![]() |
Neden Ateistsiniz?
Neden ateist olduğunuzu gerçekten merak ediyorum?
-Başkalarından ''farklı'' olmak ve ilgi çekmek için mi?Bunun arkasındaki asıl neden nedir? -Birşeylere kızıp aksini inad etmekten mi?Ana-babaya kızıp onları kızdıracak birşeylere yönelmek mi? -Arkadaşlarınızın arasında yalnız kalmamak için onlardan biri gibi görünmek mi? -Yoksa yarım-yumalak,doğruluğunu bilmediğiniz bir takım dedikodulu bilgiler yüzünden mi? -Ağzınıza geleni araştırmadan söylemek,bilginin doğruluğunu test etmeden,verilen bilgiye! körü körüne inandığınız için mi? Açık ve net ben şundan dolayı ateistim diyebiliyormusunuz?ve bu öne sürdüğünüz neden ne kadar doğru ve gerçekçi munazara edebilirmiyiz? |
Re: Neden Ateistsiniz?
Değerli eslemtu merhaba ;
Uzun zamandır yoktun.İyi olduğuna sevindim. Bugünlerde siteye gelen bazı arkadaşların,ne hikmetse temelin ters yola girmesi gibi kendilerini anlatan şeyleri karşı tarafa vehmetmeleri inanılmaz garip gelmeye başladı bana nedense :) Eğer marsta falan yaşamıyorsak içinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinde nereye bakarsak bakalım : "-Başkalarından Â*''farklı'' Â*olmak Â*ve Â*ilgi Â*çekmek Â*için Â*mi?Bunun Â*arkasındaki Â*asıl Â*neden Â*nedir?" Bu tavır ve davranışta olanların ateistler değil bilakis soranlar olduğunu görememek ne ile tarif edilebilir ? "-Arkadaşlarınızın Â*arasında Â*yalnız Â*kalmamak Â*için Â*onlardan Â*biri Â*gibi mi Â*görünmek ? Â* -Yoksa Â*yarım-yamalak Â*doğruluğunu Â*bilmediğiniz Â*bir Â*takım Â*dedikodulu Â*bilgiler Â*yüzünden Â*mi? Â* -Ağzınıza Â*geleni Â*araştırmadan Â*söylemek,bilginin Â*doğruluğunu Â*test Â*etmeden,verilen Â*bilgiye! Â*körü Â*körüne Â*inandığınız Â*için Â*mi ?" Bunların hiçbiri tanıdığım tek bir ateisti tarif etmiyor ama soranın,zihniyetini,anlayışını ve hayata duruşunu *birebir tarif ediyor. Arkadaşlar biri bir şey söylesin rüyadayımda kabus mu görüyorum ? |
Soruyu bilerek kendi cevaplarımıda koyarak sordum ve içinde evet bu diyecekler mutlaka vardır.nedersin hepside mi yanlış?hadi yalana kaçmadan edebiyat yapmadan söyle seninki hangisi? :=))
|
Sitemize üye bir kaç arkadaşımız konuyla ilgili düşüncelerini aşağıdaki başlıklarda dile getimişler ve de hiçbirinin yazdıkları Eslemtu kardeşimizin (din kardeşi değil tabi) sorularındaki yorumlarını içermemektedir.
neden inanmıyorum (zafer göndermiş) neden tanrıya inanmıyorsunuz? (pante abimiz göndermiş) nasıl ateist oldunuz (maddeöz yani ben yazmıştım) :) ve son olarak "ateistler deli mi?" (aldostu abimiz yamış) |
Değerli eslemtu hani derler ya "biz beş kızız beşimizde birbirimizi tanırız"
Dikkat buyuracak olursan ikinci maddeye dokunmadım :) |
-Başkalarından *''farklı'' *olmak *ve *ilgi *çekmek *için *mi?Bunun *arkasındaki *asıl *neden *nedir?
Evet,Farklı olmak için.sırf ''Bende sizler gibi inanıyorum sizlerden biriyim'' diyerek ipe sapa gelmez 1400 yıllık Arap masallarına inanmayıp farklı olduğumu göstermek için. -Birşeylere *kızıp *aksini *inad *etmekten *mi?Ana-babaya *kızıp *onları *kızdıracak *birşeylere *yönelmek *mi? Ana ve Baba ma değil ama Nine ve Dedeme kızdığım için Namaz kılarlardı ve bana çocukken bile akıl almaz bir saçmalık olarak gelirdi(Koskoca bir Allah niye insanlardan günde 5 kere böyle garip garip hareketler yaparak dua etmelerini istesinki) Diye düşünürdüm.Dedemi kızdırırdım bile geçip karşısına bir şey istiyeceğim zaman,namazımsı garip hareketler yaparak anlatırdım derdimi kızardı.ama kendisinin yaptığıda oydu aslında bir türlü anlamazdı.ve bende ona kızdım. Arkadaşlarınızın *arasında *yalnız *kalmamak *için *onlardan *biri *gibi *görünmek *mi? Aksine yalnız kalmama bile neden oluyordu zaman zaman. -Yoksa *yarım-yumalak,doğruluğunu *bilmediğiniz *bir *takım *dedikodulu *bilgiler *yüzünden *mi? Çelişik ne anlattığı anlaşılmayan bir kitaba inanmamak için,dedikoduya ihtiyaç yoktur. -Ağzınıza *geleni *araştırmadan *söylemek,bilginin *doğruluğunu *test *etmeden,verilen *bilgiye! *körü *körüne *inandığınız *için *mi? Ağza gelinip söylenmiş her şeyi körü körüne uygulayan kim,İşerken ne yöne işiyosun,Yatar ken kalkarken neler yapıyorsun,o mevzulara hiç girme,1400 yıl önce adam sana hangi yöne işemen gerektiğini bile söylemiş ,kim neye körü körüne inanıyo. Açık *ve *net *ben *şundan *dolayı *ateistim *diyebiliyormusunuz?ve *bu *öne *sürdüğünüz *neden *ne *kadar *doğru *ve *gerçekçi *munazara *edebilirmiyiz? Eğer bir Allah olsaydı kesinlikle dinler olmazdı. |
Değerli eslemtu ;
İşin espirisi bir yana benden sana bir abi tavsiyesi;Burada sana İslamı en iyi şekilde öğretecek Hiramusta gibi İnandığı inancın bilgilerini iyi bilen birine bile "Hiramustanın yazıları bizi bağlamaz" deyip sonrada : " -Yoksa * yarım-yamalak * doğruluğunu * bilmediğiniz * bir * takım * dedikodulu * bilgiler * yüzünden * mi? * * * * -Ağzınıza * geleni * araştırmadan * söylemek,bilginin * doğruluğunu * test * etmeden,verilen * bilgiye! * körü * körüne * inandığınız * için * mi *?" Diyen birini sen olsan kaale alırmıydın ? |
Psiko işte böyle vehimle karar veriyorsunuz arkadaşım.Yanlış bu..Ana-babaya kızıpta başka yol tutmak ne kadar doğru?
Ayrıca kızlardan biri olduğumu iddia etmiyorsun herhalde...Portakalı tarif ettiğimde,portakal olmam gerekmiyor değil mi? :=))) Tesbiti iyi yapmış olabilirim.İyi bir gözlemci olabilirim..Böyle tanıdıklarım olabilir..Yoksa bütün maddeleri banamı yükleyeceksin,yazında da onu ima ediyorsun... |
İnsan psikoloijisine bayılıyorum..
İşin *espirisi *bir *yana (itirafım espriydi,üstünü örtelim) benden *sana *bir *abi *tavsiyesi;(kendimi aciz hissettim;ben senden büyüğüm;sana nasihat ediyorum) Psiko itirafını hafifletici,örtbas edici yollara girmene gerek yok arkadaşım.. Hira ne demiş ben ne demişim buraya koyarsan,sana bildiğim kadarıyla cevap veririm..Burada üstünlük taslamak,ben herşeyi bilirim edalarında da bulunmuyorum.Sadece gerçekleri konuşalım,tiyatro oynamayalım..Din, ciddi bir yoldur,Allah vardır,Ahıret vardır;İman en güzel nimettir.Gerçekten bunları sizinde tasdik etmenizi samimiyetle istiyorum.. |
Değerli eslemtu ;
Olayı kişiselleştirmemiştim ama portakalı tarif ederken senin limon anlayacağını anlamam gerekirdi :) Polisin biri sahilde dolaşırken bakıyor bir çocuk kumlarda bir şeyler yapıyor yanaşıp soruyor "Ne yapıyorsun evlat bakayım" çocuk işine devam ederken "Kum ile boku karıştırıyorum efendim" deyince polis soruyor "peki ortaya ne çıkıyor ?" çocuk gayet sakin "polis çıkıyor efendim " deyince polis bozuluyor ve çocuğa bir şaplak patlatıyor.İki üç hep aynı şey tekrarlanıyor dördüncüde polisyine çocuğa soruyor ne yapıyorsun evladım diye çocuk "Su ile kumu karıştırıyorum" polis ee "ne çıkıyor ortaya" çocuk "Subayy " deyince polis soruyor "peki kum ile boku karıştırınca ?" çocuk gayet sakin "Poliss" diyor. Ancak senin dediğin gibi olsun biz vehimle bir karar veriyorsakta bu karar hiç olmazsa BİZİM kararımız.Ya cübbeli ve benzerlerine bıraksaydık akıl ve vicdanımızı ortaya ne çıkardı dersin ? :) |
-Başkalarından Â*''farklı'' Â*olmak Â*ve Â*ilgi Â*çekmek Â*için Â*mi
Bunun Â*arkasındaki Â*asıl Â*neden Â*nedir? Evet,Farklı olmak için.sırf ''Bende sizler gibi inanıyorum sizlerden biriyim'' diyerek ipe sapa gelmez 1400 yıllık Arap masallarına inanmayıp farklı olduğumu göstermek için. 1400 yıllık Arap masalları dediklerine örnek verirmisin.. -Birşeylere Â*kızıp Â*aksini Â*inad Â*etmekten Â*mi?Ana-babaya Â*kızıp Â*onları Â*kızdıracak Â*birşeylere Â*yönelmek Â*mi? Ana ve Baba ma değil ama Nine ve Dedeme kızdığım için Namaz kılarlardı ve bana çocukken bile akıl almaz bir saçmalık olarak gelirdi(Koskoca bir Allah niye insanlardan günde 5 kere böyle garip garip hareketler yaparak dua etmelerini istesinki) Diye düşünürdüm.Dedemi kızdırırdım bile geçip karşısına bir şey istiyeceğim zaman,namazımsı garip hareketler yaparak anlatırdım derdimi kızardı.ama kendisinin yaptığıda oydu aslında bir türlü anlamazdı.ve bende ona kızdım. Koskoca bir Allah niye insanlardan günde 5 kere böyle garip garip hareketler yaparak dua etmelerini istesinki;namazımsı garip hareketler yaparak anlatırdım derdimi kızardı.ama kendisinin yaptığıda oydu aslında bir türlü anlamazdı.. Çocukken bile dedene nasihat verecek durumdaymışın anlaşılan..Bunda biraz ''kibirli'' sin diyebilirmiyiz..Gairp hareketler dedikelerinin manasını bilmiyor olabilirmisin?Dedelerimiz ninelerimiz genelde taklidi bir imanla imanları vardır.Araştırma sonucu elde ettikleri,bir imana sahip değillerdir.İnsan unutkan bir varlıktır..Namazın belkide en önemli birinci gayesi Allah'ı unutmamaktır.Hatırlamaktır..Allah'a inancın olmadan namazı sana anlatmak bana doğru gelmiyor. Arkadaşlarınızın Â*arasında Â*yalnız Â*kalmamak Â*için Â*onlardan Â*biri Â*gibi Â*görünmek Â*mi? Aksine yalnız kalmama bile neden oluyordu zaman zaman. -Yoksa Â*yarım yumalak,doğruluğunu Â*bilmediğiniz Â*bir Â*takım Â*dedikodulu Â*bilgiler Â*yüzünden Â*mi? Çelişik ne anlattığı anlaşılmayan bir kitaba inanmamak için,dedikoduya ihtiyaç yoktur. Ne anlattığının anlaşılması için düşünülmesi gereken bir kitaptır..Mesela Çelişik ne anlattığı anlaşılmayan şeye bir örnek verirmisin? -Ağzınıza Â*geleni Â*araştırmadan Â*söylemek,bilginin Â*doğruluğunu Â*test Â*etmeden,verilen Â*bilgiye! Â*körü Â*körüne Â*inandığınız Â*için Â*mi? Ağza gelinip söylenmiş her şeyi körü körüne uygulayan kim,İşerken ne yöne işiyosun,Yatar ken kalkarken neler yapıyorsun,o mevzulara hiç girme,1400 yıl önce adam sana hangi yöne işemen gerektiğini bile söylemiş ,kim neye körü körüne inanıyo. Şu muhakkaki insanların çoğunun inancı taklididir,çobanın koyunları gibidir.Çobanın koyunlarını gitmesinde ve onları yapıp-yamayackları şeyleri belirlemesinde ne gibi bir sakınca var..Bu sayede en bedevi-en bilgisiz bir insan bile bir kurala uyuyor..Trafikte kırmızıda durma kuralı getirldiyese ve ehrkes buna uyuyorsa bunun neresi kötü olsun..Aksine kurallı bir toplum,medeni bir toplumdur.. Açık Â*ve Â*net Â*ben Â*şundan Â*dolayı Â*ateistim Â*diyebiliyormusunuz?ve Â*bu Â*öne Â*sürdüğünüz Â*neden Â*ne Â*kadar Â*doğru Â*ve Â*gerçekçi Â*munazara Â*edebilirmiyiz? Eğer bir Allah olsaydı kesinlikle dinler olmazdı.. Allah var,ahıret var..Allah(c.c) indinde din İslam'dır.. |
Değerli eslemtu ;
Allah'a inanmak nedir ? Yahudiler ve Hırıstiyanlar da ateist mi ? |
Psiko konuyu bölmesek diyorum ama;Ateist değiller elbet.Kitap ehlidir.Lakin inanışları;Hırıstiyanlar aşırı gitmiş Hz.İsa'yı ilahlaştırmş,Yahudilerde asi bir kavim olmuşlardır.. Allah katından gelen Â*son saf,katışıksız din İslam'dır.. Hırıstiyan ve Yahudiler Hz.Muhammed(sa.v)'i tasdik etmek durumundadırlar.
Bugünlerde *siteye *gelen *bazı *arkadaşların,ne *hikmetse *temelin *ters *yola *girmesi *gibi *kendilerini *anlatan *şeyleri *karşı *tarafa *vehmetmeleri *inanılmaz *garip *gelmeye *başladı *bana *nedense * Senin yazdıkalrından ben bunu anladım ve böyle yorum yaptım..yanlış diyorsan yanlıştır....Psiko savunmayı bırakta neden anne-babana kızdığını anlat.. |
yada biz sana soralım
1- yuzyıllar önce yaşamış komik bir büyücün söylediklerine neden inanıyorsun 2-bu büyücü ne *gibi delil sunduda sen inandın 3- büyücünün tanrısı tüm evrenin sahibi ise neden yalnızca büyücün günlük işleri, kadınları, taharet şekli, yağmalamalrı ile ilgili konularda ayet gönderiyor, mesela fizik kurallarını öğretseydi ya 4- aklı başında bir insan isen ay ikiye yarıldı diyen bir adamın nesine itibar ediyorsun 5- köle ticareti yapan, cinsel hayatına düşkün bir adam, senin gözünde nasıl saygıder biri oldu, seninde ahlak kuralların insani değerlerin onunki gibimi, mesela sende 7 yaşında bir kız çocuğuna göz koyarmısın 6- tüm dünya ileri giderken islam ülkelerin dünyanın 500 yıl gerisinde olması seni hiçmi düşündürmüyor 7- tüm islam ülkelerinin gayri safi milli hasılası almanyanın yarısı kadar bile yokken bu seni hiç düşünmeye sevketmiyormu, neden islam ülkeleri diye hiç düşünmezmisin 8- islam varlığından bu yana insanlığa ne kazandırdı diye hiç düşünmezmisin, kafanın üzerindeki ampulden evinin baş köşesindeki televizyona kadar her şey gavurlara ait ise , ve büyücü gavurlar cehennemliktir demişse bundabi gariplik yokmudur, yoksa büyücün bahsettiği tanrı gavurları dahyamı çok seviyorda herşeyi onlar bahşediyor siz sürünüyorsunuz 9- senin aklın mantığın yokmu, kendin düşünemiyormusun 10- mantığın olmadan kafanı bir santim bile çeviremezken neden cami imamın işkembesindeki yalanlar itibar ediyorsun sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün sadece düşün |
Eslemtu
İlk soruyu atlamışın sanki ALLAH'A inanmak ne demek ?Gönderdiği Elçi ve öğretilere inanmak değil mi ? E bu durumda Yahudiler ve Hırıistiyanlarda Hz.Muhammed'e inanmayınca dolayısı ile Allaha inanmamış olmuyorlar mı ? Dolayısı ile de ateist ? |
Psiko onlar Allah'a inanıyorlar ama inanışlarında bir sapkınlık bulunuyor.. Allah'ın elçileri gelmedende insan fıtrat olarak Allah'ı bilecek özelliklere sahiptir.. Allah'ın elçilerini bilip,onlara inanmamak ise Allah'a inansa bile geçersizdir..Lütfen psiko başlık aç başka yerde munazara edelim..Ne alakası var konuyla anlayamadım..
|
Eslemtü abim.
1400 yıllık arap masallarıyla ilgili mcin abim güzel bi topic açmış oku ne demek istediğimi anlarsın. Namazı unutmayacak ama Allahı *anmayı unutabilecek öylemi.mesele anmak olsa günde 50 kere içinden duasını edip anabilirde.değilmi? Elbette dedeme nasihat verebilecek kadar kibirli olacağım,yoksa onun gibi olur bende eşşek üstünde gezerdim.ama ben eşşekten dahada iyi bi taşıt olmalı dedim. Ne *anlattığının *anlaşılması *için *düşünülmesi *gereken *bir *kitaptır..Mesela *Çelişik *ne *anlattığı *anlaşılmayan *şeye *bir *örnek *verirmisin? irade başlıklı topice yada buna benzer yüzlerce topic'e bakabilirsin.tek tek herkese ayrı ayrı yazmanın manası yok. Şu *muhakkaki *insanların *çoğunun *inancı *taklididir,çobanın *koyunları *gibidir.Çobanın *koyunlarını *gitmesinde *ve *onları *yapıp-yamayackları *şeyleri *belirlemesinde *ne *gibi *bir *sakınca *var..Bu *sayede *en *bedevi-en *bilgisiz *bir *insan *bile *bir *kurala *uyuyor..Trafikte *kırmızıda *durma *kuralı *getirldiyese *ve *ehrkes *buna *uyuyorsa *bunun *neresi *kötü *olsun..Aksine *kurallı *bir *toplum,medeni *bir *toplumdur.. Kuralları 1400 yıl önce belirlenmiş medeni bi toplum.Günümüz insanı kendi toplum kurallarını oluşturamıyormu,1400 yıl öncesinin arabı kadar olamıyormuyuz.Günümüz insanı çalışıyor 5 vakit namaz kılamıyor ne yapacağız şimdi Allahın kurallarınamı,toplumun kurallarınamı uyacağız.Yediğin tavuktan ineğine kadar bütün hayvanat Allahın adı anılmadan makinelerde kesiliyo,yani haram ne yapacağız Allahın kuralınamı Toplumun kuralınamı uyacağız bu listeyi uzatır böyle,1400 yıl öncesi kafayla bu zamanda pek yaşayamayacağını görürsün. Ve dediğim gibi bir Allah olsaydı gelinecek bu noktayı görür kendi dinini hakim kılmaya çalışırdı. |
Eslemtu ;
Öyle inandık deme ile olmuyormuş demek ki bunu anlamanı istedim sadece. Şimdi gelelim öteki olaya mesela veda haccı esnasında bırakılan emanet konusuna Kendini Müslüman diye tanımlayan insanların yazılarını okuyoruz Bir kısmı diyor ki "Bir emanet var o da Kur'an" Öteki gurup diyor ki "İki emanet var biri Kur'an öteki sünnet" Bir diğer gurupta diyor ki "İki emanet var biri Kur'an öteki ehlibeyt" Gördüğün gibi 3 değişik görüş var ama bilinir ki gerçek bir tanedir.Peki hangisi gerçek bunun ? Üstelik 3 gurubunki doğru ise ooo değil Peygambere ve Allaha inanmak insanlığa bile inanmamış bir kitle var karşımızda. Veda haccı esnasında inen son ayet olduğu söylenen Maide 3 de "Artık benden korkun" ifadesi varken ve Mümtehine 8 de inananlara !!! "Sizinle inancınız yüzünden savaşmayan,yurtlarınızdan ve evinizden etmeyenlere karşı adaletli olmanıza Allah bir şey demez.Allah adaletli olanı sever" deniyor ama 670-740 yılları arasında bu ayetin tam tersi maveraünnehirde Türklere karşı ADALETSİZ olarak uygulanıyor. Hani inanmak nerede ? Önce diyorum kendini sorgulasan inanç konusunda da sonra millete sorsan ne dersin ? Bize şu sözü söyletme gurban olam : Bize kâfir diyenin kendünde iman olsa / Dahleden dinimize bari müselman olsa. |
yada *biz *sana *soralım
* 1- *yuzyıllar *önce *yaşamış *komik *bir *büyücün *söylediklerine *neden *inanıyorsun Komiklik nerede,büyücülük nerede?Büyücülüğün tarifini yaparmısın? * 2-bu *büyücü *ne * gibi *delil *sunduda *sen *inandın * Getirdiği Kitap,insanın yazabileceği bir kitap değildir.İnsan ancak zamanının bilgilerini anlatır..Mesela aristo,yerin durağan olduğuna inanıyordu.O dönemde yaşasaydık bizde aristonun dediğini derdik..Kur'an bize Dünyanın hareket ettiğini hatta ''kainatın döndüğünü haber veriyor..'' Ayrıca aristo derki 5 gezegen vardır.ve ter durağandır..Şimdi arsitonun kitabını alıp bu Allah'tandır desek..1800 lü yıllarda,teorisi tamamen çürüyecektir..Bizde Allah(c.c) yarattığı şeyi bilmez mi derdik..Kur'an da güneş istemine ait gezegenlerin sayısı 12 dir..9 diye geçmez..Nerden çıkarıyorsun dersen tefsir alimleri yusuf suresinde Yusuf(a.s)'ın rüyasından yola çıkarak söylüyorlar.. Zamanının hurafelerinin bulunmaması ve zaman ötesi bir Kitap olması onun insan ürünü değil,Allah'ın kitabı olduğunu gösteriyor..Tevrattan,İncilden bahsetmesi ve o zamanki olaylarla ilgili doğr bilgiler vermseside o olayların zamanında bulunuoyrmuş gibi doğru bilgi vermseide ayrı bir delildir..Dikaktini çekerim,okumak yetmiyor..Şimdi sen okumayı biliyorsun..İncil'i okudun mu?Tevrat'ı okudun mu?O zamana ait birşeyler anlat?Herşeyden bahset ve seni gelecek yanıltmasın?Kur'an'ın her harfi her kelimesi iyice düşünülmesi gerekir.. 3- *büyücünün *tanrısı *tüm *evrenin *sahibi *ise *neden *yalnızca *büyücün *günlük *işleri, *kadınları, *taharet *şekli, *yağmalamalrı *ile *ilgili *konularda *ayet *gönderiyor, *mesela *fizik *kurallarını *öğretseydi *ya İnsan,Allah'ın yarattığı iradesi olan bir *varlıktır..Yeryüzünde Allah'ın halifesi;Allah'ın emirlerini uygulamak üzere yaratılmıştır.Üstün özellikleri vardır.. Kendi yazabilir,okuyabilir,eşyalara isim verebilir.. İnsna kural içinde yaşayan bir varlıktır..Kurallı toplum,medeni toplumdur..Çocuklara tahareti öğretme nerden öğrenecek?Şöyle düşünelim:bir toplum ve hiçbir kuralı yok..daha iyi mi?Fizik kuralı öğretse diyorsun;sana güzel bir fizik kuralı.. rahman suresi: 7. Göğü Allah yükseltti ve mîzanı (dengeyi) O koydu. 8. Sakın dengeyi bozmayın.. Şimdilik bu kadar İnşaAllah devam ederim.. |
:( aranıza az önce katıldım konuları bir bir okuyup sizler hakkında fikir edinmeye çalışıyorum internet ortamınada pek yakın olmadığımdan site içinde biraz zorluk çekiyorum ama neyse eslemtu arkadaşımıza şunu söylemek istedim tamam ben bir tanrıya inanırım ancak bu tanrı o milyonların inadığından biraz farklı olur .hani eski türk filmlerinde elinde içki kadehi yanında ki yalakasından yaptığırdığı kötülüğü dinleyen ve pis pis kahkaha atan kötü adamlar olur ya iste öyle bir tanrı canlanır gözümde bir an. acaba tanrı denilen neydüğü belirsiz şey de dünyayı bir yerlerden izleyip
ne güzell acılar çekiyorlar bak bak şu kadına ne güzell tecavüz ediliyor diyormudur.?sonra birde o bir öolsünde bak ben de onu cehennem de nasıl yakacağım diye gülüyordur herhalde. :) * :) *:) |
Eslemtü abim
Aslında sizin sorununuz ne biliyormusun?Dedemi örnek vererek yaptıkları bana garip geliyordu dedim,sen onu kibir olarak tanımladın.işte sizin tüm sorununuz bu garipsenmemeli,olduğu gibi kabullenilmeli,sorulmamalı,eleştirilmemeli,bunlar yapılırsa bu kibirdir,Küçük yeğenim sigara *içmemi aptalca bulduğunu söylemiş,niye duman yutmaya çalışıyosunki demişti sence bu kibirmi? doğru olan o mu benmiyim ne yapmalıyım kibirli velet *deyip,şaplakmı atmalıyım? *kendisine garip garip hareketler yaparak ibadet etmemizi isteyecek bir *Allah olabileceğine inanmıyorum.eğer bir yaratıcı olsaydı *bu kadar basit düşünmezdi. |
Psiko aç bir başlık sen sor o zaman...bende cevap vereyim..
edepsizlik olamsın diye soruna cevap veriyorum:2.şık doğru..Allah'a itaat, resule itaatle irtibatlandırılmıştır....bu başlığın konusu etrafında devam etsek.. İsrar ediyorum; bir insan neden anne-babasına kızdığı için başka bir yola gider?Çocuk gibi yapılmaması istenen şeyi,illa yapma çabasında,çılgınlığında olur.. |
Eslemtü abim
Aslında sizin sorununuz ne biliyormusun?Dedemi örnek vererek yaptıkları bana garip geliyordu dedim,sen onu kibir olarak tanımladın.işte sizin tüm sorununuz bu garipsenmemeli,olduğu gibi kabullenilmeli,sorulmamalı,eleştirilmemeli,bunlar yapılırsa bu kibirdir, Bence söyleneni sadece aktardığın olay için yorumlasan daha iyi olur.Özelden genele yaydın konuyu..Şimdi bir kişi yıllar sonra dedesinin önüne geçip bazı hareketler yaparak,ona kıldığı namazın nasıl yanlış olduğunu söylüyor.. Şimdi dedene saygı duymayıp,onun fikirlerine saygı duymamak ve onu rencide edici hareketler yapmak;''işte sizin tüm sorununuz bu garipsenmemeli,olduğu gibi kabullenilmeli,sorulmamalı,eleştirilmemeli,'' kapsamındamı ele alınmalı? Küçük yeğenim sigara *içmemi aptalca bulduğunu söylemiş,niye duman yutmaya çalışıyosunki demişti sence bu kibirmi? doğru olan o mu benmiyim ne yapmalıyım kibirli velet *deyip,şaplakmı atmalıyım? *kendisine garip garip hareketler yaparak ibadet etmemizi isteyecek bir *Allah olabileceğine inanmıyorum.eğer bir yaratıcı olsaydı *bu kadar basit düşünmezdi Doğru söyleyen çocuk veya kim ne olursa olsun uyulur.Mesela Peygamber efendimiz(sa.v) yaşça diğerlerinden küçük sahabiyi komutan atamıştır..Sen konuyu başka yöne çekiyorsun.. Allah'a inanmadan sana namazı anlatmak kolay değil..İnsan unutkan bir varlıktır.Namaz Allah'ı hatırlamaktır.. namaz kılan 5 vakit Allah'ı hatırlar..Günde 5 vakit elini,yüzünü kolunu ayağını yıkar;en temiz insanlar,namaz kılan insanlardır dersek yalan olmaz herhalde.. Secde ederek,Sadece Allah'ın önünde eğileceğini tasdik eder..Namaz baştan sona duadır,Allah'ı anmaktır.. |
saçma sapan , bilimle , çoğunlukla mantıkla akılla ilgisi olmayan efsanelere mi inanalım ;
çoğu doktrinler zaten bu semavi dinler yokkende vardı ilkel kabilelerde... cennet cehennem allah inancı , tek tanrı, sevap, ölümden sonra sorgu sual, yeniden diriliş vsvsvsvs bunlar zaten dinlerden de önce vardı.. bazı gerizekalı , sapık insanlar çıkıpta bunları din çerçevesine soktular. kitaplara yazdılar.. |
saçma *sapan *, *bilimle *, *çoğunlukla *mantıkla *akılla *ilgisi *olmayan *efsanelere *mi *inanalım *; *
* çoğu *doktrinler *zaten *bu *semavi *dinler *yokkende *vardı *ilkel *kabilelerde... *cennet *cehennem *allah *inancı *, *tek *tanrı, *sevap, *ölümden *sonra *sorgu *sual, *yeniden *diriliş *vsvsvsvs * * bunlar *zaten *dinlerden *de *önce *vardı.. * bazı *gerizekalı *, *sapık *insanlar *çıkıpta *bunları *din *çerçevesine *soktular. *kitaplara *yazdılar.. sevgili arkadaşım birbirine benzeyen haberleri değişik yerlerde,değişik insanlar bana söylerlerse ben daha ziyade o haberin doğru olduğuna inanırım..Yanlış mı? |
Bu saatten sonra Eslemtu arkadaşımız için yapacak pek falza birşey yok diye düşünüyorum, değişmek zordur hele hele konu sorgulanmaması gerektiğini emreden dinse imkansız gibi birşeydir.
Aşağıdaki kısa yazıyı okumasını öneririm. http://ateist360.sitemynet.com/world.html |
Allah unutulmak istemiyorsa
bunu insanların kafasına sokacak güce sahip değilmi? Tamam sen inandın,dosdoğru bi müslümansın,Allah senin kalbine unutmaman için bir şeyler yapsın,yapamıyomu,günde beş kez namaz kılın unutmayın diyo. Ne yapabiliyo sizin tanrınız laf tan başka örnek verebilirmisin. |
değişmek *zordur *hele *hele *konu *sorgulanmaması *gerektiğini *emreden *dinse *imkansız *gibi *birşeydir.
Kur'an'ı aç ve oku!...Kaç ayetinde düşünün,akledin,tefekkür edin diye geçer..Soranlar için ibret vardır diyen yine Kur'an'dır..Sözünü ispatla arkadaşım..Sorgulamamayı din nerede söylüyor..Sen nerede okudun? |
Allah Â*unutulmak Â*istemiyorsa Â*
bunu Â*insanların Â*kafasına Â*sokacak Â*güce Â*sahip Â*değilmi? Tamam Â*sen Â*inandın,dosdoğru Â*bi Â*müslümansın,Allah Â*senin Â*kalbine Â*unutmaman için Â*bir Â*şeyler Â*yapsın,yapamıyomu,günde Â*beş Â*kez Â*namaz Â*kılın Â*unutmayın Â*diyo. Ne Â*yapabiliyo Â*sizin Â*tanrınız Â*laf Â*tan Â*başka Â*örnek Â*verebilirmisin Arkadaşım bu dünya imtihan dünyası,herşey burada sorulara burada cevap verilecek..Ahırette soru diye birşey yok.Bütün cevaplar orada meydana çıkacak...Allah'ı sen unutmayacaksın..O seni unutursa zaten işin bitti demektir.. madeöz,akıla inanıyoruz;safasata ile değil..Dinin, hangi delilini bilim karşısındaki delili olmayan bir bilgi gözüyle bakıyorsun? |
ESLEMTU
ya cevap kardeşim , semavi sayılan kitaplar yokken daha çok ilkel kabilelerde ( sizin deyiminizle ; putperest kabilelerde ) var olan dogmalar yazının icadiyle bazı kitaplara aynen geçirilmiştir. örneğin nuh tufanı gibi, yaratılış gibi , tek tanrı inancı gibi , ,, kadını erkeğin kaburga kemiğinden yataması da sümerlilerde var olan bir inançtı , sevap , günah vs de vardı ,,, yani herşey vardı .. kimileri bir vakit sonra bunları yazıya , kitaplara döktüü ANLADINMI DİYE SORUCAMDA .. |
ne imtihanı yahu?
*Kendisi diyo cehennem için yarattım bazılarını diye! *Kendisi diyo dilediğimi saptırır dilediğimi doğru yola iletirim diye. *Ben herşeyi biliyom zaten diyo neyin imtihanı? |
mep çok güzel bi CEVAP VERMİŞSİN .
tebrik ederim kardeşim ... benim bundan sonra sözüm olmazz :D |
Alıntı:
Yani doğru benim dediğimdir, şudur, budur derler ama sonuna da eklenir: Herşeyi sorgulayacaksınız, benim dediklerimi dahi! (bu nedenle bilimsel bilgilerin kesinliği yoktur, kanun denenler bile, yeni bilgiler bulundukça değiştirilebilir, yerine yenisi konulur). Yunan Atasözü der ki: "Tek kitap okuyandan kork!" (Bu cümle Yunanların atasözü haline gelmişken, yani onlar bu fikri yüzyıllar, belki de binyıllar önce benimsemişken, Â*sana bunları şuanda, 2000li yıllarda anlatıyor olmak içimde kötü bir his uyandırdı :( ) "Kaç ayetinde düşünün,akledin,tefekkür edin diye geçer..Soranlar için ibret vardır diyen yine Kur'an'dır" demişsin de Kuranın neresinde yazıyor, de bakalım Saygıdeğer Eslemtu "benim öğretilerimi bile sorgulamalısınız" diye? Sakın bana cevap olarak o alah kelamıdır, sorgulanamaz gibilerinden birşey yazma, o vakit önermenin doğruluğunun ispatı olarak yine önermenin kendisini sunmuş olursun ki, koca bir mantık hatası yapmış olursun. Bir de şey var tabi, yeryüzünde bi ton müslüman var, hadi bunlar hep gelişmemiş ülkeler, coğunda eğitim gelişmiş ülkeler seviyesinin yanından bile geçemez, ama hiç mi çok okuyan müslüman yok? Yani müslümanların tamamı mı okumaış cahil insanlar? Cevap tabiki hayır. E, öyleyse bunlar neden inanıyor islama diye sorulabilir, kanım şudur ki (yani kendi gördüklerim, tanıdıklarım kadarıyla) bu çok okuyan müslümanlar bol bol dini kitaplar, makaleler okumaktalar. (zaten bir çok müslüman günah diye, kafamız karışır diye bu siteye bile giremiyor, müslüman forumlarında böyle yazıyorlar, girmeyin, kafanız karışabilir diye :) ) yani bir insan çok okur ama sürekli dini içerikli yazılar okursa bunun da pek bi anlamı yoktur. dolayısıyla kuranın emri olan oku emri (elbette dinsiz yazıları değil) dini yazıları oku emridir ve de "tek kitap okuyandan kork" sözünü binlerce yıl önce söyleyen yunanlıların aksine kendi öğretisinin okunmasını emreder. yoksa kuranın "okuyun" diye emrettikleri içinde, turan dursun, ilhan arsel, erdoğan aydın, darvin, diyalektik, materyalizm de var da biz anlayamıyoruz? (bunun için bir uydurma, pardon yani tesfir gerek galiba) |
Bunlar sizin klasik söylemleriniz habilis,bilmiyor değilim..Sizin anlamadığınız şey şu:Bir tutturmuşunuz sümerler diye..her yolu sümerlere çıkarttırıyorsunuz..Sümerler kimden öğrendi?buyur..Arkadaşım gir afrika kıtasına onlarda bile ruh,büyük atnrı gibi inanışları var.Git avustralya ya,aborjinlermiydi neydi;o kabilede dahi ahıretle ilgili,İlahla ilgili mevhumlara rastlayacaklsın.Şimdi bunlarda sümerlerden alındı?Adem(a.s)'dan beri bu inanış var arkadaşım..Nereye gidersen git,izine rastgelirsin..
|
ne *imtihanı *yahu?
* *Kendisi *diyo *cehennem *için *yarattım *bazılarını *diye! * *Kendisi *diyo *dilediğimi *saptırır *dilediğimi *doğru *yola *iletirim *diye. * *Ben *herşeyi *biliyom *zaten *diyo *neyin *imtihanı? Allah(c.c) diyor,ben dilediğimi yaparım;bu kişi o dilemeyi kendi havayi keyfi dilemesi gibi anlıyor..Senin dilemele Allah2ın dilemesi hakkında elbette fark var..Bunu anlaman ümidiyle..Allah)c.c) Şeytan'a diyor;cehennemi sana uyanlarla dolduracağım;bu kişi diyor;zorla cehennem için yaratmış diye...Allah(c.c) buyuruyor;yoluma uyanları doğru yoluma iletirim;uymayanları kendi istedikleri yola;bu kişi anlıyor;dilediğimi saptırır dilediğimi doğru yola iletirim..heyhat önce okuyun sonra,okuduğunuzu anlayın..yanlış hüküm veriyorsunuz,hakikati idam sehpasına götürüyorsunuz.. |
Şeytan kim abim.
Senin Allahın niye kendi yarattığı bi melekle iddalaşıp duruyo. güçleri eşit anladığım kadarıyla,hatta Allahın tüm planlarını bozmasına bakarsak Allahtan daha güçlü olmalı.? Bu mu yani Koskoca yaratıcının derdi tasası. kim bana uyacak kim şeytana uyacak.şeytan olmasa kötülük olmayacağına ve şeytanıda Allah yarattığına göre kötü olan şeytanmıdır,yoksa kötülüğün kaynağını yaratanmıdır.Şeytanı kim ve ne amaçla yarattı.yaratılış amacından saptımı,hemen yanı başındaki melekleri bile kontrol edemeyen,bir tanrı büyükmüdür, yoksa arapların hayal dünyası kadar küçükmüdür. Allah şamar oğlanımı herkes ona kafa tutabiliyormu. evet bi arabın yaratacağı tanrı,herkesin kafa tutabileceği bi tanrı olur.Herkese beddua eden küfür eden bi tanrı olur. Eğer bir tanrı varsa kesinlikle kendisini bu denli küçülttüğünüz için önce sizleri cezalandıracaktır.Bir arap ın yarattığını tanrı edindiğiniz için sizlerden utanç duyacaktır. |
De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkar edip O'na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, alemlerin Rabbidir.
[font=Arial]O, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. Orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti. Sonra duman halinde olan göğe yöneldi, ona ve yerküreye: İsteyerek veya istemeyerek, gelin! dedi. İkisi de "İsteyerek geldik" dediler. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semayı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, aziz, alim Allah'ın takdiridir. Astronomi bilimine göre yukaridaki ayetler komedidir.Astronomi tarihini okuyan insanlar bilir ki yukaridaki ayetler DÜNYA MERKEZLI EVREN sistemidir.Buna daha önce Avrupadaki hiristiyanlar inaniyordu.Muhammed birilerinden duyup bu bana Allahtan geldi demistir.O zamanin ilkel Arap ini kandirabilirsin ama bu gün artik bunlar gecersiz.Ayetlere dikkat ederseniz Tanri önce yeri yaratiyor sonra duman halinde göge yöneliyor.Yildizlari (kandil demisler) yaratiyor.Yildizler yaklasik 15 milyar yildir var.Ve dünyanin yasi 4,5 milyar yil.Günümüzde Muhammed yasasaydi ona su soruyu soracaklardi.Muhammed efendi: 4,5 milyar yil mi büyük yoksa 15 milyar yil *mi büyük derlerdi.O da herhelde siz kafir olmussunuz be melunlar Allahin sözüne inanmiyormusunuz derdi.[/b][/b][/font] |
ne * imtihanı * yahu? *
* * * Kendisi * diyo * cehennem * için * yarattım * bazılarını * diye! * * * * Kendisi * diyo * dilediğimi * saptırır * dilediğimi * doğru * yola * iletirim * diye. * * * * Ben * herşeyi * biliyom * zaten * diyo * neyin * imtihanı? * sorun buydu cevap verdik.Şimdi bunu unuttun başka dala zıpladın..Sorun etrafında konuşssyadık önce.. Şeytan *kim *abim. Senin *Allahın *niye *kendi *yarattığı *bi *melekle *iddalaşıp *duruyo. güçleri *eşit *anladığım *kadarıyla,hatta *Allahın *tüm *planlarını *bozmasına bakarsak *Allahtan *daha *güçlü *olmalı.? * mep ya sen egrçekten İslam'ı bilerek mi kabul etmedin yoksa..1.cisi Şeytan,melek değildir.Şimdi sen ateist! olarak, Allah'a inandın da,sana bu olay hakkında bilgi verince mi inanacaksın? İnsan iradeli bir varlıktır;yani doğruyla yanlışı ayırt edebilir..Şeytan cinlerdendir,meleklerden değil..Allah'ın emrine asi olmuştur..Beni ateşten,onu topraktan yarattın diyerek ateşin toprağa üstünlüğünü savunmuştur..Bu manada ilk faşist Şeytan'dır..Ayrıca İnsanın'ın mahiyetine, özelliklerine değilde sırf dış görünüşüne yani topraktan yaratıldığına takılarak, ambalajcı,virtuelci,göz boyayıcılığın ilk örneğinide vermiştir... Allah(c.c) adildir hemen ceza vermez..Şeytana karşı sen olsaydın herhalde;hemen yok ederdin..İnsan meleklerin ilhamı ve şeytanın vesvesesi arasında yaşar.Doğru yolda yaşarsa ebedi saadeti kazanır,yanlış yaşarsa kaybeder..İradesinden kendi sorumludur;ahırette ise iradesinin karşılığını görecektir...Dünya imtihan yeridir; bir tarladır,hasılat öbür dünyadadır.. |
ziggurat şu gördüğün sema en yakın semadır..bunu biliyormusun?Yusuf suresin'de gezegenlerin 12 tane olduğu yazılıdır..Kur'an'da astronomi iele ilgili ayteleri hep biraya getir ve ondan sonra fikrini söyle..
|
Eslemtu
Yusufun ruyasi,Aysenin hadisi hikayeleriyle dogup buyudugunuz icin,sizleri suclamiyorum bu hikayeler yuzunden gavur dediginiz milletlerin samar oglani oldu islam ulkeleri bu bile uyandiramadi sizi.Ne zamana kadar uyuyacaksiniz?Hurilerin sizi bekledigi cennettemi? Kuranda hersey vardir,baska seye ihtiyacimiz yok diye diye hep baskalari uretti siz kullandiniz. Bugun bile gavur dedigin insanlarin arayip buldugu net ten bize 1400 yillik hikayeleri anlatiyorsunuz Mep in dedigi gibi,diktator kafali hep bana hep bana diye kendine yontan bir arabin kafasina sokarsaniz tanriyi varsa sizlerden utanc duyacaktir. Yemegini baskasinin elinlemi yiyorsunuz?Hayir. O zaman neden baskasinin beyniyle dusunuyorsunuz. Saygilar |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:29 . |