Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   seçimler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4244)

commandante 14-06-2007 19:39

seçimler

türkiye seçime giderken t.d. sitesindede bir anket yapmak gerekir diye düşündüm

14-06-2007 20:06

Re: seçimler

elbette chp her ne kadar genel başkanımızın duruşunu pek beğenmesem de şu bir gerçek: "o olmasaydı gül cumhurbaşkanlığı koltuğunda kahvesini yudumluyor olacaktı."

ve *ip - ödp - emep - shp - tkp gibi partilerin tamamının da chp bünyesine katılması gerektiğini ya da bunlara hiç oy verilmeyip tamamının chpye verilmesi gerektiğini düşünüyorum. neden çünkü sağı ancak bu şekilde devirebiliriz türkiyede sol bitik durumda değil sol parçalanmış durumda

Cemal 14-06-2007 20:14

coM abim.bis aKEPeye oy atces.Bu sitedede "ben ve com" a oy vercem :D
*-*-
neden dersen ?*babam diyo:Baykal dansös gimi bi oyana bi buyana kıvıttırıyomuşeskiden bari..Bide bu melmekette bu ordu olduktan sona.Allaın izniylen hiçbi zaman gericilik iktidara gelmes.Ordumus hamdossun ATATÜRKçü vee moden.kendi içindede dini var.Bek..bu adamlar geldibaridolar-molar hep aynı duruyo.Eskiden Ecevit öskürdü..dolar yükseldi..öleden sona isal oldu..dolar fırladı..hücuuuuUUuummm dolar kapmaa..beleoluyodun..Şinik ökomisalamm.maşşala maşşala.

cml.

commandante 14-06-2007 20:51

gerçekten çok merakediyorum TURAN DURSUN SİTESİNDE seçimi kim kazanacak

14-06-2007 23:22

cemal kardeşim babana de ki:

"erdooğan şehide kelle dedi askere ya şehit ol ya gazi dedi baba erdoğan köylüyü huzurundan kovdu hem de ananı al git artist terbiyesiz diye bağırarak maliye bakanı kendini kurtarmak için 3 yasa çıkardı önümüze geleni satarız kardeşim dedi baba vatanı sattılar erdoğan kendi çocuklarını ameraikada burslu okutuyo ve 30una merdiven dayamış daha askere gitmemiş adam gkry ni tanıyacak yakında üslerini açtı amerikaya en modern üslerimizi sattı baba akepeye oy verme"

14-06-2007 23:34

TKP'nin CHP ile birlesmesi ile, Akparti ile birlesmesi arasinda bir fark gormuyorum. Biri olabilirse digeride mumkundur.

Bu arada benim oyum TKP'ye gitti, lakin butun solun birlesebilecegi parti, IP'dir benim gozumde.

14-06-2007 23:40

katılmıyorum respendial abi

http://img239.imageshack.us/img239/5914/adsztp6.jpg

ben ödp nin kazanmasını isterdim ancak oyum chp ye gidecek

dilaver 14-06-2007 23:45

-
* * sevgili cemal bu seçim güzel bir seçim, ama ben ve comm sana şu an bir hedef gösteremiyor ve bagımsızları destekliyor.

* * *her zaman ezilen ve mazlumdan tarafız. Bu seçimde digerlerinde oldugu gibi engellenenler aslında mazlum. Çünkü engellenenlerin, baraj olarak, engellenmesinin tek nedeni emekten yana olmaları. Demokraside çözüm tükenmiyor. Engellenenler parti olarak olmasa bile bagımsız olarak bu barajları aşabilecekler.

* * * Bagımsızları engellemek içinde taktik geliştirdiler, birleşik oy pusulasına iliştirerek okuma yazma bilmeyen vatandaşın yanılmasını istediler. Ama bunlar son çırpınışlardır, ben ve comm en az 25 milletvekili ile bu dönem parlemetodayız. Sonuç ne mi olur, belki ip, belki cezaevi, belki ölüm. Ama bu bedel ödenecek. Demokrasiyi kimse kimseye vermiyor. Hak degirmende oluyor, bizler ise hakkımız söke söke alıyoruz.

* * * *ankette bagımsızlar da olmalıydı. Ben bagımsızlar olarak dtp yi seçiyorum.

* * *saygılarımla

14-06-2007 23:47

dtp=pkk ?

14-06-2007 23:59

dtp vatan hainlerini desteklemiyor mu dilaver ve ben yanlış anlamadıysam (yani bi ironi yoksa mesajınızda) siz de dtp yi mi destekleyeceksiniz

dilaver 15-06-2007 00:20

emekçilerin vatanı olmaz hrant. emek enternasyonaldir. Dtp siyasi bir partidir ve dediginiz gibi olsa kapatılırdı. Ben seçime sokulmayanları destekliyorum, demokrasi adına destekliyorum.

* * Benim vatanım var, yurtseverim , ama daha da öncesi enternasyonalistim. Enternasyonalist olmam insan olmamdan kaynaklanıyor, sonra ikinci kimlige geliyorum Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, burada yurtsever kimligim ortaya çıkıyor. Bu kimlikle ben Dtp yi destekliyorum çünkü pkk ye eşit görmüyorum. Devlet de görmüyor ki kapatmıyor, ama görenler var. Görenler kandan ticaret umanlar, kan üzerine siyaset yapanlar. (sizi tenzih ediyorum )

* * Dikkat ederseniz bu iki kimliktede Türklük yok, Kürtlük de yok. Bunlar sonradan geliyor, gelirse
Ben böyle düşünüyorum. Düzen partilerinden hiçbirine oy verip te tekrar düzülmeye oy vermek istemiyorum. Adam gibi adamlara vermek istiyorum. Ufuk, Levent, Baskın bu tür insanlardandır. Beni onların temsil etmesini istiyorum.

* * Şayet tüm bu insanlar ve partiler yasalsa ben de bölücülük yapmıyorum, demokratik tercihimi kulanıyorum.

* * Bana göre tek kıstas vardır. Ya emek ya sermaye. Ben emekten yana en yakın olan insanlarla beraber olmak istiyorum.

* * * saygılarımla

15-06-2007 00:21

DTP milletvekilleri *%10 baraj nedeniyle, secime 245 bagimsiz aday adayi ile giriyor.

Cemal 15-06-2007 00:56

yaw DiLaver amcam.ben bu siyaset işine hiç annamıyom.biri ak diyo..öbiri afedersin *bok-diyo..
yanı bu siyesette *-akıl yokmu*?Bu siyaset fener*gassaray tutar gimimi-tutulur.?
bak sen neler yazıyon.HIrat kardeşimis-bunnar vatan hayini-diyo.
Abim bu inanış konusu vede siyaset konusu akılı baştan alıyo abim.Ben cail aklımlan buna karar verdim.Biri at diyo-*obiri ot diyo..obiri çanakkale boazı diyo.. :roll: zor bu işler dİLaver amcam be..Sonuçta ne hayırlısa Allah ona nasip etsin abim.ne diyem.. :?
"Ben ve Com" iyi issannar .ben ona kessin biliyom..cml.

InVitatio 15-06-2007 01:05

sevgili dilaver
ha hasan ha kel hasan derler anadoluda
o yüzden ha mhp ha dtp
ikiside kendi gücünü varlik nedenini bir etnik den aliyor
ikiside kendi etnik kökeninden gelen insanlar icin talepleri var
ikiside var olan sorunlara "sinifsal" degil "milli" bir göz ile bakiyor
mhp nin dokuz isigi varsa
dtp nin de "baskan aposu" var
abim dostum forumdasim senin gibi akilli insanlar ne arar bu dtp de mhp de ?
etme eyleme...

Not : SHP secime girmemek ile CHP yi destekledigini acikladi...o yüzden anket cevap seceneklerinde yeniden bir düzenleme olursa daha saglikli bir secim sonucu elde edilebilinir diye düsünüyorum
Ic Anadoluda bir agirligi olan MHP ise hic listede yok ?!
Ama Besim Tibukun LDP unutulmamis ;)
Levent Tüzelin kendine sol EMEP ise "Digerler" olmasi gerekirken, var olmayan bir "birliktelik" icinde sunulmus...

sargon 15-06-2007 01:08

Ben de ÖDP'ye oy verdim.

Edit: CHP'yi sol bir parti değil milliyetçi bir parti olarak görüyorum artık. Demokrasiyi savunmuyor bir kere. Tamamen solculuktan çıkmıştır. Türkiye'de gerçek anlamda demokrasiyi savunan, Avrupa'daki sosyalist yada sosyal demokrat partiler gibi bir parti kurulmasını isterdim. Böyle geniş bir parti kurulursa onu desteklerim. Şimdilik ÖDP diyorum.

dilaver 15-06-2007 01:08

sevgili cemal

* * siyaset yerden bitmiyor, siyasetin de kaynaklandıgı yerler var. Siyaset nereden baktıgına göre degişiyor ve belirleniyor. Siyaset devlet kurumu ile gelişiyor, devlet kurumu da sınıflarla. Siyaset yüzde yüz çıkarlarla baglantılı olan bir şey yani ekonomiden bagımsız degil.

* * Farzedelim ki bir tarlan var, birileri de oraan yol geçirmek istiyor, ve senin tarlanı kamulaştırmak istiyor, böylece yol geçen güzergaha benzin istasyonları yapacak ve para kazanacak.Ama sen de tarlanın sahibisin fabrikaya satarsan daha çok para kazanacaksın. Al sana siyaset ,al sana rakip partiler. Sonuçta hepsi döner dolaşır mülkiyete ve mülkiyet ilişkilerine varır.

* * Bana karşı çıkan dostlar benden daha demokrat ama bir de şu Türk fobisinden kurtulup insanım demeye başlasalar daha iyi anlaşacagız. Tahminim bunu da başaracagız, önyargısız olmayı ve nesnel düşünebilmeyi.

* * *Bir tek şeyini düzeltmek istiyorum ben ve comm un insan olmanın dışında iyi ya da kötü olarak nitelenmeye ihtiyaçları yoktur. İnsan olabilmek ve insan oldukları için takdir edilebilmek onlar için yeterince bir onurdur. Bekledikleri de bundan kelli fazla bir şey degildir. İyi ya da kötü insan olmak onları bozar. İnsan olmak yeterlidir.

* * * saygılarımla

InVitatio 15-06-2007 01:17

sevgili dilaver
insan olmanin sartlarindan biriside Apo yu yaptiklarindan dolayi kinamak dan gecer...
DTP bu adamdan baglarini koparmadikca Tüm türkiyeli insanlar icin var olan sorunlar icin
öneriler sunamadikca , kürd milliyetcisi bir partiden öteye gidemez
ve senin o güzel niyetlerin de güme gitmis olur....
ben kimsenin milliyetci olmasina karsi degilim !
ama enternasyonlizim ve sol jargon kullanilarak kürd ulusal hareketin uzantisi olan
bir siyasi örgütlenmeyi desteklemek demokrasi adina fazla tutarli bir yaklasim degil....

dilaver 15-06-2007 01:43

invitatio

* *sen ne diyorsun, Apo şu gün için bir devlet görevlisidir. Devletin elinde bir adamı kınamaktan bahsediyoruz. Hapisteki bir adamın direktifinden bahsediyoruz. İşte demagoji budur. TC nin hapishanelerine adım atan her kişi bilir ki TC nin izini olmadan bu hapishaneler *kuş girmez, kuş çıkmaz. Gerisi Laf ı güzaftır.

* *Ve benim garip halkım da hala bu teraneler üzerinden siyaset yapmaya çalışır.

InVitatio 15-06-2007 02:04

Dilaver dostum
neden bu DTP bu adama terörist demez ?
yani onlari engelleyen nedir ?
neden bu bekaa vadisinde göbek büyütüp burun karistirarak
ölüm emirleri *veren zati muhterem ile baglari koparmazlar ?

beni asil üzen senin bu DTP yi sosyalizim ve demokrasi adina savunman...
sosyalist insanlar "milli" temeller üzerine degil "sinifsal" temeller üzerine cözüm önerileri sunarlar...
bugün DTP'de AB ve ABD nin türkiye uzantisi olmaktan kendi ali koyamamistir....
adamlarin ellerinde iplere bagli olan kaderlerini neden görmemezlikten geliyorsun....

DTP türkiyeli insanlarin mi partisidir ki türkiyeli insanlar onlara oy versin...
bugün balkan göcmeni olan türkiyeli vatandaslar hangi mantik ile DTPye oy versinler ?
Türkiyede siyasetci mi yokda bu feodal toplumun insanlarindan demokrasi dersi alacak kadar
caresiz olduk....

ahuramazda 16-06-2007 19:35

Arkadaşlar pardon... dünkü yazılar yok mu olmuş...
yazdıklarımı göremiyorum.
sabah giremiyordum siteye ondan m yoksa...

ayrıca site herhangi bir problem yaşadığında bilgi alabilmek için bia mail reca etsem sizlerden yardımcı olur ve yanıtlarsanız sevineceğim...

17-06-2007 12:03

Tekrar tartisicaz *:twisted:

"ölüm emirleri *veren zati muhterem ile baglari koparmazlar ?"

Bu ifade sayindan daha kotu ya, zat-i muhterem, mu- hatir -em zat, yani hatirli kisi. *:)

sargon 17-06-2007 17:13

...

faili_mechul 18-06-2007 06:36

Alıntı:

Hrant";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 80542)
elbette chp her ne kadar genel başkanımızın duruşunu pek beğenmesem de şu bir gerçek: "o olmasaydı gül cumhurbaşkanlığı koltuğunda kahvesini yudumluyor olacaktı."

ve *ip - ödp - emep - shp - tkp gibi partilerin tamamının da chp bünyesine katılması gerektiğini ya da bunlara hiç oy verilmeyip tamamının chpye verilmesi gerektiğini düşünüyorum. neden çünkü sağı ancak bu şekilde devirebiliriz türkiyede sol bitik durumda değil sol parçalanmış durumda

hohohoho sen bir tek sağcı partiyi devirmek için bu kadar adamı topluyorsun *gelde gülme :) :)

degisim 18-06-2007 09:22

Bu secimlerde ben yine CHP ye oy verecegim her zamanki gibi aslında, benimde pek CHP ye oy vermek icime sınmıyor ancak bugun gelınen noktada sol oyların butununun burda toplanması gerektıgını dusunuyorum.Eger sıradısı bır secım olmasaydı (sozde demokratık bir secım yapıyoruz) DTP yi dusunebılırdım.

18-06-2007 12:39

Arkadaslar,

TKP'nin oylari son lamer vakasindan sonra artmis :)

DTP konusunda cok tartistik, kriter su olmalidir; Misak-i Milli esaslarina sadik kalinacak mi, yoksa DTP'nin Misak-i Milli'ciligi, AKP'nin demokratligi gibi mi?

CHP'ye gelince, AKP'den kurtulmak icin oylarin, CHP gibi bir duzen partisine verilerek heba edilecek olmasi cok aci. Bu arada CHP'nin yapilan mitinglere katkisini gormezden gelmek mumkun degil. Bu bize sunu gosteriyor, Turkiye'ye daha fazla sol lazim. Turkiye'nin sosyal evriminde, Kenan Pasa etkeni hala mevcud.

tewderi 18-06-2007 14:23

Misaki Milli'ye sadık kaldığında istediği haklar verilecekmi? Şimdiye kadar sadık kaldı acaba haklar verildimi?

ahuramazda 19-06-2007 19:58

birileri yanıt versin yazılar gene mi silindi. paranoya oldum yaw....

InVitatio 19-06-2007 20:04

evet görülen o ki bazi yazilar
ve benim gördügüm kadari ile bir tüm baslik gittmis

yavas yavas can sigmaya basliyor....

dilaver abinin
bana özelden attigi iki mesaj tekrar posta kutuma gelmis
garip seyler oluyor...
bunun arkasinda da muhakkak bir TÜRK derin devleti olmali :)

ahuramazda 19-06-2007 20:27

etrafı cinler bastı...

dilaver hergün bana mesaj atıyor... amacın beni korkutmaksa kork mu yo rum...

dabbe mi geliyor...yoksa 338 mi geliyor....

ses verin seesime dağlaaar

InVitatio 19-06-2007 20:39

yok sistem bozuk galiba
dilaver abinin önceki attigi iki mesaj bugün tipkisinin aynisi tekrar gelmis
bugün astigimiz yazilarin bir kismi gitmis
birde tüm baslik gittigi anlasiliyor

dedigim gibi ya Allahin bir isi
yada darwinist bir olgu ile karsi karsiyayiz....

dilaver 20-06-2007 01:38

hay dilaver kadar başınıza taş düşsün emi. *:lol:

* *Bu aralar pek çok yerde ismimin anılmasından bıktım, ismimden nefret eder hale geldim yahu. *:cry:

* * posta kutularınıza bakmazsanız böyle olur. Sistemin mesaj uyarı sisteminde de hata var zannedersem. Uyarı yapmıyor.

* * Benim bir alışkanlıgım var, uyarı gelmese de mesaj kutumu kontrol ediyorum. O mesajlar bir kaç gün evvelinden cevaben yazılmışlar. Ya bakmamışsınız, ya da sistem tıkanmış göndermemiş. Her 24 saatte geri gittigimizde mesajlar eskiden yazıldıgından tekrardan gidiyor.

* * *Yoksa sizleri bu kadar seviyor degilim. *:lol:

* * *Dabbetül arz olmaya da niyetim yok. Frodo bu işe soyunabilir bak. *:lol:

* * *saygılarımla

vacsmt 20-06-2007 17:32

Ben de bir seçim tahminiyle katkıda bulunayım.
23 Temmuz da ne oranda haklı çıktığımı anlarız.

*AKP : % 30
*CHP : % 20

*MHP ve DP de barajı geçerler !

tewderi 20-06-2007 17:43

Dtp mecilise girerse doğuda solan binlerce gül yeniden yeşerecek ..
Acılar bir nebze olsa bile dinecek ...
Belediyeleri için yapmış oldukları başarılı işlerin benzerlerini devletimiz için yapacak ...
ve ülkemiz kazanacak halkların *kardeşliği kazanmış olacak...

ahuramazda 20-06-2007 18:14

Düşsün o taş...kabulumdur, *insana böyle güzel anlamlar yükleyen bütün taşlar adı önemli değil düşsün.

DTP meclise girerse bence de renkler değişecektir. Türkiye kanımca daha farklı ve güzel olmaya doğru gidecektir. En azından artık kimse bizi meclise sokmuyor demeyecek...

Daha da güzeli tam anlamına kavuşscsk türkiye...bütün milletler mecliste olacak neredeyse...
saygılar

vartor 20-06-2007 18:59

Millet kavrami tektir, karsiligina ulus da diyebiliriz. Anadolunun degisik halklarinin temsilcileri desek daha dogru olacak bana kalirsa. Her kesimden temsilci bulunmasi, BMM sini bence zenginlestirir, ayriliklar ortaya dokulup medenice tartisilirsa, sonuc milletimizin lehine donusebilir. Tabi bunun aksi de olabilir; kavga patirti yuzunden isler cikmaza girip devlet yurumez hale gelebilir. Bizleri temsil edeblerin ozenle secilmesine baglidir basarinin sirri. Partizanlik ve egoistlik yapmadan, akla en uygunlarin secimi, ulkemizi ileriya goturebilecek tek yoldur kanaatindeyim.

20-06-2007 21:23

Turkleri temsil eden bir milletvekili de olsa tam olur. Eger var ise bu kimdir bilmek isterim. Kurtler meclise girmekte bugune kadar turklerden cok daha basarili oldular.

sargon 20-06-2007 21:33

Bizim sitede ne kadar çok DTP'li varmış yahu. Biz bir Dilaver'le Tewderi'yi biliyorduk. Demek ki sessiz bir kesim var. İlginç..

vartor 20-06-2007 21:52

Sevgili respendial, bilmem farkinda misin kurt'en turk'ten diyerek ayirim yaptigini. Hani Turkiye'de yasayanlara Turk deniyordu? Ben hic degilse degisik yorelerde yasayan halk topluluklarini temsil etmekten bahsettim. Biz istesek de istemesek de malesef du dusunce sekli cogumuzda hakim, hem kendilerini Turk diye benimsesinler isteriz, hem de onlara hitabederken turk olduklarini aninda unutuveririz.

20-06-2007 22:36

Sevgili vartor,

"Sevgili *respendial, *bilmem *farkinda *misin *kurt'en *turk'ten *diyerek *ayirim *yaptigini."

Benim sozlerim DTP'nin kurtleri temsil etmesi gerektigi seklindeki bir iddiaya binaen soylenmistir. Yani ayrimcilik onermenin ta kendisinde mevcut, ben buna dikkat cekmek istiyorum. Oy, sadaka degildir, bir vazifedir.

Burada bunlari daha once tartistik ve iki kere silindi. Eger o yazilar olsaydi daha kolay baglanti kurardin belki.

ahuramazda 20-06-2007 22:48

Aslında "ilginç" olması ilginç. Türkiye'de yaşıyorsak...ve bu türkiye'de bir çok millet varsa, burada da bir dolu üye vrsa bunlardan bazıları dtp li olabilir.
sessiz kalmaları ise şuna bağlanabilir:
dtp bahsedilince hemen karşılarına "dtp=pkk" gibi matematiksel * *:D * formüller dayatılıyor... ya da apo-pkk ikilemi çıkarılıyor...

Tabi ki bunlar çıkarılıyor diye kendini gizlemek doğru değil. ama sanıyorum bunlardan kaynaklı bir çekingenlik olabilir.

benim dtp yi desteklediğimin bilinmemesi, belki de yeni üye olduğum içindir. ya da gözden
kaçmıştır.

hadi arkadaşlar mahir...hüseyin...ulaş.... :D *:D *:D *:lol:
hehehe :lol: *:lol:

evet ne diyorduk...

Hertişt ji bo azadi...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:20 .