VERDİYSE NEDEN?

ensareo 04-08-2005 01:31

Melih öyle bir soru sormuşsun ki..Tıptan anlamayan adama anlatmak ne kadar zor ise sanada bunu anlatmak zor..sen görünmeyen aleme inanıyormusun ki böyle soru soruyorsun..soruyorsun madem sorduğun şey hakkında bilgin varmı?madem bilgin yok bari araştırıpta sorsaydın daha iyi olmazmıydı?Şeytan cinlerdendir..Kur'an'ı eleştirip duruyorsunuz lakin dğrudürüstte okumamışsınız.yargısız infazmı yapıyorsunuz..oysa adaletli bir hakim olmanı beklerdim..

melih 04-08-2005 10:51

ensareo ben de bu cevabını vermeni bekliyordum elmalılı hamdi yazır'ın
kuran meali
bakara 34 - Ve o zaman meleklere: "Âdem'e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler. Yalnız İblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu.

geri zekalı ensareo sen on yılda bir değişen diyanetin mealini dikkate alıyorsun onu da yazayım

bakara34. Hani biz meleklere (ve cinlere): Âdem'e secde edin, demiştik. İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kâfirlerden oldu. (araya parantez koyup milleti kandırmak kolay)

zariyat 47 gibi saçma sapan bir mealler kuranında dediği gibi apaçık kuran olan kuranın arapçasını bile tercüme ederken elinize gözünüze bulaştırıyorsunuz ondan sonra derin bilimle uğraşıyorsunuz. geri zekalı kafan nasıl basar bilmiyorum ama iki meali karşılaştır birinde olan kelimeler diğerinde hiç yok

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:07 .