![]() |
Tanrı öldü; yaşasın hebelehübü!
evet tanrı ölmüştür....
yerine evrenlerin efendisi hebelehübü bakmaktadır.... ilginenlerin mesajlarını bekliyoruz... |
Re: tanrı öldü... yaşasın hebelehübü...
abi zatüredenmi!! :D
|
DE GEDİN LOOO :)
|
bu kadar fazla (...) olacağı buydu üzüntüsünden ölür tabi.
|
Sevgili tewderi,
hazir (...) acilmisken konu, yahu bu basligin olayi nedir? Icerigi ve hacmi nedir? Hebelubude biryere kadar, sitede Allah'tan cok hebelubu konusuluyor. Gulemiyorum artik. |
Ey yalancı peygamberler, yüce Hübü adına and içerim ki, Hübü yaptıklarınızdan haberdardır. Hiç kimsenin yaptığı kendisine kalmayacaktır.
Ey inanırlar deyin ki, yalnız Hübü'ye inanır yalnız O'na taparız. Hübü'den başka ilahlara tapmayız ve Heptelehübü(Spartacus) O'nun kulu ve elçisidir, yalnız O'na biat eder yalnız O'na itaat ederiz. Kuşkusuz bizi doğru yola eriştirecek olan yüce peygamberimizdir, ancak O'nun yolu Hebe'nin yoludur ancak O'nun göstereceği yol doğru yoldur. Ey Habibim, kuşkusuz bozguncular Hübü'nün hükmünde bozgunculuk etmektedirler, nasıl ki göklerden bir delil olarak yağmuru gönderdiysek ve nasıl ki Lut kavmine yine gökten bir helak gönderdiysek bilinsin ki sınırı aşmayın. Seninle olanlar ve Seninle Hübü'nün dostdoğru yolundan gidenler başka! ----------- ŞAKA bir yana bakın, egemen olmak için sahte(ki gerçeği yoktur bunun her peygamber sahtedir) bir örnek.. *Örn.1(Example 1 : ): Yemen'de Benu Müdliç kabilesinden Esved'l-Ansi, peygamberlik iddiasında bulunup(! krallık olsa gerek bu peygamberlik), Muhammed'in zekat memurlarını(!!!! Bezirgan Parası toplayıcıları) da oradan çıkarınca, bizzat Muhammed'in *talimatıyla öldürülmüştür. Örn. 2: 'Yalancı peygamber' olarak bilinen Müseylemetü'l-Kezzab'ın katli hadisesi, . Öldürülmüştür ve öldüren Vahşi olarak biliniyor, yine yaptıklarını yapmıştır bu vahşiler, erkekleri kılıçtan geçirip kadınları esir alıp, ganimet etmişlerdir, yani yağmalama, peygamberlik meygamberlik bunlar hikaye asıl önemli olan ganimettir. Evet Müseyleme aslında Muhammed'e Allah yeryüzünün doğusunu sana batısınıda bana verdi demiştir, ama Muhammed'in yanıtı sert olunca, eyvallah demiştir Museylime, Doğuda Senin batıda... Ama kabul ettiği halde savaşılmış Museyleme öldürülmüş, artık batıda Muhammed'e kalmıştır.... Bu örneklerde sabit bir şey, minareyi çalan kılıfını hazırlar, anlayacağınız muhalefete düştün mü, işin bitti. Katledilen ve başka bir inancı olan Eşref bin Kab gibi! "Dinini değiştireni öldürün", Buhârî, Cihâd, 149 ---------------- Ayağınızı denk alın, Hübü bir kum zerresini dahi delil göstermekten çekinmez. Bu cahilliyye devride sona erdirilecektir Hebe'nin inayeti ve sevgili peygamberimiz Heptelehübü'nün dost doğru ve nurlu yolu ile. Hübü bildiriyor ki, Muhammed bizim gönderdiğimiz peygamberlerden değildir, O dünya malı için Peygamberliği kullanmıştır, biz ise o milleti helak ettik çöllere mahkum ettik, öncekiler ise Cehennemin harlı ateşini sonsuz tadıyorlar. |
elini her yere yetiştirmeye çalışsa da pek başarılı olamamıştır muhammedimiz..zaten araf suresi 6. ayette de sadece kendilerine peygamber gönderilenlerden soracağız denmekte muhammed araplara gönderilmiş bir yalancı olduğuna göre(bkz.yunus suresi 47.ayet) her ümmetin bir peygamberi olduğunu söylemekte burada ümmetten kasıt toplumdur yani biz türkler muhammed'in saçmalıklarını dinlemekten muafız.Saygılarımla...
|
Simdi boyle bir onyargi ile yaklasirsak, turklerinde turklerin peygamberine inanmasi yada peygamberlr arasinda ozgur secim yapamamasini da dayatmis oluruz. Yanlis olan onun bi arap oldugu felan degil, Muhammed'in hicbir sucu yok. Inanin bu islerin bukadar ilerleyecegini kendisi bile tahmin edememistir. Asil suc, bunlara hala koru korune inanan ve inandikca korelen insanlikta.
|
şşşştt!
Sonra el-alem duyar da tanrıyı siz öldürdünüz der.. Çaktırmadan yola devam *:lol: |
:D
|
tanrı neden ölmüyor !!!!
allahsız oldugu içinmi!!!! |
tanrı oldumu yapma ya
|
özgür abim başın agolsun...
ama iyi oldu bence be abim * tutsaklıktan kurtukdun fenamı??? cenaze masrafları benden.... |
hebelehübü rahmet eylesin :(
|
e nolcek şimdi...
yaşasın hebelehübü... |
Tüm Evrene hayırlı uğurlu olsun bir despottan kurtulmuş olduk...
|
Alıntı:
bak tanrı gitti yerine hebelehübü geldi biri gider biri gelir ama Allah baki olacak gibi ne dersin?:) |
Re: Tanrı öldü; yaşasın hebelehübü!
kesinlikle o ölen sizin tanrılarınızdan biridir...
|
aman dikkat gelen gideni aratmasın
|
Alıntı:
|
NE !!??
*Allah öldü mü? *Yapmayın yav :S *Abim daha karpuz kesecektik yahu.. *Yine başına ne iş açmış kerata.. *Sokmuştur başını belaya isayla musayla falan. *Ee ben dedim öyle dedim yapmayacaksın konuşmayacaksın tanımadığın insanlarla. *Dinlemedi ki... *Sözde tüm medeniyetlere göndermiş.. *Yahu senin gücün yetermi elalemin ilahına.. *Bi söz dinlemiyor ki işte.. *Neyse hebelehübü rahmet eylesin. *Sevgili oldschool.. *rahmetliyi nasıl bilirdiniz?? |
Alıntı:
Alıntı:
hiç bilmezdim be dostum... |
Sevgili Spartcus, kuru kuruya propaganda yapıyorsun. Ortada bir şey yok.
Ahanda seninkini yeni kral olarak inandık,sanada biat ettik.Bizim avantamız ne? Seninki ne veriyor? Kol saatimi? :lol: *:lol: |
özgür abi bumlar gerçekten kendini alim sanıyorlar be abimm
nolcak bizim halımız... |
ey nebiyyül murteza, nebiyyül mücetaba, spartacus bak onlar ne yollar öneriyorlar. seninki lafı güzaf
aşağıdaki metin gibi bir metin öğret bize. boşu boşuna CACIĞA malzeme olmayalım .(allah muhafaza) bir dakikanızı ayırabilir misiniz??? 1 dakikada 5 defa Fatiha suresini seri bir şekilde okuyabilirsin.Fatiha suresini bir defa okumak 1400 sevaptır.5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin. - 1 dakikada on defa ihlas suresini okuyabilirsin 10defa ihlas suresi 3 kuran hatmine bedel sevap kazandırır. Hergün bir dakikanı ihlas suresine ayarsan ayda 300 defa senede 3600defa ihlas okumuş olursun. Bu da 1200 hatme bedel olur. - Yüzüne bir dakikada Allahın kitabından bir sahife okuyabilirsin. - 1 dakikada kısa bir hadis, kısa bır ayet ezberleyebilirsin. - 1 dakikada 30 defa kelimeyi tevhid getirebilirsin. - 1 dakikada 100 defa sübhanallahi ve bihamdihi dersin. Denizlerin köpüğü kadar günah da olsa bağışlanır. - 1 dakikada 40 defa La havle dersin cennet hazinelerinden 40 hazine elde etmiş olursun. - 1 dakikada 60 defa Esteğfirullah el azim dersin bağış ve affa nail olursun. - 1 dakikada 25 defa salatu selam söylersin 250 sevabı, 250 bagış ve 250 dereceye nail olursun. Şefaati Mustafa�ya s.a.v nail olursun. - 1 dakikada dua, tefekkür, tezekkür kalbini inceleyen taatlerle olursun. Kalbin 1 dakikada ameli yerine göre ömre bedel olur. Hayattan bir dakika ne kadar kıymetli oysa biz hayatımızı harap,zayi etmişiz. Tövbeler olsun hata rahına gittiklerimize,bilip ettiklerimize,bilmeyip ettiklerimize kaynakul kebir, sahife 1500 . http://www.nurbahcesi.org/forum_posts.asp?TID=962 |
arkadaşlar, bu insanları bile muhatap almak dogru degil bana kalırsa. Onlar hala 1400 sene evvelini yaşamaya çalışıyorlar ve bizim gündemimizde olmamalılar. Bizim muhatap almamız gereken insanlar invitatio gibi, dalbil gibi, childintime gibi aklı başında ve ne dedigini bilen kimseler olmalı. Tamam mizah unsuru olarak spartanı da dikkate alabilirsiniz ve nitekim de eski ilişkileriniz de var ama bu tarz saçmalıklara yer verip de buranın da üretici niteligine halel getirmiyelim.
* * şimdi benim merak ettigim şu, örnegin childintime in ya da diger zikrettigim arkadaşların bakış açısından onların tanrı ve din anlayışına yakınlık bakımından özgürün zikrettigi anlayışlar mı daha ön planda, yoksa bizim gibi bilimden, dogruluktan, eleştiri ve özeleştiri mantıgı ile insanlıktan ayrılmayan anlayışlar mı daha ön planda. * * *saygılarımla |
Sevgili Dilaver
"akli basinda" Müslümanlar olarak herseye ragmen tarikatci abimiz Soro da dikkatle takip edilmeye deger cünkü kendiside toplum incinde yaygin ve bir nevi agirligi olan tarikata yakinligi ile burada gözlemleniliyor....... yani onun yazilarini okuyup takip ederek bu akim hakkidna da direkt bir bilgi sahip oluyoruz ve muhatabini *forumda bulabiliyoruz. ve tabiki HiramUstam, kendisinin Kurani Kerim yorumlari bence son derece ayaklari saglam topraga basmak'la *beraber uslubu ise herkez tarafindan anlasilir bir uslup ile yazmakta..... simdi ben kendi adima konusmam gerekirse, ben cogu hurafeyi ve bu hurafeleri zorla ayakta tutan yobazimiz, i Islam olarak degerlendirmiyorum.....evet toplum icinde yaygin olan bu tür yorumlar, Kurani Kerim merkezli, *islam ve tevhid inanci ile yer yer uzaktan yakindan ilgisi olmadigini düsünüyorum. Mezhepler, Tarikatlar ve Cemaatler sadece Allaha ulasmayi dilemek icin bir arac olmasi gerekirken, Amac haline getirilmistir, ben kendi adima konusmam gerekirse cok genc yasta, Kuran Kursunda hocaya " ben türm Peygamberler gibi mezhepsizim" demissimdir. Asik Ibreti bir Deyisinde su satirlar ile bitirir.. [b] Aklım ermez ahret eğlencesine Saygım var insanın düşüncesine Hayal cennetinin has bahçesine Yobaz sürüsünü sürdüm de geldim İbreti emelim insana hizmet Eşim bana huri, evim de cennet Hacıya hocaya kalmadı minnet İrbiği tesbihi kırdım da geldim Ben bu tüm evreni ve evren icindeki tüm hayati yaratgina iman ettigim Allahi bir irbik, tesbih ve cüppeye sigdirmaya calisan, nefis terbiyesini , bir sekilcilik fetisizimi *olarak algilayan, Allahin tevhid inancini bir kenera koyup *Buharinin zirvaliklarina iman eden, Namazi gününün belirli vakitlerinde belirli sekilde suursuzca , sadece vakti geldigi icin suursuz ca bir sekilde yere yigilip uygulayan * yobaz sürünü önüme sürdüm de geldim.... Benim siyasal islamin karsisinda olmam , Müslümanlarin bireysel tercihlerine, toplumsal haklarina sahip olmasi karsi oldugum anlamina gelmez ! Kaldiki bu yöndeki anti demokratik uygulamalari "siyasl islamcilar" sömürerek himayesi altina almaktadir... Yani demokrasinin ayibi olan bir durum , yanlis olan yeni durumlar dogmasina sebep oluyor... Toplum yönetenler toplumun homejen yapisi olmadigindan toplum icindeki tüm irklara ve dinsel yorumlara, dinsiz toplum bireylerine ayni esit uzaklikta olmalidir. Toplum icindeki adalet olgusu ise, Kapitali baz alarak degil , Insan Emegini temel almalidir. Toplum icindeki gercek din ve vicdan hüriyetini , Dini ve bu dinin mensup oldugu insanlari onun bunun ( kapitalin ) hizmetine peskes cekenler degil.....Dini birey ve Hak arasinda bir olgu olarak degerlendirenlerin saglayabilecegini düsünüyorum... Evet yakinda Ramazan Ayi ve iman edenlerin *Nefsini *bir ulu niyet etrafinda oruc tutarak gecirdigi günler geliyor....ve muhtac sahibine insanoglunun kazandigi riskinin Zekatini vereceklerdir.... simdi toplum icindeki Müslümanlar neye göre Zekat verecek bilmiyorum ama ben Kurani Kerime göre verecegim.... belki Imam Ebu Numanin ön gördügünden az veya cok olacak....ama gönülden olacagi kesin....[/b] |
sevgili invitatio
* *şimdi şöyle bir şekilleniş ve gerçek çıkıyor ortaya. Nüfusun ezici bir çogunlugu islam inancında. Çok az bir kesim de bizim gibi ateist. Bu ezici çogunluktan büyük bir kesim ki tayin edicidir, dininden bile haberi yok fakat belli bir radikal kesim ki işi götürüyor bu kesimi yönlendiriyor, sizler ise bizlerden daha bile azınlıksınız. * *Yenibir ittifaklar staratrjisi mi hazırlasak ne * *saygılarımla |
Sevgili Dilaver, Allaha itaat bir pazarlik unsuru olmamali....."Kurallar" bellidir....Benim Peygamber kabul ettgim Insan tebilg etmistir. Benim Ateistler ile veya Mümin'ler ile Sorunum yok, ama Müslümanlarin benim ile sorunu oldugu kesindir. Evet sayisal olarak belki az'iz ve maddi gücümüz de yok, cünkü din adina insan sömürmedik, ama Ali Umuc gibileri de var bu yönde fikir üreten, ve Ali Umuc gibi nice insanlar..... Beni "sünnete" uymuyor deyip , kafir ilan eden Müslümanlar ile beraber yasadigimi bende biliyorum... bende bunlara Allah'dan cok Allahci insanlar deyip geciyorum.... Akli basinda insanlarin Ittifaktan cok, bir biri ile en azami noktalarda empati yapabilmesi gerektigini düsünüyorum..... Atesitlerin "inkarciligi" beni cidden hic ilgilendirmiyor, onlarin tabi olmadiklari bir din hakkindaki yorumu sadece bir yorum olarak degerlendiriyorum....ama ateistlerin demokratik olup olmadigi direkt olarak ilgilendiriyor..... Ben "Banka Hesabima bes bin daha fazla sevap" pesinde degilim, ben insanlarin deger yargilarini kimsenin özgürlügnü kistlamadan yasayabilmesi pesindeyim.... Aslinda zurnanin zurt dedigi nokta ise, bazen birseyleri kasiyanlarin durusu ile olusuyor..... "Ezan Sesleri Kesilsin ! " böyle bir istek bence hic birseye faydasi yok.... herseye ragmen unutulmamalidir ki , toplumun büyük cogunlug Islam dini mensubudur, ve Ezan bu insanlarin ortak bir degeridir, ve bu cogunluk toplum icinde tabiki imtiyaz hakki olacaktir. Ama Camilerin durumu cidden ihtiyaca göre tekrar gözden gecirilmelidir.....ihtiyac olmayan yerde , ihtiyaca uygun mekanlar bulunmalidir ve gerekiyorsa daha hayirli islere vesile olacak camiler müslüanlar tarafindan yikilip,toplum icindeki tüm insanlar tarafindan yerine Okul , Hastane yapilmasi icin bir dayanisma olmalidir.... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:21 . |