![]() |
Bazı Videolar
|
Devenin sidiğinden,deve izine, İslam'ın binbir çeşit putuna bir de kaya üzerinde bulunan çukurun, Hazreti Deve hazretlerinin ayak izi olması paparazisi eklenmiş. Herhangi bir kaya, taş, belki mağma halindeyken soğumuş, belki bu üçkağıtçılarca öyle oyulup, sermaye edinilmiş, ancak devenin ayak izi diye öptüren, öpen...
Her şeyin bir duası varmış, Cüppeli'den İnciler, Karpuz seçerken dua etmeliymiş, Allah bunların kölesi -mi- :) Bu nasıl bir dindir, %90 değil, %3 yaşamayı başaran -ki fazlası neredeyse imkansız- hacıyım, hocayım diye geziyor, bunun gibiler de 7 düveli sövüşlüyor, bunlar cennetinin, aklını alıp, kandırdıkalrı insanlardan sövüşledikleriyle bu dünyada kurmuş, aldatıp, maddi, manevi sömürdüklerini de öldükten sonra masallarıyla avutuyorlar => din bu. (Aydınlanma, sorgulama, objektif irdeleme ne yazık ki şart) - Cüppeli Hocam, Bakara Suresi 70. ayeti okudum, ama yine de anlamadım hangi karpuzu alacağımı ya :) -Ebu Vefa Hazretleri vardı ya balıklarla konuşan geri---, O'nun bir videosuna daha denk geldim, altınıza sıçarsınız. Cinlerle konuşuyormuş. Şeyhim cinlere vaaz veriyormuş Gerçek hazret-i-leri görmek isteyen, önceki mesajımda bulunan videoya baksın, artık ne diyeyim... |
|
TED-ED'den bir video izledim ve hosuma gitti. Sizlerle bunu paylasmak istedim.
Eger video gorunmezse --onceki gibi--su adresten izleyebilirsiniz: https://www.ted.com/talks/christian_...ed?subtitle=en Videoda anlatilanlar hakkinda ben de kisaca yazmak istedim. Videoda kaslarin nasil kasildigi ve yorgunlugun neden olustugu hakkinda bilgiler var. Kas hareketlerinin beyindeki sinyallerle nasil basladigina, motor noronlarin rolune ve iyonlarin kasilmadaki onemine deginiyor. Forumda baska yerde belirtildi mi bilmiyorum ama kaslarin kasilmasi esasinda beyinle baslar. Prefrontal korteks ve primer motor korteks bu processde yer aliyor. Ozellikle hareketleri planlamak ve uygulamak icin sorumlu olan beyin bolgeleri bu bolgelerdir. Bu bolgelerden gelen sinyaller, motor noronlar araciligiyla kaslara gidiyor. Bu asamada, motor noronlar, kas hucrelerine sinyal gondermek icin asetilkolin adinda bir norotransmitter salgilar. Bu kimyasal mesaj, noron ile kas hucresi arasindaki boslugu gecerek kasilma olayini baslatir. Kas hucresinde, asetilkolin salindiginda sodyum ve potasyum iyonlari hareketlenmeye baslar. Mesela, sodyum iyonlari mekanin sahibi benim ulennnnn diyerek iceri girerken, potasyum iyonlari. tamam abi deyip, disari cikar. Bu iyon hareketi, elektriksel bir sinyal olustur. (cunku mekanin icindeki elektrik yuku degir ve patlamaya hazirlanir) Bununla da aksiyon potansiyeli ismi verilen, harekete gecme olayi baslar. (Mesela bir neuron, diger bir neurona bilgi gonderecekse once aksiyon potansiyeline ulasan bir elektrik patlamasi olmasi lazim. Patlama olmazsa, bilgi akisi da olmaz Tabii bu olayi teknik tabir kullanmadan anlatiyorum.) Aksiyon potansiyeli kas hucresinin icinde depolanan kalsiyum iyonlarininin salinimini tetikler. Bu sekilde, kalsiyum, kas liflerindeki proteinlerin etkilesime girmesini ve kasin kasilmasini saglar. Ancak kaslar, surekli olarak kasildikca yorgunluk hissi gelisir. Ilk basta hareket kolay gorunse de, zamanla kaslar enerji (ATP) tuketir ve atik urunler, ozellikle laktik asit birikir. Bu arada, yorgunluk sadece enerji kaybindan kaynaklanmaz; ayni zamanda sodyum, potasyum ve kalsiyum gibi iyonlarin azalmasi da kaslarin etkili bir sekilde kasilmasini engeller. Tabii, dinlenme sirasinda bu iyonlar tekrar kas hucrelerine geri doner. O yuzden iste, duzenli egzersiz yaparsak, hem kas dayanikliligimiz artar hem de yorgunluk daha az hissedilir. Olay boyle gerceklesiyor. Bilmiyorum, bilmek istediniz mi. Ben, kisaca anlattim kendimce, siz isterseniz izleyebilirsiniz. Bazilari icin gorseller daha iyi anlatiyor olabilir. |
Sevan Nişanyan - Recep Tayyip Erdoğan diktatör mü
|
Bu kisiyi tanimiyorum ama iyi soylemis.
|
Bu kişi Selçuk Kozağaçlı, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı, Soma'da öldürülen 301 madencinin avukatı, madencilerin ailelerinden ücret almadı, Soma katliamından iktidarı sorumlu tutan söylemlerinden dolayı 2400 günden fazladır tutuklu.
|
"Soma katliamından iktidarı sorumlu tutan söylemlerinden dolayı" ...Iktidar sorumlu zaten, bu suc mu simdi! Devlet, 2400 gundur bu adama teror uyguluyor o zaman. Resmen Afkanistan, Taliban kafasi...
Butun ulkenin kaderi, bir adamin elinde, bir adamin dudaginin ucunda, ulke kaynaklari yuzde yuz iktidarin kendisince soyuluyor, millet donuna kadar soyuluyor, hapsediliyor, iskence goruyor, alenen suc isleniyor ama Turkiye'nin neredeyse tamami sessizce izliyor. Bakin, feto feto deyip savcilari, hakimleri, polisleri 'terorist' diye zindana tiktilar, kendileri terorun allahini yapiyorlar. Devlet degil, en adi teror orgutu resmen. Durduracak devlet mekanizmasi da kalmadi. Bayrak 'devlet' din peygamber efendimiz feto dis gucler reis osmanli tv programlari unluler baska var mi? Milletin neredeyse tamami bu dogmalarla aptallastirildi. Ahlaksizlastirildi. |
|
|
|
|
LEGAL YOLSUZLUK GARANTİLİ GEÇİŞ, MÜŞTERİ(HASTA, YOLCU)
Türkiye'de hem legal hem de illegal yolsuzluk ve dolandırıcılık rejimin karakteri olmuştur. Eylemi değil aksine karakteridir. Yılda 500.000 hasta kapasiteli(ki bu kitle bazlı da değerlendirilmeli) bir hatsaneye 3.000.000 müşteri(!), yıllık 2.000.000 geçiş kapasiteli bir köprüye 6.000.000 geçiş, yıllık 900.000 yolcu kapasiteli bir otogar, liman, hava alanı vb. yıllık 3.000.000 yolcu garantisi verilirse bu ne demektir? (geçiş garantili paralar ise yandaş holding, kuruluşlara akıtılıyor, oradan da hırsızlar rejimiyle birlikte paylaşıyorlar, uyduramazlarsa hırsızlar rejiminin başındakilerin kurduğu ya da kurdurttuğu vakıflara aktarılıyor, vakıflar üzerinden de kara paralarını aklayıp ülke dışındaki bankalara yatırıyor veya yatırımalr da bulunuyorlar). Coğrafyanın tarihinde görülmemiş, bu düzeyde örgütlenmiş, rejim haline gelmiş bir soygun düzeneği, sistemi, rejimi işliyor... Ayakkabı kutulu bakanlar, bakara, makara bakanlar dönemi hatırlansın, kimisi "paranın hepsi bizim değil", "sultan ne dediyse onu yaptık" vb. demişlerdi, açıkca halkı ve ülkeyi soydukalrı ortada iken, serbst bırkaılmış, üstüne de çaldıkalrı kendilerine iade edilmiş, ABD'de ise şebekenin bir yerlerinde olan 2 kişi yakalanmış, ifadeleri Türkiye'ye karşı şantaj olarak kullanılmış, kelptokrasi(hırsızlar rejimi) ise, perde gerisinde her dediklerini yapmış, o kadar ileri gitmiş ki, halka yalan söyleyip, karşıymış gibi gösterip, el altından İsrail'in bölge jandarmalığı, lojistiği, paravanı olmuşlardır... (Ayrıca 1940 lı yıllardan başlayıp, ABD'de eğitilen vb. subaylar(ki bunlar sürekli darbe yapmıştır), sivil alanlarda ajanlaştırılıp siyasette önemli yere getirdikleri ajan ve paravanları da unutulmamalı, mevcut rejim ve asli ortaklarının ta oralardan örgütlenmiş, finanse, lojistik ve projelenmiş, paravan bir temeli var, sık sık, görünürde, görevlerinin aksine bir profil çizerler, temel de ise, kolay yoldan manipülasyon(!), güç kazanma, sürü psikolojisi ve istikrarsızlık, toplumu kamplaştırma, ayrıştırma ve çatıştırma ve tersini yaptığı halde savunuyormuş gibi görünme açısından aşırı dinci veya ırkçı hamaseti, ezan, bayrak, vatan gibi değer veya sembolleri siyasete alet etme, kullanmayı, insanlığı, toplumu, insanları kendi doğal ve insni taleplerine yabancılaştıran taktikleri kullanmayı benimserler. Herkesten çok vatan derken, vatanı satmak gibi...). Bu bir çok illegal, görünürde legal yollarla(hayali işler, ihaleler vb. gırla) soyulan halkın, bilim, istatistik, akıl, mantıkla, kolayca çözümlenecek, kısaca insanların gözüne soka, soka halkı soyfuklarının ilanıdır, ama ne yapalım ki, toplum, insanlar kendisine yabancılaştırılmış, 3-5 temsili, yalan, ipe, sapa gfelmez, hiç bir anlamı olmayan istismar, sembol ve söylemlerle afyonlanmış durumda... Dilimizle kuş da tutsak toplum asalağını, haşareleri savunuyor ve besliyor... O düzeyde kör edilmiş... Evet asgari ücrete %30 zam yapan hükümet, Enflasyonu %40 üzerinde - gerçekte %80 civarı -açıklıyor, enerji, yakıt kısaca piyasayı belirleyecek kalemlere ise fahiş zamlar yapıyor, köprülere ise 3 kez zam yapmış. Yazık, 21. yüzyılda böyle bir ülke, böyle bir toplum ve ciğeri bok kadar dahi değer arzetmeyen, yangından nemalanan medyası, siyasetçisi, sosyal medya ağlarındaki sömürgeniyle,,, binlerce onursuz trol ve bunlara inanan bir toplum... |
Doğa, insan ve doğallık...
|
Diyanettin Hoca Cuma Hutbesinde!
Ey aziz Müsülümanlar, işte burada bize bir mesaj var. Devlet büyüklerimizi zor sorularla bunaltmayacağız. Açız demeyecez çünkü açlık Allah'tandır kardeşlerim. Fiyatları tayin eden Allah'tır. Kur farkı Allah'tandır. Asgari ücreti belirleyen Allah'tır. 17:25 de paraları sıfırlayan Allah'tır. 128 milyar doları harcayan Allah'tır. Anflasyonu hesaplayan da Allah'tır. Fakirlik Allah'tandır. Rejimin asları bir arada... Lozan bitecek, Osmanlı yeniden dirilecek... Mübarek başını o kahpe sürtüke çeviriyor ve diyor ki, onların doları varsa bizim de Allah'ımız var... Allııııah... Oysa Reis paraları sıfırlayamadı, paraları sıfırlamak için çoluk çocuk, damat, akraba kim var ise en son ona buna dağıttılar ama yine sıfırlanamadı. İşte bunalr o kadar alçak,şerefsiz ve namussuz ki, sıfırlanamayan paralara sıfırlandı dediler :)... Ve hamaset... |
|
|
Sonra neden şu veya bu ülke facebook, x'i engelliyor vs... Baronlar herkesin, her şeyini data olarak toplayıp satıyor, istihbarat servislerine veriyor, parayı basana da veriyor vs...
|
Yasaklayanları totaliter diye şeytanlaştırıp, zehri daha tatlı ve şekerli, renkli nesnelere bulayıp 'istemiyorum' diyenin gırtlağından basıyorlar içeri. İşin kötüsü artık yasaklamak da çare değil.
Yapay zeka şirketleri elektriğe, suya ve donanıma milyarlarca dolar akıtıyor ancak "ürünlerinin" temelini oluşturan bilgiye hiçbir şey vermiyorlar. Tek yaptıkları bilgiyi dev otomasyon sistemleriyle hortumlamak ve bir takım istatistiki hokkabazlıklarla yeniden satmak ve insanları kendilerine bağlamak. Üstelik öyle pervasızlar ve bilgi yayılma hızı sosyal medya eliyle o kadar hızlandı ki bunun durdurulabilir tarafı kalmadı. Heryerden sahte görüntü, müzik ve makale fışkırıyor. İnternette bir değer üreten veya insanların üretimlerini sergileyen web platformları otomatik bilgisayar ağları tarafından hergün defalarca talan edildiklerini, tüm verilerinin otomatik bir şekilde sömürüldüğünü raporluyor. Bu platformlara verilen zararı geçtim apaçık bir şekilde hırsızlık bu. Öte yandan sosyal medya, hedonizm ve dikkat dağılması işi de var. Hedonizm, bir zamanlar insanın ancak uğraşarak elde edebileceği ve hatta düşünebileceği zengin işiydi, "mekruh" birşeydi. Şimdi telefonlardan, sosyal medya ağlarından sanal olarak bildiğin su gibi pompalanıyor. İnsanlar hasta gibi ellerindeki telefonların ekranına yapışık, beynin tüm enerjisini yiyen bir akışa hapsolmuş, öyle yaşıyorlar. Bilmemne dağının eteğinde koyun çobanlığı yapan adam internetin çektiği her an Amerika'daki bilmemneredeki 18 yaşındaki top modelin götünü, memesini izliyor, yaşıtlarının gezip dolaştığı yerleri görüyor, onların hayatına imreniyor, en kötüsü de yalnızca imrenmekle yetinmek zorunda. Bunun o çobanın beynine ve herkesin beynine yaptıklarını ise orta ve uzun vadede göreceğiz. Hadi yaşlıları geçtik çocuklar bildiğin embesilleşti. Önceden bilgisayar ve oyun konsolu sahibi olup da iki saat oyun oynayan kınanırdı, şimdi çocukların tüm yaşamı sosyal medyadaki bir takım popüler veya alt kültür kümelerine entegre. Çocuk bir konuşmaya başlıyor, konuştuğu şeylerin yüzde 80'ninin gerçek yaşamla bir ilgisi yok. Ve her an bu şeylere maruz kalıyorlar. |
Teknolojik her gelişim manipülasyona, pazarlamaya açık olmuştur, olmaya devam edecek. İnternet için de aynı şey geçerliydi, yapay zeka için de.
Tüm bunlar dinlerin etkisinin zayıflamasını yeni dinsel etkilerle doldurma işine de yarıyor. İnsanlar namazla, kuranla uğraşmak yerine telefonla uğraşıyor. Modern kurgu. Yapay zeka insanların çalışmasını azalttığında bu insanlar nasıl kontrol edilecek? Hadi artık çalışmayacaksınız, özgürsünüz diye serbest mi bırakılacaklar? Hayır onlar farklı yöntemlerle kontrol edilecek. O yöntem için bu veriler gerekecek, kişilerin tüm verileri. Öte yandan insanların biraz manipüle edilmesi gerekiyor. Manipülasyon insanlara hazır anlamlar, kurgular verir. Çünkü çoğu insan kendi anlamını bulmakta zorlanır, sistem onlara hazır anlam verirse (yani kurgu, manipülasyon, din, sosyal medya) 8 milyar insanın oyalanacak bir şeyleri olur. |
Off 5 Milyon Almanımız oldu, Almanya'da Türkiye Konsoloslukları tıklım, tıklım, milyonlarca Alman, Türk vatandaşı olmak için sıraya girmiş, hem de ne doktorlar, mühendisler vs. Türk devleti çok daha iyi olanaklar sağlıyormuş, hayırlı olsun, ikinci 5 milyonu da haftaya bekliyoruz, keşke o olanaklardan Türkiye'de yaşayanlar da yararlanabilseydi, görebilseydi :)
Gelde böyle bir topluma anlat, neyi anlatacaksan, ülkenin yarısı böyle, bu kafayı yaşıyor, bu kadar rahat yalan söyleyen bir güruhla karşı karşıyayız, açlık, perişanlık, insanlık dışı yaşam anlayışı, insanı geç eşya yerine bile konmamak bunlara tesir etmiyor(gerçi bir kısmı burnu moktan çıkmayınca AKP'ciklerine küstü, ama yine de güven olmaz)... :) Ucu ucuna isimleri bir bir denk getirip, verili sistemin, görünür siyasetini iyi özetlemiş... Ayrıca Videoda bir tsunami haberi var, dünyanın en büyük gazeteleri haber dahi geçemezken, Norveç'te bulunan bir yayın organının şakır, şakır video paylaştığını söylüyor, yani konu da siyasetten açılmışken demek ki hükümetler de böyle olmak zorunda... yani halkın her ferdi hükümetin bir parçası olabilmeli, yani dahili olabilmeli, söz, yetki, karar hakkı olabilmeli, yerinde bir örnek ve öyle olmadıkça da demokrasiyi engellemek için demokrasicilik orta oyunu oynatılan sahte siyaset sahnesi toplumları uyutmaya ve hüsrana devam edecek. |
Öteden beridir Derin Devlet denilen ve elbette sürekli dile getirdiğim, dinciliğin herkesçe malum esasının, dinin siyasi örgütlenme, afyonlama, sürüleştirme enstrümanı olduğundan söz ettiğimiz gibi, aynı biçimde, yine feodalizm döneminde ümmetçiliğin, din, mezhepçiliğin yerine bulunan enstrüman olarak yerine ikame edilen milliyetçilik, ırkçılık vb. estrümanların esasının afyon, zırh, kolay hamasetle yol almak, sürüleştirmek, aslında çadır, günümüzde ise mafya devletinin karakterini temsil etmek üzre teşkilatmalar olduğundan da söz ediyorum ve madem yukarıda yine öteden beridir hangi çetenin basın grubu elemanı olduğunu bildiğimiz Özdil'den (ki her insanda olabileceği gibi, geçmişi ile şimdisi farklı olabilir, olmayabilir de) seri, ama gayet mantıklı kıyaslanmış video eklemiştim, bir de geçmişte diğer derin devletin basın grubunda olan Cevheri'den bir video ekleyeyim...
Sedat Peker'in 2004 yılında yine Irkçı haliye doğal olarak Kokain, insan, silah ticareti, haraç kesme Mafya Çetesinin basın grubuna yakın olduğununu iddia ettiği bir gazeteciyle yaptığı telefon görüşmesi... (En az 3 adet çete devleti adayı, dinciliği kullanan 2 tane(birisi iktidarda), ırkçılığı kullanan 1 tane(ço ksayıdadır ancak hakim olan Veli Küçük, Eken grubu) Veli Küçük, Korkut Eken, Çatlı, Ümit Özdağ, İbrahim Şahin, Mehmet Ağar vs... (Meral'in ismi geçmemiş, demek ki eski dönemlere girme durumu olmamış) |
Apple Steve Wozniak
|
|
Nereden nereye. hangi görüşte, inançta olunursa olunsun, iyi kötü objektif bakmayı başarmak şart(bir zamanlar Siyasal İslamcıydı).
|
|
|
Yılmaz Özdil'e dikkat...
|
Bu videoya biraz once denk geldim. Cok saskin ve sevincliyim; gorunuse gore Ahmet Altan serbest birakilmis. En son haksiz, hukuksuz yere bu it-tihattci, islamo-fasistlerce zindana koyulmustu. Ozgur kalmasina sevindim. Bu videoyu da sizinle paylasmak istedim:
Talat Paşa'nın Ruhu Hala Bu Ülkede | Ahmet Altan'la O YIL: Ermeniler, 1915, Kötülük, Vicdan ve Vatan Ozinian hanimefendiyi tanimiyorum ama Ahmet Altan'i konuk ettigi icin onun da saygideger biri oldugunu farz ediyorum. |
Alıntı:
Kimden bahsediyorsun eski siyasal islamci derken bu iletide? Konusmacidan mi? Eger videodaki kisiden bahsediyorsan, bir kac videosuna denk gelmistim. Cok iyi konusuyor. Hakli seyler soyluyor. O sebeple merak ettim. |
Evet Levent Gültekin eski Siyasal İslamcı'dır, yeni Levent ise değil(aklını, mantığını, vicdanını kullanan, kendini ucuza, istismarcılığa satmayan her insanın varabileceği, hiçte uzak olmayan en yakın noktaya varmak gibi, kendi özgülünde değerlendirilmeli tabi.)...
Eskiden Yeni Şafak'ta(uzun süre oradaydı) haber müdürlüğü, havuz medyasında yayın yönetmenliği vb. yaptı... 2010 Yılında kopuşa yöneldi, yani bu süreci 2010 yılında başladı ve son 5 yılda kopuş süreci dahil evveliyatını da aştı... Bir de, bazıları çıkıyor, vay sen bunun gönderisini paylaşmışsın, yok o şu konuda, bu konuda bizim gibi ileri düşünmüyor vb. diyor, iyi de bu kişi benimle veya şununla aynı görüştedir demedim ki, olması da gerekmiyor, o konuda görüşüdür beni bağlayan. Bu sorunu da aştık mı sorun kalmıyor... Yoksa burada Yılmaz Özdil denen garabatin, istismarcı, satılık, gerzek, hamaset yavşağı(asalağının) rejim uşağı, kirli ilişkileri muhtemel, hak, hukuktan bi haber darbe, geri kafalı aristokrat sömürgenin de gönderisini paylaştım... (umulur ki bu türler de değişsin, insanileşsin, ama zor, sermayesi hamaset, istismar, çobanlık) |
Dünyada 3.508 Milyarder'den söz edilmiş(ki bu bilinen liste ve milyar da dolar cinsinden) ve bütün toplam servet ve sermayelerinin, trilyonlarca doların %40'ı da, yani bu ABD zenginlerinin toplam parası 5.800.000.000.000$ (5,8 trilyon dolar) ABD ağalarının elindeymiş, bunlar kartel ve konsorsiyumlar şeklinde de mevcut, oralardaki payları da hesap edilse muhtemel %60'ı olur.
Trump yemin ettiğinden ve tanrılar panteonunda göstermelik kral tahtına oturtulduğundan bu yana; Facbook işletme-sinin sahibi, Zuckerberg(Zikerbok): 25.000.000.000$(25 milyar, 1 trilyon küsür TL! Milyarları basit algoritmalarıyla psikolojik hasta, bağımlı hale getirerek ve özellikle özendirip, öne çıakrtarak, özel bilgilerinizi de baronlara, istihbarat teşkilatlarına satarak, kamu yararını sırf kendi kişisel yararına çevirerek ve rezil sistemce de buna izin verilerek de tabi). Jef Besoz(Şef Bisokar): 36.000.000.000$(36 milyar dolar, 1,53 trilyon TL!) Ellison(Ellesokar): 78.000.000.000$(78 milyar dolar, 3,31 trilyon TL) Musk(Ellam Mucuk): 187.000.000.000$(187 milyar dolar, 7,95(8) trilyon TL, Twitter'ı da bitirerek ve X üzerinden 1 verip 100 sövüşleyerek de tabi) eklenmiş. (Gündelik kur, 1$ = 42,53 TL'den hesaplandı) Tanrı Amerika'yı, pardon asıl gerçeği; kralları korusun ve hırsızlıkta bunlar kadar becerikli olamayan dobermanları Zelenskiye de yardım etsin! Düşünsenize bir ülke var savaşta, ama haksız, ama haklı bunu tartışmıyorum ve bu ülkenin bütün maliyetinden fazlasını 4, sadece 4 kişi kendi hanesine 1 yılda yazabiliyor ve bu kodomanların ülkesi ABD Ukrayna'nın yer altı kaynaklarına resmen çöküyor(bunlar da avucunu yalamaktan dilleri düzleşiyor), korkunç bir iktidar ve daha bunlar makyaj da yapıyorlar. Kara para vakıfları, vergi kaçırma vakıfları kurup, kendilerinin gariban bıraktığı halka da üç, beş kuruş yardım ediyor görüntüsü verip, şirin, tonton amcaları oynuyorlar ve oradan da kaşıkla verip yine kepçeyle götürüyorlar, Tanrı Elon'u(Zeus Trump'ı boşa seçtirmediler gerçi her zaman kendi krallarını seçeceklerdi, Trump Zeus ise, ötekisi Tor olur, bizdekisi peygamber olur vb.), bütün sermaye patronları(ağaları, derbeylerini) korusun, onlar olmasa kim dünyanın ..na koyacaktı!... Ve evet aslında adına serbest piyasa ekonomisi dedikleri, faşizmin bir başka çeşidinin egemen kılınması içindi, bunun adı da piyasa faşizmi, büyük balık cukka küçük balık ve sonunda tekelleşmiş, oligarşi, oligarklar panteonunun tanrılar egemenliği. Devlet, halk dediğin nedir ki, büyük balığın hizmetçisi ve ona kazandırmakla görevli kullar, neyse azıcık zeka ile kavranacak ve farklı ele alınacak bir mesele(hele yapay zeka silahını da ellerine geçirdiiler ki, hep birlikte göreceğiz, sonunda neler olacak neler)... Kar marjlarını kim soracak, neye göre bu denli kar, ne kadarını üretici hatta tüketici ile paylaştılar, bu kadar parayı kendi kıçlarından mı kazanıyorlar, kazandılar? O toplum olmasa? O toplum kimin, yedikleri ekmeği, içtikleri suyu, giydikleri elbiseyi, sıçtıkları kanalizasyonu sunan, yapanlar kim, o ülke kaynakları kimin, bunlara bu paraları veren kim? Bunlar gemisini nerede yüzdürüyor, bu deniz kim, en ufak savaşta ve aslında bunların daha çok yağmalası, ganimet toplaması için çıkartılan savaşlarda ölenler kim, üretenler kim, tüketip bunlara bunca serveti verenler kim, bunların güvenliğini sağlayan kim, haklarını koruyan kim, bunların yaptığının fazlasını toplum da, kamu gücü eliyle yapabilirken, bunlar kim ve neden engel oluyorlar(örneğin ücretsiz internet, sağlık, eğitim, barınak, zorunlu ihtiyaçlar ve iş ile... mümkünken vb.)? vb. hepsi hikaye, medya kimin, bunlar kim?... |
Gündemi değiştirme, halka giydirme, 6 ay garanti...
|
Kıbrıs'ta ırkçıların elinde çile çekiyor, ama suları o kadar ısındı ki, Doğuş Derya'ya eskisi kadar hede, hödö yapamaz oldular :)
|
Yaşar Güler, yalanlar ve Akın ÖZTÜRK'e yaptıkları, kendisini dahi kurtaran Akın ÖZTÜRK ama ipe götürdükleri de Akın ÖZTÜRK ve bu kişi(Yaşar GÜLER) şimdi bakan...
|
Geliyorlar!
21.yüzyıl bitmeden robotlar çağı başlamış olacak. İnsan türü için yakın bir tehdit. İnsan bu tehdidi bertaraf etmek için kendini ucubeye çevirecek. En fazla elli yıl içinde yarı robot yarı insan yeni bir tür ortaya çıkacak. Geliyorlar çok hızlı geliyorlar. |
Tamam, ikisini ayni karede bulamadim, iki tane video paylasmak istiyorum. ikincisinden sonrasi da ---filmde---Japon sahnesi. cok guluyorum. :D
|
İlginç... Yiyen yiyene, giren girene, neyze ki ezanlarımızı susturamaz, bayrağımızı indiremezler... :deadhorse:
|
:)
|
Hiçbir zaman anlamadı insanoğlu.
Dünya birine kalacak olsaydı Süleyman'a kalırdı. Ölüm satın alınsaydı Nemrut tutar alırdı. Çıkmadık canlara derman olurdu, Lokman Hekim ölmedi mi? Bu yüzden hiç korkmadık biz, umudumuz hep Allah'tandı. Derdimize yüksel dedik, istediğin kadar yüksel! Nasıl olsa geçmeyecek misin? Zalimlere güçlendik dedik, dilediğin kadar güçlen! Nasıl olsa düşmeyecek misin? Öyle oldu, olacak. Bu dünya iyiyle kötünün arasında bir yerde Ama günü geldiğinde iyilerden taraf olacak. https://www.instagram.com/reel/DRmvA...d6Y3h0OXZkaW9z |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:57 . |